Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6001) ilci87 válasza aggleány (#5999) üzenetére


ilci87
csendes tag

Igazából ezt a Koobo-t is nézegetem még. Árban talán jobban meg is érné, mint a cybook.
Igaz nem érintő kijelzős, de az nem is volt nálam alapfeltétel. És wifi sincs benne, amit szintén nem lehet tökéletesen kihasználni egy ebook olvasóban.

Erről esetleg vélemény valakinek?

http://e-book-olvaso.arukereso.hu/koobe/slimbook-hd-p208383166/termek-leiras.html#properties

(#6002) aggleány válasza ilci87 (#6001) üzenetére


aggleány
addikt

Kobo-t vagy Koobe-t? :U ;) Látom, hogy melyikre gondolsz, de ezt a kettőt lehet ilyen formán félreírni.

Nem tudok róla, hogy lenne itt valakinek a topicban. :(

Világítósat nem néztél? Én olvastam kölcsönkütyün, amiben nem volt világítás, és akkor jöttem rá, hogy inkább még gyűjtögetek, de nekem világítós kell.

[ Szerkesztve ]

(#6003) ilci87 válasza aggleány (#6002) üzenetére


ilci87
csendes tag

Áh bocsi nem is vettem észre, hogy félrepötyögtem :)

Nézegetek hátsó megvilágításúakat is, igazából én is arra vágyom a legjobban. De mivel eddig nem volt kitől tanácsot kérnem, csak csapongok a márkák, tudások között.
De ez a szerencsém, mert így nem ugrottam bele olyanba, amitől találok jobbat.

Mikor először hallottam róla, még a kis olcsó tft-s meg ilyen olyan kütyüket néztem, de utánaolvastam és rájöttem az nem jó, eink kell. Így ráálltam arra, hogy milyen tudása van a "jobbaknak" .
És most megint ott tartok hogy állok az olvasó-rengetegben és nem tudom melyik lenne a jobb. Csak azt tudom, hogy melyik nem kell.
Az elmúlt pár órában is most ezt találtam:
http://e-book-olvaso.arukereso.hu/icarus/illumina-hd-p198896513/
Pont egy hátsó megvilágításos.

(#6004) aggleány válasza ilci87 (#6003) üzenetére


aggleány
addikt

;)

Az első hsz-ben lévő cikket olvastad? Az alapján elég jól be tudod lőni, hogy mit akarsz. :K Jóvanna, önreklám és persze a cikkben felsorolt topiklakók is segítettek. Az Icarus Illumina HD-ről is van benne leírás, én majdnem azt vettem.

(#6005) ilci87 válasza aggleány (#6004) üzenetére


ilci87
csendes tag

Hát ez alapján a kis cikk után az Illumina lesz a befutó, ebben talán minden megvan, ami kell és "csak" 40 körül mozog az ára.

[ Szerkesztve ]

(#6006) aggleány válasza ilci87 (#6005) üzenetére


aggleány
addikt

Nekem a végén Kobo Aura HD lett a befutó. Megláttam a barátnőm Kindle PW-jét, és nagyon megtetszett a forma és az, hogy nincs rajta egy szál gomb sem az elején. Mivel a Kindle nálam nem volt opció (olyat kerestem, ami viszi az epub formátumot), elkezdtem olyat keresni, ami hasonló fazonú, kezeli az epub-ot, világítós, és jó is. Így lett a Kobo Aura HD a nyertes. :K Ja, és az is fontos szempont volt, hogy legyen hozzá ébresztős tok.

(#6007) tototos válasza ilci87 (#6005) üzenetére


tototos
őstag

Nekem lenne egy kis megjegyzésem az Illuminához. Mire akarod használni? Érintőkijelzős, de kb csak lapozásra alkalmas. Ha szót akart kiválasztani azt csak a jostickkal tudod.

(#6008) ilci87 válasza tototos (#6007) üzenetére


ilci87
csendes tag

Az alapfeladata a hobbi célú olvasás lenne, nem tanulásra használnám. A youtubon nézet videók és tesztleírások alapján elvileg megfelelő lenne, csak valahol meg kellene nézni élőben :) Apró kényelmetlenségen kívűl okozhat ez problémát, lehet zavaró, hogy a szavak kijelölése nem érintővel működik??

(#6009) Ébri válasza ilci87 (#6008) üzenetére


Ébri
senior tag

Ha olyan helyen laksz, ahol van olyan bolt, ahol kitesznek olvasókat, kipróbálnék a helyedben többet, mert azért az "olcsó" világítósak általában kompromisszumosabbak is (lehetnek). Ha próbálkoztál vele, rájössz, hogy neked kényelmes-e vagy nem. (Én pl. a tok megvétele után jöttem rá, hogy a Kindle PW-t egy kézzel tudom lapozni, s zavarna, ha nem tudnám, de ez elég extrém példa.) De tényleg mindenkinek más áll a kezére, s ahhoz ezek elég drágák, hogy utána könnyedén lecseréljük, s a youtube video se feltétlenül mutatja meg, hogy neked mennyire kézreálló,.

(De elég sokan rendeltek itt cuccokat kép és egyebek alapján, s ma is boldog tulajok.)

(#6010) JerryLee válasza aggleány (#5991) üzenetére


JerryLee
csendes tag

Hát egyenlőre megtartom.... Ez működőképes példánynak bizonyult. Üröm az örömben, hogy ennek a világítása nem olyan szép, mint a másiknak. A teteje könyvsárga, ami átmegy az aljáig fehéres neonkékbe. De végülis nem vészes. Marad az Aura HD...

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

(#6011) aggleány válasza JerryLee (#6010) üzenetére


aggleány
addikt

Az enyémnek hibátlan, homogén a világítása. :F De legalább ez már más téren jó, bár gondolom, jobban tetszene, ha a világítás is jó lenne.

(#6012) Libretom válasza JerryLee (#6010) üzenetére


Libretom
aktív tag

Érdekes, mert ezt az enyhe színeltérést észlelem én is, ha jól megnézem. Szóval annyira enyhe, hogy (nekem) fel sem tűnik, pedig sokat olvasok. Viszont sok olyat tud ez az olvasó, amit egyik sem: pl a betűk több fokozatú vastagítása ilyen, vagy a könyv fülszövegének megjelenítése stb. Remélem Te is megkedveled majd!

(#6013) paolinho


paolinho
őstag

A Calibre-ben van valami trükk, hogy ne fordítsa meg a "Szerző" sor alatti nevet a "Szerző rendezési forma" megjelenés alatt?

(#6014) nord_ válasza paolinho (#6013) üzenetére


nord_
veterán

Szerző: CTRL + A, CTRL + C
Rendezési forma: CTRL + V

(#6015) kuruczz válasza paolinho (#6013) üzenetére


kuruczz
tag

Van!
Metaadatok szerkesztése -> metaadatok letöltése melletti gomb -> szerző keresztnév, vezetéknév cseréje VN, KN-re, meg a beállításokban is, de itt egyszerűbb...

(#6016) kuruczz válasza paolinho (#6013) üzenetére


kuruczz
tag

Vagy félreértettelek...

(#6017) Degeczi válasza paolinho (#6013) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ha arra gondolsz, h magyar szerző esetén nem kell megfordítani,
akkor a bal oldali oszlopban lenyitod a szerzők listáját, és megkeresed egyelőre a rossz helyen (pl. Csáth Gézát a G betűnél), és nyomsz rajta egy jobb gomb, "Rendezési forma szerkesztése"-t

Mivel ebben az ablakban is szerepel az összes szerző, a többi magyart is átnézheted, van-e még javítandó

(#6018) JerryLee válasza aggleány (#6011) üzenetére


JerryLee
csendes tag

Igen, más funkciók jelenleg jók! A világítás sajnos azonnal feltünt, nem kellett jobban megnéznem. Egyenlőre használom és remélem összebarátkozunk... Minden jót nektek!

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

(#6019) aggleány válasza JerryLee (#6018) üzenetére


aggleány
addikt

Örülök, hogy így már tetszik. :K Alaposan megvizsgáltam az enyémen a világítást, de nem találtam semmilyen eltérést a kijelzőn. :N

(#6020) doc válasza aggleány (#6019) üzenetére


doc
nagyúr

Nalam is teljesen rendben van, fura hogy kettobol ketto nem tokeletes, nekunk viszont mindegyik hibatlan...
Nem lehet hogy az adott kereskedo felvasarolt valami visszavitt keszletet? :F

[ Szerkesztve ]

(#6021) aggleány válasza doc (#6020) üzenetére


aggleány
addikt

Én is arra gondoltam, hogy esetleg hibás sorozat, vagy visszaküldött gépek lehetnek. :( Lehet, hogy azért volt jobb áron, mert valami simli van a dologban? :F

(#6022) JerryLee válasza aggleány (#6019) üzenetére


JerryLee
csendes tag

Itt lett vásárolva: [link] , viszonylag nagy bolthálózat és külön van Kobo bemutató terme, ettől függetlenül bármi megeshet.... Az első tuti bontatlan volt, de a mostani bontott volt, de láthatóan " érintetlen " fóliával, újlenyomatok nelkül, bontatlan kábel, stb.

[ Szerkesztve ]

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

(#6023) paolinho válasza kuruczz (#6015) üzenetére


paolinho
őstag

(#6014) nord: Köszi, eddig én s így csináltam: ctrl+c és ctrl+v, azaz kimásol és beillesz. De én a fix megoldást kerestem volna.

(#6015) kuruczz: Erre csak nagyjából megoldás a javaslatod, mert az addig berögzített írókat vissza tudom forgatni számomra helyes név-sorrendbe, és ezután már úgy jelennek meg, ahogy a "Szerző" beírásra kerül. Szóval, nem értettél félre, ezt a megoldást keresném, de úgy, hogy ha új író új művét venném fel, akkor ne kelljen az első alkalommal a Metaadatok-ban ismételten az új író nevét szerkeszteni. Ez sajnos erre még nem megoldás.

(#6017) Degeczi: Én azt szeretném, hogy nem csak magyar, hanem bármely író esetén, ha a Szerző alatt mondjuk John Grisham szerepel, akkor a Szerző rendezési forma alatt is ez így szerepeljen. Természetesen magyar írónál se fordítsa át a vezetéknév/keresztnév alternatívát fordítottra.

Bocsi, ha nem volnék egyértelmű, remélem azért érthető, amit szeretnék elérni.

(#6024) kuruczz válasza paolinho (#6023) üzenetére


kuruczz
tag

Akkor Beállítások, Megosztás, Metaadatok letöltése, és az ismert helyre a pipa (gondolom használod a Moly, Antikvárium és Libri metaadat forrásokat...)

(#6025) kuruczz


kuruczz
tag

Még annyit, hogy az Onyx C65, hát tényleg eléggé érdekes... :(
Nekem nem sikerült a Google fiókomba bejelentkezni, így nincs Play áruház. A feltelepített alkalmazások java nem indul el, (ezek mind futottak a Nook-on) az egyébként nagyon jó lapozógombok csak a gyári olvasóban és az AlReader-ben működnek.
Szerintem az érintőképernyő eléggé érzéketlen, és hát tényleg vizplex-szerű, és a kisebb felbontású Nook-on szebb a betűkép is (minden várakozásom ellenére)... Nekem spec. izzadt a kezem a műanyag ház alatt, a Nook gumis háta kellemesebb (sokkal), bár van tok is a világon.
A világítás alul kicsit foltos, de engem lenyűgözött (az olvasólámpa után egy csoda)!

A Nook-tól elriasztott a kijelző fényvezetőréteg hibája, de ha valaki tud erről nyilatkozni, nekem jobban megfelelne a rootolt STwG az Onyx-nál.

(#6026) paolinho válasza kuruczz (#6024) üzenetére


paolinho
őstag

Bevallom, nem tudom pontosan mire gondolsz, és sajna nem vagyok ennyire képben se a Moly, se az Antikvárium stb. vonatkozásában.
Mindenesetre a problémát igyekszem kezelni :)

(#6027) aggleány válasza JerryLee (#6022) üzenetére


aggleány
addikt

Ez elég komoly cégnek tűnik. Az is lehet, hogy hibás szériát kaptak. :F

(#6028) Libretom válasza aggleány (#6021) üzenetére


Libretom
aktív tag

Ez a színeltérés tényleg bagatell, de azért észre lehet venni, ha odafigyel az ember. Nálad semmi különbség nincs a kijelző felső, illetve alsó harmada között árnyalatban?

(#6029) aggleány válasza Libretom (#6028) üzenetére


aggleány
addikt

Max. fényerőre felvéve tényleg én is látom, felül picit sárgásabb, alul meg nekem foltokban árnyékos, de 70%-on már nem látszik. Mivel én 10%-on használom, engem egyáltalán nem zavar. Most néztem meg maximumon, amúgy tényleg nem látható. :N

(#6030) Libretom válasza aggleány (#6029) üzenetére


Libretom
aktív tag

Valóban így van. Én kb. 40 %-on használom, és csak akkor látom, ha nincs külső fényforrás. Ha erősebb fényt adok rá, valamivel jobban látszik. Nincs jelentősége.

(#6031) aggleány válasza Libretom (#6030) üzenetére


aggleány
addikt

Akkor ezt jól megbeszéltük. ;) Remélem, a kolléga is megnyugszik, hogy ez nem számít.

(#6032) Degeczi válasza paolinho (#6023) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Tehát valójában nem akarsz szerzőhöz korrekt (családnév szerinti) ABC sorrendet, hanem fixen mindig másolja oda a szerző nevét?

Beállítások / FInomhangolás: mindjárt az egyik első opció a "Szerző rendezési forma algoritmus", részletes példákkal a súgójában, ahol látható, h az alapértelmezett "comma" helyett a "copy"-ra van szükséged

(#6033) paolinho válasza Degeczi (#6032) üzenetére


paolinho
őstag

""author_sort_copy_method = 'comma'"
Ezt kell átírnom copy-ra? Ha igen, akkor, hogy marad meg véglegesen, mert nálam mindig visszavált comma-ra?!

[ Szerkesztve ]

(#6034) Degeczi válasza paolinho (#6033) üzenetére


Degeczi
nagyúr

mondjuk az apply gombot megnyomva...

(#6035) alfa159sw


alfa159sw
tag

Sziasztok!
Véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi ebook olvasó fürdőszobában, párás helyen való használatáról.
Konkrétan a kádban való olvasásra gondoltam, vízálló tokban?

(#6036) Degeczi válasza alfa159sw (#6035) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nyomógomb vezérlésűvel persze garantáltan jól működik,
infrás érintőkijelzőssel mindenképpen szívás,
kapacitívvel ki kell próbálni, van esély a használhatóságra

(#6037) alfa159sw válasza Degeczi (#6036) üzenetére


alfa159sw
tag

Nyomógombossal lenne használva. Pocketbook basic 2 -vel.
Hosszú vagy rövid távon nem megy tönkre a készülék? Gondolom a gari ilyen esetre nem vonatkozik,ha szétszedik és nyoma van a páralecsapódás következtében a rövidzárlatra.

[ Szerkesztve ]

(#6038) paolinho válasza Degeczi (#6034) üzenetére


paolinho
őstag

Igen, ezt kellett volna tennem kapásból. Bocsesz!! :)

(#6039) Degeczi válasza alfa159sw (#6037) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hát pont azért használod bezacskózva!
Mi gond lenne vele? Víz sem jut be a direkt erre szolgáló (kétszeres gyors-zárral ellátott) zacskóba, nemhogy pára...
(zacskó nélkül használttal sem nagy az esélye, mert nem hideg a készülék - de valóban indokolt az óvatosság, így pedig nem lehet baj még vízbeejtéstől sem)

[ Szerkesztve ]

(#6040) hampidampi válasza alfa159sw (#6035) üzenetére


hampidampi
senior tag

3 és fél éve van Kindle 3-am. Minden nap olvasok vele fürdőkádban. Eddig semmi baja (kopp-kopp).

(#6041) alfa159sw válasza hampidampi (#6040) üzenetére


alfa159sw
tag

Köszi ez jó hír :) Vízálló tokkal vagy nélküle?

(#6042) ivana válasza alfa159sw (#6041) üzenetére


ivana
Ármester

Én nélküle, amíg nem esik bele addig semmi baja nem lesz, ahogy a rendes könynek se (elég sok éve olvasok a kádban, és talán egyszer ejtettem bele könyvet, akkor olyan 8 éves lehettem)

(#6043) JerryLee válasza aggleány (#6027) üzenetére


JerryLee
csendes tag

Igen annak mondható... Nekem már 20%-nál is jól látható a világítás színjátéka! De elviselem, nem viszem vissza emiatt.

Egy kérdésem lenne viszont. Segítsetek légyszi! Ugye van a Nook meg a Kobo, a Kobo áruházban kerestem egy könyvet amit nem találtam, csak a Nook áruházban, Gondoltam megveszem ott és mivel mindkettő eszi az epub-ot áttöltöm. Ok, de a letöltött könyvet nem látom sehol ha rádugom a gépre csak amiket én másoltam oda... Leszedtem a Nook softverét PC-re, ott van egy funkciógomb letöltésre, le is szedi, de a 2-300kb helyett majd 30Mb lett az epub, amit ráadásul ugye a kobo nem is olvas...

Mit csinálok rosszul, vagy mit javasoltok?

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

(#6044) aggleány válasza JerryLee (#6043) üzenetére


aggleány
addikt

Ebben én sajnos nem tudok segíteni, mert még soha nem csináltam ilyesmit. :( -biztos lesz valaki, aki tudja a megoldást. :K

(#6045) nord_ válasza JerryLee (#6043) üzenetére


nord_
veterán

Sanszos, hogy a könyvön hard drm van. (Pl. az Apple-nél is vannak olyan könyvek, amelyek ilyen védelmet kaptak: ezek csak Apple-eszközökön olvashatók.)

(#6046) JerryLee válasza nord_ (#6045) üzenetére


JerryLee
csendes tag

Köszi!

Nem örülök... Most vihetem mindkét olvasót egy darabig... Azért hátha van még itt valaki aki tud valami okosságot... :) Vagy ha nem, hát nem...

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

(#6047) gbors válasza JerryLee (#6043) üzenetére


gbors
nagyúr

esetleg próbáld megetetni a Calibre-rel, hátha csinál belőle valami normálisabbat. ha mást nem, azt megmondja, hogy valóban a DRM a probléma, vagy más.
ill. még egy (brutál igénytelen) ötlet: PC-n megnyitod az epubot, select all, és átmásolod egy wordbe. mentés rtf-be, utána calibre rtf->epub. de ezt nem én javasoltam :D

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#6048) nord_ válasza JerryLee (#6046) üzenetére


nord_
veterán

Elvileg a neten léteznek olyan szoftverek, amelyek segítenek megszabadítani a könyvet a rablánctól. ;)
Én pl. valami olyasmit írnék be a keresőbe, hogy nook epub drm remove.

(#6049) JerryLee válasza nord_ (#6048) üzenetére


JerryLee
csendes tag

Igen, meg is tettem, de amikor azt kéri, hogy adjam meg a bankkártyaszámomat, onnantól kezdve elbizonytalanodtam..!

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

(#6050) JerryLee válasza gbors (#6047) üzenetére


JerryLee
csendes tag

A calibre önmagában nem oldja meg a problémát, kell hozzá egy plug-in, ami kéri a bankkártyaszámod az aktiváláshoz....

A másik ötletesebb, de előtte keresek valami progit, amiben amikor megnyitom nem csak lapozni lehet, hanem kijelölni is és ha lehet nem oldalanként.....

Samsung Z fold 4 / The God's zoo is big, but the fence is too small... /

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.