Hirdetés
- AuraSync kibeszélő topic
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
válasz KISDUCK #159764 üzenetére
Flash - A Villám
The Flash (2023)Egyetértek veled, vagy legalábbis eléggé hasonló a véleményem nekem is a filmről. Ugyan az Ezra gyerek nekem alapból unszimpatikus, de a film egész jól indul, a történetben is volt potenciál, a túlzott poénkodás néhol valóban már inkább hátránnyá változott de még simán lehetett volna jó film ez... csakhát az a fránya VFX... kispórolni... főleg egy szuperhősös látványfilmnél... érthetetlen. Mintha direkt bukásra ítélték volna. Legalábbis azok nézők körében akik nem vakok, ilyen téren, persze. A trailer még csak-csak, de a sok negatív komment, meg látom hogy masterpiece.. na mondom ennek akkor gatya. Az is lett sajnos, kár érte. A nosztalgia Batman kikacsintásért viszont jár a pirospont, pacsi, keksz, meg minden ilyesmi, amit ilyenkor a netikett szerint ide kéne írni. Egy Flash 2-t mondjuk már nem néznék meg ezután.
-
k-adi
nagyúr
válasz Bad Pritt #160642 üzenetére
Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (2023)
Na így kell ezt csinálni. Remek vizuális élmény, szerethető karakterek, többnyire jó poénok és szuper VO. Azért bele tudnék kötni ha nagyon akarnék, de többnyire azt kapja a néző, amit vár is. Manapság egyre ritkább az ilyen. Ugyan nem világmegváltó, TMNT mércével nézve jó lett, a jobbak közé sorolnám. -
AcCEsS
senior tag
válasz paatrick #161794 üzenetére
Remélem így lesz! Egyébként a műsorújság szerint a Farkasölő c. filmet vetítették, persze nem az volt. Ezért nekem is nehéz volt kinyomozni, hogy mi is ez a film!? De a szereplők alapján meglett, majd nem sokkal utána olvastam a posztodat.
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
paatrick
őstag
válasz AcCEsS #161791 üzenetére
Ha a TV-ben szinkronnal ment akkor esélyes hogy pár nap múlva meg fog jelenni "máshol" is.
Netes TV újságokban mondjuk nem találtam meg hogy ment volna.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
vond
MODERÁTOR
válasz gbors #161788 üzenetére
Az On the Edge / A lázadás mámora életem egyik legemlékezetesebb filmélménye. Egy a kevés 10/10-es film közül. 4 éve írtam is róla egy hosszabb beszámolót, ajánlót. Sajnos kevéssé ismert, és hozzájutni is nehéz. Nekem is csak egy SD változat van meg, eredeti hanggal, magyar felirattal.
Az is nagyon érdekes, hogy miért és hogyan készült el a film. Erről is írtam egy keveset.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
AcCEsS
senior tag
válasz paatrick #161739 üzenetére
Pont ma hajnalban ment az első rész /Beomjoidosi (2017) / The Outlaws (2017)/ a Film Mánia csatornán, csak részleteket láttam belőle, de felkeltette az érdeklődésemet. Viszont - sajnos - sehol nem találtam meg szinkronosan, pedig a tv-ben úgy ment...
AcCEsS (https://www.metalenciklopedia.hu)
-
oriic
HÁZIGAZDA
No One Will Save You | Official Trailer
Ez vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon tré. Remélem előbbi.
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
-
vond
MODERÁTOR
válasz eeXaa #161785 üzenetére
Épp most láttam én is az előzetest. Azonnal nézném. Már a trailer is nagy élmény volt.
Ezt várom még nagyon. Imádtam John Carney filmjeit (On the Edge, Once, Begin Again, Sing Street). Szerintem ez is hasonló örömet fog okozni.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
eeXaa
addikt
Vajon ennek sikerül felülmúlnia a The Favouritet?
-
mephi666
nagyúr
válasz eeXaa #161782 üzenetére
...szólt kb 3 szót ...de tényleg csak az állati oldalát mutatta: gondolom úgy volt vele, hogy itt mindenki kaja, senkit nem kell szórakoztatni az emberi énje maradékával... a végén Londonban már változtatott a figurán ez az Aisling Franciosi viszont nagyon jó választás ilyen "kemény" női karakterekre nem tolja túl, mégis meggyőző
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
S e t h
nagyúr
válasz k-adi #161777 üzenetére
De mi vitt rá hogy megnézd? Agyvérzést kaptál, vagy vki elindította és te le voltál kötözve?
Amikor megláttam Rico Verhoeven nevét azt hittem viccelsz, de ez alapján megnéztem a trailert és most azt keresem rendel-e még Csernus, mert ezt valahogy fel kell dolgoznom.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
mephi666
nagyúr
válasz eeXaa #161780 üzenetére
...miért volt gagyi? elég sok képességét bemutatta és megoldotta ezt a hosszú utat jól... ha jól rémlik, az eredeti könyvben ezt a hajóutat kb 1 bekezdésben lerendezik, viszont a hossza miatt simán mehetett egy ekkora filmbe nem lesz nálam újranézős, mert annyira nem jó, de láttam már sokkal rosszabbat is
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz KISDUCK #161775 üzenetére
nem rossz, trailert eddig nem láttam, viszont az első 5percben esett le, hogy "bakker, ez a Dracula sztori, ahogy átköltözött erdélyből londonba" ...mivel ismerem a történetet, így nagy meglepetés nem fog érni, ennek ellenére tetszik (kb most járok 2/3-nál)
+1 meglepetés: a főszereplő csaj Aisling Franciosi a Nightingale-ből... pff az a film kemény volt mióta láttam, eszembe jutott párszor
-
k-adi
nagyúr
Ha már disney, egy kis fun: [Star Wars directed by Guy Ritchie]
-
k-adi
nagyúr
Black Lotus (2023)
Megnéztem, hogy nektek ne fájjon - mondanám, ha sajnáltatni akarnám magam, de nyilván én választottam a saját szabadidőm rovására, így ha okolni kell valakit, csak magamat tudom. Tipikus bosszúállós film, plot armor és a szokásos ilyenkor ismert dolgok felfedezhetők rögtön.
Viszont Rico Verhoeven tényleg majdnem 2 méter és ez a filmben is eléggé kitűnik.Erős skip.
-
k-adi
nagyúr
Elemi
Elemental (2023)
Jó nagy Disney utálat kommentáradat volt itt, ki is hagytam pár napot a topikból és most egy pixar filmet hozok.Alapvetően a legtöbb elemét (érted?) már láttuk máshol, így sok újdonságot nem hozott ez most. Persze a különböző elemek interakciói az egyetlen olyan amire rá tudnak játszani és a legtöbb esetben sikeresen is, de a nap végén semmi maradandó nem lett ebből.
Az emigrálás háttértörténet amennyire kell ki lett fejtve, a kellő háttértörténetet és motivációt megmagyarázzák és a szokásos vagy mondhatni kötelező romantikus szál is előre borítékolható megint.
Próbáltam kedvelni, nyitottan hozzáállni de nem igazán ragadott meg.
-
KISDUCK
addikt
válasz Grave_444 #161770 üzenetére
kb 2/3-t megnéztem és nem érzem a késztetést az utolsó 1/3 hoz, de lehet hogy csak az 1/4 része vagy még annyi sincs hátra. Az a minőség amit jó 15 éve még úgy reklámoztak 20 adás után is a film+ on hogy premier és az ember közbe aludt vagy a macskával játszott.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz Grave_444 #161770 üzenetére
Még nem, de tervben van. Eddig ismerőseim részéről két dolgot hallottam. Az egyik az, hogy tök jól hozza az Alien hangulatát egy ideig (feszültség egy zárt hajón, egy nem látható ellenségtől, akitől csak menekülni akarunk), a másik fele meg pont ezt hozza fel problémának, hogy túl Alien-es akar lenni és a két szék közé esik... És most nem tudom, hogy kinek lehet igaza
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Ok, ez és az előző film mostantól számomra a valaha készült legjobb képregényfilmek. Minden pillanata arany az utóbbinak is, annyira nagyon sajnálom hogy én ezt nem tudtam moziban megnézni. (Az indiai és a punk tagért pedig jár az extra kudos)
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
mephi666
nagyúr
válasz bagyulajuve #161767 üzenetére
...valami rémlik régről, de nem szerettem én sem ...ezzel a filmmel se változott meg a véleményem
-
-
mephi666
nagyúr
na hozok akkor valami nagyon rosszat is: mighty morphin power rangers: once & always
rossz színészek, gagyi párbeszédek, ócska cgi, látványosan béna jelmezek és műanyag fegyverek+díszlet... 13 perc után csak annyi pozitívum néz ki előre, hogy 58perc... stáblistával
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #161762 üzenetére
...ja meg a másik kedvencem az volt, hogy a helit gyorsabban tankolták, mint egy F1-es csapat ...na meg hogy ammónium-nitrát termoszba rakva = csőbomba a lőpor kálium-nitrát (KNO3), a műtrágya az ammónium-nitrát... önmagában nem fog robbanni... mi 30 éve nyári szünetben (a MacGyver-es korszakunkban) kálium-permanganátból és műtrágyából gyártottunk lőport... az már működött
-
Bad Pritt
félisten
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #161761 üzenetére
Elég nagy szórásban vannak a neten hogy mennyit nyom egy helikopter lapát, én 30-110 kiló közötti értékeket találtam, szóval ez még pont lehet valóságos is, bármilyen hihetetlenül is néz ki meg a végét ugye beakasztotta a sziklába, innentől a nyomás és a gravitáció elvégezte helyette a munkát.
Volt az a rész is mikor a mólón a lábával "tartja vissza", ez a trailerben is benne van, de a filmben kiderül
hogy a cápát a láncok egy helyben tartják ő meg igazából csak támaszkodik a lábával a cápa szájába hogy ne csússzon bele. Az igazi hihetetlen dolgok inkább a víz alatti résznél vannak. Legalábbis látva pár hónapja a Titán katasztrófáját valahogy
a -8000 méter mélyen ki be mászkálunk a tengeralattjáróba, folyik be a víz de nem roppan egyből össze meg ilyenek elég érdekesek [ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #161759 üzenetére
nálam a lenti jelenet tette fel az i-re a pontot: spoiler
...amikor a török helikopter-rotort megemelte és beleugrasztotta a gigamegaősóriáscápát ...kész: kiámasztott és tartotta a rotorral a cápát ez a film nem hogy nem veszi magát komolyan, hanem mindenre tesz még 3 lapáttal a hatás kedvéért... számomra pont ezért szórakoztató "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
paatrick
őstag
válasz Yodamest #161758 üzenetére
Meg 2: Az árok (2023) / Meg 2: The Trench (2023)
Most miért mondod ezt? Én hétvégén néztem, simán jó volt. Főleg mert nem is volt 2+ óra de mégis mennyi helyszínt meg kalandot tudtak belerakni. Az ilyen tematikájú filmek kb mind 1 db helyszínen játszódnak. Itt meg olyan lett mintha 3 filmet gyúrtak volna egybe.
CGI is egész jól nézett ki, talán a jetski ugratgatás volt ami elég gáz volt, de pl a szárazföldi
dínóakármiket sokszor a Jurassic World is megirigyelhette volna. Nyilván a történet már az előző filmben is hülyeség volt szóval ott nem kellett nagy elvárást támasztani. Mondjuk így se értettem anyuka hogy ghostingolt át a másvilágra
A Jess nevű karaktert meg tudtam volna még tovább is nézni
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
Meg 2
Megnéztem, hogy nektek ne kelljen, több billentyűleütést nem ér meg. -
mephi666
nagyúr
pont a funszervíz nem működött nálam, mert kínosan rossz, unalmas, hosszú volt...
...ez a meg2 viszont nem rossz: annyira sz*r, hogy már jó Statham megkapta a saját, különbejáratú sharknado-ját... kellene még egy meg+sharknado crossover és belerakni Tara Reid-et Statham mellé
-
stellaz
veterán
Moziban nem volt rossz, de sajnos maradandó sem. Kár, hogy a karakterét kicsit nevetségessé tették. Szerintem úgy lett volna igazán jó, ha valahogy kicsit a korához szabják a cselekményeket, nem tudom, pl izgalmas elméleti rejtvényeket fejt meg és a csaj végzi a kalandos részét, vagy ilyesmi és eleve nem ilyen szánalmas egyetemi életet ék, hanem köztiszteletben álló professzor.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz mephi666 #161754 üzenetére
A kinézettel volt a legkisebb baj, egy funszervizt akartak csinálni, csak épp ami működött 1985-ben az nem működik már 2023-ban. Plusz sok is volt az a 2.5 óra erre a filmre. A vége az elég wtf, kicsit komikus és szánalmas volt egyben, ha ez volt a cél akkor 5 csillag.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mephi666
nagyúr
válasz Yodamest #161710 üzenetére
tényleg jó volt 3 főszereplő a többiekhez képest magasan jobb, de én azért senkitől nem ájultam el jó volt az egész film atmoszférája, a jumpscare-t meg szerencsére nem tolták túl: ahol volt, ott működött rendesen... kategóriájában ez nálam újranézős
jajj... ezt a témát itt már remélem nem erőltetik tovább, mert ha még egyszer meg akarják hágni, az már erősen nekrofília lesz rengeteg jeleneten (üldözés pl) üvöltött, hogy egy részét stúdióban vették fel, mesterséges fényekkel, majd összevágták a város is felvételekkel... ránézésre hdr-t simával és okádék lett
(az időutazós visító paradoxonról meg akkor már ne is beszéljünk) [ Szerkesztve ]
-
Bad Pritt
félisten
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
tag
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
Nyomul a nyolcadik dimenzióOk. Már megint, mi az Istent indítottam el? Mi volt ez?
..Jó, összerakom. Szóval Buckaroo a harcművész agysebész, egy sikeresen lezavart műtét után azonnal rakéta hajtású kocsiba pattan, hogy oszcillációs túlszabályozója segítségével, utat nyisson a szilárd anyag részecskéi közti világ 8. dimenziójába.
Sajnos az egykoron Orson Welles rádiójátékával álcázott 10-es bolygóról érkezettek, a Vörös Lektoridáknak a narcisztikus vezetője (valójában annak csak az agya/elméje, ami bele szorult egy dimenzió ugrással kísérletező tudós fejébe ?!), pont erre vár, és nekiindul megszerezni a túlszabályzót, hogy visszatérjen otthonába.
Szerencsére Buckaroo kap némi ionizálást az éppen jókor megérkező Fekete Lektoridáktól (akik azért feketék, mert az emberek jamaicaiaknak látják őket), így a harcművészet-agysebész-tudós triója mellett rocksztárkodó és szupercsapat vezető Buckaroo, a vörös bundás cowboy Jeff Goldblummal (és további társaival) bátran szembe szállhatnak a Vörösökkel. Hja, és csapódik hozzájuk az amnéziás, valószínűleg (?) Buckaroo volt nőjének ikertesója is. Azt hiszem. Valami ilyesmi.
A totális agyfaszt szerencsére megtámogatja, hogy mindenki hülye, de azt irtózatosan nagy élvezettel játsszák el, a töménytelen praktikus effekt, és a szánt szándékos utalásos klisés jelenet dömpingek, az in-medias-res történet "mesélés", és az érzés, hogy tényleg nem tudod, most te szedtél-e be valami olyan pirulát, amit nem kellett volna, vagy a rendező/író/producer/bárki egyéb aki részt vett eme.. film? elkészültjében.
Határozottan valamilyen élmény volt.[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
paatrick
őstag
Konstrukció (2023) / Hypnotic (2023)
imdb: 5,5Újabb összemixelt film a terítéken. Dicsérjük meg a magyar cím fordítóját mert jobb munkát végzett mint az angol cím kiötlője. Ennek a filmnek semmi köze a hipnózishoz
A történet: Ben Affleck által alakított nyomozó lányát elrabolják, majd misztikus történések közepette nyomokat talál a lányához.
A megvalósítás:
Egy kis Eredet, egy kis Mátrix kiképzőprogram, egy kis Sorsügynökség/Vanília Égbolt. Mixeljük össze, azt majd kijön valami a daráló másik oldalán. Ezzel amúgy semmi baj nem lenne, csak itt az alapfelvetés túl hihetetlenre húzták és ez elrontja az egész filmet. Nem hipnózis van hanem valami totális agykontroll. Ha a végét másként írják meg akkor még így is lehetett volna vállalhatóan valóságos, de nem így lett.
Egyszer nézhető de akkor nézeti magát.[ Szerkesztve ]
-
Piszmaty76
aktív tag
válasz paatrick #161739 üzenetére
Nagy kedvencem Don Lee.
Thermaltake Overseer RX-1, Seasonic Prime 750W Titanium, ASUS C8H X570 wifi, R9 5900X, Thermalright Peerless Assassin SE, G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB, Sapphire 7900XTX Nitro+, Samsung 960 pro NVME gen3. 256GB/Kingston KC3000 NVME gen4. 2TB, LG QNED863QA 55" (HDMI 2.1)
-
OPiiPO
veterán
válasz Major Lion #161737 üzenetére
Túl jól ismered eeXaa-t
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Zola007
veterán
Tudtok ajánlani valami jó misztikus filmet az elmúlt 1-2 évből?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
paatrick
őstag
válasz lezso6 #161699 üzenetére
"Esetleg még ott az Annihilation, ami inkább érdekes meg esztétikus, de tartalmilag szerintem egy blöff. Meg állítólag egy nagyon pofátlan Stalker koppintás."
Sztalker koppintás hogy? Azon kívül hogy mindkét filmben van egy "fertőzött" terület kb semmi közük egymáshoz.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Miklós315
aktív tag
Nem találja fel a spanyolviaszt, de egészen működőképes, nyomasztó-sejtelmes thriller-horror Eva Greennel a főszerepben.
"Szerintem."
-
eeXaa
addikt
Hibás.
A képlet: A jó filmek jók, a szar filmek szarok. -
paatrick
őstag
Mivel látom hogy a 2. részhez most készült szinkron mégis írok róluk, mert amúgy a fantasztikus koreai-angol-magyar címadásokból soha nem jönnél rá hogy van előző vagy következő része bár csak a szereplők azonosak, a történeteket külön is lehet értelmezni.
Beomjoidosi (2017) / The Outlaws (2017)
imdb: 7,2Igaz történet alapján, vagyis így hirdeti magát, aztán hogy melyik része az igaz azt sejthetjük. A koreai zsaruk balfaszságáról a legtöbb koreai filmben megbizonyosodhatunk, azért az is ritka hogy valakik ennyire ekézik a saját nemzetüket itt is hasonló az alaphelyzet. Gengsztereké a város, a zsaruk csak asszisztálnak. Mígnem előkerül főhősünk, aki Bud Spencert idéző pofonokkal puszta erőből szétver mindenkit. Szóval ideje rendet rakni a városban.
2 hete láttam a filmet, amúgy nem először, de már küzdenem kell hogy bármit visszaidézzek belőle szóval ha egyet választ valaki a háromból akkor nem ezt ajánlanám.
Beomjoidosi 2 (2022) / The Roundup (2022) / Büntetlenül - Véres küldetés (2022)
imdb: 7,0Na hát valószínű a magyar forgalmazó sincs képben, mert ehhez lett szinkron az első részhez meg nincs.
Főszereplőnk most határon átnyúló bűncselekmények kinyomozásában vesz részt, vagyis a nyaraló koreaiakra utazó külföldön élő koreai gengsztereket kell előkeríteni. Elég kacifántosnak hangzik, de a filmben egész jól átjön a dolog, más ország, más törvények, egyáltalán van-e fennhatóságuk ilyenkor más ország rendőreinek.Ez már nem igaz történet alapján van, sokkal véresebb is mint az előző rész, a pofonok is nagyobbak
Bár én eredeti nyelven láttam, szerintem szinkronnal simán vállalható egy esti programnak.
The Roundup: No Way Out (2023)
imdb: 6,6A három közül nekem ez tetszett a legjobban. Remélem ehhez is csinálnak szinkront, már csak azért is mert európai szemmel kicsit nehezen következő ki-kivel van.
Ez az igazi gengszteres, jakuzás leszámolós drogkereskedős agymenés. És néhány vicces részt is sikerült belerakni. Fenti mondatból már sejthető hogy most koreai-japán vonalon fog menni a kergetőzés, de az egész film koreában játszódik az előző filmmel ellentétben. Van némi kínai maffia szál is, ez lehetett volna erősebb benne.
Véres, verekedős, nyomozós. Simán ajánlom annak aki szereti az ilyen filmeket.A film végén már belengetik hogy készül a 4. rész: The Roundup: Punishment (2024)
---
+1
Van még egy Don Lee film ami pár éve nagyon tetszett nekem, mára ehhez is készült szinkron szóval akinek tetszenek ezek a verekedős maffiás filmek annak itt van még egy ajánlás: A gengszter, a zsaru és az ördög (2019) / The Gangster The Cop The Devil (2019) / Akinjeon (2019)6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
diablo1984
veterán
-
Miklós315
aktív tag
The French Dispatch
Nem nyert.
Előtte a Copying Beethoven-t néztem (az se egy jó film számomra, aránytalan, suta, stb., de legalább Ed Harris jól nyomta a showt), és volt abban egy közlés: (kb.) "ezt ésszel írta, de hol van a lélek?", és ezt éreztem ennek a nézése közben is.
Túlkomponált "kritika" valamiről, ami számomra - így biztosan - érdektelen. Történet nincs, csak apropó, tehát a lendület odavan. Viszont belefojtja figuráiba a karakterei iránti saját szeretetét, és a néző számára távolságtartó ábrázolást ké(ny)sz(er)ít.
Ezt csak érteni tudom, de élvezni nem (pl. a The Square számomra jobban működött).
Szóval marad az Asteroid City Wes Andersontól."Szerintem."
-
eeXaa
addikt
Barbi
Totális feminista propaganda full kreténbe tolva.
Itt ott egy két jó vicc, de sajnos csak Gosling megszokottan zseniális alakítása menti a nullától.
A film készítés módja sem áll távol egy totál kezdő amatőr munkájától. Különösen látszódik milyen hatalmas szakadék tátong minőségben ha mondjuk az Asteroid City vel hasonlítjuk.
Hát igen, csak jól gondoltam hogy NicWRefn ek kellet volna adni a rendezés jogát.
3/10 -
paatrick
őstag
Ürömapám (2023) / About my father (2023)
imdb: 5,8Robert De Niro felszállt a B-C vonatra és nem is akar leszállni róla.
Történet: Dolgos olasz fiúkánk szeretne beházasodni a nagymenő amerikai családba, de előtte találkoznia kell a két családnak, hogy megkaphassa a jegygyűrűt.Ismerős? Nem véletlen, 100 ilyen filmet láttunk már, nem titkoltan ez is az Apádra ütök + Vejedre ütök sikerét akarná ismételni. Nem sikerül.
Sőt azt kell mondjam hogy az egész sztori már nagyon elfáradt mára. Mindig van egy megfelelési kényszeres főszereplő aki a film folyamán "felvállalja önmagát", a másik oldalon meg egy befeszültebb túlóvó családi légkör ami a végére felszabadul.
A szinkron fura, De Nironak nem a szokásos Reviczky Gábor adja a hangját hanem Forgács Gábor, aki amúgy szintén ismert/felismerhető szinkronszínész, de ahogy nézem most először csinált De Nirot. A többiek úgy-ahogy rendben vannak.
20 perc után amúgy majdnem kikapcsoltam, de úgy voltam vele hogy ha az Adam Sandleres bármicvót kinyomtam ne legyek már ilyen, ennek adok egy esélyt hátha beindul. Nagy vicceskedés nem lett belőle, bőven közepes film, ajánlani nem tudnám.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz mephi666 #161722 üzenetére
szerintem nincs igazad, az is logikus volt, bár én is pont ezeket a kritikákat hallottam
Először is a ISS nem igazán vírus labor, ahol veszélyes létformákat tudnak izoláltan és biztonságosan tanulmányozni, ezt el is mondták, hogy ilyesmire nincsen felkészítve az űreszköz. Amikor a biológus fazont elkapta, akkor azt önerőből csinálta a lény, ott betartottak minden szabályt. Tehát a biológus bent volt, a lény bent volt, amiről azért még nem tudták, hogy meg is eszi az embereket. A karantén szakértő meg is tiltotta, hogy kihozzák, többször is ellenállt a parancsnok felszólításának. Végül egy alkalmasnak tűnő pillanatban a parancsnok önhatalmúlag hozta ki a biológust, aki valóban megsértette a szabályt, de igazából csak helycsere volt, egy ki-egy be és a szituációban elég emberi is volt, plusz őt be is zárták zokszó nélkül, amikor necces volt, hogy kiszabadul a kis takonypóc. Még az is logikusnak tűnt, hogy a nem erre az izolációra tervezett laborban (mint látjuk valóban nem is tudta izolálni) inkább a lángszóró cuccal megöli, ha már úgyis bent volt, azt nem sejthette, hogy ezt is kibírja. Utána a lény megzabálta, de azt a bioólógussal is megtette volna, tehát ugyanott voltak, mint korábban. Ezt követően pedig a tűzoltó rendszeren szökött meg, az már rajtuk kívül esett és a parancsnok "vadászata" nélkül is lett volna erre esélye. Pont ettől tartottak, ezért is egyeztek bele, hogy le lángszórózzák. Az is rendben volt, hogy inkább kitolják őket az "űrbe", ami mondjuk egy magasabb pályára állításnak elfogadható, ahonnan már nem akar magától is leesni az egész kóceráj. Más kérdés, hogy nem jött össze az információk hiánya miatt és mert az újdonsült apuka menekülőre fogta, ami amúgy pszichésen is érthető volt. Pont azért szeretik a családos űrhajósokat az űrhivatalok, mert azok sokkal később adják fel, mert van miért hazajönniük. Igazából én nem tudok ennél sokkal reálisabb forgatókönyvet elképzelni, hogy mégis hogyan szabadulna ki egy ilyen cucc és még filmen is látványos legyen.
[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
Indiana Jones and the Dial of Destiny
...a legjobb film a sorozatban. a régieket messze felülmúlja.
A szinésznő pedig amellett hogy ronda, kifejezetten a vászonra termett. Harrison Fordot simán lejátszotta a filmből...
7/10 -
mephi666
nagyúr
válasz stellaz #161720 üzenetére
logikus cselekmények: amikor az egész balhé abból ered, hogy sorban áthágnak minden biztonsági előírást ...amúgy nekem is tetszett és a végén szívesen néztem volna még 1óra darálást a földön (happy end nélkül)
-
stellaz
veterán
Élet (2017)
Sok rosszat hallottam erről a filmről és az értékelése inkább csak közepes, ezért eddig kimaradt.
Most azonban megnéztem és egy elképesztően nagy pozitív csalódás.Nagyon jó kis történet, jól felépített, logikus cselekmények, jó színészek, nagyon ki kis zene és tök jó látványvilág. Ez egy kifejezetten jó film szerintem,
-
Pitterix
őstag
Azt kell mondjam, ez egy mestermű.
Ilyen élethűen kivitelezett megeket, kicsi harapós dínóhalakat, meg a többi úszómászócsúszómászót még nem láttam filmben."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
proci985
MODERÁTOR
Caché 2005
Szuper rendezés, remek operatőr, célra tökéletes színészek és egy eléggé fragmentált, többszintű sztori ami a francia birodalmi időkre reflektál egy családtörténeten keresztül.
A film olyan, mintha a néző biztonsági kamerákon keresztül nézné a történéseket. Ez a döntés valamennyire nehezíti is a befogadását: Gyakorlatilag a fókusz néha túl széles, néha pedig túl szűk, és a nézőre bízza, hogy megtalálja, illetve kiegészítse azt, ami fontos. A nagytotáljai szuperek, pár beállítása pedig van annyira ikonikus, mint mondjuk a Sátántangó indító "cattle" jelenete.
7/10. A képi világa a fragmentált történetmeséléssel és a tempójával nem való mindenkinek. Ha szereted a jól megvalósított filmes kirakókat, akkor viszont egy élmény és erősen ajánlott. Haneket emiatt és a Piano Teacher miatt egy időben a french new (extreme) wavehez sorolták, szóval a megvalósítása tényleg különleges.
#értékelés
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nagyúr
-
hoffman_
nagyúr
válasz gbors #161626 üzenetére
ez még csak a listámon van, de WA nagy kedvencem. el tudom képzelni, hogy van igazság abban, amit mondasz, de ha abból indulok ki, hogy a Darjeeling egy könnyedebb filmje volt és azt sem teszik zsebre sokan, én nem látok ebben akkora tempóváltást.
majd a film után nyilatkozom még egyet : )))"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
mephi666
nagyúr
válasz emiki6 #143934 üzenetére
most néztem ezt a "five nights at freddy's" trailert (játékkal nem játszottam)
...azonnal az ugrott be, hogy "bakker, ez tisztára willy's wonderland" felírtam a listára
-
Grave_444
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz Yodamest #161710 üzenetére
...x-aktás gumiember óta nem voltak filmtől rémálmaim ...azt pedig kb 30 éve láttam
boogeyman-ből láttam az előző 3-at... nem lettek soha kedvenceim: az első még "szódával elmegy" kategória, de a 2 rókabőr utána már nem kellett volna
-
Yodamest
veterán
válasz mephi666 #161709 üzenetére
Elemlámpa legyen nálatok... (thank me later)
Kíváncsi leszek mit szólsz a két lány teljesítményéhez, engem lehengerelt. Tehát olyan részletek, hogy a kisebbik is miután megrémült, tényleg így full be van sápadva stb. számomra nagyon életszerű volt. Talán ez a jó szó rá, az egész bár fiktív, de olyan életszerű tud lenni viszonylag sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz Grave_444 #159913 üzenetére
A Mumus / The Boogeyman - 2023
Azóta senki sem hozta fel ezt a filmet, pedig tényleg jó horror! Nem is tudom mikor láttam utoljára ilyesztő horrorfilmet, hát ez végre az volt!
Nem akarom bő lére ereszteni: a film feszültségépítése, majd a középszakasza kiváló, horror zsáneren belül abszolút csúcs. Sajnos a végével megint nem tudtak mit kezdeni (tipik horrorfilmes betegség), hogy most akkor a lény legyőzhető/nem legyőzhető, materiális/nem materiális, stb... Szóval ott inkonzisztenssé válik a film, de ez kb minden horrornál így van sajnos. Ezzel együtt is a játékidő 85%-ban kiválóan működik.
Ami még fontos: a színészi játék. Hát gyerekek, az egyszerűen fantasztikus! A kisebbik lánytestvér is zseniális a korához képest, az apa is rendben van, de a lázadó tinilány szerepében Sophie Thatcher, az mi a faaaszooom! Bocsánat, de egyszerűen olyan performansza van, ami után az ember felcsapja a stáblistát a neten és konkrétan rákeres a színészre, mert tudni akarja, hogy ki az és miben játszott ezelőtt! Biztos nektek is volt már ilyen, na ebben a filmben Sophie ilyet hozott számomra. Egészen fantasztikus, természetes, beleélt, minden az arcán van, áh nagyon jó.
Ha a végét nem szúrják el, akkor megadtam volna rá a max pontot, így "csak" 5/4 nálam. Volt, hogy a hideg kirázott közben, ennél nagyobb dícséret szerintem nem kell egy horrorfilmnél...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz eeXaa #161704 üzenetére
"talán hatott valamennyire" = "teljesen átvette az alapszituációt". Amúgy szerintem sem pofátlan koppintás, többek között azért, mert az Annihilationből hiányzott az az emberi és filozófiai mélység, ami a Sztalkerben megvolt. Cserébe a Sztalker a minimumra csökkentette a sci-fi aspektust, amit az Annihilation jobban hangsúlyozott. De az alapfelállás ugyanaz.
(mindkét esetben a filmről van szó - az Annihilation könyvet nem olvastam, a Sztalker alapjául szolgáló Piknikben pedig sokkal jobban volt egyensúlyozva a sci-fi és a humán dráma).[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
eeXaa
addikt
válasz lezso6 #161703 üzenetére
bull...t.
A film Jeff VanderMeer könyve alapján készült, akire talán hatott valamenyire a stalker, de elég átlátható lenne ha ''pofátlan koppintás'' lenne.
Az meg hogy Garland hogy vitte filmre, rá lehet valamennyire eröltetni, hogy van itt ott némi hasonlóság, ha az ember a nagy tudálékos okoskodásban mindenképpen rá akar erre mutani.
....De szerintem ez így, hogy pofátlan koppintása a stalkernek, elég fantáziatlan elmére utal.az meg külön érdekelne, hogy tartalmilag miért tartod egy blöff nek, ill gondolom akkor hogy a sztalker szernited nem az.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest