Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AuraSync kibeszélő topic
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Egy korszak vége
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Ígérem, utolsó offom a felirattal kapcsolatban. Előzmény.
A filmfeliratok szokásos helye alul-középen van. Megzavarja az olvasást szerintetek, ha a feliratok egy része (pl. az előzményben szereplő mesélő/narrátor visszaemlékező szövege) fent-középen foglalna helyet? Találkoztatok már ilyennel? Elvetemült ötlet?
#161982radi8tor
"Olyan megoldás is volt egyszer hogy a narrátor felirat lent volt végig, aztán volt fent is felirat. "
Én fordítva gondolnám, a rendes szövegtől jóval kevesebb a mesélő/narrátor szöveg, tehát azt tenném felülre. Persze, ha nem túl nagy az ellenérzés ezzel a megoldással kapcsolatban. -
proci985
MODERÁTOR
válasz gbors #161998 üzenetére
ezzel a Bunshun Kiichigo awardal ovatos lennek. negy evig elt, es ha megnezed a listat vannak elegge WTF jelolesek, pl 2004ben a Howl's moving castle (4.hely), 2005ben a Takeshis (2. hely), 2007ben a Glory to the filmmaker! (5.) es az Inland Empire (10.).
Takeshi Kitano rendezo triologiaja persze nem valo mindenkinek, de ettol meg harom zsenialis auteur filmrol van szo.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
Gedo senki / Tales from Earthsea / A Földtenger varázslója (2006)
Szintén Ghibli, és szintén Miyazaki, ellenben nem Hayao, hanem a fia, Goro. Méghozzá nem a szerencsés Goro, aki megkapta a nagy lehetőséget élete első rendezésére, hanem a szegény Goro, aki pont egy olyan filmmel indított, aminek a megvalósításáért legendás apukája évekig lobbizott, majd a szerencsétlen időzítés miatt nem tudta vállalni. Így Miyazaki Jr.-nak nemhogy apja segítsége nélkül kellett megbirkóznia az amúgy sem egyszerű feladattal, hanem még a véka alá nem rejtett rosszallásával is szembe kellett néznie. Sajnos, csodák nincsenek - a film legjobb indulattal is vegyes fogadtatásban részesült, és bár anyagilag nem lett bukta, maga a film és Goro Miyazaki rendezése is elnyerte a Bunshun Kiichigo díjat, ami gyakorlatilag az Arany Málna japán változata. Pedig ennyire azért messze nem rossz a helyzet. Az persze látszik a filmen, hogy nagy a kabát - a narratíva kissé ugrabugra, a karakterek alulfejlettek, és ami a fő gond, hogy nagyon kevés Earthsea lore fért bele a 2 óra játékidőbe. Ellenben maguk a jelenetek többnyire jók, az egész film és a világábrázolás enyhén melankólikus atmoszférája jól el van találva, és a szokásos Ghibli produkciós értékek itt is megvannak. Szóval egy teljesen nézhető film a Földtenger varázslója - csakhát a Chihiro és a Vándorló palota után következni kissé hálátlan dolog. 6.5/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
perempe
veterán
válasz mephi666 #161891 üzenetére
Zseniális, ütős lezárás.
Maria Full of Grace (2004)
Fiatal nők drogfutárok. Komolyabb filmek kedvelőinek.[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
dellfanboy
őstag
most jutottam el oda, hogy megnezzem a flasht- nemvolt rossz n+1 superhero movie
a regi batman meg kifejezetten tetszett eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
PuMbA
titán
'Oppenheimer' Will Surpass 'Bohemian Rhapsody' to Become Highest-Grossing Biopic Ever
Azért elég durva menetet tolt le a film. 500 milcsinél többre nem számítottam. Ezzel egyébként még a második helyen is van az R besorolású filmek között, a Joker mögött és ez évi nagy blockbustereket is maga mögé utasított, például Guardians of the Galaxy 3 vagy Fast X. Valami átalakulóban van a filmiparban, mert ilyen popcorn filmeket régen nem lehetett megfogni olyan filmmel, amiben 3 óra beszéd van vagy például egy Barbie-val.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
veterán
The Lie (2018)
Sejthető, mi lesz a vége. A csavar miatt érdemes talán megnézni, jó a lezárása.* Brahms: 4. szimfónia *
-
BITBOYS
addikt
Hátralévő életed első napja és a Bandit talán érdekes lehet egy megtekintésre.
-
mephi666
nagyúr
válasz Grave_444 #161991 üzenetére
...jó film, mondjuk én kb 12éves fejjel franc tudja hányszor vettem ki a könyvet a falusi könyvtárból aztán '95-96 körül láttam először a filmet valamelyik szomszédban vhs-en és tetszett, ahogy Coppola hű maradt az eredetihez
...ez a szereposztás még mindig elég komoly: Keanu Reeves, Gary Oldman, Hopkins, Monica Bellucci... és akkor Winona Ryder is ott van még benne ismertebbek közül azóta Dracula témában jó alkotás ezen a Demeter-en kívül semmi nem készült, ami nem trash... talán a Renfield lóg ki felfelé, de az se komoly darab
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Grave_444
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz Grave_444 #161987 üzenetére
tessék, ebben benne van a londoni sztori
...a hajóút meg tán minimális említést kap, hogy x láda földet (benne saját magát) szállíttatta át Dracula erdélyből londonba és a komplett legénység eltűnt az út végére elsőre nem hittem, hogy ez képes egy komplett filmet kitölteni, de képes volt... méghozzá jól "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Grave_444
nagyúr
The Last Voyage of the Demeter
Nekünk tetszett, hiába lehetett tudni kiről/miről is szól, azért volt benne kis misztikum.
Többen írtátok, hogy az állati oldalát mutatja be inkább, viszont szerintem, hafolytatják az pont fordítottja lesz. Úgy ért véget legalábbis. Londoni sztorit is megnézném.
Nem ijesztő, nem túl véres, pont könnyen nézhető darab. Nem volt gagyi egy jelenet sem. -
mephi666
nagyúr
válasz devil-k #161985 üzenetére
na ettől féltem: még nyáron láttuk asszonnyal a plakátot moziban és felkeltette az érdeklődésünket (3 hónapja velencében jártunk, kíváncsiak lettünk, hogy a helyszínből mit adnak vissza) ...aztán utánanéztem, hogy ez a Poirot-s széria következő darabja, amiből a nílusos is egy igazi hulladék volt...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
devil-k
nagyúr
Szeánsz Velencében
A Haunting in Venice
1/10
Rég láttam ilyen öncélú, hulladék filmet, mint ez. Remélem, ezzel le is zárul a Kenneth Branagh féle Poirot bohóckodás.- mozi bolondéria -
-
nagyúr
Ammonite / Ammonita (2020)
Általában szoktam szeretni ezeket a low-key kamaradrámákat, de ez most annyira nem működött. Valós személyekre épül (enyhén woke-osítva ), de a 2 óra játékidő nagy része trivialitásokkal van kitöltve (nem Tarr Bélás típusúakkal), se sztori, se komolyabb karakterportrék. Időnként a forgatókönyvíró odasóz az ostorral, hogy "húzzatok má' bele", akkor kicsit belehúznak, aztán megy tovább a szuttyogás. Nem rossz egyáltalán, csak éppen nem túl sok mindent lehet szeretni benne - egész jó a fényképezés, egész jók az alakítások, de semmi igazán kiemelkedő. A végén van némi konfliktus, az kicsit jobb volt, így 10-ből 5 pont helyett 5.5-et bírok neki megszavazni.#értékelés
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
HUTCHDB
nagyúr
Madeleine Sofőrje
HBO-n elérhető francia film, talán dráma kategória.
Kicsit Életrevalók-ra hajaz, de nincs olyan kidolgozott, és olyan mélységű.
Egy idős nő és egy taxisofőr egy napi közös utazását és az az alatt általuk elmesélt élettörténetet láthatjuk.
Nekem kifejezetten tetszett.
Aki szereti a francia filmeket, és a valós élet kérdéseinek a feszegetéseit, azoknak mindenképpen ajánlom!#Értékelés:
7,5/10" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz liszi70 #161981 üzenetére
TV ikont szerintem hanyagold. Sose láttam ilyet.
Láttam olyat, hogy más színnel volt jelezve amikor több hangforrás volt. Talán sárgával.
De ez elég ritka.Olyan megoldás is volt egyszer hogy a narrátor felirat lent volt végig, aztán volt fent is felirat.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
nagyúr
"Legyen a TV-ből jövő szöveg is dőlt, max. rakd idézőjelek közé. Szerintem így szokott lenni."
Köszi! Így szokott lenni? Kérdés, hogy amikor egy időben dumál a többféle hang, akkor pregnáns elválasztást ad-e az apró idézőjel. És az idézőjelnek külön jelentése van. Van a szövegben idézet is, amit nyilván idézőjellel kell jelölnöm.
Esetleg más színnel? Vagy más betűtípussal? Szokott ilyen lenni?#161980genndy
Tévé-szerű ikon? Egy kis téglalap.... Nem rossz ötlet, de fogalmam sincs, meg lehet-e csinálni a Subtitle Edit-tel. Ja, meg persze hogy minden lejátszó meg tudja-e jeleníteni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz liszi70 #161977 üzenetére
Láttam olyat, hogy amikor szöveg nélküli zene volt, akkor hangjegyeket mutatott a felirat. Nyilván ehhez olyan felirat meg lejátszó(?) is kell, ami támogatja az Unicode-ot, de lehet hogy az ikonok között van valami kis tv-szerű is, azt elé meg mögé teheted a szövegnek.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
nagyúr
Uraim, részben off. Nem filmről, de a filmek egy jelentős alkotóeleméről, a feliratról van szó. Készítek egyik kedvenc régi filmemhez magyar feliratot, mert eddig nem létezett hozzá. A szöveg formázásával kapcsolatban kérdeznék. A filmben 3 féle szöveg van, amit eltérő módon kellene megjeleníteni. Az egyik narrátor szöveg, a másik tévéből jövő beszéd, a harmadik természetesen a normál, élő párbeszéd. A normál beszéd az természetesen alap betűtípus. A narrátor legyen mondjuk dőlt betű. De milyen szokott lenni a tévéből jövő? Láttam olyat, hogy egy csillagot tesznek a szöveg elé, de nekem az nem tetszik. Idézőjelek közé? De az meg mást jelent..... Ti sok filmet néztek, sok feliratot láttok, hogyan szokásos elválasztani a különféle megszólalásokat?
-
nagyúr
válasz Tibiajax #161975 üzenetére
Ha szimplán hülyéskedős vígjátékról van szó, akkor az ilyeneken nem akadok fenn - mondjuk eleve meg sem nézem. Viszont a Some like it hotban van egy csomó intelligens, crafty humor ("Mit kér, uram? - Piát. - Sajnálom, de csak kávé van. Skót kávé, kanadai kávé, maláta kávé." ), amit nagyon élvezek, és ezek a hülyeségek rendszeresen kizökkentenek. Ezért a felemás értékelés.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz gbors #161974 üzenetére
hmm.. érdekes
igen, a spontán bulinál a rengeteg lány de Joseph még mindig alszik, ezek valóban hibák -lehetnek -, de én ezeken nem akadtam soha fent. a 'filmnek adtam' és így fogadtam el. pont ugyanúgy, mint egy rossz vágást, amivel pl a Fogd a pénzt és fuss is tele van de pont azért (is) imádjuk..) ezektől pont inkább emlékezetes lesz a film
de, amúgy megértem, hogy neked a hibás részek, egyszerűen csak nem működtek.nekem az új/újabb filmeknél vannak hasonló gondjaim. asszem legutóbb az a felkapott szar Nobody volt. nevem senki, vagy mi. kb 15percig bírtam nézni. az alatt már 3 olyan ordas hibát nyomott a képembe, amivel nem tudtam egyszerűen mit kezdeni. se nem vicces, se nem elfogadható problémák voltak, egyszerűen csak a jóvan bzmeg, ez innenstől nem érdekel, ha ez ilyen-kategóris szarságok. ki is lőttem a francba
mert.. nekem egy film ilyeneket ne csináljon, és főleg ne indítson ilyenekkel -
nagyúr
válasz Tibiajax #161972 üzenetére
Csak két markáns példa:
A vonaton, amikor . Addig teljesen jó volt, amígkialakulóban volt a spontán buli "Daphne" kabinjában - két perccel később megSugar (önkéntelenül) húzta Jerry agyát, hogy aztán elkezdjen vendégeket invitálni az édeskettesbe , ami persze senkiknek nem tűnik fel.vagy egy tucat csirke van bepréselve egy hálófülkébe, és visítva röhigcsélnek hajnali kettőkor
Az olasz opera téma telitalálat volt, csomó jó karakterhumort építettek rá, és a kétbites arcok tökéletesen hozták is, amit kellett. Erre pont a party-jelenetben sikerült a fő-főnök szájába adni egy szörnyen megírt beszédet, amit Nehemiah Persoff megfejelt az egész film legrosszabb alakításával. Klasszikus "ezt most miért kellett?" pillanat volt - nekem.#161971 doeme_A64: na ja Nem is tudtam, hogy a "mi lett volna, ha a filmet xy rendezi" műfajt is Monty Pythonék találták fel.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz gbors #161970 üzenetére
én mindenféle elfogultság és előítélet nélkül néztem meg
há de én is ..annak idején
viszont, az az annak idején se épp a bemutató után nem sokkal volt, hanem valami..'90es évek végén, talán. szóval, akkor is épp annyira idős film volt, mint most. de.. tökmindegy. Defni és Jozefin szuper páros. Marilyn-ről pedig bár tudjuk azóta, hogy ugyan borzasztóan csókol - Tony C. elmondásai alapján - de, azért nagyon kellemes jelenség lehetett..
a maffiabál a végén meg priceless: ))
'biztos volt valami abban az ételben, ami elrontotta a hasukat..'
mi volt egyébként benne a kifejezetten rossz jelenet? kiv vagyok[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tibiajax #161967 üzenetére
Hát, én mindenféle elfogultság és előítélet nélkül néztem meg, korábbi szép élményekre nem támaszkodva - ezt láttam benne így 2023-ban. Volt egy csomó remek jelenet benne, és persze 1-2 rossz elfér bármelyik filmben - de ebben nem 1-2 volt.
-
pohár
félisten
válasz radi8tor #161968 üzenetére
ú, de rohadt jó sorozat volt a Night Manager... kár, hogy a 2. évad nem látszik jönni
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
radi8tor
MODERÁTOR
Loki, Loki...
⭐ Stella
-
nagyúr
The Wild Bunch / A vad banda (1969)
Anno a 80-as évek második felében igencsak szemeztem ezzel a filmmel, amikor Magyarországon bemutatták a mozik - viszont a magas korhatárbesorolás miatt a szülői munkaközösség megakadályozott benne. Így utólag azt kell mondjam, jól is tették - ez a film valóban nem 11-12 éves közönségnek való. Sam Peckinpah hírhedt alakja volt Hollywoodnak a filmjei "öncélú" brutalitása miatt - és míg a Vad bandát megnézve az öncélúsággal erősen vitatkoznék, a film egyes jelenetei még mai szemmel is durvák. Ráadásul ezt a durvaságot nem röpködő végtagokkal és nem (elsősorban) patakokban folyó vérrel éri el, hanem inkább azzal, hogy az akciójeleneteket számos olyan kameraállásból közelíti meg, amitől a nézőre is rátör a pánik, hogy mindjárt eltalálja a levegőben röpködő számos golyó egyike, vagy éppen keresztülcsörtet rajta egy vagy több megkergült ló...
A film egy meglett férfikorú (ie. kiöregedéshez közelítő) rablóbanda kalandjait kíséri a klasszikus vadnyugat végnapjaiban. Amilyen kíméletlenséggel mutatja meg rablások során óhatatlanul kirobbanó harcokat, ugyanolyan kendőzetlenül enged betekintést hőseink (vagy "hőseink") igencsak pengeélen táncoló szociális (vagy "szociális") kapcsolataiba is, a kisstílű veszekedéstől a folyamatos farokméregetésen át egészen a ritka, de azért létező jó pillanatokig. Aztán ahogy az lenni szokott, a visszavonulást előkészítú utolsó nagy dobás nem pont úgy alakul, ahogy azt a rabló urak szeretnék...
Kicsit egyenetlen ritmusú, de többnyire teljesen magával ragadó film a Vad banda. Számtalan emlékezetes jelenet van benne, viszont kettő közülük abszolút klasszkus - az egyik a (bevonulás utáni) nyitójelenet a végletekig felfokozott, majd elképesztő erővel kirobbanó feszültséggel és totális káosszal, a másik pedig pont az ellenkezője, a film közepe táján. Emiatt a két jelenet miatt kap egy kicsit elfogult 9/10-et.a lopakodós vonatrablás #értékelés
-
nagyúr
Wallace & Gromit: A matter of loaf and death (2008)
Kedvenc animációs hőspárosom utolsó kalandja, amelyben nagyker pékséget nyitnak a tőlük megszokott high-tech megközelítéssel, és hasítanak a piacon. Éppen ezidőtájt kezd a West Wallaby Street környékén egy pékekre specializálódott sorozatgyilkos ténykedni - ez persze jót tesz az üzletnek (ie. fogy a konkurencia), csakhát várható, hogy előbb utóbb Wallace (esetleg Gromit) is a célkeresztjébe kerül...
Talán a sztoriból elég is ennyi, mint minden W&G történet, ez is jókedélyű marháskodásra épül, alig létező sztorivonallal, ellenben remek karakterizációval, legalábbis ami hőseinket illeti - Gromit minimalista "arcjátéka" most is külön tanulmányt ér. A nyitójelenetben Wallace megvillant egy kis James Bond-beütést (ez új), Gromit meg ugye mindig is a háttérjátékos volt, aki megoldotta a problémákat - ez most sincs másképp. A 25 perces epizód gazdagabb akcióban, mint egy átlagos W&G rövidfilm, és ezt mind gyurmából összerakni... hát megemelem a kalapom. Mindezek mellett nem maradnak el a szokásos világépítő bolondságok meg a kutyákra és a sajtokra specializált szóviccek tömege sem - a feliratú hanglemeznél majdnem teljes fogsorral lefejeltem az asztaltPoochini
Szóval, ez a film pont az, aminek szánták - übervidám kikapcsolódás szeretnivalóan bolond karakterekkel, sajátos stílussal és 0 üresjárattal. Sajnos csak néhány készült belőle (4 rövid és 1 feature, + néhány 1-2 perces mini), de azokat bármikor elő lehet venni egy kis jókedvcsinálónak vagy fokozónak. 8.5/10.#értékelés
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz bagyulajuve #161957 üzenetére
Live-Die-Respawn
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
Cheesus
senior tag
válasz mephi666 #161951 üzenetére
Mi az Empty Man-t pár éve egy őszi szőlősbuli alkalmával néztük meg éjszaka, és sikerült egymást jól beparáztatni, azóta is emlegetjük Nekem mondjuk jobban bejött, mint az imdb-értékelésnél az átlagnak, de hát ez nyilván embere válogatja. De ez szerintem tipikusan olyan film, amit OV-al kell nézni, mert magyarul elég bután hangzott, amikor suttogva elkezdik ismételni, hogy: üres ember, üres ember
https://www.twitch.tv/csehla
-
mephi666
nagyúr
csomó filmmel kapcsolatban eszembe jutott mostanában és újranéztem... úgy látom, hogy korábban is csak én írtam róla jó ez a film... a rendező első egészestés mozija és elég jól összerakta... a vége kicsit kezd szétesni, de ennek ellenére abszolút nézhető... imdb-n felkúszott 6 fölé, ami már kezd reális lenni
közben ilyet találtam: High-Rise
Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Luke Evans... többek közt... imdb pontszám ellenére szerintem meg fog érni egy próbát
-
mephi666
nagyúr
válasz KISDUCK #161948 üzenetére
Strange2 nekem is tetszett, hogy kellően elborult lett... cgi meg a BP2-nél szúrta a szemem csuri nagyon ócskán nézett ki a ruhában... meg abban a filmben volt a gagyi Namor? hirtelen kevertem az Aquaman2-vel... azt se tudom már, az miről szólt
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #161946 üzenetére
De az újravágás 5 éven belül jött ki. Nekem tetszett, a mozi változat sajnos gagyi volt nagyon.
Gondolom a fekete párduc 2-re gondoltál, de nagyjából egyet értek a listával. Mondjuk a DR Strange 2 tetszett, de azért a cgi néhol gagyi volt, de inkább jobbak közé sorolnám.
Moziba már nem fogok elmenni több szuperhős filmre a jelenlegi irány miatt és jó darabig még biztos hogy gyenge filmek fognak jönni. -
Bad Pritt
félisten
válasz KISDUCK #161945 üzenetére
Dehogy ergyább, felsoroltál hármat a kb. húsz darabból és abból is az egyik csak újravágása egy 2017-es filmnek. Rakd mellé az Ant-Man 3, Thor 4, Black Panther 3, Eternals, Suicide Squad 2, Dr. Strange 2, Blue Beetle, stb. trailert és megkapod a baseline-t az elmúlt évekből, azoktól ez sem marad el, ugyanolyan buta popcornmozi lesz.
[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #161943 üzenetére
Pedig ergyább és az elmúlt 5 évben azért jó sok szuperhős film volt és voltak jók is pl.: Justice league Snyder cut, Galaxis őrzői 3, Spiderman No way home hogy csak párat említsek a jobbak közül, rosszat ennél könnyebb felsorolni és még a lejtőn lefelé halad az ipar, de attól még voltak emelkedők is amik jók és élvezhetőek voltak az elmúlt 5 évben.
-
nagyúr
Some like it hot / Van, aki forrón szereti (1959)
Sokak szerint a történelem legjobb vígjátéka - viszont már elmúlt 60 éves, és ennek a műfajnak sokkal nagyobb ellensége az idő, mint bármelyik másiknak (talán a pornót leszámítva ). Eddig nem láttam, ma teljesen random módon jött szembe az Interneten, és hirtelen felindulásból bepótoltam.
A sztori (természetesen) nem túl bonyolult - két konstans leégett főhősünk egy chicago-i illegális szeszkimérdében zenél az alkoholtilalom USA-jában, és tanúi lesznek egy bandák közötti leszámolásnak. Mielőtt ők is kilyuggatva végeznék, menekülés gyanánt beállnak egy női zenekarba (nőnek álcázva), és elindulnak Florida felé. A meglehetősen rakoncátlan lányok között hőseink nehezen őrzik meg inkognitójukat, ráadásul később még ...az üldözőik is felbukkannak
Mind a sztori, mind a színészek, mind az akkor már teljes királyi státuszát élő Billy Wilder rendezői és produceri státusza 20 méteres betűkkel hirdeti, hogy itt bizony egy BLOCKBUSTER filmről van szó. Ennek érdekes következménye lett - szinte jelenetről jelenetre változik, hogy még mai szemmel is nagyon feszesre megírt egysorosokkal lövöldözik egymást a szereplők mélyen ironikus jelenetekben, vagy éppen tömegesen, egymást túllicitálva ökörködnek valamit a vásznon, nem ritkán kínosba hajolva, hogy Átlagos Joe is úgy érezze, érdemes volt elmenni a moziba. A fenti elég zavarbaejtő mixet még tovább komplikálják a színészek, akik közül van, aki végighülyéskedi az egészet (Jack Lemon pl. teljesen out of control), és van, aki megpróbál ténylegesen valamiféle karaktert megjeleníteni. És akkor még ott van az Isteni Marilyn, aki ezúttal sem győzött meg istennői kvalitásairól. OK, én értem, hogy az a szenvedélyes odaadás, amivel a kamerát tudta bűvölni, 60 évvel ezelőtt különlegesnek számított - viszont ma (vagy akár 30 évvel ezelőtt) már nem.
Azt hiszem, meg tudnám úgy vágni a filmet, hogy elfogadhatónak tartsam a legendás státuszát, de akkor a 2 órából aligha maradna 70 percnél több. Jelen formájában hiába látom, hogy rengeteg tehetség ment bele, és számos jelenete tényleg nagyon szórakoztató, annyira sok a közepes és rosszabb minőségű töltelék benne, hogy max. egy 6/10-et tudok rá adni. Kár.#értékelés
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #161940 üzenetére
azért bőven megdolgoztak, hogy ekkora hendikeppel induljon a 3. rész ez úgy indult, mint egy 100. kertvárosi szappanopera, majd folytatta pár bénább reklámot idéző snittel... pedig esküszöm örülnék, ha dc oldalról is jönne időnként valami jobb
-
KISDUCK
addikt
válasz Bad Pritt #161938 üzenetére
Hát ez elég ergya, a kínai avatar jutott róla eszembe.
-
Bad Pritt
félisten
válasz oriic #161939 üzenetére
Szerintem ezzel a filmmel kapcsolatban már olyan mélyen gyökerező negatív konnotáció van a nézők fejében, hogy esélye sincs megfelelni. Még ha jó is lesz, akkor is ott van mindenki fejében, hogy elátkozott film és nincs joga jónak lenni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Bad Pritt #161938 üzenetére
Valahogy nem adja .Biztonsági játéknak tűnik, főleg hogy visszahozzák az előző rész egyik gonoszát, aki most nyilván sokkal überbaxóbb, és legyak mindenkit (persze van magyarázat rá, mert ott a sötéééét átkozott szigony), de a végén a szeretet, a bro és Momoa nyernek úgyis... Plusz ugye a full reboot előtti utolsó film, tehát nincs igazából tétje.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
Bad Pritt
félisten
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
volandy
senior tag
The wolfs call (2019)
"Bizonyos emberek a legfinomabb zajokat is képesek kiszűrni. Egy atom-tengeralattjáró fedélzetén nagy érték egy ilyen eleven hanglokátor. Csakhogy amikor a tévedhetetlennek hitt „fül” hibázik, azzal az egész legénységet veszélybe sodorja. És vannak helyzetek, amikor ezen bármilyen jó szándék is csak ronthat, mivel a hadviselés egyik legfőbb eszköze a megtévesztés." Szerintem a kivitelezés elég gyenge lett![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nimona (2023)
Egy kellemesen agyatlan, vicces, adrenalinos, magát nem túl komolyan vevő animációs akciófilmre számítottam, és ezt többé kevésbé hozta is a Nimona - bónuszként volt benne némi társadalmi komolykodás is, az útszéli filozofálás szintjén túlzottan nem túllépve. A kettőt megfelelően vegyíteni egymással meglehetősen komoly filmes tehetséget igényel, és itt ez nem volt meg, úgyhogy a film időnként vicces akció, időnként meg köldöknézős moralizálás a jobbik fajtából - kicsit szájbarágós, de azért még elmegy. A kivitelezés minősége pedig remek, mind a vizuális stílus, mind az animáció, mint a VA nagyon rendben van. Csodát nem kell várni tőle, akkor egészen jól működik.
6.5/10.#értékelés
-
bagyulajuve
addikt
tegnap este néztünk egy remek mexikói filmet, kis könnyed szórakoztató, igaz újdonság erejével nem igazán ható film - amolyan "feel good"
a nevével ellentétben, nem romantikus
egy faluról szól, akik szeretnék, hogy egy halcsomagoló üzem odatelepüljön, aminek érdekében szinte mindenre hajlandóak
netflixen lelhető meg például
Resistencia eterna
-
Drizzt
nagyúr
válasz eeXaa #161929 üzenetére
Senki nem mondta eddig itt, hogy anti feminista lenne. Amit mondanak tobben, hogy nem feminista. Ne legyel funkcionalis analfabeta. Egyebkent pontosan tudom, hogy ki rendezte. Lady bugrol annyira emlekszem, hogy ugy jottem el a vegen a mozibol, hogy olyan se fule, se farka film volt. Pont emiatt is volt fenntartasom a Barbie-val, hogy az is olyan lesz. Szerencsere nagyon nem.
I am having fun staying poor.
-
j0k3r!
senior tag
Egynek elment, de a körülötte levő hype miatt kicsit többet vártam. Az eleje nagyon jól indult, aztán mintha elfogyott volna a lendület az utolsó 30-40 percre. lezso6-al egyetértek, ez semmiképpen sem feminista propaganda, elég a film végét megnézni:
. Pontozni nem tudom, újranézni nem tervezem.a Ken és Barbie történet vége két, egymástól különálló, "egyenrangú", független egyén "megszületése" a film elején bemutatott alá-fölé rendelt viszony helyett some men just wanna watch the world burn...
-
válasz Drizzt #161926 üzenetére
Mondjuk attól pont nem jó egy film, hogy ezerféle megfejtése van. Mert ami mindent is mond, az valójában semmit nem mond. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a film többrétegű: a felületen femináci, de mélyebbre ásva nem az. Lehet ezért is lehetett áttolni a Mattelnél, mert ők nem látták benne a kritikát.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Drizzt
nagyúr
válasz eeXaa #161922 üzenetére
Miből gondolod, hogy te vagy az, aki eldönti, hogy mi a film szándéka? Egyáltalán honnan tudod, hogy a filmnek van-e szándéka? Pont azért zseniális film, mert ezerféle megfejtést ki lehet belőle hozni, mert ezerféle módon lehet hozzá csatlakozni.
-
-
OPiiPO
veterán
válasz eeXaa #161919 üzenetére
"és képtelenek vagytok a kritikus gondolkodásra.... Bocs, de szerintem nem én lettem megvezetve ezzel az ordenáré feninista marhasággal." - sommás vélemény, gondolom mindenki szembejön az autópályán
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
eeXaa
addikt
válasz lezso6 #161920 üzenetére
Ez is egy vélemény. A gond viszont az hogy a film üzenete nem ennyire mély. A fő hiba hogy nem Kenről szól. Ezzel magyarázva tényleg lenne értelme amit mond. De ez a film minden, csak nem anti feminista.
Minden pozitív üzenet a filmben barbi "igazát" támasztja alá, a film vége, a hab a tortán az hogy barbi nyer, ken pedig eltünik a balfenéken.paatrick: a barbi világában Ken nem simp, ill nem nőgyülölő. Ken a barbi univerzum fehér lovagja. Hiába próbálja a femináci rendezőnő másnak láttatni.....
Amúgy valamennyire megértem miért gondolják tévesen egyesek hogy a film Kenről szól. Ugyanis az egyetlen pozitívum a filmben Gosling alakítása. aki mindenkit lejátszik a vászonról.... ezért van a félreértés.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz eeXaa #161919 üzenetére
Mi lenne itt a kritikus gondolkodás?
Nem kell feministának lennem hogy tudjam hogy egy értelmes nő sosem jön össze a valóságban egy simppel vagy egy nőgyűlölővel.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz eeXaa #161913 üzenetére
Miért nem? Kennek
nincs semmi élete, csak az álmai nőjét üldözi, még akkor is amikor az nem nyitott rá. Ez a simp. Amikor Ken "átalakul" az meg tökéletes leirata azoknak a "férfiaknak" akik vigaszt találnak az Andrew Tate féle nőgyűlölő faszságokban és így már elhiszik magukról hogy mekkora janik lettek.
Ezért mondja neki Barbie a végén mikor szerinted"helyrerakja", hogy ideje megtalálnia saját magát. Mert se a simpség se a nőgyűlölet nem fogja előrébb vinni az életben. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
válasz eeXaa #161910 üzenetére
Ken nem helyre lett rakva, hanem emancipálva lett, pontosan ahogy anno a nők: nem a párjának a kiterjesztése, hanem egyenrangú egyén. Mert a Barbie-k nem azt szeretnék, ami volt (matriarchátus), hanem jogegyenlőséget, ahova a valóság jutott, jelen időben, ezt a narrátor is kimondja, hogy mindenki értse. Egyébként a legvégén Barbie aztán tényleg jó messze jut, egészen a kinezológushoz. Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #161912 üzenetére
...a film jó alap volt a Burnley játékosbemutatójához is
-
k-adi
nagyúr
A majomkirály
The Monkey King (2023)Klasszikus mese, meg-nem-értett, társadalomból kivetett főhős útnak indul küldetésre, amit mindenféle mókás úton-módon teljesít és happy end. Tudom, hogy kell ilyen "sima" mese is, de Nimona után ez nem fogott meg annyira.
-
eeXaa
addikt
válasz lezso6 #161909 üzenetére
És azt mivel magyarázod,
hogy a film egyik fő motivuma hogy Ken helyre lett rakva, sőt friendzonólva is lett a végére. Meg lett neki magyaràzva hogy járja a saját útját, mivel semmi esélye barbival a jövőben...... ill. A végén a hatalmas GO GIRL üzenet amivel a film zárult, hogy barbi mindenre képes stb. Meg hogy minden helyre "femisnista állapotra" lett visszaálítva Ken "ámokfutása" után. A többi szarról nem is beszélve ahol lépten nyomon az emberiség ostoba visszatartó erejeként van a férfiasság ábrázolva? -
volandy
senior tag
The Deepest Breath dokumentumfilm.
A legmélyebb lélegzet!
Szabadtüdős merülést mutatja be gyönyörű, lélegzetelállító víz alatti felvételekkel!
Világrekorder kísérlet.
Hihetetlen, hogy mire képes az ember, mit kibír az emberi test! Ahogy nézed, a filmet egyik ámulatból a másikba eselés tudod, hogy valami fog történni, valami dráma, érzed, de nem tudod, hogy mi, én nem is sejtettem, hogy kivel fog baj történni. Film végén ott a dráma!
Mindegy hogy ki milyen típusú filmeket szeret, ezt mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg!!
Ha sírós vagy sírni is fogsz!Egyébként magyar rekordere is van már ennek a „sportágnak”!
-
paatrick
őstag
válasz S e t h #161900 üzenetére
Interstellar óta nem voltam moziban (nálunk csak CinemaCity van), ja nem az utolsó Bosszúállókra elmentem a film elején meleg van, a végére meg fázok, az ülések tisztasága... ki tudja milyen, mindig volt egy paraszt amelyik telefonozott, vagy csámcsogott, vagy cuppogott valamije vagy a gyerek kérdezgette anyátapát stb. A Bosszúállókra direkt eredeti nyelvre mentem ezeket kiküszöbölendő, azt ott meg a külföldiek folyamatosan tapsoltak a film közben
Szóval 3 éve van oled TV-m itthon, most csak 55", de lassan ideje lesz cserélni akkor meg már 75-77-83 colban gondolkodok. Van 5.1 hangrendszer is, bár meglepően kevés film használja ki értelmesen. Így a mozi versenyre se kellhet.
Annyi hátránya van ennek, hogy 3-6 hónappal később látok valamit, de őszintén annyi más dologgal is el lehet foglalni magát az embernek hogy ez fel se tűnik már.
---
#161905 oriic
Pont tegnap olvastam utána és az Opi valószínű csak jövőre jön bármilyen streamre, mert minél tovább moziban akarják tartani.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Drizzt
nagyúr
Jovo heten meg betorhetnek az egriek is, mert pentek este Oppenheimer, vasarnap este meg Barbie ingyenes vetites a Dobo teren! Lehet ujra is nezem oket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest