Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Mióta a Movie 43 - A botrányfilm [link] ilyen pocsék értékelést kapott, pedig egy baromi nagy görbetükör a világra, azóta kétkedve adok az imdb értékelésre.
A sokszor értelmezhetetlen, teljesen összefüggéstelen művészfilmeket meg rengetegszer teljesen fölé pontozzák, aminek a végén úgy nézel, hogy itt mégis mi a faxt láttunk?Mi meg fogjuk majd nézni ezt a filmet, sajnos a karácsonyi filmeknél sokszor van teljesen alaptalanul lepontozva. Majd meglátjuk.
-
paatrick
őstag
Szeretném közölni hogy az egyik opcionális (tegnap megjelent) karácsonyi várományos Ünnepanyu / Oh. What. Fun (2025) elképesztő imdb 5,3-at ér el jelenleg szóval nem fogom bevállalni
Pedig a nevek megvoltak: Michelle Pfeiffer, Felicity Jones, Chloe Grace Moretz...
De bátorak legyetek és írjatok róla ti![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sonja
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
A rendező instagramja szerint jövőre jön a The Man with the Bag.
-
paatrick
őstag
#174191 perempe
Na akkor te legalább sok helyszínt fel fogsz ismerni, úgy biztos jobb élmény
#174192 Peterhappy
Ez eléggé leszűkíti a filmek számát
-
-
AD4MINATOR
nagyúr
Tron: Ares (2025)
Juj, ez fájdalmas volt. Látványban nem lett volna rossz, de egyszerűen ez így.. gagyi. Jared Leto és Evan Peters igyekeznek legalább de nem mentik meg a filmet, egy random jézus Jeff Bridges arra a pár percre meg inkább volt komikus mint komolyan vehető jelenet.
-
homerhamm
veterán
Megnéztem "A telefonfülke" címü rövidfilmet. Miért nem törték be a telefonfülke ablakát, hogy az úr kiszabaduljon??
-
paatrick
őstag
Tudom én hogy az egész topik epekedve várta mikor rúgom be a decembert és indítom meg az idei karácsonyifilm maratont
DIRRR nem kell tovább várnotok. De lássuk mi történt eddig:
2023 best: Fagyöngy fogadó / The Mistletoe Inn (2017)
2024 best: Karácsonyi kekszcsoda / Gingerbread Miracle (2021)
Tanulva a tavalyi évből, emeltem a lécet, idén már csak imdb 6,5 jöhet számításba (vagy nem
) és egész ütőképesnek tűnő csapat jött össze. 11 film van eddig fixen a listán, meg 2 opcionális idei megjelenésű, egészen imdb 7,7-ig wooow. Úgy emlékeztem Schwarzi télapó filmje is jön idén de se híre se hamva. Na majd jövőre. Többségében most is romantikusososos filmek lesznek, de becsúszott 2(?) vígjáték is, meg egy kakukktojás meglepetés imdb 7,6-al wooow.
Szóval hátha mindenki talál majd egyet a karácsonyfa mellé.
Advent Bécsben / Christmas in Vienna (2020)
imdb: 6,4Kapásból nincs meg az imdb 6,5
de a cím miatt nem tudtam ellenállni. A kiégés szélén álló amerikai hegedűművész csajt meghívják Bécsbe a karácsonyi koncertre fellépni, ami előtt a karácsonyi vásárban összetalálkozik az özvegy 3 gyerekes diplomatával aki évről évre más helyre cipeli a családját a munkája miatt.Ennyi a felütés, romantikus sztori szeretne lenni, de inkább olyan életútkereséssé alakul, kinek mi fontos, miért. Ember legyen a talpán aki ezt besorolja valamilyen műfajba, én annyit mondok ez egy film

Még nem voltam Bécsben, de a feliratokból és helyszínekből nagyon úgy tűnt hogy ott forgatták az egészet, sokszor ilyen turisztikai filmbe is beillő képeket vágnak be, szóval meg is hozta a kedvem a kiránduláshoz, talán jövőre.
Van némi vicces vonulat is, mikor rácsodálkoznak a sacher-tortára, a mozart golyóra, a hókiflire amik nekünk magyaroknak is tök átlag karácsonyi kaják
Na de ezt a filmet simán lehet skippelni, remélem ennél csak jobb jön, hétvégén folytatás

#2025karácsony -
AD4MINATOR
nagyúr
Bugonia (2025)
Na csak megnéztem én is, ha már annyira megosztó lett.
Emma Stone jól alakít benne, meglepően jól. A történetről nehéz spoiler-mentesen írni, úgyhogy meg se próbálom, legyen annyi elég, hogy a többszörös narratíva váltás váratlanul ért, de minél többször fordult elő, annál jobban behúzott a film magába. Eleinte nem is értettem mivan, a film közepéig nem is tetszett, már majdnem félbehagytam.. aztán csak néztem tovább és a végére összeállt a kép. Azt azért nem mondanám, hogy "jól szórakoztam", mert még így ismerve a teljes képet is azt mondom, hogy ez egy gagyi film - de a tálalása nem rossz, csak ez közben nem, csak a végére tisztul le. -
perempe
veterán
válasz
stellaz
üzenetére
Tegnap este az Into the Forest (2015)-et néztem, az hasonló bizonyos szempontból,
de a két főszereplőn kívül alig szerepelnek benne. Nekem nagyon tetszett. -
stellaz
veterán
Civil War (2024)
Sok helyen olvasom, de szerintem nem baj, hogy nem mentek le az egész polgárháború hátterébe, mert az teljesen elvitte volna a filmet.
Szerintem ezzel a tárgyilagossággal talán a Zero Dark Thirty filmet akarták másolni, de azt a szinten sajnos sehogy nem sikerült megugrani. Az egy remekmű, ez pedig egy tisztes iparos munka.
A riporterekkel azért volt nehéz azonosulni, mert tulajdonképpen csak a harcokat fotózták úgy igazán, de a háttérben megbúvó emberi sorsok, gondolatok teljesen hidegen hagyták őket.
Az is kicsit fura volt, hogy harcoktól ezer, meg többszáz km-re miért volt minden apokaliptikus, hiszen aztért azt látjuk, hogy háború súlytotta országokban sem feltétlenül omlik össze az egész társadalomÖsszességében egy látványos, izgalmas film, sokkal jobb, mint az előzőleg gondoltam volna, nagyon szépen van fotózva, viszont klasszikus nem lesz belőle érzésem szerint,
-
AD4MINATOR
nagyúr
[How to Make a Killing | Official Trailer HD | A24]
Glen Powell, Margaret Qualley stb... ígéretesnek tűnik
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Meghalt Kálloy Molnár Péter színész"
-
j0k3r!
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
A film lényege szerintem az, hogy van egy háromszög: Michelle, Teddy + Don és közötted. A film elején teljesen hülyeségnek tartod az alien elméletet, majd számomra a "villamosszékes" jelenet után volt egy enyhe váltás, azután a pincés fejlövés előtti beszélgetés Donnal után megint váltás, aztán amikor visszaér a kórházból Teddy és rákérdez Michelle, hogy hány darab volt alien a hullák közül, akkor megint váltás, aztán az irodában Teddy szekrénybe bújásánál ismét és így tovább. Narratíva szempontból hasonlít az I Am Mother-re, csak ott "te" a kislány vagy, de ott is ez a játék megy. Szerintem fontos, hogy a sci-fi itt csak díszlet, nem kellett Yorgos Lanthimos-nak ennél jobban belemennie a dologba. Ennyi erővel az örökélet elixírjét, vagy bármi más hihetetlen dolgot is feltalálhatták volna, gyakorlatilag bármit, amire fel lehet építeni ezt a "bizalmi háromszöges" képletet. -
válasz
stellaz
üzenetére
Leginkább
ennek a kérdésnek nincs semmi értelme, ugyanis a film lényegi részét kérdőjelezed meg.
Nem a film mutatja konteós őrülteknek, hanem a néző látja annak, hiszen minden jel arra mutat: ahogy és amiről beszélnek, a tragédia, ahogy a lakás kinéz az alufólia, stb. De hát ugye a látszat csal. Azt megértem, ha nem tetszik, de ha emellett még logikát sem látsz benne, akkor láthatóan még csak nem is érted vagy akarod érteni a filmet. -
stellaz
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
De miért kellett
konteós idiótának beállítani őket, ha nem azok? Ennek így semmi értelme nem volt. Amúgy szerintem ezt csak ez a Lantinos cseszte el, mert meg akarta mutatni, hogy mekkora művész ő. Legalábbis megnézve az erdetinek a trailerét, sokkal poénosabb, lazább lehet az eredeti, ami úgy már simán rendben lehet. Meg fogom nézni, aztán majd kiderül.
-
válasz
stellaz
üzenetére
Hát persze
, pont ez a lényeg, hogy NEM konteó, de annak látszik, mert szinte végig annak van beállítva. De
van logikai kapcsolat. A Földön pedig elég egyértelmű, hogy miért öltek meg minden embert, ezt elmagyarázzák a filmben. De akkor megpróbálom én is: az emberek az alienek korcsosult változata, genetikailag erkölcstelenek. Így az alienek megpróbálták őket megjavítani / megmenteni, ezért kísérleteztek az embereken, beleértve az emberünk anyján. Végül aztán ez kísérlet meghiúsult, és a reménytelen helyzet miatt úgy döntöttek, hogy az emberiség megérett a pusztulásra. -
stellaz
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Nem derül ki miben különböznek a dunsztos üvegben, de a nő elfogadja a választ, ami megint értelmetlen, ha ha csak a dús hajukban. Ha pedig így is van, a fickó akkor is felismeri őket elég nagy találati aránnyal, az űrhajóról meg konkrétan van fotója. Innentől nem konteós idióták, mégis annak vannak beállítva. Attól szerintem nem zseniális egy film, hogy nincs semmilyen logikai kapcsolat az egyes elemei között, hanem csak sima zagyvaság. A legvége, hogy mindenkit megölnek a Földön, meg aztán pláne semmiből nem következett. -
válasz
stellaz
üzenetére
Nem
derül ki. Nem tudjuk konkrétan miben különböznek az emberektől, azaz hogyan lehet felismerni őket. Csupán kb csak annyit tudunk, hogy sűrű a hajuk, ami egy átlagembernél is sokszor előfordul. Mi nem látunk bizonyítékokat. Teljesen mindegy ő honnan tudta, az a lényeg, hogy mi azt hisszük, hogy skizofrén a csávó, és a saját fantazmagóriája a hajó dizájnja is, úgy is néz ki. Attól zseniális a film, hogy egészen kb az űrhajos jelenetig tökéletesen megáll mindkét narratíva. Racionális ember pedig az addig látottak alapján nem hiheti el a konteót, mert annyira klasszikus elemekből áll. Kb olyasmi a film, mint az (eredeti) Total Recall: habár ott is végig megáll mindkét narratíva, csak sosem tudjuk meg az igazságot, továbbá fordított a helyzet: jobban akarunk hinni az összeesküvésben. -
stellaz
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Már a dunsztos üvegeknél kiderül, mert a nő rá is kérdez, hogy mennyi volt belőlük az idegen, és mondja is a fickó, hogy kettő. Pont ezért volt értelmetlen, mert a fickó nem konteót nyomott, hiszen volt bizonyítéka, az egész szóra bírási kísérlet értelmetlenné vált, hiszen meg is vizsgálhatták volna, sőt, még a hajó kinézete is megvolt neki valahonnan (ami szintén nem triviális dolog). Ez pedig teljesen értelmetlenné teszi az egész, konteós bolondokra felépített cselekményt. -
válasz
stellaz
üzenetére
De hát
bármi magyarázkodás elvette volna az élét a filmnek. A lényeg, hog adott egy nonszensz konteó, legalábbis mi így látjuk, mert a film csak a felszínt mutatja. Még a lezárt "boncszobás" jelenet alapján is csak egy sorozatgyilkos őrültet látni. Sőt, akkor is, amikor a végén elmondja a nő az igazságot, hisz biztos csak hazudik, hogy megmeneküljön. Csak a legvégén, a hajóra érkezés előtti pillanatokban derül ki, hogy a konteó végig igaz volt. -
stellaz
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Szerintem azért volt marhaság ez a film, mert
egyáltlaán nem volt megmagyarázva, hogy honnan van a konteó, honnan vannak a nagyon pontos információi a fickónak, de még az is kiderül, hogy már felboncolt 2 idegent, ami nyilvánvalóvá teszi, hogy nem konteó a konteó, beton biztos bizonyíték van a kezében. Ráadásul az egész kínzásnak semmi értelme, ha biológiai alapon is bizonyítható a dolog. Annak meg végképp semmi értelme, hogy a végén mindenkit megölnek, az egyszerűen nem jön sehonnan. Abszurd humornak elmenne, de ahhoz meg túlzottan is komolyan lett véve. SouthPatkban volt hasonló rész a scientológusokkal, ott az úgy jó volt. Pont az volt árulkodó az elejétől fogva, hogy két idióta volt benne, tehát teljesen hiányzott a cselekményből a science elem, nem volt benne tudományos érvelés, logika, semmi, innentől pedig csak egy dolog miatt lehetett scifi és ez már a film első 5 percében teljesen nyivánvaló volt. -
válasz
stellaz
üzenetére
Légyszi ne spoilerezz, akkor sem ha nem tetszett a film, ne rontsd el másoknak.
(Bugonia GIGA spoiler)
Én is
azt vártam az elejétől kezdve, hogy tényleg sci-fi, de ettől még nem egyáltalán ostoba a film. Lanthimos többi filmjéhez képest persze kevésbé intellektuális, de csak relatíve, szerintem a legjobb konteós film. Látjuk ahogy a főszereplőnk látszólag egyre jobban elszakad a valóságtól, egyre bizarrabb dolgok történnek, s végére már olyan szinten, hogy várod mikor omlik össze, mert hogy egyszerűen ekkora ostobaság nincs. Hiába vártam sci-fi-t, a film elhitette velem, hogy ez nem az, mert annyira abszurd. Erre a legvégére teljesen átfordul az egész összeesküvés gyakorlatba, a néző is skizofrénné válik. Maga az űrhajó egyébként kívül-belül gyönyörű, nagyon régen láttam ennyire konteóhű alieneket. -
perempe
veterán
Barátom küldte, nekem elég volt tegnap utazni. Ennyiért megéri, lehet ügyeskedni is.
-
stellaz
veterán
válasz
gbors
üzenetére
Én kimondottan úgy ültem be, hogy
ez egy scifi, Innentől egyértelmű volt, hogy ez nem egy sima filmdráma, vagy ilyesmi. Persze scifinek meg teljesen ostoba volt. Hol van ez a film mondjuk az Őslakóhoz képest?! Én abszolút valami olyasmire számítottam, valami intellektuális párviadalra, de persze elég hamar kiderült, hogy ez hiú ábránd volt. A Spinal Tap zenés vígjátéknak van sorolva, tekintve, hogy nem dokufilm semmilyen kritérium szerint. Legfeljebb áldoku, de ez szintén jelölve van. Az, hogy a műfaji besorolás önmagában lelövi a poént, az csak azt jelzi, hogy milyen ostoba az egész történet. [ Módosította: lezso6 ]
-
-

Bugonia (2025)
Yorgos Lanthimos, Emma Stone, Jesse Plemons. Már ezzel megvettek kilóra.
Érdekesség, hogy a harmadik főszereplőnek (Aidan Delbis) ez az első filmes szerepe.Ahogy a rendezőtől megszoktuk, ez a film is extrém bizarr, amit az időnként megszólaló zene csak tovább fokoz. A fényképezés 10/10, mindegy egyes képkocka egy tökéletes fotó, és a képarány is ennek megfelelően 3:2.
A sztoriról nehéz spoilermentesen beszélni, szóval a lényeg kb: két konteós őrült elrabol egy pszichopata cégvezért. Senkivel sem lehet azonosulni.
8/10
-
Pitterix
őstag
Lassú, mocskosul lassú és hosszú film.
Egy zene jó benn, mikor a azt ennyi.rendőrös üldözés van, -
Némi röpke repülőúton felhalmozott, megnézett filmekről pótolnám az elmaradásaim:
The Fall Guy
A kaszkadőrKellemes humorú, mint szövegben, mint vizuálban. A bedrogozott ámokfutásra és útózönkéire, az utastársak is felfigyeltek, azon nem bírtam nem hangosan röhögni. Rövid, de ügyes (amúgy az egész film is), jó ki s meta-poénokkal.
És a sok CGI ellenére, jó volt nézni a stáblista során, hogy ha már kaszkadőr film, volt is benne kaszkadőr munka bőven.
Kellemes kikapcsolódás.Deadpool & Wolverine
Deadpool & RozsomákAz első két résznek nem voltam nagy rajongója (hmm.. úgy látom, annyira, hogy el is felejtettem róluk beszámolni?), úgyhogy nem nagyon siettem ezzel a filmmel. Ehhez képest, pozitívan csalódtam. Ez a multiverzumos hülyéskedés és a cameo áradat, jót tett neki.
Azt kicsit furcsálltam, hogy a repülős verzió cenzúrázta a fuck és retard szavakat, ellenben csak úgy repkedhettek benne a bél és belsőségek, de ők tudják..
Sok mindent nem tennék hozzá, aki leül a film elé, nagyjából pontosan tudja, mit fog kapni. Azt kaptam, csak kicsit jobban szórakoztam, mint amire számítottam.The Last Samurai
Az utolsó szamurájNem először láttam, de az emlékek már megkoptak. Meg hát, ez most kötelező film volt számomra.
Hatásos és epikus, igazi film klasszikus, pedig a millennium után készült (igaz, nem sokkal), mikor ez a fajta filmkészítés, már kihalásra ítéltetett. Nagyszabású rendezés, jó színészi játék, látványos koreográfia, csodálatos és valódi helyszínek (de még mennyire!), csodálatos fényképezés. Konkrétan megidéződik Kurosawa szelleme, igaz, sokkal nyugat-kombatibilisebb, hatásvadászabb formában.
Szívszorító történet, sokadszorra is hatásos és működik.Spider-Man: Far from Home
Pókember: IdegenbenVicces, jó humorú, aranyos. Aztán jön a "fordulat".
Onnan elég gyorsan átrobogunk gyerekesbe. Szerencsére a jó humor itt is kitartott, úgyhogy elröhögcséltem rajta. Az IMDB pontozását nem értem, de hát ez nyilvánvalóan nem nekem készült. Utazási időkitöltésre, figyelemlekötésre megfelelt.A Quiet Place: Day One
Hang nélkül: Első napJó, tényleg nem értem az IMDB pontozást (és kritikákat). Sokáig nem néztem meg a filmet, a lehúzó vélemények miatt (itt sem szerettétek), de nekem ez a film kifejezetten ütött. Egy tucat horrora számítottam, és az első perctől kezdve meglepődtem, hogy ez milyen szép film. Nem (csak) a fényképezésre értem, hanem egész jelenetek megkomponálására. A marionett színház, vagy a vége felé a jazz klub jelenetek, látvány világban, hangulatban is gyönyörű volt.
A film maga, lassú, melankolikus, nem kifejezetten akció film, bár akció jelenetekkel azért meg van támogatva. A hangokkal és a csenddel, fénnyel és árnyékokkal való játszadozás, bár kötelező elem egy ilyen tematikájú filmnél, szerintem jól is játszanak vele a készítők. Ahogy a kamera kezelés is, érdekes és egyedi. És a színészek, remekül igazodnak a stílushoz.
A történet, tényleg nem a film erőssége, de ezt a világvégén a túlélésről való teljes lemondás és az utolsó pizzára való ráfüggés, nálam betalált. Valahogy én is így képzelném el magam, igaz, én a kedvenc kocsmám felé venném utolsó utam.
Volt egy kicsit A Triffidek napja (könyv) hangulata.Klasszikus old-school scifi ponyva hangulat (Tigris! Tigris! vagy Bill, a Galaktika hőse), szórakoztató szatíra a médiára, politikára, jövőbeli terveinkre. Nem a legokosabb fajta, de kifejezetten impulzív. Ennek ellenére is, untam kicsikét (jó, a megnézés körülménye sem volt az igazi).
Mindenesetre Robert Pattinsonnak jól áll a buta és ronda szerep, ahogy Mark Trump Ruffalo is zseniális volt, mint mindig.A végére szükségem volt egy kis japán művész filmre.. hát megtaláltam. Szóval. Van egy eltűnőben lévő park, és az utolsó pad. Mi a pad "szemszöge" révén kapunk egy kis bepillantást, az arra járó emberek életébe, problémáiba.
Az első felvonás során ismerkedünk meg a film legszerethetőbb párosával, ismerkedünk meg a japán középkorú réteg életével, a túlórák és az elmagányosodás világával. Ahogy ők hívják magukat: a maradék (leftover) életével.
Az angol fordítás miatt, szerintem itt (és talán később is), jó pár szófordulatról lemaradhattam.
Őket egy fiatal pár váltja, és a film innen kezd átvedleni Kávé és cigaretta stílusba. Csajszinak nincs komoly baja a pasijával, csupán csak 101 db apróság, mint pl a sushi választása. Meg van egy fura fazon is a háttérben.
Aztán jön egy testvérpár hisztéria, az otthonlakó és a hajléktalan pad őrzőnek álló között. Sok sok hangos visítozással. Ami nem sokára, hiányozni fog!
Jönnek az átépítők, kapunk egy kis kritikát Tokió bájának elvesztéséről a folyamatos átépítések miatt, majd megmérettetik a pad, és a filmnéző türelme.
Sívitoznak baba nyelven a nem ufó nem emberek.
Itt már kísérleti film keretei között járunk, és átváltunk nagyon metába.
Aztán világít a szája a jetinek, a pad pedig az apja, aki ráadásul ufó.
Szerencsére a végén visszatérünk az első pároshoz, úgyhogy végül is kedvesen záródik ez a valami, amit határozottan megnéztem, csak nem tudom, hogy ez most nekem is jó volt-e vagy sem. -
proci985
MODERÁTOR
Trouble Every Day 2001
Elfogadható színészek, fragmentált és (francia indie cinema mércével is) nagyon implicit script, oké és szuper közötti rendezés. Tényleg, egyszerűbb lenne ha egy teljes történetet mesélne el, és nem a reviewek és pár másodperces jelenetek alapján kéne összreaknia a nézőnek, hogy ez itt gyakorlatilag a Cronenberg féle Shivers továbbgondolása. Nem tudom, hogy ez a szövegkönyv vagy a vágás hibája, viszont ettől még a film tempója miatt borderline nézhetetlen: Avagy egyik ponton a nézőtől elvárja, hogy a hosszú, lassú jelenetben építse fel mi történik, majd a következő vágásnál van két másodperc összerakni a film egyik kulcspontját. Utóbbi pontokból van több is, csak hogy teljes legyen a káosz.
Claire Denis (High Life, Beau Travail) filmje a francia (extreme) new-wave egyik korai filmje. Testhorrorként és kannibálhorrorként szokás leírni, de annál egyszerre több és kevesebb: A sokkoló jelenetei eszméletlenek, ugyanakkor a története gyakorlatilag követhetetlen.
3/10: Mozikban bukott, de szép lassan kult státuszba kerül. Amikor működik tényleg zseniális, kár, hogy ez pár jelenetre korlátozódik. Az sem segít, hogy a férfi főszereplő Vincent Gallonál a bajuszának is több screen presenceje (és megkockáztatom, jobb színészi játéka) van. Kultúrtörténeti értéke viszont van, és a gyenge összkép ellenére is van, amit nagyon jól csinál. Ettől függetlenül ha hasonló filmet akarsz, a Raw (Ducournau) vagy a Shivers és a Rabid (Cronenberg) ennél a filmnél jobb.
#értékelés
-
-
Végre egy újabb trailer, ami után egyből moziba mennék megnézni legszívesebben. Januárban jön.
-
arcitec
addikt
válasz
abrtom87
üzenetére
Értelek, de nem ezt írtad? " Blu-ray lejatszonk nincs, de eskuszom megvennem ha lenne."

Amúgy [külső blu-ray olvasó/író] igaz talán nem olcsó, de többször felhasználható -
arcitec
addikt
-
Bad Pritt
félisten
Minden nap tanul valamit az ember: nem tudom, hányan tudtátok, de Michael Keaton valójában Michael Douglas.

-
abrtom87
tag
Sziasztok. A Casino-t hol, hogyan nezhetne meg az ember igy 2025-ben? Felesegem meg nem latta. Minden streamingre elo vagyunk fizetve, de sehol semmi. Se Apple TV-n, se Play Movies-on, se Prime-on, se Telekomnal, se sehol nem lehet meg csak megvenni sem! Ekkora szegyent. Blu-ray lejatszonk nincs, de eskuszom megvennem ha lenne. Rendkivul duhito. Ilyenkor menne az ember a viragboltba leszedni, de pont a streamingek miatt mar reg megszunt belepes hianya miatt az accom.
-
-
brownus
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
Yep, a könyv remek
-
dokee78
félisten
Civil War nem várható szinkronosan?
-
Pitterix
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Riggs te barom!
-
Khaosz55
addikt
Múltkor megnézem az új Superman filmet. Atya ég, majdnem lefejeltem az ásót... Korábbi Acélember sokkal jobb volt. Mit hoz a jövő a filmiparban....
Aztán megnéztem ismét a Brightburn-t, a gonosz superman-t. Mai világban sokkal reálisabbnak látom ezt a verziót. Hát mit mondjak nekem ez jött be legjobban. Hang egyenesen brutál benne. -
AD4MINATOR
nagyúr
Halálos fegyver
Lethal Weapon 1-2-3-4A Die Hard maraton után, gondoltam ideje ezt is újrázni. Bevallom őszintén, anno nem láttam mindegyiket, most pótoltam ezt a lemaradásom is. Egyértelműen az első 2 rész a jó, a 3-4 nekem annyira nem jött már be... de jó volt kicsit nosztalgiázni, érdekes volt látni a fiatal Mel Gibson-t.
-
-FreaK-
veterán
Greenland: Az új menedék - magyar szinkronos előzetes
Gerald Buttler, More Baccarin, cgi fest, világvége katasztrófafilm. Egyet láttál, láttad ezt is.
szerk.: ja hogy ez már a 2. rész -
válasz
stellaz
üzenetére
Egy jó filmhez nem feltétlenül kell magas költségvetés. Kissé paradoxnak tűnő módon inkább a drága filmek szoktak gyengék lenni.
Lehet azért, mert a publikált költségvetések, bevételek igazából nem feltétlenül tükrözik a valóságot. Sőt, hollywoodban kifejezetten népszerű az ún. "kreatív könyvelés" pl adókerülés miatt vagy hogy ne kelljen kifizetni azokat, akik a szerződésük szerint a profitból részesülnének. Ha meg már pofátlanul magas a költségvetés az eredményhez képest, akkor ugye felvetül a hűtlen kezelés lehetősége is. Lásd pl Rings of Power sorozat.
-
stellaz
veterán
válasz
lezso6
üzenetére
Kicsit megijedtem, hogy ennyire szalad az idő, mert mintha csak pár éve mutatták volna be a Moonfall-t és valóban, 2022-es.
Abban egyébként nem az a dühítő, hogy végletekig rossz és ostoba film, hanem, hogy abszolút top költségvetésből rakták össze (~140 millió dollár). Ennyi pénzből pedig akár egy jó filmet is lehetőségük lett volna elkészíteni. És még csak nem is olyan, mint az Iron Sky, ami eleve egy blődség, hanem itt elő van adva hót' komoly pofával egy scifi katasztrófa film.Egyébként totális bukás a film, valami 67 millió dollárt hozott csak vissza.
-
shotika
őstag
-
-
válasz
oriic
üzenetére
Nem néztem meg a videót. Én a filmet gyerekként láttam először. Gyermeki igényekkel nagyon jó film. Amúgy nem. Nagyon nem. Azért az nagyon lényeges, hogy ez az 1998-as Godzilla Roland Emmerich filmje. Aki nem is amerikai, hanem német, mégis extrém tehetsége van a hollywoodi filmes klisék és nyálas pátosz mértéktelen halmozásához, sőt valamennyire még az amerikai-imádó propagandafilmekhez is. Bár utóbbiban Michael Bay szerintem jobb, viszont ő jobb filmeket is készít. Relatíve.
Roland Emmerich a nagybetűs MESTERE a katasztrófafilmeknek. Aki esetleg nem tudná, ő készítette például a Day After Tomorrow (Holnapután), Independece Day (Függetlenség napja), 2012, Moonfall című filmeket. Ezek annyira hulladék szar filmek, hogy számomra egyfajta bűnös élvezet ezeket nézni. Főleg az én múltammal, mert suttyó 8-10 éves hülyegyerekként őszintén imádtam ezt a műfajt. Végülis a felnőtté válásommal ez az érzelmi elkölteleződés nem igazán változott, csak az oka; mert még mindig van valami perverz vonzódásom ehhez az ízlésbűnözéshez, amit ez a német-amerikai úr művel.
Mindent meg kell néznem, amit csinál. És sosem csalódok benne. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet azért is szeretem ezeket a trashfilmeket, mert olyan mintha túlzó szatírái lennének a kommersz hollywoodi filmgyártás gagyijának. Pedig biztos nem azok, ezek halálosan komolyan gondolják magukat. De lehet mégis ettől igazán autentikusak. Kb mint a szekunder szégyen. Csak ez szekunder szarkazmus.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós kamerák
- Pura color: színkavalkádba bújt a Huawei legjobb kameratelefonja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- iPhone 12 Pro max 512GB Független
- Clevo P750DM2-G - 9600K / RTX2070
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- MSI GF65 Thin - 15,6"FHD 120Hz IPS - i5-9300H - 16GB - 1,25TB SSD - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T490S i5 8365U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig a nevek megvoltak: Michelle Pfeiffer, Felicity Jones, Chloe Grace Moretz...![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) és egész ütőképesnek tűnő csapat jött össze. 11 film van eddig fixen a listán, meg 2 opcionális idei megjelenésű, egészen imdb 7,7-ig wooow. Úgy emlékeztem 
Nagyon fiatal volt még...