Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Futárral nem akarok szórakozni, nem nagyon tudom feladni, mert itthon senki sincs, én meg kitudja épp hol melózom, így nehéz kalkulálni.
Nem a gyári dobozban küldöm, abban összehajtva, fóliában van a cucc. Nekem mivel nincs doboz, körbe van papírral tekerve és az is körbe van papír galacsinnal tömítve. Picivel
szélesebb minta a gyári és magasabb. 47x37x14 -
válasz
laskr99
üzenetére
Ahol látom az alaplap szállítási csomagolási képeit hogy ennek a doboza olyan széles mint az alaplap hosszabbik oldala (30,5 cm) és úgy 8-10*8-10 a többi mérete, ha erről van szó. Akkor nem kell csomagban gondolkodnod. De az Összefoglaló 8.b-nél van futáros kalkulátor lehet hogy lenne olcsóbb is mint a posta.
-
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Az ami a képen volt?
Mert nekem egy hordtáskának a tűnik, amit hajtogatni lehet, ezt nem kiterítve kéne szállítani, mert összehajtható. Más 38*31*8 cm méretben szállítja. De persze ha más dologról van szó akkor nem írtam az előzőt.
A szállítási költség összevonható ha ugyanannyit fizet a német és spanyol abból még nm lesz gond, más náluk a kereset.
De gondod lesz a rövid várható szállítási idővel.
Nem tudom hoyg csinálod, de mielőtt adnál fel hirdetést meg kellene csinálni a saját üzleti szabályaidat (Business Policies) a szállításra a fizetésre és a visszaküldésre és ezzel ki tudod kerülni hogy az általuk adott feltételeket használd, mert azok nem egészen jók. -
xcvbxcvb
aktív tag
Jól gondolom hogy a DHL ecommerce -et a posta hozza ?
-
-
válasz
fireman123
üzenetére
Azzal kezdtem a hozzászólást, az elérhetőséget csak azért írtam mert néha másért is eltűnhet a gomb és esetleg kíváncsi vagy a kapott értékelésekre
-
válasz
fireman123
üzenetére
-
fireman123
őstag
sziasztok, .....vissza szeretném igazolni, hogy megérkezett a rendelt áru, de most másképpen jelenik meg az oldal (kb. 2 hónapja nem néztem rá) mint korábban és nem találom hol kellene ezt megtennem, korábban volt egy "feedback" gomb a megrendelt termék mellett, ...tudna valaki segíteni, hogy hol keressem?
-
válasz
laskr99
üzenetére
Én sem értem hogy mit szeretnél kicentizni a szállítási költséget? Lényegében EU-n belül egy ára van a postának és EU- kívül is.
Ez 2 kg-nál nehezebb? Itt az elsőbbségi díjhoz jön az ajánlott 1415 Ft és ha kell átvétel igazolás tértivevény 625 Ft
501 g-tól 7500 Ft (24 $) vagy 8860 Ft (28 $) (+ha kell a 625 Ft)
EMS-nél 2 kg a közelebbi EU országok 11300 (36 $) a távolabbi 13600 (43 $) EU-n kívül meg 19300
Ez is lehet két érték EU 13600 és kívül 19300 -
-
válasz
laskr99
üzenetére
Mennyinek kell lenni akkor amit ott szeretnél látni?
Ha nem enged magasabb összeget akkor a kategória posta díj korlátba ütköztél.
De mit adtál meg szállítási módszernek?
És a shipping rate az biztos kell?
Ha nem USA belföldi szállítást akarsz akkor a következő lehetőségeid vannak, de az első célszerű a jelenlegi körülmények közt, mert nem érnek oda időben
Economy services from abroad
Economy Shipping from outside US (11 to 23 business days)Standard services from abroad
Standard Shipping from outside US (5 to 10 business days)Expedited services from abroad
Expedited Shipping from outside US (1 to 4 business days)És legalább 10 nap a Handling time, feladhatott hamarabb de a várható szállítási idő vége később lesz, lehet nyerni időt.
40 $ Angliába az nem sok egy kicsit?
-
Sziasztok!
Próbálok eladni, de mindig falba ütközöm. Már shipping rates is lett állítva, de usaba mindig irreális a postaköltség, konkrétan már 60 dollár a sima posta amit beraktam, de oda csak 15öt kér, mit rontok el? Mindenhova máshova ahogy nézem jó, de oda sehogy se... Valamiért belföldinek rakja, vagyis domesticnek, oda raktam 15 dollárt....
Erről lenne szó:
[link] -
DeFranco
nagyúr
sziasztok,
rendeltem németországból egy terméket 23-án, szállítási időnek júni 26-júli 6 volt megadva, a postázási költség viszonylag magas volt, 7 EUR
kaptam hozzá tracking számot is, UM702148799DE, de ez úgy tűnik mintha vagy nem működne vagy nem lenne valós.
mivel 3337 tranzakciója van, európai eladó és 100% pozitív értékelés így a visszaélés esélye szerintem viszonlyag kicsi, de nem tudom mi lehet az oka annak hogy a csomagnak se híre se hamva.
-
francois8
csendes tag
Köszi! És az nem gond ilyenkor, hogy két hétnél is több eltelt a fizetésig? Ez önhibámból kifolyólag történt, viszont ez nem mentség, hogy nem tudtam fizetni.
-
francois8
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem volna, hogy a Bank transfer-es utalással visszakövetelhetem-e a pénzem, ha nem kapom meg a vásárolt terméket? Nagy nehezen felvette velem a kapcsolatot az eladó (2 hétig semmire nem reagált), hivatkozva az elfoglaltáságra. Akkor azonnal kifizettem neki az IBAN-jára a pénzt, viszont azóta sem került a termék feladásra. Ismételten nem ír vissza, hogy csomagot feladta-e egyáltalán..
Sajnos csak 3 csillagos a seller, így nem túl régi tag az ebay-en. -
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Ha elfogadod a vevő törlési kérését azután tudod másnak felajánlani
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
Köszi a választ
Még annyit (kettőt) szeretnék kérdezni, hogy ha a nyertes kérésére törlöm ezt a rendelést (cancel order), akkor ugye az ebay nem fog semmi díjat felszámlázni? Volt már egy ilyen esetem, de akkor egy kis értékű holmiról volt szó, és nem néztem annyira a havi számlán utána. A másik ehhez kapcsolódó, hogy ilyenkor fel lehet valahogy a többi licitálónak ajánlani a megvételt, vagy vadiúj listázást kell indítsak?Szerk.: látom a second chance offer-t a többi licitáló felé, csak az nem világos, előtte kell-e töröljem a rendelést vagy hogy megy ez pontosan
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Inkább 100-ból 1, de ez benne van a pakliban, problémás vevő az több van, de azért az kevésbé fájdalmasan is megoldható. csak tudj bizonyítékot adni a valótlan állítása ellen.
Írtam már, elektronikai alkatrész és reklamációhoz mellékelt egy képet, viszont én meg tudtam igazolni hogy az nem lehet az enyém mert más a gyári száma, nem egyezik az elküldöttről készült képekről.
Persze ha valami szállítás közben megsérül azzal én sem tudok mit kezdeni, az jogos probléma. -
Sanyaaa26
aktív tag
Szia, igen minden rendben volt, bár hozzáteszem ott sem olvasta el, ugyanígy ott volt, csak megegyeztünk hogy megnézem mennyibe fog kerülni. De az egy 20 dekás cucc volt, ez meg 14 kiló, és kb 60k lenne csak feladni. Azért is írtam hogy előtte írjanak, nem is értem ha megvan az illető, már leveleztünk is miért nem ott keres? Na mindegy, a lényeg hogy így ezzel jogosan kérhetem a törlést ha arra kerül a sor, megírtam neki mailba, ha előre utalja nekem számlára a szállítási költséget feladom, és majd rendezem ha felszabadult a pénzem. Kölcsönös bizalom kell ehhez, ha nem tetszik neki akkor kérem a törlést, nekem ennyi pénzt elővenni csak egy feladáshoz kicsit sok.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szoktunk reménykedni, hogy igazi vásárlás és pozitív vevő lesz az akivel kapcsolatba kerültünk.
-
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Persze vissza lehet lépni, mert sajnos az USA nem zárható ki a szállításból, viszont egyértelmű amit írtál és nagyon drága lenne a szállítás, viszont a 150$-os száll.költséget csak kifizette, így az nem lehet indok. Az sem hogy nem szállítanak innen az USA-ba. Tönkrement, ellopták menet közben.
Előző eladásodnál ezzel a vevővel egyébként minden rendben volt? A negatív értékeléstől ha azt kapnál, nem kell megijedni, kérheted a törlését mert volt valami xxxxxxx okod a visszalépésre. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sajnos előfordult már olyan is hogy még meg sem kapta és meglepő módon nem az vásárolt akinek el lett küldve. Az állítása szerint.
Itt jön az problémám az eBay-el, vagy a PayPal-al hogy ha nincs a kétlépcsős belépési védelem egyik helyen sem aktiválva ezt a kamu szöveget nem kellene elfogadni és a visszatérítési igényt el kell utasítani. Valójában úgy kerülik ezt meg, hogy a bankjában jelzi és a bank pénzvisszakérést a PayPal automatikusan teljesíti.
De itt megint jön az, hogy a bank milyen jogon kéri vissza, hiszen az illető megsértette a szerződési feltételeiket, nem védte a banki adatait és így éltek vissza vele, nem az eladó volt aki ellopta azt és a pénzét. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Amikor megjelent az összeg a PayPal könyvelésben az megkapottnak minősül, akkor is ha nem férsz hozzá, postáznod kell a kifizetett terméket.
De vissza tudják csinálni, 180 nap van rá. De neked akkor is az általad megadott postázási időn belül el kell küldened. Két különböző dolog. -
válasz
petymeg
üzenetére
Július 23-ig lehet, leírás 4.a) eBay-en Case indítás, ha nem érkezett meg a vásárolt termék
Mivel ez egy nem könyvelt küldemény honnan tudnák hogy a postán van? A csomagazonosítóból nem lehet eldönteni. Végig a Speedack írta a dolgokat, nincs helyi emberük a miskolci postán. Várj még jövő hét péntekig, esetleg megérkezik valóban. -
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Jó, PayPal jutalék csak akkor van ha PayPal-ra megy a pénz, banki utalás esetén nincs ez, akkor csak az eBay amit már most előjegyzett.
Az eBay jutalékot ha PayPal a megadott fizetőeszköz azt utólag kell fizetni a számlázás keretében, vagy te fizeted bankkártyával ha esedékes lesz. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez független attól hogy mikor értékel, ha azonnal megteszi és nem ad negatív értékelést, nem idít probléma reqest-et ez akkor is 21 nap marad.
-
FoxiestFox
félisten
-
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
A vevő mindig annyit kap vissza amennyit fizetett, de bizonyos esetekben sem a PayPal, sem az eBay nem adja vissza a levont jutalékot vagy egy részét, azzal te tartozni fogsz nekik.. Megváltoztak a szerződési feltételek.
A futár szolgálatok eleve úgy vállalják hogy ez rajta van, olyan címkét nyomtatnak vagy ragasztanak rá. A posta esetén van ez külön kitöltés, bár EMS csomagnál ők is biztosítják.
Ha kiválasztod a céget akkor megnézed a honlapjukon hogy mit kínálnak ez ügyben, mert kell egy vámárúnyilatkozat. Van néhány ország ahol ha enélkül érkezik a küldemény nem fogadják be, illetve megkeresik ugyan a címzettet és fizetős módon kérik az igazolást. Nem kötelesek a hiányos vám irományú csomagokkal foglalkozni, jobbik esetben visszaküldik. -
Sanyaaa26
aktív tag
A másik kérdés ami lemaradt, ha nyomok egy refundot paypal-on, van egy ilyen opció akkor minden plusz költség nélkül ő vissza kapja a pénzét, és minden rendezve? Gondolok itt arra az esetre ha nem tetszene neki hogy kevés a postaköltség amit küldött, de ha már nem tud olvasni arról én nem tehetek.
"1 db angol nyelvű CN23 vámárúnyilatkozat " Ezt mellékeljem attól függetlenül hogy ki lesz a szállító cég? Most a legjobb ajánlatot egyelőre a UPS nél láttam, de ez hosszabb nyomozás lesz -
válasz
Sanyaaa26
üzenetére
Az Összefoglalóban a szállítási résznél vannak "kalkulátorok".
Ha megveszik akkor neked az eBay felszámolja a jutalékot és a számlázási rend szerint majd fizeted utólag a hó 15-től követő hó 15-ig havi ciklust követő hónap elején, a PayPal a beérkező összegből azonnal levonja a jutalékot és ha kezdő eladónak minősülsz akkor 21 napra visszatartja a megmaradt összeget.
Ezek nem adók. Az adót majd neked kell az szja bevallás keretében majd rendezni, önbevallás van. ha eléred a vonatkozó összeghatárt magánszemély használt termékének nem üzletszerű eladásra más szabályok vannak.
A termék kiküldése USA-ba esetén 1 db angol nyelvű CN23 vámárúnyilatkozat mellékelendő, ez az ottani vámosoknak szükséges. De nem lesz könnyebb, marad 15 kg.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha kezdő eladó vagy akkor 21 napra visszatartják a pénzt a vásárlói védelem biztosítása érdekében és annak letelte után férsz hozzá, de ezt ismert.
A másik lehetőség az hogy a PayPal pénzforrás nem egyenleg vagy bankkártya, akkor csak jelzik hogy fizetve és amikor megérkezik fizikailag is pénz, akkor látod elérhetőnek (kivéve ha érvényes a 21 nap), csekk vagy bankszámla pénzforrás pl. -
FoxiestFox
félisten
Hali!
Eladtam valamit ebayen, jött is mail, ebaytől is, aztán a Paypaltól, hogy instant payment érkezett.
Tehát gondolám, hogy automatikusan fizetett a vásárló a Pp fiókjával.Ebayen viszont megnyitva azt látom, hogy fizetett is, meg nem is, mert awaiting payment. Wtf?
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Kicsit terjedelmesebb kérdésem lenne, ebay-en újfent leütötték egy termékemet 600 dollárért+posta (igaz hatalmas betűkkel ott volt hogy kérdezzen vásárlás előtt a postaköltség miatt) 150dollár volt alapból beállítva, újfent az usába kellene küldeni egy illető vette meg akivel már üzleteltem. Mit ajánlotok csomagküldő szolgálatnak? Kb 15 kg, és 55x40x40 a csomag mérete, elektronikai eszköz. Ez az első fele a kérdésnek, a másik hogy a pénzt visszatartják levonják az adót egyből, illetve az ebay-nek most szép kis összeg a jutalék azt sikeres teljesítés esetén kell kifizetni? Mert előre elég érdekes lenne, ők is visszatartják a pénzt, és még egy, kell e bármilyen papírt kitöltenem hogy ott a vámon könnyebb legyen?
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Ebay-ről ha rendeltem/vásároltam valamit és a Checkout-nál, ahol megadtam a fizetési módot (Pay with - select payment option) bejelöltem a PayPal fizetést majd előjött a PayPal bejelentkezési ablak, ahol megadtam a felhasználónevemet és a jelszót, majd pár másodperc követően automatikusan visszaugrott az ebay oldalára és a "confirm and pay" gomb megnyomásával, a kifizetést és a vásárlást sikeresen befejeztem.
Na most az egyik ebay-es vásárlásomnál azután, hogy bejelölöm a PayPal fizetési módot, előjön a PayPal bejelentkezési ablak ahol megadom a nevemet és a jelszót, de pár másodperc múlva ahelyett, hogy automatikusan visszaugrik az ebay oldalára a kifizetés és a vásárlás befejezésére kéri az összes bankkártya adataimat és a cvc kódot is.
Ez soha nem fordult elő és nem értem miért kellene megadnom a bankkártya adataimat, amikor a PayPal számlámról szeretnék fizetni. A PayPal számlán természetesen rendelkezésre áll az összeg. Nem szeretném ha mindkét helyről vennék le a pénzt (1x a PayPal számláról es 1x a bankkártyámról is).
Tapasztalt más is ilyet, meglehet adni a bankkártya adatokat, mind a két helyről fogja leemelni az összeget?
Köszönettel, Ori -
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
A könyvelt (ajánlott küldeményt nem teszik a postafiókba ó, csak értesítőt tesznek be, a küldemények nem egészen fiókba zárva vannak, legalább hetente történő ürítést kérnek, így késhet az átvétel, néhány külföldi posta esetén a megérkezést a postafiókra kézbesítettnek tekintik és nem íratják lá az átvételt.
Ja még egy PayPal ilyen esetben nem biztosít eladói védelmet, mert a kiszállítás igazolása nem teljesül. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Sziasztok, újra itt egy gyors kérdéssel. Van egy amerikai vevőm, akinek elkerülte a figyelmét, hogy alapból nem postázok postafiók címre. Valahol itt a fórumon javasolták (vagy az összefoglalóban olvastam, nem emlékszem), hogy érdemes kiiktatni az opciók közül. Nekem igaziból nincs saját tapasztalatom postafiókkal, mert eddig mindenki át tudta venni mindenemet személyesen, a külföldi fórumokon meg nem nagyon látják okát, hogy ne küldjön valaki árut postafiókra. Van valakinek pro vagy kontra bármilyen élménye ezzel a témával kapcsolatban? Köszi
-
Ijk
nagyúr
Tudom mindenzt, csak azért valahogy mindig úgy van beállítva hogy ráfizess. És azért azt sem mondanám hogy egy hatalmas hivalkodó gomb jelzi hogy van lehetőség átállítani, egy kis hivatkozás szövegen kell bemenned
hogy egyáltalán lásd hogy fizetsz mert ki sem írja.
Egyébként figyelmetlenségem, mert tudom hogy működik a rendszerük, de egyrészt a saját figyelmetlenségem miatt vagyok bosszús, másfelől a lehúzós váltási költség miatt.szerk: Tévedtem, mert most direkt rácsekkoltam és kiírja a kártya embléma alatt.
-
Nem az eBay-el fizettél szerintem.
Ha PayPal fiókon keressztül akkor meg azért hogy a vásárlásnál a banki árfolyammal legyen a deviza váltva, az fixen beállítható, ha lejár a kártya csak akkor kell újból frissíteni ezt a beállítást mert az adott kártyához tárolja el.
Ha kártya adat megadás fizetés volt, akkor meg tényleg neked kell fizetéskor átállítani, mert ez hogy állandóan banki váltás legyen csak a PayPal fiókkal rendelkezőknek biztosított.
Viszont van rálehetőség mert a fizetési képernyőn ez azért látható. De ez az Összefoglaló 15. pontjánál is pont írva van. Az igaz hogy nem jó ha gyors fizetés aktiválva van, mert akkor esetleg kimarad.
De a te feledékenységedet az eBay-en számonkérni, még akkor is ha bosszantó, nem egészen értem. -
Ijk
nagyúr
Rabló banda ez az ebay, pont egy 450 fontos vásárlásnál felejtettem átállítani eladási valutára fizetésnél, 10k-val lett így több.

-
PitLee
őstag
Köszönöm.
A szállítási címhez beírtam majd töröltem, mert mondom csak bezavar.(ezt így utólag megtudva akkor jól tetem)
Viszont rendeléskor, mintha láttam volna.
Közben rájöttem mi lehet ez az anomália
A szállítási címnél nem szerepel csak a regisztrációs adatoknál adtam meg, valószínűleg a vásárlás folyamán azt az adatot láttam.
A rendelés részleteinél a megye nélküli cím van, így akkor megnyugodtam.Az ékezetekre kitérve, akkor esetleg érdemes a nevet is ékezetmentesíteni ?
A szállítási címben szerencsére nincs ékezet. -
válasz
PitLee
üzenetére
Évtizedek óta a Magyar Posta nem használja azonosításra a megyét.
Ha megadod akkor érdemi információ, mondjuk házszám nem férhet rá a címkére, amit nyomtatnak, így kézbesíthetetlen lesz a küldemény mert a házszám az viszont szükséges a postának.
Én a címnél a state rovatba .. (2 db pontot) írok. És mindenhol ahol nem kényszerít megye (state) választásra. Valamint csak a street address-t használom, oda beírva úgy rövidítem hogy beférjen a cím adat. Egyébként is a magyar postásnak írjuk ezeket, aki akár ékezetek nélkül is megtudja érteni hogy mit olvas. -
PitLee
őstag
Ebay-en ha külföldről vársz csomagot, a Mo.-i címnél a megyét meg kell adni vagy nem, okozhat-e ez gondot ha megadtam esetleg ?
-
válasz
Xarina
üzenetére
Én meg leírtam volna nekik hogy nem került a local post-ra,meg ugyan adja már meg hogy ő hol látja, valójában lehet képet is mellékelni arról hogy ellenőrizte és mindig elmarad, csak blöffölnek.
de én arról sem vagyok meggyőződve hogy itt van Mo-on, arról nem is beszélve hogy ennek a két küldeménynek egy nyomkövetési azonosítója van, ami nem igazán lehetséges. -
Xarina
aktív tag
Az a gond, hogy én ezeket még márciusban rendeltem, tehát már rég itt kellene lenniük. Becsült érkezési időnek május közepe volt megadva. Június elején nyitottam egy ügyet, hogy nem kaptam meg, az eladó kérte várjak még egy kicsit, mert úton van az árú. Nem jött meg, múlt héten megírtam neki, erre ezt válaszolta: "My friend I checked your parcel just now. It has delivered to your local post office. So,would you please go there to check? Thanks a lot. Any question feel free to contact me. Have a nice day."
A másik is kb ugyanezt írta. 3-4 nap múlva lejár a határidő és záródik az ügy. Lehet, hogy csak azért írták, hogy húzzák az időt, de furcsának találom, hogy 2 különböző eladó pont ugyanarra hivatkozik. Mindenesetre ha nem jön meg 2 nap múlva, akkor kérem az ebaytől a beavatkozást. -
válasz
Xarina
üzenetére
Mivel nem került méhg a helyi postára szerintem így el sem csaklizhatták.
Egyik sem valódi nyomkövetési szám, hivatalosan az elsőnek csak Tajvanon belül van mozgás könyvelése, a másiknak van egy igazibb nyomkövetési száma mert YP rövidítésű postai országkódhoz nincs ország, csak a Yanwen mókázik vele.
Az olyan bejegyzés hogy az adott országba megérkezik semmi jelentősége a postának át kell venni és azt kell beírva látnod, ha nem veszik át az nem érkezett meg.
Mindkettő egy küldemény azonosítója
Akkor YP-és is ezen a számon fut UB136875180TW ez elméletben itt lehetne, mert van egy magyar postás NPKK A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben átvétel június 15-én, de ez még nem a postahivatal. Még ezután vámolás és beszállítás az OLK-ba.
Másnak az a tapasztalata hogy 1-2 héten belül meg is kapja, mert itt van ténylegesen, a Magyar Postánál rákérdeztem de ők sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarták hogy ezt ők írják be. Ezért én zt nem hiszem el hogy itt van. -
Xarina
aktív tag
Sziasztok! Van 2 csomagom, amit még március közepén, illetve végén rendeltem Kína/Taiwanból és nem kaptam meg őket. Jeleztem az eladóknak és mindketten azt írták, hogy megnézték a nyomkövetési számot és az alapján a helyi postán van már a cucc. A postán viszont nem tudnak róla, hogy lenne bármiféle csomagom. Egyik sem túl értékes, az egyikben egy 8gb-os pendrájv van 1000 ft, a másikban meg egy óraszíj 600 ft értékben. Az összes rendelésem az elmúlt időkben megkaptam, pedig azok jóval értékesebbek voltak ezeknél. Előfordulhat, hogy 2 független eladó ugyanazt kamuzza nekem vagy elképzelhető, hogy tényleg itt helyben lopta el valamelyik postai dolgozó? A nyomkövetési szám UB136875180TW és UC893286129YP
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Az egyenlegnél csak a PayPal váltás van, ha vásárlásra akarod felhasználni a forint egyenlegen lévő pénzt és nem forintban fizetni, akkor az egyenlegek közt átváltod arra a deviza egyenlegre amelyben fizetni kell és azt az egyenleget megteszed elsődlegesnek és azután fizetsz.
Ezzel azt éred el, hogy nem a vásárlási árfolyammal fogja neked a devizát váltani, mert az magasabb mint az egyenlegek közti konverzió. 100 €-os kifizetés vásárlási árfolyamon több forintodba kerül, mint amikor 100 €-ra váltasz forintot.
A legbarátságosabb úgy van biztosítva hogy bankkártyát adsz hozzá és a bankod, vagy akitől kaptad a kártyát az váltja a devizát.
Az Összefoglalóba ezeket beírtam. -
xcvbxcvb
aktív tag
Fontban kellett kifizetnem valamit. Paypal számlámon van pénz forintban, viszont elég gyalázatosan váltotta volna. 411 forinttal.
Végül kifizettem bankkártyával paypalon keresztül banki konverzióval. Így 390 forinttal váltotta.
Esetleg van más megoldás a normális konverzióra paypalon ? -
2678v3-at nem is fogsz látni mert oem only bár azzal meg pont megy (az egyébként ddr3-is tud kínai lapban). Bios frissítéssel kezdtem, de alapból a legfrissebb volt rajta. De a bios hiánya nem lehetne ok arra hogy elfüstöljön benne akár milyen proci.
Akkor a return policy 14 lesz a garancia is ezek szerint. Azt hittem van valami eu-n bellül ilyesmire. Ennyi erővel a megsütött videókártyákat is fel lehet rakni azok is mennek még pár hónapot tapasztalataim szerint. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ott van alul, Return policy 14 nap. A bővebb szerződési feltételek meg a Business seller information adatok rész alatt a Terms and conditions of the sale belső keret amit oldalt a csúszkán húzva tudsz elolvasni.
Ha működik az alaplap (ezt írtad 2620v3-al megy) akkor részükről minden oké, az hogy másik amit beletettél és tönkrement az jelenleg annak a proceszornak hibája is lehetett.
De én nem láttam a gyáriak listájában 2678v3-at és a 2620v3 hoz a 3107 bios, a 2697v3-ashoz meg 0401 bios van írva, szóval ez épp most melyik amivel megy, mert nem mindegy.
Én nem igazán látok rajtuk fogást. -
válasz
gyulaszu
üzenetére
Számlát kaptam róla. Cég az eladó.
https://www.ebay.com/itm/ASUS-Z10PA-D8-Motherboard-DualXEON-2011-3-Sockel/383479381224?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
innen van. Ilyen szöveget nem találtam benne.
Ha mondjuk teszteletlen vagy sérült akkor rendben is lenne hogy nincs rá gari.
De ha nincs feltüntetve akkor honnan tudom hogy mennyi a garancia? -
gyulaszu
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
"Privatauktion über einen gebrauchten Artikel keine Garantie, keine Gewährleistung und Rücknahme."
Szerintem nem véletlenül írja bele az összes német magánszemély a fenti szöveget a hirdetésébe. Ha jól tudom, akkor ott ez az alapszabály. -
Gondolom esélytelen akármi is de leírom.
3 hónapja vettem egy lapot ebayen német eladótól. Sajnos belefutottam egy széria hibába amiről az eladó nem tehet. A s2011v3-as asus lapok korai szériája égette szét a procikat, erről több forrás van fórumokon (itt is járt kolléga hasonlóan), sikeresen belefutottam ilyenbe. Egy z10pa-d8 lapról van szó, vásárlás után 2678v3 procival használtam majd vettem bele kettő 2697v3-ast ami egy kis füstfelhő és hangos pattanás mellett elhalázott. Azaz az egyik füstölt el a másik meg se moccant. A procik persze kukák más lapban sem indulnak el. Furcsa módon a lapnak látszólag nem lett baja (leszámítva az égett szagot) és most is használom 2620v3-akkal.
A gond az hogy nem egyből próbáltam ki a lapot mivel nem volt pénzem azonnal két ilyen procira. Tudom, utána kellett volna olvasnom hogy szar a széria..de már megtörtént a baj.
Az eladó persze azt írta hogy két hét volt a cserére vásárlás után és így nem foglalkozik vele. Szóval van két leégett procim, papírnehezéknek és egy büdös lappal ami megy ugyan de kitudja mit fog leégetni még.
Tudok tenni valamit?
Továbbmegyek egy fő kérdés meddig van garancia használt termékre ebayen? 14nap? 30nap? Erre nem érvényes valami EU-s jogi baromság? -
Más is észrevetet hogy kérdés nélkül eltárolják a PayPal fizetést alapértelmezettnek és így a kevésbé biztonságos módon megy fizetés mivel hiába van beállítva PayPal 2 lépcsős azonosítása azt kikerüli? 2 héttel ezelőtt már töröltem, most megint az van jelölve. Nagyon bosszantó.
Itt azért nem érdemes a kétlépcső azonosítást bekapcsolni, mert fizikailag elérhetetlenek, ha gond lenne az sms küldő rendszerükkel és nem kapjuk, nem tudunk belépni és jelezni a problémát és így lehetetlen kikapcsoltatni.
Az eBay.com, Account settings, Payment és itt a Payment options, alatt jó a PayPal Account dolog, ott kell lenni annak. Ez a +opció a nemzeti oldalakon hiányzik
Ha ez van akkor be kell lépni a PayPal-ra a fizetés előtt és így a biztonságos szerintem.
-
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Ott van egyértelműen a képernyőn a jelölő négyzet amikor fizetsz, ha a kérdőjelre állsz ki is írja és a szerződési feltételek közt is írva van Shipping and Delivery rész,
For a smooth delivery and peace of mind, We strongly recommend that customers purchase shipping guarantee during the checkout. In the event that your package has a shipping issue, Gearbest will send you a replacement package free of charge. If the item is no longer in stock, a refund option will be offered to you.
Any orders that do not have shipping guarantee will not be the responsibility of Gearbest and the customer takes full liability for their package during the shipping process.Persze ezeket el kellene olvasni a vevőknek, amikor regisztrál valaki és csak bejelöli hogy elolvasta a szerződési feltételeket, pedig nem tette, akkor már nem az adott cég felelőssége a tudatlanság.
De nem igazán akarok ezzel a témával foglalkozni, a GB topikban is anno leírtam hogy nem nyavalyogni kell, hanem olvasni a szerződési feltételeiket mielőtt egy adott helyről vásárolunk. Aztán ha nem felel meg benne valami, akkor ott nem költeni a pénzt. Náluk amióta megalakultak ez így volt leírva, csak azok csodálkoztak akik kihagyták ezt részt.
Írtam engem is átvertek, de nem a szerződéssel, egyébként mindig fizetem a szállítási biztosítást, de nem csak náluk, ahol van ilyen ott mindig -
xcvbxcvb
aktív tag
-
zeon.hu
nagyúr
DHL Paket küldeményt a sima posta vagy MPL hozza?
(Feucht-on elvileg túl van
) -
válasz
xcvbxcvb
üzenetére
Én a Banggood topikban lévő történéseket tudom. Persze engem is megszívatott a GB, nálam hazudtak a PayPal-nak és így buktam némi pénzt és azóta nem vásároltam tőlük.
Az hogy a biztosítást emlegetik fel az oké, mert az ő szerződési feltételeik szerint csak akkor jár a teljes visszatérítés ha az is fizetve van, így ilyen esetben a PayPal ezt figyelembe veszi.
Mivel egy 400 $-os Xiaomi teló esetén is max 5 $-ról van szó és egyértelműen ott a képernyőn hogy miért jelölhető és mégis ezen spórol az illető az egyébként már megspórolt 27%-on felül, azután így azért lehet nyavalyogni hogy nem akarnak fizetni a szerződési feltételeik szerinti szabály alapján. De nem biztos hogy igazsága van.
-
xcvbxcvb
aktív tag
De volt ilyen Gb-n . Nem akarták visszafizetni a vételárat mondván nem kötöttünk biztosítás. Aztán a paypal pár embernél a Gb-nek itélt. Én visszakaptam a pénzt, de azóta nem vettem ott semmi. Mondjuk nem is éri meg nagyon ott vásárolni. Esetleg a sarc mentes szállítás miatt ha még van.
-
hobbyon
csendes tag
-
Surci1
tag
Lehet, hogy akkor én emlékeztem rosszul és az volt az elutasítás oka, hogy az üzlet vásárlói védelmét meg sem próbálták. Te igen csak profi vagy a külföldről rendelgetős dolgokkal kapcsolatban, legyen az ebay, paypal, banggood, postázás, jogszabályok, stb.. Köszi mégegyszer a felhomályosítást.

-
válasz
Surci1
üzenetére
Hát Banggood topikban nem igazán emlékszem ilyenre, ott inkább az van hogy a BG húzódozik fizetni, a PayPal-hoz fordulás után meg vagy a BG önként teljesít. vagy kapásból a vevőnek adnak igazat. Meg nem érkezés miatt eddigi tudomásom szerint mindig visszakapták a pénzt. De az általad említett két helyen van vásárlói védelem és azt kell igénybe venni elsőként, (az eBay-en is) ez PP szabály és azután ha nem sikerül megegyezni fordulni a PayPalhoz.
Az eBay esetén egyértelműen nem lehet kihagyni őket a PayPal dispute időrendből, emezeknél viszont van kikerülési lehetőség, de nem ajánlott. Így előfordulhatott hogy nemhogy nem adtak igazat, hanem elutasították mert az üzlet vásárlói védelmét meg sem próbálta. -
Surci1
tag
Rendben értem. Köszi az infót és a segítséget.
Csak úgy emlékszem, hogy olvastam már többször a gearbest topikban vagy a banggood-ban, hogy valaki a paypal segítségét kérte refund ügyben és nem kapott, arra hivatkozva hogy az eladó elküldte a csomagot és az úton van. Na mindegy, akkor most kérem az ebay döntését. Lehet, hogy a feladáshoz képest túl korán kérték a paypal segítségét. Tudom nem összekeverendő a paypal az ebay-el, már rég külön váltak. -
válasz
Surci1
üzenetére
Annyiszor írtam már amikor azt olvasod az eBay vásárlói védelemnél hogy
You're covered under eBay Money Back Guarantee when: You don't receive an item akkor ez nem az hogy megérkezett egy tranzit országba vagy megérkezett az adott országba.
Mire fel adnak neki igazat? Nem tudja bizonyítani hogy átvetted.
Meg kell kapnod a szállítás alatt az eladó tulajdona nem a tied, ha elveszne, akkor majd ő kér kártérítést az USPS-től, az tény, hogy az ottani kicserélő központban megjelent az viszont hogy onnan elküldték nincs bizonyítva.
Ezt a bejegyzést követi egy konkrét elküldési bejegyzés: Your item was processed through our LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER facility on April 14, 2020 at 4:06 am.
Ha igaznak vesszük ezt: Apr 18, 2020 23:10 Küldemény átadása nemzetközi szállításra MP akkor ez elveszett, mert valójában nem volt a postai szállítás sem ott, sem nálunk korlátozva, folyamatos volt ezen a vonalon, csak egy kicsit lassabb. -
Surci1
tag
" USPS First Class Mail International / First Class Package International Service " volt a termék oldalán szállításnál. TN: LZ204009535US,
Bevallom, kicsit attól félek, hogy ha nem teszek meg mindent, tehát nem várok még egy picit, akkor az ebay az amerikai eladó javára dönt. Mert mégis csak amerikai és végül is elküldte a terméket. Tudom hogy nincs nemzetiségi megkülönböztetés az ebay részéről
, de azért jobban aggódom a döntés miatt, mint mondjuk egy kinai eladó esetében. -
Surci1
tag
Arra gondolsz, hogy írjam neki, hogy refund-oljon és ha mégis megjön akkor újra kifizetem?
Egyébként már a nyitott ügy első üzenetében kijelentette, hogy ő nem fog refundolni, mert elküldte ápr. 9-én Utah-ból. Csak szerintem meg gond, hogy ápr 14-e óta még mindig L.A.-ben van a csomag a nyomkövetés szerint. -
válasz
Tangerine
üzenetére
Ez nem könyvelt postai küldemény, az hogy a logisztikai cég onnan távolról beírja lényegtelen, mert nálunk ezt senki nem könyveli, pedig csak az itteniek írhatnának be ilyet.
Egyébként nem igaz. Ha átadta a SunYou Logistic akkor mutassa be az átvétel igazolását a Magyar Postától, no ilyen nem lesz.
Sosem az volt a lényeg hogy egy adott országba megérkezzen, a kézbesítés (delivered) állapot az amikor megkapod, ez nem történt meg.
Ha letelt a várható érkezési idő végső dátuma és te jófej voltál vártál még 1 hetet és nem kézbesítették számodra visszajár a pénz.
A delivered állapot előtt a küldemény a feladó tulajdona, egyezkedjen ő a szállítóval elvesztés, kártérítés ügyileg, neked ahhoz nincs közöd.
Nincs itt patt helyzet, az eBay szabályai szerint jogos a követelésed. -
Surci1
tag
Júni 18-án indítottam egy ügyet ebay-en, meg nem érkezett termék miatt. Az ügynél meg lett adva egy júni 24-i dátum, amikor is kérhetem az ebay közbenjárását/döntését. Az ügy keretein belül írogattunk egymásnak az eladóval. Ő állítja, hogy meg fog érkezni, én állítom, hogy már nem fog. Az eladó kért, hogy várjak még 2-3 hetet.
A topik összegfoglalót olvasva az ügy indításától számított 21 napig kérheten az ebay közbenjárását.
Jól értem, hogy ezek szerint várhatok még egy kicsit és mondjuk júli 8-9-én is kérhetem az ebay közbenjárását. Ha igen, akkor még várok egy hetet, nem mintha változtatna bármit is a dolgon, inkább csak.....
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sajnos csak 3 csillagos a seller, így nem túl régi tag az ebay-en.

Végül kifizettem bankkártyával paypalon keresztül banki konverzióval. Így 390 forinttal váltotta.