Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Sziasztok, UK ebayes vásárlás esetén van annak most jelentősége, hogy Zero customs charges? ~80e Ft értékű, amit vásárolnék. Checkout-nál is ennyi a végösszeg. [link]
-
duke
aktív tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
En sem tudok most fizetni az Ebay-en OTP -es kartyaval(1 honapja meg ment). Ugyan azt hibat irja, mint nalad. Fogalmam sincs miert, nem megy a kartya, ugy altalaban mukodik, mashova sikerult fizetni. Aktualisan vannak hibak az OTP-nel, de hogy ez osszefugg- e, ezzel az nem biztos.
[link] -
válasz
mikk2000
üzenetére
Már beszélgettünk róla.
Majd július 1-től szűnik meg a 22 €-os vám és áfamentes határ.
Júniusban meglesznek hogy milyen új módon megy pontosan vámolás és áfa fizetés, de a jelenlegi rendszer az alap.
A vám nem igazán gond mert eddig a legtöbb dolog 0%-os vámtételű volt, az áfa meg ami felszámolódik nálunk a 27%.
Folyamatban vannak a már elfogadott jogszabály alapján az előkészítések.
- On-line felületen a szállító értesítése után hogy jött valami, te vámoltatod és fizeted rögtön a szükséges dolgokat, az áfá-t és vámot ha van és azután a szállítótól megkapod
- Az adott külföldi kereskedős fizetéskor beszedi az áfá-t ehhez csak EU-s engedélyt kell kérnie, ez a rendszer már az angol és USA eBay-nél részben működik
- Ha július 1-től a posta is az új online rendszerét fogja használni, akkor nem kerül annyiba a vámeljárás mint amennyit most kérnek (3500 Ft), de ugye nem vagy kötelezve rájuk.
- Lesznek a cégeknek EU-s lerakataik és onnan vásárolsz. -
mikk2000
őstag
Sziasztok, felröppent korábban olyan hír hogy kivétel nélkül minden rendelt termék után áfa/adó fizetés lesz, erről tudunk valami bővebbet, hogy ez mikortól lép életbe, és mi mennyibe kerül majd?
-
-
válasz
podcast
üzenetére
Tudsz németül, mert nem árt. Semmi komolyabb, beállítód ha lehet a üzleti szabályaidat a szállításra, a fizetésre és a visszaküldésre és amikor adsz fel hirdetést akkor azokat használod.
Egyenlőre rendelkezned kell PayPal fiókkal amelyre kapod a vételárat és fizeted róla jutalékot. Úgy kalkulálj hogy az eBay jutalék 10-13 % a PayPal jutalék 3,4-5,4% tehát minimum 18 % költséggel számolj.
Kezdő eladóként korlátozott a havi hirdetések száma és az értéke. A szállítás díja bizonyos kategóriáknál maximált. El kell döntened hogy kivel szállíttatsz van amikor a Magyar Posta olcsóbb, de van amikor a futár cég. A pandémia miatt figyelni kell hogy mely országban épp mi vonatkozik a szállításokra és a normál viszonyokhoz képest késések lehetnek a kézbesítésben. A kezdő eladó első eladásai esetén a vételárat 21 napig nem tudod felhasználni, így biztosítják hogy legyen fedezet a vásárlói védelemnek, de neked persze az általad megadott időben el kell küldened a megvett dolgot. Sajnos a vásárlói védelem az egyik probléma eladás szempontjából, nagyon pontosnak kell lenni a termék leírásnak, a képeknek, ennél jön elő a német nyelv tudása.
Deviza konverzió nem jelentkezik.
Jó ha van Wise fiókod és ott €-os bankszámlád, mert néha jobb ha eleve a bankszámlára megy a pénz, ekkor ugyan van az eBay vásárlói védelme, de nincs PayPal jutalék a vételárból és a 21 nap csúszás.
Az Összefoglalóba azért találsz némi segítség, igaz konkrétan nem a német felület, de a nyelvi eltéréseket figyelmen kívül hagyva a felületek azonosak. Egyébként bármely eBay nemzeti oldalon adhatsz fel hirdetést. -
podcast
tag
Mennyire bonyolult folyamat német ebayen eladni?
Van erről valakinek konkrét tapasztalata vagy leírása?Eladói fiók beállítása, deviza konverzióra odafigyelni, nemzetközi szállítás szépségei?
-
válasz
somnia
üzenetére
Még annyi hogy igényelni kell EORI/VPID azonosítót (vámazonosító szám) a cégnek, mert csak azután mehet a vámoslás téma. Ehhez kellenek a céges alap adatok, cégbírósági végzés, amely 30 napnál nem lehet régebbi, belföldi bankszámla meglétét igazoló szerződés, aláírási címpéldány, amennyiben képviseletet lát el a gazdálkodó, úgy szükséges meghatalmazás csatolása is.
-
somnia
senior tag
Sziasztok?
Mi a különbség, hogy valamit magánszemélyként vagy cégként vámolnak? -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Akkor nem tudom, nekem megjavult amikor ilyen szétcsúszás volt.
-
PROTRON
addikt
Biztos vagy benne hogy valós jelentkező?
Csak mert nem rég is jelentkezett itt egy kolléga hogy nála bizony egy csaló jelentkezett az apróhirdetésre külföldről...mármint elsőre csak megkérdezte itt hogy a jelek alapján tényleg csaló-e, aztán a jelek alapján kiderült hogy az. Meg 2-3 levél váltás után be is bizonyosodott.
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
A böngésző gyorsítótárat is kell törölni, mert változott az oldal felépítés és ami el van tárolva az okoz gondot.
-
rednifegnar
senior tag
nektek nincs problematok az ebay oldalaival? egy ideje azzal kinlodom hogy nem toltodnek be az oldalak vagy csak teljesen szetesve. persze toroltem a sutiket, probaltam tobb geprol is de hasonlo az eredmeny. neha gondol egyet es frankon bejon minden, tudok keresni, aztan par perc mulva megint szetesik es kinlodas minden. marha sokaig homokorazik ilyenkor. mas oldalakkal nincs gondom, telorol is megy ugyanebben a halozatban.
-
zsero
aktív tag
Nem eBay de ehhez van a legközelebb.
Egy apróhirdetéses oldalon eladnék egy terméket és Taiwanból lenne a vevőm. Hogyan tudna fizetni? Wise számlám van, meg PayPal is, de a PayPal ha jól gondolom elég drága lenne. -
nyepi
tag
válasz
IntelKiller7
üzenetére
Lehet vele, én is azzal szoktam.
-engedélyezd a tranzakciót a smart bankban
-figyelj a vásárlási limitre (én ezt szoktam elfelejteni
) -
Netes felületen próbáltam címezni, és nem volt egyértelmű mit hova írjak. pl mindenhol csak a háznál kézbesítést lehet kiválasztani, ilyen automatás opció külföld esetén nincs.
A MPL elvileg a DHL-nek adja át a csomagot, tehát működhet a dolog.
DPD edetén max rákérdezek személyesen. -
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata itthonról németországi DHL csomagpontra postázással kapcsolatban? -
IntelKiller7
nagyúr
OTP Bonus kártyával nem lehet fizetni Ebay-en? Tegnap este próbáétam, visszadobta, most pedig ismét visszadobta.
Your payment didn't go through. Please check the card info and billing address or select a different payment option.
Nem értem miért nem jó neki a kártya..
Paypalon keresztül ugyan azzal a Bonus kártyával, engedte.
-
h0o2a7j6
tag
Sziasztok!
Miután eladok valamit, megkapom a pénzt egy összegben (áru értéke+postadíj) a PP számlámra, a PP a teljes összegből vonja a jutalékot, magyarul a postaköltségből is levonja tőlem az ő százalékát? -
somnia
senior tag
Sziasztok!
Mi a különbség, hogy valamit cégként vagy magánemberként vámoltatok? -
mokus1
addikt
Nem találom az egyenlegem, hogy mennyit sarcoltak eladás utan.
Tudnátok segíteni hol találom?
-
Összefoglaló, 19. Vámügyintézésről néhány gondolat
Leírtam mindent, be kell küldeni, mert ez már vámeljárás, amelyben el fogják engedni az áfá-t, ehhez viszont a postát meg kell bíznod a képviseletedre, így kell az a nyomtatvány is.
És gyorsan, mert ha áprilisban fogják feldolgozni akkor már 54,23 a határ.
Én már ma elküldeném. -
cdl
senior tag
Sziasztok.
Rendeltem az canadából az Ebayon keresztül egy kerékpár nyerget.
A postától most kaptam egy sms-t, hogy vámeljárást szeretnének lefolytatni vele kapcsolatban.
54.98.Canadai dollárt fizettem érte.
Az összefoglalóban leírtak szerint nem kell áfát fizetnem. mivel nem érte el az 56.9-et.
Küldjem el a postaimport@posta.hu-ra az összefoglalóban találat leíratot, benne a küldemény számával, és a Paypal-os fizetést csatolva és kész?
Vagy ki kell tölteni a Egyszeri import vámkezelési megbízás-t?
Köszönöm. -
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok!
Ebay-ről rendelnék használt műszaki cikket, a termék Japánban van, DHL express-el küldenék, milyen vámra számíthatok? 110.000 ft az értéke, meg az eladó ezt kérdezte "Would you tell me the value of the invoice you require." Mire gondolt hogy mondjam meg a szükséges számla értékét? Kevesebbet írna rá?
-
Robyka
aktív tag
Kínába melyik csomagküldő a legjobb? Fürgefutáron lehet meg postának van díjkalkulátora amit találtam.
-
válasz
gabesz345
üzenetére
Neked csak annyi a dolgod hogy amit elvárnak csatolva legyen és valós adatok legyenek rajta.
Már március vége van, de még náluk hatalmas katyvasz a bemenő dolgok vámoltatása is. Úgy kezdtek január 1-el hogy vagy 20000 ember hiányzott erre a szakterületre és nem voltak normálisan kidolgozva az eljárási szabályok sem. -
válasz
gabesz345
üzenetére
Te írod rá a CN22-re vagy aCN23-ra mert tudniuk kell. Nem ismerheted minden ország vám és áfa szabályozását, de egységesnek tekinthető hogy egy kereskedőnek, eladónak visszaküldött termék esetén nem fogják felszámolni a vámot és az áfát, mert az nem importálás.
Nem az érték a meghatározó hanem a vámolási jogszabályok által megkövetelt bizonylatolás. -
válasz
gabesz345
üzenetére
Az Összefoglaló 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek. segít a viszaküldés tervezésben.
Nem kell csomagként, belefér a levélküldemény kategóriába, a CN22 vagy CN23 szükséges az ottani vámosoknak akár mennyi is az értéke, pl december 20-tól a Royal Mail nem vette át azokat az EU-ból érkező küldeményeket amin ez nem volt rajta.
Ha visszaküldöd a megvett terméket az ugyan miért lenne ajándék
Ajánlottként kell küldeni, mert nem lesz nyomkövetési azonosítód, de azt a magyar posta csak elsőbbségi szolgáltatással veszi fel. -
gabesz345
csendes tag
Sziasztok,
kérnék egy kis segítséget, az Ebayról vásároltam terméket, de rossz cuccot küldtek, az eladó az mondta küldjem vissza Angliába, nem szoktam külföldre feladni cuccot, így nem minden tiszta ebben.
Azonkívül hogy ráteszem a feladó címét és a címzettet, kell még rá a CN 22 vámáru nyilatkozatot ragasztani ügye? Ezen mit jelöljek be, ajándékot, vagy visszaküldött terméket, vagy mindegy? 5 font körüli úgyhogy nem vámos a dolog. Illetve kell még más dolgot kitölteni, intézni?
Illetve, hogy érdemes feladni regisztrált levélként, vagy csomag? Vinil hanglemez, tehát a csomagolás mérete is hasonló.
Kösz. -
PROTRON
addikt
Off.:
Nem tudom hogy pontosan milyen útvonalon érkeznek a Ti szállítmányaitok a távol keletről, de ez is lehet a következő időszakban némi hatással a beérkezésre: [link] keresztbe állt a szuezi csatornán egy konténer hajó...ha már lúd legyen kövér, pont a legnagyobb hajó.
-
válasz
GameKeeper
üzenetére
Köszönöm szépen a választ mindkettőtöknek!

-
GameKeeper
újonc
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Szia!
Nem kell aggódnod, nekem Angliából kétszeres idő alatt, Kínából két hónap alatt érkezett meg küldeményem. Érdeklődésemre a Postánál azt az információt adták, hogy csökkentett létszámmal üzemelnek szinte minden területükön, ezért türelmet kérnek. Tényleg megérkezett minden, de sokkal hosszabb idő alatt. Egy spanyol csomagom a ráragasztott AirMail címke ellenére közúti szállítással ékezett (nem volt légijárat a Covid miatt)a feladó szerinti 6 - 7 nap helyett három hét szállítási idővel esett be hozzám.
Kitartás, biztos érkeznek majd!
Üdv;
-
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Sajnos valami káosz lehet a szállítási vonalban mert néháyn csomó pontot külföldi és maygar posta NPKK azt látom hogy mai a következő nap érkezik az 1-2 napot tartózkodik az adott helyen és jön tovább az előtte oda érkező meg 7-8 napig is dekkolhat ott, teljesen random a feldolgozási idő. A COVID miatti lezárások és valószínüleg a személyzet megbetegedései miatt a küldemények szállításában, feldolgozásban előre kiszámíthatatlan időtényezők vannak.
-
-
válasz
RudiLicenc
üzenetére
Mivel nem könyvelt postai küldemények ezért hivatalosan nem vezetik a posták. Ezeket a megérkezéseket a logisztikai cégek írogatják, nem szokták fedni a valóságot.
Ha nem futár céges azonosítót (különböző hosszúságú számsorok) vagy Rx, Lx, Ex 999 999 999 és két betűs ország kód végződésű CN, NL, SE, LV, LT, BE, DE, ES akkor nem kell elhinned. A Kínából küldött de nem CN végűek esetén azoknak elsőként meg kell érkezni az adott országba és majd onnan új indulással fognak ide megérkezni.
Én vagy 5 tételnél amit említettél a 130. napnál tartok, még befuthatnak. -
Sziasztok!
Kínából rendelt nagyjából értéktelen dolgokról lenne szó (tokok, fóliák, stb...). Nekem sosem volt ezeknek a szállítási idejével problémám, gyakorlatilag max. 1 hónap alatt ideért mindig minden. Most azonban több termék sem érkezik meg. Mindegyikben egy a közös, az, hogy az utolsó infó az lenne, hogy beérkezett Magyarországra:

Innentől kezdve se kép se hang, ez a 4 különböző termék nem érkezik meg Magyarországon belülről hetek óta. Az lehetséges, hogy mind a négyet lenyúlták a postások? Vagy ilyenkor mi van?

-
Ijk
nagyúr
Az a gond hogy nem regisztrált felhasználóként jelenik meg nekem. Így a kapcsolatot sem tudom felvenni vele, mert természetesen eladáskor megint nem adott az ebay telefonszámot, emailt, csak címet. Hogy eladás után törlődött a profilja azt nem tudom, mert még a címet ahova küldeni kell azt megadta az ebay.
-
Valahogy fel kellene venned a kapcsolatot a vevővel és tisztázni vele a helyzetet. Mert fizettet és amit megvett azt el kell neki juttatni. Vagy kideríteni hogy az eBay mit csinált.
Ha most te elállnál a PayPal jutalékot nem fogod visszakapni viszont a pénz ami vételárként bejött azt visszaküldik és neked kell kiegészíteni a jutalékként levont pénzzel.
Ilyen nem létezhet hogy hogy úgy licitál valaki hogy nincs eBay fiókja. -
Ijk
nagyúr
Ma megvett valaki tőlem egy terméket, rá egy órára jött egy üzenet az ebay-től hogy letiltott licitálást a vásárlómtól mert gyanús mivel nem regisztált ebay-re:
"We had to cancel bids for the buyer, xxx, because they aren't registered on eBay:"Paypalon megjelent az összeg a pendingnél amit ugye 20 napig tart.
Akkor most ez mi lehet? Elvileg megjött a pénz a paypal-ra, akkor most álljak el az eladástól? -
válasz
francois8
üzenetére
Ne licitálj ha nincs rá szükséged, egyértelmű az eBay felhasználói szerződés, licit esetén köteles vagy kifizetni, ennél nem igazán használatos a meggondoltam magam és még sem kell.
Görgess lejjebb a képernyőn mert több részre van osztva, lehet hogy lejjebb látod.
Egyébként kérni kell az eladótól. -
francois8
csendes tag
Sziasztok! Liciten megnyert item megvásárlásáról, hogyan lehetséges elállni? A probléma, hogy nem is látom a Purchase history-ban... Kéri az eladó, hogy erősítsem meg.
-
Spet
addikt
Eladó nem adott meg címkét (EU-ról, Bulgáriáról van szó), ezt jelezte a rendszeren keresztül is. Címe megvan az eladónak.
Akkor nem én voltam a hülye, hogy jól emlékeztem nekem kell feladni, kifizetni, majd visszaigényelni a postadíjat.
https://csomagnet.hu/ oldalon az árak nagyjából megfelelhetnek a valóságnak ugye?
-
Egy általános help szöveg mindig ezt írják, de ez így nem igaz.
Nem véletlenül van még a PayPal költség megtérítése. Ha például eleve nem adott meg az eladó visszaküldési lehetőséget, de megegyezel vele ugyan miért neki kellene állnia bármit, vagy ha új dolog és neked nem tetszik még sem és meggondolod magad, a Fogyasztóvédelmi törvények (még az USA-ban is) a vevőt kötelezik rá, nehogy már az eBay új törvényt írjon. Szóval nem ebben kell egyeztetned az eladóval.
Nincs itt probléma, kell egy cím az eladótól ahol biztos átveszi, feladod nyomkövethető de nem horror árú szállítással és a költséget visszaigényled a PayPal-tól.Ha szó szerint veszi az eladó akkor a saját országában előre bérmentesített címkét küld neked (nem egészen működik más országban is feladható ilyen címkét kreáltatni), mondjuk USA posta címke, megkapod, rárakod a csomagodra és át kell adnod az USA postásnak, mert náluk úgy is működik, nem kell postahivatalba menni, de Magyarországon nincs felvevőhelyük, emberük. Eleget tett annak hogy ő fedezi a költségét? Igen, de te nem tudod elküldeni.
-
Spet
addikt
Tisztelt V/,
Terméket szeretnék visszaküldeni (eladó elfogadta az érveimet), viszont most olyan problémába ütközök, hogy az ebay az alábbi mondatot írja ki: The seller is still responsible for return shipping costs, so contact them to arrange return shipping.
Régebben úgy volt, hogy a visszaküldő állja az összeget. (és Paypal-on visszaigényelhettem egy határig)
Most nekem kell, akkor az eladóval egyeztetnem, hogy milyen céggel küldjem vissza?
-
PROTRON
addikt
Na én meg örülök hogy a postaládám ajtajába beleboxoltak így fizikailag nem tudnak beledobni egy levél vastagságánál vastagabb cuccost, így kénytelen volt értesítőt hagyni a postás az ebayes alkatrészemről.

Bár lehet hogy ez ma már általános? Ennek nagyon örülnék.
De aminek nagyon de nagyon örülnék, ha a posta alkalmazáson keresztül meg lehetne adni, hogy ha az én személyi ig-el beregisztrálva a címemre érkezik küldemény, akkor értesítsenek ki kézbesítés előtt 1-5 nappal ÉS legyen opció postán maradóra átállítani (borravalóért).
Cserébe, mivel így a postai vélelem kategóriába eső küldeményeket is el lehetne irányítani, na ezért hajlandó lennék beregisztrálni az igazolványomat, vállalva a jogi felelősséget ha véletlenül elfelejtek bemenni a postára érte.
Így legalább az elfújta a szél az értesítőt, meg kilopkodják a postaládából dolgokat is meglehetne úszni...csak éljünk már a 21. században legalább egy kicsit.
-
PitLee
őstag
válasz
PitLee
üzenetére
Ma megjött a válasz.
Elnézést kért és küldött egy új nyomkövetőszámot.
Ez már működik, 9-én adta fel (másnap) és 16-án am1 órakor hagyta el Angliát.
A Magyar Postánál is már látszódik.
Az GPT becslése szerint 20-23-a körül várható, tehát összesen kb 2 hét, de majd meglátjuk.
Így már nyugodtabb az emberfia
Ui: A kérdés kitudom vagy ő kitudja javítania nyomkövető számot az ebay oldalán vagy nem probléma ?
-
PitLee
őstag
-
válasz
PitLee
üzenetére
Nekem egy nem nyomkövetett angol csomag március 2-án lett feladva és március 8-án kaptam meg.
Amit Global Shipping Program szállítással (ott angol posta, nálunk futár) küldtek az 14-16 nap közt érkezett, ezek is március eleji érkezések.
Csak ez a szám van beírva az eBay nyomkövetésnél? -
PitLee
őstag
Nemrég vásároltam egy kis forrasztó masinát Angliából 21.03.08.
A kérdés mostanában kb. mennyi idő alatt érkezik meg egy sima csomag Angliából ?
Kaptam elvileg egy követési számot, de Royal Mail oldalán, (remélem jó helyen nézem) nincs infó róla.
RV748914987GB -
rushty
őstag
Mennyi ideje van postázni az eladónak? Lehet hosszabbítani? Gyanús a több napja semmi. Nem licitált.
-Appban order details - csak homokorazas van. -
válasz
rednifegnar
üzenetére
Nem lehet, figyelned kell.
Vagy törölteted a vásárlást és újból megveszed, ha nem licitált volt, mert ha olyan annál nem igazán kivitelezhető ez a módi.
Előfordul hogy eltévesztjük, én valamelyik nap az AliExpress-en egy drága dolgot automatikusan az AliPay-es kártyával fizettem ki, mert nem állítottam át PayPal-ra, így probléma esetén buktam a visszaküldést, mert nem lesz finanszírozva. -
rednifegnar
senior tag
merges vagyok, nem voltam resen, pp valtott, mire raebredtem mar leokeztam, buktam egy csomot
nem lehet ezt ujra permanensre beallitani valahogy? -
francois8
csendes tag
Sajnos tudom, hogy meg kellene vennem. Eddig nincs negativ feedback-em, remélem így is marad. Pedig elméletileg most kaphatnék az eladótól... Mennyi ilyennek szabad kigyűlnie a kirúgáshoz? Mert ez már a 3. esetemben, 2 év alatt.
-
válasz
francois8
üzenetére
Kéred az eladót hogy törölje a vásárlást. A vásárlásnál jobb szélen a More Actions és a Cancel-es szöveg, de előfordul hogy Contact Seller-t kell hozzá választanod és ott lesz ez a lehetőség ha ilyen szöveget látszik Request to change an order ez szintén a Cancel-nek felel meg
Bár megvételi kötelezettséged van, a licitálás ezzel jár. -
francois8
csendes tag
Sziasztok! Hogy lehet megnyert licitnél elállni a vásárlástól?
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
21 nap. A többi hogy hamarabb megkapod ha ezt azt csinálod.... az majd a következő vásárlásoknál.De a PayPal tartja vissza, hogy legyen fedezet ha reklamál a vevő.
Ha 2 kg feletti az csak csomag, ha alatta van a súlya nem érdemes csomagként küldeni, mert még a futárok is olcsóbbak. -
RoryBreaker
aktív tag
Köszi a segítségeket!
Elment a cucc, de a mérete miatt csak csomagban. Ez a Magyar posta elég vicces. Ők nagy ívben leszarják a vámáru nyilatkozatot valóban. Egyébként meddig tartatja vissza a lóvét az ebay a paypallal? Akkor kapom meg, ha odaért a csomag és a vevő visszaigazolja, vagy hogy van ez? -
válasz
tbalint3
üzenetére
Folyamatosan emelnek, az ár struktúrájukat is átalakították az egyértelmű postai és nem postai szolgáltatásokra. Az hogy milyen szándék van emögött azt nem ebben a topikban kell kitárgyalni, mert napi politika az tiltott. Nem azért kérnek többet hanem azért mert más a kiküldés folyamata ha terméket tartalmazó árúról van szó és azt kell fizetni. Én azon csodálkoztam hogy ez eddig ugyan miért nem jutott az eszükbe mondjuk már 50 éve mehetne így. Egy okot tudok megírom privátban.
-
tbalint3
tag
Bocsánatot kérek, pontosítanék: Senkit nem buzdítanék semmire, csak a saját tapasztalataimat szerettem volna leírni. Illetve azt, hogy egészen tavalyig a CN22-ért nem számolt fel a posta többletköltséget, most már ezért is 200Ft-ot kérnek. Persze, értem én, hogy még több kell a karmelitás krumplikirályunknak....
-
válasz
tbalint3
üzenetére
Te akkor nem az az ismerősöm vagy akinek a küldeményét az USA vámos a kukázta, mert nem volt rajta vámárúnyilatkozat és ez jogszerű is, szóval nem vennék rá mérget hogy nem foglalkoznak vele.
Te spórolsz 200 Ft-ot aztán veszítesz többet mert esetleg jön a case ellened. Csak a vevővel szúrsz ki, az ottani vámosoknak kell valami papír, mert nem tudják eldönteni ellenőrzés és a címzettől történő adatbekérés nélkül (késik a kézbesítés) hogy beengedhetik-e az országba. De ahogy gondolod.
Igenis kell az országot elhagyó megvásárolt termékhez vámárúnyilatkozat, kell vele foglalkozni.
Ezt nem a Posta találta ki, hanem 2017. évi CLII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról, az hogy szolgáltató emberi nem tartják be, nem kérik tőled az nem igazán jogszerű, de nem számít, mert nem nekik kell ezt csinálni, hiszen neked kell ezt tudni.
Szóval kérlek, ne adj olyan tanácsot ami némileg ellentmond a szabályoknak. -
tbalint3
tag
Saját tapasztalat: Ha a postán kérdezik mi van a dobozban: én mindig azt mondom, hogy dokumentumok. Eredmény: 200 Ft-al olcsóbb feladási díj, CN22-t sem kell kitölteni. Van olyan posta ahol nem is érdeklik hova megy és kell e vámolni (nagy ívből sz*rnak bele, true story!).
(És nem vidéki kisposta, bp közepe). Ezt sem veszik olyan komolyan szerencsére. USPS-t meg pont nem érdekli a kis zöld cetlijük......
Szerk: Az ebay előre beszedi vámot már a vásárláskor amerikai vevőknél, ez a lényeg. Ez kb. 2019 óta így van. Kifelé nem kell a vámmal foglalkozni -
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Az eladót nem érinti a vám és az áfa. Az a lényeg hogy neked csatolni kell a kimenő csomaghoz egy vámárúnyiltakozatot hogy az ottani vámosok tudják kezelni. Nézz bele az Összefoglalóba, 8.b Ha eladtuk a terméket azt el is kell juttatni a vevőnek.
-
parkr
őstag
válasz
RoryBreaker
üzenetére
miért lenne "amcsi címed"?
feladod postán, levélként (ajánlottan ha kell tracking) [link]
vámhoz neked max egy papírt kell kitölteni. -
RoryBreaker
aktív tag
Eszembe jutott még valami. Mi van ilyenkor a vámmal?Jól érzem, jobban jártam volna, ha csak EU-n belül adom el?

Ha mégis megy ez az amerika dolog........
Tudtok valami olyan feladási módot, ami nem 50.000 és nyomkövetés van és oda is ér?
Köszi! -
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ez így működik mert új eladó vagy.
A pénz ott van, megkaptad neked természetesen el kell küldened a terméket annyi időn belül amit megadtál feladásnak és mind az eBay-en mind a PayPal-on írd be a nyomkövetési számot.
Az egész eladás rizikós, mert kifoghatsz szemét vevőt.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- Linux kezdőknek
- Fotók, videók mobillal
- Star Citizen
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- További aktív témák...
- Apple iPad 5. generáció (A1822) 128GB, asztroszürke
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest