Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16551) TCSZ válasza Aryes (#16550) üzenetére


TCSZ
senior tag

Ott igen. De azért mégiscsak jobb egy ebook olvasó.

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#16552) pjen válasza TCSZ (#16551) üzenetére


pjen
félisten

Ha asztalin megy,valamilyen szöveg szerkesztővel world mentsd el sima szöveg formátumban,és azt konvertáld a calibrével.

(#16553) TCSZ válasza pjen (#16552) üzenetére


TCSZ
senior tag

Köszi a tippet!
Úgy néz ki, hogy sikerült. :R :C

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#16554) zseko válasza pjen (#16538) üzenetére


zseko
veterán

Lehet tévedek, de az lehet nem lesz elég, mert az emailben küldött könyvek megmaradnak az Amazonnál is, és egy szinkronizáláskor újra megjelennek. De mint írtam, lehet tévedek.

HR24.hu

(#16555) TCSZ válasza zseko (#16554) üzenetére


TCSZ
senior tag

Szia! Hála égnek igen. Eddig úgy néz ki.

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#16556) LittleBiG007 válasza zseko (#16554) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Megjelennek ugyan (a Library/All megmutatja, mely könyvek vannak a felhőben), de nem töltődnek le addig, amíg a Library-ból nem kezdeményezed a letöltésüket, vagy amíg a Amazon fiókból rá nem küldöd az olvasóra. Valamint létezik egy olyan beállítás is, amivel a levélben küldött dokumentumok nem tárolódnak el a fiókodban.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16557) konyvmoly2


konyvmoly2
csendes tag

Pocketbook HD-t vettem tavaly a felolvasó funkció miatt leginkább - angoltanuláshoz jó segítség. Nagyon klassz, olvasáshoz gyönyörű, hely óriási a kártyával, sokféle felolvasóból lehet válogatni.
De. Áttértek az androidra, ha jól értettem. Innen aztán a mappaműveletekbe szép csendesen bele lehet őrülni. Sok mappa, sok könyv - aztán ha válogatni kezdek, minden egyes apró művelet (görgetés pl.) után villog egyet (állandóan frissíti a képernyőt). Azt mindig meg kell várni, aztán vagy sikerül továbbgörgetni, amit kezdtem, vagy már nyit is meg valamit, amit nem akartam.
Nem lehet megszabadulni ettől az állandó képernyőfrissítéstől?
Azt be lehet állítani, hogy olvasás közben mondjuk csak 10 oldalanként legyen teljes képernyőfrissítés. De a rendszerműveletek közben nem.

Amúgy is felbosszantott, hogy miért nem tud úgy kinézni, mint az e-inkes telefonomra letöltött pocketbook-alkalmazás. Ott van alul állapotjelző (mit olvasok és hol tartok), ezen nincs. Még az idő is felülre került, de legalább az van rajta.
Az alsó állapotjelző volt a régi PB-ken is, van a családban még három másik fajta, az én régi 301-esem pl. már kilenc éves, és inkább azt használom, amíg bírja. De van nálunk basic, meg touch lux 2 is (abban is van felolvasás lehetőség). És ezek mind könnyebben kezelhetők, mint az új HD, mindben még az eredeti "mittudoménmilyen, talán linux" alaprendszer volt. :(

Szóval android szakértőktől is kérdezném: lehet valamit kezdeni a villogással?

(#16558) zseko válasza LittleBiG007 (#16556) üzenetére


zseko
veterán

Ha jól emlékszem pont az volt a problémája, hogy ott vannak, és hogy több példányban is vannak. Engem például zavart.
Más érdekesség. Van egy Collection, könyvekkel ugye. Amazon fiókban nézve, azt írja, hogy 81 elem van benne ( a könyvek nincsenek szinkronizálva, csak az olvasón vannak). Ha az olvasón nézem magából a Collection-ból, akkor az is azt írja, hogy 81 elem van benne. Ha a 'főkönyvtárból' nézem az olvasón (ott ahol minden van, nem tudom hogyan kellene nevezni), akkor azt írja, 97 elem van benne :F

HR24.hu

(#16559) Dhampir válasza konyvmoly2 (#16557) üzenetére


Dhampir
félisten

Hirtelenjében PocketBook Touch HD-hez (ha erről a könyvolvasóról van szó) innen kiindulván ezt találtam, a legfrissebb firmware verziója: v.5.19.625.

Ehhez elolvasható PDF-ben a kiadási információ, angol nyelven. A dokumentumban legfelül találhatóak az új hibajavítások, de azt nem tudom, hogy javították-e az általad észlelt problémát. Viszont érdemes lehet frissíteni a legújabb firmware verzióra.

Magyar nyelvű felhasználói kézikönyv, amely segítséget nyújt a frissítéshez is.

Még nem találtam arra vonatkozóan információt, hogy áttértek volna Androidra.

[ Szerkesztve ]

(#16560) konyvmoly2 válasza Dhampir (#16559) üzenetére


konyvmoly2
csendes tag

Köszönöm, kedves ismerős!
Mindig frissítek - mondjuk pont ez az utolsó még nem volt meg - a görgetés és mappaműveletek közötti villogás marad. :( Nyilván nem arra készült, hogy egy fél megyei könyvtárat szeretek magammal hurcolni. Meg hogy az új könyvek mappából olvasás után téma szerint helyrerámolok. :)

Nem tudom, honnan vettem, hogy android, nyilván valami netes oldalon, de már nem találom. Szóval nem az, de akkor nem tudom, hogy most mit szidjak. :)

(#16561) Dhampir válasza konyvmoly2 (#16560) üzenetére


Dhampir
félisten

Bárcsak segíthetnék, de én csak tanuló vagyok, az örök, öreg deák. :)

(#16562) csubuka


csubuka
addikt

Sziasztok!

Ha valaki csak a Media Marktban hajlandó vásárolni (tudom én is, hogy ennél kevésbé optimálisabb forrás kevés van), akkor az ottani felhozatalból kb. a "POCKETBOOK Touch Lux 4" lehet az első elfogadható választás nem?

Minőségre gondolok, meg úgy általában nem legyen túl kompromisszumos használni azért.

Az Alcor annyira nem volt ajánlgatva a topikban, meg 1 év gari van csak egy kérdőjeles minőségű termékre. A Kindle Paperwhite 3 élőben véve azt hiszem ilyen 45k körül megy, neten nem találtam a kínálatukban.

[ Szerkesztve ]

(#16563) TCSZ válasza csubuka (#16562) üzenetére


TCSZ
senior tag

Szerintem nézd meg az arukereso.hu-t. És akkor tudsz viszonyítani és ott vannak felhasználói vélemények is a termékekről.....

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#16564) csubuka válasza TCSZ (#16563) üzenetére


csubuka
addikt

Köszi! Jo tipp az arukereso. Lehet eloben is veg kell nyomkodni ezeket. A szervizhatere melyiknek jobb?

Végolvastam mindet. Nagyon nem segít. Mindnek 4.5 csillaga van. Az Alcor van akinek szervizben tolti a fel eletet van akinek meg okes. Atlag kinai noname, "melyik muszakban" gyartottak szerencsefaktor kell hozza. A Pcketbookrol keves ertekeles van.

A nagy kerdes, hogy meger-e dupla arat a vilagitas.

(#16565) frame>24 válasza csubuka (#16562) üzenetére


frame>24
addikt

Az Alcor Myth LED -ről tudok mesélni röviden: (#népítélet)

szerintem a belépő szinten tán a legjobb alternatíva, beépített ledes, és amellett faék-egyszerű, de olvasni lehet vele (wifi+ zene + egyéb sallangoktól mentes, elvégre nem netezni vesszük). Magyar menü.
Az érintőképernyő hiánya engem nem zavart, a telómból kiindulva csak elképzelni tudom, milyen lesz egy ebook kijelző is pár hét "ujjazgatás" után... ;]
A hátránya a kis proci(600MHz) és a 128 MB ram, kissé lassú, én mondjuk mindent epub-ba konvertálva használtam, és úgy sebességre is OK. (pl. PDF-et meg ne próbálj nyitni :DDD )

3+ évig gond nélkül ment, 2 napja a kijelző repedéses lett a k. macska miatt, és iszonyat pipa vagyok, hogy pont a szünet előtt, nem tudom pótolni, illetve csak drága alternatívákkal!
A LED verzió ugyanis jelen pillanatban kb. SEHOL nem kapható, nyilván azt vitte a nép.

HA MediaM-ból vennék, én is inkább a Pocketbook Lux 4-et vinném.

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#16566) ProEvoFan


ProEvoFan
nagyúr

PocketBook Basic Touch 2 625 30K Ezt néztem ki asszonynak.Kértem már tanácsot, akkor a lux4 (40K) lett ajánlva, de azóta csökkent a keret... Vélemény?Vagy ennyire megéri egy "hétköznapi könyvolvasónak" az a 10k plusz felár?

(#16567) LittleBiG007 válasza ProEvoFan (#16566) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Igen, megéri. Újabb konstrukció és dizájn, beépített világítás. De akkor inkább innen vedd. Spórolsz vele egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16568) ProEvoFan válasza ProEvoFan (#16566) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Közben rájöttem.Hosszútávra veszem, ezért a háttérvilágítás mellett döntöttem.Lux4 lesz a befutó...egyszer élünk :)

(#16569) zseko válasza frame>24 (#16565) üzenetére


zseko
veterán

'milyen lesz egy ebook kijelző is pár hét "ujjazgatás" után...'

Semilyen nem lesz. Én legalábbis nem emlékszem, hogy az elmúlt egy évben kettőnél többször megtöröltem-e. De nyilván nem autószerelés vagy földtúrás közben kell használni.
Ellenben a szótárazást (nekem PW3 van) hiányolnám. Legalábbis ez nem tudom hogy lenne megoldható érintő kijelző nélkül, végülis én emiatt döntöttem ez mellett, de ez meg amúgyis egyéni szempont.

HR24.hu

(#16570) pjen válasza frame>24 (#16565) üzenetére


pjen
félisten

Lefújod Clinnel,áttörlöd,mint az új.Én legalábbis így csinálom.

(#16571) Oldman2 válasza frame>24 (#16565) üzenetére


Oldman2
veterán

Pár hét ujjazás...

Szerintem az érintőképernyőt sokan félreértik... elég érinteni, nem kell simogatni.

Nálam semmi ujjnyom nincs a Paperwhite-on, pesze ritkán eszek zsiroskenyeret.
😁

(#16572) csubuka válasza frame>24 (#16565) üzenetére


csubuka
addikt

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ! Megfontolandó. Alcor Mythböl LEDes nincs persze.

Viszont helyben lehet 44k körül PW3 Kindle. Akkor inkább az, mint a Pocketbook Touch 4 nem? Oké 10k-val a szürkeimport felett van árban. De MM-be van utalvány, meg nem szürkeimport reklámos, nem kell bajlódni aa reklámtörléssel.

PW3 legyen ha nincs Alcor Myth LED és alig drágább a Pocketbook konkurens modelljénél?

(#16573) hampidampi válasza csubuka (#16572) üzenetére


hampidampi
senior tag

"meg nem szürkeimport reklámos, nem kell bajlódni aa reklámtörléssel."
De igen, ha jól emlékszem a magyar MM is reklámosat árul.

(#16574) pjen válasza csubuka (#16572) üzenetére


pjen
félisten

Nem kell bajlódni a reklám mentesítéssel,olvasás közben nincs,észre sem veszed.

(#16575) csubuka válasza hampidampi (#16573) üzenetére


csubuka
addikt

Köszi, akkor csak túlárazott :D

(#16574) pjen: Értem én, de ha megoldhato akkor azert nem baj, ha megoldott.

De túlárazott PW3 45k-ért vagy a touch lux 4 legyen 40-ért? Az MM sajnos adott.

A lux 4 legalább nem túlárazott. Az máshol is annyi. :D

(#16576) TCSZ válasza csubuka (#16564) üzenetére


TCSZ
senior tag

Szia!
Nincs mit.
Hát. Ez a szerviz téma egy kényes történet. De ez miatt éri meg egy nagyobb és ismertebb kereskedőnél vásárolni.

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#16577) Skynet258 válasza csubuka (#16575) üzenetére


Skynet258
veterán

Én touch lux 4-et vettem asszonynak karácsonyra, nekem a márka bevált, HD 2-m van. :K

https://geekpulse.hu

(#16578) csubuka válasza TCSZ (#16576) üzenetére


csubuka
addikt

Valóban jogos. Talán az MM ilyen szempontból okés.

Skynet258: De a PW3-al szemben mi a Lux 4 muszaki elonye amugy? Vagy csak az 5 ezres olcsobbsag volna elony?

[ Szerkesztve ]

(#16579) arcitec válasza csubuka (#16578) üzenetére


arcitec
addikt

Vegyed nyugodtan a PocketBook-ot ár/érték legjobb vétel - ha jól tudom formátum kezelésben még jobb is - Az MM-ben volt most nem rég 34eft is.Kifogyott és felvitték 40-re , de az átlag ára 37eft annyit is megér.
Igaz nekem PocketBook InkPad 3 van (friss) nagyon kellemes,szeretem, jó használni,jó a kijelző,jó a betü méretezése, betű típusok , a háttér szín, erősség változtatésa mi kell még a többi amit tud csak hab a tortán stb...[link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#16580) csubuka válasza arcitec (#16579) üzenetére


csubuka
addikt

Köszönöm szépen! :R

34-nél persze alap a döntés, kár, hogy lemaradtam róla. :DDD Mert 35-től van szürke Kindle PW3.

De 40 körül már kérdésesebb. Hardveresen nagyon hasonlóak, a Kindle jobb felbontású. A Pocketbook 2 év garis.

Szóval nem egyszerű. Ma délután megyek megvenni valamelyiket majd. Mondjuk a Pocketbook olcsóbb azért még mindig. De a tok drágább lesz hozzá mert ritkább gép felteszem. Vagy attól még van ebayes tok, ami passzol is?

(#16581) ProEvoFan válasza arcitec (#16579) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Most tesztelgetem a Lux4et, hogy a fa alatt ne legyen kellemetlen meglepetés.Telefon után furcsa a fekete-fehér kijelző.Ha hozzáérek a kijelzőhöz, akkor elmosódnak a betűk, majd magától újra élesedik.Érdekes a szemnek.Gondolom ez ilyen.

(#16582) arcitec válasza csubuka (#16580) üzenetére


arcitec
addikt

Tokot lehet beszerezni másikat is gyári tok van 5eft-ért szerintem az MM kb7-8eft-os tok már drága.Egyéb tok 1500-4000ft-ig. A coll méret kell elvileg, amiket lehet kapni itthon is, bár most mára már sok minden kiürült.
ProEvoFan : Nem tudom mit és hogy értesz a homályosodás alatt, de ha csak lapozásra érinted meg,nem csinálhat mást mint új lapot kell feltennie és semmi homályosodás. Az ellenben van, hogy időnként egy pillanatra rádob egy fekete hátteret lapozáskor. A kép "tisztítására" ez normális a többi nem. Esetleg menj el valahova ahol meg tudsz nézni egy másikat. Az MM-ben, vagy a web oldalon, vagy a boltokba. Egyébiránt röhejes, hogy a weboldaluk nincs paliban a bolti készletekkel.

[ Szerkesztve ]

(#16583) TrollBalint válasza csubuka (#16562) üzenetére


TrollBalint
addikt

Mi pont a Media-ban vettük meg a Touch lux 4-et, igazából nem bántuk meg, bár olyan régóta nem használjuk. A világítás tényleg nagyon jó dolog rajta, reggel ha előbb felébredek, mint a feleségem, nem kell villanyt kapcsolni, lehet simán olvasni. Tokot viszont mi is most keresünk hozzá, de eddig még nem találtuk túl nagy választékot :(

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16584) ProEvoFan válasza arcitec (#16582) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

Amire gondoltam, kb olyan az összes.Youtube videókon láttam.

#(16583) TrollBalint
Én is keresek.Edigitalban találtam párat, de még azért körülnézek.

(#16585) Skynet258 válasza ProEvoFan (#16584) üzenetére


Skynet258
veterán

Alzan van egy csomó féle rá, gyári is...;)

https://geekpulse.hu

(#16586) ProEvoFan válasza Skynet258 (#16585) üzenetére


ProEvoFan
nagyúr

:R ...és nem is kevés.

(#16587) csubuka válasza arcitec (#16582) üzenetére


csubuka
addikt

Koszi! Majd erkezik utolag ebayes tok akkor? Van kipróbálthoz link esetleg?

(#16583) TrollBalint: Köszi Neked is! Vetem végül egy ilyen Pocketbookot. Reméljük jó lesz.

(#16588) Skynet258 válasza ProEvoFan (#16586) üzenetére


Skynet258
veterán

Most vettem én is, már egy ideje kineztem náluk csak nem volt készleten. Mondjuk a smaragdzold lux 4-hez gondolkoztam mi legyen, kekesszurke lett. Gyártó oldalán csekkold a színeket mert alzaek még nem tettek fel a gyariakrol semmi kepanyagot...

https://geekpulse.hu

(#16589) TrollBalint


TrollBalint
addikt

Alza-t meg az edigitalt jól megnézem akkor, köszi. :)
play áruházas könyveket tudok olvasni ebookon? Ha igen, hogy? A böngészőben csak belépek a play könyvekre?
Illetve milyen konvertáló programot ajánlotok?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16590) farkas-j válasza TrollBalint (#16583) üzenetére


farkas-j
őstag

Néhány Pocketbook Tuch 4 tok jó áron. Én anno az ASUS Memopad 10-esemhez is itt vettem gyári minőségű tokot a hazai ár negyedéért.

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16591) Pandora88


Pandora88
újonc

Sziasztok!
A scribden online olvasható könyveket (nem pdf és stb. hanem ami BOOK-ként van fent), az alkalmazásban le lehet tölteni, és offline is lehet olvasni. Na ez működik telón, de valahogy az olvasóra le lehet menteni. Online lehet olvasni, de annyira gyilkolja az akkut, hogy hosszú távon nem szeretném.

Egyébként nekem is friss Pocket Book Touch Lux 4-em van, kifogtam a MM akciót. :D

[ Szerkesztve ]

(#16592) farkas-j


farkas-j
őstag

Az e-book utód: reMarkable

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16593) tvamos válasza farkas-j (#16592) üzenetére


tvamos
nagyúr

Jo regi projekt ez. Nekem is nagyon tetszik, de marha sok penz ez...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#16594) Oldman2 válasza farkas-j (#16592) üzenetére


Oldman2
veterán

Addig amíg az árát meg nem látod, addig valóban annak tűnhet.

Sajnos még nem az, majd a jövőben. Valamikor...
:K

(#16595) farkas-j válasza Oldman2 (#16594) üzenetére


farkas-j
őstag

Tudom az árát és rendelhető is 599 €. Egyenlőre nem lesz ilyenem :(((

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#16596) TrollBalint válasza farkas-j (#16590) üzenetére


TrollBalint
addikt

köszi, az ali-val csak annyi a gondom, hogy kb 1 hónap mire megjön. Viszont néhány tok le van árazva a edigitalon 3000-re :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#16597) ngaben94


ngaben94
csendes tag

Sziasztok! Most tervezem az e-book olvasó vásárlását (Kindle PW4 vagy PocketBook Touch Lux 4), és az lenne a kérdésem, hogy a könyveket Ti honnan szerzitek be?

(#16598) LittleBiG007 válasza ngaben94 (#16597) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Én személy szerint az Amazontól vásárolom a könyveimet, de én angolul olvasok, ott magyar könyvek csak elvétve vannak. A legismertebb ingyenes és legális könyvforrás a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK). Emellett szinte minden magyar könyvesboltnak van e-könyv részlege (Líra, Libri - itt most 20-25%-os akció van!, Bookline stb.) Kedvencem egyébként a DiBook, ott nagyon kényelmes a vásárlás és még egy klubot is indítottak, havi egy ingyenes könyv választásának lehetőségével és sok kedvezménnyel.

Ha bárkinek van ezeken kívül kedvenc legális forrása, akkor azt megoszthatja még a kérdezővel.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16599) Pandora88 válasza ngaben94 (#16597) üzenetére


Pandora88
újonc

Attól függ, mit akarsz olvasni. Nagyon sok klasszikus jogtisztán letölthető:: mek.oszk.hu. A kortárs magyar irodalomból meg sok minden elérhető itt: dia.pim.hu. Ezek legálisak. Sokat le tudsz persze tölteni, nem teljesen legálisan is, illetve ugye meg is lehet őket venni vagy az amazonon (ha kindle-t veszel), vagy valamelyik könyveslánc oldalán, libri, líra stb.

(#16600) HeadHunter98


HeadHunter98
tag

Sziasztok!

Körülbelül fél éve vettem egy Alcor Myth LED ebook olvasót. Eddig hibátlanul üzemelt.
Ameddig Windows 7 volt a gépemen, az gond nélkül látta. Tudtam fájlokat átmásolni stb. Ahogy felraktam a Windows 10-t, jöttek a problémák. Érzékeli a rendszer, az eszközkezelő is látja megfelelően, továbbá azt is írja, hogy megfelelően működik. A gond az, hogy se az intézőben, se Total Commanderben nem jelenik meg, mint 'partíció', így nem tudok fájlokat átmásolni.
Jött az ötletem, hogy a telefonnal kössem össze OTG-n keresztül, és úgy másoljam át. A telefon (S7E) látta is, és másolni is tudtam, valamint a telefonon megfelelően jelent meg. A gond az, hogy az olvasón mindegyikre azt írja, hogy 'Fájl megnyitási hiba!', valamint a beépített fájlkezelőben mindegyik fájl 0 byte-s. Ötletek? :F

A változás bent kezdődik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.