Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) k.kristof válasza Dhampir (#7999) üzenetére


k.kristof
őstag

Ha Ubuntu nem is, a kenyérpirítón is elfutó NetBSD igen :D

(#8002) Unteroff


Unteroff
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Szerintetek melyik lehet jobb, Amazon Paperwhite 2 vagy NOOK GlowLight (a fehér, újabb típus). Vagy melyik éri meg (Kb. egy árban lenne)

Lehet, kicsit elszaladt a ló velem, mikor belefogtam e-book olvasó választásba - eredetileg Kindle 5, vagy ahhoz hasonló kaliberű, esetleg olcsóbb olvasó kellett volna. De rájöttem, kell az a fránya nélkülönözhetetlen háttérvilágítás, és akkor már ha lúd, legyen kövér legyen jó felbontású is. Szerintetek nem nagy "falat" első olvasónak a fenti olvasó egyike?

Nook olvasóhoz sokan írnak kijelző hibát, háttérvilágítást, ezért nem tudok egyértelműen kiválasztani, melyik legyen.

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#8003) Degeczi válasza Unteroff (#8002) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A régire volt jellemző a túl könnyen sérülő világítóréteg, az újabb elvileg már van olyan ellenálló, mint a többi márka.

(#8004) Mr.Grey válasza Unteroff (#8002) üzenetére


Mr.Grey
tag

A Nook kicsit sokoldalúbb és a kijelző sérülésének a veszélye is el van túlozva, bár tény, hogy létezik, de a Kindle képernyője sem bír ki ám mindent. Fényerejük és kontrasztjuk nagyjából egyforma (talán a PW2 egy kicsit kontrasztosabb).
A Nook rootolása valamivel egyszerűbb és sokoldalúbban lehet használni, mivel szinte bármilyen Androidos olvasóprogit rakhatsz rá. A Kindle jailbreak kicsit nehézkesebb, DuoKan, Coolreader telepíthető rá (bár ha szétnézel a neten, van még néhány, de egyik sem ennyire népszerű, mint a fentebbiek.
A Goodereader csapat videón össze is hasonlítja Neked a kettőt. :))

Tokból talán a PW2-hoz nagyobb a választék minden szempontból ( azt viszont feltétlenül vegyél, bármelyiket is választanád!)

(#8005) [balu] válasza [balu] (#7954) üzenetére


[balu]
tag

Új oldal, új próbálkozás. Hátha.

(#8006) Jumbozorz


Jumbozorz
senior tag

Sziasztok,

Milyen típust ajánlatok 20-30k körül amin már van háttérvilágítás? A méret és az ebook vezérelhetősége nem számít. Előre is köszönöm mindenkinek.

(#8007) lorcsi válasza Jumbozorz (#8006) üzenetére


lorcsi
veterán

NOOK GlowLight, itt az aprók közt elég jó árban lehet hozzájutni..

(#8008) koncsik válasza lorcsi (#8007) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Bocs a kekeckedésért, ezek a Nook Simple Touch with Glowlight-ok.
A Nook GlowLight nem nagyon elérhető.

[ Szerkesztve ]

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#8009) gbors válasza koncsik (#8008) üzenetére


gbors
nagyúr

... és ha mégis, akkor van benne 2 váratlan meglepi, amitől az újdonsült tulaj potenciálisan felfut a falra (fizikai lapozógombok hiánya, ill. az SD kárya hiánya kombinálva a 240MB elérhető tárhellyel).

Spoken like a true emperor / Spoken like a true conqueror / Spoken like a true... terrorist

(#8010) LittleBiG007 válasza gbors (#8009) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Önmagában a 240Mb és a memóriakártya hiánya nem olyan nagy probléma, mint amilyennek látszik. Nekem a fele foglalt és kb. 100 könyv van feltöltve (ezek azok, amelyekre azonnal szükségem lehet, vagy pedig olyan könyvek, amiket a belátható jövőben tervezek elolvasni). Nem látom értelmét, hogy csak azért, mert úgy reklámozzák az olvasókat, hogy a "teljes könyvtáradat magaddal viheted mindenhová", attól még miért kellene így tennem. Nagyon jól megfér az a sok-sok gigabyte a számítógépemen. Azonnali választási lehetőségnek pedig már a 100 is túl sok. Ez a mennyiség egyébként jelenlegi szabadidőmet tekintve kb. 3-4 évnyi olvasnivaló.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8011) LittleBiG007


LittleBiG007
Topikgazda

Még valami. Ismerek olyan embert, akinek több ezer könyve van feltöltve az olvasóra, de igazából alig olvas. Szoktam is viccelni vele, hogy akkor most ő könyvhordozót vett, nem pedig könyvolvasót.
Könyvolvasónak a 240Mb elég. Könyvhordozónak még a 4Gb sem biztos.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8012) doc válasza LittleBiG007 (#8011) üzenetére


doc
nagyúr

Azert az sosem art ha van eleg tarhely
Igy 2014-ben mar filleres tetel 1-2 gigat pluszban belerakni, es igy biztosan nem er kellemetlen meglepetes mikor gyorsan ramasolnal valamit de nem fer, aztan vakarhatod a fejed hogy mit torolj le...
Nem beszelve arrol aki mondjuk kepregenyeket olvasna (ott egy-egy szam soktiz megas, legalabbis a Humble Bundle-k alapjan, es siman lehet 80-100 MB is darabonkent).

(#8013) LittleBiG007 válasza doc (#8012) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Mondhatnánk még az óriási méretű szkennelt PDF-eket is akkor. De hát valljuk be, az ebook olvasók nem éppen ideálisak sem az előbbire, sem képregények "olvasására".

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8014) Kiralybali válasza LittleBiG007 (#8013) üzenetére


Kiralybali
tag

Én is ellenvéleményt fogalmaznék meg, így +1 doc javára.
Ez már nem spórolás, hanem szarrágás kategória egy ilyen kütyünél.

Abban egyet értünk, hogy százas nagyságrendben könyvet tartani nem szükséges, az nem lenne indok egy nagyobb tárhelyre, de vannak források, melyek, már nagyobbak, mint egy sima ebook. Emellett mivel nem csak olvasó funkcionalitása van már ezeknek az olvasóknak, hanem pl. zenelejátszás, appok telepítése, stb. így lehet alapvető igényként megfogalmazni egy megfelelő méretű beépített tárhelyet és/vagy bővíthetőséget.

De ez csak egy vélemény, egy szempont kapcsán, mint ahogy a készenléti idő hosszának témája is fáj valakinek, másnak meg nem számít.

Balage

(#8015) Degeczi válasza Kiralybali (#8014) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem szarrágás, hanem a B&N teljesen a saját könyvesboltjához szánta a Nook Glowlight-ot, és az onnan vásárolt könyveknek tartja fönn a tárhely túlnyomó részét
(mondjuk vicces, h itt mégis az Amazont szokták ilyesmivel vádolni - pedig ott nincsen semmi hasonló, szabadon használható saját anyagokhoz)

(#8016) LittleBiG007 válasza Kiralybali (#8014) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Oké-oké, megadom magam. :-) Én az a ritka állatfajta vagyok, aki az olvasóján csak könyvet olvas. Zenét hallgatni, appot telepíteni, leveleimet megnézni stb. inkább az okostelefonomat használom.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8017) LittleBiG007 válasza Degeczi (#8015) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Pontosan. Ez egyszerű üzleti stratégia. És az az igazság, hogy én a múltkor csak benéztem a B&N könyvesbolta. És 200-1000Ft (forintra váltottam a fontot) között találtam is olyan könyveket, amiket már én is régebb óta terveztem elolvasni. Úgyhogy el tudom képzelni, hogy az angolok nem morgolódnak a 800 Mb-os fenntartott tárhely miatt.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8018) ZooLee válasza Kiralybali (#8014) üzenetére


ZooLee
őstag

Abban egyetértek én is, hogy a 240MB nagyon szűk lehet. De sokszor még a 2-4GB-os háttértárral rendelkező olvasókat is le szokták húzni, mert hogy nem bővíthető, és nem lesz elég. De ez csak abból fakad, hogy az eredeti koncepciót úgy és olyan írányban bővítgetik, ami nem feltétlenül tesz jót az adott eszköznek - lásd a saját esetedet, mint egy extrém szélsőséget. Szerintem nem igazán jó út a "mindent bele" eszköz, mert már most is túl sok mindent akarnak markolni, és közben olyan csorbák kerülnek a rendszerbe, ami nem lenne megengedhető. De értem, hogy erre is megvan az igény, és mivel van alternatíva nem is igazán zavar, csak akkor ha valaki nagyon csúnyán beleesik egy olyan gödörbe, aminek nem lenne szabad léteznie.

Általánosságban ennek így nincs értelme, mármint egy kategorikus "leminősítésnek" egy-egy objektív(nek tűnő) paraméter alapján, mivel az adott eszköz az adott paraméterrel a felhasználók széles rétegének megfelelhet. Vagy a 240MB mögött lehet, hogy van 5GB a felhőben például, amivel aztán tényleg élete végéig ellehet valaki. De megdöbbentő módon - ez engem is meglepett - a txtr Beagle-el, mint vassal is lehetne élni, ha nem lenne elb elrontva annyira a körítés (az áruház és szoftver).

Ezért is (lenne) fontos mindig a "menj el és nézd meg" javaslat, illetve a "mire használnád" kérdés alapos végiggondolása...

Ja, és azt is szeretjük elfelejteni itt Magyarországon, hogy egyes eszközök mögött óriási támogatás van, amit itthon sajnos nem tudunk igénybe venni. Azzal, hogy a készüléket kézbefoghatjuk a szolgáltatásnak csak egy nagyon kis részét kapjuk meg, kvázi ez csak a jéghegy csúcsa. Mivel a Nook is ilyen bolthálózat olvasója, gondolom itt is ez a helyzet.

(#8019) gbors válasza LittleBiG007 (#8010) üzenetére


gbors
nagyúr

ezért írtam, hogy potenciálisan. nekem STGL van, és nem raktam bele memóriakártyát, de másnak lehetnek mások az igényei - ahogy az lejjebb ki is derült :)
viszont a fizikai gombok hiányától gutaütést kapnék :DDD

Spoken like a true emperor / Spoken like a true conqueror / Spoken like a true... terrorist

(#8020) Ébri válasza LittleBiG007 (#8017) üzenetére


Ébri
senior tag

De miért tart fenn 800 megát? Miért nincs 1,x gigája amibe vagy ezt vagy azt teszel. Ez már számomra is az idegesítően zárt rendszer.

(Feleségem most a PW-m használja, arra kb. 500 könyv van feltéve, de a gyerekkel van kórházban, mesét olvasott volna neki. Magának nem másolt ilyet, s előtte én se magamnak. Ha az egész könyvtáram rajta van, abban van pár mesekönyv. Tehát nem feltétlenül kötelező a teljes könyvtár, de jól jöhet.)

Szóval szerintem ez mindenképp hátrány, hogy mekkora azt mindenki maga dönti el.

(#8021) ZooLee válasza Ébri (#8020) üzenetére


ZooLee
őstag

De miért tart fenn 800 megát? Miért nincs 1,x gigája amibe vagy ezt vagy azt teszel. Ez már számomra is az idegesítően zárt rendszer.

Azért, mert magyar fejjel gondolkodsz. Ha kint élnél, akkor azt látnád, hogy van például a B&N, akitől bőséggel vásárolhatsz tartalmat, és ehhez ha gondolod vehetsz egy eszközt, amin olvashatsz is. Ha olvasni akarsz, akkor belépsz a B&N boltba, és vásárolsz, majd olvasol, nem kell 10 féle boltból összevadásznod a napi betevő olvasnivalót (és akkor az egyéb forrásokról már ne is beszéljünk).

Ez egyszerű szemléletbeli különbség, másban nőttünk fel, másban szocializálódtunk. Ha neked is minden elérhető lenne karnyújtáson belül, kényelmesen a feneked alá tolva és jól kiszolgálva, te sem törödnél vele, hogy mennyi megabájt áll rendelkezésedre, hanem használnád az infrastruktúrát, az eszközt és olvasnál.

Nálunk is kezdenek ezek elérhetővé válni (Amazon, iTunes), de a megszokások, az árak és persze a kínálat (magyar tartalom szűkössége) illetve lehetőségek (sokszor egyáltalán nem szolgáltatnak) miatt lassan terjed el ez a típusú mentalitás. De remélem azért egyszer nálunk is ez lesz az alap.

[ Szerkesztve ]

(#8023) Unteroff válasza Unteroff (#8002) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Akkor lehet a Nook Glowlight lesz a legjobb választás (Bár a fehér annyira nem tetszik). Annyi lenne a kérdésem, ezt kell-e regelni valahol, mint az amazon terméket, hogy mindent tudjak használni?

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#8024) Degeczi válasza Unteroff (#8023) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ezt ahhoz kell regisztrálnod, h egyáltalán használni tudd...
(de ugye olvastad a 240MB szabad helyet alább?)

[ Szerkesztve ]

(#8025) Unteroff válasza Degeczi (#8024) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Hoppá...
Akkor félreolvastam, azt hittem ez az sd kártyabővíthetős rész... :(

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#8026) Kakumix válasza Unteroff (#8023) üzenetére


Kakumix
senior tag

Regisztrálni még akkor is kell, ha rootolni akarod! A regisztráció legyen az első lépés, különben nem működik!

Legyen szép napod!

(#8027) Unteroff válasza Unteroff (#8025) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Am, a Paperwhite 2-ön, mind a 2 Giga kihasználható, vagy sem (csak azért kérdem, mert ha már jó felbontású, de csak 6 '-os a képernyő, lehet azért nézegetni képregényt is.)

Illetve, akár melyiket választom, és pont olyat könyvet találok, amelyik formátumot nem támogat, áttudom konvertálni, bármiről bármire?

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#8028) Degeczi válasza Unteroff (#8027) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Minden típuson (mint ahogy telefonokon is) csökkenti a hasznos háttértár méretét az oprendszer, ami a Paperwhite esetén kb. 600 MB-ot visz el. A fennmaradó szabad terület viszont attól függően kb. 1.4 vagy 3.4 GB, h melyik változatot kapod, mert nemrég történt egy csöndes frissítés, ami után már 4 GB-al gyártják.
Mindesesetre képregényhez nem ideális, ahhoz érdemesebb táblagépet használni.
Folyamatosan, szinte naponta van itt szó róla, h a két fő e-book formátum között teljesen automatikus az átjárás az ingyenes Calibre programmal (amit egyébként is érdemes telepiíteni), így nincs jelentősége, melyik az adott eszköz natív formátuma.

(#8029) doc válasza Degeczi (#8028) üzenetére


doc
nagyúr

pusztan zarojelben jegyzem meg, hogy a konvertalas a hard DRM-mel vedett konyvek eseten problemas (nem is annyira technikailag, mint inkabb jogilag), es kulfoldon jellemezoen ilyen formaban lehet (sajnos) hozzajutni
a magyar ebookok soft DRM-et szoktak kapni, ott nincs ilyen szivas

(#8030) Unteroff válasza Unteroff (#8027) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Am, akkor melyiket ajánljátok(Amazon PW2, Nook Glowlight), ha elsősorban könyvolvasásra kell, olyan könyveket, amiket a neten találok khm... ingyen. Másodlagos szerep nyelvtanulás/fejlesztés (mindkettőnek van szótára, ha jól tudom). Ebook tabletet nem akarok, mert nem szeretném 1-2 naponta töltögetni, vagy rövidebb idő alatt...

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#8031) Degeczi válasza Unteroff (#8030) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A PPW-on alapban nem csak szótár van, de egy szókincsbővítő alkalmazás is, amiben föl lehet frissíteni a korábban kikeresett szavakat, a szövegkörnyezetükkel együtt: nagyon hasznos nyelvtanuláshoz

(#8032) dzsambo


dzsambo
tag

Sziasztok!

Páromnak keresek olvasót és eddig a Koobe Slimbook HD színpatikus. Van valakinek tapasztalata vele, illetve mit tudnátok ajánlani 20 és 30 000 Ft között?

(#8033) JamesFinn válasza dzsambo (#8032) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Elolvastad a topic elején lévő összefoglalót? Abban, illetve a népítéletekben rengeteg hasznos infót találsz.

(#8034) doc válasza Degeczi (#8031) üzenetére


doc
nagyúr

az uj GlowLightot nem ismerem, de az eredeti Nooknal csak egy (raadasul nem is kimondottan otcsillagos) egynyelvu angol szotar van rajta, cserelni csak rootolas utan lehet (viszont akkor mar hasznalhatsz akar mas olvasoprogramot is, nagyon jo szotartamogatassal, stb)

(#8035) Libretom válasza doc (#8029) üzenetére


Libretom
aktív tag

Nem tudom miért lenne jogilag problémás a hard DRM konvertálása, ha a könyvet nem adom tovább senkinek? Ezzel semmilyen módon nem sérülnek a szerzői jog szabályai. Kb. ugyanaz történik, mint ha a papírkönyv oldalairól saját magának fénymásolatokat készít a tulajdonos. A technikai megoldhatóság már más kérdés....

(#8036) doc válasza Libretom (#8035) üzenetére


doc
nagyúr

utana kene nezni mi a helyzet DRM-mel, azt tudom hogy ha pl. egy szamitogepes programrol veszed le a masolasvedelmet az buncselekmeny akkor is ha csak magadnak csinalod

MOD: gyorsan rakerestem, ezek szerint DRM gond nelkul leszedheto ha csak magancelra tortenik :C

[ Szerkesztve ]

(#8037) lazlogogola


lazlogogola
tag

Annyira becsatlakoznék a háttér tár témához, hogy sokszor amikor a tesómmal vagy a barátaimmal találkozom szoktunk könyveket másolgatni,cserélgetni egymás között.
Legutóbb a tesóm komplett könyvtárát húztam át az olvasójáról, hogy majd lassan átmazsolázom (kb.5.5 Gb-t) és én is feltöltöttem neki vagy 3 Gb-ot.
És persze nem volt PC a közelben Calibrézni vagy másolni.
Jó az ha van tárhely.

(#8038) Ébri válasza ZooLee (#8021) üzenetére


Ébri
senior tag

Nem kell, és nem is tudod. PW-re is elég az Amazon boltban nézegetnem, de a teljes tárhelytre tölthetek Amazonos könvveket, ha akarok, vagy másmilyet, ha azt akarok.

Értem én, hogy ez tökjó a gyártónak, s azért olcsó, mert finanszírozza a könyveket, de ettől még a felhasználónak jobb egy nem osztott tárhely. (Ha csak BN könyveket olvasok, akkot tökmindegy, ha nem csak azokat, akkor meg zavaró.)

(#8039) LittleBiG007 válasza doc (#8034) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

A Nook ST Glowlight szókincs tekintetében pedig ötcsillagos. Egy 350.000 szavas Oxford egynyelvű szótárt tartalmaz. De az biztos, hogy nem szótanulásra találták ki. Például csak azoknak a szavaknak van benne a fonetikus átírása, amelynek nem egyértelmű a kiejtése, az információk mennyisége miatt sokszor majdhogynem ömlesztve tartalmazza a magyarázatokat, és csak a vastag betűs kiemelések segítenek a könnyebb eligazodásban. A magyarázatok sem minidg a legegyszerűbb szavak használatával történnek, ellenben mindig van példamondat. Összefoglalva, aki angol regényeket olvas, az tudja ennek a beépített szótárnak nagy hasznát venni, mert mindent megtalál benne.

Unteroff #8030: Angol regények olvasása önmagában is szókincsfejlesztő, mindenféle tanító alkalmazás nélkül. A gyakori szavakkal úgyis gyakrabban találkozik az ember és így rögzülnek. (Én már 3 és fél éve csak angolul olvasok, úgyhogy ezt tapasztalatból mondom.) A Nook beépített szótára valószínűleg nem lesz jó neked, ha még csak kezdő olvasó vagy.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8040) LittleBiG007 válasza Ébri (#8038) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"de ettől még a felhasználónak jobb egy nem osztott tárhely"

Igazad van, de csak azért, mert - ahogy ZooLee is mondta -, magyar fejjel gondolkodsz. Sőt, mi magyarok azt is kérdezhetnénk, hogy miért nem eleve torrent klienssel jön ki az olvasó, és hogy miért nem állíthatom át a beéptett webshop-ot a kedvenc ebook letöltőhelyemre...

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#8041) JamesFinn válasza LittleBiG007 (#8040) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Ez nagyon jó, besírtam. De sajnos fedi a "nagy Magyar igazságot". Szörnyű....:)

(#8042) Ébri válasza LittleBiG007 (#8040) üzenetére


Ébri
senior tag

Ha amerikai vagyok, és letöltök a BN mellett ingyenes könyveket is pl. Gutenbergről? És tényleg minden más eszközben a magyarok miatt van párszáz megánál nagyobb tárhely?

Miért magyarázzuk meg mindig, hogy ami rossz, az valójában nekünk jü? A cégek menedzsmentje úgyis ezt teszi. Együtt lehet vele élni, de ez objektíve sem igaz, hogy magyar fejjel így van, de egyébként a normális embereknek az a jó, ha minél kisebb szabad felhasználású tárhelyük van, mert úgyis egy boltból vásárolnak.

Másképp: ha van sokféle cipőbolt, akkor is megtehetem, hogy a kedvenc helyemre járok, de ha csak egyféle van, akkor ez nem választás kérdése. Igaz nem is kell döntenem.

(Tényleg nem érthető, mire akarok kilyukadni?)

(#8043) Degeczi válasza Ébri (#8042) üzenetére


Degeczi
nagyúr

érthető - ahogyan az is, h a Nook veszteséges lehet a B&N számára, önköltség alatt adhatják, arra számítva, h majd a könyvesboltban vásárolgatások hozzák vissza a hardver veszteségét, valszeg ezért az ilyen megfontolás, h teljesen a saját boltjuk számára hozzák létre az eszközt

nem szimpatikus - de érthető, és szabad a választás másik típus felé, akinek gond a kevés hely

(#8044) briggg


briggg
csendes tag

Sziasztok!
Teljesen új vagyok még. Az egész topikot végigfuttatva nem nagyon leltem túl sok infót a Tolino-ról. Kérlek, ha valaki használja vagy van vele tapasztalata, akkor ossza meg velem. Előre is köszi. :)

(#8045) Unteroff válasza LittleBiG007 (#8039) üzenetére


Unteroff
aktív tag

Akkor marad a Paperwhite 2. Még egy pár kérdés: ahhoz csak úgy tudok küldeni könyvet, ha a hozzárendelt Amazon accountról küldök könyvet? Vagy simán kábelről is? Attól függetlenül bármely könyvet felrakhatom (magyar, angol), amit találok a neten?

Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius

(#8047) Mr.Grey válasza briggg (#8044) üzenetére


Mr.Grey
tag

A kereső azért sokat segíthet. :) Axioma kolléganő elég sok infót írt róla, sőt, szinte mindent ami az átlagolvasót érdekelhet.

[ Szerkesztve ]

(#8048) Ébri válasza Degeczi (#8043) üzenetére


Ébri
senior tag

Persze, az ő szempontjukat értem, és igen, olcsó az olvasójuk, cserébe nem tudok nagy mennyiségben mást rátölteni. Egyik előny, másik hátrány, azt nem hiszem, hogy a felhasználónak ne lenne rosszabb az utóbbi. (Vélelmezem ezt kompenzálja az ár.)

Bocs a túlszövegért :).

(Nincs semmi bajom a Nookokkal, majdnem azt választottam tavaly, még SD kártyásan.)

(#8049) briggg válasza Mr.Grey (#8047) üzenetére


briggg
csendes tag

Köszi :) hasznos volt. :)

(#8050) briggg


briggg
csendes tag

Azt hiszem elvesztem a rengeteg infó között. :) Szóval amely paraméterekre nekem szükségem lenne:
1024x 768 felbontás, 6 ", angol magyar szótár, világítás.
Találtam néhány ilyen paraméterrel rendelkező készüléket, csak azt kérdezném, hogy szerintetek hagytam ki valamit? Vagy ha tudtok javasoljatok még egyebet.
Ami még kimaradt, hogy ne nagyon kelljen vele varázsolgatni, mert ahhoz aztán nem értek. :)
Íme a lista:
- Kindle PW2
- Tolino
- Kobo Glo
Előre is köszi :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.