Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-19 16:30:21

LOGOUT.hu

Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16151) cigam


cigam
félisten

Könnyített angol (és persze magyar) könyvek olvasására keresnék e-book-ot. Lehetőleg ne legyen drága, az anyagi lehetőségek korlátozottak. A beépített szótár tudjon angolról magyarra fordítani (az sem gond ha tud magyarról angolra is). Gondolom az érintőkijelzőssel könnyebb kijelölni a lefordítandó szót.
Nem tudom még milyen paraméterekre lehet/kell figyelni. Van tippetek? Ja igen, jó lenne ha hangot (pl. mp3-at) is lejátszana saját hangszórón, vagy fejhallgatón át.
Pl. Használt esetén mire kell figyelni, vagy több előnye van az újnak?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16152) LittleBiG007 válasza cigam (#16151) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Nem tudom, hogy mit jelent a korlátozott anyagi lehetőség, de a jobb minőségű olvasók közül szerintem a PocketBook Touch HD 2 lehet jó számodra. Ez 50.000 Ft körüli áron kapható. Vagy bármilyen Android alapú "könyvolvasó".

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16153) cigam válasza LittleBiG007 (#16152) üzenetére


cigam
félisten

Hát az már kicsit sok, de ha nincs jobb ajánlat...
Ebben van angol magyar, magyar angol szótár? A honlapon nem találtam infót erről, és a letölthető fájlok között sem találtam ilyen szótárt.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16154) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Gondolkodom egy jó minőségű olvasón, aminek van háttérvilágítása és a legtöbb fájlformátumot megfelelően kezeli. Merrefelé nézelődjek?

(#16155) pjen válasza Lauda (#16154) üzenetére


pjen
félisten

Kindle PW3. +, calibre.

(#16156) Apollyon válasza Lauda (#16154) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Ha írsz összeget is, akkor könnyebben lehet típust ajánlani.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16157) Lauda válasza pjen (#16155) üzenetére


Lauda
félisten

Köszi a tippeket! ;)

[ Szerkesztve ]

(#16158) Lauda válasza Apollyon (#16156) üzenetére


Lauda
félisten

Igaziból nem tudok összeget, amennyit feltétlen szükséges költeni rá, hogy ezt kapjam. ;) Még sosem volt e book olvasóm, szeretnék egy normálisat, hogy ne ezen múljon az, hogy megszeretem-e vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#16159) Skynet258 válasza Lauda (#16158) üzenetére


Skynet258
veterán

Én is pont így voltam ezzel, nem sajnáltam a pénzt egy PocketBook Touch HD 2-re. Imádom az első perctől kezdve. :K

https://geekpulse.hu

(#16160) LittleBiG007 válasza Lauda (#16158) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

E-book olvasó választásánál nem is elsősorban az ár a mérvadó, hanem hogy hogyan is tervezed használni. Az e-ink kijelző eleve egy óriási dolog, sok-sok olvasó és olvasás után is imádom az élményt, amit nyújt.

Ha például csak magyarul olvasol, és a papírkönyvek kiváltását szeretnéd elérni, azaz a helytakarékosság és a kis méret az első, gyakorlatilag bármelyik olvasó elég lehet a számodra, nem érdemes sok pénzt kiadni érte. Egy használt, jó állapotó szuper kontraszttal rendelkező Kindle 4 vagy 5 is elég, pár ezer forinttért megvehető. Ezeknél még beépített világításra sincs szükség, mert ahol a rendes könyvet el tudtad olvasni, ott ezt is fogod tudni használni.

És sok embernek ennél nem kell több, mert ha sötét van a szobában olvasni, akkor felkapcsolják a villanyt, éjjel pedig alszanak. Sőt, a belső világítás hiányából adódóan az akkumulátor is tovább fogja bírni.
És ezután jönnek az igények: szótárazni akarok, kijelölgetni. Akkor már érintőst érdemesebb venni. Éjjel szoktam olvasni, de a mellettem alvókat nem akarom zavarni. Akkor kell bele világítás is. Akkor is kell, ha sokszor olvas az ember rosszul megvilágított helyen, ahol nem tud villanyt kapcsolni.

Egy megfelelő középút lehet, ahogy pjen kolléga szokta is ajánlani, a Kindle Paperwhite 3 kiegészítve Calibre-rel (azw3-ba konvertálási céllal). Van világítása (ha nem is kapcsolható ki teljesen és nem is mindig egyenletes, főleg az alsó részen) érintős, szótár könnyen másolható vagy vásárolható rá, egyszerű a használat. Szövegkép-beállítás sokat fejlődött, de még hagy kívánnivalót maga után rendesen, Maga az olvasó dizájnja izgalommentes, a vastag keret már igencsak elavult érzetet kelt. (Mostanában sokat használtam egyéb olvasókat és a PW3-at furcsa volt ezek után kézbe venni. "Nagy műanyag keretben kicsi kijelző" hatását keltette. Hirtelen a digitális képkeret ugrott be róla...) Viszont olcsó, könnyen hozzáférhető és így népszerű. Ez a középkategória legolcsóbb olvasója.

A középkategória kissé drágább olvasói a PocketBook-ok. Magarországon könnyen beszerezhetőek, mert cégnek van hivatalos magyar leányvállalata. Ezeknél az olvasóknál már nem feltétlenül szükséges a Calibre, sok formátumot támogat, van magyar nyelvű kezelőfelület is, könyvtárkezelése a számítógépeknél megszokott. Ha valaki SD kártyán tartja a könyveit, akkor innen tud oly típust választani, amelyikbe be tudja azt helyezni, vagy van MP3-at lejátszani képes változat. (Ez utóbbi funkciók már nem divatosak, régebbi olvasókban népszerűbbek voltak. Általánosságban elmondható, hogy jelenleg a 8 és 32 Gb belső memóriás e-book olvasó változatok hivatottak kiváltani az SD kártyahely hiányát.)

Érdemes itt még megemlíteni a Kobo olvasókat is, amely azok kedvence, akik az olvasási kép beállításában nem szeretnek kompromisszumokat kötni valamint szeretnék magát az olvasót is jobban testreszabni. A Calibre-t itt is érdemes használni, mert a Kobo is a saját formátumát kezeli legjobban és ahhoz ajánlja a legjobb funkciókat. (kepub)

Aki pedig szokatlan helyeken is olvas, annak szükséges lehet a stabil tartás (akkor érdemes megállni 7 colnál a választásban) vagy speciális tartalmat olvas, mint pl. a képregény vagy ábrákkal ellátott szöveg, annak érdemes e fölé menni és legalább 8 colosat választani. A vízállóság csak akkor legyen szempont, ha kádban szoktál olvasni, egyébként lényegtelen. A rákerülő vízcseppek ellapoznak, és amíg le nem törlöd őket, nem is tudod normálisan használni az olvasót.(Fizikai lapozógomb és érintőképernyő kikapcsolási lehetőség szükséges a kényelmes, nedves környezetben történő használathoz.) Ez utóbbiak ára már könnyen és jócskán 70.000 Ft fölé mehet.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16161) Lauda válasza LittleBiG007 (#16160) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen a hasznos infókat, nagyon részletes iromány. ;) :B

Ha például csak magyarul olvasol, és a papírkönyvek kiváltását szeretnéd elérni, azaz a helytakarékosság és a kis méret az első, gyakorlatilag bármelyik olvasó elég lehet a számodra, nem érdemes sok pénzt kiadni érte.

Igazándiból csak erre lenne szükségem. Azt gondoltam a háttérvilágítás fontos, különben nehezen fog látszódni a kijelzó. Sötétben nem fogok olvasni, nem zavarok senkit a fénnyel.

Egyik kollégámék alcort vettek, nem tudom ez milyen szintet képvisel.

Amennyiben újat szeretnék, melyik lenne a minimum, amivel jól járnék? :B :B

----------------------------

Skynet258 :R ;)

[ Szerkesztve ]

(#16162) robi-k válasza Lauda (#16161) üzenetére


robi-k
őstag

Fontos a háttérvilágivás, és nem csak azért, hogy rossz megvilágítás mellett is tudjál olvasni, hanem azért is, mert a háttérvilágítássál jelentősen javul a kontraszt, nem fog annyira fáradni a szemed.
Azért a régebbi olvasók eInk kijelző kontrasztszintje eléggé gyenge volt.

(#16163) LittleBiG007 válasza Lauda (#16161) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Az Alcor magyar márka, olcsó, nem túl jó minőség, lehet rá számítani, hogy egyszer-kétszer megjárja majd a szervizt. De hát az újra van a garancia. Sógornőm évek óta Alcort használ, már a másodikat. Beépített világítás nélkülit és szereti nagyon. Ne aggódj, a kijelző tökéletesen visszaveri a fényt.

Érdekes ez a beépített világítás, ez mindig vitatéma és az is marad. Én igyekszem nem verni felesleges költségekbe az embereket, ha nem muszáj, mások esküsznek rá, hogy elengedhetetlen. Azt nem tudhatom, mekkora és milyen széleskörű saját tapasztalattal rendelkeznek mások. De hogy elengedhetetlen, azt túlzásnak tartom. Bizonyos esetekben (amiket le is írtam) nagyon jó szolgálatot tehet. Az is igaz, amit robi-k írt, hogy növeli a kontrasztot. Erre sajnos azért van szükség, mert a jelenlegi nagy felbontású Carta kijelzők háttere inkább szürkés vagy sárgás, valamint a plusz rétegek a kijelzőn szintén rontanak a kontraszton. Ha legalább 30.000 Ft-ot szánsz egy olvasóra, nem is kérdés ez, mert alapból lesz benne világítás. Nem tagadva ugyan az előnyeit én azért mégis azt mondom, hogy van élet, azaz olvasás 30.000 Ft alatt is. Amellett pedig nem kell annyira félni a használttól sem. Számtalan könyvolvasóm volt már, ebből mindössze kettő volt teljesen új. egy Kobo Aura és egy Nook STG. (Habár mindkettőt kiárusításban vettem, kifutó modellként...)

És egy utolsó érdekesség: ismerősi körömben már sok embernek van könyvolvasója. Viszont közülük eddig még senki sem cserélte le azért az olvasóját, mert nem volt benne világítás. Ha mutatok nekik egy világítósat, azt mondják, hogy szép meg érdekes, de ők meg vannak elégedve a sajátjukkal.

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16164) Skynet258 válasza LittleBiG007 (#16163) üzenetére


Skynet258
veterán

Én általában úgy vagyok a dolgokkal, hogy megnézem milyen feature-ök vannak a piacon az adott eszköznél és kiválogatom ami biztosan kell. Aztán jöhetnek az extrák amik "jól jöhetnek". Így én inkább többet költök, de utána nincs hiányérzetem, hogy basszus egy kicsivel többet költöttem volna és akkor most lenne ez vagy az.
Első olvasónál azt láttam, hogy költhetek 20 körül, és akkor veszek valami alap cuccot. Költöttem inkább 43 ezret de van kiváló felbontásom, érintőkijelző, világítás aminél a színhőmérséklet is állítható, sokféle (akár egyedileg hozzáadott) betűtípus... ezek nélkül lehetne élni persze, de egyszer veszek, vegyek jót, minél kevesebb kompromisszum.
Ráadásul az ebook olvasók piaca szerintem olyan, ahol az embernek nem kenyérre kell a pénz. Az a réteg veszi aki szeret olvasni de igényesen, modern módon és kényelmesen, nem akarok nagyot mondani de most itt hogy 20-at vagy 40-et költ el az ember, nagyjából tök mindegy. De az utóbbinál kevés lesz a kompromisszum, jobb minőséget kapsz, szóval időtállóbb és élvezetesebb az egész.
Másik saját példa, ecigi. Hagyományos cigiről akartam leszokni, vettem hát valami 6 ezerért egy cuccot. Márkásabb volt nem a sarki fűszerestől, mégis - használtam, úgy ahogy ok volt, de mégsem tökéletes és bizony rágyújtottam mert kényelmesebb volt. Második próba egy komolyabb cuccal (kintről 16k itthon 28k), több mint egy éve nem kell cigi és nagyon bejött).
Szóval mindenki más, de én jó ideje értékesítésben dolgozom, és mindig el szoktam mondani, hogy érdemes inkább kicsit többet költeni, de elégedett lesz, lehet venni a legolcsóbbat de az úgyis szar lesz.
Ok, kisarkítottam, de én inkább annak a híve vagyok, hogy az ember költsön kicsit többet, és mondom, szerintem ebook-ot úgysem az vesz aki a hónap végét 3 ezerből akarja megoldani.
A világítás mondjuk tényleg olyan, hogy aki megteheti, hogy lámpafénynél olvas vagy nappal, annak fölösleges. De mondjuk 2-3 év múlva? Lehet akkor meg jól jön mert olyan lesz az élethelyzet, jön a gyerek, asszony agybajt kap az esti fénytől, stb.. Meg ne fogjon már el a vásárlási láz mert mondjuk gyengének érzem a felbontást. Aki kétszer vesz drágán vesz, nálam nagyjából ez az alapszabály. :D

https://geekpulse.hu

(#16165) LittleBiG007 válasza Skynet258 (#16164) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

"A világítás mondjuk tényleg olyan, hogy aki megteheti, hogy lámpafénynél olvas vagy nappal, annak fölösleges. De mondjuk 2-3 év múlva? Lehet akkor meg jól jön mert olyan lesz az élethelyzet, jön a gyerek, asszony agybajt kap az esti fénytől, stb.."
Pontosan ezt próbáltam elmagyarázni. A tapasztalat azt mutatja, hogy a könyvolvasót klasszikus módon használó emberek ebben az élethelyzetben sem fognak egy világítással rendelkezőért sóvárogni. Hanem átmennek a másik szobába olvasni, ahogy azt egy hagyományos könyvvel is tennék.

Kíváncsi leszek, hogy lecseréled-e az olvasódat a Kobo Formára, (vízállóság, nyolc colos kijelző, elforgatás érzékelés bármilyen irányba, hihetetlen tartósság, akár a leejtést is túlélheti stb-stb.) mondván, hogy ezekre bármikor szükségem lehet, mert lehet, hogy 2 év múlva képregényeket akarok olvasni, vagy éppen rászokom a kádban olvasásra, de akár ki is csúszhat bármikor a kezemből és leejthetem a padlóra. Vagy egyszerűen azt mondod, hogy ott egye meg a fene és használod a jól bevált PocketBook Touch HD 2-det. A Te elméleteddel szerintem új olvasónak nem is szabad lenne más választani, mint a Kobo Forma-t. Oké, hogy drága (80.000 Ft körül és ez még nem is az európai ára), de ezzel aztán tényleg évekre bebiztosítottad magad. Kiegészítés: csak ott a probléma, amikor rájössz, hogy a mérete miatt nem fér be a táskádba és elkezded szidni magad, hogy hogy lehettél ilyen hülye, hogy nem a jó öreg Kindle PW3-at vetted meg mégis, harmadannyiért... :D

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16166) Ajándékok válasza Skynet258 (#16164) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Látszik, hogy keveset olvasol. Hosszú olvasás közben sokat segít, ha nem kell sem a testtartásoddal, sem az olvasó fogásával a külső fényforráshoz igazodni.
És még egy dolog kimaradt: ha sokat olvasol és nem akarod pc-hez kötni magad (=az olvasón akarod tárolni a NAGY könyvtáradat), olyan olvasó kell, ami legalább 2-3 mélységben kezeli a directory-kat.

8 ebook olvasó kontraszt adatai (is).

[ Szerkesztve ]

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#16167) LittleBiG007 válasza Ajándékok (#16166) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Köszi szépen, nagyon érdekes cikk. Nagyon örülök, hogy tudományosan is alátámasztották, amit mindig is hangoztatok, hogy a Kindle Voyage-nál jobb kontrasztú olvasóm még nem volt, és hogy nem kell rajta világítást kapcsolnom még akkor sem, ha a szoba az átlagosnál rosszabbul megvilágított. Valamint amikor megláttam a kijelzőjét, azonnal megfogott, míg a PW3-é sohasem. Kár érte, hogy az Amazon kifuttatta, nem volt jó döntés.

A Kobo H2O 1 edition kontrasztjáról már hallottam, de még nem sikerült olcsón vennem egyet. A Bookeen jó helyezése meglepett, csak ne lenne annyira ócska és nehézkes a felhasználói felülete...

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16168) Ajándékok válasza LittleBiG007 (#16167) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

Az amazon.com most akciózza 95$-ért a felújított Voyage-t.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#16169) LittleBiG007 válasza Ajándékok (#16168) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Igen, láttam én is. De nem akciózni kellene, hanem ezt a kijelzőt kellett volna életben tartani és nagyobb méretben továbbvinni az Oasis 2-be...

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16170) Skynet258 válasza Ajándékok (#16166) üzenetére


Skynet258
veterán

Látszik, hogy keveset olvasol. Hosszú olvasás közben sokat segít, ha nem kell sem a testtartásoddal, sem az olvasó fogásával a külső fényforráshoz igazodni.

Minden este olvasok, de nem nagyon értelek, van beépített világításom így nem kell semmilyen külső fényhez igazodnom... :F

https://geekpulse.hu

(#16171) Ajándékok válasza Skynet258 (#16170) üzenetére


Ajándékok
aktív tag

"A világítás mondjuk tényleg olyan, hogy aki megteheti, hogy lámpafénynél olvas vagy nappal, annak fölösleges."
Ezzel nem értek egyet.

Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!

(#16172) pjen válasza LittleBiG007 (#16163) üzenetére


pjen
félisten

Hát akkor legyen egy példa.Nekem már régebben PW 2 van.Asszonynak egy kindle 5 volt,most cseréltük PW3 ra.Itt vettük és adtuk el mindkét olvasót.Szerintünk bármikor használva sokkal jobb a világítós.

(#16173) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Arra szavazok, hogy aki új olvasót vesz, az mindenképpen világítósat vegyen.
Anno én Kobo Touch-csal kezdtem, az egy 2011-es gyártású olvasó, világítás nélkül. Nos annak még Pearl kijelzője van, érezhetően szürkébb is, mint az újabbak, ráadásul ugye meg sincs világítva.

Ezt azért külön lámpa nélkül sosem lett volna jó olvasni (volt a tokhoz egy lehajtható LED lámpa), még olyan fényben sem, amiben még a papír amúgy olvasható.

Ezeknél az eszközöknél a frontlight, azaz világítás már olyan alapfunkció, mint az okostelefonban a mobilnet. Persze el lehet nélküle lenni, csak éppen minek. :)

A Kobo Touch-om azóta is megvan és működőképes, viszont a fiókban pihen. Konkrétan csak azért vettem egy Kobo Aurát, mert az világítós, és tudok olyan helyen is olvasni vele, ahol a Touch-csal már nem.

Ha már eleve az Aurát vettem volna, jobban jártam volna.

Ha már kiad valaki többtízezret azért, hogy akár egy többedik eszközön csak könyvet olvasson, akkor a mai kínálatban már elég öngól pont olyat venni, ami a világítást nem tudja, mert ezzel biztosan veszít az eszköz a könnyebben olvashatóságából – ami ennek a technológiának a fő lényege.

Szóval az a javaslatom, hogy már senkinek se ajánljunk világítás nélküli olvasót, csak azért hogy pár ezer forintot spóroljon egy egyébként luxusterméken.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16174) zseko válasza LittleBiG007 (#16163) üzenetére


zseko
veterán

Hát, ha nem az udvaron akarok olvasni nappal, akkor a világítást levéve a PW3 számomra használhatatlan :( Nem azt mondom hogy nem lehet olvasni, de sokkal fárasztóbb mint bármi más.

HR24.hu

(#16175) LittleBiG007 válasza Lauda (#16161) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Amint látod, kezdünk elveszni a részletekben és mindenki elkezdi bizonygatni, hogy mennyivel jobb a beépített világítással rendelkező olvasó, annak ellenére, hogy sohasem állította senki ennek az ellenkezőjét. Az is tény, hogy a világítás nélkülit is sokan hasznáják elégedetten.

De hogy konkrét ajánlat is legyen: az Alcor-nak is van világítós modellje, a Myth LED, de én mégsem azt javaslom, hanem 1-2000 Ft-tal drágábban tudsz PocketBook Basic Lux 2-t venni, idei modell, jobb minőséget és 1 év helyett 2 év garanciát kapsz vele. Jelen pillanatban a Speedshop GSM-nél a legolcsóbb.

@zseko: akkor már érted, miért nem tartottam meg a PW3-at... Sőt, régebben, amikor a betűvastagság sem volt állítható, még rosszabb volt. A Voyage viszont már akkor lenyűgözött.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

(#16176) fattyu


fattyu
veterán

Vizplexet használok világítás nélkül. Nem fáj. nem fáraszt nem vakultam meg.
Van amikor jól jönne világítás?

Igen. lecserélem csak ezért? nem. vennék e világítósat ha más nekem fontos téren kéne kompromisszumot kötni de világítana? NEM.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16177) Apollyon válasza fattyu (#16176) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Őőő ja, csak tegyük hozzá azt is, hogy neked nem az átlag 6"-os olvasód van. Két 6 collos között már igencsak jobb választás a világítós. Másrészt meg ha az ár a szempont, hogy azért ne vegyen világítósat könyvolvasáshoz (ez volt a kiindulópont), mert az olcsóbb, akkor nyilván a nagyobb kijelzős, nem világítós ámde méregdrága olvasók sem fognak szóba jönni.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16178) Apollyon válasza LittleBiG007 (#16175) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"Amint látod, kezdünk elveszni a részletekben és mindenki elkezdi bizonygatni, hogy mennyivel jobb a beépített világítással rendelkező olvasó, annak ellenére, hogy sohasem állította senki ennek az ellenkezőjét. Az is tény, hogy a világítás nélkülit is sokan hasznáják elégedetten."

Na ezen igazodjon ki az ember! Szóval a többiek bizonygatják, hogy mennyivel jobb az olvasó, amikor az ilyen mondatokkal, idézve tőled:

"Sógornőm évek óta Alcort használ, már a másodikat. Beépített világítás nélkülit és szereti nagyon. Ne aggódj, a kijelző tökéletesen visszaveri a fényt."

és

"... ismerősi körömben már sok embernek van könyvolvasója. Viszont közülük eddig még senki sem cserélte le azért az olvasóját, mert nem volt benne világítás. Ha mutatok nekik egy világítósat, azt mondják, hogy szép meg érdekes, de ők meg vannak elégedve a sajátjukkal."

...pedig azt érezteted, hogy válasszon az új vásárló inkább ilyeneket. Minek bizonygatni egy egyértelmű hátránynak az előnyét?

Ezeket simán úgy lehet értelmezni, hogy igazából nincs probléma a világítós nélkülivel sem.
Szóval én nem hangsúlyoznám ki a világítás nélküli olvasókat, amikor a világítás pont hogy előnyt jelent.

Illetve írtál egy ilyet is:

"E-book olvasó választásánál nem is elsősorban az ár a mérvadó, hanem hogy hogyan is tervezed használni."

Őőő ja, csak éppen a ráfordított keret erőteljesen behatárolja hogy amit veszel azt hogyan fogod tudni használni. Pl. sötétben csak lámpával, vagy anélkül is. :U

[ Szerkesztve ]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16179) fattyu válasza Apollyon (#16177) üzenetére


fattyu
veterán

ez igaz persze..

de kicsiben is igaz amit írtam. ha választanom kell fizikai lapozógomb vagy az állandóan szutykos lenyomatos de legalább világít kijelző között akkor a gomb nyer mindig...

és sajna kopik ki.

Amugy kütyüzés miatt nem mondom nem fordult meg a fejemben a cseréje.

De az egyetlen ami szóba jöhetne az a likebook 10.3 a fent említett gomb miatt pl.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16180) Apollyon válasza fattyu (#16179) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Én sosem éreztem a lapozógombok hiányát, de lehet ez azért van, mert mire bekapcsolódtam az ebook-olvasók világába, addigra már bőven tapicskolós okostelefonnal bűvészkedtem. :D

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16181) Utka válasza LittleBiG007 (#16175) üzenetére


Utka
tag

Üdv.

Csak kapcsosban:
Alcor Myth LED ebook olvasó beépített háttérvilágítással 6" E-Ink - [Újszerű]: 22.490 Ft

Pocketbook Basic Lux 2 : 27.730 Ft

Lauda,

A Myth Leddel sem lősz mellé. Ennél olcsóbban nem kapsz. Ha nem tetszik, keveset bukva eladod, veszel másikat.
Ha kütyüzni akarsz és nem (csak) olvasni,akkor válassz mást.

Utka
.

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#16183) fattyu


fattyu
veterán

elmentem nyomkodni egy MMbe. felmerült hogy egy 8as talán kompromisszumnak elmenne.
inkpad 3 és aura one került megnyomkodásra.

az aurona one-on hogy e tetves beállításokhoz fényerőhöz SEMMIHEZ nem férsz hozzá reg nélkül az agyfasz.... egy mm közepén nyilván nem egyszerű. facem nem fogadta el. gmail gyanus aktivitás miatt nem engedett be. hülyét kaptam. végül kísérőmnek sikerült. nem tudom. nem győzött meg. pilács off módban azért nem olyan ég és föld a kontraszt a vizplexesemhez képest.... beállítások sem győztek meg. a legkissebb sortávot is sokalltam. a legkissebb margó is sok. nem tudtam eltüntetni sem az oldalszámlálót alulról sem a címsort fentről. meh....

inkpad 3 sokkal jobb. kontrasztra is jobban tetszett. vannak lapozógombok is. margó is kissebb sortáv is szűkebbre vehető, el lehet tüntetni minden felesleget, maximalizálva a hasznos területet.

kupon napok akcióban 64. meg is vettem volna ha van bárhol egy darab a kiállított agyonnyúzotton kívül.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16188) Apollyon válasza fattyu (#16183) üzenetére


Apollyon
Korrektor

"beállítások sem győztek meg. a legkissebb sortávot is sokalltam. a legkissebb margó is sok. nem tudtam eltüntetni sem az oldalszámlálót alulról sem a címsort fentről."

Ezeket egy otthoni patcheléssel simán meg lehet oldani, és még többet is. Csak out-of-the-box nem tudja.

De ha maga a kijelző kontrasztja nem tetszett, akkor neked felejtős, csak megemlítettem ha más is olvassa.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#16191) Ébri válasza fattyu (#16183) üzenetére


Ébri
senior tag

Ugyanazt a könyvet néztétek? Bár gyanúsan nem, mert epub-nál nincs fejléc, csak kepubnál, de az eltüntethető full screen-en. Margó meg a könyvben beállított margótól is függ, sortáv pedig az adott fonttól is.

(Mondjuk én is patchelem a kobom, pl. hogy a lenti oldalszám kisebb legyen, de a margó és sorköz furcsa, mert ott nem volt vele bajom.)

Egyébként inkpad szerintem is jó, ha a PB firmware is tudná ugyanúgy fokozatosan vastagítani a fontokat mint a kobo, akkor lehet, már az lenne :).

(#16192) fattyu válasza Ébri (#16191) üzenetére


fattyu
veterán

lehet rétegigényem van ám amugy.

részemről SEMMI sallang és az iszonyatosan minimális pazarlás fontos. 0 margó minimálsortáv. nekem ez fontos a lapozógombokon túl.

HA nagyon meggyőzött volna az aura akkor akkor lehet megvettem volna a gombok hiánya ellenére. de így nem elég jó. nekem :D

Amugy furcsa mert az első saját olvasóm az pont kobo touch volt és nem rémlik hogy ott lettek volna ilyen panaszaim. A pocketbook 912nél mire megtaláltam hogy egyrészt van rajta fbreader másrészt, alapértelezetté is lehet tenni. addig voltak bajaim, mert a default adobe reader hát khm.

na mindegy. Nem mondom rossz az Aura one. csak a gombhiány miatt NAGYON hengerelnie kellett volna hogy akarjam. nem tette. Engem az én preferenciáimmal.

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16193) Lauda


Lauda
félisten

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos tanácsokat! :B :R

(#16194) pjen válasza fattyu (#16192) üzenetére


pjen
félisten

Ha nincs semmi margó,nem érzed néha úgy,hogy valami lemaradt a sor végén?

(#16195) fattyu válasza pjen (#16194) üzenetére


fattyu
veterán

Nem. Pocketbookba bele lehet turni valahogy hogy meginkabb zero margo legyen amugy?

a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

(#16196) cigam válasza fattyu (#16195) üzenetére


cigam
félisten

Pedig zavaró (nekem), különösen a sor eleji margó hiánya.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#16197) pjen válasza cigam (#16196) üzenetére


pjen
félisten

Nekem is,hiszen évtizedekig papír könyvet olvastam.Ott mindíg volt margó.A sorok se voltak egymásra tolva.

(#16198) Dolphine válasza fattyu (#16195) üzenetére


Dolphine
addikt

Igaz, nem PocketBook, de ez már jó?

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#16199) Ébri válasza Dolphine (#16198) üzenetére


Ébri
senior tag

Oldalszámot is el tudsz tüntetni full screen módban.

(#16200) LittleBiG007 válasza fattyu (#16192) üzenetére


LittleBiG007
Topikgazda

Szerintem várd meg a Kobo Forma-t, az már megfelelhet neked. Jelenleg nincs Kobo olvasóm, nem tudom kipróbálni, de emlékeim szerint az epub formátum nulla margója pontosan a neked megfelelő szövegképet állítja elő. Azt hiszem, a kepub formátum esetében van egy pici margó. (Kiegészítés: én a PocketBook esetében a Coolreader telepítésével próbálkoznék, szerintem azzal tudnál ilyet. Itt a fórumon ez már volt téma, vissza tudod keresni.)

Egyébként megértem az igényedet. A margó rengeteget számít, nézzétek meg az alábbi képen. Baloldalon egy régi 6 colos Kindle 4, a jobbon pedig egy 7 colos Oasis 2. A régi Kindle esetében egy szövegfájl segítségével nagyon könnyű az olvasási képet testreszabni. Ebben a reader.pref fájlban a margót felére állítottam, 40 pixel helyett csak 20, a sorközt pedig 1-re. Az Oasis 2 esetében az interfész által biztosított lehető legkisebb margó és sorköz van beállítva. Mindkettőre a ChareInk betűtípust töltöttem fel, azonos betűméreteket használva. Ja, és csak zárójelben jegyzem meg, hogy az Oasis 2-nél is kikapcsoltam a világítást, hogy aki a a régi és a legújabb kijelző színét/kontrasztját szeretné összehasonlítani, az is megtehesse.

Nincs valami jó fényképezőm, az élesség nagyon is jobbra húz, de a Kindle 4 jobb alsó sarka szerintem elég éles lett egy összehasonlításhoz.

[ Szerkesztve ]

Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.