Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Xarina
üzenetére
Vámügynöki szolgáltatási díj van, mert hiába vámmentes és fizeted az áfát akkor is kell vámoltatni és ez a Magyar Postánál ennyibe kerül. Ha küldemény elektronikus adatai közt feltalálható a telefonszámod vagy az e-mail címed akkor online fizetve kevesebb, csak 630 Ft.Viszont az eBay nem osztja meg az eladóval az e-mail címedet a GDPR miatt, a telefonszám megkapását meg jelölni, kérni-e kell az eladónak. gy ezen adatokat az eldó sem tudja megadni.
Ezen probléma elkerülése érdekében én a szállítási címnél a címsor folytatáshoz beírtam mindkettőt.
Minden leírva az Összefoglalóban, 16. Vámügyintézésről néhány gondolat
-
válasz
Xarina
üzenetére
Eseti, de semmi macera, egyszer elküldöd a kitöltött nyonmttaványt és azt amit célszerű mellékelni és annyi.
Nem Magyar Posta kézbesítéses szállítást használva nincs probléma és náluk is csak azoknál van vámolási téma, ami EU-n kívülről van feladva, ami EU-n belüli feladással jön Kínából azokkal sincs gond.
Valójában már mindenhol van áfa felszámolva, ha EU-n kívülről vásárolsz és ne lenne akkor meg a szállító itthon vámoltat és akkor fizeted. -
válasz
Xarina
üzenetére
Valóban, egy kicsit rövidítve írtam.
Amennyiben az eladó nem mutat hajlandóságot az ügy rendezésére (nem válaszol 3 munkanapon belül, vagy látványos módon húzza az időt), akkor a Case, request megnyitásától számítva 21 napig lehet az eBay segítségét, döntését kérni a vitában. (ask us to step in and help) -
válasz
Xarina
üzenetére
Hát nem valószínű. Ugye nem használsz semmiféle vpn-t, ip cím rejtőt, reklámblokkolót és oldal fordítót. Az Internet csatlakozásod a Windows-ban nem nyilvános. Válaszd ki a böngészőt, abban töröld az eBay kezdetű sütiket és a gyorsítótárat, indítsd újra. A Resolution Centerben keresd meg ezt a case-t és ott próbáld rendezni.
-
válasz
Xarina
üzenetére
Nem, azt jelenti hogy azután már nem. Az eBay vásárlási listában Orders állítsd át 2020-ra és keresd meg a vásárlást, ha nem történt vele valami akkor a Resolution Centerben ki kell tudni választani.
Most belépve a Resolution Centerbe a Firefox nem akar beengedni ezzel a mókájával: Figyelmeztetés: Lehetséges biztonsági kockázat következik... Lehet hogy valaki megszemélyesíti az oldalt, ne folytassa. nyilván kikattant a tanúsítvány kezelése, így lehet hogy neked is ilyenért nem jött elő. Én december 3-ig tudok visszamenni, gondolom te is kb addig, ezért az kell csinálni hogy megkeresed az érintett termék item number-t (a vásárlási tétel megnevezés alatt a zárójelek közt lévő szám) és a Resolution Center keresőjébe beírod és fel fogja adni. A minta képen ez a 124444426200
-
válasz
Xarina
üzenetére
Amikor írtad akkor rögtön próbáltam ki, ha nálam ment akkor hogy lehetne Bay hiba? Nem válogat felhasználónként.
3 évre visszamenőleg látod a vásárlásokat az alap 60 nap majd ezek 2021, 2020, 2019
A See orders from: -nál kell választani
A Resolution Centerben pedig a 30 naposakra lehet indítani a február 5 az március 7 -
válasz
Xarina
üzenetére
Én meg leírtam volna nekik hogy nem került a local post-ra,meg ugyan adja már meg hogy ő hol látja, valójában lehet képet is mellékelni arról hogy ellenőrizte és mindig elmarad, csak blöffölnek.
de én arról sem vagyok meggyőződve hogy itt van Mo-on, arról nem is beszélve hogy ennek a két küldeménynek egy nyomkövetési azonosítója van, ami nem igazán lehetséges. -
válasz
Xarina
üzenetére
Mivel nem került méhg a helyi postára szerintem így el sem csaklizhatták.
Egyik sem valódi nyomkövetési szám, hivatalosan az elsőnek csak Tajvanon belül van mozgás könyvelése, a másiknak van egy igazibb nyomkövetési száma mert YP rövidítésű postai országkódhoz nincs ország, csak a Yanwen mókázik vele.
Az olyan bejegyzés hogy az adott országba megérkezik semmi jelentősége a postának át kell venni és azt kell beírva látnod, ha nem veszik át az nem érkezett meg.
Mindkettő egy küldemény azonosítója
Akkor YP-és is ezen a számon fut UB136875180TW ez elméletben itt lehetne, mert van egy magyar postás NPKK A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben átvétel június 15-én, de ez még nem a postahivatal. Még ezután vámolás és beszállítás az OLK-ba.
Másnak az a tapasztalata hogy 1-2 héten belül meg is kapja, mert itt van ténylegesen, a Magyar Postánál rákérdeztem de ők sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták hogy ezt ők írják be. Ezért én zt nem hiszem el hogy itt van. -
válasz
Xarina
üzenetére
Igen, tiltva van még mindig, de még más is.Lehet hogy az e-mailt is blokkolják amiben benne van. Van kínai videó megosztó portál oda feltöltve, mert azt te is használhatod azt már látni fogja. Én ilyet dispute keretében küldök, ott van videó csatolási lehetőség is aztán ha megegyezünk nem viszem tovább a dispute-t, ha meg nem akkor eleve ott bizonyítéknak.
-
-
válasz
Xarina
üzenetére
Nem feltétlen probléma. Több darab esetén máshogy csomagolja így az is növeli a súlyát, nem csak a nagyobb mennyiség miatt lesz "súlyosabb" és így más szállítási díj kategória lehet. Súlycsoportonként van ár, van ahol több fordul elő mint a nálunk megszokott, hogy 20 g-ig, 21-50 g-ig, 51-500 g-ig és 501-2000 g-ig.
Illetve így van kalkulálva az eladási ár.
Lehet olyat is állítani, hogy nem a teljes költséget számolja rá a következő darabra, haneme arányosítva adja hozzá, de ezt mosz nem állította be az eladó. -
válasz
Xarina
üzenetére
Az U kezdőbetűs postai nyomkövetési számok nem igazi nemzetközi postai azonosítók, egy adott országon belüli nyomkövetésre szolgálhat, az ország elhagyása után nem nyomonkövethetőnek tekintendő, a tranzit és vég posta nem könyveli, mert nem kell.
Ha látsz megérkezést ide, az nem itteni bejegyzés, tehát valótlan.
Ez egy sima küldemény elveszhetett, nem tudsz utána nézni, kérd vissza pénzed. -
-
válasz
Xarina
üzenetére
Nem egészen így van, 1 órán belül automatikus, azután az eladó dönt róla a kérésed alapján amíg nincs szállított állapotban.
Gondolom a szöveg alatt alul ott volt a Contac seller gomb
You can request to cancel an order within an hour of your purchase as long as the seller hasn't dispatched it yet. If it's been longer than an hour, you can still contact the seller and ask them if they can cancel your order for you. -
válasz
Xarina
üzenetére
Nem az az indok hogy nem válaszol, hanem nem kaptad meg.
Nem válaszolt még az eladó, akkor ők küldhetnek neki egy újabb felszólítást, az felesleges időhúzásnak tűnik nekem..
Az előtte lévő is valós mert nem tudod rendezni a dolgot az eladóval, mert nem reagál. De azt választasz ami neked szimpatikusabb.
Ha nem érkezik meg és nincs reakció, akkor én a még mindig nem érkezett meg kategóriát jelölöm és kérem a pénzt szöveget írom be. -
válasz
Xarina
üzenetére
Túl sok időt adtál a megérkezésre, március 26-tól indítottam volna request-et, mert április 16 az indítási idő vége, au április 7 az szerintem késő.
Nem tudom hogy miért nem működik neked. Ha PayPal fiókon keresztül fizettél (ez vásárlás benne a számlatörténetben, akkor ha itt lezárják, vagy lezárod nincs gond, ott a vásárlás napjától számított 180 napig indíthatsz dispute-ot a meg nem érkezésre.
Nem lett törölve ez az item? -
válasz
Xarina
üzenetére
Mi volt a várható érkezési idő végső dátuma?
Én csak olyan e-mailt kaptam eddig tőlük hogy benne volt a dátum.
Itt írják: If not, you can ask us to step in and help. ha nincs dátum akkor az mostnak felel meg.Nem tudom milyen böngészőt használsz de ott kellene lenni a továbblépésnek.
Töröld az eBay sütiket, a böngésző gyorsítótárat és a böngésző újraindítása után a Resolution Centere- keresztül elérni ezt a request-et. Baloldalt a nevedre állva Account settings és Resolution Center -
válasz
Xarina
üzenetére
Az eBay majd május 7-én zárja. Április 7-én nyitottad 30 napig élő.
Ask eBay to step in gomb az eBay beavatkozás kérése.
Az első képen a Status oszlop See details linkre kellene kattintani
De ha megnézed a Request indításra küldött e-mail-t, ott írják hogy meddig várnak választ az eladótól, az azt követő napon lehet kérni a Ask eBay to step in-t Ez a tárgya a e-mail-nek: Your request is open: Ref #xxxxxxxxxxxxxx Szerintem a mai nap a dátum.
A második kép az más. -
válasz
Xarina
üzenetére
Majd lesz egy harmadik pont is, az értesítő e-mailen konkrétan ott a dátum.
Az Összefoglalóban van információ erről, a 3. A problémák megoldása a vásárlói védelem keretében és a 4. Az eBay-en probléma rendezés (Request, Case) indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék, vagy ha a vásárolt termékkel gond van.
Most neked a 4.c.
Amennyiben az eladó nem mutat hajlandóságot az ügy rendezésére (nem válaszol 3 munkanapon belül, vagy látványos módon húzza az időt), akkor a Case, request megnyitásától számítva 21 napig lehet az eBay segítségét, döntését kérni a vitában. (ask us to step in and help) -
válasz
Xarina
üzenetére
Mindig az utolsó 60 nap van kijelezve. Állítsd át a kijelzést évre.

Az eBay e-mail szállítási értesítő is tartalmazza, persze ha volt. Vagy még a PayPal vásárlási tételnél is láthatod, van aki oda is beírja.
Mivel a megérkezéstől számolva 30 nap adott a reklamációra ezért ezt az információt nem tárolják annál tovább.
Én vezetek egy táblázatot évek óta a vásárlásokról, oda írom a termék mellé a nyomkövetési számot -
válasz
Xarina
üzenetére
Indítod a Return request-et hogy nem azt kaptad amit kifizettél. Majd az eladó reagál rá valamit, lehet hogy nem kell visszaküldeni.
Az eBay semmi vissza postaköltséget nem térít, ha visszaküldöd akkor majd a PayPal-tól kapod vissza, feltéve ha rajtuk keresztül fizettél. Bővebben az Összefoglaló, 17. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja -
válasz
Xarina
üzenetére
Resolution Centerben nézd meg, ott van, emezek a 60 napos kijelzés miatt nem látszanak, február 3-ig él itt a vásárlói védelmed.
Ha a Contact seller-re kattintasz ott kellene azért még lenni a meg nem érkezett gombnak is. I didn’t receive my item.
A PayPal-n meg a vásárlás napjától számítva él a 180 napos védelem. -
válasz
Xarina
üzenetére
Küldje a pénzt és zárod az ügyet, mert a te jó hírneved is sérülni fog mert bedőltél egy ilyen trükknek. Mennyi pénzről lenne szó? Ha Paypal-l fizettél ugye ott még meg van a 180 napod.
De helyette inkább küld el neki ezt az eBay szabályt és írd meg, hogy lezárod, ha figyelembe veszi ezeket a szabályokat (Hamarabb megjön a pénz, akkor persze hamarabb):
5. Pack the item carefully. Include the packing slip, apply the shipping label, and send the item back to the seller. You must return the item within 5 business days of requesting the return. It's a good practice to include tracking information when returning an item.Ezt te teljesítetted, következik ő:
8. The seller refunds you within 6 business days of receiving the returned item. If you're requesting a replacement item, the seller ships it to you within 5 business days of the date you request a return.
A visszaküldés költségét ne felejtsd el a Paypal-n visszaigényelni.
-
havri1
félisten
válasz
Xarina
üzenetére
Nem igazán értem..Az első HSZ-ben azt írtad, nyitottál egy ügyet. Milyen témában nyitottad? Ha nyitva van még, és ott beszélitek meg, akkor nem gond. Jó lenne egy screen a pontos folyamatról, mert így PayPalon se tudsz nyitni. Ne kapkodjatok össze vissza, mert a fejetlenkedésben simán el lehet bukni az ügyet.
PayPal fizeti a visszpostázást, csak szabályosan kell eljárni.Összefoglalóban le van írva minden részletesen.Resolution Centerben mi van? Your requests and cases érdekelne. Aktív, nyitott ügyek.
-
válasz
Xarina
üzenetére
Nézd meg ír a visszaküldésnél -Return- a költség viselésről. De a vevő fizeti a visszaküldést, ez az átalános szabály.
Indítod a nem felelt meg a leírásnak case-t. Attól függően hogy mit ajánl fel, majd döntesz.
A hibást ki kell cserélnie, a visszaküldés költségét ami kb 1865 Ft (50 g-ig) vagy 2220 Ft lesz (100 g-ig) a Paypal kifizeti neked. De az is lehet, hogy nem kell visszaküldeni.
Nem igazán tudsz mit csinálni, Samsung modul volt a képen, küldött Hynix-et, írtam hogy nem ezt fizettem, válasz sűrű elnézések, új dolgozó nem figyelte csak a méretet és a sebességet, ami persze egyezik. Hagytam a francba. -
válasz
Xarina
üzenetére
Addig valószínűleg meg jön. Lehet, hogy csak frissíteni kell a képernyőt. Ha nem lett volna dátum, akkor lenne érdekes, mert akkor az eBay a vásárlás napjától számolja a case indítás 30 napját.
De ha megkeresed az eBay-től kapott e-mailek közt ehhez a termékhez tartozó Order dispatched: témájút, akkor abban benne van. Ráállsz a csomag ikonra és mutatja a dátumát.
Vagy nekem mutatja akkor is ha a View order details-re kattintok -
-
válasz
Xarina
üzenetére
Bejelölte hogy elküldve, mert a boríték nem szürke.
Oké, Resolve Problem, akkor Resolution Center és valamilyen okkal pénz visszakérés, már amit enged, úgy értem.
Előtte azért nézz rá a Paypal-re, ha ott nincs visszafordítva a pénz neked és az eBay-n semmi lehetőség, akkor Paypal nem érkezett meg dispute. -
válasz
Xarina
üzenetére
Akkor is jobb ha a bankod váltása van beállítva, mert a Visa euroban adja át az összeget és a Visa váltása $ -ról €-ra kedvezőbb, mintha a Paypal váltaná át.
Ma így vált a Visa: 1 UNITED STATES DOLLAR = 0.9269558769 EURO, 1 BRITISH POUND = 1.3941000000 EURO
Nézd meg, hogy a Paypal milyen árfolyammal vált. Nekem nincs € elszámolásom, ezért nem tudom megadni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4651
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) 12 hónap gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

V/