Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17651) pjen válasza bwoay (#17649) üzenetére


pjen
félisten

Ezt most mért írtad?olvasásról volt szó,úgye,hogy fórumtárs megvakul tőle.Erre írtam,az sem vakul meg aki egész nap a monitor előtt ül.Mint haverom a közterületi kamerákat nézi napi 8 órában,lassan 15 éve,van jogsija.Vagy a repülőgép földi irányítói stb.

(#17652) frankstork válasza pjen (#17640) üzenetére


frankstork
aktív tag

A telefon sosem fogja kiváltani a rendes fényképezőgépet, fizikailag lehetetlen. Nagyon sokat javultak, ez tény, de a bázis távolságot nem lehet szimulálni. Nagy méretben elvérzik mind. Persze a legtöbb felhasználónak elég, szóval van létjogosultsága.

(#17653) pjen válasza frankstork (#17652) üzenetére


pjen
félisten

Voltak kísérletek objektív kiegészítőkkel.

(#17654) bwoay válasza pjen (#17651) üzenetére


bwoay
nagyúr

azért írtam, mert azokkal példálóztál, akik egész nap egy monitor előtt ülnek hivatásszerűen. persze, hogy nem vakulnak meg, az csak sarkítás volt, de a szemnek nem tesz jót, ha valakinek az a munkája, hogy 8 órán keresztül egy bármilyen monitort kell néznie, mert (ahogy írtam) az erős fény, a vibrálás, a kék fény, meg a fókuszálás külön külön sem tesznek jót a szemnek. ezzel szemben az olvasásra leginkább a fókuszálás igaz, a megvilágítás (egy könyv esetében) nem a lapokból árad, tehát az sem olyan intenzív, és nem is jellemző, hogy valakit a munkája napi 8 óra könyvolvasásra kötelez.
így értettem. de az enyém is csak egy vélemény a sok közül.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#17655) pjen válasza bwoay (#17654) üzenetére


pjen
félisten

Félre értesz,nem példálóztam. Forumtárs írta azért nem kell tab,mert nem akar megvakulni,erre írtam,hogy azok sem vakulnak meg akik egész nap monitort néznek.De nem érdekes nekem ennyi volt benne. :)

(#17656) _ _ _ _ _2 3 válasza hampidampi (#17648) üzenetére


_ _ _ _ _2 3
tag

Üdv!!

Tegnap néztem pont ezt!
Nem emlékszem ,hogy volt e Magyarországon (van e) ,de szerintem nem volt (nincs) ,tájékozódtam én, csak nem eleget.

Itt fogom venni vagy Amazon (kihagynám) és két Ebook-om lesz ,D

http://www.likebook.shop/?product=likebook-mars-7-8-inch-e-reader

...,majd írok összehasonlító elemzést bakker - Inkpad-ot mondjuk 5oezerért elpasszolhatnám ,de megtartom , már úgy megszoktam a rövidke idő alatt is ,hogy ,csak na!

Volt tabletem és okostelefonom is. Körübelül két napig. Telefonra még visszatérek, a tabletet elajándékoztam egy haveromnak (anno 1o-ért vettem minimális esztétikai hibával kéz alatt, egészen gyors volt, szép) ,mert nem tetszett, fáraszt a kijelzője és ettől a "ketrecharctól,, is kivagyok ,amit egy Android nyújt (tudom, a Likebook is az lesz, ahogy a békát melegíted) , nevezzen őrültnek, aki akar ,de ezt a Google monopolit kerülném... Ejjva, szó-val nem veszek Androidos Ebook-ot sem. Okostelefonon is erősen gondolkozom. Lehet ,hogy az se lesz, sőt ,most ,hogy megúsztam ,hogy a szürreálisan kr*tén munkáltató ne Messengeren üzengessen, így törölhettem a kéthónapos focista profilom, készítenek beosztást és diktálják szépen hetente a beosztást, már a nyomás is lejött rólam, hogy ilyenem legyen, de egy ilyet (ilyen, ilyen) talán (talán) XA2-vel ...,erre gyűjthetnék ,de azt a vonatkozó topicban véleményezze valaki ,ha van kedve. Nem tréfa, francia, angol és oroszt kell gyakorolnom minden nap, még jobbára papíron tanulom (és tanulom) őket:

https://shop.jolla.com/

Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.

(#17657) frankstork válasza pjen (#17653) üzenetére


frankstork
aktív tag

Azt elhiszem, de a fizikával azok sem tudnak mit kezdeni. Az opponak volt a legjobb egyébként, hogy prizmával derékszögben elfordították a beeső fény útját, de akkor meg a telefon vékonysága miatt nem lehet nagyobb érzékelőt tenni bele.

(#17658) csendes válasza _ _ _ _ _2 3 (#17624) üzenetére


csendes
őstag

A szótárhoz: A Pocketbook hivatalos oldalon fent van a Dictionary converter [link] , ami több dormátumból tud .dic-re konvertálni, innen [link] és máshonnan pedig letölthetők szótárak XDXF formátumban

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17659) Jenne


Jenne
senior tag

Sziasztok!

Ma megjött a PocketBook InkPad 3 (7,8") ebook olvasónk. Az akku az 92%-on állt amikor először bekapcsoltam, de biztos ami biztos, feltettem rögtön töltésre, (négy órán át töltöttem) ki tudja meddig állt a raktárban. Töltés után, a bekapcsolást követően Wi-Fi kapcsolat beállítás majd rögtön jelezte is, hogy van friss szoftver, így megkapta. (Wi-Fi-n keresztül)
És most jönne a kérdésem: a frissítés után, ami kábé 15 perc volt visszament az akku feszültség 100 %-ról 95 %-ra, 5 %-ot fogyasztott el. Ez jó így vagy túl sok százalék ment le egy 15 perces frissítéssel? Nekem kicsit soknak tűnik az 5 %-ék fogyasztás alig 15 perc alatt... :((

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#17660) csendes válasza Jenne (#17659) üzenetére


csendes
őstag

De nem is fogsz egész idő alatt firmware-t frissíteni (a WiFi-t is javasolt kikapcsolni ha nem kell), szóval rendben van. Egyébként a % nem a feszültségre vontakozik, hanem a tárolt elektromos töltésre az 1900 mAh névleges értékhez képest.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17661) Jenne válasza csendes (#17660) üzenetére


Jenne
senior tag

Köszi. :R
Wi-Fi csak azért lett bekapcsolva, mert gondoltam, hogy ha van frissítés akkor azt leszedi az olvasó. Természetesen utána ki is kapcsoltam.
Lassan majd csak beletanulok ebbe... :K

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#17662) _ _ _ _ _2 3


_ _ _ _ _2 3
tag

Szótár: Az igen remek! K.

Txt-be Scribble tud menteni? Hogyan? K.

Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.

(#17663) fattyu válasza hampidampi (#17648) üzenetére


fattyu
veterán

ezzel meg majd az lesz hogy de miért merül le 3 nap alatt

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#17664) _ _ _ _ _2 3


_ _ _ _ _2 3
tag

https://the-digital-reader.com/2019/06/10/likebook-alita-has-4gb-ram-10-3-carta-e-ink-screen/

4GB Ram, ezt kell venni ,ha kijön - Androidhoz kell - szuper! Love Google

Inkpad 3 -nál lényegében lehetetlen előzményt törölni a böngészőben, az igen!

=Hiába törlöd a böngésző opcióknál mindent ,amit lehet süti, előzmény -az automatikus kitöltést nem törli. Ötlet? Már újratelepítettem 2x - jegyzi tűzön vizen át a weblapokat-.

=Txt-be nem ment, ezek h*lyék. (Még mindjárt megnézem ,hogy mivan ,ha megnyitok egy txt-t és abban próbálok írni ,de nem adok neki sok esélyt ,mert jegyzetet lehet majd hozzárendelni ,de az nem ment neked - importálhatod egy mások Pocketbook-ra esetleg, )

[ Szerkesztve ]

Felelős vagy a korért, amelyben élsz. Sose halunk meg.

(#17665) Dhampir válasza jose999 (#17622) üzenetére


Dhampir
félisten

Éppen a Holnap Kiadó gyönyörű, színes 2019-es katalógusát lapozgatom. Ezt a fajta élményt sajnos egy lemerülő-újratöltendő elektronikus könyvolvasó sem tudja visszaadni. :)

(#17666) pjen válasza Dhampir (#17665) üzenetére


pjen
félisten

Így van.Viszont az is élmény lesz amint gyűröd a kukába, mert van új.A tabról simán letörlöd.Egy fél fa élve maradt,és a sok festékes papír se megy a szemétbe.

(#17667) csendes válasza _ _ _ _ _2 3 (#17662) üzenetére


csendes
őstag

A Scribble nem tud txt-be menteni. Valójában a Scribble egyáltalán nem tudd menteni, csak a képernyőmentő alkalmazást lehet hozzá használni. De USB-re rakva az olvasót át tudod másolni a képet számítógépre és egy karakterfelismerő programmal szöveggé lehet alakítani,

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17668) Zolbak2107


Zolbak2107
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltunk a mai napon egy Pocketbook Touch Lux 4-et. Annyi pici problémát vettünk észre, hogy a jobb alsó sarkában kicsit sötétebb a kép. Olyan jellegű mint a monitoroknál a beszűrődés. Ha lekapcsoljuk a világítást nem látszik. Az a kérdésem hogy ez normális vagy vigyem vissza? Köszönöm előre is.

(#17669) bwoay válasza pjen (#17655) üzenetére


bwoay
nagyúr

csak azt próbáltam elmagyarazni, hogy nyilvan nem szó szerint ertette. nem vakul meg, aki egesz nap kijelzo elott ul, de nem is tesz jot a szemenek, mert kb 3-4 olyan tenyezovel szamolhat, ami karos/farasztja a szemet.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#17670) csendes válasza Zolbak2107 (#17668) üzenetére


csendes
őstag

Ha interneten rendelted és zavar, akkor visszaviheted. Másképp működik az ebook világítás mint a LED háttérvilágítás az LCD kijelzőknél. Itt a LED lámpák nem a kijelző mögött vannak, hanem előtte, illetve a szélén, általában az alulsó keretben, néha oldalt, mivel maga a kijelző nem átlátszó. [link]. A lámpák (típustól függően általában 4-15) fénye visszaverődik a kijelzőről és ez jut aztán el a szembe. Ha azt látod, hogy valamelyik LED lámpa nem ég, akkor az hiba. Egyébként a Kindle Paperwhite 4-en is csak 5 darab LED lámpa van, ott sem teljesen egyenletes a megvilágítás.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17671) ToniSoprano


ToniSoprano
addikt

Sziasztok! Szerintetek melyik éri meg jobban?
Kindle 2019 vagy Pocket Basic Lux 2 ?
A Kindle innen érhető el, egy év gari van rá, nem tudom innen megbízható e vásárolni: [link]
A Pocket Basic Lux 2 alzátol van 2 év garival: [link]
A Pocketbook jobban tetszik, van rajta sakk is meg mindent olvas, a Kindle-nek mintha kontrasztosabb lenne a kijelzője.

Üdv Gergő

[ Szerkesztve ]

(#17672) pjen válasza ToniSoprano (#17671) üzenetére


pjen
félisten

Az,hogy a Kindle nem olvas mindent ne zavarjon.Úgyis számítógépen keresztül rakod fel a könyveket.A calibre progi megold mindent,csak egy kattintás,jó helyen van,jó formátumban.

(#17673) ToniSoprano


ToniSoprano
addikt

Ami jobban tetszik a Kindle-ben hogy a betűvastagságot lehet állítani.
Meg érintőkijelzős.

[ Szerkesztve ]

(#17674) Jarod1 válasza ToniSoprano (#17673) üzenetére


Jarod1
addikt

Pb is az,

(#17675) ToniSoprano válasza Jarod1 (#17674) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Ez a típus nem érintőképernyős, de az nem is lényeges. Inkább az tetszik a Kindle-ben hogy a betűvastagságot több fokozatban lehet állítani ahogy néztem, ez szerintem hasznos az olvasáshoz.

(#17676) bwoay válasza ToniSoprano (#17675) üzenetére


bwoay
nagyúr

azt is vedd számításba, hogy nem mindenkinek jön be a képernyő tapizásával történő lapozgatás. nekem nagyon tetszik a Pocketbook olvasókban, hogy van rajtuk gomb a lapozáshoz (amikhez ráadásul egyéb funkciók is társíthatók). nyilván az olyan modelleken, amik nem érintősek, nincs is más alternatíva, de aki az esetek túlnyomó többségében olvasásra használ egy ilyen olvasót és nem a böngészővel meg a játékokkal kísérletezik, annak a leggyakrabban használt funkció a lapozás lesz.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#17677) Ébri válasza ToniSoprano (#17675) üzenetére


Ébri
senior tag

Ezt Kobok is tudják több fokozatban. (PB-k nem, legalábbis mikor legutóbb néztem.)

(#17678) ToniSoprano válasza bwoay (#17676) üzenetére


ToniSoprano
addikt

Jó ez a gomb. Viszont a gomb nélküli megoldá miatt bárhogy forgatom stabilan lehet fogni. Régen szóba sem jött Kindle a formátum támogatás hiánya miatt, de megoldható ez. Mindkettő márka nagyon jó termékeket gyárt. Most kicsit a Kindle felé hajlok. Először koobe novelbookot vettem de visszavittem. Lefagyott gyorsan merült frissítés gomb lenyomása nélkül elmosódott volt a kép. Pedig elég jó kontrasztos volt.

[ Szerkesztve ]

(#17679) Pandora88


Pandora88
újonc

Sziasztok! Imádott Touch Lux 4-em képernyője érthetetlen körülmények között betört. Egyik nap még olvastam, és utána a táskámba tettem, tokkal. Pár nap múlva el volt törve. :'(
A panaszkodás után segítségért jöttem: javíttatott-e már valaki ilyen típusú készüléket? Mennyi volt? Budapesten tudtok helyet ajánlani?

(#17680) pjen válasza Pandora88 (#17679) üzenetére


pjen
félisten

Lehet,hogy gazdasági totál kár.

(#17681) Jarod1 válasza Pandora88 (#17679) üzenetére


Jarod1
addikt

Pár hónapja javítottam, egyet igaz ez az első széria, a 624 es
ebayről rendeltem hozzá, de csak a kijelzőt, az érintő felület ilyenkor nem sérül, viszont ezt macerás átteni az újra . 7-8 ezer Ft volt. aszem a pb 3 as hoz 47 dolcsiért láttam kijelzőt ebayen..

(#17682) Dhampir válasza pjen (#17666) üzenetére


Dhampir
félisten

A fákat emberi kéz által kivitelezett ültetéssel is lehet pótolni (erdőgazdálkodás), de az akkumulátor hulladék és a többi káros anyag újrahasznosítása egyéb problémákat is felvet. A brosúrát egyébként hónapok óta nem tudom kidobni, mert szépérzékkel megáldott emberként annyira tetszik a kivitelezése. Van még nekik egy Mesék az Operából katalógusuk is, az is nagyon tetszik. Legrosszabb esetben a festékes papír (amiből valószínűleg kevesebb készült, mint az akciós reklám-szórólapokból) megy a szelektív gyűjtőbe. :)

(#17683) Jenne


Jenne
senior tag

Sziasztok!

Mint már írtam, lett egy Pocketbook Inkpad 3 olvasó a családban. Asszony fogja majd használni és a bookline.hu oldalárol tölti le az e-könyveket. Oda van beregisztrálva, onnan vett már sok hagyományos könyvet is. A letöltéssel és az olvasóra való átmásolással kapcsolatos lenne a kérdésem. Ahogy nézem, többnyire választható letöltéskor az epub formátum is, amiben letölthetőek az e-könyvek. Számítógépre lesznek letöltve és majd onnan át az olvasóra. (bocs a hosszú felvezetésért, de még tanulnunk kell ezt kicsit) Elég ha ebben az epub formátumban letöltjük és így küldjük át az olvasóra és már olvasható, vagy kell hozzá telepíteni a számítógépre a Calibre szoftvert is és azon keresztül menjen az olvasóra? Ha mobi formátumban tölthetőek csak le akkor is átmásolhatom az olvasóra és tudom is olvasni? Lehet kicsit nyakatekerten kérdeztem, de remélem érthető azért.

[ Szerkesztve ]

A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.

(#17684) Jarod1 válasza Jenne (#17683) üzenetére


Jarod1
addikt

Dropboxba is berakhatja.

(#17685) G válasza Jenne (#17683) üzenetére


G
kezdő

Szia!
Nekem ugyan egy PB TouchLux4-em van, de a szisztéma uaz, sztem. Epub formátum az, amit a pb a legjobban szeret, de mobival is jól működik. A Calibre-t azért érdemes a gépre tenni, mert ha olyan könyv formátumot talál, ami nem ezek a formátumok, akkor azzal könnyedén átkonvertálhatjátok. Lehet könyveket 1xre az olvasóra is tölteni, ha az épp csatlakoztatva van a géppel. Más: a Bookline-on kívül vannak olyan oldalak is, ahol ingyenes Ebook könyvek is letölthetők. Főleg klasszikusok, ha a feleséged azokat is kedveli. Érdemes körülnézni. Remélem tudtam vmit segíteni. Jó olvasást kívánok! :)

(#17686) zsoltzsolt


zsoltzsolt
addikt

Anélkül, hogy megjegyeznétek, hogy mindkettő vacak :), szerintetek melyiket érdemesebb venni?
Amazon Fire 7 vagy Lenovo 7 Essential?
Előre is köszönöm!

(#17687) zsoltzsolt válasza zsoltzsolt (#17686) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Egy kis kiegészítés, ami lemaradt. Kizárólag e-book olvasásra lenne, és még pdf is.

(#17688) csendes válasza Jenne (#17683) üzenetére


csendes
őstag

A hivatalos válaszokat a bookline.hu oldalán megtalálod: [link] az egyes pontokat (a "Leggyakoribb kérdések" pontot is) megnyitva. A bookline.hu-n vásárolt könyvek DRM másolásvédelemmel vannak ellátva, ezért a Calibre nem tudja ezeket kezelni. Mobi formátumot is kezel a Pocketbook egyébként.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17689) csendes válasza zsoltzsolt (#17687) üzenetére


csendes
őstag

A tableteknek külön fóruma van, ott tedd fel ezt kérdést. Ez itt az E-ink kijelzős könyvolvasók fóruma, a kettő közül egyik sem az.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17690) hampidampi válasza zsoltzsolt (#17687) üzenetére


hampidampi
senior tag

Az a baj, hogy ezek tabletek, nem e-könyv olvasók. Erről inkább egy tabletes fórumban kéne érdeklődni.
E-könyv olvasó programot persze ezekre is le lehet tölteni, mint bármely mobilra vagy tabletre.

(#17691) zsoltzsolt válasza csendes (#17689) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Ez nem E-ink kijelzős könyvolvasók fóruma, hanem e-book olvasók fóruma.
Tudom, hogy a fentebb említett két modell nem igazán e-book olvasó, azonban az egyiket egy nagyhírű e-book olvasó cég gyártja, így gondoltam, hátha van vele valakinek itt tapasztalata.
A tabletes fórumban is megkérdeztem, biztos, ami biztos 🙃.

(#17692) csendes válasza zsoltzsolt (#17691) üzenetére


csendes
őstag

Téma indító: [link] "Az olyan dolgok, amik színes képet adnak, LCD kijelzővel működnek, tehát nem valódi könyvolvasók, hanem lebutított tabletek, ezért itt ezekről a későbbiekben nem lesz szó." Ezek rémes dolgok voltak egyébként, a fenti két tabletre ez nem is igaz
Az Amazon egyébként elég sok mindent árul, ha nem tűnt volna fel, szóval nem nevezném e-book olvasó cégnek.

Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

(#17693) zsoltzsolt válasza csendes (#17692) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Hagyjuk.. Ennyit nem ér ez az egész. Nyiss egy topik rendőrség topikot, ahol tudod ellenőrizni, hogy mindenki szorosan követi-e a témát.
További jó és hasznos fórum látogatást neked.
Adatokat adjak egy esetleges feljelentéshez?

(#17694) tomazin válasza zsoltzsolt (#17691) üzenetére


tomazin
veterán

Teljesen mindegy, hogy mi a topic neve meg a definicio, de itt ugyanannyi esellyel talalsz segitseget a fenti kerdesben, mint mosogep inverter javitasban.

(#17695) zsoltzsolt válasza csendes (#17692) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Érdekes módon árulja a Kindleshop és még 50 ekönyvet is adnak hozzá ajándékba. Attól, hogy még a téma indító mit ar, azt meghaladta az élet... van ilyen.. haladni kell,nemcsak einkes kijelzőn lehet olvasni. De látom, akik ezt teszik tán üldözendők :DDD
LINK

[ Szerkesztve ]

(#17696) frankstork válasza zsoltzsolt (#17695) üzenetére


frankstork
aktív tag

Tényleg ennyire bonyolult? :W

(#17697) Oldman2 válasza frankstork (#17696) üzenetére


Oldman2
veterán

Hagyd...

(#17698) zsoltzsolt válasza frankstork (#17696) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Értem, nem az. Vagyis, aki nem einken olvas, az kérdezzen máshol :)

Sok embernek kéne itt MagneB6-ot szednie.
Nagyon frusztrált már a társadalom.

(#17699) fattyu válasza zsoltzsolt (#17698) üzenetére


fattyu
veterán

nagyon illik hozzád az avatarod.

Gratulálok

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#17700) bwoay válasza zsoltzsolt (#17695) üzenetére


bwoay
nagyúr

nem az az érdekes, hogy a Kindleshop árulja (hiszen Kindle), hanem az, hogy határozottan fel is hívják rá a vásárlók figyelmét, hogy ez tablet és nem e-könyvolvasó. erről magad is meggyőződhetsz, ha a megnyitod az általad beillesztett linket és egy kicsit lejjebb görgetsz.


egyébként pedig nem üldöz téged senki, csak azt próbálják a többiek elmagyarázni, hogy
1. ez nem az e-book olvasásra alkalmas eszközök topicja (amibe belefér minden tablet, mobiltelefon, notebook, okosóra, okostévé, stb.), hanem egy olyan topic, ami kifejezetten e-book olvasókkal foglalkozik, és az összefoglaló kellőképpen definiálja, mi tartozik ide.
2. tablettal kapcsolatos kérdéseket illetően sokkal jobbak az esélyeid olyan topic(ok)ban, amiknek ez a témája. ezen nem lenne szabad megsértődni.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.