Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Csomagküldő.hu -val adott fel valaki mostanában csomagot külföldre?
Problémába ütköztem.
Mindenképp rendelési számot akar kérni (saját áruház) ill. Min 1000Ft utánvét összeget.Ugye magánszemélyként akarok visszaküldeni csomagot egy angliai cégnek, utánvét nélkül, hiszen ők majd nekem küldik vissza a vételárat.
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Shingen
addikt
Topikgazda!
Szerinted erre mi jönne rá? Vám+áfa?
Mennyivel növelné az árat?
[link]風林火山
-
bigdady
nagyúr
Hali
Hol/hogy lehet negatív feddbacket javítani? -
Topikgazda
válasz animatrix11 #79493 üzenetére
Valószínűleg felejtős a dolog, ha nem tudod a Paypal-t kiválasztani, lehet majd azt kéri hogy az eBay-t kikerülve fizess neki.
-
animatrix11
őstag
Valami nagyon nem stimmel ott, amikor próbáltam megrendelni ezt az üzenetet kaptam:
"Sorry, this payment option isn't available. Here are your options:
Select a different payment option.Contact PayPal customer service to resolve this issue."Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Topikgazda
válasz animatrix11 #79491 üzenetére
Igen.
Nem mindig tartja vissza, de az a PayPal, ha azzal fizet a vevő és újonc az eladó. -
animatrix11
őstag
Sziaszok!
Érdeklődnék, hogy a buyer protection mennyire megbízható? Találtam két lapotot elég jó áron ebanyen kb 120e ft értékben, viszont az embernek 7 pozitív mellé kapott két negítv értékelést is.
Elvileg az ebay visszatartja a kifizetést egy darabig, ráírtam, érdeklődtem mi is az a két negatív értékelés, küldött képeket, hogy nem fizették ki őt paypalon azért nem postázta stb.
Egy szó mint száz, ha nem jön meg mindenképp visszakapom az árát?Köszönöm!
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Xarina
aktív tag
válasz davenport #79489 üzenetére
A név az kínaiul van írva, a cím nincs feltüntetve a rendelésnél, így azt nem tudom, de azon kívül a termék megnevezés és a követése szám sem stimmel. Ezeket leszámítva meg nincs lényegi info. De más meg nem küldhette, mert pont ezt rendeltem csak tőle. Ezen kívül meg csak 2 telefontok meg egy sd kártya az össz rendelésem mástól.
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Rendeltem 2 db tápegységet nintendo konzolhoz. Megérkezett, de az egyik teljesen halott, a másik viszont tökéletes. Írtam az eladónak, aki kérte, hogy fotózzam le a csomagcímkét és az árút. Ekkor vettem észre, hogy nem stimmel sem a nyomkövetési szám, sem az elnevezés (usb power charger van helyette). Arra hivatkozik, hogy az nem is az övé, mert semmi sem egyezik. Viszont én mástól nem rendeltem semmi hasonlót sem, az elképzelhetetlen, hogy valaki pont ilyet küldött nekem véletlenül. Ilyenkor mi a teendő?
-
cbmfan
őstag
Utóbbi pár napban kaptam üzenetet több nullástól, hogy tetszik neki amit árulok, de fél, hogy karantén miatt elakad szállítás közben vagy egyáltalán nem kapja meg ezért küldjem előre és majd utána fizet ha megkapta, ha nekem jó következő üzenetben megadja címet. Eddig is voltak próbálkozások havonta párszor eladott cuccaimnál, hogy rossz címet adott meg paypalon és küldjem a megadott címre, de ez új.
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
-
Maksifül
senior tag
válasz Dr.F.E.R.I. #79479 üzenetére
Súly és méretfüggő. 50g fölött drágul, és azután 500g fölött mocskosmértékben.
A legpraktikusabb talán, ha 500g-nál nehezedd, ha egy közepes méretű elsőbbségi, postakész borítékba be tudod csomagolni alaposan, úgy megúszhatod 3500 Ft-ból, ajánlva.
FONTOS! Hiába adod fel a magyar fosrával ajánlva az USA-ba, nem tudod sem Te sem a címzett nyomonkövetni, mert hiába van a nyomkövetési szám, mert a magyar posta nem fizet az USPS-nek a nyomkövetési adatokért, így csak addig látszik a küldemény útja, amíg elhagyta az országot.Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz Dr.F.E.R.I. #79482 üzenetére
Van rajta egy csomó ország ahova lehetne küldeni, így bármi lehetséges. Ausztriában működik a posta, ha nem magánszemélynek adja oda a Magyar Posta kiszállításra akkor működne a dolog.
Update: Az osztrák nagykövetség szerint náluk nincs korlátozás a postai szolgáltatásokra, nincs Magyarország tiltó listán.
Mivel csak magánszemély beutazása nem lehetséges, ezért valószínüleg a nyugdíjas postás Pista bácsi aki ingyé utazhat itthon, kishatárforgalomban vitte ki a küldeményeket Ausztriába biciklivel és most a szállítási útvonal megszűnt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Dr.F.E.R.I. #79479 üzenetére
Külföldre ha csak elsőbbségivel küldöd, akkor elvesztés esetén nincs rá biztosítás, nem kapsz a Postától egy fillért sem.
Ezért szoktuk ajánlottan küldeni (könyvelt küldemény lesz belőle) mert akkor alapból 12000 Ft körüli az átalány kártérítés.
Ha ennél több az értéke akkor értéknyilvánítással kell küldeni, a három szolgáltatás egyben.
Csomag esetén kombinálva vannak dolgok
De mielőtt postáznál nézz rá arra az oldalra amit Maksifül linkelt itt.Szerencséd volt.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Sziasztok, egy gyakorlati kérdésem volna. Kis értékű, 10ezer HUF összértékű csomagot (igazából elsőbbségi levelet) szeretnék feladni az USA-ba (vagy akár az EU-ba bárhová). Ilyenkor szoktatok ajánlott szelvényt venni hozzá? Csak mert relatív nagyon megdrágít és eddig még mindenem odaért ezekre a helyekre. Vagy ti mindig kéritek elsőbbségi mellé? Köszi
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
Maksifül
senior tag
Sajnos, nekem is csak ennyi információm van. Múlt hétfőn csak Taivanra nem tudtam levelet küldeni, most már ilyen szépre duzzadt a lista. Azt én sem értem, hogy miért. Hogy a szomszédos Szlovákiába, Ausztriába nem tudják a postaküldeményeket bármilyen módon eljuttatni, az számomra érthetetlen. Oké, hogy lezárták a reptereket, de gondolom, hogy a csomagszállításra ez nem vonatkozik. De ha mégis, akkor szárazföldi úton egész biztosan el lehetne juttatni a küldeményeket a szomszédos országokba... Kíváncsi leszek, mi lesz ennek a vége. Nem vagyok túl optimista.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz Maksifül #79476 üzenetére
Köszi az információt. Majd használunk futár cégeket, azok olcsóbbak is lehetnek.
De én nem értem a Magyar Posta tájékoztatását, a postai forgalom leállítása vagy korlátozása nem ismert a felsorolt országoknál. Hiszen nem személyek beutazása van, a csomag, levél az tehergépjárművel, teherszállító repülőgéppel mint áruszállítás működne.
Ez a tájékoztatás sem ad arra magyarázatot, hogy akik ezekből az országokból, meg azokból ahol a magyarországi irány nincs korlátozva miért nem kézbesítik a küldeményeket itthon?
Mondjuk Kína, oda miért nem lehet küldeni? Nincs helyzet már ott.
Valami sumákság van a háttérben, attól félnek hogy nem kapják meg a postai díjat, de ez meg nemzetközi egyezményen alapul és az sem lett korlátozva, eddig a mi postánknak volt ez gond kifizetni.[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
Talán még nem volt, de akik külföldre is értékesítenek eBay-en vagy bárhol, azoknak fontos lehet, hogy a Magyar Posta NEM SZÁLLÍT a honlapjukon feltüntetett országokba.
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Topikgazda
válasz totyak #79474 üzenetére
Pont rosszul gondolod. A Kínából semmi gond, mindenhol dolgoznak és küldik a csomagokat, náluk lényegében minden rendben. A Magyar Posta lassú a feldolgozásban.
Az Európai helyzet a problémás és napról napra változik, a tranzit áruszállítás ha lassabban is az ellenőrzések miatt de még elfogadható késéssel jön Angliából és Németországból, csehek és szlovákok akiket ki kell kerülni. -
totyak
aktív tag
Biztos sűrűn előkerülő téma ez most, remélem nem gond, hogy rákérdezek. A vírushelyzet miatt milyen most a külföldi csomagok postázása? kínára már gondolni sem merek, inkább brit és német ebay a cél. Megjönnek szépen, időben a rendelt dolgok? Magyar posta nem vacakol, hoz mindent továbbra is? köszönöm
-
Topikgazda
válasz sellerBP #79469 üzenetére
És persze éhen fog halni mert nem megy sehova. Ha egy küldemény elküldése nem tartozik bele a munkavégzésbe egy online helyen eladással foglalkozó személynek, akkor persze igaza van. Akkor nem vásárolunk onnan 2 hétig.
A francia köztársasági elnök az "üdüléssel" volt fennakadva, nem pedig az online vásárlás és annak postázásával.A francia Posta meg azt írja hogy dolgoznak[ Szerkesztve ]
-
sellerBP
tag
Úgyhogy, rendeltem volna kedden egy másik cuccot ismerősöm kérésére francia eladótól. Ő azt mondta,hogy semmi nem tud küldeni,mert kijárási tilalom van. Lehet azokat csomagokat kiviszi posta ami még náluk bennragadt gondolom engedéllyel, de ő vele közölték,hogy feladni nem tud, még háznál se...
Lehet már kedd óta van valami újítás, gondolom bepipultak a Franciák
[ Szerkesztve ]
-
sellerBP
tag
Sziasztok!
Valaki rendelt Ebay-ről Japánból "Economy Shipping"-el?
Elvileg követhető azt írja az eladó. Gondolom Japán postával küldené itthon mi hozzá házhoz? MPL vagy más futárszolgálat?
Vagy van még EMS-el lehetőség ami plusz $20 azt is magyar posta hozná?
Mivel több mint $200 a cuccnak az értéke ezért vámot és áfát is kellene fizetnem, ha MPL hozná inkább rájuk bíznám, nincs kedvem ugrálni NAV felé.Volt valahol egy poszt ahol össze volt szedve itthon csomagokat melyik cég szállítja ki ezt jó lenne frissíteni, ha van rá lehetőség
-
Topikgazda
A szállításnál jobb ha te készítesz üzleti szabályt rá, mert változott a szállítás hozzárendelés módja, ha nincs szabályod (Business Policies) akkor érhet meglepetés. Ezekre lehet akár többet is megadni: Payment•Return•Shipping és te választod ki hogy az adott hírdetésnél melyik legyen használatban
-
Atmo
senior tag
Megvan, exclude shipping to és ennyi
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
Atmo
senior tag
Nekem az van beállítva, amit mutattam, mást nem látok.
Koreai a cím, és nem fizette még ki az illető, csak leütötte, de már töröltem is vételt.
A hirdetésnél amúgy az van, hogy ship to europe.
Írtam is a fickónak, de nem válaszolt, csak leütötte. Egyébként csak 1 vétele volt összesen, az is tavaly januárban.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A domestic postage az egész Angliára is vonatkozik.
Azt írtam hogy a kizárási lista miatt ami nem volt beállítva tud licitálni.
Ha jól emlékszem ilyenkor csak az jelenik meg a vevőnek hogy a szállítás miatt vegye fel veled a kapcsolatot, ha az exclude listában van az országa akkor meg piros színnel hogy nem szállítasz oda.
Vagy hibás a rendszer, neked az olyan kép amit a #79457 linkeltem mit tartalmaz?
Mert annak sincs értelme hogy EU és még külön kiválasztva az EU-s ország, az is megkavar dolgokat.
Az értesítő e-mailben milyen cím van neki beírva ahova küldeni kellene? De elállhatsz az eladástól, mert ha erre a tételre ez a beállítás érvényes akkor technikai hibát írhatsz.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz laskr99 #79453 üzenetére
Igen, a CN23 inkább akkor ha valamit visszaküldünk, mert azon van ilyen kocka jelölés. Minden EU-n kívülre menő terméket tartalmazó postai küldeményhez kell vámárúnyilatkozat (CN22 vagy CN23) és annyi példányban és olyan nyelven kitöltve ahogy a fogadó ország vámhivatala kéri, ez a Posta Országlapoknál az adott országra fel van tüntetve
-
Topikgazda
Hát megnézem akkor az angol oldalt, mert nekem Exclude shipping locations van nem ship to ami Include lenne, akkor nem USA hanem angol szállítási címre értendő.
No megnéztem ott is ugyanez, bár nekem vannak saját szállítási fizetési szabályaim és az lehet az eltérés, nézem a meze hirdetés feladást. Ott persze az van csak nem jó, mertt ha kiveszema pipát a GSP-náél akkor is azt hagyja jelölve. Akkor az i lehet hogy cssak meg kell adni a kizárási listát, ami persze nem igazán értelmes.
Akkor ilyesmi lenne, de a feltételeid szerinti.
Csak egy apró megjegyzés ez a DPD 2 nap most nem igazán működik vagy Angliában tudják még tartani?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Tehát megadtam hogy szállítás Worldwide és ott kizártál mindent mást Europe-n kívül az Exclude shipping locations-nál (jelölve a kocka a kizáráshoz) de az USA ha az eBay.com volt a hirdetés helye az benn marad és ha van USA szállítási címe akkor tud licitálni a koreai is.
-
Atmo
senior tag
Hali
Leütötte ma egyik cuccomat egy kóreai illető, pedig az van megadva, hogy csak az eu-n belül van csomagküldés. Hol lehet beállítani, hogy eu-n kívül senki se tudja leütni? KöszönömAz ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
laskr99
addikt
CN22-23 elvileg ugyan azt a célt szolgálja igaz?
Postán nem találtak 23-ast, töltöttem 22-est.
Konkrétan 3 embert hívtunk fel, azt mondták nem kell hozzá, mondom azért mégis...Csomag amerikába. Ebayes eladás.
Egy címiratot és a cn22 lett rárakva.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Kértem. Az elején még annyit írtak, hogy már leadtam a kérelmet, csak jövőhónapban tudok újat leadni. Aztán rá 1-2 hétre már gombnyomásra a sell history volt a válasz.
A saját accomon 1 terméket adtam el, viszont vettem már néhány tételt és van 12 pozitív értékelésem. Ott egyből emelték a limitet $500 és 10 termékre. Azt nem tudom, hogy ez az eladott termék miatt van, vagy a vásárlásokból származó értékelések miatt. Ha utóbbi, akkor egyszerű lenne a dolgom, elég lenne vásárolni jónéhány $1 valamit, aztán jönnének az értékelések. Viszont szerintem számít az is, hogy mennyi idős az account. Ha elég régi és nem volt rá bejelentés, akkor az is egy megbízhatósági mutató.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Kube
senior tag
Értem, köszönöm. A fiók üzletiként lett regisztrálva, amit kértek megadtam nekik. Nagyjából a jövőben 5-10 termék, mindegyikből több darab, nagyjából $700 darabár. Ezek alapvetően egy webshopban lesznek, ezek között szinkronizációt szeretnék megvalósítani, szóval itt nem egy egyszerű magánszemélyes értékesítésről lenne szó.
Most pontosan megnéztem és nálam jelenleg $250 a limit, ami 5 darab termékre oszlik maximum.
Ránézek még az egyéb lehetőségekre, csak a gyorsítás végett gondoltam bekérdezek ide. Csak van rá mód már az elején, ha alapvetően nagy értékű cikkeket árulnék csak, azt meg tudjam tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
500$ a havi limit, de ez az összeg megoszlik a hirdetések közt, tehát vagy 1 db 500-as vagy 5 db 100-as.
Amíg nem jön össze a nagyobb eladási limit, addig lehet kérni eseti emelést, egy "mini üzleti tervet" kérnek indoklásként és valamennyit emelnének, erre nincs fix szabály. Viszont ha üzleti a fiók akkor egy kicsit más a helyzet, lehet a fiókot átminősíteni, de vállalkozási adatok azok kellenek, nem bemondásra megy.[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Nagyobb összegű árucikk értékesítésénél ütköztem bele az eladási limitbe. Ami ha jól emlékszem jelenleg $250. Ezt szeretném növelni, viszont ehhez, ha jól tudom több eladást is produkálnom kell, hogy bizonyítsam a megbízhatóságomat.
Ezt a megbízhatóságot vásárláskor kapott értékelésekkel is lehet pótolni?
700-1000 dolláros limitig kellene kitolni, nem tudom ez mennyi időbe telik.
Nincs 20-25 darab olyan eszköz ami $250 alatti és vinnék is mint a cukrot.
Ezért gondoltam, hogy ha vásárolok, akkor az abból származó értékelések is beszámíthatnak talán.Valaki hasonlót csinált már, vagy tud róla bővebb infót?
-
duke
aktív tag
Elkepzelheto, hogy a virus miatt nem erkeznek meg csomagok kinabol ? Az elmult 2 honapban 3 termeket vasaroltam, es egyik sem jott meg hataridore (par ezer forintos vackok, ingyenes szallitas). Ez csak egy veletlen, vagy most nem erdemes kinabol vasarolni, mert a nemzetkozi kaosz miatt nagy az eselye hogy elvesznek a csomagok ?
Eddig nem volt ilyen gondom, a korabbi evekben. kb 30-bol 1 dolog veszett el. -
Topikgazda
válasz Xarina #79443 üzenetére
Igen, tiltva van még mindig, de még más is.Lehet hogy az e-mailt is blokkolják amiben benne van. Van kínai videó megosztó portál oda feltöltve, mert azt te is használhatod azt már látni fogja. Én ilyet dispute keretében küldök, ott van videó csatolási lehetőség is aztán ha megegyezünk nem viszem tovább a dispute-t, ha meg nem akkor eleve ott bizonyítéknak.
-
Xarina
aktív tag
Sziasztok!
Létezhet, hogy Kínában nem elérhető a youtube? Kaptam egy hibás töltőt, írtam az eladónak, hogy küldjek neki videót az email címére, de azt olyan hülyén adta meg, hogy nem tudtam kibogozni (arra hivatkozva, hogy az ebayen nem lehet email címet megosztani). Feltöltöttem a youtubera, de azt mondja, hogy nem tudja megnyitni. Ezért elkültem neki emailben, de arra meg azt mondja, hogy nem kapott semmit. Létezik, hogy csak szívat? -
zeon.hu
nagyúr
Mióta a posta hozza gls helyett az angliai csomagot, 4-5 nap alatt megjön. Korábban 8-10 nap volt.
13-án délután rendeltem, már meg is jött.#?*@&!
-
Dorien
veterán
válasz laskr99 #79436 üzenetére
Szerintem nyugodtan engedélyezd, ha ezt kéri, nagyon sok pluszos profilja van. Így az üzlet meg lesz kötve, a termék "sold" státuszba kerül, de nem kell azonnal fizetnie, csak villog majd neki a "pay now" értesítés.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Dorien
veterán
válasz laskr99 #79436 üzenetére
A "Best offer" annyi, hogy alkuképes az ár. Max. 3 ajánlat / ellenajánlat lehet egyenként 12 / 24 / 48 óra érvényességi idővel.
[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy:
Felraktam egy terméket ebayre eladni 45e forintért. Egy emberke rámírt,hogy tudnám e a best offert engedélyezni, megadja az árat amit kérek érte, de csütörtökön tudna fizetni. Lehet ebből valami károm? Első eladás lenne, nem akarok csapdába futni. Best offeresen vettem már terméket, úgy tudtam alkudni
378 és kék csillag van mellette és ez:
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
-
tbalint3
tag
Szóval elindítottam az eljárást. Először személyesen próbáltam, de az ügyintéző tipikus flegma bankos volt, nem is akart segíteni. No komment.
Utána felhívtam a bankkártya helpdesk számot (0-24-ben hívható ez is egy jó pont).
Ott már segítettek, így végül interneten megtettem a bejelentést az otp oldalán keresztül. Most majd állítólag postán fogok a továbbiakról levelet kapni.
Majd megírom amikor végre túlleszek ezen az egészen. Remélem gyors és fájdalommentes lesz, hiszen minden bizonyítékom megvan (képek levelezés az eladóval, postai nyomkövető, fizetési bizonylat, stb.) -
darvinya
titán
Most nem úgy van, hogy Kína már lezajlott a vírus?
Mert nem adnak fel semmit.
Egyik eladó kérte, hogy 13-a után tudja feladni, ezt teljesen megértettem.
De írtam neki, hogy mikorra várható a feladás, de választ nem kaptam.
Pedig előtte másnap írt, most 2 napja semmi.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
-
Czimby
addikt
A három szállítási mód közül te melyiket javasolnád?
Posta v. GLS amit ismerek, ez esetben GLS házhoz jönne érte, mert a közelben nincs GLS pont ahol feladhatnám.
Ugye te sem láttad sehol feltüntetve, hogy valami raktár pincéjéből előkapart túlkoros termék lenne?Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Topikgazda
válasz Czimby #79425 üzenetére
Vissza tudod küldeni 3326 Ft-tól (Csomagküldő.hu) 7490 Ft (Magyar Posta), 7290 Ft (GLS) árakon, mivel ez neked nem fele meg így elállhatsz a vásárlástól, csak előzetesen ezt jelezni kell nekik az általuk meghatározott módon, a hirdetésben alul a Returns fülnél írják
A feladás után rögtön feltöltöd a PayPal felületén a nyugtát és 5 napon belül megkapod a pénzt, Összefoglaló 18. pont leírást nézd meg, az eBay -en kifizetett összeget meg miután megkapja az eladó 2 napon belül küldenie kell. -
Czimby
addikt
Ez lenne a termék, a 6db-ot én vettem meg, ez ugye 3 garnitúra.
Sehol egy szóval sem említi, hogy 16éves, vagy túltárolt, bármi lenne.
A becsomagolt tömege 1.5Kg
Köszönöm szépen a segítséged!Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Topikgazda
válasz Czimby #79422 üzenetére
Gondolom PayPal fiókodon kersztül fizettél, ha igen akkor ők 9300 Ft-ig kifizetika a visszaküldés költségét. a becsomagolt méret és súly alapján tudok célszerű árat írni.
A probléma rendezést a Return this item gombra kattintva tudod kezdeményezni, de előtte a 16 év nem leírásra rákérdeznék hogy miként gondolta. -
Czimby
addikt
Sajnos egy nagyobb értékű vásárlás esetén(100e Ft), átverés áldozata lettem.
Olyan terméket kaptam ami 16!!! éves, és ez egy szóval sem volt megemlítve a termék leírásában.
Mivel a mai napig gyártják nem is számítottam erre, hogy ilyen öreg, akkor eszem ágban sem lett volna megvenni.
Mi lenne, a helyes magatartás részemről?
Én úgy érzem, hogy nem nekem kellene kifizetnem a visszaküldés díját, mert ez akárhogyis nézzük átverés volt.
Egyébként versenymotor fékbetétről van szó, tehát használni biztosan nem fogom, emberélet múlhat rajta.Nekem ez nem kell. Még egy 60Le-s templombajárós kocsiba se tenném be nem egy 3x erősebb motorba...Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Topikgazda
Értem. Wordbe írd be azt amit az angol nyelven írnál a beépített angol-német fordító az megfelelő szinten fordítja. Mondjuk a Google fordító is segíthet.
De ha elkezdesz egy hirdetést és egy másik ablakban a németet, akkor az lehet hogy segít.
Nem sok eltérés van.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem, a német eBay az német nyelvű. De a német eBay-en € a pénznem, így nem igazán értem hogy mit akarsz csinálni a nyelvi "átállítással". Lépj be a német eBay oldalon és csináld meg a hirdetést, a sorrend a lépésekben ugyanaz mint ha valamelyik angol nyelvű oldalon csinálnád meg, de aki ott keres és te előtte a com vagy uk vagy au oldalon angol nyelven csináltad meg akkor a németeknél német nyelven látják a hirdetési oldal központi szövegeit, a te saját szövegedet meg ahol lehet ott beírhatod két nyelven.
[ Szerkesztve ]
-
Atmo
senior tag
Hali. Német ebay-t át lehet állítani angol nyelvűre? Azért mert német oldalon szeretnék eladni, hogy euroban legyen fizetve az összeg.
-
-
zeon.hu
nagyúr
Angliai rendelésekkel mi most a helyzet?
Szokásos nagyobb csomagot rendelném, de a fene se tudja, mire számítsak.
(Rendszerint gls, de utoljára a posta hozta ki)#?*@&!
-
-
Golyobis
aktív tag
Nos nagyon úgy látszik hogy az én javamra zárult az ügy, teljes refundot kaptam. Hogy azért-e mert igazam volt, vagy azért mert az ebay nem akart egy láthatólag lelkes, potenciális jövőbeni (jól tejelő) ügyfelet egy durva negatív tapasztalattal örökre eltántorítani, az nem derült ki.
Másrészt: észrevettem, hogy meglehetősen sok különböző nevű eladó valójában egymáséhoz kisértetiesen hasonló módon hirdet: pl a hirdetés alján van egy menü ami a garanciális, szállítási stb. feltételeket nevezi meg és ezek kb egy az egyben megegyeznek az eladóknál.
Ezek most vajon külön eladók, vagy egyazon cégnek különböző regisztrációi?
Mert most gondolom ezután nem nagyon szerethet az az eladó akivel konfliktusba keveredtem, és most az a kérdés hogy csak tőle ne vásároljak, vagy a fél kínai ebay kiesett számomra?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz tbalint3 #79404 üzenetére
Bármely eBay oldalon adott a lehetőség hogy ne PayPal legyen a fizetési mód, nem német specialitás. Az inkább hogy német eladók egy része kerüli a PayPal fizetést, mint ahogy az ördög a szentelt vizet. Nem kerek hozzáállás még akkor sem, ha néhány vevő visszaél vele és azért van eladói védelem is a PayPal-nál.
Ilyen opciók vannak a fizetésre: -
tbalint3
tag
válasz darvinya #79400 üzenetére
Sajnos a német ebay tényleg kicsit más mint a többi oldal, itt lehet paypal nélkül is eladni.
Alapból az eladó csak átutalással akarta a dolgot, de később felajánlotta a "baráti" PP pénzküldést is. (így tudtam kártyával fizetni, bár ne tettem volna).
Az ilyen eladókat viszont érdemes nagy ívben elkerülni (nekem is ezt kellett volna). -
Topikgazda
válasz darvinya #79400 üzenetére
Banki utalás vagy egyéb fizetés választható akkor az eladó adja meg a bankszámlaszámot vagy a pénz eljuttatás módszerét, ilyenkor te jelölöd be hogy fizettél és természetesen az eladó által megadott módon fizetsz.Az eBay-en ez egy normál módszer és így is van eBay védelem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest