Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Corleone33 #78398 üzenetére
Ez még megérkezhet, mert annak ellenére hogy nem igazi nemzetközi postai nyomkövetési száma van és a magyar posta nem könyveli itt látszik a szállítás folyamata
Ha indítasz az eBay-en egy vásárlásra case-t és lezárod vagy megegyeztek mondjuk abban hogy újra küldi akkor már nincs vásárlói védelem tovább.
Az hogy a Paypal az eredeti vásárlásra mert ahhoz köthető enged-e dispute-t indítani hogy előzőleg volt egy lezárt az eBy-en azt csak te tudod kitapasztalni most. -
Spet
addikt
válasz Corleone33 #78398 üzenetére
Dispute-t soha nem zárunk le még ha bambi szemekkel is néznek rád.
Ha megnézed a track17.net/hu-n, vagy a postnl.post/tracktrace-n, mindkét esetben beérkezik a csomag Mo-ra (addig regisztrálva van).
Sajnos utána szoktak kezdődni a problémák, hogy Mo-n nem szeretik regisztrálni a csomagok mozgását rögzíteni, hacsak nem szép nagy sárga matricával rajta van, hogy tracked.
Így egy dolgot tehetsz még: vársz 1-2 hetet, és utána jelzed az eladónak, hogy ez sem jött össze kéred vissza a pénzedet.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Corleone33
senior tag
Ha van egy csomag amit már az eladò másodszorra postázott ki mert az első kb sose érkezett meg és anno egy dispute-ot azért zártál le mert azt hitted hogy ezùttal megérkezik, de ezúttal is eltűnik a posta fekete lyukában: ilyenkor mik az opciòk?
Ilyenkor is adhat az eladò refundot?UD230289184NL az ùjra-küldött csomag jelenlegi követési számom, előző csomagnál kb egy hònap ha eltelt de se hìre se hamva (az is állìtòlag megérkezett Mo-ra) és arròl már kb le is mondtam ezen a ponton.
Azért kérdezem ezt hogy fel tudjak készülni arra az eshetőségre hogy ez is felszìvòdik útközben, mert harmadszorra már nem vagyok hajlandò ugyanezt eljátszani.
Jòl sejtem hogy ilyen esetben már egyénileg kell leboxolnom a dolgot az eladòval/ rosszabb esetben a Paypallal az Ebay segìtsége nélkül?
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
ericdrawen74
senior tag
DPD vàlasza: akàr egy hónap is lehet, mire előkerítik a csomagom :( azért ez betyár!
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
senior tag
-
Topikgazda
válasz XboxGamePass #78394 üzenetére
18 % a minimum költség amivel kalkulálok és nincs hirdetés csicsa ami + pénz. Hogy drága az relatív, máshogy nem igazán tudsz eladásból $ bevételhez jutni.
A listázási díj az el van engedve de a jutalék az nem.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok,
Kicsit megvagyok zavarodva. Eladtam 1 digitális kódot ebayen októberben. List 50 of your items for FREE – make money today!
Erre én azt hittem ingyen adok el. 90 dollárért adtam el, PayPal levont magának belőle majdnem 7-et. Most kaptam ebaytől is egy 12 dolláros számlát. Ez komoly, ennyire benéztem hogy itt ilyen drága eladni?
-
Topikgazda
válasz tonermagus #78388 üzenetére
2021 január 1-től nincs a 22 €-ig az áfa és vám fizetés kedvezmény. Az hogy a magyar törvényben azt a kitételt hogy a 10 €-t el nem érő áfá-t nem kell megfizetni nem tudja senki, hogy meghagyják-e, mert ez most és ha marad akkor is azt jelenti hogy 37,04 €-ig nem kell fizetni áfá-t. Szerintem törlik. Elektronikus vámeljárás lesz, még dolgozzák kifelé, mivel van még rá idő.
-
voaps
csendes tag
Sziasztok!
Történt már valakivel itt ilyen?
Októberig rendszeresen rendeltem eBay-ről, majd az október 20-tól rendelt csomagjaim egyike sem érkezett meg. Trackingben ilyenek vannak (minden sor különböző csomag): [Link]
Ezek a nyomonkövetettek. Vannak kamu, vagy belföldi trackingek, azok nem írnak semmi értelmeset. Korábban is volt már olyan, hogy 1-2 csomag nem érkezett meg, ezeket megreklamáltam és visszakaptam a pénzt. A gond az az, hogy itt most 7 csomagról van szó, ha mindre case-t nyitok, akkor kidobnak az eBay-ről, hogy csaló vagyok. A postához van értelme ilyennel fordulni? Olyan helyen lakok, ahol ha bemegyek a postára megkérdezni, hogy jött-e csomagom, nem nézik meg, hanem azt mondják, hogy várjak amíg a postás értesítőt hagy.[ Szerkesztve ]
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég lehetett olyanról olvasni, hogy 2020-tól a külföldön rendelt termékek után kapásból fizetni kell az ÁFÁ-t ártól függetlenül. Erről tudok valamit?
Mert eddig mindig csak annyit kellett fizetnem amennyi az oldalon szerepelt.. Átlagban 10-20e Ft közötti tárgyakat vettem eddig... -
RAZR_v3
tag
Rendeltem egy dobozos PC játékot Angliából, az eladó nagyon jó állapotúként hirdette, megérkezett és kaptam egy ragasztó maradványos, sérült tokos játékot, amiből a lemezt a helyén tartó műanyag rész is kitört, emiatt kiesik a lemez a helyéről. A szükséges jó minőségű fotókat elkészítettem, a return requestet megnyitottam (not as described), az eladó nem válaszolt rá semmit.
Továbbítottam az Ebay felé az ügyet, most ez a case státusza: "eBay Customer Support has placed the case on hold until Nov. 21 to allow time to provide additional documentation. We have sent you an email requesting further information to allow us to investigate your claim. Please provide this information before to assist with the process."Nem kaptam az Ebaytől semmilyen e-mailt, a spam mappát is megnéztem. Várjak November 21-ig, vagy kell még valamit tennem?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz zsida.kornel #78385 üzenetére
Nem kell variálnod, 31,89 £-ig nincs áfa ebben a hónapban. Ha decemberben érkezik akkor is 31-31,89 közt lesz a határ. A megfogást nem biztos hogy elkerülöd, de fizetned semmi + költséget nem kell.
Lásd bővebben Összefoglaló, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat[ Szerkesztve ]
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyent venni: [link] , mi a legcélszerűbb hogy elkerüljem hogy megfogják a vámon? 12k körül is néztem hasonló adapterekt. Eléggé karcolja sajnos a vámhatárt. -
Topikgazda
válasz ericdrawen74 #78383 üzenetére
Szerintem ott van az utolsó DEPO-ban, sajnos én is jártam úgy hogy -angolokra jellemző- nem írták rá a telefonszámot és ezért nem tudtak értesíteni. Ha az e-mail cím is lemarad akkor írni sem tudnak, de illene nekik a feladóval pontosítani ha sérült a címzés, mert az természetesen az ő hibájuk, nem paraszt módon kell szállítani.
[ Szerkesztve ]
-
ericdrawen74
senior tag
Sziasztok!
Az angolból érkező csomagomról 6-án üzenetet kaptam a DPD-től, hogy: A küldemény beérkezett az elosztó központba. 2-5 munkanapon belül kihozzák. Ma hívtam őket, hogy a 6. napnál tartunk az volt a válasz, hogy valószínűleg sérült a címzés, ezért nem kaptam még meg, küldtek egy formanyomtatványt, hogy töltsem ki.Van rá esély, hogy meg is találják? A feladó semmilyen külső azonosítót nem adott meg - méret, csomagolás fajtája, csomag külalakja, ismertetője.
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #78380 üzenetére
Akkor a vásárlás napjától számolt 30 nap a várható szállítási idő, amit az eBay figyelembe vesz, ez 2*-se a valódi kézbesítési időnek. Te döntésed hogy vársz még vagy nem.
-
anonymus89
addikt
Nem is azért másoltam be hanem ezt a részt akartam kiemelni: accurate information in their listings (ez mi akar lenni)
Shipping policy-ben 15-30 napot ír egyébként nincs estimated delivery.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #78378 üzenetére
Ismerem az eBay szabályt, azért utaltam rá.
Angliából 20 nap a maximum a szállítási idő egy sima levél esetén.
Mi a vége a várható szállítási idődnek?[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Item location policy-ben ez van: "To make sure buyers have a clear understanding of shipping charges and delivery times, sellers must provide accurate information in their listings about where their item will be shipped from."
Ezt írta nekem először: "Sincerely sorry for this trouble,we do send your parcel on time,normally it needs 15-35 days to arrive.And we have contacted to our carrier and they tell your parcel is safely on your way,so could you kindly give us some more days?
If you still didn't receive your parcel at the estimated time,you could contact us and we will take full responsibility."Majd jött ez mikor reklamáltam:"I understand your mood, but there is no option in the postage fieldd for us to write the passage.
We have shipped the package, please wait patiently for a few days, is that ok?
Thanks a lot for your understanding of this matter, we will try our best to serve you."[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #78376 üzenetére
Ha tényleg Tajvanról jön azért lassan meg kell érkeznie, de akkor is ütközik az eBay szabályaival, az item location-nak valósnak kell lenni, mert ez alapján dönt a vevő, így jár refund neked. Vagy ha tényleg elveszett akkor is jár a pénz vissza.
Én nem várnám a pakkot, mert átvert. -
anonymus89
addikt
Persze nem úgy akartam csak csipás voltam, elnézést.
Korrekten áll hozzá az elado mert azt is felajánlotta, hogy refund.
Bár alin pont ugyanígy jártam usb to sata kábellel, eu raktárból Franciaországból jön október 10-e óta aztán sehol semmi. Pénteken megy a dispute persze rendelhettem spanyol raktárból próbakeppen.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Topikgazda
válasz anonymus89 #78374 üzenetére
Ez nem igazi nemzetközi postai azonosító mivel U betűvel kezdődik.
Az hogy honnan indult majd látod a címkéjén, de ha tényleg Middlesex UK-ból jött volna már itt kellene lenni.
Bár lehet hogy megérkezett már csak lenyúlta valaki, az utolsó bejegyzés az hogy ide megérkezett 10.31-én, ami egy egyszerű levél Angliábóli postázási idejének megfelelő, de mint írtam nem lehet neki hinni, mert ez nem könyvelt küldemény.
Így ne linkeljél, mert semmi értelme: http://ub751592964tw/
Erre gondolhattál.[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Üdv, tudnátok segíteni, hogy csak én vagyok vak vagy tényleg nem szerepel a hirdetésben sehol a kínai szállítás?
Ezt a nyomkövetési szamot kaptam.
Ez most komolyan Tajvanból jön?
Direkt olyan termékeket keresek mostanában, ami eu raktárból jön és még csak véletlenül sincs az apróbetűs részben, hogy other countries ship from China....Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
-
Topikgazda
Akkor a lényeg, e-mail cím, azután összeg és a megjegyzés hogy ki, mire küldte, a következő képernyőn a küldés módjának kiválasztás majd azután az összesítő és a küldés.
Az én képeim:Nálam alapból a védelmes küldés van bejelölve, így szerintem nálad is
Ezután még jön az összesítő oldal és azután küldöd a pénzt. De ha így fizetnél akkor az eBay szabályainak megsértése, az eBay-en kersztül is menni kellene a fizetésnek, ha ez a PayPal azonosító e-mail cím össze van rendelve az eBay fiókjával.
Nem írtad hogy melyik bank milyen kártyája lényeg az hogy ha nem €-os akkor a kártya vásárlási árfolyamon legyen meg a 102,5 €-nak megfelelő pénz hozzáférhető.
A kártyásnál én nem látok hibaüzenetet, be kell írnod az adatokat, de ne jelöld a Remember this... szöveget, lesz egy kártyaszám ellenőrzés, azután lehet választani a Confirm and pay-t.
Ha forintos a kártya vagy nem €-os, akkor viszont ne felejtsd el átállítani a konverziót a bankodra, lásd itt az Összefoglaló, 15. Az eBay-en bankkártyás fizetéskor a deviza árfolyam kedvezőbbé állítása[ Szerkesztve ]
-
rukka
tag
Ilyen a PP Send Money-ja:
Ennél nem mentem tovább. Később az összefoglalónál is be lehet állítani hogy"Pay for goods and services" ként küldje a pénzt, vagy csak most? Egyébként a nevéből lehet hogy valami charity szervezet, vagy esetleg letiltotta hogy fizetségként kapjon pénzt? (pl. ha mindenkit arra terel hogy ebayen kívül, pp vásárlás nélkül küldjön ide pénzt akkor sokat spórol a jutalékon, és semmiféle felelősséget nem kell vállalnia a küldeményért mert mindkét buyer protectiont megkerüli)
Ez meg az ebay hibaüzi
-
Topikgazda
Az eladó felől van gond, ha a kártyás fizetés sem megy át, ha van elegendő pénz a kártyán a deviza összegnek megfelelően és működik a bankod, a bankszámlád.
Ha adott egy e-mail címet (nem a Paypal.me címe) akkor választható hogy miként küldd.Nem változott, de van egy képernyő frissítési hiba és alul nem látszik a jóváhagyó gomb felirat, csak a kék körvonala, ettől függetlenül megy a dolog.
A PayPal topik Összefoglalóban ott a leírás, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés
Persze ha valami fiók korlátozása van az eladónak vagy az adatainál mondjuk el írt egy betüt a címében akkor sem fog átmenni. -
rukka
tag
Hello, kicsit PayPal is a téma elnézést.
Ebayen nyertem egy cuccot aukción, és nem tudom kifizetni az embert se PP balanceból, se kártyáról. "We ran into a problem and PayPal isn't available right now. Please select a different payment option." ezt kapom a sima fizetésre, a kártyáról fizetés átmegy, pár percig pending (homokóra ikon) státuszban van a cikk, utána viszont viszaáll kifizetetlenre. 2napja nem tudom kifizetni a cucut. A kártyámmal és a PP accountommal tudtommal semmi gond, nem jártak le, nincs tartozásom stb.
Csavar: Miután jelzem a problémát eladó (6 éves acc 98.3% 400+ eladás) mondja, hogy több vevőjének is van ilyen baja mostanában, felajánlja hogy küldjem el PPről közvetlenül az ő PPjára és megadja az email cimét az uzenetben. Amikor elinditom Send Moneyval a PP tranzakciót, nem kínálja fel a PP opcióként a "Pay for goods and services" opciót, ami ugye a buyer protection előfeltétele. Ez egy .fr végződésű email cím, megnéztem német, UK, magyar korábbi vásárlások email címét új küldés indításánál mindegyiknek feljön ez az opció.
Mi a fene ez? Ebay cs tökölődik, beléptem már az ebay.frre, unlinkeltem és visszalinkeltem a PP accountomat, nem megy, mindig ugyanezt a hibauzit kapom max. más nyelven. A PP-s kifizetést meg nem akarom elindítani, mert nem tudom bejelölni ami a protectionhöz kell. Esetleg ahol nem kínál fel ilyen opciót, ott alapból ugy veszi mintha goods and services-t vennék? Mit csináljak; szerintetek várjam hogy oldja meg az ebay, vagy az eladó, hogy ki tudjam fizetni, vagy fizessem ki közvetlenül a paypalon? Fog az egyáltalán látszani az ebayen, mondjuk ha beleírom üzenetbe az ebay sorszámát a tárgynak vagy ilyesmi? Gondolom ebay buyer protection ilyenkor alapból nincs, de hogy paypal buyer protection se legyen az nekem tulzásnak hangzik.
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Üdv,
mostanában úgy látom belefutok mindig abba a hibába, hogy rendelnék valamit EU-ból direkt a gyorsaság miatt.
Első eset hogy a description részben írja az eladó ha nem UK-n belül kell postázni akkor csak is kínából küldik.
Majd egy olyanba, ahol ilyen bejegyzést nem találok de mégis már október 17-e óta úton van a xaros csomagom. ez lenne az
Írok az eladónak, hogy mai napig nem kaptam meg a csomagom és visszaírja, hogy "we shipped it to you within one day, normally it needs around 25-45 working days to reach your hand.
we contacted the postal office about this problem, they told us the customs are very strict in this period of time, the item may delayed on the shipping way.
it is out of our control. hope you can kindly understand us."Mégis miért kell ilyen sokat várnom mikor ezt elméletileg Dublinból küldik?
Tudnátok valami hasznos infót írni ezzel kapcsolatban?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Ahh értem.
Igazából csak azért kellett volna, hogy vissza tujam nézni tööbb évre viszamenőleg, mert 2015 környékén rendeltem egy csaklácot amit ujra megszeretnék rendelni, de rákeresve sehogy sem találom(csak hasonlókat).
A leveleket sosem törlöm. De ahogy nézem a leveleket kb csak erre az évre listázza ki.[ Szerkesztve ]
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Hogyan tudommegnézni a „summary”ban a 3 évnél régebbi rendeléseimet? Csak 2017 2018 2019 éveket listázza ki. -
Topikgazda
válasz francois8 #78362 üzenetére
Majd 9 éve használom, de ilyennel én nem találkoztam még. Nem tudom milyen keretről beszélsz. Itt olvasható hogy van korlátozás ha valaki megsért valamit szabályt. Hogy ebből melyik vonatkozott rád azt csak te tudod, de ha nem követed el újból, akkor miért lenne limitálva?
Az igaz hogy itt is leigazoltam a személyazonosságomat meg néha el is adok valamit így fizetek feléjük, valós személynek gondolnak, csak a szabályaik szerint meghatározott fiókok vannak, így gondolom ezért nem volt ilyen.
Amit azon az oldalon írnak hogy bankkártya hozzáadás az azonosság igazolásához az természetesen nincs, mert szerintem még elégtelen a védelmük a kártya kezeléshez. -
francois8
tag
Kedves Mindenki!
Pár hete történt olyan, hogy nem tudtam licitálni ill. nem engedett ajánlatot küldeni. Ezt az automatikus telefonos visszahívással frissítettem, és azóta ismét engedi. Azonban nem tudom ez hányszor lehetséges, ill. mi befolyásolja, hogy lekorlátolják és nem lehet a végtelenségig sem bid sem make offer-elni. Ha ezt a keretet is elhasználom akkor törölhetik a tagságomat vagy fizetnem kell, hogy használhassam? -
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Dhampir #78356 üzenetére
Ezek a fizetési lehetőségek jelenhetnek meg:
A Credit or debit card jelölése.
Meg kell adni a kártya adatokat és a nevet.
A kártya adatok megadása után nem javaslom ezt jelölve hagyni: Remember this card for future orders. Mivel legtöbben az eBay sms belépési védelmét nem használják és így ezzel ha nincs eltárolva a kártya adat szerintem biztonságosabb.Viszont a PayPal deviza árfolyamát használja, ezért át kell állítani ha azt látod ami be van keretezve a második képen .HUF-os szövegek. A PayPal árfolyam magasabb, mint kártyát kibocsájtó bank deviza árfolyama
Rá kell kattintani a More exchange rate options-ra és az alább bekeretezett választandó a Fizetés az értékesítő pénznemében vagy angol felületen a Your card issuer’s rate majd az Elfogadás és folytatásra kattintás
Ha jó akkor alul nem forintok vannak kiírva mint a második képen, hanem Card issuer will determine.......
[ Szerkesztve ] -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
eBay-en fizetésnél ki lehet hagyni a PayPal-t, igénybe vehető egyszerűbb bankkártyás fizetési megoldás is?
-
Topikgazda
válasz vadasz70 #78352 üzenetére
Nem. Azt lehet hogy a belépésed véded sms jóváhagyással. Illetve ha PayPal-t használsz fizetésre, akkor ott is a belépési sms vagy hitelesítő alkalmazással véded és így más nem tud vásárolni, fizetni. Az eBay-re nem vonatkozik a PSD2 és a PayPal-ra sem teljes mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy vásárláskor lehet olyat beállítani hogy megerősítő kódot küldjön a telefonomra mint a netes bankok használnak.
-
cof
veterán
válasz Sasskent #78345 üzenetére
Igen az eladó szabja meg, hogy Paypal egyenlegről fogad -e vagy sem, pénzt. Én sem tudtam fizetni, pedig volt bőven az egyenlegen akkora összeg, és mindig kidobta, hogy adjak hozzá kártyát. Miután hozzáadtam, a kártyáról egyből sikeresen tudtam fizetni.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Topikgazda
válasz Sasskent #78345 üzenetére
Akkor ezek szerint kártyával fizetsz, nem pedig bankszámlával, nem egészen azonos a két módszer, mert van ahol direkt szedi a PayPal a bankszámláról a pénzt, nincs közbe iktava bankkártya. Így értelmezendő a PayPal pénzforrás.
Akkor gondolom a PayPal fiókodhoz hozzá rendeltél egy kártyát. Ha az állítod be hogy bankod váltsa a devizát, akkor kiesik a PayPal váltás és jobban is jársz. Összefoglaló, 14. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva, ha nincs beállítva akkor a PayPal drágább deviza árfolyam váltását használod.
A PayPal egyenleg és a kártyáról kiegészítés csak akkor működik ha azonos a fizetendő deviza az elsődlegesnek megadott PayPal egyenleggel.
Így két dolog lehetett
1. Nem volt elegendő a fedezet a magasabb összegű deviza váltáshoz.
2. A bankkártyádra van a bankod vagy általad megadott vásárlási limit összeg és darabszám, amit túlléptél és így ez a kártya nem volt használható, mert nem volt mögötte pénz az adott pillanatban.A MasterCard rendszer valós időben mutatja az egyenleget. Erre más kártya nem képes.
Ez így értelmetlen, a bank kezeli a kártyát, így a banktól függően látod azt hogy mennyi érhető el, mennyi maradt elkölthető, illetve a mobil vagy netbankban is látod. Akár MC akár Visa a kártya. A kártyatársaság erre nincs befolyással. -
Sasskent
csendes tag
Szerintem a MasterCard rendszerben enged csak nagyobb vásárlást. Csak kis értékű dolgokat szoktam venni, ezért eddig nem tűnt fel. Ez is 20$ alatt van, de tegnap rendeltem mást, és esetleg összesen túlléphetett egy határt. Talán 50$-t. Sosem rendeltem még ekkora értékben.
A MasterCard rendszer valós időben mutatja az egyenleget. Erre más kártya nem képes.
CoF: Az eladó is megkövetelheti? Csapás lenne, mert ezt a terméket csak egy eladó árulja. Se amazonon, se máshol nincs hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
RAZR_v3
tag
Van egy szeptember elejei rendelésem Kínából, aminek a várható érkezési határideje október 30-a volt. Ma megpróbáltam nyitni egy requestet, mert nem érkezett meg a termék, és sajnos csak három lehetőség közül választhatok a purchase history menüben: megnézhetem az eladó többi termékét, elmenthetem az eladót és üzenhetek neki. Hiányzik az I didn't receive it gomb.
Mi történt? Én úgy emlékszem, hogy a várható érkezési határidő utolsó napjától számítva még 1 hónapig van vásárlói védelme az Ebay-nek. -
Topikgazda
válasz Sasskent #78338 üzenetére
Ezt írod: A mostani vásárlás is dollárban lenne, aminek csak egy része áll rendelkezésre a paypal számlán, de nincs gond, mert a paypal tud fizetni a bejáratot módon a bankszámlámról, ahol van is egyenleg.
Ezek szerint nem magyar a regisztrációd, így nem igazán tudok segíteni, csak ötlet. Nálunk nem lehet pénzforrás a bankszámla, vagy PayPal egyenleg vagy bankkártya van.
Ha $-ban kell fizetned és a bankszámlád nem $-os, akkor nem látja fizetési forrásként és így nem tudja a $-os egyenleget kiegészíteni $-al, ezért kevés a forrás és kéri a kártyát.[ Szerkesztve ]
-
Sasskent
csendes tag
Sziasztok!
Ebayen szeretnék rendelni, a nap napon is többedjére. Fizetéskor a paypalt választom, ami szintén jól müködik.
Erre azt mondja az eBay/Paypal, hogy adjak hozzá egy bankkártyát a Paypalhez eBay fizetések céljából.
Nem értem. Eddig ilyet nem kért soha, ma is vásároltam már gond nélkül. Az előző két vásárlást megelőzően átváltottam a paypal egyetlegböl dollárra és kanadai dollárra pont a vételnek megfelelő kis összeget.
A mostani vásárlás is dollárban lenne, aminek csak egy része áll rendelkezésre a paypal számlán, de nincs gond, mert a paypal tud fizetni a bejáratot módon a bankszámlámról, ahol van is egyenleg.
Akkor miért problémázik az eBay/PayPal azzal, hogy adjak hozzá egy kártyát kimondottan az eBay miatt?
Mi értelme ennek?
Fontos lenne megvennem a választott terméket. Nem tudom, miért akadékoskodik.
Hálás lennék némi segítségért.
[ Szerkesztve ]
-
Ideg
aktív tag
válasz Kicsirics77 #78330 üzenetére
AlzaPlus éves díjra 20%-os kedvezmény? Keress privátban!
-
Sanki
addikt
Itt a termék és a leírása.
Szerintem 1-2 hónappal ezelőtt fele ennyi se volt a szállítás, már régóta néztem a hirdetéseket (csak feleslegesen nem rendeltem meg, mert nem volt biztos, hogy tudom programozni a riasztót).
Na mindegy, max lesz mástól.Van egy másik hirdetés viszont, utolsó darab van a termékből, mennyire veszik rossz néven (ha szabad e ilyet), ha ráírok az eladóra, hogyha most megveszem, akkor ad e egy kis kedvezményt?
-
Topikgazda
Egyébként a GSP-s szállítási árak néha olcsóbbak, mint a Royal Mail hivatalos árai, de ha akarná el tudná küldeni bármelyikkel. Ilyenkor mindig felmerül bennem 2 kérdés.
Miért nem írja ki ezt a hirdetésnél és miért van nemzetközi szállítás a hirdetésben bejelölve.
Ha UK akkor csak az legyen megadva, így eleve nem tud olyan vásárolni aki nem felel meg ennek a feltételnek. -
-
-
Kicsirics77
veterán
Ha nem kérte a visszaküldést akkor tedd fel a garázsba dísznek,hogy ilyet ne rendelj többet.Gondolom bem fogja földhözvágni ha nem küldöd vissza a refundot meg megkapod.
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok!
Kezdő eBay-es vagyok még, bocsi ha láma a kérdés.
Tehát rendeltem egy pót váltókart kocsihoz, úgy hirdették, hogy az én autómhoz is jónak kellene lennie. Na most megjött a váltókar, de az istenért nem megy be a régi helyére. Összehasonlítva a kettőt csak majdnem hasonlít az utángyártott az eredetihez, így végülis nem lett jó.
Jeleztem az eladónak aki nem is kérdezősködött egyből azt ajánlotta, hogy kattintsak a "return this item" -re aztán kapok refundot. Ez meg is történt, nemrég jött az email arról, hogy refund lesz és pár nap mire megjelenik a pénz a számlámon. Eddig stimmt minden.
Na de az eladó nem említette, hogy küldjem vissza a terméket, csak annyit mondott, hogy refundol. Most ilyenkor vissza kell küldenem a saját költségemen a váltókart vagy csak akkor ha külön kéri ezt az eladó?
Előre is köszi!
AlzaPlus éves díjra 20%-os kedvezmény? Keress privátban!
-
gyulaszu
senior tag
Csak leírom, mert munkám miatt épp Kínában vagyok és ebben a tekintetben "picit" előrébb járnak az itteniek...
Rendeltem pár apróságot a kollégákon keresztül. A futár kérdés nélkül a címhez legközelebbi csomagautomatába teszi és erről az automata küldi az sms-t a nyitókóddal. A csomagautomata közös használatú, bármelyik futár tud beletenni.
Nem beszélve arról, hogy még senkit nem láttam a környezetemben kp-vel fizetni, csak a wechat-pay megy...
Ja és akár az ország másik végéből rendelt csomag is itt volt a 2. vagy 3.munkanapon.gyulaszu
-
Topikgazda
Nem lehet, csak postán maradó, de akkor ugrik a PayPal védelem. A csomag automata belföldi igénybevételű
Az AliExpressnél az Aliexpress standard shippinget választva (kapsz egy kamu észt postai azonosítónak látszó rendelés azonosítót) itt Mo-on a Sprinter viszi házhoz vagy csomagpontra, de ezt te nem tudod befolyásolni, amit a lengyel logisztika kinéz pontot odaviszik, pár napja pár száz km-et tévedtek a PP pontnál. -
Spet
addikt
A tegnapi napon postán történt idegszál vesztés közben felmerült bennem a kérdés: vajon lehetséges valahogy a külföldi csomagokat csomagátadó automatára irányítani/címeztetni, hogy ne kelljen szenvedni a sorral?
-
Spet
addikt
Ahogy jannid is írta, helyi idő szerint figyelembe véve a szállítási határidő végét figyelembe véve, rögtön nyitható a jegy.
Én is jártam már el így, amikor megadott az ebay/eladó egy igen hosszú kiszállítási határidőt (akár 3 hónap!), akkor automatikusan indítottam a case-t a lejárat esetén, nem húzom tovább a dolgot, hogy még 1 hetet várok, hátha beesik.
-
Topikgazda
válasz XboxGamePass #78321 üzenetére
Ezek szerint ha nem adja fel a megadott időn belül akkor lehet hamarabb indítani, bár ezt nem igazán írták le, nekem inkább a vásárlás törlése, mert nem lett elküldve lenne a logikus lépés, nem pedig az hogy nem kaptam meg.
-
senior tag
Update: Jól gondoltam San Jose idő szerint számol az Ebay, most lett ott November 7 és rámehettem, hogy I didn't receive it, kérhettem refundot vagy a terméket az eladótól. Refundot kértem egyértelműen és utána ezt az üzenetet kaptam:
Hang tight, you should hear back from the seller soonIf you don't hear back or can't work something out with the seller, you can ask us to step in beginning Nov. 14.
If you don't hear back or can't work something out, you can ask us to step in beginning Nov 14, 2019. If that happens, we'll review your request, gather any new info we need, and make a decision within 48 hours.
Nos így talán legkésőbb Nov 16 megoldódik.. plusz onnantól pár nap mire visszajön a refund PayPalon.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszönöm, nagyon remélem, mert nem kis összeg. Mondjuk én voltam a buta, hogy mertem tőle venni..
Adott már el korábban ilyen kódokat és abból is csak 1 db negatívja jött.. nem is értem a többivel mi lett, mert korábbról is vannak értékelései, hogy sose válaszolt és a terméket sem kapták meg.
Pedig May 01, 2014 óta tag.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz XboxGamePass #78318 üzenetére
Szerintem már megkapta, ha nem kezdő eladó akkor nincs a 21 napos várakozása pénzhez jutáshoz, de mindegy mert ettől független az eBay és a PayPal vásárlói védelem, visszakapod a pénzed, az hogy miként hajtják be rajta az téged nem érint.
-
senior tag
Az emailben az van írva Nov 6-7 kell megjönnie, amit küldtem képet ebayen az meg Nov 5-6, ez csak az, hogy ezzel védekezhet ezért nem küldte el azonnal üzenetben, de attól még az van oda írva, hogy azonnal küldi és tényleg vagy 15 emailt írtam semmire se válaszolt.
Viszont, ha csaló lenne, akkor úgysem kapja meg a pénzét, mert se nem "postázta", se semmi és így PayPal sem fogja oda adni neki a pénzt, nem?
-
Topikgazda
Szerintem egyértelmű az eBay vásárlói védelem alap feltétele, amíg szállítás alatt lehet, addig nincs meg nem érkezés case, egyedül a törölt item vagy eladó esetén nem érvényes ez.
Esetleg ha semmi reakció az eladó részéről akkor 12-én tehet egy próbát, mert ha mégsem adja fel akkor 7 nap után indítható, elméletben.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
1 hónapot várnom kell amíg egyáltalán panaszt indíthatok ez miatt?
Ebayen azt írja ez a money back guarantee, hogy hamar megoldják, azért is mertem megvenni. Volt már ezzel a termékkel kapcsolatban értékelése. 1 pozitív, hogy azonnal küldte, meg egy negatív, hogy sosem válaszolt.Spet: Néztem Ebay HQ-nál még Nov 6 van, lehet azért nem engedi jelezni még nekik, hogy nem jött meg.
Sehol nem jött semmilyen kód, csak hogy fizettem stb.
Amúgy volt belőle 9 db, én kettőt vettem meg. Folyamatosan néztem más ad-e negatív, vagy pozitív értékelést, de egyelőre csak én adtam. Nem értem ők hogy hogy ennyire türelmesek, vagy mit tesznek az ügy érdekében.[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
válasz XboxGamePass #78313 üzenetére
Nézd meg az account setting/resolution center/I bought an item/I haven't received it yet fül segítségével kitudod-e választani a terméket és így elindítani az ügyintézést a pénz visszatérítésre.
-
Topikgazda
válasz XboxGamePass #78313 üzenetére
December 6 után mehet a reklamáció.
Sem az eBay, sem a PayPal nem küldött semmit? Azokat is az eladótól származónak tekinthetjük és volt már hogy ott volt benne a kód. -
senior tag
-
Topikgazda
válasz XboxGamePass #78311 üzenetére
A vásárlásnál a szállítás ikon az szürke vagy fekete? a második a képen balról:
Ha fekete akkor szállítva, ez a jelzése
Van-e Estimated Delivery dátum kiírva?
Ha van, akkor annak az utolsó napjától számolt 30 napon belül, ha nincs ilyen, akkor vásárlás napjától számolt 30 nap a szállítási idő és annak leteltétől számolt 30 napig lehet reklamálni.Megnézted a kapott üzeneteket, e-maileket ezzel a vásárlással kapcsolatban (a spam mappát is) nincs benne a kód?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Üdv.
Vásároltam 2 db digitális kódot November 4-én, összesen 110 euróért (55/db). A leírásban azonnali kézbesítés volt írva üzenetben. Az eladó soha sem válaszolt semmire, már vagy 10 emailt küldtem neki, tegnap este adtam 2 db negatív értékelést is, mivel nem válaszol semmire és szerettem volna jelezni ebaynek, hogy nem kaptam meg a termékeket, de azt írja on it's way, de a terméknél azt írja max nov 6-ig meg kellett volna érkeznie. Ugye arról sem kaptam üzenetet, hogy shipped vagy bármi.. PayPalon próbáltam jelenteni, de az átvezet Ebayre, hogy ott jelentsem ott meg ez, hogy úton van a termék, ami nyilván nincs, mert nem postázzák ki, csak üzenetben kapnám meg, ha válaszolna az eladó. Mit tudok tenni, szeretném visszakapni a pénzem?!
A fizetés ezeken ment keresztül (PayPal, Revolut)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz PitkyePadvan #78309 üzenetére
Nincs + költséged, ha a bankod kérne érte akkor lenne, hiszen a PayPal felületén keresztül fizetsz kártyával, úgy mintha a boltban a kártyaterminánál fizetnél, ott is csak a bank terhelne költséget rád.
-
PitkyePadvan
tag
Hali,
gyors kerdes:
eBay-en ha PayPal-al fizetek (ami ossze van kotve a katyammal) akkor az szamol fel plusz koltseget? (bank szerint valtok valutat, nem paypal szerint)
Üdv: László
-
Topikgazda
Ott neved és címed a képen.
Ha mindegyiknél maradna a 13.14 akkor kérhetnél összevont szállítási költséget, de úgy van beállítva hogy ha több tételt veszel tőle egyszerre, akkor csökkenti az árakat amíg belefér a súlyhatárba. Én úgy gondolom hogy a 39,42 font helyett fizetsz majd 13,59 fontot.[ Szerkesztve ]
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Régóta rendelek ebay-ről, viszont most olyan helyzetben vagyok, hogy egy eladótól kell több termék, amikre mindegyikre van szállítási költség.
Ha jól gondolom, akkor a "request total" nevezetű gomb ezt a célt szolgálná a kosárban, hogy a postaköltséget csökkenteni tudjam?A kinézett 3 termék külön-külön szállítási költsége GBP 13.14, viszont, ha már a kosárban van a 3 termék, akkor így alakulnak az árak (kép lent, amúgy 2x 4.58 és 4.43 GBP)
[kép]
Ha megnyomom a request total gombot, akkor ez a kép fogad: [kép]Itt viszont már szállítási költséget nem látok és csak a rendelés leadása gomb van (amivel elfogadom, hogy fizetnem kell). Viszont ebben az esetben mennyi lesz a 3 termékre egybe a szállítási költség vajon? Vagy ezt előre le kellene egyeztetnem az eladóval?
Az eladó amúgy ő (nem a legjobb, de nála van a lényeg).
[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ezt a levelet kaptam az e-bay rendelésnél. Jól gondolom hogy visszaküldi a pénzt ? Lefordítanátok ?
Thanks for your order.
Sincerely sorry to inform you that the product is restricted to be sent out by the shipping company and there is no other shipping company can send this product. So we suggest to cancel this order and refund you to guarantee your interests. Is it OK for you? kindly advise.
If we didn't get your reply within 48 hours,we will arrange to refund you to protect your interest.Hope you can understand and accept our sincerest apologies.
Waiting for your reply.
Best regards.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Topikgazda
válasz Gorneck #78301 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen eladótól vásároltál, de ha az adott terméket egy nemzeti oldalon van meghírdetve és nem jelöli hogy a más oldalakról is elérhető legyen akkor csak ott belépve lehet megvásárolni. Mivel már vásároltál ezért a usa.com is mutat valamit, de ha az eladó termékeit megnéznéd normál esetben a 0 találatot hoz fel, pedig van hirdetése.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Need for Speed: World Online
- Windows 11
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok