Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktor82
őstag
Ez mennyire lehet valós?éppen mostanában akarnák vásárolni egy note-t
-
thetan
aktív tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérdezni, hogy mit csináljak a továbbiakban
A multhónap 28 -án rendeltem egy terméket , amire le is vonta a Paypal a pénzt.
Azóta semii változást nem látok, nincs feladva a csomag, és hiába irtam az eladónak nem kaptam semmi visszajelzést.Járt már más is igy?
-
utgyuru
aktív tag
Korábban volt ez a kérdésem, újra ezzel kapcsolatban kérdeznék. Megírtam az eladónak, hogy szerintem nem volt kellően jól becsomagolva, így akár az ő hibája is lehet, és egyébként is hiba nélküli készülékért fizettem, szóval szeretném a teljes javítási költséget visszakapni, erre azt írta, amíg nem küldök neki szervizes papírt amiben leírják a hibát meg a javítás árát, ő nem fizet semmit. Ugyanakkor mellékeltem videót róla, amin egyértelműen látszik a hiba. Ha így eszkalálom, van esélyem vele az ebaynél? Mindenképpen elvinném szervizbe, de azt nem tudom mikorra lesz meg meg stb, ezt meg szeretném mielőbb lerendezni.
-
spy14
csendes tag
Van protection csak nem ugyan olyan mint ebayen:
a13. Protection for Buyers
13.1 How am I protected if I have a problem with a purchase?
PayPal Buyer Protection is available for purchases you make both on eBay and off eBay:
Purchases made on eBay
For eligible items, protection is available for both items not received (INR) and significantly not as described (SNAD); and
Purchases made off eBay
For eligible items protection is available for INR only -
Siriusb
veterán
Mire jöttem rá!

Egy ideje hiába van összekapcsolva az ebay fiók a paypal fiókkal, vásárláskor mindig be kell írni a paypal jelszót is. Eredetileg a co.uk-n regisztráltam, majd áttértem a .com használatára. Ma beléptem újra az angliaiba, hogy kosárba tudjam dobálni a cuccokat, s fizetéskor meglepetésemre a régi módon ment a vásárlás, csak rá kellett kattintani a fizetés gombra, nem vitt el paypal oldalra. Úgy tűnik, ez a lehetőség is csak ott működik, ahol regisztrált az ember.
-
desolator
senior tag
Egy olyan gondom van, hogy valamiért nem működik az ebay keresőben az "auto suggestion" funkció. Tehát amikor elkezdem gépelni, hogy pl "lumia 8" akkor ő eddig automatikusan elkezdett javaslatokat kidobálni, hogy "lumia 820 in cell phones" stb, valahogy így:
Itt a kép alján lehet is látni, hogy ki lehet kapcsolni a kis narancssárga nyílnál ezt a funkciót de nem vágom, hogy hol lehetne bekapcsolni.
most pedig hiába írok be bármit, nem ad ki javaslatot:
Tudjátok, hogy hol lehet ezt bekapcsolni?
-
parkr
őstag
válasz
RexpecT
üzenetére
Yo! nézd meg az eladó értékelését, aztán ha jónak tűnik, és nem túl drága a cucc akkor talán bevállható
(#46680) musli26 az alihoz ez a topic ajánlott
-
musli26
tag
Sziasztok!Néztem ki egy telot.[link]
Mennyire lehet ez megbízható?
Kicsit keveslem az árát egy Samsung S5-ért.
Érdemes megrendelni? -
RexpecT
addikt
Sziasztok!
Egy licites terméket szerettem volna fix árasként kérni, illetve azt, hogy Magyarországra is küldje el a cuccot, ezért írtam az eladónak. Ezt válaszolta:
"I dispatch only to Germany, but I can also dispatch to Hungary as exception. thus if you uberweisen me the money(30 euro) an Paypal sawsaw6@web.de then send I the commodity to you. I need only its address"
Ha jól gondolom akkor közvetlenül kellene fizetnem PayPalon az eladónak, kihagyva az Ebayt. Mennyire megbízható így vásárolni?

-
válasz
randras
üzenetére
Ha a vásárlás is Hollandiában történt akkor nem vám köteles. Ha Németországi kereskedőtől vásárolok HTC mobilt, akkor EU-n belüli szabályok vonatkoznak, nem a gyártási hely dönti el.
Visszafejtve:
NL = Netherlands AM = Amsterdam SA = Schiphol Airport
A hollandok sem mennek ki a reptérre, ha postára akarnak adni valamit. Ez nem EU-s vásárlás volt. Főleg, ha a borítékon egy Hong Kong-i visszaküldési cím van. -
spy14
csendes tag
válasz
ssolitude
üzenetére
Itt nagyjából le van írva mit hova kell küldeni, hogy zajlik stb.
-
ssolitude
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
Remek.

Köszi a válaszokat
Ez a másik folyamatban lévő termék egyébként pont olyan, hogy az item location az ebay-en Kína, de az eladó görög, vagy legalábbis onnan van bejegyezve. A postáraadás is beletelt vagy másfél hétbe, ezért gondolom, hogy nem közvetlen Kínából jön. Visszanézve a tranzakció így néz ki:

A tracker pedig még nem transporting státuszban van. -
Degeczi
nagyúr
válasz
ssolitude
üzenetére
Látatlanban nem lehet válaszolni.
Attól még, h az áru kínai, éppen lehet, h a görög eladó tart belőle raktáron, és így EU-n belüli mozgás fog történni, természetesen vámmentesen.
De éppígy lehet, h maga az áru is Kínából jön (néha még akkor is megtörténik ilyen, h az "Item location" Európát jelzett a termékoldalon!), és akkor persze kell áfát fizetni 22 EUR érték fölött (ha megfogják - mert természetesen látják, hol adták föl: mindegy, melyik posta hozza. Postás hozza ki akkor is, de először csak egy tértivevényes levelet, amiben a NAV fölszólít adatszolgáltatásra a tranzakcióról. Az pedig a terméktől is függ, átcsúszik-e: mennyire azonnal nyilvánvaló róla, értékhatár fölötti-e) -
ssolitude
őstag
Igen, onnan jön.
Ezek szerint a csomagon látszik, hogy honnan jön?
Folyamatban van egy olyan is, ami szintén kínai áru, de az ebay partner görög, a tracker szerint pedig az is holland posta. Akkor az is EU-n kívüli?
Mi az ügymenet akkor, ha a NAV megfogja a csomagot? Kihozza a postás, vagy menni kell érte valami vámudvarba?
Köszönöm a válaszokat előre is
-
bul07
nagyúr
Nem tudom hogy volt e már róla szó , karácsonyi rendelések
Ne halogassátok a rendelést mert jön a csúcs és gondolom ugyan az lesz mint tavaly , nagy késések , nagy számú csomag eltűnés(És ugye az ebay a sok refundot nem igazán szereti, nekem is küldtek figyelmeztetést hogy szankcionálhatnak, és nem ügy nyitás volt hanem eladóval megegyezés)
Tavaly nekem egy szeptember végén feladott csomag december közepén jött megTéma összefoglalóban van a naptár
Most szeptember elején is van egy kis ünnepük de hétvégére esik nem okoz nagy gondot
Viszont jön az októberi nagy ünnepük ahogy nézem szerintem szeptember 29-től október 8-ig nem fognak dolgozni, ez vagy 10nap
Utána kell vagy két hét hogy normalizálódjon a helyzet, viszont ez lehet nem fog megtörténni mert jön a karácsonyi fő szezon -
ssolitude
őstag
-
válasz
djbahool
üzenetére
Ez lesz a státusz addig, amíg át nem veszed, 7-12 nap a normális szállítási idő a Pre-Shipment Info Sent to USPS szöveg megjelenésétől számítva. A Magyar Posta nyomkövetője nálam akkor írta ki a teljes szállítási listát, miután átvettem, addig semmi sem látszódott. Türelem.
Itt mit látsz:
http://www.17track.net/index_en.shtml -
musli26
tag
Ebay-en lehet Skrill mastercard-ra ($) fízetni??
-
djbahool
senior tag
USPS-sel rendelt már vki Amcsiból?
Nekem már 5dik napja ez a státusz:
Pre-Shipment Info Sent to USPS.
U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on August 26, 2014 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if/when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.
Ez gondolom azt jelenti, hogy még fel sincs adva? -
TaaT
nagyúr
Köszönöm!

-
TaaT
nagyúr
Milyen 1.2V-os tölthető AA aksit érdemes ebay-ről rendelni?
-
Anonymusxx
senior tag
Eladásnál fizetni kell hogy kirakjam azt amit el akarok adni, de mi van akkor hogyha nem sikerült eladnom, és ismét meg szeretném jelentetni? Ilyenkor van lehetőség ingyenes meghosszabbításra vagy pedig ismét fizetnem kell érte?
-
fardem
tag
válasz
tepenzed
üzenetére
itt nincs feltüntetve a vám+áfa. tehát a 25dollár csak a postaköltség amit fizetsz a cuccért.
ha mákod van akkor itthon átmegy a vámon és nem kell perkálnod, de ha megfogják akkor csak áfát kell fizetned, mivel ez még nem vámköteles.
a vámkezelés az kb 1500 huf+ az áfa meg 25%
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy cipőt ebayen 69 dollárba kerül. Az áru Californiában van. Beraktam a kosárba és az utsó lépésnél annyit ír,hogy +$25 USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service.
Az lenne a kérdésem,hogy akkor erre még jön vám,áfa? Nem kéne kiírni ilyenkor az ebaynek,hogy pluszban fizetek azért is? Mert mikor egyszer az amazonról rendeltem az rendesen kiírta a vám+áfa plusz költséget.
Szóval meg tudná valami szaki mondani,hogy erre még jön e plusz összeg?
//
itt a link:
[link] -
utgyuru
aktív tag
Egy case-el kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Műszaki cikket vásároltam, ami használtként volt hirdetve, de nem volt megjelölve, hogy lenne hibája.
Mikor megérkezett, akkor egyértelműen látszik, hogy van egy hibája, amiről csináltam is videót, majd szervíz válasza alapján a javítási költséget kértem az eladótól refundnak. 62 eur-ért vásároltam, 23 lenne a javítás.
Az eladónak is csatoltam a videót, erre ő azt válaszolta, hogy mikor feladta még nem volt baja, biztos a szállításkor sérült meg, de kifizeti a 23 euró felét, ha szervíztől kapott papírt beszkennelem neki. Mikor kibontottam, akkor direkt csináltam fotókat "előre", csak bele volt téve egy dobozba, nem volt kipárnázva meg semmi ilyesmi. Egyrészt nem az összeg felét szeretném, mivel én nem hibás termékért fizettem, másrészt meg mivel csak emailben beszéltem a szervízzel, beszkennelni se tudok mit.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
kerekfej
őstag
Az hogy lehetséges, hogy ezt a zseblámpát az ebay keresője nem dobja ki?
Volt 5 ilyen lámpa egy hete, de most egyet se listáz ki.

-
spy14
csendes tag
Bocsi, ha volt már a kérdés, de kikészít ez az új design...

Hol tudom megnézni, hogy mikor adták fel a cuccot? Régen ha rávittem az ikonra mutatta a dátumot, most semmi.... -
-HajTömeg-
őstag
Tetvek!
Eleve szörnyű,ahogy a csomagokkal bánnak,de hogy még szándékosan meg is rongálják...
Láttam már a gép oldaláról lezuhanó táskát pofára esni(még a szalag legelején lecsúszott), olyat is,hogy dobták a plazmatévét a konténerbe,ami kivitte, szóval semmin sem csodálkozom.Egyébként megint sikerült belefutnom egy csaló eladóba,hamis powerbankot árult, már törölték is

Vagy egyre több a csaló,vagy én vagyok balszerencsés
-
Anonymusxx
senior tag
Ha egy olyan terméket akarok ismét eladni, amit előzőleg nem sikerült, akkor is kell érte fizetnem?
-
TaaT
nagyúr
Szerintem is nagy falat volt ez elsőnek.

"Condition: Seller refurbished"
Azaz felújított...
-
top3
tag
Sziaszok , full kezdőként ma regisztráltam ebay en , pay még nincs elkészítve , de kiváncsiként rámentem egy árunál a buy opcióra .
Ezügybrn van két kérdésem :
1., küldi emailt , hogy köszöni a vásárlást és fejezzem be bizonyos adatok megadásával , ez mennyire kötelezettség innen ?
2., Ha megvenném a terméket még 200 Eut felszámolna :Subtotal:EUR 449.00
Shipping and handling via Standard Int'l Versand:EUR 29.00
Other shipping choices:
Seller discounts(-) or charges(+):EUR 200.00
Total:EUR 678.00
-----------------------------------------------------------------
+ 200,00 EUR DepositEz miért rakódik rá ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Yettel topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Memóriakártya topic
- Energiaital topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)