- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
- talmida: Változások 2. rész
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gogi?
tag
Sziasztok . Hátha valakit érdekel ! Rendeltem Angliából Ebay használt cikket 133euro szállítással ( nem volt ki írva vámdíj ) De fizetéskor ráugrott + 52euro külön díj gondolom áfa vám stb ! Szóval vigyázni mit mennyiért rendelünk az Egyesült Királyságból !
-
Remekelek28
őstag
Üdv. Az hogyan lehet hogy van egy magyar tag aki vélhetően kamubol hirdetett 1x ebayen egy félmillios laptopot és neki elsőre lehetett feltölteni igaz licittel ?. Nekem meg első feltöltésre csak 500 dollart enged még licittel is akkor is ha 100 dollártol inditom.
-
h0o2a7j6
tag
Van bármilyen ismert módja, hogy a PP-on lévő USD és EUR egyenlegemet pl. Revolutnál vagy hasonló szolgáltató vezetett USD vagy EUR számlámra utaljam ki, elkerülve ezzel a PP gusztustalan USD/EUR -> HUF konverzióját a HUF folyószámlám irányába?
-
válasz
PitLee
üzenetére
Van benne némi politikai felhang is, szóval júniusig majd kiderül hogy Kína részéről miként közelítik meg ezt a dolgot. De most is problémás ha posta a szállító azon dolgok szétválogatása ami EU-n kívülről jön és már IOSS-os a csomag. Ha keveredik majd a kettő a normál vámolás és ez azzal lesz némi probléma.
De az amit írnak lenne a fontosabb, mert ha mi vámolunk akkor nincs eljárási költség, ha a Magyar Postát bízzuk meg akkor meg hiába sávos a díj az értéktől függően, de csak van valamennyi. Most ugyan akár 1 millió forintos érték esetén 3500 Ft, igaz 50000 Ft érték alatt ez nagyon sok, de ki tudja hogy hol fog megállni a posta vezetésének ceruzája, sajnos erre is június 15-g várni kell, mert 2 héttel kell az áremelés előtt az ilyeneket bejelenteni.
150 euró alatti értékű vámmentes küldeményekre benyújtható, csökkentett adattartalmú vám-árunyilatkozatok (UVK-FJA2 B. melléklet H7 oszlop) – ezeket a természetes személyek 2021. július 1-től benyújthatják a NAV által fejlesztett webes felületen keresztül is; -
PitLee
őstag
-
válasz
PitLee
üzenetére
Ismert. Mivel eredetileg 2021. január 1-volt a határidő tudtunk róla, arról is hogy csúsztatva lesz.Többet is tudunk ennél. Itt az USA eBay-en évek óta megy az hogy kifizethetjük az áfát és a vámot a vásárlásnál és az UK eBay-en is január 1-től ránk vonatkozóan működik.
Ezt amit linkeltél 2020.10.21-én készítették és tényleg több dolog változott azóta. -
PitLee
őstag
Megszűnik a kis értékű küldemények áfamentessége
1.IOSS (Import One Stop Shop)
2.Különös szabályozás („special arrangement”)
3.Általános eset (IOSS és a különös szabályozás alkalmazása nélküli esetek)
4.Új árunyilatkozatok 2021-től
5.Magánszemély által magánszemélynek küldött küldemények
nav.gov.hu pdf -
gyulaszu
senior tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Én a helyedben rátenném a 90 eur-t max licitre, aztán ha más nem tesz többet, akkor szerencséd lesz.
Ha pedig netán feléd licitálnának, akkor az utolsó percben még mindig emelhetsz te is.
-
IntelKiller7
nagyúr
150-200 eurós dologról van szó. Most 50eurón áll 0 bidel.
Ő 100 eurót mondott a termékre +10 euró szállítás ausztriába. Mert idehaza 25 euró lenne.
90+10-et ajánlottam, azt írta észben tartja és megvárja még lejár. A fene tudja mi legyen.
Még az is jó ár lenne érte. Durva, hogy 2 éve meg 20.000Ft-ért vettem itthon mindezt..
-
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Igen, van rá mód hogy törölje, mondjuk azzal hogy tönkrement, ellopták. De ez persze függ a hozzáállásól, mert lehet hogy megéri neki úgy is. De egy 1 $-al meghirdetett 50 $-t érő dolgot nem valószínű hogy megszerezheted 1-ért.
-
IntelKiller7
nagyúr
Eladóként, ha valaki licitre rak 1 terméket, és mondjuk nem azon az áron megy el amit ő gondolt, akkor is köteles eladni neked a terméket, vagy vissza vonhatja?
Ma este jár le 1 termék amit kinéztem magamnak, nagyon jó áron van jelenleg. Nincs rajta még licit, írtam az eladónak, hogy mennyi lenne az az összeg amiért most azonnal odaadná nekem.
Tök frankón megbeszéltünk mindent, csak nem tudom, hogy mi legyen. Ha esetleg olcsóbban megtudnám licit alatt szerezni mint amit megbeszéltük, akkor tudja törölni az egészet?Szívás lenne. Nem tudom mi legyen most.
-
válasz
etomcat
üzenetére
morálisan elfogadhatóak a 15-19%-os költségek
Mit gondolsz milyen mértékű költségek vannak a bolti árakban beépítve nálunk a haszon kulcs mellé? 50-1000%
Nincs a sáp egy országban sem törvényileg szabályozva, talán Észak-Korea lehet a kivétel.
Szóval mi a morális?
Egyébként is a vevővel fizetettjük ki, vagy ha olyan az adózási kategóriád leírhatod az adódból.
Eladóként annyi vám és áfa bonyolítás hogy egy CN22 vagy CN23 vámárú-nyilatkozatot kell a csomag mellé tenni, 7 adat beírása
mindig a vevőnek kell az ottani szabályok szerint vámot és áfát fizetni.
Bármelyik angol nyelvű oldalt használhatod. annyi hogy kell egy szállítási fajta arra az országra is, így lehet hogy neked az USA nem jó, akkor marad az angol
-
etomcat
tag
Sziasztok!
Ha magánszemélyként árusítanák elektronikai régiségeket, de kizárólag EU-n belüli vevőknek (mert abszolút nem akarok VÁM és ÁFA bonyolítást) és csak angolul tudok, akkor van olyan eBay szájt amit tudnák használni? Mivel a britek már kiléptek az EU-ból, gondolom az "ebay.co.uk" többé nem jó erre?
Amelyik EU tagországban meg egyáltalán van eBay, ott fixen nemzeti nyelvű a GUI - viszont Google / DeepL webes fordítóval inkább nem próbálkoznék, mert ha téveszt, az én pénzem menne rá.
Egyébként szerintetek morálisan elfogadhatóak a 15-19%-os költségek? Én a Vaterára is haragszom, hogy magas a jutalék, de úgy tűnik az eBay min. a duplája. Állítólag ahol még nincs az EU-ban, azért nincs, mert ott a nemzeti hatóságok nem tűrik az ekkora sápot.
Köszi: Fehér Tamás.
-
Miért? Szállítva. Ha $ jel utáni csomag ikon fölé állsz a kurzorral akkor látod a dátumot, de kaptál értesítőt is.
Nem köteles nyomkövetési azonosítót beírni, csak ajánlott.
Nálad nincs várható szállítási idő ezért majd ez lesz érvényes:
Ha egy vásárlásnál nincs megadva Estimated delivery, akkor a vásárlás napjától 30 nappal kell számolni a várható szállítási időt és ha az letelt, attól a naptól 30 napig van vásárlói védelem. -
oil120
senior tag
Szeretném kérdezni, hogy Angliából GBP15 és GBP7 szállítás után nem kell ugye vámot Áfa-t fizetni?
Köszönöm -
catroot
veterán
válasz
kabalababa
üzenetére
Nekem a görög postánál rekedt meg a csomagom, pont egy hete nem mozdul semerre.
Én még bizakodom, hátha.
-
válasz
kabalababa
üzenetére
Hát ez nem egészen olyan nyomkövetési szám ami hasonlít egy olyan postaira ami olaszból külföldre megy. Nem olvasható valahol más azonosító?
-
válasz
kabalababa
üzenetére
A nyomkövetési számot szoktuk megadni mert akkor egyszerűbb válaszolni. Ha az olasz posta a szállító akkor mostanában 2 héten belül itt van a feladás napjától számolva. 4 nap alatt még Olaszországot sem hagyja el a postai küldemény, de ha egy jó nyomkövető oldalon nézed akkor láthatsz több információt. Pl itt nézve.
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
A 255 € mellé ami kb 339 $ csak egy max 161 $-os buy it now értékű mehet, ha 0 licitről indul akkor is.
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Értsd már meg hogy összeadódnak a hirdetési összegek, te most 555 € akarsz meghirdetni. Amit írtam menüpontot ott mennyi a havi limit? Mert ez az összeg engedélyezett fölött van ha még kezdő eladó vagy. Ez 664 $ és szerintem 500 $ a maximumod.
Az eBay.com-on belépsz a jobb oldalt My eBay és ott a Selling menüpont.
Egy példa: maximum 100 hirdetés és össz értékük 5013,68 $ -
Remekelek28
őstag
A terméket 100 eurorol inditottam. De az értéke 300 euro körüli. Sőt be is állitottam biy it nov 300 eurora.
Még egy hirdetésem van fenn fix áron ez 255 euro.
Azt nem tudom h a beállitásokban menni a limitem.
De 100 rol nem akarom a terméket inditani,mert ha pl csak 150 euroert megy el nagyot bukok. -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Mármint a 300 € feletti a limited? Mert meghatározott összeg vagy darabszám az összeghatáron belül ami feladható. Ez fix egy hónapra nem állítható. Pl 10 db hirdetés, de maximum 300 € ez azt jelenti hogy 1 db 300-as vagy 10 db 30-as.
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Sok a 100 € indulásnak vagy a limitjeidnek. Ellenőrizd a My eBay Selling vagy Mein eBay: Verkaufen - Übersicht menüpontban a havi limiteknél.
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Feltöltöttem egy terméket,megy 100 eurorol indul.. De mikor listáznám,ezt dobja ki Mi lehet ez?
Request higher selling limits
Here are some ways to list more items on eBay. Select one to continue.Verify through Customer Support -
prsq
aktív tag
Paypal-lel fizettem, természetesen.
"Ha a csomagod befoglaló mérete nem nagyobb mint 90 cm és súlya 2 kg alatti akkor levélküldeményként el lehet küldeni. Ezt esetben 500 g-ig 4590 Ft, ha 501-2000 g akkor meg 9740-10430 Ft."
A 90 cm-ben biztos, hogy benne van. A 500g határeset, vagy pont alatta, vagy épp felette lesz.
Ez milyen levélküldemény? Mit kell hozzáadnom? Ajánlott? Tértivevény? A visszaküldés vámköteles tartalom?
-
Ha PayPal-al fizettél akkor 9300 Ft-ig visszaadják a visszaküldés díját. Ez nem véletlenül van, az hogy az eladó kifizeti neked ez nem egészen élő dolog, hiába is olvasod az eBay szövegeknél.
Ha a csomagod befoglaló mérete nem nagyobb mint 90 cm és súlya 2 kg alatti akkor levélküldeményként el lehet küldeni. Ezt esetben 500 g-ig 4590 Ft, ha 501-2000 g akkor meg 9740-10430 Ft. -
prsq
aktív tag
Sziasztok!
Kínába visszaküldéshez kérnék segítséget. Milyen lehetőségek vannak?
EMS Pack-ot találtam 18300 Ft-ért, Magyar Posta 17200 Ft-ért, meg futárokat 14000 Ft körül.
Tényleg ezek vannak csak? Nyomkövetés feltétlenül kell...(Háttérinfó: Ami kaptam, azon konkrétan nincs meg valami, ami a terméklap több fotóján is ott vigyorog, sőt leírva is le van többször. Vagyis nem felel meg a termékleírásnak. Jeleztem eladónak, felajánlott 20%-os refundot, meg hogy adjam el, és örüljek. De mivel egyértelműen igazam van, az ebay szerint is, ezen már túl vagyunk, nem fogadtam el. Erre azzal jött az eladó, hogy javíttassam meg a terméket, és majd fizetik. (WTF?) És hogy úgyis nekem kell fizetnem a visszaküldést, rosszul járok. De az ebay policy szerint, ha nem felel meg a leírásnak, az eladó köteles fizetni a visszaküldést.
Végül elfogadta a returnt. Először nem akart címet adni, csak egy kínai karakteres sor volt. Aztán végre adott címet latin betűkkel, és egyúttal közölte, hogy ő nem fizeti semmiképp a visszaküldést.
Holnapután eszkalálódik ebay-nél a dolog, azt írták addig várjak. A termék ára egyébként kb. 7000 Ft volt.Róka fogta csuka, mindenki rosszul jár. Nekem a macera a visszaküldéssel, az eladó meg a dupláját fizeti ki a visszaküldésre, mint amennyit a termék ér. Ő nem adta el, én meg vehetek másikat. (Ha ajánlott volna valami 75%-nyi refundot, belemegyek.
Ja, csavar a történetben, hogy tuti európai raktárból jött, mert 8 nap alatt ért ide, és a DPD hozta ki egy pesti címről, át van ragasztva a címke, csak nem bírom leszedni, hogy megnézzem az eredetit. Felajánlottam az eladónak, hogy visszaküldöm a pesti címre 1500-ért, nem reagált.) -
gyulaszu
senior tag
-
válasz
NoMenZero
üzenetére
Azért nem írtam forintosítva mert nem tudni hogy melyik bank melyik kártyájával fizetsz. A 754 $ a bankod devizakártyás vásárlási árfolyamával számolandó és majd ehhez megy az áfa összege ami havonta változó MNB alapú vámolási árfolyammal történik.
Az áfa az pedig a 754 $ alapján és ha áprilisban fog történni a vámeljárás akkor 365,62 Ft-os $ árfolyammal.
Tehát 275 677,48 Ft Áfája az 74432 Ft lesz. -
válasz
NoMenZero
üzenetére
Rosszul értelmezed. Angliából a kereskedelmi egyezmény miatt a vám (customs) 0%-os, így a Zero Customs charges az igaz. Viszont ez nem a VAT, az áfa az fizetendő 699+55 összértéke után és persze a szállító vámeljárási költsége. Akkor nem kell fizetni itthon semmit, ha a fizetendő tételek közt van ilyen hogy import charges. (Price, shipping és import charges a fizetendő)
-
NoMenZero
újonc
-
francois8
csendes tag
Ha szigorúan vesszük, akkor valóban adós vagyok 0,5 EUR-val.
-
francois8
csendes tag

Köszi! Nem lépheti át az 5kg-ot, mert ahhoz nagyon durván be kellett volna csomagolnia. Azt javaslod, hogy mindenképp fizessem ki neki a plusz szállítási költséget? Tracking number alapján stimmel a csomagom száma. Nem volt előre megadva, de mivel ráírtam és megbeszéltem vele, hogy mivel kérem a szállítást, úgy gondoltam megértette. Sőt, Ő írta ezt: "Hello, 10€ are the delivery cost. Sorry for my bad english I hope you know what I mean.
Many Regards" -
válasz
francois8
üzenetére
Volt előre megadva ide Mo-ra szállítási lehetőség? A kis csomag DHL Päckchen 2kg-ig az 8,89 €, ha 2,01 kg a súlya akkor már 15,99 € és normál csomag és a DHL Päckchen-nél a nyomkövetési szám miatt az ajánlott ára még erre rámegy és így akkor már biztosított lesz.
A 17,99 € úgy lehet hogy a háznál történő felvétel ára került rá +ként, mert lezárások vannak a németeknél nem minden hol működik a posta az pedig 3 €. A blokkon egy17.99-es tétel van?
Ha biztonságosan csomagolja akkor átlépheti a 2 kg-ot -
francois8
csendes tag
Sziasztok! Következő a problémám, amit le kellene kezelnem valahogy. Egyik német (kezdő) eladóval megbeszéltem, ha megnyerem a licitet a 9 EUR-s szállítással kérem. Tudom, hogy ez biztosítás nélküli, de annyira kicsi összegű tárgyról van szó (€ 9,5), hogy felesleges +2,5 EUR-t biztosításra kötni. Sohasem veszett el semmim, a német sellerek is gyakran ajánlják ezt (8,89 EUR-t) szállítási költségnek a DHL-től. Tegnap feladta a csomagot az ifjú titán, és elküldte a blokkot, amit a futárnál kapott, hogy 17.99 EUR lett végül a 9 EUR-ból. Tracking number stimm és 5kg-os csomaggal adta fel. Pont erre hivatkozott, hogy a csomag tömege, ami hazugság, hisz bőven 2 kg alatti objektumról van szó (egészen pontosan 1070g). Követelte tőlem a 9 EUR-t, miközben 0,5 EUR-s borravalót hagytam is neki, amiért korrekt eladó volt velem. Tehát még a matek sem jön ki...
Mit szokás ilyenkor tenni, ami talán ebay-en korrektségből elvárás? Küldjem el neki a különbözetet, ha megérkezik a csomag, a saját hülyesége miatt? Azt sem szeretném, hogy a magyar vevőkről legyen egy fiktív véleménye és többet ne szállítson Magyarországra. -
válasz
Tomika86
üzenetére
Attól függ hogy melyik országból küldik, ha harmadik ország -nem Mo vagy EU- akkor az Összefoglalóban, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat látható értékhatár felett a beérkezéskor a 27% Áfa és a szállító vámeljárási költsége ami rámegy. eBay esetén előfordulhat USA és angol eladónál hogy import charges néven kifizeted az áfá-t és itthon nincs fizetni valód
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok!
21-22000ftos elektronikai eszközre csak a 27% Áfa és vámkezelési költség kerül? (ez mennyi most? 5000ft)?
Az mindegy gondolom hogy ebay vagy ali?Köszönöm
-
-Gabesz-
senior tag
650Euro az ár, nem írt ki vele problémát, de bekapcsoltam hogy ajánlatokat is elfogadok.
A szállítási költséggel kapcsolatosan lehet azt csinálom, hogy beépítem az árba és ingyenes szállítást adok meg az egyszerűség végett. Ahol kell ott meg beállítom hogy standard szállítással. -
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Az eBay határozza meg a szállítási költséget kategóriánként. Abba nincs szórás a szállítás módja szerint.
Az adott termékkategória maximális szállítási költségeinek listája itt olvasható.
A német oldalon meg ez van érvényben.
Az eladási ár az a limit alatt van? -
-Gabesz-
senior tag
Persze Paypal be van állítva. Oda tudnak utalni és a költségek levonására is be lett állítva.
1db terméket adnék fel jelenleg, ilyet nem lehet?
Szállítási költségre ~10eft beírtam 30Eurót Futárcégenként van némi szórás.
De legalább kiírna mi a baj, vagy mi a következő lépés.
Most a végleges tervezetek alatt van a tervezet, bármikor bele tudok menni, de akármire kattintok a végén semmi nem történik. -
válasz
-Gabesz-
üzenetére
Beállítottad az eladói dolgokat? pl. számla fizetés módja. Van PayPal fiókod?
A hirdetés feladás minimálva van mennyiségre és összegre, a szállítási költség kategóriánként maximálva.
Bármely oldalon adsz fel hirdetést az adott országra mindig kell egy szállítási mód.
Nem biztos hogy most neked segít, de Összefoglaló 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat és 8.b
És ne felejts el minimum 18 % költséghányadot bekalkulálni a jutalékokra. -
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Gondba vagyok kicsit az ebayel.
Valamikor régen regiztem be, azóta vásárolgatok elég gyakran. Hol kínából, Amerikából, olaszbó, németből, franciából, szóval sok helyről. A vásárlással nincsen gond. Úgy vettem észre hogy be tudok lépni minden régió Ebay felületére.Most viszont szerettem volna eladni valamit. Nagy valószínűséggel én az Usa Ebay felületén regisztráltam anno, de már ebben sem vagyok biztos, meg lehet ezt valahol nézni?
Szóval eladnék valamit unión belüli + anglia szállítással. Kitöltöttem az adatokat (USA fülön) De azt nem tudtam megoldani, hogy csak unión belül+Anglia szállítás legyen, az USA mindig benne maradt ugye mint helyi vásárlási lehetőség. Oké, mondom akkor átlépek egy európai felületre
Átléptem német fülre, a korábban Usa felületen elmentett vázlatom eltűnt, nem látható. (nem értem miért) oké, létrehoztam újra. Sikerült mindent beállítani ahogy akartam, az előnézet jól működik, de valahogy nem tudom kilistázni a létrehozott vázlatot. Legalul a bal oldali lehetőségre már többször rámentem (Set for mentioned charges), de a termék továbbra is a vázlatok között van,megnyitható, szerkeszthető. Nem tudom hogyan tovább, mit kell tennem, hogy végre éles legyen a hirdetés?? -
duke
aktív tag
Na akkor Julius 1.-ig még gyorsan mindent megveszek, aztán vége. Mert utánna gondolom egy szivoszál is 10 ezerbe fog kerülni a vámmal, áfával, ügyviteli dijjal postával együtt.
-
válasz
Tomika86
üzenetére
Csak az áfa és a vámeljárási költség. A kereskedelmi egyezmény miatt a vám az 0% így igaz amit ír, viszont minden más rájön. Ha látsz olyan tételt hogy import charges megemlítve akkor a 27%-ot kifizeted a megvásárláskor és nem lesz eljárási költség a szállítótól és más sem itthon.
-
Tomika86
senior tag
Sziasztok
Most hogy is van Anglia?
Van egy 40000ftos kis kijelző. Free shipping és Zero customs charges.
Akkor erre jön még valami mire hazaér?
Köszönöm -
Én is ezzel a one-time payment-el szoktam fizetni paypallal, mert az automatikus fizetés bankkártyával megy. Ma akartam fizetni és néztem egy nagyot, hogy milyen jól váltja az ebay az eurót. Ami még érdekes, hogy magyar áfát tesznek rá, úgyhogy megpróbálok megadni egy német címet, hátha az áfa is német lesz
-
válasz
zsolti75
üzenetére
Addig amig van fizetedő tételed nem lehet, You won't be able to change your currency if there are any overdue fees on your account, or if you're a managed payments seller.
Nekem simán át lett most állítva, egy gond azért felmerült a PayPal fizetést újként vette, mint ha nem lett volna beállítva, de mindegy. -
-
Szasztok!
Tudja valaki, hogy hol kell átállítani az ebay fiók pénznemét?
Magyarul a jutalékot szeretném euróban fizetni, jelenleg ez nálam $
Köszi! -
válasz
somnia
üzenetére
Olvastam a Magyar Posta oldalán és a másik topikban meg már többször beszélgettünk róla. Eredetileg 2021. január 1 lett volna csak elhalasztották júliusra.
Itt a Magyar Posta tájékoztatója is.
De nem csak ez lesz és így, folyamatban a dolog. Az is hogy nem csak ők vámolják ezeket a küldeményeket.
Egy dolgot itt nem említenek, amikor eleve a vásárláskor kifizetjük az áfát akkor természetesen nem fogjuk még egyszer náluk vámoltatni.
Oké megjelent ez a tájékoztatás, de még mindig sok idő van addig. -
somnia
senior tag
Ezt olvastátok?
"
Mondjuk ha ezt tényleg így szeretnék, akkor rááldozok egy ezrest és berendelek kétszázötven darab négyforintos xart, amit nem veszek át.
Aztán elszüttyögnek vele." -
Spet
addikt
A problémám, hogy a reklamációm esetén a nyamvadt ebay rögtön visszapostázási opciót hozott fel (nem lehetett mást kiválasztani). És ezután pedig az eladóval levélben üzleteltünk, hogy mennyi legyen a visszatérítés.
A reklamációm még nyitva, viszont az ebay felületén csak annyit tudnék csinálni, hogy megjelölöm, hogy feladtam postán.
-
Ha indítottál reklamációt az eBay-en, akkor ha nem sikerül megegyezni az eladóval lehet kérni az eBay közbelépést, amikor indítod akkor írják az értesítőjükbe hogy mikor lehet ezt kérni.
Összefoglaló, 4. c) Az eBay case továbbvitele eBay döntéséig, ha nem tudtunk megegyezni az eladóval. -
Spet
addikt
Sziasztok,
Vásároltam egy terméket ebay-n (Kínából). Pár nap alatt feladta a szolgálatot az eszköz. Jeleztem az eladónak, illetve indítottam kérvényt. Az eladó megígérte, hogy 50%-t vissza téríti az eszköznek (inkább ez mint 15.000 Ft-ért vissza posta, és még én bukok rajta), aztán majd elszöszölök vele.
Az ígéretből eddig nem lett semmi. Tudom-e az ebay segítségét kérni valahogy?
-
válasz
southernsun
üzenetére
Amikor az USA Európába irányuló Nemzetközi Kicserélő Központba megérkezik akkor azt szokták beírni hogy oda kézbesítésre került, ez általában Erlanger, ez így működik.
Neked valószínüleg nem megfelelő számot adott meg, mert ez nem külföldre menő küldemény azonosító.
A kézbesítési szöveg szerintem igazolja is:
Delivered, In/At Mailbox. Your item was delivered in or at the mailbox at 11:13 am on April 5, 2021 in HURLBURT FIELD, FL 32544 -
southernsun
tag
Sziasztok. Kérdezni szeretnék. Van egy Ebay-es rendelésem ápr.1. rendelésem az USA-ból. Természetesen ide rendeltem saját Magyországi címemre, azonban Ebayen is, meg 17track nyomkövető is azt jelzi, hogy a csomagot kézbesítették az USA-ban ápr. 5.én.
Nyomkövetési számom: 9400111899220652190388
Ráírtam az eladóra azonnal, azt írta majd jelentkezik azonnal, amint bent lesz az irodában, de ezt még nem tette... Mi a teendő ilyenkor? -
djtörök
senior tag
Sziasztok!
Ebay-ről rendelnék 11.000Ft értékben, Kínából.(akvarisztikai cucc). Számíthatok vámolásra?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
- Ddr5 Laptop Ram 32 gb 2x16gb 5600Mt/s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo T14s Gen 1 Ryzen 7 pro 4750U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.