Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
Én meg egy német vevőn voltam kiakadva. 150 dolláros induló licittel hirdetek egy terméket. Augsburgból ír egy fazon, hogy meg szeretné venni, megbízható vagyok e. Válaszolok neki.. kér még fotókat a cuccról, küldök neki. Majd jön az üzenet, hogy mennyiért tudná megvenni tőlem? Ez a "mennyi az alja" kérdés más formában... Írom neki, hogy mennyi az ajánlatod? Erre vissza ír egy ilyet: "10$?" Pff... 🤣 Nem tudom mit képzelnek magukról.
-
Közel 10 éve vásárolok az eBay-en. A német eBay-t eddig is primitívnek tartottam, de ma kiverte a biztosítékot nálam.
Megvennék valamit, kosárba helyezem, fizetés, belépés a PayPalra, jön a jóváhagyó ablak a az eBay-en és a képembe vágja hogy korlátoznak.Kérjek kódot. Oké kérem. Nem sms jön hanem németül pofázik az automata, nyomjak egyet vagy kettőt (eddig terjed a német szám ismeretem) aztán pár mp alatt ledarálja a nekem egyébként is értelmetlen szöveget, de ilyen gyorsan meg sem tudom fejteni. A 3. alkalom után 24 órára ki vagyok rúgva.
A parasztok nem értik meg, ha nem tudunk vásárolni akkor az eladó sem termel jutalékot nekik, így felkopik az álluk.Persze a hülye reklámjaik azok megtalálnak ezután is. És nem írtak hogy változna a szerződési feltételük, hogy korlátozzák a vásárlókat. Ez is egy saláta társaság lesz.
-
francois8
csendes tag
Köszi! Az álatalam felsorolt lépésekkel az ebay ügyfélszolgálatnak fogok írni? Sajnos ezzel a német felületettel megzavarodtam. A lényeg ezen a két opció, mely fordítás után, visszatértést szeretnék, vagy a terméket akarom.
-
francois8
csendes tag
Csak, hogy jól csináljam, és az ebay beavatkozását kérném: a vásárolt terméknél: contact > I didn’t receive my item > request a refund or more information ? Ez után sajnos németül jelenik meg minden, át sem lehet váltani angolra, de ki lehet választani azt, hogy visszatérítést akarok. Itt a lehető legegyszerűbben fogalmazzak, vagy van erre valami hivatalos szöveg?
-
Zugi
aktív tag
Köszönöm, egy problémám van jelenleg, hogy sehol sem tudom kérni az Ebay közbelépését.
A terméket visszaküldtem az eladónak, csak sajnos az Ebay oldalán a megadott track szám alapján továbbra is "Item shipped - current progress" állapotot mutat, és ott sajnos tapasztalatok alapján nem is fog frissülni. Nem tudom lehet -e ezen valamit nekem módosítanom? A Magyar Posta track oldalán viszont látható hogy rendben visszaérkezett és eközben az eladóval is sikerült váltsak egy üzenet kört, aki nem akar refundot adni a termék állapotváltozása miatt. Kértem tőle megoldás javaslatot, mert én arra gondolok, hogy egy csökkentett méretű refundot adjon akkor, vagy pedig küldje nekem vissza a terméket, hajlandó vagyok az újabb postaköltségét is megfizetni, csak sajna napok óta kussol, nem lehet vele egyeztetni.
Itt szeretnék Ebay beavatkozást kérni, de most ebben az állapotban nekem sehol sem hozza azt az opciót az oldal, hogy Ebay beavatkozás lehetséges lenne.
Mit tudok tenni ilyen esetben? Van -e alternatív mód Ebay segítséget kérni? -
freaghill
őstag
válasz
Véreshurka
üzenetére
Köszi, következőre ez is jól fog jönni.
-
Véreshurka
senior tag
válasz
freaghill
üzenetére
Ugyan màr lejárt az idő, de hátha mást is érdekelne: eddig nagy megelégedésemre használtam már jópàrszor a myus-t [link] . Floridában vannak, és USA adómentesek, azaz nem jön az árra állami áfa. Szállításban nem vészes az ár, előtte a shipito-t használtam, de az sajnos egyre drágább lett.
-
-
Almacska
csendes tag
Sziasztok. A német ebayen (ebay.de) feladtam egy hirdetést. Hiába keresek szószerint rá akkor se dobja ki. Lehet oka, hogy friss az acount vagy más dolog hibázhat, amiért nem látszik a felületen a hirdetés?
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
eBay-en találtam egy olyan tárgyat, melynek 10 óra múlva le fog járni a licitje.
Az eladó nem támogatja a nemzetközi szállítást. (Csak az USA-t)Létezik rá mód, hogy ott bérlek egy címet, ahova elküldik, én meg onnan megkapom?

-
válasz
francois8
üzenetére
Ennek semmi köze a fizetéshez, a TW nem egészen erre használatos.
Ez az eladó nem tud neked forintot küldeni.
Megadhatod a bankod IBAN bankszámlaszámodat, de azért mert €-ot küldenek rá pénzt fogsz veszíteni. Azért el fog kérni váltási díjat, ez változó összeg de van egy fix ár úgy bankonként és számlacsomagonként 1500-3000 Ft közt, a pénzt devizavételi árfolyamon fogja átváltani forintra ami megint nem kedvező.
Mivel van TW fiókod és ha megnézed a leírását fel tudsz venni (ingyen) különböző egyenlegeket, azt amit az előző képen látsz, azokhoz adnak az adott devizában vezetett bankszámla számokat. Így azt megadva egy külföldi személynek az tud neked utalni devizát.
Annyit kell tenned hogy a képen az első kék gombra kattintva Egyenleg nyitás-sal ezt megteszed.Ez a lényeg:
Arról nem is beszélve ha igényelsz bankkártyát a TW-től lényegesen jobb devizaárfolyammal tudsz vásárolni mint a CIB bankos kártyáddal.
-
válasz
francois8
üzenetére
A magyar bankszámlaszámod 3*8 szám, legfeljebb az utolsó 8 az nulla.
A 16 számjegy az bankkártya szám 4*4 tagolással.
Közben megnéztem és ezt írtad:
Annyit tettem meg, hogy PDF-ben elmentettem a transferwise.com-ról, hogy fizettem neki.
Tehát aTW-ről utaltál, úgy hogy bankkártya volt a pénzforrás.
Akkor most az alábbi lehetőséged van, ha fontot küldtél akkor add meg a TW font számlaszámodat, ha €-ot küldtél akkor pedig az új TW belga €-os számlaszámot. Forintos számlaszámot ne adj meg mert sokat fogsz veszíteni. -
francois8
csendes tag
Ez banki számlatörténetben 16 jegyű számlaszám..
-
válasz
francois8
üzenetére
Azt írtad hogy banki utalással ment a pénz, ott akkor nincs semmiféle kártya. Megkeresed a banki számla történetben ezt az utalást és annak a bankszámlának írd meg a számát ahol megtaláltad ezt a tételt.
Persze az igaz hogy kártyás fizetés esetnén is bankszámláról utal a bankod. -
válasz
francois8
üzenetére
Ahhoz hogy megtalálja, azt a bankszámlaszámot add meg amiről utaltad, összes más csak kavaráshoz vezet.
A kártya számla nem fogad kívülről pénzt, főleg ha egy főszámla alszámlája. Az hogy van egy pénzforgalmi számla, amelyhez közvetlen kapcsolva adtak egy bankkártyát (nem alszámlaszám) az nem úgy kártyaszámla ahogy most írtam, az fogad pénzt.Ez kell nevemen, bankszámlaszámom, és a bankom megnevezés, bár ez utóbbi számlaszám első számaiból ismert.
Ha visszautalja pénzt akkor nem kell case.
-
francois8
csendes tag
Sziasztok! Tegnap reggel elnézést kért a kellemetlenségért a Seller, kérte a bankszámla számom, mert nem találja, amiről küldtem neki a pénzt. Szó sem esett a csomagról, hogy estetleg feladná... A kérdésem az, hogy a főszámla számom érdemes megadni a bankom nevével, vagy azt a banszámlaszámom használjam (black card számlaszám), amiről egyébként fizetni szoktam ebay-en? Mi a nagyon fontos infó, amit külföldi visszautalásnál meg kell adni, nevemen, bankszámlaszámom, és a bankom megnevezésén kívül?
-
Azt nem tudod használni, mert USA irányítószámokhoz tervezi és USA-n belül szállítással., onnan kell küldeni. Ha Magyarországról szállítasz az egész USA-ra ugyanannyi lesz. Kiválasztod hogy kivel akarsz szállíttatni aztán annak a díját írod be.
Összefoglaló 8.b adhat támpontot. -
oba
addikt
Üdv!
Szeretnék valamit eladni ebay.com -on, elsősorban amerikai vevőket megcélozva. Létrehozom a listing-et, mindent beállítok, item location-nél be van álltva, hogy Hungary. Szállítási költséget szeretnék kalkuláltatni UPS Saver -el, de nem fogadja el az irányítószámot. Invalid zip code -ot ír. Próbáltam már mindenhogy beírni: XXXX, HUXXXX, HU-XXXX, H-XXXX, HXXXX... egyik sem jött be. Ha egy öt számjegyű számot írok be, azzal egyből tovább enged. Az account beállításaimban a címem, és a ship from címem is be van állítva, ott elfogadta a magyar irányítószámot.
Van valakinek ötlete?
-
b12gege
csendes tag
Júni 13-án nyitottam, 23-án kaptam az első és utolsó választ. Azóta 29-én, és júli 6-án is írtam bele, mert mást nem engedett azon kívül, hogy lezárom az ügyet. Válasz már egyikre sem jött és mikor megnéztem azt írta, hogy júli 13-án automatikusan zárul. Más lehetőségem meg nincs az üzeneten és a záráson kívül, sehol egy közbelépős opció.
-
válasz
francois8
üzenetére
Van neki 3 napja a hivatalos válaszra, elfogadja vagy nem fogadja el.
Ezt írtam 9.-én: Kérted szépen, ha nem teljesíti önként, akkor július 15-én tudsz indítani I didn't receive it request-et.
Leírva az Összefoglalóban, de az a lényeg ha nincs a vásárlásnál várható kézbesítési időtartam akkor a vásárlás napjától számolt 30 nap a szállítási idő, ha ez letelik, akkor lehet indítani azt hogy nem kaptad meg megvett terméket.Június 14-én vetted meg, ezért július 15.
Leírod a helyzetet, legfeljebb mellékelsz egy képet bizonyítékul a vásárlási tételsorról hogy nincs elküldve. -
francois8
csendes tag
Szia! Kell-e valamit még tennem, hogy visszakapja a pénzem a nem feladott csomag miatt indított Cancel order-t? A Seller továbbra is bagózik a fejemre. A folyamat indításával az ebay fogja az eladót Refund-ra kényszeríteni? Az ebay ügyfélszolgálat esetemben kérni fog-e írásos bizonyítékot arra, hogy pénzt valóban kifizettem és jogosan szeretném visszakapni?
-
b12gege
csendes tag
Hello,
április eleji kanadai rendelésem nem érkezett meg, ráadásul tracking nélkül küldte az eladó, ha küldte, mert még blokkot sem volt képes mutatni, hiába kértem folyamatosan tőle...
Nyitottam egy case-t, refund kérelemmel, leírtam benne a problémám, amire kaptam választ is az eladótól, hogy el lett küldve nekem a refund, már zárhatom az ügyet. Vártam picit, persze a pénz sehol, szóval írtam neki megint a case-en belül, amire azóta sem jön válasz.
Nem tudok mást választani, csak "send message to seller" vagy "close case", így hiába akarnám, hogy az ebay segítsen rajtam. Ennek tetejébe még 3 napig lesz nyitva, utána zárul automatikusan...
Mi a teendő!? -
-
Zugi
aktív tag
Köszi, közben végre megmukkant az eladó, ma reggelre azt bírta válaszolni, hogy úgy látja, hogy a bakancsot hordtam, így nem tud refundot adni. Wtf? És ezt csak így, hogy én rákérdezek hogy mi van már? Magától meg csak el lett volna intézve azzal, hogy kussol és lenyeli a visszaküldött árut?
1 hétig sem volt nálam a bakancs, amit természetesen felvettem és a kertben, terepet imitálva is jártam benne a köröket, hogy érezzem milyen a tartása, szorítása, tényleg megfelel -e. Teljesen letisztítva, originál csomagolással küldtem vissza. Ha már az ember kivisz egy cipőt a cipőboltból, egyből ráfogható, hogy már hordott. Ha egy bőrcipőt elkezd az ember kipróbálni, nyilván minimálisan látszik máris hogy hol hajlik meg járáskor a bőr. Igazából így a távolban nem látom ezt megfelelő útnak, hogy ilyen vitába szálljak.
Innen kellene továbblépjek, csak kérdés bevonjam -e az Ebayt? Itt a kérdés az, hogy milyen opciók vannak ilyen esetben? Mondhatna némi értékcsökkenést a refundra (bár ez macerásnak tűnik, mert feltételezem bizonyítani kellene milyen megfelelő állapotban küldtem vissza, stb., ami hát így távolból macerás), vagy pedig postáztassam el az eladóval újra a bakancsot elvégre még az én tulajdonom ha egyszer kifizettem (ekkor csak az ismételt postaköltséget kellene eljutassam az eladónak valahogy), és ez esetben majd én magam hirdetem meg és adom el a bakancsot valamennyiért.
Csak kérdés ezeket a láthatólag nem túl készséges eladóval érdemes egyeztetni, vagy jobb ha valahogy bevonom az Ebayt? -
Zugi
aktív tag
A #80077-ben leírt problémámban köszönöm a válaszokat.
A történetem, hogy nem passzoló méret miatt visszaküldtem egy túrabakancsot az eladónak Németországba. Nyitottam erre egy "Return item" -et ahol leírtam az eladónak a problémám és hogy küldöm vissza. Erre válasz nem érkezett tőle. Megadtam a rendszernek másnap még a postai tracking számot is. Az eladó semmit nem reagált, de az Ebay engedélyezte a visszaküldést, főleg gondolom amiatt is, mert az eladó a termékét előzőleg 30 napos visszaküldési opcióval reklámozta.
A Paypaltól is visszaigényeltem a visszaküldés postaköltségét, az nagyon korrekten, flottul 2-3 nap alatt már a számlámon is volt.
A postai track követésen látom, hogy az eladóhoz is megérkezett időközben a visszaküldött csomagom, amit át is vett. De az eladó továbbra is kuka, semmi reakció részéről. Az Ebay kiírása alapján az eladó a visszaérkezett áru átvétele után 2 munkanapon belül köteles visszautalni az értékét. Ez most már 1 hete nem történt meg. Most írtam az eladónak, de kérdezem, ha nem jön reakció, sem az utalás, akkor mi a következő lépés és az hol kezdeményezhető? -
válasz
Remekelek28
üzenetére
Bármit veszel nem EU-ból azokra igen akár cégtől, akár magánszemélytől, új vagy használt teljesen mindegy. A szállítási költséget is hozzászámolják az értékhez.
-
francois8
csendes tag
Eddig nem érkezett semmi reakciója az eladónak. Ezt nagyjából sejtettem is. Ilyen esetben az ebay fogja felvenni a kapcsolatot vele, és kényszeríteni a pénz visszafizetésére?
-
Remekelek28
őstag
-
válasz
Remekelek28
üzenetére
Az nem fogja vállalni, ha nem ajánlott (biztosított) akkor elvesztése esetén nincs a postától kártérítése, nem lesz igazolás a kezében hogy kézbesítve lett neked, így akár le is tagadható hogy megkaptad, de ez csak egy elméleti feltevés, nem gondolom hogy ezt tennéd.
Egyébként minden küldeményt vámosok engedik be akár csomag, akár levél, ajánlott vagy nem az nem számít.
Nagyon kicsi a valószínűsége, amit nekem onnan küldtek levélküldeményként még arra is bekérték az értékigazolást ami után az értéke miatt semmit nem kell fizetni.Valójában egy sem volt és nem 2 db-ról van szó.
A másik az hogy az USA eladók nem szoktak ilyenekkel szórakozni, mert az elvesztési biztosítás csak a megfelelő értékkel feladott küldeményre vonatkozik, mellékelni kell egy vámárúnyilatkozatot, az hivatalos íratnak minősülnek, valótlan adat vámszabálysértés, bár nálunk inkább a fizetési igazolásnak hisznek -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Hsa Usából rendelek úgy 100 ezer ft köröli telefont és megkérem az eladót,hogy ne futárcéggel,hanem simán ajánlott nélkül küldje,van rá esély,h úgy elküldi és arra,hogy igy nem kell áfát fizetni,magyarul nem akad fenn? Mert,ha kell fizetni,sajnos nem éri meg.. Ha nem kell,megéri.. -
rednifegnar
senior tag
apr 17-i postazasu amcsi (usps) cuccom 2.5 honap utan mutatott ujabb eletjelt (ekkor mar case volt ra es az elado is hivatalosan kerestette) es ma 3 honapra ra megerkezett...
-
-
francois8
csendes tag
Nem írtam még meg. Vártam, hogy ennél több infót adjon, de ebben kételkedem. Írjam meg neki?
-
-
válasz
francois8
üzenetére
De vissza kell fizetnie. Azért törölted, mert nem küldte el. Ilyenkor a pénzt vissza kell adnia, vagy el kell küldenie azt amit megvettél.
Erre a sajnálom válaszra megírtad hogy utalja vissza a pénzt?
Kérted szépen, ha nem teljesíti önként, akkor július 15-én tudsz indítani I didn't receive it request-et. -
Ijk
nagyúr
Megjött a fényképező amit angol kereskedőtől vettem, be volt rendesen bugyolálva, külső sérülés nem volt a dobozon, mégis van egy rohadt nagy karcolás végig rajta: [link]
Hirdetésben így nézett ki: [kép]Visszaküldeni nem feltétlen akarom, mert nagyon nehezen beszerezhető, de erre valami refundot kérnék mindenképpen. Először írjak az eladónak, vagy indítsak egy reklamációt? Illetve esetleg tipp hány százalékot kérjek vissza a vételárból ilyen felületi sérülés miatt?
-
francois8
csendes tag
Az lehetséges-e, hogy a Seller-nek pont ez volt a célja, hogy a csomagot fel akarta adni, de én közben töröltem a rendelést, és így nem kell visszafizetnie a pénzt? Ő nem jelölte meg, hogy feladta a csomagot, és a tegnapi levélből sem derült ki, abból, hogy feladta volna. Kinek lesz igaza? Nem tudom, hogy megy ebay-en ennek a menete.. A pdf-ben elmentettem utalásomnál egyébként nem írtam a közleményben semmit, ez szintén lehet öngól?
-
parkr
őstag
"Can you send us a new paypal account? We will refund you. Wish your reply"
Nem tudom hogy most csak teszi a hülyét a kínai, vagy miért nem tudja megnézni miről fizettem? évek óta ugyanazzal a paypallel fizetek

Elküldtem neki az email címet, remélem nem lesz belőle gond az ebay felől... -
francois8
csendes tag
-
francois8
csendes tag
Köszönöm! Erre mondtad, hogy kellene reagálni valamit a seller-nek? Ezzel mit indítok el az ebay-en?
-
francois8
csendes tag
Igaz! Nekem a Request to cancel this order-rt ajánlja fel. Onnan pedig egy lehetőség van "contact seller".
-
francois8
csendes tag
"A tételsor jobb szélén a More actions menüpontok közül kell kiválasztanod. A Contact Seller-nél lesz, mert azt hogy nem érkezett meg a szállítási védelmi idő után lehet választani, az pedig most még nincs. Vagy a Request to change an order vagy a Cancel order, nem tudom neked melyiket adja fel."
Köszönöm!
Jelenleg ezeket ajánlja fel:
Melyik opciót kellene választanom, ha az általad említettek közül nem jelenik meg egyik sem? -
francois8
csendes tag
"A pénz kézhez kapásától számolt 2 munkanapon belüli szállítást vállalt. A pénzt mikor utaltad el és biztos megkapta? Az rendben van hogy csak Németországba szállít? De ezt sem értem, a hirdetésnél nincs banki utalás fizetési mód, van PayPal és bankkártya.
De a legnagyobb gond hogy késve fizettél, így ha nem írtad meg neki és kértél türelmet, azért nehéz lekommunikálni a dolgokat."Amikor licitáltam és nyerésre álltam, vettem észre, hogy az nem az az eladó, akinek oda volt írva, hogy van szállítás Magyarországra. Elnézést kértem, és megírtam neki, hogyha megnyerem a licitet akkor természetesen fizetek neki, leírtam, hogy melyik szállítást használom. Erre ennyit írt, hogy "no problem". A végén természetesen megnyertem..Már akkor vasárnap szerettem volna neki fizetni, de akkor már nem reagált semmire. Kértem IBAN számot és a nevét, hogy utaljam a pénzt, semmi. A végén kérdeztem, hogy akkor hagyjuk-e az egészet, mert a kosaramba is megjelent már, hogy fizessek.... A hírdetésnél azt észre sem vettem, hogy VISA-val is fizethettem volna..., sajnos. Azonban hiába kilkkeltem a "Pay now"-ra, mindig a hibaüzenet oldal jött, hogy vegyem fel a kapcsolatot az eladóval, mert nem szállít Magyarországra. Végül pont 2 hét elteltével kért elnézést, személyes problémái akadtak, és, hogy tudok-e fizetni paypal-lal. Nem tudok, hanem csak bank transferrel. Annyit tettem meg, hogy PDF-ben elmentettem a transferwise.com-ról, hogy fizettem neki. De megkérdeztem, hogy megkapta-e a pénzt, mondta, hogy igen, ott van, kérte a pontos címem és nevem. Na ez már nem hallottam róla...
Bottal üthetem a pénzem vagy ezek után tehetek még valamit? -
Megjelent az EU Bizottságának a rendelete amelyben meghatározták, hogy nem 2021 január 1-től lépnek életbe a 22 €-os kis értékű küldemények vámkezeléseire vonatkozó módosítások, mármint az hogy eltörlik. Lényegében csak jövő nyártól (július) lépnek életbe.
(Zagyva szöveg, de a lényeg az előzőleg leírt) -
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Csak érdeklődnék, mégpedig afelől, hogy hogyan lehetséges az, hogy van egy licites tétel, és már harmadjára kerül meghirdetésre "Reserve not met." miatt. Ha jól olvasom ez azt jelenti, hogy a licit nem érte el a minimum összeget amiért az eladó eladná. De a logikáját sem látom az eladónak, mert először 400$-os kezdő áron volt meghirdetve, most meg már csak 250$-ért. Futottatok már bele hasonlóba? Igaz amennyiért vége lett a liciteknek nem venném meg a terméket, de úgy 300$-t még áldoznék is rá
. -
PitLee
őstag
Jó, hogy szóba került, mert sajna én is belefutottam egy hasonlóba.
Már írtam neki egy levelet, de nem válaszolt, a mai nap írok még egyet.
jún. 10.-én vásároltam nála, bár szállítási határidőt nem írt, a termék készleten van nála, de a mai napig nem adta fel (nincs fekete ikon),
(hogy most beteg, autóbalesete volt...ect. nem tudom mi a gondja, de kellemetlen így első nemzetközi és ebay-es vásárlásnál mindjárt a közepébe beletrafáltam, főleg hogy reménykedtem 2hét max és kezemben a cucc, mert hát használnám a trakit
)A Contact Seller menüben
az elsőt választottam
I have a question about using my item or I want to send the seller a message (0)
vagy inkább az Other-be írjam vagy mindegy nincs ekkora jelentősége.Ha második levélre sem érkezik válasz akkor indulhat "A pénz vissza hadművelet"

ebay link a termékrőlUi: mivel kellet más alkatrész is, amit más eladótól rendeltem, ahol rendesen mennek a dolgok, írt kb.-i szállítási időt, válaszol a levélre, kaptam üzit mikor feladta, kaptam szállítási követést, így most már kezdek képbe kerülni, hogy hogyan is zajlana egy normál vásárlás.
-
atala
addikt
Régebben többször rendeltem az ebay-en egy illetőtől memória kártyát, pendrive-ot, de elfelejtettem a nevét, és a vásárlás már nem látszik az ebay-en.
Valami s betűs volt. Tudnátok segíteni? -
válasz
maxxenergie
üzenetére
EU-n belül nincs Vám, ÁFA fizetés. 5 kg-ig 17,99 EUR 10 kg-ig 22,99 EUR
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Biztos le van írva olvasgattam is csak nem vagyok biztos benne inkább kérdezek

Ha Ebay-ről rendelek magánszemélytől /Németországból/ egy használt számítástechnikai terméket mely cca. 250-300 euró érékű /licites/, akkor a szállítási díjon kívül kell még fizetnem valamit is /VÁM-ÁFA stb../ és ha igen mennyi jön rá a vételárra

Illetve valaki nem tudja véletlenül DHL-el mennyi cca MO-ra Németországból a szállítás, mert az eladó nem adta meg 5KG alatti csomag lenne.
Előre is köszönöm.

-
válasz
francois8
üzenetére
A pénz kézhez kapásától számolt 2 munkanapon belüli szállítást vállalt. A pénzt mikor utaltad el és biztos megkapta? Az rendben van hogy csak Németországba szállít? De ezt sem értem, a hirdetésnél nincs banki utalás fizetési mód, van PayPal és bankkártya.
De a legnagyobb gond hogy késve fizettél, így ha nem írtad meg neki és kértél türelmet, azért nehéz lekommunikálni a dolgokat.Mivel nem került feladásra most neked az a lehetőséged van hogy kéred a vásárlás törlését.
A tételsor jobb szélén a More actions menüpontok közül kell kiválasztanod. A Contact Seller-nél lesz, mert azt hogy nem érkezett meg a szállítási védelmi idő után lehet választani, az pedig most még nincs. Vagy a Request to change an order vagy a Cancel order, nem tudom neked melyiket adja fel.
Erre lennie kell valami reakciójának, ha nem lesz, akkor majd amikor megjelenik (írják a dátumot) kérni kell az eBay közbelépését. -
francois8
csendes tag
Sajnos szerintem ezzel az eladóval megszívtam, mára sem jelezte az ebay, hogy feladta volna a csomagot. Eddig sem volt túl kommunikatív, de most végképp elveszett, semmilyen levelemre nem reagál. Most már csak az a kérdés, hogy vissza tudnám-e igényelni a pénzem.. Ez a Bank transfer-es fizetés eddig nekem nagyon bevált, mert gyors volt, de úgy érzem, a vásárlói védelem ilyen tekintetben nem nekem fog kedvezni.
Mit kell tennem? Első körben az eladónak kellene egy levelet írnom?
Erről a tételről van szó: https://www.ebay.com/itm/Binoculars-Hensoldt-Wetzlar-Diagon-7x50-/224037368319?_trksid=p2047675.l2557&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&nma=true&si=U9keZhdNsN8K1tFGVOUfkffqzKg%253D&orig_cvip=true&nordt=true&rt=nc -
válasz
francois8
üzenetére
Meg szokott lenni adva a hirdetésnél, szállítási lap fülön Versand und Zahlungsmethoden és a fő oldalon is, bár most nézem ezek lehagyták, de ha az ebay.com oldalon nézed a hirdetést és a Shipping and payments fülre kattintasz akkor látsz ilyet:
Handling time Will usually ship within 1 business day of receiving cleared payment.
Ez a fizetés (pénzmegérkezés) után 1 munkanap. PayPal esetén a fizetést követő nap utalás meg azután amikor jóváírják a számláján. -
francois8
csendes tag
Köszi a válaszod! Igen, ezek az ikonok világosak számomra, sajnos nálam nem "feketedett" be a csomag ikon. Ezt mindig az eladó jelöli be, hogy feladta? Mert, ha igen, akkor gondolom, hogy a csomag akár úton is lehet. Meddig kell feladnia a csomagot a Seller-nek, ha a fizetés megtörtént?
-
válasz
francois8
üzenetére
Nem azt jelenti, nem tudok németül így nem értem hogy mit kell itt jelölni.
De ha nincs várható szállítási időtartam megadva, akkor a vásárlás napjától számolt 30 napon belül nem lehet meg nem érkezett request-et indítani, ha nem törölt a vásárlás vagy az eladó.Ha van időtartama akkor meg annak az utolsó dátumától számolva lehet.
Ha nem adja fel akkor te kérheted a vásárlás törlését, de nem azt hogy nem érkezett meg.A vásárlási tételsornál van 4 ikon melyik a szürke? Az első a € az fekete, ha utalással fizetted akkor neked kell bejelölni hogy fizetve, egyébként meg rendszer csinálja, a második a csomag az szállítás megkezdve, ha fekete akkor elküldve, de ilyenkor a tételsorban írva van Der Artikel wurde verschickt.

-
francois8
csendes tag
Sziasztok! Próbaképp ráklikkeltem az "I didn't receive it" -re. Ez a kép fogadott:

Ezt azt fogja jelenteni, hogyha nem adja fel a vásárolt terméket a seller, akkor nem is fogom tudni visszaigényelni a pénzem? Sajnos azóta sem adta fel, vagyis ebay-en nem jelölte meg az eladó, hogy feladta volna a csomagot. Ettől még feladhatta? Múlt hétfőn fizettem. -
-
válasz
Beni2360
üzenetére
Kevesen fogadják el és legtöbbször baráti fizetést kérnek, amire nincs vásárlói védelem.
A német polgári törvénykönyv szerint magánszemélynek nincs garanciaadás, szavatosság biztosítási és visszavételi kötelezettsége ha elad valamit ami ilyen magán eladás.. Lényegébe ahogy gyulaszu írja úgy biztonságos, ha személyesen veszed meg. Ha így kifizeted természetesen megint igaz amit fent írtam utólag nincs reklamáció.
Volt aki vásárolt és rendben ment a dolog, de többen meg át lettek verve.
Lényeg az hogy saját kockázatú az ottani vásárlás a legtöbb esetben. -
Beni2360
félisten
Az ebay-kleinanzeigen.de-n privát személynek hogyan lehet fizetni?
-
válasz
laskr99
üzenetére
Ha marad ez méret akkor pl Angliába ottani Royal Mail kézbesítéssel 3300 Ft, a Hermes kézbesítéssel 2665 Ft áron is ellehet juttatni a GLS is 7574 Ft-ért viszi. Nem 12000 Ft. Nem mindegy milyen szállítási költséget lát a vevő. Posta esetén 30,5 font GLS-nél meg 19,2 font.
Lehet hogy nehézkesebb feladni, de átgondolandó.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Fogyjunk le!
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen routert?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600MHz / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer BlackWidow V4 PRO 75% - US + AJÁNDÉK RAZER VIPER V3 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)