Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16001) Berci77


Berci77
tag

Sziasztok!

Azon gondolkodom, hogy meglepem magam egy új olvasóval a kindle 3 keyboard után, de nem tudom, van-e számomra kompromisszummentes eszköz. Amíg nem jöttek ki a világítós gépek úgy gondoltam, hogy a k3 ideális eszköz. Aztán vettem egy pw-ot (első széria) és hatalmasat csalódtam. A világítás egyáltalán nem volt homogén, látszott a ledek aurája, árnyékfoltos volt az egész. A kék fény meg nagyon zavarta a szemem. A képernyő simogatását meg utáltam lapozásnál a k3 gombjaihoz képest. Eladtam és visszatértem a régihez.

Kérdés: van-e olyan olvasó, aminek tényleg egyenletes a világítása (kindle voyage, oasis2 ?), nem bántó kék a fénye (kobo clara hd, h2o 2) és vannak csendes lapozógombjai (mint a kindle 3-nak)? Mindamellett jó minőségű, kellemes tapintású a burkolata. Nincs gondom a k3 pearl kijelzőjével, de ha lehetne, akkor már inkább a minél nagyobb felbontás érdekelne leginkább 6”-on.

Köszönöm a javaslatokat!

(#16002) LittleBiG007 válasza Berci77 (#16001) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

A Paperwhite széria felejtős egyenletesség szempontjából. Az Oasis-nek hangos a gombja. A Kindle sorozatból a Voyage felelne meg neked: prémium minőségű, a világítása homogén, a ledek nem látszanak ferdén tartva, fénye melegebb, mint a többi Kindle-é, egyáltalán nem kék. Nyomásérzékeny lapozógombok (megszorítod az oldalát és lapoz, és egy pici rezgéssel visszajelez), ezért nincs is hangja, valamint mindkét oldalon mindkét irányba lapozhatsz vele.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16003) Berci77 válasza LittleBiG007 (#16002) üzenetére


Berci77
tag

Köszi!

Amúgy ezt néztem én si (de ennek sincs állítható színhőmérsékletű világítása) vagy tetszik még a Kobo Clara HD a fény miatt, de az meg tapicskolós. Várni még bőven tudok, lehet, hogy a konkurencia miatt kihoz az Amazon egy Comfortlight Pro szerű megoldást a következő Voyage-nál.

Ha lemondanék a gombról, akkor a Clara HD szerintetek jó választás lenne? Hol lehet kapni?
A Voyage azért gondolom nem ilyen “érintőgbos”, mert az ujjamat rajta szoktam tartani a gombon, nem a levegőben.

(#16004) Ajándékok válasza Berci77 (#16001) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Hasonló igényekkel váltottam k3-ról, de a voyage gombjai szerintem nem jók. Talán másoknak sem, hisz biztos van oka, hogy az oasis nem örökölte. A felbontás nem sokat számít. Engem zavart a kindle könyvtár kezelése, így pocketbook sense lett belőle. A gombok ezen is rosszak, de összességében jobban tetszik, mint a kindle.

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#16005) LittleBiG007 válasza Berci77 (#16003) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Nem, nem érintős. Inkább úgy mondanám, hogy a szorítás erősségét érzékeli, érzékenysége 3 fokozatban állítható.

(#16004) Ajándékok: Ne feledd, hogy az Oasis nem egyenes ágú folytatása a Voyage-nak, miért is örökölt volna tőle bármit is? Két teljesen más felépítésű olvasóról beszélünk. Az, hogy az Oasis-ben nem alkalmazták ezt a fajta lapozási megoldást, az nem azt jelenti, hogy nem volt jó. (Én nagyon szeretem, de tiszteletben tartom a Te és azok véleményét, akiknek nem jött be.) Ha a Voyage 2-ben sem lesz benne, az jelenti majd azt, hogy a nagytöbbség nem volt vele megelégedve.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16006) Berci77 válasza Ajándékok (#16004) üzenetére


Berci77
tag

Köszönöm ezt a véleményt is. A k3 gombjai nekem megfeleltek. Olyasmi kb jó is lenne, a fény viszont full egyenletes és lehetőleg meleg fehér vagy állítható legyen.

(#16007) LittleBiG007 válasza Ajándékok (#16004) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

És még valami... az új Oasis megkapta a Voyage-ban debütált adaptív fényerőállítás funkciót. Ismerve az Oasis 2 kialakítását, szerinted alkalmas lett volna arra fizikailag, hogy a lapozási megoldást is átemeljék? Szerintem egyértelműen nem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a véleményed értékes, mert használtad, és nem tetszett. Az viszont, hogy az Oasis-ben nincs benne, semmit sem jelent.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16008) Oldman2 válasza Berci77 (#16001) üzenetére


Oldman2
veterán

Egy pár felvetődött dologról:

- A PW1 világítása valóban "érdekes" volt. Ezért nem veszünk ma PW1-et, csak fillérekért.
Volt a családban kettő PW3, mindkettőnek tökéletes volt a világítása.

- Kék fény. Ezt most hallottam először. Én imádom a PW3-asok világítását.

- Képernyő simogatás. Nem kell simogatni, a PW3-nak érintő képernyője van. Elég ha megérinted a megfelelő képernyő területet.

- A "van-e olyan" kérdéssel kapcsolatosan, kimaradt egy sokak számára fontos paraméter, a mennyiért?

Van, kérdés hogy megéri-e azt a többletet amennyiért ezek megvehetőek? Akinek megéri, az vegye meg, aki viszont elfogadható kompromisszumot szeretne, az ne keseredjen el, bőven jók a 30-35 ezres kategóriába is beférő olvasók.

(#16009) Berci77 válasza Oldman2 (#16008) üzenetére


Berci77
tag

Köszönöm a válaszodat!

- ha hidegfehér (kékes és nem sárgás) és nem tökéletesen homogén, akkor nekem nem felel meg. A PW-ok fénye hidegfehér, bántja a szemem. amúgy a pw3 világítása miben tér el az 1-étől?
- a simogatós alatt TERMÉSZETESEN az érintőkijelzőt értettem.Olvashattad, hogy volt pw1-em, tehát tudom, hogy működnek. Nem tetszik, de vállalható kompromisszum. Ezért is kérdeztem rá a Kobo Clara HD-re, annak igen jónak TŰNIK a fénye videókon, de a pw is annak tűnt anno.
- azt, hogy mennyiért majd nyilván mérlegelem, ellenben egy konkrét típust írhattál volna, hogy tudjam, mire gondolsz.
- mint írtam, eddig egész jól elvagyok a kindle 3-mal, nyilván jó is volna, ha tudnátok ajánlani 30-35-ért, de még várom az ajánlatokat.

[ Szerkesztve ]

(#16010) pjen válasza Berci77 (#16009) üzenetére


pjen
félisten

Én vettem itt az aprón,vadi uj PW 3-at,35000Ft ért kb két hónapja.

(#16011) Berci77 válasza pjen (#16010) üzenetére


Berci77
tag

Használd egészséggel, ellenben kb harmadszorra írom, hogy a pw3 nekem nem opció, elsősorban a hidegfehér fénye miatt.

(#16012) JamesFinn válasza Berci77 (#16009) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Esetleg nézd meg a pocketbook touch hd2-t. Vannak fizikai lapozógombok, (amelyek programozhatóak. )Szerintem nem hangosak, az enyémen puhán járnak, és van smartlight. A fénye egyenletes, nekem tetszik.

(#16013) Berci77 válasza JamesFinn (#16012) üzenetére


Berci77
tag

Köszönöm, nem jó: lent vannak a gombjai nem a 2 oldalán, mint a Kindle 3-nak, márpedig oldalt fogom a készüléket, nem alul. Kényelmetlen lenne.

(#16014) pjen válasza Berci77 (#16011) üzenetére


pjen
félisten

Akkor bocsi, az utolsó bekezdést félre értettem

(#16015) koncsik válasza Berci77 (#16011) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

A PW3 fénye nem olyan hideg, mint az 1-é. Mindkettő van, keyboard is.

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#16016) Berci77 válasza koncsik (#16015) üzenetére


Berci77
tag

Kedves Mindenki!

Igazán köszönöm a hozzászólásokat, de páran nem a kérdéseimre válaszoltak, illetve olyan válaszokat adnak, ami nem veszi figyelmbe a vásárlási szempontjaimat. Lehet, hogy némely helyen én fogalmaztam félreérthetően, így ezért elnézést kérek és inkább összefoglalom, hogy a továbbiakban senkinek ne kelljen - akár segítő szándékból - fölösleges köröket futnia.

- Állítható, vagy kifejezetten meleg fehér fényű olvasót keresek TÖKÉLETESEN homogén megvilágítással. Amennyire sikerült videókon és képeken megnéznem a Kindle Paperwhite sorozat egyik feltételnek SEM felel meg. Van kevésbé hideg fényű, van, amelyiknek nem ANNYIRA inhomogén a megvilágítása, de NEKEM egyik sem felel meg jelenleg, így kérlek benneteket, hogy ahelyett, hogy a PW3-at ajánlgatnátok inkább az eredeti kérdésekhez szóljatok hozzá! A Kobo ComfortLight Pro rendesen állítható, akár narancsos színvilágra is. Ehhez képest NEKEM az összes Paperwhite baromira hideg fényű, még akkor is, ha van köztük - árnyalatnyi - különbség.

- A lapozógomboknak is örülnék a Kindle 3- hoz hasonló elrendezésben. A Voyage az egytelen, amit jelenleg látok hasonlóval. Ott megint csak a kijelző világításával lehet gond. Kérdésem volt, hogy ez miben különbözik a tapasztalataitok szerint a Pw-étól. Erre nem jött válasz.

- Ha lemondanék a gombokról, akkor tud-e valaki nekem gyakorlati tanácsot adni a Kobo Clara HD olvasóval, ennek beszerzésével kapcsolatban? Van-e más javaslat a fenti szempontok szerint?

Köszönöm! :R

(#16017) Helsing válasza Berci77 (#16016) üzenetére


Helsing
aktív tag

A Voyage-ban több led van és ezért sokkal egyenletesebb a világítása. Valamint egy szintben van a káva képernyővel és ezért oldalról nézve sem láthatóak a ledek. Szóval a világítása jobb.
Viszont nem meleg fényű egyik sem.
Ha a meleg szín akkor Kobo. Ha a gombok akkor Voyage vagy az Oasis.
Amiben mindkettő megvan az a PB Touch HD 2 meg a nagytesója. De ezeknek lent vannak a gombjaik ugye. Ráadásul hangosak is szerintem. Bár persze ez szubjektív. Csak éjszaka, síri csöndben hangos.

Én PW3-at vettem addig míg meg nem jelenik a számomra tökéletes olvasó. Ami egy vízálló Voyage lenne állítható színhőmérséklettel, inverz móddal és 6,5-7"-os kijelzővel. Mondjuk egy darabig szerintem várhatok. :D

A lapozógomb hiányával megbékéltem, bár az van amitől tartottam. Sajnos koszolódik ahol tapicskolom.
Az egyenetlen világítás is csak akkor zavar ha épp olyanom van. A hideg fehérrel szerencsére nincs gondom. Nem kékes a fénye, szóval nekem bőven megfelelő.

Picit elkalandoztam. A lényeg az, hogy mivel számodra a világítás a döntő ezért a Kobo lesz a nyerő. Ha nem számít a pénz akkor a Kobo Aura H2O Edition 2 jobb választás szerintem mint a Clara. Ráadásul azt egyszerűbb beszerezni.

(#16018) Libretom válasza Berci77 (#16016) üzenetére


Libretom
aktív tag

A Kobo állítható szín-melegségben valószínűleg csalódni fogsz, ha ennyire igényes vagy. Narancsos irányban szépen eltoható, de itt már nem a szürke foltok zavarnak majd, mint a pw1-nél, hanem az eltérő szinárnyalatból adódó foltok. Clarat "élőben" még nem láttam, de Aura One-t használtam, és azon ez zavaró volt. A narancsba, nagyobb fényerőnél vmi zöldes árnyalat jött be, foltokban.

(#16019) Berci77 válasza Libretom (#16018) üzenetére


Berci77
tag

És Helsingnek is:

Köszönöm a részletes véleményeket, tanácsokat. Erre volt szükségem.

A Kobo színhőmérsékletét “középre” tolva kíváncsi lennék, mennyire látszik az általad írt színbeli egyenetlenség. Ezt már meg kellene néznem személyesen. Nyilván nem full narancsban olvasnék könyveket :) . Amíg a videókon és képeken egyértelműen látom, hogy a pw szériának fényfoltos a kijelzője, addig ezt nem láttam a Voyage-on és a Kobokon.
Az ideális nekem is valami olyasmi lenne, mint amit leírtál :)
Nekem elég valószínűnek tűnik, hogy - akár még idén - az Amazon frissíti vagy a Voyage-t vagy a pw-ot állítható színű megvilágítással. Lehet, hogy ezt érdemes lenne megvárnom.

Kobokat amúgy hol lehet beszerezni? Nem nagyon látok itt a hardveraprón. Kindle meg mindig van elég jó áron.

Köszönöm

(#16020) robi-k válasza Berci77 (#16019) üzenetére


robi-k
őstag

Ha érdekel, Pesten meg tudom mutatni az én Kobo Aura ONE olvasómat, azon letesztelheted, hogy mennyire tetszik a kezelése ill. a háttérvilágítása.

Kobo-kat amúgy érdemesebb a németeknél vagy az angoloknál beszerezni (én is onnan rendeltem a sajátomat), pl a Clara HD-t a német amazonról.

(#16021) pandoukht


pandoukht
csendes tag

Sziasztok!
13-as olvasót tervezek venni. Elég régóta (kb. a noteslate hype/hoax) óta várom, hogy egy kicsit fejlődjenek az eszközök, meg menjen lefelé az ár. Ez mondjuk nem nagyon jött be, de most lenne rá keret. Nagy választék nincs:
Good e-Reader 13.3: épp nem kapható, de annyira nem is szimpatikus.
Sony DPT-RP1: azt olvasom, hogy a DPT-S1 után sok mindenben visszalépés, és még mindig csak kábelen lehet anyagot tenni rá?
Onyx Boox Max2: a legfrissebb, kapható is, Android 6-os, meggyőzőnek tűnik.

Főleg szerkesztőségi munkához, kézi korrektúrázáshoz használnám, nyomtató kiváltására, mivel utazom, kényelmetlen a papír. Tulajdonképpen:
* Mobil nyomtatóhelyettesítésre, A4-es szövegek kinyomtatására (akár több száz oldal), rájuk jegyzetelésre, aztán a jegyzetek feldolgozásra gépen (monitorral, billentyűzettel)
* Szakkönyveket meg dokumentumokat is olvasnék rajta, papír és monitor helyett.
* Esetleg sima jegyzetelésre is, de ez kevésbé lényeges, meg talán erre egy 13-as picit kényelmetlenül nagy lehet.

Szóval fontos a méret, a reszponzív toll (de nem lényeg a nyomás-/dőlésérzékenység), a korrekt PDF-támogatás, a szinkronizálás a géppel mindkét irányba (jó lenne úgy használni, mint egy wifis nyomtatót). És persze legyen jó a kontraszt napfényben, világítás nem annyira lényeges.

Van esetleg közvetlen tapasztalatotok bármelyikkel? Vagy ezeken kívül, amit érdemes megnéznem? Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#16022) robi-k válasza pandoukht (#16021) üzenetére


robi-k
őstag

Én ilyen célokra nem e-ink kijelzős eszközt néznék/keresnék, hanem egy jó tabletet kiváló LCD vagy OLED kijelzővel.
Sokkal praktikusabb lenne.

(#16023) Libretom válasza Berci77 (#16019) üzenetére


Libretom
aktív tag

Amit én összehasonlítottam:
Paperwhite 2 és 3.
Kobo Aura One
Voyage
Oasis
Kb.ez a sorrend. Ezek közül messze a leghomogénebb (megközelítőleg tökéletes) az utolsó kettő, alig marad el a Kobo One, de egy kicsit szürkésebb a kijelző tónusa.
A narancsosra itt van két kép:

(#16024) pandoukht válasza robi-k (#16022) üzenetére


pandoukht
csendes tag

Kerülném a háttérvilágítást, ez az első ok, hogy olvasón gondolkodom.
Így is rengeteget nézem a monitort, meg egy strandon direkt napon még az OLED is elvérzik, az a gyanúm. A fogyasztás már csak extra kényelmetlenség, azt azért tudnám kezelni, de mégis, annyi előnye lenne az e-inknek, az árán kívül, persze. (És a színek nem hiányoznak, még a szürkeárnyalatok sem, a noteslate által beharangozott egybites képernyő nekem pont jó lett volna.)

(#16025) pandoukht válasza pandoukht (#16021) üzenetére


pandoukht
csendes tag

Esetleg reMarkable-ja valakinek? Igaz, az "csak" 10-es, de nagyon jókat írnak róla amúgy. Hasonló célra.

(#16026) aicon


aicon
senior tag

Akinek Kobo-ja van meg tudná mondani, hogy kijelzi-e olvasás közben az összes oldalt, haladást az olvasásban, fejezeteket mint pl az Fbreader vagy a Moon+ reader az androidon az oldal alján?

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#16027) Libretom válasza aicon (#16026) üzenetére


Libretom
aktív tag

Ha a könyv tartalmazza a fejezeteket, a fejezetből hátralévő perceket és oldalakat is. Természetesen a könyvből hátralévő időt és oldalt is.

(#16028) aicon válasza Libretom (#16027) üzenetére


aicon
senior tag

Köszi, nincs véletlenül egy képed róla? vagy bárkinek
vagy link ahol látom miként jelenik meg

[ Szerkesztve ]

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#16029) szabog4


szabog4
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni 1 e-bookot, de számomra ez egy ismeretlen terület. Lenne pár kérdésem!

32.000ft nem sok egy könyvolvasóért?

Miért ne inkább tabletet vegyek?

Tablet-Ebool pro,kontra? ...vagy ez egy értelmetlen kérdés?

Mi az, ami ajánlott készülék és miért? (kapcsolódik az első kérdéshez)

Olvasni akarok, nem izgat az internet. A szememet ne bántsa és kint is tudjak olvasni napsütésben. Gondolom, akkor egy puritán verzió is megtenné?

Segítséget előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

HUN_Thorpedo

(#16030) pjen válasza szabog4 (#16029) üzenetére


pjen
félisten

A 32K,ha újat akarsz még kevés is lehet.Ha mindenhol akarod használni világírós kell.A tablet nehéz,hamar lemerül,és sok embernek irritálja a szemét.

(#16031) Libretom válasza aicon (#16028) üzenetére


Libretom
aktív tag

https://www.youtube.com/watch?v=XIaN5TlbJJQ&t=7s

(#16032) zseko válasza szabog4 (#16029) üzenetére


zseko
veterán

Tableten fárasztó olvasni napfényben, ellenben ebookot olyan mint egy újságot (nem a fényes felületűt). Mellesleg tablet egy napot sem bír ki, ellenben az ebookkal, ami akár egy egész hetet is. Én még többért vettem, mint 32e (132.83 GBP volt szállítással együtt), az egyedüli amit 'megbántam', hogy türelmetlen voltam és nem vártam még ~2 hetet, mikor is leárazták, és 30 fonttal olcsóbban megkaptam volna :/ :)

PDF-et persze el lehet felejteni rajta, de ez csak az elején okoz gondot, a Calibre pedig sok mindent megold (könyvszerzést persze nem ;) ).

Ja, és nem árt ha van világítás, nem csak az éjszakai olvasás miatt, nekem jobb úgy használni nappal is, ha épp nem verőfényben olvasok kint az udvaron, vagy buszon.

Sokat olvastam a telefonjaimon (anno még Samsung D500-on is 20 könyvet legalább), a 10"-es tabletemen, és bár a méret nem ugyanaz, de az olvasási élmény sem :) Jobb az ebook.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#16033) Berci77 válasza robi-k (#16020) üzenetére


Berci77
tag

Köszönöm, Keszthelyiként sajnos nem tudok élni vele. A német Amazon meg eszembe sem jutott, hasznos info volt!

Libretom: köszönöm neked is!

[ Szerkesztve ]

(#16034) szabog4


szabog4
aktív tag

(#16035) Oldman2 válasza szabog4 (#16034) üzenetére


Oldman2
veterán

Ha nem akarsz világítást, akkor jó, ha viszont akarsz (feltétlen!), akkor ez ahogy mondtad, felejtős.

[ Szerkesztve ]

(#16036) aicon válasza zseko (#16032) üzenetére


aicon
senior tag

Calibre-ben van beépítve könyv letöltési lehetőség, a Gutenbergen magyar könyvek is vannak, nem is kevés.
Gondolom ezzel még nem foglalkoztál....

[ Szerkesztve ]

======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#16037) Helsing válasza szabog4 (#16034) üzenetére


Helsing
aktív tag

A Kindle tényleg jó. Gyors és megbízható. Viszont világítás nélkülit én semmiképp sem vennék mivel az e-book olvasók kontrasztja rosszabb mint egy könyvé. Ahol egy könyvet még kényelmesen tudsz olvasni ott lehet, hogy az e-book olvasónál már meresztgetned kell a szemed.
Jó fényviszonyok között viszont teljesen jó. De ilyen még otthon sincs mindenhol.
Tablethez képest sokkal jobb. A tabletek erős fényben nehezen olvashatóak míg az e-book olvasók épp ellenkezőleg. Arról nem is beszélve, hogy egy e-book olvasóval egy feltöltéssel kiolvashatsz három könyvet míg egy tablet az első felénél lemerül.

Én itt a hardveraprón vettem egy refurbished Kindle Paperwhite 3-at tokkal együtt 30e-ért.
Teljesen jó.

Most nem látok de helyette van 35e-ért nem refurbished. Ami szintén elég jó ár.
Ennél olcsóbban nem nagyon lehet kapni világítással rendelkező olvasót. Csak Alcor Myth LED-et és társait.
Nekem itt van a közelemben mindkettő és megéri a +10e-t a Kindle.

Én először elkövettem azt a hibát, hogy sóher voltam és sajnáltam másfélszer annyit kiadni egy világítós olvasóra. Hamar rájöttem, hogy mit is jelent az "olcsó húsnak híg a leve" mondás.

(#16038) fattyu válasza Helsing (#16037) üzenetére


fattyu
veterán

azért itt vannak ám egyéni preferenciák is. lakáson belül ha nem ablak felé ülsz simán lehet hogy papírhoz is kevés a fény. ergó így is úgyis kapcsolnál villanyt hozzá.

csak azért mondom hogy ne temessük a nem világítós olvasókat. én évek óta elvagyok a mentessel. ha valaki pl főleg otthon munka után árnyékos lakásban olvas amugyis olvasólámpával akkor hót ugyanaz.

elfogadom kényelmi extra van az az olvasási szokás amihez jól jön. de lehet élni nélküle bőven.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16039) pjen válasza fattyu (#16038) üzenetére


pjen
félisten

Élni,és olvasni lehet világítás nélkülivel is,de ha már vesz világítósat vegyen.Sokkal kényelmesebb,komfortosabb.

(#16040) Helsing válasza fattyu (#16038) üzenetére


Helsing
aktív tag

Hát nem tudom. Nekem rengeteg kényelmetlenséget okozott a világítás hiánya. Nincs mindenhol olvasólámpa. És nem biztos, hogy mindenki csak azért szívesen felkapcsolja a nagylámpát, hogy éjjel tudjon olvasni.

Pl kényelmesen, ágyban fekve is tudok olvasni anélkül, hogy bárkit zavarnék a díszkivilágítással.
Valamint tudok olvasni hajnalban vagy este a tömegközlekedésen, ahol nem biztos, hogy megfelelőek a fényviszonyok. Na meg alapból, nem csak otthon, tökéletes körülmények között tudok olvasni hanem bárhol. Az erdő közepén, egy félhomályos pincében, stb.

Szerintem bőven megéri a felárat a világítás. Max nem használod amikor nem kell. De sokszor jól jöhet.
Lehet kompromiszumot kötni egy világítás nélkülivel csak kérdés, hogy érdemes e.

(#16041) zseko válasza aicon (#16036) üzenetére


zseko
veterán

De találkoztam vele (és ha jól számoltam ~186 magyar könyv van), viszont angolból egyelőre még csak a könnyített olvasmányok mennek (különben nagyon sokat kell szótáraznom), és van aki szeret 1950 utáni könyveket is olvasni, nem csupán 1700-1800-as évekbelit.
Gondolom ilyennel még nem találkoztál...

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#16042) Ajándékok válasza Helsing (#16037) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

A kindle k3-nak jobb a kontrasztja, mint egy papír könyvé. Az újabbakra nem láttam adatot.
Ha csak 3 könyvet tudsz elolvasni egy töltéssel, kapcsold ki a wifit-t, ha nincs bekapcsolva, akkor kezdj el új akku-t keresni az olvasódba.

fattyu: világítós olvasóhoz nem kell lámpát kapcsolni. Sötétben is tökéletes. És nem kell úgy helyezkedni, hogy a lámpa fénye pont jó szögben érje az olvasót.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#16043) fattyu válasza Ajándékok (#16042) üzenetére


fattyu
veterán

tudom. volt kezemben. nem cserélném el a 10 es nem világítósomat egy 6os világítósra.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16044) Helsing válasza Ajándékok (#16042) üzenetére


Helsing
aktív tag

Biztos, hogy nem jobb a kontrasztja.
A 3 könyv nem olyan kevés ám. Főleg ha folyamatosan megy a világítás az olvasón a rossz kontraszt miatt.

(#16045) Ébri válasza Helsing (#16044) üzenetére


Ébri
senior tag

Régebbi olvasók háttere fehérebb volt, s világítás nélkül nagyobb volt a kontraszt, mikor előszedtem a sony olvasóm, annak háttere látványosan fehérebb volt a pw2-nél (utóbbi világítása alacsonyan volt). Szóval az újabb, nem 600x800 kijelzőkhöz szerintem nem árt a világítás, sokat javít a kontraszton. Persze, ez lehet lőmpa is, csak akkor forgatnod kell, stb.

(#16046) Fritz Teufel


Fritz Teufel
addikt

Sziasztok!
Ma lettem tulajdonosa egy PocketBook Touch HD 2-nek. Még teljesen új vagyok a témában és most ismerkedünk egymással. Szeretnék rá vigyázni és próbálnék hozzá tokot vásárolni. Lehetőleg olyant, ami tudja a gyári feature-t, vagyis érzékeli a borító nyitását-zárását. Tudna valaki segíteni, hogy milyen tokok jöhetnek szóba? Gyárit csak az Alzánál kaphatnék és másokkal összevetve ezt az árat picit magasnak találom. A válaszotokat, segítséget előre is köszönöm!
Olyan könyvolvasót kerestem, ami egy ideig megfelelő minőségű lesz (e-ink carta), magas felbontással. Számított még, hogy minél szélesebb legyen a formátum támogatása is. Vajon jól választottam hosszú távra?
Egyébként kézben tartva nagyon kellemes és légies kis jószág. Telefonhoz és tablethez szokott szememnek kicsit lassúcska, de nyilván ennek a technológiának még vannak korlátai. Jó dolognak tűnik a hangoskönyv funkció, vannak könyvek amik ebben a formátumban nagyon is tetszenek, mint például a Robinson Crusoe.

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

(#16047) Ajándékok válasza Fritz Teufel (#16046) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Ha jól tudom mágnessel működik az automata ébresztés. Egy olcsó tokban rakj egyet a megfelelő helyre!

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#16048) Skynet258 válasza Fritz Teufel (#16046) üzenetére


Skynet258
veterán

Egy cipőben járunk, csak én a használati időt tekintve előnyben vagyok... nem is tudom, majd' egy évvel talán? ;) Én is első ebooknak ezt vettem, és a mai napig imádom, nem is tudom már hány könyvet olvastam ki rajta, minden este ez a program elalvás előtt. :K Ugyanúgy körbejártam a tok témát, hónapokig halasztottam, míg végül (az auto sleep/wake up funkció miatt) a gyári tokot vettem (Alzánál). Én is sokalltam, de egy kellemes tapintású tokot kapsz a tényleg kissé magas árért, de engem kárpótol, hogy csak lehajtom a fedelet, és már alszom is... Az olvasó minősége nekem kiváló, a megjelenítés szintén, és a világítást sem adnám semmiért. A könyvek kezelésénél marha jó a Dropbox mappa, csak oda bedobod amit összeszedtél, és legközelebb már szinkronizálódik is a saját könyvtárba, másolgatni sem kell. Akksi szintén egész jó, pár hetente töltöm így, hogy csak esténként olvasok cirka 1 órát.

Várhatsz te is, meg körbejárhatod a témát, de tippre ugyanúgy a gyári toknál fogsz kikötni mint én. :DDD

https://geekpulse.hu

(#16049) JamesFinn válasza Fritz Teufel (#16046) üzenetére


JamesFinn
senior tag

Szintén 1+ az a gyári toknak. Én is az alzanál vettem.

(#16050) Fritz Teufel válasza JamesFinn (#16049) üzenetére


Fritz Teufel
addikt

Ma beadtam a derekam és megrendeltem az Alzánál. Köszönöm a segítségeteket!

Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.