- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
perempe
veterán
Blutgletscher (2013)
Osztrák B film trendi mondanivalóval. Engem a miniszterasszony Merkelre emlékeztetett, aki szintén ezen a Dél-Toroli tájon szokott túrázni Messnerrel, egyszer köszönt is a stábnak. -
Dorian
félisten
Sziasztok,
Nem követem mostanában a filmeket. Szeretnék kérni tippeket, milyen tavalyi megnézésre érdemes filmek vannak?
Nyugaton a helyzet változatlan, és a Rohammentő amit eddig felírtam. -
j0k3r!
őstag
Hát ez nem volt túl erős. A vége meg mintha hiányozna sajnos.
5/10
#értékelés
-
-
Ispy
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ne becsüld alá az embereket, biztosan sokan vannak, akik oda vannak érte.
-
törölt tag
Sikoly 6: a kaszabolás jó, amikor beszélnek az kevésbé. Nem segít a dolgon hogy Jenna Ortega az elmúlt évek egyik legrosszabb szinkronját kapta.
-
-
Ispy
nagyúr
Most megnéztem megint a feleségemmel a thor 4. részét és ez tényleg egy szar, az elsőnél lehet aludtam azért nem tűnt fel.
-
törölt tag
Micimackó - Vér és Méz: nagyon szórakoztató, nem értem az IGN meg a többi oldal miért nem olyannal írat kritikát aki érti és élvezi az ilyesmit. Nyilván rossz de az teszi viccessé.
-
HUTCHDB
nagyúr
-
Pitterix
őstag
Úgy álltam neki, hogy nem tudtam a sorozatról. Így nekem egész jó filmélmény volt.
Még a gagyi CGI sem tudott lelombozni.
Tetszett. -
mephi666
nagyúr
...még kb 30perc hátra, de eddig csupa meglepetés
remélem végig megmarad a szint, mert akkor ez nálam az elmúlt hónapok meglepetésfilmje -
mephi666
nagyúr
évekig várt megnézésre... beugrott közben, hogy kb 25éve középiskolában kötelező volt az olvasmány és már akkor is nehéz darabnak tűnt
na, hát a film se egyszerű... jókora rendszerkritika az egész... Anthony Perkins alakítása miatt már megéri megnézni, de szerintem nagyon nem mindegy mikor és milyen friss elmeállapottal 
-
válasz
Peterzon99
üzenetére
Mint kiderult, a Disney+ eloben fogja adni
-
vond
MODERÁTOR
Dokumentumfilm is készült belőle, amit persze még mindig nem néztem meg.
-
Louro
őstag
válasz
Major Lion
üzenetére
Ambulance
Még csak most jutottam ide, de lehet utálni engem, csípem Bay filmjeit. Afféle no-brain-movie. Egy ultrarövid felvezetés, majd egy bankrablás, utána kezdődik az üldözés. Igaz mindenkiben ott motoszkált szerintem, hogy eddig sehol sem hagynák vezetni az üldözötteket. De egye fene. A rendőr kutyája is inkább a cukiság faktor miatt került be. Az idióta, gondolkodni sem képes rendőrtárs.
Ami kicsit sok volt, az a drónos felvétel. A végén meg, hogy szinte senkit sem vettek szemből, csak bokanézetből.Szerintem egy kellemes akciófilm, fáradt nap utánra. Nem kell agyalni, csak élvezni Jake Gyllenhaal őrületét
-
Bad Pritt
félisten
Franciák.
(Twitter) -
negyedes
addikt
Tegnap sikerult eljussak az Avatar 2-re (nonapi ajandek a felesegemnek). Egyszer nezhetos mozi, de csak nekem tunt a CGI nehol borzasztonak? Zavaro volt a frame rate valtozas (nekem annak tunt) es eleg sotet is volt a kep. Sony Digital 4K Cinema 3D eloadas volt. Olvastam redditen hogy nem mindegy, hogy milyen projektorrol megyen. Felem nincs kimondott IMAX, lehet ott kellett volna nezni? Mas is erzet igy?
-
j0k3r!
őstag
Scott Pilgrim vs. the World (2010)
Nagyon bejött, teljesen vitt magával a hangulat, a vágás, a zene és még a poénok egy része is. Nem tudom pontosan ki a célközönség, de szerintem egy nézést megérhet annak, aki még nem látta.
proci985 listáján találtam, köszönöm még egyszer
7/10
#értékelés
-
Az ember, akit Ottónak hívnak - úgy tudom ez egy skandináv film hálivúdi remakje, de nem jut eszembe a skandináv film címe, nem vmi 100 éves ember vagy mi?
Talán ez?
A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
lezso6
üzenetére
A bálna
The Whale (2022)"Hát jó sokat ültem efelett, hogy mit írjak róla. De nehéz."
Ugyanez van nálam is.
Az kétségtelen, hogy ha Brendan Fraser alakításáért nem gyűn oszkár bácsi, akkor semmiért se....?A film rögtön nyomasztó hatást kelt a 4:3-as aránnyal, amire csak rátesz egy lapáttal a sötét, komor, szomorkás hangulatú helyszín és a drámai történet, de a film nem ezért tud hatásos lenni, hanem egyszerűen az egyhelyszínes filmek alapkövének számító erős színész teljesítmény az, ami lényegében valóban elviszi a hátán a filmet, és ebben nagy szerepe van a mellékszereplőknek is - és itt nem feltétlen Sadie Sink-re gondolok, hanem sokkal inkább Hong Chau-ra.
Ugyan már elejétől kezdve tudja a néző, mi lesz a végkifejlet, de egy pillanatra a film közepe táján kb. mégis van egy pár jelenet, amelyek reménykedésre adhatnak okot, viszont előbb utóbb, meg a végén beüt a valóság. Bevallom, a végét megkönnyeztem én is, addigra már csúcsra járatták a hatásvadász drámát.
-
PuMbA
titán
Kijöttek a John Wick 4 vélemények. A mellékkarakterekről nagyon jókat mondanak: Donnie Yen, Rina Sawayama, Scott Adkins. Az akció top és van egyfajta sztori lezárás. Van néhány, akik szerint túl hosszú.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
j0k3r!
üzenetére
[link] erre neznek ra, avagy best weird movies of the decade. [link] bovebb thread, beszeltunk rola.
kerdes hol van a low budget es a scifi hatara. pl Bad Batch, Lobster, (Alps), (Art of Self Defense), Mandy, (Swiss Army Man), (I don't feel at home in this world anymore), Cosmopolis, (Sound of Noise), Us.
ha bejott a Primer, akkor garantaltan fogsz talalni parat, ami erdekes.
ha birod az erosebb filmeket, akkor Climax, Titane vagy Cronenbergtol szinte barmi az emlitett Cosmopolison kivul is, bar neked foleg a Fly es az eXistenZ relevants. Carpentertol a They Live es a Shining ha meg nem lattad. japanbol talan a Tokyo Gore Police ugrik be, ami ugyan pillanatokban jo es erdekes, de egeszeben nezve elegge trash. ja es ott a Battle Royale, az zsenialis, ha meg nem lattad volna.
90es evekbol Pi, Paranoia 1.0, Cube. felreertes ne essek, Aronofsky egy zseni, de a Pi van talan a legkozelebb megvalositasban a Primerhez.
-
válasz
j0k3r!
üzenetére
Nem biztos, hogy mindegyik low-budget, de sok a kritikusok perifériáján maradt darab. Ezeket még nem láttam a listámról:
Hidden
Midnight Special
Alpha Gateway
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension (bár ezt szerintem gyerekként láthattam, mert a képeket nézve ezen alakok néha visszatérnek (rém)álmaimban)
Vivarium
Warning Sign
Infinity PoolÉs melyeket láttam a közelmúltban (ezekről valószínűleg itt a fórumon is már írtam):
Enemy Mine (gyerekkori ismétlésem)
Vanishing on 7th Street
ARQ
Oxygène
Órbita 9 -
PuMbA
titán
Az Avatar bekerült a magyar mozis "örökranglistára": [link] Mondjuk érdekes a Nicsak, ki beszél a listán

-
Drizzt
nagyúr
válasz
j0k3r!
üzenetére
[Ime, a 129, meg elcsiped a moziban]
(Aztan ne engem hibaztass, ha tenyleg megnezed!)
-
brownus
veterán
Fákkjeeeee
Road house!! [link]
Imádtam azt a filmet, na és ez Jake G.-lal, csak jó lehet -
válasz
j0k3r!
üzenetére
Hosszú évek óta a listámon van, de mindig mikor meg akarom nézni, a trailerel kezdem és nem jutok tovább

De a következő 10-20 évben egyszer nekiugrom majd gondolkodás nélkül
(ha éppen ellaposodik a mozi kínálat van egy 80-100 darabos wishlistem amiből random.orgból sorsolgatok 1-2-öt
) -
Argentina, 1985
Argentína, 19851983-ban véget ért a katonai diktatúra Argentínában. A demokratikus kormányzat próbálja megszilárdítani pozícióját, ami nem könnyű, hiszen a katonaság, a rendőrség vezetőségében továbbra is azok az emberek töltenek be hatalmi pozíciókat, melyeket az önkényuralom alatt is. A katonai bíróság határozottan elutasította a vádemelést a diktatúra tanács, a "junta" ellen. A megkínzott, eltüntetett lakosság ezreit leírják a gerillák elleni harcokban részt vevő, amúgy hős rendőr és katonatisztek kilengésének, esetenkénti véletlen túlkapásainak, melyekhez a vezetőségnek semmi köze. Az ügy a polgárai bíróság elé kerül.
Mindig is szerettem a tárgyalótermi drámákat, így nagy elvárásokkal álltam ennek is neki. Jó tanács mindenki másnak, ez irányú elvárásokból tessék jócskán engedni. Sajnos a film, nem az ügyre fókuszál (igazából a film alapján olyan, mintha nem is tárgyalás történt volna, "csak" az áldozatok meghallgatása). A hangsúlyt az elkövetett szörnyűségekre, illetve a diktatúra után fennmaradt fasiszta szervezetek által kifejtett nyomásra helyezi . A napi szintű fenyegetésekre, a feszültségre, amit egy bombafenyegetés kelt a tárgyaló termekben.
Ráadásul, van egyfajta TV-filmes érzete a stílusnak. Kicsit szokni kell. Rossz filmnek semmiképpen sem mondanám, sőt, hazájában valószínűleg ez egy igencsak erős és hatásos film, de innen a távolból, kicsit felemás érzést kelt. Nem az ott történtek, hanem maga a film, ami erről készült.
-
j0k3r!
őstag
Nem tudom (még) pontosan mit láttam, de nem tudtam kikapcsolni
-
Mik76
senior tag
válasz
üzenetére
Apropo...
Van a youtube-on egy srac aki osszefoglalokat csinal, es ahogy neztem foleg horror filmekrol. Gondolom olyanoknak mint en, aki nem fog leulni megnezni valami ilyesmit, de kivancsi annyira hogy egy ilyen osszefoglalot atporgessen.
A Fureszt neztem at, amirol eddig is tudtam hogy nem nekem talaltak ki. -
perempe
veterán
McCabe & Mrs. Miller (1971)
Robert Altman westernje Warren Beatty és Julie Christie főszereplésével, régi adósságomat törlesztettem. Egyedül annyi negatívumot tudnék felhozni, hogy Leonard Cohen dalai miatt sejtetni lehetett, hogy mi lesz a vége. -
-
törölt tag
Ha mást is érdekelne milyen filmek kaptak még X-besorolást a Sikoly VI-on kívül: [link]
A posztból az is kiderül, miért nem lesz itthon moziban az Evil Dead Rise.
-
Bad Pritt
félisten
Hirtelen felindulásból megnéztem a Glasst így pár év után, hát... ok.
Ezeket a szemből felvett go pro felvételeket nem tudom, hogy gondolták komolyan M. Nighték, már vártam valami fasza 360 fokos felvételt is a komolyság jegyében. -
válasz
proci985
üzenetére
Triangle of Sadness SPOILER:
Pedig szerintem tökéletesen koherens.
Ha távolról nézed, akkor az elejétől kezdve a kapitalizmust látod, ami a hajón lévő hányós részben csúcsosodik ki, a vihar szerintem a kapitalizmus hanyatlását szimbolizálja, végül pedig bekövetkezik a bukás a kalózok miatt (proletár forradalom?
). A szigeten pedig létrejön a kommunizmus, ahol két szál ropinak is nagyon tudsz örülni. Ráadásul matriarchális alapon, egy személyes munkásosztállyal, egyszerűen zseniális ahogy kifordítja, de mégis működik. A film mindkét ideológiát nagyon jól kritizálja, ebben főleg a kapitány és Bige László közötti beszélgetés meg a rádiózás mókás, hogy ellentétes ideológiájú területről érkeztek, de a másik kell nekik. És mindkettővel egyet tudsz érteni, az orosz kapitalista és az usák marxista vicceivel is. A végén lévő
dilemma zseniális, hogy akkor a vécésnéni királynő maradjon a saját kis szemétdombján; vagy elit vécésnéni legyen, aranyvécékefével. A futás nekem nem teljesen világos, de talán arról szólhat, hogy Carlnak csak szimpán eszébe jut, hogy Vécésnéni kapitány valójában azért kísérte el Yaya-t, hogy megölje. -
Bad Pritt
félisten
Erről a filmről hallottatok: 100 Years? The content of this film is currently a secret, due to be revealed only when the title is released in 2115.
Adnék egy heist filmet, aminek az a sztorija, hogy ezt a filmet akarja néhány John Malkovich fan ellopni.

-
Triangle of Sadness (2022) (A szomorúság háromszöge)
Na, ez sikerült. Hasonló témát ragad meg mint a Menü, csak amíg az utóbbi egy foshalom blöff, addig ez hogy egy klasszikussal éljek: egy 10/10 masterpiece.
Na de tényleg. 
A három felvonás nagyon jól felosztja cselekményt, zseniálisan jól megírtak a karakterek, valódi interakciókat látunk, semmi hatásvadászat, s minden filmtechnikai szempontból rendben van. Nagyon "tömény" a film, minden jelenet arany, főleg az elején. A film felénél viszont elég nagy változás történik, gondolom ez az amivel sokan nem tudtak mit kezdeni, pedig innentől kezd igazán érdekes lenni. De többet nem írok, mert ahhoz spoilerezni kéne, egyelőre ennyi, még amúgy is emésztenem kell.
Ha az Oscar-díjon megnyeri a legjobb filmnek járó díjat, akkor van remény hollywood kapcsán.
-
-
válasz
eeXaa
üzenetére
Műfajok szerint máshogy kell nézni a filmekre, de ez nem mentesíti a nem paródia filmeket az alól hogy törekedjenek egy normális önmagának nem ellentmondó történet írására. Legyen, horror, thriller, krimi, dráma, scifi vagy fantasy a néző oldaláról elvárható hogy tisztességesen írják meg a storyt és ne egy összefércelt valami legyen amit a csoda tart össze és minden 5. percben ellentmond magának vagy a logikának.
-
válasz
Farkassacred
üzenetére
Valaki hívja a rendőrséget, Farkassacred gyilkosságot követett el!
#158008 eeXaa:
Én nem tudok ilyeneket nem figyelmen kívül hagyni olyan filmnél vagy sorozatnál ami nem paródia. Ha már elszórnak egy valag pénzt (nyílván nem 300M$ volt a büdzséjük), időt és energiát egy filmre akkor már illene is figyelni arra hogy minél kevesebb legyen a bukfenc a storyban. Egy jól felépített és átgondolt film (pl.: Interstellar) sokkal mélyebb nyomot hagy a nézőben mint egy 27. halálosabb íramban ahol Mel Gibson Don régelveszett ikertestvére más anyától és apától aki segít felvenni a harcot az illegális gyorsulási versenyeken a dinoszauruszok ellen akik meg akarják szerezni az első SNES játék első sorozatgyártásba került kazettáját amivel visszahozhatják Hitlert a Szaturnusz holdjáról hogy szívószálat dugjon személyesen minden tengeri teknős orrába.
-
eeXaa
addikt
válasz
Farkassacred
üzenetére
....mmmm..
...nem minden masterpiece-t kell ugyanazon mérce alapján mérni???
-
válasz
eeXaa
üzenetére
Hát túlzásnak tartom ezt masterpiecnek nevezni, mert ahhoz képest sok dolog volt benne amit nem gondoltak át.
Ott van a robot súlya is, titán váz meg minden, akkora méretben mint egy gyerek, de a kissrác lazán felemelte, tehát könnyűnek kellett lennie, hogy egy kb 30-40 kilós gyerek felemelje. Mennyit tud emelni egy akkora gyerek komoly erőlködés nélkül? 5 vagy 10 kilót? Másik jelenetben meg olyan súlya volt a robotnak a jelenetben mintha 80-100 kiló lenne a mozgás/küzdelem alapján. Meg amit túloztak a magas nyomású mosóval az megint egy vicc volt. Ennél még a Chucky filmek is komolyabbak, mert ott nem a tudomány volt az alap hanem a mágia és azzal könnyebben meg lehet úszni logikátlan dolgokat egy filmben. -
-
eeXaa
addikt
válasz
proci985
üzenetére
Jahh.. nem egységesen adalékolt a film, de szerintem ez nem vesz el a végeredménybōl.....
...én is éreztem hogy menetközben lazultak a dolgok, de a végére, semmiképp sem tudtam azt mondani, hogy jahh.... közepes, v egy kicsit jobb.......Everything Everywhere..... bocs, de ehhez inkább nem szólok hozzá.
Oscar..... ha Armas nyer én már boldog vagyok....

-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
eeXaa
üzenetére
gondolkodtam egyebkent, hogy mit kapjon. ilyen nekem nagyon ritkan van, hogy egy jeleneteiben zsenialis film (act1 nekem is masterpiece szint) ennyire szetesik egeszeben nezve. talan meg a Nymphomaniac volt nekem ilyen, ahol az oncelu polgarpukkasztas mellett ott voltak Christian Slater tokeletes jelenetei.
viszont
Act3 lezarasa egyszeruen osszecsapott vegul felhuztam 7 pontra, mert valoszinuleg meg egy nezes adna neki, es igazabol csak a narrativaja csapongo, a rendezes es a szineszek jok. 7 pont az nalam mar ajanlott / tobbszornezos, sot igazabol nalam egy 5-6 pontos filmet is siman ajanlhato kategoria meg. boven nem kozepes.
egyebkent tegnap ujraneztuk az Everything Everywhere...t is, masodik nezesre is zsenialis volt. annak a paros komparativ tarsadalomkritikaja szerintem sokkal jobban mukodik, mint a Triangle of Sadnesse.
Oscar gala viszont erdekes lesz, kb erosebb a mezony mint anno 2020ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- bambano: Bambanő háza tája
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- OLED TV topic
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- További aktív témák...
- 2színben! Lenovo Yoga PRO 9 Ultra 9 285H 32GB RAM 2TB SSD RTX 5060 8GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
- 27% - ASUS Vivobook OLED Notebook! Ryzen 5 7535HS / 16GB 6400MHz / 500GB NVMe
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

jó ez a film: erősen ajánlott
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Látszik, hogy nem ittam kávét.