Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
perempe
veterán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szerintem simán a jobban sikerült filmek egyike. A valóságsó témakörét járja körbe. Kötekedjek, hogy egészséges inni tengervizet? a mester napi 35g sót lenyel. Volt szerencsém vadkanhoz élőben egyedül, nem így viselkedett. Nem lett belőle semmi, ha érdekel vkit megírom. A húst sütni kell a filmekben, ma vettem/ettem nyersen marha májat meg 5 tojást. Több éve eszek nyersen tojást, főve nem lenne jó. Nem tudtam megmondani, hová fut ki, ami ritka.
-
Grave_444
nagyúr
-
paatrick
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Darabra szerintem nem készül kevesebb jó film mint régen, csak több film van, így kialakul egy érzéki csalódás. De emellett az is látszik hogy a The Rock-hoz hasonló pátoszos egyedül megmentem a világot beállításnak leáldozott, így a "hatás" is kisebbnek érződik amit a film mutat. Jelenlegi akciófilmek kisebb csoportokra, pár emberre fókuszálnak.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Khaosz55
üzenetére
Itt megint csak azt tudom mondani, hogy a film címe Oppenheimer, az alapjául szolgáló könyv szintén Oppenheimer és nem Manhattan-projekt, vagy Az Atombomba vagy ilyesmi. Az ő életéről szól és az életének egy jelentős részét politikai tumultusban töltötte, ha pl. rákeresel wikin, akkor azt látod, hogy a Manhattan-projekt egy kisebb szelete csak a biográfiájának és az American Prometheus is így épül fel.
Azt a kritikát viszont el tudom fogadni és egyet is értek vele, hogy a marketing megint csőbe húzta a nézőt, mert a trailerek és egyéb anyagok alapján úgy tűnt számomra is, hogy többet fogunk az atombombával foglalkozni. -
Cs1csó
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Az atombombával egy kihívás van mind a mai napig (ezzel szenved Irán is)
Megfelelő mennyiségű DÚSÍTOTT alapanyag beszerzése, legyen akár szó fissziós (klasszikus atombomba) vagy fúziós (hidrogénbomba)
Maga a megépítése az inkább gépészmérnöki/matematikai/kémiai probléma, ami a dúsított alapanyag előállítása mellett már elhanyagolható.A következő szint megugrása is nehéz (ez az ami nem megy Észak-Koreának) a bomba célba juttatásához szükséges rakéta megépítése ami nem csak "párszáz vagy párezer" km-t tud megtenni hanem igazi INTERKONTINENTÁLIS rakéta (pl. elérjen az USA-ig vagy Európáig)
De még ha mindez meg is van jön még egy érdekes "tétel":
A darabszám. Mert az USA-nak még a hidegháború alatt is több atomrakétája/bombája volt mint mindenki másnak együttvéve (a Szovjetúniót is beleértve)
És ez a helyzet most is, nekik van a legtöbb és rakétatechnológiájuk is a legjobb. -
.LnB
titán
válasz
Khaosz55
üzenetére
Pont a GT filmben van a Hungaroring-en felvett jelenet, Le Mans-nak eladva. Ráadásul úgy, hogy még CGI-vel sem maszkolják. Úgy meg fura, hogy a de la Sarthe-n közel sincs olyan kanyar mint a Hungaroring-en a 14-es. stb.
#173704lezso6
Az, hogy egy gyorsabb autó megelőz egy másikat, nem az ideális íven, az nem ugyan az mint amit a film mondani próbál. Azt, hogy a srác "feltalálta" a spanyol viaszt, mert ő gyorsabban megy a nem ideális íven, konstansan. Ez Hollywood, ez nem reális. -
válasz
Khaosz55
üzenetére
Így van, a Rush azért más liga, főleg a Ford v Ferrari. De egyszerűen nem tudok egy mostanában játszódó jó autóversenyzős filmet se, ami jobb lenne, mint a Gran Turismo. Utóbbinál azért legalább sikerült a pályákat úgyahogy eltalálni, pl a Nürburgringnél nekem már hidegrázás volt.

Egyébként a realisztikusság alatt azt értem, hogy mennyire valóságos amit látunk, megtörténhet-e. Nem az, hogy a valós sztorihoz mennyi hű a film. Ebben a Gran Turismo szerintem nagyon jó, persze muszáj is neki, hisz pont ez a témája, hogy a gyerekeket a virtualitásból bedobják a valóságba.
-
-
-
-
belinho
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- iPhone 12 Pro max 512GB Független
- Clevo P750DM2-G - 9600K / RTX2070
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 8 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Retro PCI-E videókártyák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest