Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz cyberkind #168098 üzenetére
Lambertre gondoltam.
#168099 Redneck: Tudom. De ha ezt elfogadjuk és nem tartjuk hülyeségnek, akkor ugyanígy el kell fogadni, hogy a Romulusban
Trauma, adrenalin és ott tart a szervezeted, hogy azt sem érzékeli, ha levágják egy végtagod, te meg csak nézel, mint hal a szatyorban (true story).Bjorn is sokkot kapott, miután az agyáig lőtték a szemét. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Redneck
nagyúr
válasz Bad Pritt #168097 üzenetére
Lambert agya, már korábban ledobta az ékszíjat, rettentően félt. Egyszerűen lebénult, sokkot kapott, és földbe gyökerezett lábbal állt, befosva az iszonyattól. Ilyen a való életben is van. Elég egy fegyveres támadó, vagy egy erőszakoskodó.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
cyberkind
félisten
válasz Bad Pritt #168097 üzenetére
Az egész film konkrétan a 79-es itt és ott átgondolt kiadása, amit ugye már láttunk, csak ott a lény meg se jelenik kb 1 óráig. Jah, végülis Dallas az idegen karjaiba mászott, mert semmilyen cucca nem volt a lángszórón kívül, és még szarul is navigáltak, ezt lehet annak is venni.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz oriic #168088 üzenetére
A reddit egyszer felfüggesztette a fiókomat, mert hogy megszegtem a szabályokat. Volt kemény 4-5 hsz.-em talán az xcom meg valamelyik manhwa topikban. Írtam nekik hogy mi a gond, mert kb inaktív voltam az oldalon és nem volt semmilyen problémás tevékenységem. Aztán utána feloldották a bant egyből, de nem írtak le hogy mégis milyen szabály megszegése miatt függesztették fel a fiókomat és még csak filmrendezőnek sem adtam ki magam.
-
cyberkind
félisten
válasz Bad Pritt #168091 üzenetére
Mindben van hülyeség, de az, hogy ösztönösen nem menekülök a halál elől, olyanra nem emlékszem, és ha el is nézzük ezeket, a jó kis nosztalgián kívül a film semerre se megy, ügyesen belekapcsolták az idővonalba a dolgokat, de ha a Dízninek ezt jelenti az Alien, akkor köszöntem szépen, én nem kérek ebből, mert ezeket már láttam, sokkal jobban megcsinálva, merész ilyet írni, de még a Bloomkamp féle 5. részben is több lehetett…
Ha az Alien Earth a filizofiai vonalat veszifel, netán a Prometheust fogja követni, ami ugye a legsikeresebb mind közül, akkor boldog leszek, és továbbra is várok mindennemű dolgot, ami ebben az univerzumban van jelen.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz stellaz #168092 üzenetére
Én a Prometheust teljesen külön kezelném, a moziba került változat next level stupid volt, a könyv kicsit enyhített rajta, de még így is jojózott az ember szeme sok helyen. Az Alien 3 theatrical olyan még, hogy jojózik az ember szeme az érthetetlen dolgokon, az assembly cut viszont sokat segít rajta, még ha nem is javítja a film minden hibáját.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
stellaz
veterán
válasz Bad Pritt #168091 üzenetére
Azért van különbség, hogy egy szereplő nem jó döntést hoz, meg, hogy teljesen életszerűtlen az egész. Az előbbire a valóság is számtalan példát hoz, utóbbi viszont egyszerűen csak gagyi.
Egyébként már ott kilóg ezen filmeknél a lóláb, hogy egy ilyen kis genyó, hogy tud 400 kilós fenevaddá nőni, ha nem evett meg legalább 10 ökröt, És akkor szerencsére ugyanaz a biokémiájuk.
A Romulust nem láttam, de a Prométheusz az igaz állatság volt. Ott nem arról volt szó, hogy valami módon előrébb kéne vinni a cselekményt, hanem igazi degeneráltak módjára viselkedtek, akikért tulajdonképpen egyáltalán nem is volt kár, hogy felzabálták őket. -
Bad Pritt
félisten
válasz cyberkind #168086 üzenetére
Miért, Rainnek és Andynek
Az ő helyzetük érthetőbb és sürgetőbb volt, mint Dallas vagy Parker hősies hülyesége.nem kellett próbálkozni valamivel, hogy túléljék a nullg szituban? Az elit katonákkal és a Romulus hülyegyerekkel ugyanaz volt a baj:
Az Alienben Lambertnek miért nem volt lélekjelenléte, hogy elfusson, miközben Parkert megcsócsálta az alien? Nem volt sérült, nem volt helyhez kötve, elvileg az életéért küzdött, mégis ott maradt.meg kellett halniuk egy látványos jelenetben a plot szerint és ennyi. Figyu, bármit írsz a Romulusból, hozok két ugyanolyan szélsőséges hülyeséget az első két filmből, mert nincs új a Nap alatt és az igazi nehéztüzérséget még le se írtam. Ezzel nem az Alien és Aliens érdemét szeretném csorbítani, imádom mindkettőt, inkább arra világítanék rá, hogy ha ezeket a sci-fi filmeket ilyen mélyen kritikus szemlélettel nézed akkor mindegyik telis-tele van hülyébbnél hülyébb karakterekkel, imbecilis döntésekkel és érthetetlen helyzetekkel, amik maximum plot device-ként működnek.
-
válasz Rigormortiis #168087 üzenetére
A popzene tényleg jobb volt régen. De az kb 1990 előtt igaz. Kb akkor kezdett el nagyon durván kommersz lenni a pop. Hiába képzett, tehetséges, jó hangú valaki, ha ízlésbűnőzést végez. Ahogy harmadik birodalom is lenyűgőző technológia színvonalon volt, csak hát...
Autotune meg nem kell ma már, mert jóideje a hip-hop a legnépszerűbb műfaj. Mondjuk nagyrészt már szöveg nélkül, annál sokkal fontosabb, hogy aggya a méjjet™.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Féloff, de most láttam és vicces Fede Alvarezt (Alien Romulus rendező) bannolták Redditról az r/LV426 threadről, azzal az indoklással, hogy Alvareznek adta ki magát [link]
(Nyilván hamar visszaengedték)
Live-Die-Respawn
-
Rigormortiis
veterán
válasz lezso6 #168081 üzenetére
Ez így nem igaz. Akkoriban (90es évek, 2000es évek eleje), csak hogy a popnál maradjunk, a legtöbb "sztárt" zeneiskolákból fogták össze, nagy részüknek képzett hangja volt (ez igaz a fiú és lánybandák tagjaira is), több hangszeren játszottak és táncolni is tanultak. Most meg elég pár szét autotune-olt vidi a jutubra és kb ugyanott lehetsz. Óriási különség.
Ami viszont közelebb áll hozzám, a metal/rock vonal, na erről Manson már megmondta a frankót: minden akkordot lefogtak már, nincs új a nap alatt, ezért vurslizik szinte mindenki a 20-30-40 éves dalaikkal. Talán a Gojira és a Ghost, akik az utóbbi 10 évben tudtak legalább hangzásban valami újszerűt mutazni.
Ami viszont fura, hogy ismerősi körben a fiatalok is inkább ezeket a zenéket hallgatják stílustól függetlenül.
Ja, a zenék sokkal jobbak voltak régen.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
cyberkind
félisten
válasz Bad Pritt #168085 üzenetére
Dallas-nak próbálkoznia kellett valamivel, máskülönben (mondjuk, így is meghalt mindenki) csak várnak a halálra, illetve ne felejtsük el, hogy volt nekik mozgásérzékelő, csak az úgy néz ki, nem működött rendesen, így nyilván rekt lett a vége.
Parker dettó azért ment neki, mert védeni akarta a csajt, és ő is úgy gondolta, hogy simán legyűrheti ököllel, ami gyökérség, de reális emberi reakció, hogy fusson a másik, amíg ő küzd.Addig meg a fekvő gyerek "csak" félvak lett, és mielőtt a mellkasára csöppent a cucc, előtte kapott a karja, a keze meg még talán az arca is, de továbbra se mozdult egy sort, persze az utána következő képsorokból következve mindegy lett volna, mert ő is ment volna a rekt vonatra, csak ez így béna volt nagyon. Az elit katonákkal meg az volt a baj, hogy lenézték kRipleyt, meg a sztoriját, illetve, amikor elérkezett a pillanat a bolygón, azt is úgy jellemezték, mint rovarirtás, ez megmagyaráz sok mindent.
Én nem azt várom, hogy úgy reagáljanak, mint egy prof, hanem úgy, ami reális, amikor az életemért küzdök, a fekvő gyerek nem az volt, még ha utána ugyanaz a vége, mint ami lett.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz cyberkind #168077 üzenetére
Alienben Dallas kapitánynak pont annyi esze volt, hogy azután mászik be a szellőzőbe, miután Brettet simán felkapta a lény és Parker arról beszél, hogy akkora, mint egy ember. Aztán Parker is bejelentkezett a Nobel-díjra, mikor puszta kézzel ment neki a tökéletes organizmusnak.
Romulusban
szerintem a srácnak kisebb gondja is nagyobb volt, mint gurulászni a sav elől, tekintve, hogy kilyuggatta a fejét és nem is látta. Aliensben az elit tengerészgyalogosok olyan ügyesen lövöldöztek össze-vissza, hogy többet is elkapott a sav.
Kezd kicsit mókás lenni, hogy szerencsétlen napot sem látott bányász meg sofőr srácoktól egy egyetemi prof intelligenciáját és egy tier 1 kommandós lélekjelenlétét és helyzetfelismerő képességét várjátok el.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
-
-
válasz Redneck #168080 üzenetére
Dehogy volt jobb minden régen!
Arra akartam célozni, hogy a régi filmek iránt tapasztalt nosztalgia, azaz elfogultság abból ered, hogy régen tényleg minden jobb volt, mert fiatal(abb), gondtalan(abb) voltál. Illetve valószínűleg igénytelenebb, éretlenebb is. Régen látott nagyon kedvelt filmek újranézése ezért okozhat meglepetést, bár simán előfordulhat hogy a nosztalgia még így is elvakít. Sokat számít a kontextus, hogy mihez kötsz valamit. A régi szuperhulladék popzenék is azért tudnak manapság is népszerűek lenni egy bizonyos korosztálynál, mert nosztalgia. Tehát nem a zene jó, hanem a fiatalkorod volt az. Film dettó.
-
Redneck
nagyúr
válasz Bad Pritt #168075 üzenetére
Nekem a maga módján tetszett, csak a második fele volt gyenge. Rain fél óra alatt lett kemény, Ripleynek több ideje volt megedződni a két film történései közben, plusz egy érett dolgozó nő volt, nem egy tinédzser.
A buta szereplőket a Prometheus és Covenant kapcsán emlegettem, ennél most nem firtattam. Nem is volt idejük hülyének lenni, plusz a két szintetikus szépen terelgette az eseményeket.A régieket is szoktam kritikus szemmel nézni. Egyes trükkök rosszul öregedtek, de egyébként elég hihetőek, ahogy az emberi reakciók is.
mephi666:
Sokat látott katonákat egy újonc mitugrász tiszt, meg a társaság pöcsfej embere beküld egy szörnyfészekbe, és közlik hogy nem lehet lőni.
Miután egy rakás szörny támad rájuk, lőnek amivel tudnak.
Nyilván parancs megtagadás, de neked mi lenne a normális reakció? Te mit tennél?lezso6:
Dehogy volt jobb minden régen! Van egy csomó blőd film a klasszikusok között is, pláne a futottak még kategóriában...
Ha gondolod, tudok egy jó urológust![ Szerkesztve ]
-
a régen minden jobb volt hülyeség
Hádde' régen tényleg minden jobb volt! Volt erőm sokat inni a bulikákon, hajkurászni a csajokat, meg még fel is állt. Most meg nemhogy a lépcsőn alig bírok felmenni, de már vizelni is nehéz.
-
mephi666
nagyúr
válasz cyberkind #168077 üzenetére
...pont a 2. részben kezdtek el lőni mindennel a vakvilágba a reaktor mellett... kb fél perccel azután, hogy megkapták a parancsot, miszerint ott ne lőjenek ész nélkül
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
cyberkind
félisten
Azért annyi esze volt a régieknek, hogy ne lőjjék szarrá a lényt a hajón, mert különben kilyukad a hajó,
itt meg betolták ezt a nullgravitációban, ami aztán vissza lett kapcsolva, és jött is a buli, én értem ezt a részét is, meg az érzelmi oldalát, hogy Andy a bratyóm, még annak ellenére, hogy az új modul kicserélt mindent a fejében, de visszamegyek érte, amíg Kay beadja magának a cuccot, és megszüli az új embert. mephi666
Persze, mert az a 2 gyökér leszarta a parancsot, illetve a katonai rendszerben elhitte a parancsnok, hogy leadtak mindent.DE, és ez a legjobb, az irritáló gyerek halála olyan elképesztően béna volt, hogy szó szerint megvárta, amíg a sav rácsöpög a full felsőtestére, ahelyett, hogy akár csak arrébb gurul, azért ezt ne már, ennyire nem volt retard a régi film.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz proci985 #168072 üzenetére
A tudomány ilyen és fejlődik. Pl az nemrégen még az étert gondolták létezőnek, de nem azért mert hülyék voltak, hanem mert rájöttek, hogy a fény képes magával interferálni, így az hullám természetű. A hullám pedig valamilyen közegben terjed, ezért gondolták, hogy az éter egy ilyen szükségszerűen létező közeg.
Attól., hogy téves volt ez az elképzelés (egyébként az mondják, hogy talán mégiscsak létezik valamiféle éter, mint sötét energia) még nem nélkülözte a logikát. -
Bad Pritt
félisten
válasz Redneck #168074 üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy nem tetszik nektek a Romulus, hanem a régen minden jobb volt hülyeség. Ha Rain túl kemény volt szerinted akkor Ripley is az az Aliensben, ha az itteni srácok buták akkor a régi szereplők is azok, ha ugyanolyan kritikus szemlélettel nézed. Ennyi.
-
Redneck
nagyúr
válasz Bad Pritt #168073 üzenetére
Ahogy elnézem, sokak szerint meg neked nincs, de véded a filmet, mert neked tetszett.
Az Alien első három része közben, még századszorra is érzem a feszültséget, és azt hogy mennyire elcseszett helyzetben vannak. Ennél a filmnél ez hiányzott, pedig a kritikák szerint húdepara és nagyon kemény lett.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Redneck
nagyúr
válasz Bad Pritt #168050 üzenetére
A Prometheus és a Covenant full ostoba brigádjához képest, az Alien és az Aliens rögtönző legénysége, hétköznapi módon, nagyon emberien viselkedtek.
Rain már ebben a filmben full OP volt. Hentelt, nem parázott, vagány(nak tűnő gagyi) dumákat tolt, és olyanokat élt túl fél óra alatt, ami másnak több filmben jött össze maximum.
Az Alien 3-ban kilátástalan volt a helyzet, mert a lény valódi fenyegetést jelentett. A gyors kis rohadék, levadászta a fegyver nélküli, de egyébként kőkemény sitteseket.
Ebben meg a tini, Alkonyat Bella fejű kiscsaj lazán lehenteli a fél űrállomást, és a 3 méter magas hibrid bánatot.stellaz:
Prometheus? Inkább Retardeus...
1. A hosszú, és mocsok drága út után megérkeznek az überokos kutatók, nemzetközi szaktekintélyek. A kapitány közli, hogy rohadt nagy vihar jön, csak reggel indulhatnak felfedezni, de mindenki dacos hülyegyerek módjára megindul.
2. 3 perc légkörelemzés után, vegyük le a sisakot, mi baj lehet?
3. Taperoljunk össze mindent, különösen a rohadt fenyegető, fogas kígyó-szerű rémséget, mert tök cuki.cyberkind:
Lehet. Az utóbbi 20 év tendenciája, hogy a logikát távolról sem ismerő, buta emberek vannak az ilyen filmekben.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz stellaz #168063 üzenetére
ő mondta, hogy mondjuk 80-100 éve az embereknek sokkal jobb volt a szövegértési képessége
doubt, literacy erre egy egesz jo meroszam am. de lehetne nezni mondjuk az atlagos kepzesi szintet is.egyebkent mar az antik gorogok is panaszkodtak az ifjabb generaciokra. nincs uj a nap alatt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
stellaz
veterán
válasz Bad Pritt #168061 üzenetére
Hát megemlíteni ilyen apró dolgokat
Egyébként tényleg nem ezt gondolom, nem vagyok Alien rajongó, de amikor megnéztem 1-2 éve az első részt, akkor kifejezetten szembeötlő volt, hogy életszerűbb döntéseket hoznak benne. A régi filmek között is vannak ökörségek, pl az 1968-as Majmok bolygójában nem gyanús, hogy a Földön vannak, hiszen csak vannak földi állatok (lovak), földi növények (fa, bokor, gaz), emberek, puskák, a levegő éppen jó és 1G a nehézkedés, illetve hát véletlenül éppen perfekt angol mindenki
-
addikt
válasz Bad Pritt #168057 üzenetére
Az ott éppen jó, azért nézik végig a terveket ("az épület beleit akarom látni Hudson" - ez egy idézet a könyvből), és elvileg mindent lezárnak, meg lehegesztenek, és a sentry gunokat csak oda pakolják le ami túl nagy ahhoz hogy eltorlaszolják, mert egy nagy folyosó. Az más kérdés hogy vagy a terv amit néztek nem a legfrissebb, vagy elnéznek egy lehetőséget (egyikük se építész, se gépész, a katonáknak már nincs meg a parancsnokuk, Ripley igazítja el őket erről, amennyire tudja), és úgy mégis be tudnak kúszni föléjük. De amennyire csak tudnak ők gondolnak mindenre, Ripley tudja hogy ami csak elég nagy hogy egy alien végigkússzon benne ott próbálkozni fognak.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
mephi666
nagyúr
válasz Bad Pritt #168057 üzenetére
...Newt is hetekig/hónapokig elvolt, aztán a nyakig felfegyverzett elitcsapat 90%a órák alatt kidöglött
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Bad Pritt
félisten
válasz stellaz #168059 üzenetére
Mihez? A túléléshez? Alienben többször el lett mondva, de az Aliensre elfelejti, ez kb. ugyanaz a szint, amit a Romulusban kifogásolnak az emberek. Régen sem voltak okosabbak a karakterek, a néző megengedőbb a klasszikusokkal szemben és kritikusabb az új dolgok iránt.
-
-
-
stellaz
veterán
válasz Bad Pritt #168037 üzenetére
A Nyolcadik utas a a halál, az pont attól volt jó, hogy nem hoztak benne ostoba döntéseket. A Life ugyanezért jó.
Ellenben a Prometheus nálam azért volt nézhetetlen, mert a szereplők vér ostobán viselkedtek. Eleve, vegyük le a sisakot egy idegen bolygón, mert ugye mi baj lehet, váljunk szét egy ismeretlen helyen, mert sokkal izgalmasabb egyedül bóklászni, stb, stb.
-
Lajmund
őstag
válasz Bad Pritt #168040 üzenetére
Nekem úgy rémlik az egyik srác meghalt apjáé a hajó amivel elhagyták a bolygót. Amúgy azt én se értettem ha ennyire kihasználjàk az ott dolgozó embereket akkor hogy repkedhet ott bàrki csak úgy. Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
cyberkind
félisten
válasz Bad Pritt #168042 üzenetére
A képregények meg a könyvek után, egészen szomorú, hogy milyen brutálisan messze vagyunk az univerzum hatalmas részétől, és szinte mindig ugyanaz történik a vásznon, nem tudom minkek kéne történnie, hogy valami hasonló szülessen, mint az első két film.
Az Offspring egy jó ötlet volt, csak egy kicsit furi, főleg, hogy sokat mosolygott szegény. [ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz cyberkind #168041 üzenetére
Azért a Preybe is bele lehet kötni, ha nagyon akarsz, kapásból olyan plot armor van a kiscsajon, amit az összes Alien és Predator főhős csak irigykedve néz.
Nálam bőven ott van az Alien és Aliens mögött. Alien 3 és Resurrection egy vicc a Romulushoz képest.
Talán az Alien Earth sorozat továbbviszi a Prometheus vonalat, szerintem nem véletlen, hogy közvetlen egy évvel előtte fog játszódni.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz Bad Pritt #168040 üzenetére
Újra is nézem, de már rengetegszer láttam, legalább a karakterekben léphettünk volna előrébb, ehelyett maradt minden a régiben, úgy néz ki, ez a szériával együtt jár, de szerintem itt volt a legrosszabb, mint az AvP 2-ben a hormonoktól fűtött gyerekek.
Erre céloztam a Prey-nél, az azért ment nagyot, mert senki se várta, tömve lehetne emberi hülyeségekkel, imádnánk továbbra is, itt meg a látvány és jó pár jelenet marad, de még csak azt se mondanám, hogy van olyan brutális rész, mint a Covenant-ban a háton keresztül kibűvő csöppség.
Én továbbra is állítom, hogy a Prometheus féle vonalat kéne továbbvinni, és elmesélni értelmesen, mi és hogyan történt, mint egy átfogó teremtés történet.
Nálam továbbra is ez autolsó a sorban, mert nem akart újítani, csak minimálisan.
[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
válasz cyberkind #168039 üzenetére
Alienben Ripley volt a józan ész karakter, Romulusban Andy, szóval ugyanott vagy. De amúgy ő küldte el egyedül Brettet a macskáért, csak hogy egy fantasztikus ötletét kiemeljem. Kane, Dallas, Parker, Brett, Ripley mind csináltak legalább akkora hülyeségeket abban a filmben, mint a Romulusban a fiatalok. Nézd újra ugyanilyen kritikus szemmel akár az Alient, akár az Alienst, rengeteg emberi hanyagság van mindkettő, enélkül nem létezne egyik film sem.
Romulusbanelkötötték a hajót. Kb. mintha a céges kocsit vinnéd el nyaralni. Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
cyberkind
félisten
válasz Bad Pritt #168038 üzenetére
Igen? Ripley is ennyire ostoba volt anno, amikor nem engedte be Kane-t, csak Ash felülbírálta, és ez csak egy a sokból, nekem ez nem áll össze, még az csak-csak,
hogy a lelépés utáni vágy miatt belemennek egy ilyen túrába, de azt se értem, hogy miért repülgethetnek csak úgy. [ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
Nem mondom, hogy rossz, de amíg az összes többi Alien film próbálkoztak újítani, addig ez csak copyzott mindent, még a
(oooh boi ), de ami a legjobban engem meglepett,full kretén és idióta karaktereket is az AvP 2-ből , én ettől valamivel többre számítottam sztori szempontból, de a látvány, a hangulat meg a hangok nagyon jók,hogy ha nem mennek fel, az űrállomás csak szép lassan megsemmisül 36 óra múlva, de inkább a drága atomfizikusaink, kiengedtek mindent és mindenkit , IMDB-n 6-ot adtam, de ez inkább szól a hangulatnak, mint a filmnek, talán majd legközelebb, addig is, godd luck.a végére a terhes atomfizikusunk is megkapta a magáét, amin csak ámultam, hogy miként lehet egy karakter ennyire ostobának megírva 6/10 Talán, minden jó indulattal együtt.
Deadpool > Alien a moziban nézve, ha valakinek választania kell.
Ui, Cailee Spaeny-nek kéne játszania Elle-t a TLoU sorozatban, nem vitás!
Bad Pritt
Ennyire nem voltak buták.[ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Hosszú hétvégén Alien maraton volt a program, megnéztem az Alient (Theatrical Cut), Prometheust és Covenantot és a végefelé járok az Isolationnek, majd jött a Romulus IMAX újrázás és így ha lehetséges még jobban tetszett.
Az Alient mindenki ismeri, a theatrical cut néhány helyen kicsit érthetetlen (Brett halála után Parker honnan tudta, hogy néz ki az Alien, Ripleynek miért van egy zúzódás az arcán, ilyesmik), de még mindig egy jól felépített, ügyesen összerakott film, ami a maga idejében nem csodálom, hogy óriási visszhangot váltott ki. Etalon.
Prometheus már érdekesebb téma, sokan szeretik, sokan utálják, mindkét fél érthető szerintem. Talán a legnagyobb probléma, hogy a látványon kívül ami elsődlegesen a szemünk előtt van max gyenge közepes: a plot rendkívül szegényesen, expozíciók hátán van tálalva, a szereplők egy-két kivételtől eltekintve félelmetesen gyengén vannak a filmben ábrázolva, papírmasé 2D karakter az összes, már aki egyáltalán kapott pár másodpercnél több időt a vásznon. Fizikailag képtelen vagyok felfogni, hogy lehet így eltékozolni egy Charlize Theront és Guy Pearce-t, szóval maxi respect Scott papának, amiért unlockolta ezt az achievementet életében. De ami igazán a legnagyobb gond: tudod, mi lesz a vége és ki fogja túlélni, nem lehet igazán izgulni senkiért. Ezzel szemben a mögöttes tartalom, a filozófiája, egzisztenciális és vallásos kérdései remekek.. a könyvben. Szerintem Scott azt gondolta, hogy ha a forgatókönyvben és az az alapján készült regényben szereplő core elemeket kihagyja a kész filmből akkor majd a nézők nagyban elkezdik elemezni, teóriákat gyártani, összerakják a puzzle darabkáit és ez részben be is jött, de nagyrészt inkább arról ment premier másnapján az online diskurzus, hogy Millburn mekkora egy retard és mi a fuck volt az a Fifield szörny. Nem tudom utálni a butaságai miatt, de nem is tudom úgy utálni, mint pl. az Alien 3-at.
És akkor jött a Covenant... harmadszor láttam, mozi, majd egy itthoni újrázás nem sokkal később, szóval hét évig hozzá se szagoltam és meg kell követnem magam: egyáltalán nem olyan rossz, ahogy anno megéltem, most kicsit nyitottabb hozzáállással sokkal több értéket fedeztem fel benne, de még így sem tartom igazán jó filmnek. Bár nem volt egy Alien 3 szintű agybaj, de azért elég szaros volt a készítés, az eredeti Paradise Lost script ki tudja, miről szólt volna és jóval nagyobb volt a stúdió nyomás Scotton: kevesebb pénzből (Prometheus: 130M, Covenant: ~100M) látványosabb filmet vártak el tőle, ő pedig visszanyúlt az alienhez. Mára széles körben elterjedt tévhit, hogy a fanok erőszakolták ezt ki, de a valóságban sok változás eredménye volt ez, köztük a legfontosabb Lindelof elutasító válasza, mikor a Fox felkérte az új script írására, illetve az a tény, hogy végül négy ember kellett, hogy megszüljenek valami értelmes sztorit.
Számomra a Covenant legnagyobb problémája, hogy Scott önmagát szabotálta: egyszerre akart Alien előzményt, Prometheus folytatást és a saját maga által preferált AI fejlődésről szóló filmet készíteni, de mindhárom sztoriszál esetén olyan hibákat vétett, amik erősen csökkentették a film élvezeti értékét. Egy jó Alien filmhez kicsi, érdekes szereplőgárda, klausztrofób környezet és az ismeretlentől való rettegés kötelező lett volna, ehelyett kaptunk egy tucat jellegtelen karaktert, akikért ismét nem lehetett szorítani és over the top szörnyeket egy érdektelen pusztaságban. Prometheus folytatáshoz Shaw doki kellett volna, ehelyett Youtube-ra feltöltöttek egy filmben nem is szereplő epilógot és David fárasztó monológjait kellett hallgatni, ez annak idején emlékszem iszonyatos csalódást okozott a fanoknak. Az AI sztori, David és Walter kapcsolata érdekes volt és ad egyfajta evolúciós látószöget az androidok számára is az engineer-ember és az alien változó életciklus mellett harmadikként, de őszintén: emlékszik bárki arra, miről beszélgettek ezek ketten, miket mondott David Oramnak, vagy csak a furulyázás maradt meg?
Ezzel együtt sem tudom azt mondani, hogy úgy utálom ezt a filmet, mint moziból jövet: Katherine Waterston szerintem remek a józan főhős Daniels szerepében, talán ő van legközelebb a Ripley archetípushoz, Michael Fassbender fantasztikus a kettős szerepében és felvet érdekes kérdéseket az evolúcióval kapcsolatban. Ha az Alien filmográfia szemszögéből nézem akkor bőven az Alien 3 és Resurrection fölé raknám, nem akkora shitshow, mint az a kettő, de több sebből vérzik.A Romulus mindezek után Alien fanként egy chef's kiss. Így másodjára tűnt fel igazán, hogy nem csak tematikailag, de struktúrájában is oldschool: a rendező a film első harmadát teleszórta Chekhov's Gunnal (
), amit aztán ügyesen mixel össze, hogy sose tudjuk, pontosan mi fog történni. Alien újrázás után azzal a gondolattal egyáltalán nem tudok egyetérteni, hogy Rain túl badass lett volna, azt a szintet hozza,az állomásra érkezvén a festmény a halott anyja csecsét szopó babáról például homlokra csapós baszki volt így másodjára Andy ahogy látom a netes véleményeket fan favorite lett, nem alaptalanul, nekem így másodjára egy kicsit sok volt,mint Ripley az első filmben sok szerencsével és leleményességgel. hogy a Rook csip beültetése után mindent tud, mindent kiszámol, a másik két karakter csak asszisztál mellé a középső felvonásban. Egy kicsit még a magical negro toposz is eszembe jutott róla.
Viszont vannak azért olyan dolgok, amik most jobban szemet szúrtak:mikor Kay bujkál a Navarro alien elől, az vajon miért cipel magával hullákat? Józan paraszti ésszel valszeg eszik, de mivel eddig sosem láttuk őket táplálkozni ezt jó lett volna mutatni esetleg. A másik szintén ezt a párost érinti, vajon az alien miért sebezte meg annyira Kayt, hogy ne lehessen embriót ültetni a testébe? Az én magyarázatom, hogy csalinak használták a többiekhez, de ez kicsit far fetched, tekintve, hogy az alien szemszögéből le se szarták szegény lányt az ajtós incidensnél. A facehugger jelenet bár mesterien van összerakva, de belegondolva hülyeség, mert a ruháik miatt a testük nem ugyanolyan hőmérsékletet ad le.
De ezek igazából apróságok, a nagyobb képet nem zavarták. A film célja az volt, hogy visszatérjenek az alapokhoz, adjanak a franchise-nak egy új lendületet, amit így egy héttel a bemutató után sikerrel meg is tettek. Érdekes amúgy az, hogy habár két totálisan különböző zsáner, de a Deadpool & Wolverine mennyire ugyanezt a célt szolgálta, csak a Marvel fandom számára, mindkettő rendkívül egyszerűen és hatékonyan nyúlt az alapanyagához és így ért el sikert. Remélem érzékeli Hollywood, hogy más franchise-ok számára is ez lehet a megoldás.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
proci985
MODERÁTOR
Furiosa 2024
Jo szineszek, kisse csapongo script es oke dialogusok. Oke operatori munka ami par jelenetben szuper. Elfogadhato audio mix. Jo, de hullamzo vagas. Sokkal tobb CGI, mint az elozo reszben.
Objektiven nehez megitelni. A Mad Max: Fury Road gyakorlatilag az utobbi 10 ev egyik legjobb filmje a tobbszintu szimbolizmusaval, a gyonyoru funkcionalis effektjeivel es az oramupontos vagasaval. A Furiosa sokkal tobb CGIt hasznal ami tonkreteszi a latvany egy reszet, kevesbe pontos vagasra es par pillanat kivetelevel sokkal gyengebb a pszichologiai reflekcioja. Gyengebb az audio mix is: Persze, rendben van, de boven nincs a Dune 2 szintjen. Tetejeben majdnem ket es fel ora, es erzesre egy picit lehet feszesebbre kellett volna vagni.
7/10. Jo akciofilm, par kifejezetten jo jelenettel, de hianyzik az a pici extra odafigyeles, ami a Fury Roadot naggya tette.
#értékelés
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Sonja
nagyúr
Árat emel a Netflix szeptembertől!
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
eeXaa
addikt
válasz Major Lion #168026 üzenetére
-
paatrick
őstag
A tévéj2 tegnap este leadta a Most vagy soha! (2024) című 7 milliárdból készült ősnemzetimagyar szuperprodukciót és senki nem ír róla véleményt? Remélem csak azért mert még mindig ennyire a hatása alatt vagytok...
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
stellaz
veterán
válasz Major Lion #168026 üzenetére
Trashnek kiváló
-
Narxis
nagyúr
Inside Out 2
Nagyon jó lett a folytatás bár szerintem a téma is adta magát.
A nosztalgia karakteren felsírtam, pontosan így képzeltem el. Nem tudom lesz-e 3. rész de jöhetne. Szerintem az egyetemi évek is jó alapot adna egy sztorinak.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
tag
Tightrope
KötéltáncNem sok "modern" (1984) kori Clint Eastwood filmet láttam, de ez az elképzeltekhez képest, elégé explicit volt. Sötét és mocskos.
És lassú.
Vizualitásában, fényképezésben, színészi játékban egyfajta múltidéző klasszikus kora 70es thriller hangulata van, semmi újszerű nincs benne. Viszont a szövegkönyv ritkásan szörnyű, a zene pedig bazári. Ami jócskán ront a hangulaton.
Ami még furcsa volt, hogy a főszereplő lányát, ténylegesen Eastwood lánya játsza (a másikat meg a Troll kislánya), és kicsit utána olvasva a színész magán életének (ami nem kicsit Trónok harcás), ez a film, mintha csak egy családterápia akarna lenni.
Már ha terápia az, ha a kislányod egy olyan filmben játszik, ahol kurvákat erőszakolnak és gyilkolnak le.
A nyomozás szintén hagy maga után kívánni valót, mert ez, hogy a főszereplő végig sétál a városon, és 1 mondatos kérdés után végigpróbálja az összes örömlányt, azt nem nevezném éppen nyomozásnak. Cserébe a gyilkos is felfigyel eme válogatás nélküli élvezkedésre, úgyhogy legalább ő a nyomozó után ered, hogy a végén történjen is valami.
Nem volt rossz, egyszeri megnézésre érdekes, ilyen sötét krimire nem számítottam, de azon felül, nyugodtan kihagyható.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Redneck
nagyúr
válasz #42308056 #168021 üzenetére
Most tényleg arról próbáltok meggyőzni, hogy milyen kényelmes? Elhiszem hogy nektek az, nekünk nem jött be, csak a VIP. Az Alleeban jók a sima székek, és még lábbal sem kell dolgozni hozzá.
Egyébként attól hogy az egész támlát hátranyomom, a fejtámla továbbra is kiemelkedik a háttámla síkjából. Nem szeretem az ilyan székeket (gamer székek, túl nagy fejtámlás autóülések).
-
-
nagyúr
Nem különösebben terveztem idén moziban menni, de lehet, hogy mégis:
The room next door - új Almodovar, két kiváló főszereplővel."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Redneck
nagyúr
válasz stellaz #168013 üzenetére
A támla egészben dönthető, de a lábaddal tartanod kell és nincs rajta lock. Hiába döntöd hátra kicsit, attól még előrébb lesz a fejed, és hajlítva a nyakad.
160 centi alatt vagy 190 fölött lehet kényelmes, de mi utáltuk az előretolt fejtámlát.A mozi maga jó, de csak a VIP rész foteljeit ajánlanám. Plusz elég jól főznek.
Bad Pritt:
Sajnálom, nyilván van szórás. Mi kétszer voltunk, és nagyon jó levesek voltak, valamint a pizzájuk is verte az átlag pizzériák többségét.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Rigormortiis #168001 üzenetére
Szerintem is a legjobb scifik között van.
-
Pitterix
őstag
Nesze semmi, fogd meg jól. Kb ennyi a film. Unaloműzésnek nem jó, de nap elől elbújni jó.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Redneck
nagyúr
válasz spiky03 #168009 üzenetére
VIP mozijuk termei jók, de az alap termekben botrány kényelmetlen a szék. A fejtámla nagyon elől van, végig előre tolva az ember fejét, instant nyakfájás. Sajnos pont a 3 órás Avatar 2-t néztük így. Soha többet.
174-176 magasak vagyunk, 6-7 sor közepére szoktunk jegyet venni.Azóta sima filmre újra az Alleeba járunk, csak VIP-re az Etelébe.
-
spiky03
veterán
Most tervezünk először menni az Etele moziba (pontosabb majd vasárnap délután az Alienre).
A Pxl teremben adják akkor, ott a 6 v 7 sor közép az jó lehet?
Vagy mi az ideális hely, ha közép középen szeretnénk ülni?Gondolom a kép és a hang az jobb lesz, mint a Lurdyban meg a CCkben.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Ragnar_
addikt
válasz #42308056 #167996 üzenetére
"A vége se volt wow a román kosarassal? "
Az mondjuk valóban elég wow volt.
Viszont nekem tetszett hogy megfordították a Resurection hibrid arányait. Azaz nem fura, emberi vonásokat mutató de alapvetően Xeno volt, hanem alapvetően emberi vonásai voltak, szerintem a Romulus verzió bizarrabb volt. [ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
+1 a Brightburnre, és a LIFE-ra is. Jöhetne ezekből folytatás.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #168003 üzenetére
A 2 végén
az összes kiszabadult amit elhoztak, és már abba is az volt a sztori hogy a szupergazdagok meg akarják venni kisállatnak mert menő. Hát pont így terjedt el a világon is. Szaporodni
már a JP 1-ben is tudtak. [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Rigormortiis
veterán
Nézem a Jurassic World 3at. A második rész valamennyire tetszett főleg a végén a már-már horrorba átcsapó részekkel. De emlékeim szerint ott csak pár dög szabadult ki az aukció után, és biztos voltam benne, hogy két napba sem telik mire mindegyiket levadásszák.
Ehhez képest most már az egész földet benépesítik, ragadoznak, embereket ölnek ehhez képest jogaik vannak. Nem az volt, hogy nem tudnak szaporodni? De ha tudnak is, hogy a hóhérba népesítették be két-három év alatt az egész Földet?
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
mephi666
nagyúr
válasz Rigormortiis #168001 üzenetére
szerintem is és egyértelműen folytatásért kiált ...kb mint a brightburn... ott is megnézném, hogy az "inverz superman" mit alkot a földön...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest