Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1001) Degeczi válasza gerzsol (#1000) üzenetére


Degeczi
nagyúr

e-book olvasót nem, csak occó táblagépet (Tescoban is most akcióztak 20e-re vmit - aztán fene tudja milyen, ennyiért sok elvárásod ne legyen, és persze a háttérvilágításos LCD kijelző miatt különösen üzemidő terén ne)

(#1002) Boond válasza gerzsol (#1000) üzenetére


Boond
addikt

Színes kijelző nem igen létezik, ami létezik, az is limitált/ kísérleti jellegű. (egyszóval eink (vizlplex vagy pearl mind1) nincs színes kivitelben.

A felhasznált formátumok/ felbontás sem mind1, egyes jegyzeteknél, pl ábráknál. pdfnél, nem biztos, hogy a standard jó lesz számodra.

[ Szerkesztve ]

(#1003) gerzsol válasza Boond (#1002) üzenetére


gerzsol
aktív tag

Változtak az igények. Nem téma színes kijelző. a lényeg, hogy ne fárassza nagyon a szemet az olvasás és bírja több napot az aksija. És hogy a korábban írt kiterjesztéseket: pdf, doc, jpg tudja kezelni.

(#1004) Libretom válasza gerzsol (#1003) üzenetére


Libretom
aktív tag

Én biztos Kindle-t vennék, és konvertálnék... Ha nem, akkor ez tűnik a legjobb vételnek.

http://www.interstore.hu/termek/Kobo-e-Reader-Touch-Edition-Black-p4668461.html

Benne az RTF-el, amit már igazán nem ügy konvertálni a DOC-ból. Érdekessége, hogy az ePUB-ot és a PRC-t is felismeri, ráadásul Pearl kijelzős, ami most e legjobb, és érintő képernyős (már ha ez fontos...). Azt, hogy mennyire megbízható, nem tudom.... Kicsit járd körbe.
Youtube-on van bemutató videója.

[ Szerkesztve ]

(#1005) doc válasza Libretom (#1004) üzenetére


doc
nagyúr

en meg Nookot :)
rootolas utan mehet ra EZPDF a PDF-ekhez, az Office Suite meg barmilyen office file-t megmutat, nem kell szenvedni a konvertalgatassal

(#1006) Libretom válasza doc (#1005) üzenetére


Libretom
aktív tag

Jogos, ha kijön 30-ból, és a rootolás nem idegen a tulajtól, vagy pl. nem félti a garanciát!

[ Szerkesztve ]

(#1007) Besi's Touch


Besi's Touch
csendes tag

eladó kindle paperwhiteot keresek, vagy segítséget, honnan tudnám beszerezni egy körülbelül az angol amazon árszabásával megegyező áron, köszönöm

(#1008) leslieke válasza Besi's Touch (#1007) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Pl.: itt érdeklődhetsz: [link]

[ Szerkesztve ]

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1010) axioma


axioma
veterán

Raszantam az idot, es vegigolvastam az egesz topikot.
Magamnak keresek ebook-ot, eloszor belelkesedtem, hgoy nekem nagy kell, de latom hogy elszallt aron van (amit az ebay-en eloszor neztem, kiderult hogy torott kijelzosok), es meg bugos is (marmitn a DX).
Apropo, kaptam ingyen egy Kindle D00901 valtozatot (qwerty-s) torott kepernyovel, van barmi ertelme a javittatasaval foglalkozni? Kijelzo onmagaban 30 dolcsi plusz posta ahol en lattam, mar az soknak tunik rakolteni.

Igazabol a kindle zartsaga, nagytestver jellege es bovithetetlensege nem tetszik, de az a html-kuldes jo feature, erre ha valami trukk lenne az teljesen kiutne a kindle-t (bar sztem enelkul is).
A nook nagyon tetszett hogy android, es zenet nem hallgatnek rajta, de ha mar android akkor a felolvasas neha jol johet, ezen me'g gondolkodom (vagy persze ott a Sony, ami tudja).

Amikrol nem olvastam:
1. Van az ebay-en olyan konyvmegvilagito lap, ami nem a sima lampas megoldas, de egyszer se lattam ebook melle tenni vagy ajanlani (pl. http://www.ebay.com/itm/270774974175?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649). Probalt mar valaki ilyet esetleg? Vegulis nem kerul sokba, tehat akar konyvhoz jo lesz alapon is megrendelhetem (van olyan a csaladban, aki a papirhoz ragaszkodik), de ezen mulhat, hogy a vilagitast egyaltalan figyelembe kell-e venni.
2. A 7 inches Sonyt (PRS-950) epphogy megemlitettetek, arrol tudni-e, hogy android vagy sem? (Kellemesen kicsi a kavaja, nem kicsi a taskam es zsebre nem fogom tenni, de minek, zavar, mint az eeepc-bol volt a 7-es a 9-essel egyezo fizikai meretben). Foleg elforgatva lehetne elonye a meretnek, ha valami olyan. Kerdes, hogy a konvertaloknak ilyet lehet-e beallitani, mondjuk pdf-nel (jol szerkesztettnel).
(Mondjuk most latom, kb. nincs is belole, ami van az emaitt draga is...).
3. Tele van az ebay kepernyofoliakkal: erdemes, kell ra? Nekem furanak tunne, legalabbis a mattokra. Pont a sonynal talan epp nem annyira fura.

Egyelore:)

(#1011) ugyeletes válasza axioma (#1010) üzenetére


ugyeletes
tag

kindle zartsaga? meg terminal emulator is van az enyemen, nem is beszelve a szamtalan extra feature-rol...
:)
ha kell egy konyv, ami mondjuk epubos, akkor a calibre segitsegevel lekonvertalom...
es meg az index.hu -t meg a prohardvert is tudom olvasni az ingyen 3g-n at is.

(#1012) smilecat


smilecat
aktív tag

Sőt, a Kindlere felrakom a Duokant és onnan még megy az epub is és nem kell konvertálni sem.

(#1013) axioma válasza ugyeletes (#1011) üzenetére


axioma
veterán

OK, akkor azt kiveszem a sorbol. Lehet, hogy en vagyok eloiteletes...

[ Szerkesztve ]

(#1014) doc válasza ugyeletes (#1011) üzenetére


doc
nagyúr

minden relativ... egy rootolt Nookhoz kepest irtozatosan zart
de biztos vannak olyan olvasok, amikhez kepest kimondottan nyitott :)
a kerdes hogy mire van szukseg, mik az igenyek...

(#1015) axioma


axioma
veterán

Szerintetek, ha a 7 inches sony-bol a regebbi, vizplex-es valtozatot 90 dolcsi korul meg tudom szerezni, az megerheti egy hasonlo aru, pearl, de 6 inchessel szemben, ha nekem ez a maniam, hogy nagyobb legyen? A 950-es 200 dolcsi, es meg annyira sincs belole (vagy turelmetlen vagyok:) ). Szoval a vizplex mennyire gyengebb, ill. az, hogy regi modell, mennyire valoszinusiti, hogy rosszabb lesz a minoseg? (Az egyik ebay elado - nem tudom melyik tipusnal - bevallotta, hogy csokkent mar a kontrasztja.)

Ja es kindle-n kivul nincs mas e-olvasonak sajat topikja itt MA-n?

[ Szerkesztve ]

(#1016) Libretom válasza axioma (#1010) üzenetére


Libretom
aktív tag

Ami a "bővíthetetlenséget" illeti: 1.4 gigabájtnyi szabad helyre ráfér kb. másfél-kétezer könyv... Ha kevés, ott vannak a felhő tárak, magán az Amazonon is, vagy a Dropboxon.

(#1017) axioma válasza Libretom (#1016) üzenetére


axioma
veterán

Kaptam ingyen egy torott kijelzos kindle-t. Soha semmit nem lehet most mar kiszedni belole, ha jol nezem. Az sd-kartya eseten van arra esely, hogy megmaradnak az ember dolgai (nem csak a konyv, mert legyen masolva, de akar a konyvjelzo vagy jegyzet amit tett melle).
Nekem az eeepc-m is csak ssd-s, es a mozgathatobbra rakom a jobban valtozo cuccokat, de azt nem is bukom ha vegleg feldobja a talpat...

(#1018) doc válasza axioma (#1017) üzenetére


doc
nagyúr

ha radugod szamitogepre, az nem latja a benne levo tarteruletet?
(Nooknal legalabbis igy mukodik, gondolom Kindle-nel is)

(#1019) Degeczi válasza axioma (#1017) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ez nem érv, mert egy törött kijelző valóban nem ok arra, h ne látszódjon USB-s meghajtóként, és akkor le tudod szedni róla utólag is azokat a file-okat, amikről még nem volt mentésed - ráadásul pont a Kindle az, ami automatikusan is képes ezeket szinkronizálni az egyes eszközeid között...

(#1020) Libretom válasza axioma (#1017) üzenetére


Libretom
aktív tag

A könyvek hely igénye olyan kevés, hogy nem lehet gond a számítógép merevlemezén, vagy ahogy írtam felhőben "másodpéldányokat" tárolni belőlük. Így bármi történik a Kindle-el, a könyvek nem fognak elveszni, mert a gépen, vagy más szerveren megmaradnak.

[ Szerkesztve ]

(#1021) axioma


axioma
veterán

Hm, megnezem... mivel nem volt meg ebook-om, nem dugtam reflexbol gepre. (Mondjuk jelen esetben nem az en cuccom van rajta ugye, de az erdekes kerdes, hogy latni fogok-e valamit.)
Nem tudom, miert, meg mindig nem tetsz... de meglatom, ha annyival olcsobb akkor azt se zarom ki.
Tobbire nincs valasz?
Lapos megvilagito, vagy vizplex mennyire rosszabb ha mas miatt meg az kene... (bar most felbukkant egy 950 de USA es licittel felszaladhat megint 200-ra, plusz vam/afa...). Hol forumoztok, ha nem itt, es nem kindle, hol erdemes keresni? Sony-sokat peldaul meghallgatnek.

[ Szerkesztve ]

(#1022) Degeczi válasza Libretom (#1020) üzenetére


Degeczi
nagyúr

muszáj is: hiszen egy e-book reader csak ideiglenes eszköz, bármikor tönkremehet, bármikor lecserélhető - vagy épp több eleve példány van belőle, akár nem is mind azonos típusú, azonos formátumot használó

ha Calibre-vel van számítógépen kezelve az e-könyvtár, ezzel semmi gond: az mindig az aktuálisan gépre csatlakoztatott eszköz formátumában küldi át az anyagokat

(#1023) ph2012


ph2012
senior tag

Ennek a MyAudio Inkbook olvasónak mekkora az akkuideje? Károli Bibliát lehet hozzá letölteni? Ha igen akkor kereső funkció van a könyvben? Jól látom, hogy DOC-ot nem tud kezelni? Szoftver frissítéssel nem lehet segíteni ezen?

(#1024) ph2012


ph2012
senior tag

Koobe Junioron gondolkodom. Nem tudjátok, hogy ingyenes Károli Bibliát le lehet tölteni hozzá? A Bibliában lehet szavak alapján keresni?

(#1025) Truthless


Truthless
csendes tag

Én is gondolkodom egy e-book-on. Sok helyen írják hogy az "Amazon Kindle" a legjobb. Egy 30K-35K-s keretet tekintve. Videó/olvasás/internet(böngésző). Ezeket tudja is?

(#1026) doc válasza Truthless (#1025) üzenetére


doc
nagyúr

nincs olyan hogy "legjobb", legfeljebb olyan hogy "a te igenyeidnek legjobban megfelelo"
egyebkent a legELTERJEDTEBB az a Kindle, igen
videot nezni nyilvan nem fogsz rajta, de ezek szerint azzal sem igazaban vagy tisztaban hogy mi az az eInk technologia, nezz utana szerintem mielott meglepodsz...

(#1027) Degeczi válasza Truthless (#1025) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ha valóban e-bookot keresel, azaz könyvet, akkor ne táblagép funkciókat várj el!

azokat a könyvhöz jó minőségű e-ink kijelző kizárja (videó), ill. olyan szinten nehezíti (böngészés), h nem érdemes arra használni

egy táblagép TFT kijelzője már alkalmas rá - cserébe az könyvhöz nem ideális, sem az olvashatósága, sem az alig pár órás üzemideje miatt

(#1028) Truthless


Truthless
csendes tag

A videó nem érdekel. Csak mint funkciót kérdeztem. Az amazon oldalán van írva ingyen wifi-internet-böngésző. Akkor ez a funkciója mennyire lassú?

[ Szerkesztve ]

(#1029) Libretom válasza Degeczi (#1022) üzenetére


Libretom
aktív tag

Ráadásul a Calibre a könyvek fülszövegének megjelenítése miatt kellemes böngészést tesz lehetővé a választás előtt. Erre az ebook reader nem képes, hacsak nem csinál az ember egy külön mappát a fülszövegeknek. De szerintem is az a lényeg, hogy ezek (számítógép és olvasó) kiegészítik, és nem helyettesítik egymást.

(#1030) leslieke válasza Truthless (#1025) üzenetére


leslieke
Jómunkásember

Videó/olvasás/internet(böngésző)

Erre vegyél egy tabletet. Azok tudják a fentieket.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#1031) ugyeletes válasza Truthless (#1028) üzenetére


ugyeletes
tag

ha youtube-ba beirod hogy kindle 3g keyboard internet, akkor meglatod hogy mit is tud a bongeszoje.
en konyvolvasasra ajanlom, de az index.hu is bejon rajta, kepek is stb.
flasht ne varj :)

nezd csak meg az alairasom... :)

(#1032) ikendu


ikendu
csendes tag

Sziasztok! Ezt nemrég találtam: [link]. Vajon mennyiért vesztegetik majd? Egyébként nagyon ígéretesnek tűnik, de az ár-érték arány dönt majd.

(#1033) Libretom válasza ikendu (#1032) üzenetére


Libretom
aktív tag

A Tritonról már két éve jelentek meg hírek, de kereskedelmi forgalomban tudtommal még nem jelent meg ezzel a kijelzővel ebook reader. Ez szerintem (pláne 8"-os kijelzővel) 150 k fölött lesz..... és biztos nem adja egy LCD szineit, elég "fakó" lesz.

http://www.youtube.com/watch?v=DJvN29076E0

(#1034) axioma válasza ikendu (#1032) üzenetére


axioma
veterán

Nem hiszem, hogy itt a 8 inchnek van ertelme a dragitason kivul, ha tovabbra is 800x600. [Van 3.5-os Blade-em es a ferjemnek 7"-es tabletje, mind a ketto 800x480, hat nem ugyanaz az elmeny... a tab elonye hogy bokodni jobban lehet, es a 3.5 mar tenyleg tul kicsi is tud lenni, de 6 es 8 inch kozott el nem kepzelem, mitol lehetne jobb a nagyobb. Azert a 6 inchen is van olyan szemu aki latja a pixeleket, bar lehet hogy az atlagember csak a hibakat.]

[ Szerkesztve ]

(#1035) axioma válasza axioma (#1021) üzenetére


axioma
veterán

Megneztem, latni usb-n, sot mukodik is, az also negyede olvashato a kepernyonek...
Mind1, maradtam magammal abban, hogy rastartolok a nagyonolcso (<15e) olvasot ebay-en, aztan max. majd idovel cserelem. Ennyiert meg a vizplexet is kibirom...

(#1036) axioma válasza axioma (#1035) üzenetére


axioma
veterán

Na most mar beken is foglak hagyni benneteket. Lottem ebay-en egy eink pearl-es olvasot bor (gondolom mubor, mind1, jol nez ki) tokkal. Egyetlen bajom, hogy feher, de ki fogom birni... sikerult olcson postazo emberket talalnom, igy 16.650 a vege, plusz me'g nemi utalasi dij, mert nem paypal-os. Hat remelem jo lesz, ja noname csoda, nemet ebay tele van vele, Thalia oyo reader. Arra szamitok, hogy ha upgrade-elni akarnek esetleg, ennel tobbert el lehet majd adni itthon, bukni nem lehet vele.

(#1037) Degeczi válasza axioma (#1036) üzenetére


Degeczi
nagyúr

(ha forintban számolsz, nyilván Magyaroszágon vagy: nehéz lenne legalább azt a pár karaktert ékezethelyesen ütni, ahol zavaróan mást jelent a hiányuk?)

(#1038) axioma válasza Degeczi (#1037) üzenetére


axioma
veterán

Magyarorszagon vagyok, de angol bill. elott, tekintve hgoy programozaskor igencsak tre' dolog magyar bill-en a kulonbozo zarojelek, pontosvesszok stb. hasznalata, plane hogy amugy 10 ujjal vakon gepelek. Ahol rajovok hogy nem egyertelmu, ott igyekszem radobni a repulo ekezeteket, van amire automatikusan iras kozben, de ujra is szoktam olvasni, mielott elkuldom.
Igaz, hogy ha sajat gepnel azaz nem yz cseres magyar kiosztasra tudok valtani, akkor tudok magyarul is ekezethelyesen irni, de annyival lassabban, hogy akkor mar a forumozast inkabb ki is hagyom, ha csak ugy szabad. Pedig gondoltam, hogy beszamolok rola ha megkapom, de akkor inkabb hanyagolom.

Szerk. most latom, arra gondolhatsz, hogy a legutobbiban a nemi-ne'mi bennemaradt... ez a faradtsag miatt lehetett, mert ejjel fel egykor zarult az aukcio, alapbol ezt a szot pl. automatikusan jelolni szoktam. Bocs, most igy sikerult.

[ Szerkesztve ]

(#1039) ugyeletes válasza axioma (#1038) üzenetére


ugyeletes
tag

eljen az elit ekezettelen iras, ircen se volt tizenoteve divat, meg a levlistakon is irtottam, aki ekezetesen mert irni. :)
en is igy vagyok, ha mar ekezetelni kell, akkor sokkal lassabb az irasom.
a vicc: tavaly juliusban atraktam magyar bill kiosztasra a billentyuzetem, de meg igy se eroltetem a magyar irast. viszont a z-t mar FENN irom :)

(#1040) axioma válasza ugyeletes (#1039) üzenetére


axioma
veterán

A kotojel, a zarojelek, az idezojel, a per jel, a kukac nem zavarnak hogy mashol vannak? En azoktol (is) o"rulok meg, hogy nem csak kodiras kozben, hanem folyo szovegben hasznalt karakterek is idegesitoen mashol tunnek fel. Szerencsere azert idegen helyen meg mindig marad az, hogy a billt nezve gepelek... lassabb persze.
Egyetlen kivetel a telefonom (Milestone2): anysoftkeyboard-dal, a bill-eket tobbszor nyomva me'g majdnem szeretek is ekezetesen irni. Igaz, ott csak ketujjas iras van.

(#1041) Degeczi válasza ugyeletes (#1039) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Éljen az igénytelenség? :F
Csak annyit lehet elérni vele, hogy az ember eleve átsiklik a nehezen olvasható hozzászólások fölött, ahol még ennyire minimális gesztusra sem képes az írója a többiek felé.
(mondom mindezt programozóként)
Ez még rendben egy hardveres kockatopikban - de egy könyvolvasó témában már nagyon zavaró, pláne amikor tele a szöveg ékezet nélkül egészen mást jelentő szavakkal...

(#1042) axioma válasza Degeczi (#1041) üzenetére


axioma
veterán

Amugy se kotelezo elolvasni ugyebar, es eddig sokat nem is tudtam hozzatenni, leven me'g nincs tapasztalatom. Ez ugyan idovel megfordulhatott volna, de most mar mindegy, nem kell porognod rajta: megyek magamtol is, ha ennyire nemkivanatos szemely vagyok.

(#1043) ugyeletes válasza axioma (#1042) üzenetére


ugyeletes
tag

ne foglalkozz vele... szerintem egyertelmu hogy ha azt irom hogy : "meg nem tudtam megcsinalni" akkor az elso szo az ekezetes. aki meg nem akarja elolvasni amit irok ekezettelenul, az ne olvassa el. :)

amugy a speci karakterek nagyon zavaroak, de vegulis megszokhatoak azok is...
csak at kell terni, de akkor rendesen. pl a {} -t meg most is kerestem vagy 2 sec-ig... :)
teccikérteni?

(#1044) axioma válasza ugyeletes (#1043) üzenetére


axioma
veterán

En nem piszkitok be a torzskozonsegnek. O itt oda tartozik. En meg - itt - nem. Legyetek jok:)

[ Szerkesztve ]

(#1045) Boond válasza ikendu (#1032) üzenetére


Boond
addikt

Na erre nem számítottam volna, hogy lesz ilyen hír. Viszont sajnos, a felbontás a szokásos, így szerintem kevésbé lesz használható pdf, stb re. (ideális lenne a 1200 x 825 felbontás, és 9,7 képernyő, de legalább a felbontás)

Az árát illetően szerintem min 100e felett lesz.

Azért majd kíváncsi leszek a tesztekre, ha megjelenik jövőre :)

[ Szerkesztve ]

(#1046) smilecat válasza axioma (#1036) üzenetére


smilecat
aktív tag

Szia!

Meglestem német oldalakon ezt a Thalia Oyo readert. Kíváncsi voltam rá nagyon.
Kapott hideget és meleget is.

itt olvashatsz róla: [link]

Remélem azért neked bejön majd a készülék! Mindenesetre kérünk egy tesztet tőled ha lehet.

Köszi

(#1047) axioma válasza smilecat (#1046) üzenetére


axioma
veterán

Hm. Hat erdekes, mert en kimondottan eink pearl-nek vettem, ez meg azt irja, nem az. Ez mondjuk kulcskerdes, mert akkor nem adtam volna erte ennyit... mind1, ha ez tenyleg nem igy van, akkor elado lesz. Meglatom. Es irok, ha megfelel ekezet nelkul... (jo, ha valami nagyon extra lesz, akkor hajlando leszek ekezettel is egy rovidet).

(#1048) smilecat válasza axioma (#1047) üzenetére


smilecat
aktív tag

bárhogy is írod nagyon köszönöm!
van egyébként egy linked honnan is veszed?

[ Szerkesztve ]

(#1049) axioma válasza smilecat (#1048) üzenetére


axioma
veterán

Ebay 330832062094, de ez nem bolt, hanem egy hasznalt keszulek. Az ejszakai lejarat es a jopofa tok miatt (na meg mert tobb estemet nem akartam elszurni a keresgetessel) hoztam el, holott eredetileg nem akartam 50 fole menni hasznaltban.

[ Szerkesztve ]

(#1050) ph2012


ph2012
senior tag

Hadd kérdezzem, hogy egy több száz oldalas könyvben ha egy szóra rákeresek az hány percig tart mire végigmegy a könyvön?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.