- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Az első (
) fejezet sztm a legjobb, a tobbi a magyarazat, amik egyebkent ugy gondolom, el is hagyhatoak. ( lennenek )harmadik
Egyebkent is sejtheto, hova fut ki a film, kb a kozepetol...Megis, a remek rendezes alatal, vegig lekotott, fenntartotta az erdeklodesemet es izgalmas is volt.
Igaz, a " giccs" es a melankolikus, erzelemdus alafesto muzsika, pont hogy az elsoben a leghangsulyosabb.
Hetkoznapi fohos, lattuk mar mashol beutesekkel/tortenettel...megis egy klassz filmet kapunk, ami messze nem atlagos a mai felhozatalban. ( * De a foszereplo szemelyisege, ertelme ...egyedi, csak az elete mashogy irodott, futtot ki )Abszolute ott a helye, a legjobb SK adaptaciok kozott, a teljesseg igenye nelkul.
Az elso fejezetet, azt hiszem ujrazom is, ma
( Don't Look Up vibe is befigyel ) -
proci985
MODERÁTOR
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
j0k3r!
őstag
-
Cs1csó
titán
-
devil-k
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
devil-k
nagyúr
-
paatrick
őstag
Chuck élete / The Life of Chuck (2024)
Jaj haj... megtanulhatnám már hogy az ilyen poszterre felírt dicsőítések általában pont azt próbálják leplezni hogy kevés a tartalom.
Érdekesen indul, a középső etap is jó, aztán a harmadik fejezet annyira de annyira szájbarágósra veszi a figurát hogy szinte kellemetlen volt nézni.
A minimális misztikumot azért sejthetjük abból hogy Stephen King az egyik író, igazából ez teszi elviselhetőbbé a végét. Csak aztán elkezdesz gondolkodni hogy akkor most az a tanulsága a filmnek hogy
Szerintem ez ritka letargikus üzenet.hiába tudod kb mikor fogsz meghalni akkor se változtatsz semmin és éled a robot életedet, ahelyett hogy élnéd az álmaidat. Aztán olvasom itt koncsik kommentjét: "Mark Hamill kellemes meglepetés volt." Mondom magamban hol volt itt Luke Skywalker, aztán irány imdb és az öreg bácsika az
Noooooooooooo.... -
NyalokAA
senior tag
Asszony nem igazán van oda az ilyen szimbolikus , képzelt , átvitt értelmes megjelenítésekért , de mondtam neki , hogy kicsit tartson ki jó lesz ez
Az első 20 perc után mikor már kicsit tisztult a kép elkezdte kedvelni . A végén meg egyenesen felháborodott , hogy még órákig tudná nézni
Nekem kellemes élményt adott az egész simán 8+
Tudtam , hogy a papát már láttam valahol , de fénykard nélkül nem ismertem fel -
bobalazs
nagyúr
-
myckey
veterán

Nem,
ez kifejezetten jo lehetett
De azert mindig megrag ez az alkotas, is ! Az eleje is igen eros, a fekete-feher expozicioval...kozben a filozofia es eletszemlelet, ami atlengi, a Zaras pedig lehengerlo es tragikus, egyben felemelo !
Probalok ugy idomulni, hogy ne legyen keserges, de a Noi karakter pont azert van ott, hogy kello balansz legyen, " antagonistaja" az oruletnek...a ket protagonistanak ! Ezaltal meg nagyobb a katarzis ! Az erzelmi toltet
Masterpiece ( az Operatori munkat, a total kepeket, ismet emliteni kell )
*De azert a humora eleg, erdekes mar ...de csipem azert
-
myckey
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Áh, azzal semmi gond, nekem anno kedvencem az Atomvonat volt...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként a Born on the Fourth of July jó lehetne, ráadásul Oliver Stone írta a forgatókönyvet, de egyszerűen nem jó. Lehet ha Tom Cruise helyett más a főszereplő, akkor jobb, bár lehet inkább csak a rendezés gyenge. Oliver Stone-tól ott a Platoon (A szakasz), ami zseni ugyanebben a témában, igaz ott a frontról van szó és hát Oliver Stone-nak jelentősen több munkája volt benne.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
VágniValó
addikt
Nyugodjon békében!
Azt hiszem hamarosan újranézem a Top secret!-et.
-
perempe
veterán
-
Vikthor
nagyúr
-
myckey
veterán
-
atike
nagyúr
-
lemmy9
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Peterhappy
addikt
-
gbors
nagyúr
-
OPiiPO
veterán
-
mephi666
nagyúr
mutatok én olyan Masterpiece-t, hogy csak na

-
myckey
veterán
-
paatrick
őstag
-
myckey
veterán
-
eeXaa
addikt
-
vond
MODERÁTOR
-
perempe
veterán
Rengeteg B-film. Az Enemy Mine a VHS korszakban nagyon ment.
-
totron
addikt
Melvin Van Peebles is 2021, az1997-es Ragyogásból ismerhetjük.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
myckey
veterán
-
myckey
veterán
-
mephi666
nagyúr
-
Peterhappy
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
liszi70
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Túlgondoljátok.
A mai világban az állatoknak nem sok természetes tere van ahol ne érné őket valamilyen embertől származó ártalom (zaj, hang, szag stb.). Az eddig ismert világ “leállt”, viszont az állatoknak pedig kinyílt egy új világ ezáltal. Eddig találkoztak napi 300 emberrel mondjuk, ezután csak 3 emberrel lehet stb. -
eeXaa
addikt
-
OPiiPO
veterán
-
devil-k
nagyúr
-
gbors
nagyúr
Ez tényleg érdekes kezdeményezés volt, sajnos nekem kevésbé jött be. 4 Roald Dahl-sztorit filmesített meg Wes Anderson & co., elég sajátos megfogásban - ahelyett, hogy filmet csináltak volna a sztorikból, inkább egy nagyon ízléses, nagyon hangulatos és mérsékelten animált háttérrel rendelkező audiobook született az eredeti írásokból. Ez három novellával egész jól működött (The wonderful story of Henry Sugar, The rat catcher, Poison), viszont a negyediktől (The swan) kb. szekunder szégyenérzetem támadt, mert ez Dahl egyik legsötétebb, legfelkavaróbb írása, és Wes Anderson bohém, kissé hülyéskedős stílusa nagyon nem passzolt hozzá.
Stílustanulmányként jól működtek a rövidfilmek (legalábbis 3 a négyből), érdekes volt ilyet is látni, de azért ezeket "előállítani" nem egy irtózatosan ambíciózus dolog. Az első három short megér talán 7 pontot, viszont a negyedikhez nem szabadott volna így hozzányúlni, az csúnya nagy fekete pont WA-nak. -
OPiiPO
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Peterhappy
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Frod
addikt
Tippre azt mondanám a régi Kossuth téri M2 kijárat?
-
Mr K
őstag
Nyilván azoknak, akiknek nem tetszett (volna), eljöttek a cégtől, és alapítottak egy másikat.
-
pohár
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
6 eves voltam amikor megneztem eloszor. a majmokat nem ertettem, a szamitogepet igen (
), a vegen a szobat semennyire. anyam probalta elmagyarazni es csodalkozott, hogy csak a vege volt fura, mert azt hitte ugyis elunom magam rajta
. utana valahol 8-10 korul lattam a Brazilt, aminel az idoben visszaugras nekem egy eletre tonkretette az akkoriban divatos, patikamerleggel kiszamolt idorendet egy atlag blockbusternel.Star Wars: Andor introja egyebkent masszivan utanerzet nekem, amiatt is tettem be

-
Pitterix
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
gbors
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
S e t h
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
-
Ispy
nagyúr
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Mik76
senior tag
-
mephi666
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
magyar kiadas nekem van sok, de foleg 10-15+ evvel ezelotti DVDk. korai Cronenbergnek vagy egy Passolininek amugy is kb mindegy
.zavvi tippet koszi!
sved (skandinav) kiadasok altalaban rendben vannak hang es kepminosegre, meg altalaban van angol felirat is. szinkron erre csak gyerekfilmeken van, extrakat meg ugyse nezek.
-
proci985
MODERÁTOR
ja, Crimes of the futurebol nezem, hogy amazon.comon mar ott figyel egy honapja a BR, UHD (amin nincs regio) meg majd jon januarban.
<rant>
tenyleg nem ertem, hogy itt mi a cel kiadoi oldalrol. egyszer lemegy a marketing, megjelennek a reviewek. ha akarom se tudom megnezni, mert nem tudok lemenni Cannesba. oke, varunk par honapot, bejonnek megint a reviewek az US / koreai / belpiacos megjelenesekrol. meg tudom nezni, ja nem, mert nem viragboltozok ( ). oke, mikor jon egyaltalan moziba, ja az meg par honap es akkor ket muveszmozin kivul fogjak vetiteni? lesz elerheto online (rendes) tekabol, vagy csak az is indok meginkabb eltolni a megjelenest? oke varjunk meg, blu-ray kiadas, ne adj isten egy 4K UHD combo elerheto egy ev mulva, de akkor meg kovetkezo kerdes, hogy honnan, meg pl a svedul nem tudo baratok miatt lesz rajta english hearing impaired? lehet mondani, hogy jajj dehat imprinting, meg addig is beszelnek rola... nem, de siman elfelejtem, amikor vegre oda jut. vagy amikor rajovok, hogy streamingen nincsen fent, ugyhogy muszaj megvenni lemezen. ez parszor oke, de egy ido utan unalmas. es tenyleg, evek ota ugyanez megy, mikozben a digitalis mozi kb kiszoritja a meregdraga fizikai kopiakat ami a korabbi terjesztesi modell oka volt.egyreszt tamogatnam a keszitoket, masreszt 120"+7.2 megfelelo forrassal erzi jol magat
</rant>koszi
, kivancsi leszek egyebkent ra. nekem a Cosmopolis is egyebkent ilyen volt tole, mai napig nem tudom zsenialis avagy tulzottan limitalo volt az alapszituja.btw, kozben vegiggondoltam, meg ott a Banshees of Inisherin, a Men, a Gaesterne (Speak no evil) es a Nope meg esetleg a Matriarch, a Barbarian, az Everything Everywhere at Once, a Mad God, a Northman, az Innocents es a Hatching*, szoval maris van 15 film 2022bol. Igy nezve nem is rossz az idei filmes felhozatal, csak mar valamikor jo lenne meg is nezni oket, dehat tul sokat kerek
.bonusz: a Noé fele Vortexnek tavaly volt a bemutatoja, iden dec 26ra mondjak a sved kiadast
. jo munkahoz ido kell, asszem?* hopp nezem hogy a Pahanhautoja (Hatching) es a Northman elerheto SF anytimeon skandinaviaban.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
McDoug6lak
tag
-
Bad Pritt
félisten
-
proci985
MODERÁTOR
-
Miklós315
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
SunMount3r
nagyúr
Na pont ezt a két filmet nem komáltam annyira. Az amcsi Solaris remake inkább bejött és a Stalker-t egyszerűen nem értettem (jó, lehet kellen neki adni még 1 esélyt), inkább tűnt önkényesen vontatott "semmit mondásnak". Vagy nagyon allegorikus, szimbolikus akart lenni, de ehhez nagyon minimál képi (látvány) eszközökkel operál. 15 perc belőlle felér 1 órával. Az eredeti Solaris már jobb volt, de miután az amcsit előbb láttam, ez is olyan "üresnek" tűnt.
Többiek: köszi, rájuk sasolok.
-
dokee78
félisten
-
gbors
nagyúr
-
FoxiestFox
félisten
-
Tibiajax
nagyúr
-
Tibiajax
nagyúr
-
madgie
titán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Peterhappy
addikt
-
bagyulajuve
addikt
-
cyberkind
félisten
-
mephi666
nagyúr
-
adamssss
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- iPhone topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Konteó topic
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- iPhone 12 Mini 64GB Blue-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5319
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( Don't Look Up vibe is befigyel )
Noooooooooooo....
Az első 20 perc után mikor már kicsit tisztult a kép elkezdte kedvelni . A végén meg egyenesen felháborodott , hogy még órákig tudná nézni
Nekem kellemes élményt adott az egész simán 8+

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)