Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Lehet azért látni, tudni, a számokból, de nem csak azokból, hogy egy film megtalálta-e a közönségét, azon belül is tartósan meg-e, egy jó öregedés mellett mondjuk. Jó érzés ezzel szembesülni, hogy valakiknek 100%-ban klappol valami. Még ha nem is mi vagyunk azok. Tisztább ez így, mint amikor csak a hírverést látja az ember, meg a hype-ot, az egyébként jobbára üres produktum körül. Néha keletkezik a határvonalra valami jó, ami már maga mögött hagyta a pusztítót popcorn-kliséket, de még a művészieskedése vagy éppen többségi szemmel túl nehézre kalibrált elvontsága sem vitte el a fókuszt. Hát ez pont egy ilyen film, tömegeknél talált be, célját elérte. Anyagiakban is, lelki értelemben pedig a nézői oldalon. A független filmek is tudnak ilyet, csak azok meg senkihez nem jutnak el, nem tudod kivel megbeszélni, de sokszor még látni sem. Így maradnak ezek a több szökőévente létrejövő darabok.
#175827lezso6, oppárdon.
#175830Kergeboci, a színhasználat nekem már pont sok volt a csaj fején. Ez a biztos mindenki értse szintjén való sorvezető alkalmazása, háát, oké. -
válasz
Cs1csó
üzenetére
Na jó, eddig bírtam

Akkor hogy legyen itt egy friss ellen vélemény, idézném az egykori leírásomat (úgy látom, ide a fórumra amúgy sem raktam fel)Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Egy makulátlan elme örök ragyogásaMeg nem tudnám mondani, fiatal koromban mit nem szerettem ezen, annyira, hogy végig sem néztem, pedig én imádom az ilyen filmeket. Furcsa, absztrakt, elgondolkodtató, messzemenőleg kitűnik minden más film közül. 2004-es megjelenési dátumából fakadóan, valószínűleg a témája az, ami túlságosan is közelről érinthetett, ennél jobb mentséget nem tudok kitalálni magamnak.
Nem egy könnyű témáról szól ugyanis. Kapcsolati problémákról, a szerelem és annak elmúlásáról, a feledésről és a felejtéstő való félelemről. Mindezt teszi olyan hangulattal és stílussal, mely garantáltan emlékezetesé tenné akkor is, ha a felsorolt érzelmek valakit teljesen hidegen hagynának. Tény, a zene feltűnően .. furcsa (?).., a film szerkezete töredezett, az idővonal jócskán meg van kavarva. Kaotikus, de kaotikus elme állapotot is hivatott bemutatni. Mindezt remek technikai megoldásokkal, hol meglepő, hol láthatatlan vágások tucatjaival, térben és időben egymásba fonodó díszletek ötletes felhasználásával és még tökéletesebb színészi játékkal előadva. Legalább még egy megnézést megérne már csak a színhasználatra való figyelés miatt is.
Valószínűleg Jim Carrey és a technikai megvalósítások miatt (a sok praktikus effekt), az egész hangulata nagyon hasonlított a nem rég elkaszált Kidding sorozatra. Aki e kettő közül az egyiket szereti és a másikat nem ismeri, merem ajánlani a pótlását. (Szerk.: úgy látom, a rendező, Michel Gondry személye is ugyan az a két műnél, így nem véletlen a hasonlóság.)
Remek történet, remekül előadva. Megható és elgondolkodtató, kiemelkedően egyedi kis ékszer, nem tudom eleget ostorozni magam amiatt, hogy ezzel ennyi évet képes voltam várni. -
paatrick
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
A méhész nekem is tetszett, legalább valóságos problémából indult ki, lehetett utálni a "főgonoszt". De ebben nagy hentelést ne várj, az első fél órában semmi nem történik utána is összesen max 10 perc akció van, a sztori meg annyira lebutított hogy csak forgatod a szemed.
És ha a Bourne filmeket nem láttad vagy újranéznéd akkor fényévekkel jobban jársz velük.
-
perempe
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
nagymamám '27-es születésű, pár hónapja volt szívinfarktusa, de ez se lett volna, ha nem fogyaszt növényi olajokat, meg abban sült dolgokat. Egerben él, Miskolcon látták el. a magas inzulin mellett ez legnagyobb probléma, megfelelő hidratálásra kell még figyelni.
-
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ez inkább az elmúlt 1-2 évtized korszellemének része, a közösségi média nagyon felerősítette a polarizációt, a buborékokat. Nagyon feszült az alaphangulat, globálisan. És lassan már mindenbe illik valamit belelátni, akkor is, ha nincs ott semmi. Én jelenleg ott tartok, hogy felesleges ez az egész, csak zaj és gumicsont. Nem jutunk vele előrébb, csak saját magunkat hergeljük vele.
Szvsz hagyjuk ezt homályos meta-diskurzust, inkább beszéljünk a filmekről...
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Pont a 12 majom a következő kiszemelt, sokszor láttam, de nagyon régen, s nem igazán emlékszem rá.
Anno haverom utált is miatta, mert ez a film rácáfol hogy .Bruce Willis sosem hal meg egy filmben se 
Terry Gilliamtől előtte utoljára a Brazilt láttam, most nézem arról se írtam, pedig kéne.

-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó
üzenetére
Azaz.
Külön imádtam, hogy teljesen jól működik végig az alternatív értelmezés is,
.avagy lehet mentális problémák miatt mászik el a szereplők szubjektív érzékelése, ld a diskurzus a pszichológussal Eredeti valószínűleg már nagyon régi lenne, viszont ötlet szinten is látszik mennyi minden merít belőle. Pl Pulse, Us és Shivers.
-
arcitec
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
A helyzet az, hogy a felsorolt filmeket majd, hogy nem hetente vetíti valamelyik tv csatorna, előfordul az is, hogy akár egy időben kettő is. Egyetértek, ezek sokszor nézhető filmek, de moziban elképzelhetően nem érné meg vetíteni, kíváncsi lennék mennyire telne meg a terem ....
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Na igen, erről is lehetne dilemmázni egy sort, hogy aki nem tudja elmesélni 2 órában a filmjét, akkor miért nem sorozatot készít inkább...? Főleg azért is, mert kétségtelenül lankad a néző figyelme ilyen hosszú játékidő során, így aztán lehet egy csomó mindenen átsiklik a néző a film utolsó harmadában miközben lehet, hogy rengeteg munka és utalás, stb van benne ott is még amit jó lenne "érzékelni"
persze, ilyen eset rövidebb filmeknél is előfordulhat, meg újra is lehet nézni, stb de akkoris.... és akkor arról nem is beszélek, hogy a "mostani tiktok generációs fiatalok" akiknek 2-5 másodpercnyi fókuszidejük van, mennyit is fognak fel egy 3 órás filmből
persze tudom, azok el se mennek ilyenre...és akkor ott van az ingyenes 2 órás parkolás kérdése is

-
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Dehogyis, ez butaság. Hol nyilatkozott ilyet? Pont az a lényege a filmnek, hogy nem egyértelmű, ez volt Paul Verhoven célja, hogy mindkét magyarázat megálljon. Ettől nagyszerű a film. Az eredeti Philips K. Dick novella lényege is ez volt, habár úgy tudom tök más sztori. Klasszikus P.K.D. dolog az ilyesmi, ugyanis
ő kvázi paranoid skizofrén volt, vagy legalábbis komoly mentális betegségekben szenvedett, így számára nincs sok különbség a valóság és az "álom" között, viszont így zseniális történeteket tudott írni. -
paatrick
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szerintem is az 1917 a legjobb (az amikor a repülő elől menekülnek a domboldalon vizuális mestermű), de az újak közül a Lélekvihar (2019) és a Nyugaton a helyzet változatlan (2022) is megér egy nézést.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nyilván több Múmia film van tudom, de itt most a Brendan Fraiser filmekről van szó az esetleges folytatás miatt. Azokból meg ugye 3 van csak, azért írtam hogy a negyedik az a kvázi reboot volt számomra. Nem folytatás, de volt pár easter egg talán benne. (Holtak könyve)
-
homerhamm
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Csak az a baj, hogy a 3 reklám is kb. 15-20 percig tart, és van amikor 4 is van belőle.
Amúgy meg azon csodálkozom, hogy néz még valaki tv-t...bonusz: bár nem film, de van olyan műsor, amit össze vissza vágnak, kimaradnak részek, és nem a stáblistából.
Na mindegy nagyon OFF voltam, de jól esett ezt kiírni.

-
válasz
Cs1csó
üzenetére
hát.. nem szeretném a gáz jelenetekre kiélesíteni a hozzászólásomat, mert ez csak az egyik aspektusa volt, de ajánlom Schwarzi és lányának első közös jelenetét megnézni, Bennett záró jelenetét, vagy mikor a főszereplő elmagyarázza a légikisérő leányzónak, hogy elrabolták a lányát és neki meg kell őt menteni színészi beleélést

Soderes
Beszólásokból a kedvencem:
- What did you do with Sully?
- I let him go.
-
stellaz
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Csakhogy amikor a Manhattan terv zajlott nulláról kellett kitalálni mindent. A matematika - fizikai probléma pedig hatalmas volt. Az iploziós bomba esetén pl teljesen szimmetrikus nyomás hullámot kellet létrehozni, ami a tömör fémet is össze tudja préselni.
Az első robbantásos kísérletg minden csak elméletben működőtt. -
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igen, hamarabb volt Nemere novellája.
Hangulatos lett amúgy, de nekem pl. messze nem jött be annyira, mint a film, nem tettem le a hajam tőle.Amúgy az Armageddon c. film is Nemere novelláján alapul.
Hiába pereskedett mindkettő miatt az író, semmit sem kapott, ha jól tudom. -
-
Fitzgerald
veterán
-
arcitec
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Az első nem volt az rossz, pláne új elemekkel/ötletekkel tele.
A második az ami gáz, hogy semmi fantázia nem volt a megalkotásában, feltámasztották szinte az első rész témát/szereplőt és ott folytatták ahol az első abbamaradt szinte ismételve azt, egy remake katyvaszként. Az, hogy a technika megérett azon vízi felvételekre, az kevés történet is kell. David Attenborough ezerszer jobb vízalatti világot fényképezett már több évvel korábban is...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szerintem kellene ezekből a filmekből egy "cut the crap" verziót kiadni. Legyen benne csak a látvány meg az akció, a sok ostoba nyüglődés meg menjen a kukába. Nem 3 óra lenne a film, hanem csak 1, viszont én a magam részéről még élvezni is tudnám, ahelyett, hogy a film felétől a menekülési reflex-szel küzdenék

#173472 radi8tor: a filmre költött pénz és a forgatókönyv minőségének távolságát tekintve mindenképpen rekorder...
-
-
mephi666
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
...én közben laza pénteket érezve elkezdtem ezt a weapons-t és felénél járok... azért ebben is vannak furcsaságok
nemrég olvastam King-től a rémautót, aminek a végén köszönetet mond sok embernek, akik segítették a munkáját... pl valami rendőrőrsnek, akik beavatták folyamatokba, amikről így hitelesen tudott írni: itt mi ez már hogy a hülye drogossal leparkol a rendőr szolgálatban egy ház elé és addig ott áll, míg be nem sötétedik? ...közben nem kell lejelentenie, hogy "kimegyek ide, megnézem ezt, megnézem azt?" ...senki nem keresi órákig, hogy hol van és mit csinál? ...furcsa na... eddig érdekes volt a film, remélem nem megy át gagyiba a végére -
mephi666
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
...én is "elfogyasztottam"
Liam Neeson mint valami MacGyver: az isten háta mögött 300 mérfölddel lazán tengelyt cserél egy buszban
...én azt figyeltem meg, hogy csomó "hegyoldalon kocsikázós" rész sem normális felvétel volt, hanem valami nagyon béna cgi... pár agysejtem elpusztult, miközben néztem ezt az alkotást
-
Pitterix
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nekem az eleje hosszúnak, vontatottnak tűnt. Aztán, ahogy fokozatosan mutatták be a karaktereket, már egész tűrhető lett.
Számomra a középszernél kicsit jobb, nem nem egy hú, meg há alkotás.Cs1csó:
Erre a B kategória kicsit majdnem felér egy Oscar átadással---szerintem.
A harcok, buszos üldözés, az idő érdekesen való múlása, a lövöldözés, mind
Liam papaának nagyon kellhet a pízmag, hogy elvállalta.... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó
üzenetére
Persze, de a Costner félét parodizálja jelenetről jelenetre. És kifejezetten jól. Ezen persze az sem segít, hogy a Costner féle pár helyen kifejezetten csöpögős és nem mindig öregedett jól.
Nekem kb ugyanaz, mint megnézni újból az első Screamet, amit ugyanúgy végigröhögök a Scary Movie miatt.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Azért Michael Mann meg Snyder nagyon nem egy liga, előbbinek olyan stílusa van, amit kilométerekről felismersz, Snyder meg be tudja nyomni a lassítás gombot vágás közben. A 300-hoz kevés hozzáadott értéke volt, gyak. 1:1 leforgatta a képregényt, amit hozzátett pluszban az jó fölösleges is lett, a Watchmennél villant egyet és kb. ennyi. Man of Steelt meg ne szopkodjuk már most föl, ha tíz évig csak a nevetés ment Kent papa halálán meg a fordított gravitációban felfelé repülő épületdarabok közt valahogy mégis lefelé zuhanó Loison.

-
myckey
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Most epp meg, de amugyemigy...
nem ezt hallgatom rongyosra, ha OST.Remek darab a mozi, az tuti. Muveszi de azert a kozonsegnek is odateszi, nem valami elvont, szurrealis dolog, emesztheto.
Kedvelem az uszast, a vizeket, ezt a miliot. A ket fohos jateka is remek, meg az operatori munka, a total kepek es persze a zene is.Szeretem ezt a filmet na

SZRK,
Most Retro mozi megy itt.,..Megvolt,
Dances with Wolves, Papillon ( 1973 ), Pan's Labyrinth, The Exorcist ( '73 ), Dark City & Escape from New York
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Pepsi, miért lett kevessebb a cukor? Ezt más országokban is meglépték nem csak nálunk, de én nem bánom, mert 2019 óta, ha lehet akkor a cukormentes üdítőket iszom.
-
-
negyven2
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Igazából Seth MacFarlane ennél a filmnél csak a (az egyik) producer, és nem az író/rendező, mert az a The Lonely Island-es, Akiva Schaffer. Akinek pl. talán itt is ismertebb filmje (a The Lonely Island-es dolgai mellett) a 2016-os Popstar: Never Stop Never Stopping.
-
-
arcitec
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Célszerű pontosítani mert ez Breach 2020 esetleg csalódás lehet ezzel Breach 2007 szemben és bizton erre gondoltál, ezt láttam és valóban egy kiváló film.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Imádom Robert Duvall-t, és talán ő fájt a legjobban, hogy alig kezdtek valamit a karakterével. De ezt megadom, ő legalább ott volt és játszott. Bár mikor Jon Favreu elszáll .. spoiler.. bocsi.. akkor az az egymást nyugtató "ülj le.. meghalt.. jól van" jelenetsornál konkrétan leállítottam hogy ne verjem a fejem a falba, annyira semmilyen volt. Nem a színész, a jelenet.
A báros rész még a jobbak között van, bár hogy ennyivel lerendezik a csapat közti "dinamikát", azt én azért továbbra is keveslem.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szerintem ez egy személyes dráma volt, boncolgatva azokat a faktorokat, amitől az ember meg tud kattanni, és persze ebben az eü. egy elég jelentős tényező. A bomba szerintem a legkisebb probléma volt a filmben, akár még el is tudom hinni, hogy a teljesen bepánikolt alkalmazottak
. A "gonosz fehérek" tematika tényleg fárasztó volt, de a legnagyobb gond a túl sok egymásra pakolt véletlen volt, meg a rendőri akció úgy mindenestül.bombának hiszik a robotot -
mephi666
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
igen, és nem csak ez: ha sok felesleges vackot veszel, akkor egy idő után mást sem csinálsz, csak ide-oda pakolod és a tárgyak "élvezet" helyett csak nyűgöt jelentenek...
az autót nem sorolnám ide, mert nekünk kényelmet jelent, hogy nem kell elsősorban tömegközlekedésre hagyatkoznunk... nem aszerint kell kinéznünk úticélt, hogy miként tudunk oda eljutni? hány helyen kell átszállni, hol mennyi időt kell várakozni? ...mérlegbe kell mindenkinek helyeznie, hogy milyen pozitív/negatív dolgokkal jár egy autó és eszerint dönteni, hogy neki kell-e... -
válasz
Cs1csó
üzenetére
Tom Cruise nem egy jó színész, hanem egy jó karakter.
Ugyanez igaz a többire is.Tom Hanks is ilyesmi lenne, habár ő inkább túlértékelt, de azt nagyon. Meg inkább skatulyázva lett, sok színész ezért nem tud kibontakozni, mert mindig ugyanazt a szerepet várják tőle.
Hanks is nagyon sokszor ugyanazt játssza, de azért kivételnek pl ugye ott a Forrest Gump, Lady Killers (Bérgyilkos az albérlőm), Road to Perdition. Ezek azért elég különböző szerepek, s jól hozta mindegyiket. Na persze ettől még bőven nem egy Sean Penn szint, s pláne nem Gary Oldman.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Eredeti játékok OFF topik
- Energiaital topic
- Marathon (2025)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Öntik ki a pénzt minden szarra amit érnek.