- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
eeXaa
addikt
-
gbors
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
paatrick
őstag
-
itroh
tag
-
Cs1csó
titán
-
mephi666
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Major Lion
senior tag
-
mephi666
nagyúr
nem is rájuk gondoltam, mert nekik a minecraft név adja el... a 40+ korosztály számára ez a 2 név a joker, hogy ne legyen már cím alapján totál érdektelen a produkció
...meg hát Momoa szépen be tudja csábítani az anyukákat is, hogy szívesen menjenek a csemetével minecraft mozit nézni 
-
törölt tag
-
Miklós315
senior tag
Egyébként - csak, hogy eggyel konstruktívabb legyen a dolog -, WH40k: kit gondolnál megfelelő írónak, rendezőnek?
Szerintem a színészek mindegy kategóriák, mert úgyis hacukában, maszkban, sisakban, stb. öldökölnének a film 90%-ában (már, ha nem drámázós szappanoperává variálnák át...). -
Miklós315
senior tag
Mindent lehetne, aztán mégis mi van (alkotói gagyizmus, stúdiónyomás, stb., stb. miatt általában)... Leginkább pusztán arra az irreális elvárásra reagáltam, ami sokszor befigyel: teljes körű, lenyűgöző (és kivitelezésű, megvalósítású) lore-háttér, válaszok, megfejtések (ezek legjava nézői maszturbációkból elszabadult ötlethalmazok - amikre jó üzleti érzékű "alkotók" akár rárepülnek és írnak belőle könyvet-játékot aztán).
De pl. az Alien világában - amiben felmerül a Philip K. Dick könyve alapján! fel- és átdolgozott Szárnyas fejvadásszal közös univerzum ötlete is - milyen megoldás lenne elfogadható, megnyerő, kielégítő az Engineer / emberek / xenomorphok összefüggéseit illetően (tehát, amin nem fanyalogna a tömeg, ami nem lenne "bullshitként", "gyengeként" kezelve nézői oldalról)...? Van jó megoldás (ha már nem elég a misztikum)?
Pl. a Terminátor univerzumban mi hiányzik még (hányszor kell még legyőzni a Skynetet, stb.?)...?
Pl. a Mad Max-sagát is túlgondolja világ... (csak, hogy más példát is hozzak). -
törölt tag
-
törölt tag
-
eeXaa
addikt
-
Soderes
senior tag
Közben megnéztem a filmet és nagyon jó lett.
Tudom, hogy sok embernek miért nem tetszik. Tükröt tart az emberek elé.
Ez a valóság, ezen nincs mit szépíteni.Miért kínos a magyarozás? Nem magyar vagy?
Nem foglalkozok most más országokkal, mert nem ez a film témája és ez egy magyar film, ami a magyar társadalmat mutatja be egy szemszögből.
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
Köszi, itt az EB alatt a nagy focidömpingben biztos nem vettem volna észre
így is annyi film felgyűlt már megint, pedig pár hónapja már lenulláztam a nézendő listát.
The Roundup: Punishment / Beomjoedosi 4 (2024)
Az előző részek tartalmából
- nekem is vissza kellett olvasnom hogy miről is szóltak ezek a filmek, pedig 1 év se telt el mióta láttam és már nem tudnám felidézni.Sokkal több emlékezetességet ez a rész se tartogat, most az online bűnbarlangok világába kalauzol el minket a mindenkit szétverő nyomozónk. Van pár visszatérő figura az előző részekből, de önállóan is érthető a sztori.
Egynek elmegy, valószínű 1 év múlva erre se fogok már emlékezni. Talán a 3. rész volt a legkomplexebb mind közül.
-
paatrick
őstag
Sugárzás az van/volt, azért van a Fury Road elején kétfejű mutáns gyík és azért születnek torznak vagy tumorral a hadfiúk.
Furiosában el van mondva egy amolyan idővonal féleség hogy mik történtek ezelőtt (
ehhez jön hozzá a film elején az a pár bejátszott mondat:...olajháború, vízháború, 3 nemzet atomháborúja, új városok csatája és most a 40 napos pusztai háború )áramszünetek, járványok, elsivatagosodás, fosztogatás De ez az idővonal nem áll össze a régi Mad Max filmekkel, mert akkor Maxnek a Fury Roadban kb 60-70 évesnek kéne lennie

Szóval a Fury Road + Furiosa inkább alternatív világ a régi 2-3. film alapjából. -
devil-k
nagyúr
Zseniális. A könyvet is olvastam, a régieket mind láttam. Szerintem abszolút van realitás tartalma az elméletnek/elméleteknek.
Mert ahogy írtad, az egész story egy
körforgáson alapul. Az ember uralja az állatokat (emberszabásúakat), majd ez az egész megfordul. És aztán ismét fordul egyet. -
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
40perc után ez egy rommá cgi-zett, unalmas f*ngreszelésnek tűnik... kb semmi nem történt eddig, csak egy baromi sablonos felvezetés megy, a cgi viszont hogy kapott ennyi díjat? annyira túl akarták tolni a részletgazdagságot, hogy emiatt tömény műanyag hatása van 1-1 beállításnak... arról nem is beszélve, hogy már akadt vagy féltucat snitt, ami szét volt esve: olyan volt a hatásuk, mintha az elemek egy részét a profi délelőttös műszak rakta volna össze, másikat meg a kevésbé képzett éjszakásuk: nem volt koherencia közöttük... egyre kevésbé értem a hype-ot, ami ezt az avatar-témát övezi... ez eddig nem tűnik minőségi munkának
(fém tereptárgyaknál meg tisztára olyan, mintha 20évvel ezelőtti idtech motoros játékok átvezetőit nézném... Carmack nagyon imádta a fémes-krómos tükröződést) -
Ispy
nagyúr
-
eeXaa
addikt
-
KISDUCK
addikt
Lehet hogy ez egy szélmalom harc, de őszintén szólva nagyon kíváncsi vagyok hogy pontosan mit gondol a filmekről és hogy miért úgy látja a filmeket ahogy látja, mert hát mint tudjuk nagyon egyedi nézőpontja van a filmek terén és engem érdekel hogy mi van mögötte, mert sose ír részletesebb beszámolót a rövid véleményei mellé és ezért próbálok egy pár mondatos választ kicsikarni belőle az "oldboy harcosok klubja másolat" állítása kapcsán.
-
eeXaa
addikt
-
sherlock82
senior tag
-
RetepNyaraB
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
A probléma szerintem ott van, hogy szimplán túl sok "eternal" van, ezért kevés szöveg jut 1-1 szereplőnek 1-1 jelenetben mivel sokszor "csapatosan" mozognak, tehát mindig ott áll mindenki és hallgatják egymást, csak emiatt a sokadjára bevágott csendben figyelő karakterek jelenetei kínosan hatnak.
-
FollowTheORI
nagyúr
Szerintem kényszer B terv ez most... csak lehet hogy fifikásan fogják csinálni, hogy azért pénzt is hozzon. Az hogy pl 1 hónapig lesz csak elsőre, azt sugallja legalábbis, hogy nem lehet azt játszani majd, hogy kijön pár film és pl 1 hónapra befizetsz és ledarálod mindet.

Tehát valamifajta folytonosan az előfizetők megtartására játszó módban lesz ez, úgy meg azért ha elég sokan ráfekszenek elég szép pénzt lehet hozni.
(Sőt a jóslatok szerint pl a Disney egy streaming only módban mégtöbb pénzt tudna akár termelni, mint a mozikban valaha. - saját magának, nem a moziknak)Őszintén, ha most egy ilyen bizonytalan szituációban kéne pénzügyi tervet csinálnom, lehet énis így döntenék...

Egy kiszámíthatatlan mozibezárós évre nem lehet tervezni (ki tudja milyen lesz 2021, lehet ugyanígy hullámzunk majd tovább, vakcina ide vagy oda
) -
belinho
senior tag
Azt nyilatkozta, hogy " messze az eddigi legjobb filmje lett" 3 évig készült, képileg és hangilag is nagyot alkottak. A színészek is nagyon dicsérték a filmet. Direkt 2 részre terveztek, hogy ne legyen összecsapva az összetettség miatt. Szerintem nagyon jó lesz, én nagyon sokat várok tőle, a Warner is zászlóshajónak tekinti a MAX reklámozásában a tengerentúlon.
-
salesman
őstag
-
AD4MINATOR
nagyúr
fordítva.
Most felmentem cc oldalára, rámentem totál random filmre,
pl. aladdin szinkronnal
NORMAL 1 850.00 FT 60.00 FT
DIAK 1 410.00 FT 60.00 FT
JUNIOR 1 410.00 FT 60.00 FT
(a 60ft a "kényelmi díj")A junior jelen esetben nem tudom mit jelent CC nél, de pl. elképzelésem szerint a kormány által támogatott OV/sub teremben lévő jegyárak kb így kellene hogy alakulnának:
kb.
NORMAL 1 450 ft
DIAK 990 ft
JUNIOR 990 ftTovábbá bevezetném, hogy lenne családi jegy, illetve hétköznap 9.00-15.00 között féláras
- a kaja, azaz pl. a popcorn+kóla
- és a jegy, tehát pl. ha ügyes a tini akkor még pont odaér az olcsóbbra suli utánItt inkább a "diák jegyen" (12-25 korosztály) lenne a hangsúly főleg, hisz
1) nekik kéne nyomtatni jobban az angolt
2) a felnőttnek a jegyár nem olyan sok, azaz aki kifizeti a felnőttes 1850-es árat, annak már mindegy, hogy 1850 vagy ~1450 ft....A jegy, illetve kaja miatt kiesett pénzt pedig a kormánynak kéne visszapótolnia a CCnek pl. "oktatási keretből" / EUs pénzből, így ők nem veszteségesek, a népnek meg van lehetősége OV/sub-ra menni
-
tuki2200
senior tag
-
atike
nagyúr
Pont jó a példád. El nem tudom képzelni, hogy ki lehetne Vasember RDJ-on kívül...
De a többi szereplőre is igaz...Sokszor volt már szó más filmek kapcsán érintőlegesen a témáról amúgy. Legyen az akár a Gyűrűk ura univerzum vagy a Harry Potter... De mondjuk a Vissza a jövőbe szereplőket sem tudnám "lecserélni"...

És a kiindulásnál maradva - amíg nő a kiadó bevétele is (arányaiban is és direktben is) addig miért vágnák le az aranytojást tojó tyúkot...? Mert az a tyúk is többet keres...? Nem tudom.
Hiába "csak" Marvel filmekből indultunk ki - itt is igaz az, hogy a színészek egybenőttek a karakterükkel és igenis nem keveset hozzátesznek egy-egy filmhez. Még ha ebből jó nagy vita fog kerekedni akkor is így látom...

...és még egy gondolat - most kellene csinálni egy új Vasember filmet valaki noname (és sokkal olcsóbb) színésszel - és meg kellene nézni a bevételeket, hogy hogyan is alakulnának...
Lehet én lepődnék meg, tény...
De nem hiszem...
-
atike
nagyúr
-
diablo1984
veterán
-
gyuromoj
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
emiki6
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
nyisziati
veterán
Na ez az. Vannak szabályok, amiket lefektettek - aztán ők maguk nem tartják be. Ez kb. az összes képregényfilmre (sőt, magukra a képregényekre is) jellemző.
De még a Star Wars-ban is kiábrándító a sok "logikátlanság", és szerintem ezt nem is lehet elnézni - egyszerűen csak mivel mese, ezért nem veszem komolyan és így átlendülök rajta. Ahogy a Piroska és a Farkasban sem firtatom, miért beszél a farkas például.
Ezek mesék, amikre úgy vonatkoznak akár a saját szabályaik is, ahogy az alkotóknak kedve szottyan alkalmazni őket. Akár részenként máshogy. -
törölt tag
-
LendvaiFeri1
veterán
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
-
paatrick
őstag
-
mephi666
nagyúr
nem láttam a filmet, a spoiler engem nem is zavar, de kíváncsi voltam már nagyon, mit hoznak össze, így érdekel az infó és ez nem fog rontani nálam az élményen, ha megtudok pár dolgot: ami nekem kicsit ellentmondás, hogy az xmen teljesen más univerzum marvel-en belül és ott az időutazós móka emlékeim szerint máshogy működött... ott 1 idősík van, amin ha belepiszkáltak a múltba, teljesen más jövő alakult ki... itt pedig kialakul(hat) millió alternatív jövő?
vagy pont meg is válaszoltam a kérdést: egyik univerzumban így működik az időutazás, másikban meg máshogy? -
Enigma1945
őstag
-
Cs1csó
titán
"hitelesség" ?? önmagában semmit sem jelent. Láttad már a 8 tanú c. filmet? Arról beszélek, hogy van egy történet amit én elmesélek mert OTT VOLTAM, végig a cselekmény lefolyása alatt, de van még mondjuk 20 ember akik nem voltak ott az elejétől a végéig DE a történet minden egyes szakában ott volt közülük legalább 2.
Tehát meghallgatod a 20 ember történetét abból összerakod az időrendet és ha egyezik - pl. a történet egy adott szakaszát máshogy mesélik mint én 3-an is és ez több szakaszban is megismétlődik akkor valószínű, hogy HAZUDOK.Amúgy van erre a netet több leírás hogy mi az a 10-20 dolog ami durva csúsztatás 2 kedvencem:
- a tagok már korán hazamennek a buliból mert család meg ugye már aludni kell - kamu (van mondjuk 30 ember aki tanusítja hogy mondjuk egy ilyen bulin ott hányt Taylor a sarokban, vagy Deacon 2 szőkével dugott a kertben stb.
- Mercury akart egyedül SOLO karriert - kamu - a többieknek is volt .Lehetne még sorolni. Egy pár közülük nem baj mert gördülékenyebbé teszi a történetet pl. a megismerkedésük nagyon leegyszerűsített volt de mondjuk azt "rendben" volt.
Grave444
Gaga szép? Szerintem lófejű, nem kicsit, de abban egyetértek, hogy a sminknélküliség jót tesz neki.
-
törölt tag
Hááát ... ez sem világos egészen. Anne egy ügyvéd a Life Foundationnál, és kap egy emailt a főnöke zűrös ügyeivel kapcsolatban. De pontosan miért is? Akkor ő fedezi a Life Foundation zűrös ügyeit? Vagy tényfeltárást végez éppen?
Első esetben simán áll, amit fentebb írtam, második esetben csak előre lettek hozva a dolgok. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
fateless
veterán
-
emiki6
veterán
Dank meme fórumokban pedig ez alap...

Kinek mi van túl egy határon az egyénenként eltér, ezért megértem, hogy téged ez zavar, de nem értek egyet abban, hogy jogos volt a döntés. Mondjuk én viszonylag elfogadó vagyok ilyen esetben, mert nem érdekelnek olyan dolgok, amik másoknak ezek szerint meghatározó, főleg ha tudom, hogy a dolog nem komoly. (Meg kell tanulni nem komolyan venni dolgokat és az ember sokkal kevesebb dolgon fog felháborodni, megsértődni, triggerelődni. Persze erre rengetegen nem képesek, épp ezért lehet keresztbetenni embereknek lényegtelen dolgok miatt.) Amilyen devianciák népszerűek ma, ahhoz képest az hogy Gunn rossz pedo vicceket posztol semmi. Ha a rossz humora miatt elítéljük, akkor elítélhetjük bármi alapján (szexualitás, származás, táplálkozási szokások, kinézet, stb.) Fullba nyomta a kretént, naés?
Megjegyezném, hogy a viccekben a pedofíliát komolyanvenni nem szabad, mert akkor oda jutunk, mint az a megállapítás, hogy amerikában a videojátékok miatt voltak a lövöldözések. -
emiki6
veterán
Figyelj, valakinek az is humor, ha a másik fingik egyet, vagy a másnaposok 2-ben hogy egy bedrogozott csávót megkúr egy átoperáltatott vagy a kémben hogy a fényképész a farkát fotózza. Én inkább választanám gunn "vicceinek" az olvasását, mint az utóbbi 2 példahoz hasonlók nézését, mert gunn viccei fölött könnyen átsiklok anélkül, hogy traumatizálna. Engem nem sértenek gunn komolytalan viccei, nem úgy, mint az, hogy mondjuk Varga Viktor egy szál fszban a szent korona másolatával a fején bohóckodik.
Ez van. -
törölt tag
-
Zeki
nagyúr
-
Mik76
senior tag
Szerintem a "hater" az aki ok nelkul utalja az adott dolgot. Ezeknel a filmeknel olyan hosszu a lista amiert teljesen normalis dolog megutalni oket hogy tobb oldalt kitesznek.
A logomboc meg nem valik finomma azert mert szazmillio legy megeszi.
Fitzgerald
Igen, sok jateknak remek hangulata volt. A kornyezetemben volt par olyan terhesseg ami siman a mindent vagy semmit vegkimenetellel kecsegtetett. Hat mit ne mondjak az emberek idegallapotaval "csodakat tud muvelni" foleg a leendo apaeval (hala istennek mindenki meguszta). Meg jo hogy nem voltak tele ok is midikloridianokkal...
Ami a verfrissitest illeti egyetertek, errol szolt az eredeti posztom is. A disneyvel az a baj hogy erobol le fogjak tuszkolni az emberek torkan, es ha kritikat kapnak akkor csak meginkabb ragyurnak a cuisag meg a gyerek szinvonal faktorra. Majd kapunk a kristaly roka melle egy csillam nyuszit is. Meg egy kis cukormaz es mar kesz is.
Igaz hogy a nezokozonseg lemegy atlag 5 evesre de amig a bevetel jon addig nem lesz baj. -
whitezo88
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
-
vitaro
senior tag
-
.LnB
titán
-
Valty
aktív tag
Én ezt értem, de akkor a trailert kellene másképp összeszerkeszteni, kevesebb olyan jelenettel, ahol azokért a szereplőkért kell aggódni, akik még a SW VII-ben is vígan mosolyognak (pl.Chewbacca 2:00-nál). Mert szerintem így az egész trailer értelmét veszti, semmi olyat nem mutat, amiért ezt a filmet meg kellene nézni
-
bagyulajuve
addikt
-
gyuromoj
veterán
-
atike
nagyúr
....azaz 500 millánál tartanak...

Ami a lényeg, hogy bődületesen sok pénzt tudnak belenyomni egy-egy húzóprojektbe. Ami eddig csak az igazán nagy stúdiók kiváltsága volt...
És ez az egyre jobb színészi gárdán és az alkalmazott technikán is meglátszik... Minek eredménye, hogy egyre jobb filmek (és sorozatok) jönnek. Ennyi a lényege. Jönnek az "alternatív" filmgyártók ezerrel... 
-
devil-k
nagyúr
-
Dorian
félisten
-
marilllyo
veterán
Igazából ez az egy lehetőségük maradt. Minden más (drónok, műhold stb... bebukott). Muszáj valamit tenniük mert ez az izé növekszik és mondja a csaj is, hogy előbb utóbb bekebelezi a világot. Nem tudom, hogy máshogy lehetett volna megoldani. Én nagyobb lyuknak éreztem a végét...
Idejött a lúdvérc.... mit akart? Mittudomén...de hazafeszítettük! Ja de mégse...
Azért valami morzsát elhinthetett volna, hogy most ő jót akart vagy rosszat.De hát ez már csak ilyen. Másik filmjében..."Feltaláltuk az MI-t és a legfontosabb, hogy egy fullos bébibe építsük bele ami kap egy szenzoros nunust.
" -
AD4MINATOR
nagyúr
-
marilllyo
veterán
Hát fene tudja. Ezek katonák... meg önkéntesek.
Plusz egy jelenetben elmagyarázzák, hogy minden karakternek igazából ilyen "mindenmindegy" már...mert valahol az életében beütött a crach.
Ha azt nézed a holdraszállás is egy ilyesmi lehetett. Pontosan senki sem tudta mi vár rájuk. De vállalkoztak. -
ígyvanferi
addikt
-
marilllyo
veterán
-
Ispy
nagyúr
Jó, ha így nézzük minden filmet darabokra lehetne szedni 1 perc alatt...mondjuk azért tényleg fúra, hogy miután
eltűntek már a profi katonák bemegy 5 nő, akiből 1 az aki lőni is tud egyáltalán. Azután meg amikor hangokat hallottak a tök sötétben miért nem vonultak vissza a toronyba ahelyett, hogy kirohannak mindannyian? Mondjuk egynek jó volt, igaz rontott az élvezeti értékén, hogy angol felirattal néztem, ezért nem biztos, hogy teljesen átjön minden.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ispy
nagyúr
-
brownus
veterán
-
eeXaa
addikt
-
brownus
veterán
jól emlékeztem
én is így éreztem.
A film kicsit olyan téves hangulatú -
KaitouP
nagyúr
-
Mik76
senior tag
Senki nem allitotta hogy az eredeti trilogia vagy akar az elozmeny trilogia a logika csucsa, es az irodalom magasiskolaja, szoval ezeket a dolgokat felesleges is tovabb ekezni.
De...
Felallitott egy alap hangulatot, es egy "univerzumot" aminek megvannak a maga szabalyai. Ezt totalisan felrugni nemcsak ostoba hanem sunyi huzas is volt a disney reszerol. Kb olyan kontrasztot erzek az eredeti trilogia es az uj reszek kozott mintha valaki kitalalna hogy folytatast csinal a Master and Commander-hez es betolja az arcunkba a Karib Tenger Kalozai 4-et.
Erted?
A SW-ban is volt par poen, de nem egy jopofizos bajnoksag lett belole. Ez az igazi fullra jaratott disney moslek. Irom ezt ugy hogy Regi disney rajzfilmeket idonkent szivesen megnezek, meg a pixar filmek is okek tobbnyire.
Az meg hogy tokeletesen sulytalan "gonosz" karakterek vannak egymasra dobalva mint valami muppet show az szinten nem valami jo.
Anno az uralkodo mellett senki nem mert megszolalni, de meg fingani se. Ez a hologram tokfej meg vegignezi ahogy egy paprikajancsi katona ott pattog megmondva hogy mit kell csinalni?? Kylo hisztis kis hulyegyerek modjara csapkodja a (jo hulye) lezerkardjaval az egyik vezerlo pultot?? Rey siman tol egy mind trick-et minden nelkul?
Anakinnak jok voltak a reflexei, meg technikailag eleg jol fejlett volt, de hol tudott o ilyen jedi kepessegeket?Tudnam meg folytatni sokaig.
A lenyeg az hogy attol meg hogy az uj filmek kozelebb allnk az Urgolyhokhoz mint az eredetiekhez, es ezt a komolynak szant reszek is erositik ami azert eleg szomoru. -
atike
nagyúr
"ki van kapcsolva a vonóhorog"
Ez külön fájt---

De a gondolatmenet is. Épp kiderül a filmekből, hogy alapból nem annyi lenne, hogy belövünk egy lyukon és kampó - ez egy rejtett és beépített hiba, hogy meg lehessen semmisíteni. Csak ki kell lőni a drónvezérlőt. Ja, felrepült valaki és lepisztolyozta két lövéssel, tényleg ennyi volt, igen. De ez a Leia-gondolat is, ez az uralkodót elég legyőzni hogy 60 kg-ot ledobni és ennyi... Uh.
-
LOTR
addikt
"Az uralkodó, hogy lett legyőzve?"
olvasgatom a megjegyzéseket, és ez mintha már többször is lett volna emlegetve, de érdemi válasz nem jött rá, úgyhogy csak erre válaszolnék a sok közül, tehát
azért azt tegyük hozzá, hogy Palpatine legyőzéséhez kellett a létező két legerősebb jedi/sith mester "közreműködése" is, aminek a végeredménye az lett, hogy az egyik bele is halt ebbe -
cyberkind
félisten
Szerintem meg világ egyik legjobb dolga van ezeknek a rendezőknek és a Dízninek, mégis mi mást kéne csinálniuk minthogy így vagy úgy de követik a régi trilógiát és nem hoznak be SEMMI újat amivel még fáradniuk és gondolkodniuk is kéne, már most garantált, hogy az új trilógia se lesz teljesen érintetlen terep, pedig akad "nagy nehezen" egy-két könyv, képregény, játék amikből qrva jó filmeket lehetne csinálni, nyilván ott a buktató, hogy nem mindig lenne meg az 1 milliárdos (vagy nagyobb) bevétel, így nem éri meg a rizikót.
Ez pedig hihetetlen lehetne.
-
Viszlát
addikt
Hozzátenném még, hogy mindezt B de inkább C kategóriás színészekkel, nagyon gagyi volt az egész, bár tény, hogy az újszerűsége kisgyerekként elvarázsolt.
Szóval a sokat szidott Disney rendezőinek szerintem nincs olyan könnyű dolguk megfelelni azoknak, akik a eredeti trilógia hülyeségeit nemhogy elnézik, de még példaként is emlegetik.
+1
-
eeXaa
addikt
-
eeXaa
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
az ep4 se volt igazabol mas, mint hogy
.a jo es rossz haborujaban visszahivjak az oreg mestert aki az utjan talalkozik a szegeny parasztgyerekkel akirol kiderul hogy herceg es segit megnyerni a haborut, nomeg a torvenyenkivulivel akinek a jo helyen van a szive, es persze ott a hercegno aki szinten kegyetlen hadur gyereke uropera, de gyakorlatilag panelszinten archaikus archetatipusokbol epul fel. amiben hatalmasat innovalt, az a sci-fi kornyezet volt, illetve panelek szintjen elegge otvozte az europai tortenetet a
a tavolkeletilegkisebb kiralyfirol szamurajtortenetekkel (filmes szinten itt pl Kurosawarol beszelunk, de az oreg roninok tortenete itt is sokkal korabbi). ami meg tortent, hogy
megoregedtunk mi is

----
ismerosokrol tudom, hogy 300kmet utaztak a legkozelebbi imax moziba megnezni a filmet reggel10kor es errol csillogo szemmel beszeltek elore. ezt jo volt latni, meg ha nekem ez az allapotom mar vegervenyesen elmult a szeriaval kapcsolatban.
-
S e t h
nagyúr
-
atike
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Jövedelem
- Drágán add a képeket: rendereken a Xiaomi 17T
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Diablo IV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen routert?
- Xbox Series X|S
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera +tartozékok
- Xiaomi Redmi Note 15T 12/256Gb ezüstszürke hibátlan
- Magyar! LENOVO 15.6" iPS 144Hz 300nits - RTX4060-8 / 24 / 512GB, i5-13450, WiFi6ax, GARANCIA 2027-05
- X1 Carbon Gen9 14" 4K+ IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- 262 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

valószínű az avatar 3 már el se fog indulni nálam. Hacsak nem írjátok tömegével hogy "összepisiltük magunkat a gyönyörtől, világ legjobb filmje" - de erre kevés esélyt látok
(fém tereptárgyaknál meg tisztára olyan, mintha 20évvel ezelőtti idtech motoros játékok átvezetőit nézném... Carmack nagyon imádta a fémes-krómos tükröződést)

De a többi szereplőre is igaz...
vagy pont meg is válaszoltam a kérdést: egyik univerzumban így működik az időutazás, másikban meg máshogy?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)