Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Elemental
üzenetére
Neeem, de az pl. külön tetszett, hogy ezt, és általában a visszaemlékezést úgy csomagolták ki, ahogy a könyvben is van. Csupán arra gondoltam, ahogy apránként jött csak rá, hogy egy űrhajón van, és hogy mi is annak az úticélja. S hogy lassacskán törtek felszínre az emlékei. De az pl. kifejezetten tetszett, hogy a kómarezisztens részt kihagyták. Sőt, általában szinte minden bejött, ami a könyvhöz képest eltérés volt, egyedül Stratt volt fura így, a regényhez képest jócskán felpuhították. De pl. Carl-t is felépítették, ami viszont remek húzás volt. Az is remek rész, ahogy általában az asztrofágot megismerik, feltérképezik, de az is állati sok játékidőt jelentett volna, jó volt ez így
Szóval összességében nekem abszolút kellemes meglepetés az adaptáció, nagyon vártam, de azért tartottam is tőle.
-
válasz
Elemental
üzenetére
Pont ezért kérdezem, hogy milyen filmek alapján gondolod ezt, mert sokszor ilyen cicababa jellegű szerepet kap. De máshol tök más, pl az I, Tonya esetén egy white trash lányt alakít.
Habár izé, ha magyarul nézed, akkor lehet a szinkronnal van probléma.
Sajnos a magyar szinkronok irdatlanul ripacskodóak tudnak lenni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Chazelle többi filmje (La La Land, Whiplash, First Man) egyszerűbben befogadható és általában jobb filmek, ha azoknak jobban tetszik a témája.
Babylon pillanataiban zseniális és eszméletlenül látványos (ahogy Chazelle többi filmje is), de annyi mindent csinál, hogy a narratívája nem mindig marad koherens.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Az a díj zseniális volt, mármint ugye nem az?
Narrátor:de az volt 
vagy a kövek. vagy a formai játék a narratív elemekkel és a szimbolizmussal (googly eyes, a "fánk"). vagy racacoonie, avagy az anyuka félreértése a gyerekmese szereplőjéről. vagy a virsli ujjak. vagy ahogy játszik a nyelvi és kultúrális korlátokkal, azaz az anya és az apa mandarint és kantonit beszél, azaz egymással sincs közös anyanyelv. vagy ahogy ugrál a stílusok között. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Nice!
Én éppen a best weird movies of decade listát égetem egy másik backloggal párhuzamosan. Igaz tempóra nem sietek, meg ezzel nem is lehet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Gyakorlatilag a késő 80-kora 90es PC vonalat ötvözi a rendező a zsidó-keresztény szimbolizmussal, az autista/add spektrummal és némi paranoid skizofréniával. Szubjektíven elmesélve.
Elég bonyolult és fragmentált film, de kétségkívül hangulata van.
Ettől még egy nehéz film, és nem is mindenkinek befogadható.
Megnézni egy laza hétköznap esti filmnek dicséretes egyébként, casual viewingre kevés egyszerűbb film van
. -
Louro
őstag
válasz
Elemental
üzenetére
Pedig érdekes agymenés a pi körüli miszticizmusról, ahol már a vallást is belekeverik. Durván elvont film, azt aláírom. De nem is mondja magáról, hogy popcorn mozi .
Pedig több, mint 10 éve láttam. A végén az őrület kiteljesedése....Kicsit lájtosabb, de szerintem ennek mentén született a 23, Jim Carrey-vel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Pár pillanatában erősen szimbolikus az Audition. Részben színkódolva van, ami pedig szerintem az ereje, hogy az
. Gyakorlatilag az összes találkozó álomjelenetnek is elmenne: Más a perspektíva, ahogy mutatja a szereplőket, pedig szintén elszeparál.utolsó jelenetig nyitvahagyja a kérdés, hogy a nő valójában egy szellem Az apuka hallucinációja elméletet nem hallottam, de akár az is lehetne. A zsákban az ember a korábbi munkáltató, aki után csak pár testrész maradt. A balett tanár szintén más, aki a csajt korábban bántotta. De még egyszer, itt egyben meg is kérdőjelezi, hogy a csaj létezik-e. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Amit csalásként írsz le, az itt narratív eszköz. Szóval egyértelműen dramaturg és szándékosan van így építve. Időben pedig visszafelé kell mennie: Ugyan van egy "reversible" vágás ami időrendben megy (blu-ray remaster kiadáson extra), viszont az valószínűleg nézhetetlen, legalábbis elsőre.
A kulcs az utolsó (azaz időben a legelső) jelenetsor, és a könyv Belucci karakterének a kezében: Ez Prousttól az Eltűnt idő nyomában, ami könyv a gondolatkísérletei miatt híres. Innentől kezdve a film úgy is értelmezhető, hogy Belucci karaktere elkezd fantáziálni a kapcsolatáról, tézis-antitézis párokon keresztül, saját magát kiigazítva, ugyanakkor egyre mélyebbre süllyedve a gondolatmenetben. Valamint visszatérő elem, hogy az idő mindent elpusztít. Gyakorlatilag működik így nézve egy elszabadult gondolatkísérletként, ahol a film vége (legelső jelenete a két meztelen férfival) egyfajta kiterjesztése a növekvő morális válságnak. Másképp: Ez gyakorlatilag a Taxisofőr álomjelenetének egy variációja. Fun fact: ha láttad a Haute TensiontAz egyik karakter a nyitányból egyébként Noé korábbi filmjének, a Seul Contra Tous főszereplője, bár igazából itt a jelenet nihilista sokkfaktoron kívül szerintem sokat nem ad. Plusz az Irreversible elején a rendőrségi szirénával kevert techno konkrétan a Daft Punk egyik felének a műve., akkor az antagonista férfi formájában az bizony ugyanaz a színész aki a nyitójelenetben, egyfajta homageként. Egyébként ezek szerint volt hatása rád a filmnek és elgondolkodtatott, ami pedig általában szintén a jó filmek ismérve.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Ja, alapvetően én is inkább filmszerető vagyok. Viszont horroroknál jellemzően elég sokat kísérleteznek, szóval sok közöttük érdekes.
Ja, okkal mondtam, hogy óvatosan vele. Az
jelenet aaluljáró . Erre jön, hogy az első 15 percben kb földrengésszerűen morajlik a film 24Hzen periódikusan, szóval ha rosszullét kerülgetett, annak jó oka van.valósidejű nemi erőszakkal kb kiborított mindenkit, és okkal Igen, a
. Mondjuk az utolsó jelenet keretbe foglalja az egész filmet (rossz embert kapják el ). Mondjuk fél óra után a film átmegy egy drámába, de addigra már amúgy is lesokkolta a nézőt.ld Proust megjelenése, mint az egész egy gondolatkísérlet Szóval ja, különlegesség, de nem az a film, amit az ember gyakran megnézne.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Igen, mondjuk durva helyett felkavarót használnék. Nézz szinopszist, nehéz filmek, de mindegyik másképp.
Ezekkel a filmekkel az (is) a baj, hogy elsősorban filmként jók, tehát nincs az mint pl a Hostelnél vagy a Terrifiernél, hogy oké, baromira és irdatlanul véres, de egyszerre filmként rossz, amitől az egész sokkal egyszerűbben nézhetővé válik.
-
.LnB
titán
válasz
Elemental
üzenetére
Mostanában a Kingdom Come Deliravence 2-vel játszok. Ezért kerestem olyan hangulatú filmeket. És néhol ez a film is felmerült ajánlásként.
The Green Knight (2021)
Az van, hogy nálam szinte sose történik ez, csak ilyen Halálos Iramban filmek váltottak ki korábban belőlem ilyet. De én leállítottam a filmet, és feladtam. Néztem-néztem, még egy óra van belőle hátra. És feltettem magamnak a kérdést, hogy vajon ebben az egy órában össze tud e úgy állni a film, hogy értsem, érdekeljen? És nem tudom elképzelni.
Én nem értem, hogy mit láttam. Össze vissza agyf*sz jelenetek egymás után, semmi összefüggés vagy kapaszkodó. Óriások, levágott fejű szellem csajszi. Alicia Vickander egyszer kurtizán, aztán nemes hölgy (vagy hercegnő?).. Wattafuck?!
Elég volt.De a Medieval film viszont teli találat a KCDII mellé.

-
Juhaszatti
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Én is jól elvoltam vele. Nem nézek Forma 1-et, úgyhogy nem is voltam kiélezve az ilyen jellegű logikátlanságaira. Mint film meg szerintem nem volt rossz.
A színészek terén pedig sokkal jobban bejött mint mondjuk a Ford v Ferrari, pedig amúgy bírom Christian Balet is. -
válasz
Elemental
üzenetére
Szerintem egyáltalán nem baromság, ha
. A Weapons-nek pont az az egyik erőssége, hogyegy filmben van misztikus elem a misztikus elemet jól csinálták meg, és ügyesen rejtegetik azáltal, hogy a szereplők, akinek a szemszögéből látjuk a dolgokat, súlyosan traumatizáltak, alkoholisták vagy narkósok, és így mindig kétes, hogy amit látnak / gondolnak, az mennyire valós vagy mennyire fantazmagória. Nekem pl. az is tetszett (ok, "tetszett"), ahogy az ex-alkoholista rendőr a berúgás és félrek***s után hogyan csúszik lefelé, és hogyan csinál egyre nagyobb marhaságokat - out-of-the-blue az nem életszerű, hogy a narkós csávóval elmegy stake-outolni, de azután, hogy kölcsönösen egymás torkán van a kezük a kábszer és az attrocitásról készült felvétel miatt, én simán el tudom hinni. Ez is a karakterfejlődésnek egy formája, ha nem is az a fanfáros, katartikus fajta
A komolyan vétel pedig nem bináris - a vége felé a készítők is bedobtak némi öniróniát, ahol úgy érződött, hogy nagyon elmegyünk marhaságba. -
Pitterix
őstag
válasz
Elemental
üzenetére
Ez így van, de ha van egy színész, akitől mondjuk úgy, hogy színvonalasabb filmeket szoktam meg, s csinál egy ilyen, nevénnemtudomneveznialkotást. Akkor előjön belőlem a gúnyos érzés. Igen, tudom, nem szép dolog.
Amúgy szoktam ingyen is dolgozni, szívességből, segítő szándékkal. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Elemental
üzenetére
Mondjuk ennek pont ellentmond, hogy az előző képregényfilmes generációra (mondjuk Vasember és Végjáték között) volt jellemző a nagy szenvedés, a mai filmek sokkal könnyedebbek. Ott aztán minden második filmben ment a sírás, hogy meghalt apuci, anyuci, nagybácsi, szerelem, kevés vagyok, gyenge vagyok, stb.
-
Pitterix
őstag
-
De4d
őstag
válasz
Elemental
üzenetére
erről eszembe jutott valami, kissé kőltői kérdés, de nyomokban valódi kiváncsiság vezérli.
Régen az volt a cél a CGI-al hogy minél élethűbb, meg szebb legyen, még ha a technika nem volt olyan magas szinten. Most meg mint ha már már direkt ócska olcsó és szar is legyen a cél. Hogy van ez?
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Elemental
üzenetére
Pusztítás
Havoc (2025)Én is megnéztem, csak minek. Most tényleg hinnem kellett volna nektek, ez tényleg gagyi. Szerintem túl sok vaktöltényt rendeltek és el kellett puffogtatni mindet a forgatás végére, ezért azt is lelőnek akit nem kéne vagy totál irreleváns, a lényeg a puskaropogás 0-24
Pedig amúgy cast lista alapján (Tom Hardy, Forest Whitaker, Timothy Olyphant, stb.) nagy bizodalmam volt a film felé. Kár érte. -
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Nosferatu
40 perc van hátra, de már csak becsületből nézem. Ez egy nagy gagyiság. A büdös nagy semmi van becsomagolva. Az eddigi másfél órában kb három perc volt a történés.
Azért végig fogom nézni, hogy tiszta szívvel tudjam szapulni... de majd csak holnap.
Willem Dafoe az egyetlen pozitívum a filmben.
-
Yodamest
veterán
válasz
Elemental
üzenetére
A part one nekem is jobban tetszett, többek közt ezért is amit írsz, mert összeszedettebb volt, érthetőbb. A 2. részben sokszor olyan vágások vannak egyes jelenetek végén, hogy így azt sem tudom hirtelen, hogy most hol vagyunk, mi történik, mi lett azokkal akiket korábban követtünk... Erről sok kritikai is van a neten úgy általánosságban, hogy elég zagyva a film történetvezetése, szerkesztettsége. Én ezeket értem objektív szempontok alatt.
És elhiszem, hogy ez a 10/10 rajongókat nem érdekli, mert ők flow élményben voltak, de visszautalva KISDUCK-ra, nem én ülök fordítva a lovon csak azért, mert meglátom ezeket a hiányosságokat, inkább azok részéről hiba ez, akik becsukott szemmel, szemellenzővel, kapucniban nézték a filmet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Lost Highway legendas, hogy mennyire erthetetlen
anno valamelyik csatornan belefutottam egy musorba egy evvel kesobb, ahol egy pszichologus legalabb fel oran keresztul, hatalmas beleelessel ment vegig jelentrol jelenetre, hogy gyakorlatilag mi tortenik a filmben.
ugy vegiggondolva osszeallt, de szvsz ez Lynch leginkabb szetesett filmje, es az Inland Empire sem egyszeru. globalisan is, talan a Beau is Afraid, az Enter the Void es a The man who killed Don Quixote amik hasonloan furak.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Elemental
üzenetére
a blue velvet-et se hagyd ki
az is elég jóha pedig szögegyszerű Lynch mozit akarsz, ami nálunk top10 kedvenc, akkor Straight Story

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Lost Highway spoileresen:
a film arról szól, hogy Bill Pullman karaktere pszichotikus es/vagy borderline szemelyisegzavaros ("neha szubjektiven latom a dolgokat") es epizodjai vannak. ferfikent felsul (ez az a jelenet, amikor a film felenel megpaskolja a hatat a no), es innentol ugralunk az epizodok kozott, ahol Pullman karaktere ismet es ismet felsul sajat (toxikus) maszkulinitasaban, ahogy a valosag es a kepzelete szetesik. Lynchnel egyebkent a pszichotikus epizodba hajlo alomjelenetek visszatero elemek. szoval ha valami nagyon fura kameraallast latsz termeszetellenes fenyviszonyokkal, akkor legyen meg a gyanud, hogy szubjektiv a jelenet a karakter szemszogebol, illetve pszichozist latsz.
Inland Empire elott en a Mullholland Drivet neznem meg, bar a ketto hasonlo. Mullholland Drive egyebkent sokkal erthetobb a Lost Highwaynel. fun fact: mi a kettot egyszer egy este, double featurekent lattuk
. Wild at heart is nagyon jo, a fiatal Nicholas Cage valami zsenialis benne.mephi666: Inland Empireban imadtam, hogy olyan, mintha egy 80s sitcomot neznel, amit egy Jeunet vagy Gilliam rajongo keszitett.
szurrealis, de kulonleges film. bar tovabbra is a Mullholland Drive szerintem a legjobb filmje, igaz mindet nem lattam.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Elemental
üzenetére
nem való Lynch mindenkinek
...kell egy elég erős mazochizmus is a nézéséhez... (mivel ha láttál már tőle 1-2-t, akkor tudhatod, hogy úgyse fogod megérteni teljesen) én tudom élvezni az összes snittet, annyira profi munka, de másik oldalról minden jelenet egy kis darab a kirakóshoz... zseni a fickó abban, hogy úgy építi a filmet, hogy már úgy érzed kb 3/4-énél, hogy "na most aztán összeáll az egész" ...de nem, az utolsó darabok rakásakor felrúgja az egészet és a képedbe röhög 
...nem hiába alakultak klubok, akik próbálják fejtegetni a filmjeit, mert a súlyosabb daraboknál (blue velvet, lost highway, inland empire, mullholland drive, twin peaks, stb) nincs egyetlen kijelölt irány az értelmezhetőségére... lehet 100féleképpen értelmezni, de egyik sem klappol teljesen... még talán ő maga sem tudja, hogy melyikkel mi volt a célja

-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Elemental
üzenetére
Pedig a Terminatornak van talán a legkönnyebben érrtelmezhető időutazása a mainstream példák közük, egy szög egyszerű branching path képlet az egész: minden film történése létrehoz egy új idővonalat, a következő film meg általában ezt a következőt akarja semmissé tenni és ennyi. Az első is, ha nem akarod feleslegesen túlmagyarázni, gyerek visszaküldi férfit a múltba, férfi megtermékenyíti nőt, nő megszüli gyereket és indul a második rész egy új idővonalon. Nincs multiverzum, nincs időhurok, nincs pillangó-effektus, nincs semmi felesleges maszlag. Faék.
-
válasz
Elemental
üzenetére
Rebel Moon DC…
Én már láttam, de csak az elsőt eredetiben is… picit emészthetőbb lett.
Pl első részben több a karakterek háttérinfója, több a magyarázat, stb.Egy picit tényleg jobb lett, de semmi több.

Másodikból csak a DC-t néztem, így azt nem tudom jobb lett e bármiben.

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mozilla Firefox
- Hogyan verte le egy telefon chip az egész laptop ipart? – x86 vs ARM
- Facebook és Messenger
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Infinix Zero 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnos a magyar szinkronok irdatlanul ripacskodóak tudnak lenni.

ok abbahagytam