Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72801) vape1


vape1
csendes tag

Hobbi célú amatőrködéshez, illetve Dronedeploy-al kísérletezgetni mi az a legolcsóbb drón, amit esetleg tudtok javasolni? Dronedeploy oldalán van egy ajánlás, de nem igazán vagyok tájékozott az árakban. [link]

(#72802) KisTücsök válasza vape1 (#72801) üzenetére


KisTücsök
addikt

Azok közül amelyik a repülést is támogatja, Air. De azt nem vennék már, utána meg Air2.

De pl egy mini 1-2 és valami másik szoftver is jó lehet.

(#72803) KisApám


KisApám
addikt

Xiaomi Fimi X8 SE drónt (2019-es vagy 2020-as) érdemes volna megvenni?
100 000 alatt már lehet használtan venni.
Ahogy néztem a RANGE teszteket és a kamera minőségét, gimbalt (nincs kocsonyásodás), elég jónak tűnik annyiért.
Nézegettem nem boltból kb. újonnan DJI Mini 2-t, de FCM nélkül is 155 000 Ft-ért láttam minimum az árát.

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#72804) KisApám válasza KisApám (#72803) üzenetére


KisApám
addikt

Mondjuk az talán problémás lehet, hogy a Xiaomi Fimi X8 SE bőven 250 gramm felett van... (kb. 790 gramm)

[ Szerkesztve ]

̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori

(#72805) vape1 válasza KisTücsök (#72802) üzenetére


vape1
csendes tag

Köszi a javaslatot. Ahogy néztem, a sima Mini itt kapható [104-ért]. Mini SE-t 110-ért tudnék szerezni, ami ha jól értem gyakorlatilag ugyan az a kamera, ugyan az a problémásnak mondott hatótávú wifi irányítás, csak megkapta a Mini2 akkumulátorát és propellereit, amivel kicsit "szélállóbb" lett.

Litchi ha jól láttam már a Mini SE-n is működik (SDK elvileg már kint van rá), szóval programozott fotózás/repülés gondolom ezzel is megoldható lenne.

Mini2-őt 182-ért tudnék szerezni, ami 4K kamerával, meg OcuSync-el több ha jól gondolom. Kérdés, vajon annyival jobb a használhatósága? Mert kirándulásra a nagyobb távirányító miatt nem tudom mennyire praktikus, és azért +70eFt. :F

[ Szerkesztve ]

(#72806) Celtis válasza vape1 (#72805) üzenetére


Celtis
veterán

Ha szabályosan akarod használni, csak akkor távolságra, hogy még szemmel tudd követni a drónt, akkor a mini időnként gyatra hatótávja is elég.
Nézz körül a jófogáson is, rengeteg épp csak kipróbált drónt árulnak kedvező áron.

(#72807) vape1 válasza Celtis (#72806) üzenetére


vape1
csendes tag

Köszi!
Használt/"újracsomagolt" mini2 esetén azt honnan lehet kideríteni, hogy van-e DJI Care kötve a drónra?
Most lenne egy olyan, ami az S/N száma alapján [az oldal szerint] júniusban aktiválva lett.
Gondolom a DJI Care ebben az esetben már csak videós próbarepüléssel oldható meg. :F
Van bármi más hátránya, ha már aktiválták, illetve ez okozhat gondot a későbbiekben?

[ Szerkesztve ]

(#72808) Dyraxx


Dyraxx
tag

Sziasztok!
Teljesen laikusként kérnék tanácsot. Kirándulásainkat szeretném megörökíteni, ehhez keresek valami drónt. Ha jól hallottam, 250g alatt kell lennie (akksi nélkül), hogy tudjam külföldre is szállítani poggyászban repülővel, ez is egy faktor lehet, illetve ez alatt nem kell vizsga rá ittho, csak reg. Amit találtam eddig, az nem túl sok, a DJI Mini 2 ill. Mini 3 pro, és az Autel Nano+.

Tudtok esetleg más hasonló kaliberű, videózásra, fotózásra alkalmas drónt ebben az árszegmensben (vagy lejjebb?)
Előre is köszi!

(#72809) Celtis válasza Dyraxx (#72808) üzenetére


Celtis
veterán

Olvass vissza csak pár hsz-t.

(#72810) Dyraxx válasza Celtis (#72809) üzenetére


Dyraxx
tag

Köszi a segítséget..
Mindig visszaolvasok, mielőtt kérdezek, de valahogy nem találtam meg a választ. Most sem találom. Hobbi célú dronedeploy, használt drónok, Lidl drón bohóckodásra, pezsgőcipelés, barátnak ajándék nem tudni milyen célra, stb.

Lehet hogy másodszor is elsiklottam az általad említett poszt felett?

(#72811) vape1 válasza Dyraxx (#72810) üzenetére


vape1
csendes tag

Ha van kamera, akkor hiába 250 alatti, kell drón reg, kell a1-a3 jogsi (pl. ingyenes osztrák online is jó) kell drón üzembentartói, 250 alatt biztosítás nem kell repüléshez ha külterületen és korlátozás nélküli területen, mydronespace appal engedélyt kapsz. Én itt tartok egyelőre info szerzésben. Lakott területen, emberek felett felejtős a legális mutatvány szerintem.

(#72812) Celtis válasza Dyraxx (#72810) üzenetére


Celtis
veterán

#72805
Mini, Mini SE. Olcsóbb.

(#72813) Dyraxx válasza Celtis (#72812) üzenetére


Dyraxx
tag

Köszi!
Ami kérdés eszembe jutott ezekről, hogy pl. nem nagy hiány az elüső-hátsó akadályszenzor a mavic / és sima mini 2-n erdős területeken? Illetve a kb 30%-kal gyengébb szélellenállásuka mini 3 pro-hoz képest?

(#72814) duni84 válasza Dyraxx (#72808) üzenetére


duni84
aktív tag

én pl poggyászban szoktam vinni a mavic2-t is. az akksikat berakom "lipo zsákba" (így találod majd meg a neten) és egyik országban sem problémáztak a security check-en.
repülésnél számítana a 250g, HA nem lenne rajta kamera, de mivel van, ezért ahogy #72811 vape1 is írta ugyanúgy vonatkoznak rá a szabályok (repülés és gdpr is)

#72813: ha úgy repteted, hogy látod is, akkor nem jelent nagy problémát a szenzorok hiánya. én is reptettem mini2-t ágas-bogas részen. a szenzorok amúgy is túl nagy távolságról bejeleznek/megállítják, szóval ha annyira szűk helyen vezetnéd el, akkor eleve kikapcsolod a megállj funkciót és szinte ugyanott vagy, mintha nem lennének (én a mavic2-t pl tripod módba szoktam rakni, akkor jelzi, hogy már nagyon közel van XY irányokból, de megy tovább, én meg ugye látom, hogy nem fog nekimenni :) )

nem tudom, hogy fizikummal és pakoló hellyel hogy állsz, de nekem hosszabb magashegyi túrákon sem volt megerőltető pl a mini2 helyett a mavic2 pro-t magammal vinni (épp az ilyenek miatt vettem tavaly a mini2-t, aztán végül repültem vele kb 30 percet, mert annyival nem volt könnyebb, mint amennyivel rosszabb minőségű, mint a nagytesója)

#metszéspontok

(#72815) Celtis válasza Dyraxx (#72813) üzenetére


Celtis
veterán

Amihez te akarod használni, ahhoz szerintem nem kell akadályszenzor. Én is kirándulásokhoz vettem a mini-t anno. Nem ütközött soha, igaz elég óvatosan használom.
Ha pl automatán akarok a téma körül kört repülni, akkor előtt körbeforgok és megnézem a fák szintjét, de úgyis inkább eleve magassabban repülök.
Ami többször necces volt, hogy kilátóban szálltam fel és a kezemből indítva magától emelkedett vagy egy métert, kis híján a tetőbe ütközve. Na ezen szerintem a szenzor sem segítene. A leszállás kézbe sokkal simább.

Még egy. Korábban itt felhívták a figyelmemet, hogy a Mini hiába 249 gramm, a maximális felszállótömege a kiegészítők miatt több, ezért valójában nem is a <250gramm osztályba esik. Azt nem tudom, hogy a Mini2 megkapta-e a C0 jelölést.

És még valami. Kiránduláshoz számít a méret. Ebben nagyon jó a mini. Vettem hozzá egy kb. 15x13x9 centi puha hordozót. A drón és táv mellé belefér egy akku és a szűrők doboza is. Kényelmes elfér a hátizsákban.

[ Szerkesztve ]

(#72816) Dyraxx válasza Celtis (#72815) üzenetére


Dyraxx
tag

Köszönöm az infókat mindkettőtöknek.
A kilátókkal kapcsolatban még érdekelne, hogy mennyire tudja elveszíteni / visszaszerezni a jelet? Ha ugye körbe reptetem egy kilátó tetejéről, ahol körös körben oszlopok vannak, attól, hogy pár másodpercre elfedi az adót egy vasoszlop, egyik drón sem fog megállni / visszatérni jelvesztés miatt, ugye? És kb hány másodpercet bír ki így jel nélkül? (Mondom, hogy laikus vagyok, na :D )

A 250 g súlyhatárt valójában csak amiatt kérdeztem, mert azt hallottam valahol, talán itt, hogy egy csomó országba nem engedik be repülőn a poggyászban sem a 250g nettó tömeg (akksi nélkül) alattiakat. Talán itt olvastam. De akkor ahogy duni84 írta, ez nem egy jellemző probléma, csak emiatt nem kell kicsit venni kirándulásokhoz.

Viszont Celtis azt írja, hogy számít a méret a természetben, miközben duni84 pedig azt, hogy a méret simán feláldozható a jobb minőség érdekében. Szóval most megint ott vagyok a méretet illetően, mint az elején. :P

(#72817) KisTücsök válasza Dyraxx (#72816) üzenetére


KisTücsök
addikt

egy oszlop miatt nem lesz jelvesztésed. Egy domb/hegy miatt már annál inkább. Kalkuláld bele.

Persze volt már, hogy hirtelen a semmiből vesztettem el a jelet, reagálni sem tudtam. Amire nagyon figyelj, az az RTH, azt állítsd be normálisan.

(#72818) duni84 válasza Dyraxx (#72816) üzenetére


duni84
aktív tag

jelvesztés ilyen apróság miatt nem lesz, mint pl egy oszlop. én azt írtam, hogy te ismered magadat és a saját példámat írtam, miszerint engem nem vág földhöz, hogy a mini2 (drón + táv + 2 tartalék akksi kb 900g) helyett a mavic2-t (ugyanezek együtt már 1.9kg) viszem magammal. helyben kb annyi a különbség mini és "normál" között, hogy ezt a fenti listát mini esetében kb akkora helyre tudom elrakni, mint a mavic2 drónt a kemény tokjában. és akkor a nagytesóhoz még hozzájön a táv és az akksik, amik kb egy 0.75-ös palack helyét viszik el.

ha minden kiránduláson rogyásig pakolod magad, akkor javasolt a mini. ha van még helyed vagy tudsz kidobálni felesleges dolgokat, akkor jöhet a nagyobb szenzoros (akár az air2s, ami félúton van köztük). a te preferenciáid fognak dönteni úgyis.

#metszéspontok

(#72819) SP!T


SP!T
addikt

Sziasztok! Volt alkalmunk RepTár-ban a szolnoki repülőgép múzeumban repülni. Csináltam erről egy kis összeállítást is. Volt analógnak pálya, Cinewhoopozás is. :)

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72820) Saccco válasza SP!T (#72819) üzenetére


Saccco
nagyúr

Beteg, hogy mennyi idő alatt sikerült ilyen magas szintre hozni magad! :R

Szuper a videó!

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#72821) Celtis válasza Dyraxx (#72816) üzenetére


Celtis
veterán

Úgy értettem, hogy ha elsősorban hátizsákos turista vagy, akkor nem mindegy a méret.
Nekem ekkora a kiránduló szettem. Van benne +1 akku és szűrők is.


Egyébként is inkább egy olcsóbb modell vásárlását javaslom elsőre tapasztalat szerzéshez.
Utána el tudod dönteni, hogy egyáltalán kell-e neked ez az egész és ha igen, mik a hiányosságok, miben kell több, jobb.
Én is nagyon lelekes voltam az elején, de már nemigen használom.

Persze ha profi fotós vagy, akkor nem a méret a lényeg.

A jelvesztés a gyakorlatban úgy működik, hogy először megjelenik egy figyelmeztetés, aztán akadozik a kép, legvégső esetben pedig beindul az RTH. Ilyenkor esetleg csak odébblépsz, állítod az antennát vagy a kontroller pozíciót.
A mini a wifis kontrollerrel elég gyengécske ilyen szempontból. pl. a fák lombja is erősen árnyékol illetve, ha pont fölötted van a drón, akkor is nagyon kicsi a hatótávolsága.

(#72822) SP!T válasza Saccco (#72820) üzenetére


SP!T
addikt

Köszi! Idén nyáron 3 éve hogy repkedek. :) Egyik legnagyobb FPV vágyaim közt szerepelt hogy de jó lenne NewBeeDrone pilótának lenni. Most megkeresett a gyártó, bár egyelőre csak kérdezősködtek tőlem. :) Nem tudom kisül-e valami jó belőle.

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72823) cd334 válasza SP!T (#72822) üzenetére


cd334
tag

Hajrá! Szurkolunk Neked! Megérdemelnéd! :C

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

(#72824) twine válasza SP!T (#72822) üzenetére


twine
addikt

:R :R :R
Nem tudok mást írni, csak a szokásost...:
RESPECT! :R ;)

Közösen szorítunk a "sikeredért"...
Ugyanakkor, amit eddig elértél az a skill is egyfajta siker.... :R

De egy , vagy több "szponzival" a hátad mögött ez nyilván még jobb lenne :D

(#72825) Schaf


Schaf
tag

Tudom, tilos a reklám, de ez SOKAKAT ÉRINTŐ hivatalos információ! :)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0DoC4nVR3VJLBMQyeonWyUNEaPodntSfv1gcg29t2MjmVkqdboQ1uBokBVY6HY7jYl&id=100065177495134

:C :C

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#72826) Dasdas


Dasdas
csendes tag

Sziasztok, Getfpv oldal szállít Magyarország-ra? Ugyanis nekem nem sikerült rendelni az oldalukról. Vagy tudtok esetleg alternatívát? Majdnem egy komplett szettet akarok rendelni.
Flywoo Explorer LR V2.2, töltő, akksi, stb.

(#72827) vandor01 válasza Dasdas (#72826) üzenetére


vandor01
őstag

nezz szet az FV garage-ben....
magyar oldal es szallitanak Mo-ra is :)
propellert mar csak innet veszek mert occobb/gyorsabb mint kinabol!!

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72828) Dasdas válasza vandor01 (#72827) üzenetére


Dasdas
csendes tag

Köszi, ajánlotta már más is. Csak szeretném egy helyről rendelni a dolgokat, amit nemfogok megúszni, idő és tudás hiány miatt meg szeretnék épített gépet venni. Szóval marad a Bangood és a youfpv.co.uk

(#72829) vandor01 válasza Dasdas (#72828) üzenetére


vandor01
őstag

Te tudod azt es ott veszel amit szeretsz :)
de csak egy pelda tynihawk 3
Ali 196 - 216 euro
Mo-on 80000 ft
nezz szet minden van egy kezdo csomaghoz!
ma online megrendeled szemelyes atvetellel
hetfon delelott ertemesz
delutan toltesz....
este mar repulsz!!

Ha kinaban 150-ert megkaphato lenne? Akkor talan megerne????
de ugyanannyiert vagy tobbert? varni ra? szopasson a posta? etc...
a garancialis dolgokat mar meg sem emlitem....

hajra!!!

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72830) Dasdas


Dasdas
csendes tag

Végül a csomag nagy részét a fpvgarage-ból rendeltem, akksi tényleg olcsóbb ott. Végül a szinte csak a gép és a töltő jön bangoodról, mert itt nemvolt. elvileg 10 nap múlva ittvan. Már nemérdelkel mibe fáj, a táv és a szemüveg több mint 2 éve megvan, azóta ültem rajta milegyen. :))

(#72831) Pulsar válasza Dasdas (#72826) üzenetére


Pulsar
veterán

én tavaly még tudtam rendelni tőlük.

(#72832) Dasdas


Dasdas
csendes tag

Már csak annak kellene utána járnom hogy épített gépre milyen szabályok vonatkoznak, illetve nyilvántartásba hogy szokták venni ezeket? Mert itt se gyári szam, se semmi ilyen nincs.

(#72833) KisTücsök válasza Dasdas (#72832) üzenetére


KisTücsök
addikt

Kitalálsz neki valami nevet.

Ha jól tudom. Ha nem, majd kijavít valaki.

(#72834) duni84 válasza Dasdas (#72832) üzenetére


duni84
aktív tag

pont úgy, ahogy #72833 KisTücsök írta: kitalálsz neki egy fantázianevet és megkapja a 0000000000001 sorszámot (ezt ha rá is írod, akkor abszolútt kikezrhetetlen a dolog).

obszcén nevet nyilván nem adhatsz neki, de pl a cerkóf asszimetria 0001 megfelel minden szabálynak ;)

#metszéspontok

(#72835) vandor01


vandor01
őstag

a dronok mar a spejzban vannak [link]
johet a vilagvege feltankoltam dronbol es alkatreszbol
de elobb fogok ehenhalni :DD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72836) twine válasza vandor01 (#72835) üzenetére


twine
addikt

Te "beteg" vagy! :C
Nehogy sértésnek vedd...kontextusba helyezve leginkább elismerésem próbáltam így kifejezni :R :C

(#72837) vegyszer válasza vandor01 (#72835) üzenetére


vegyszer
addikt

Erről a videóról az a fórum aláírás jutott eszembe ami kb így szólt:
Ha annyi pénzem lenne, amennyit már elmotoroztam, akkor elmotoroznám!

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#72838) vandor01 válasza vegyszer (#72837) üzenetére


vandor01
őstag

a fele mar lassacskán 5 eves cucc..... [link]
azok maradtak amik bevaltak...
nalam meg mindig van 5+db kefes dron...
ezzel a verzioval tanultam az ACRO-t.. 1S/2S kefes
mostanaban mar vagy 2 eve rakaptam 2S 1020-asra....
manapsag meg az 51000rpm-es verziora!
brutal mint egy gyengebb 11xx-es 3S!

vannak szabalyok amit betartok :)
lehetoleg csak akciost veszek es sosem csak 1-et! :DDD

2017 ben pl a GB-en nyomtak HK x100 vagy x251-est
de ezek nem valtak be vagy tonkrevagtam oket vagy eladtam.....
viszont a leader120? mennyi szart epitettem belolluk :D
nehany alkatresz... vaz motor mai napig repulnek [link]
vagy pl evek ota terveztem az AIO-s fogpiszkat
reddevil vagy SAILFLY X... de sajnaltam a sok piizt kis fos szarokra :DDD
de ebben az evben a BUSHIDO akcios volt azt bevasaroltam
es sok kis fogpiszkanak lett az apukaja :) [link] [link] [link]
de mar ez is 3+ eves technologia... gyenge 5A-s lapokkal
foss receiver antennaval amit tuningolni kell ha akarunk 300+meter hatotavot...

vagy mikor a 1306-os mocit aakciooztak? 2euro/db
a 22euros hatarba belefert 10db is :)
azota is repulnek [link] [link]

vagy mikor a kingkong/Ldark 1408-as mocit 4ejroert adtak? [link]

vagy mikor tyro69-et 50ejroert adtak?
mar akkor csak a benne levo torony volt 50+euro.... itt is faja
vagy a hozzavalo 1104/8600KV-es motorok fillerekert voltak
mai napig ide/oda beepitem mert 3S-en jol vonyit 2S-en faja 3collhoz

csak analogom van es szinte egy kaptafara keszulnek
anno occoo 6-7euros eachines VTX-re 200mw meg az Xm+ receiverre
de ezek arra max 500meteres sugaru korben elegseges a jatekra
meg a 6S-6coll-ra is is! soot meg az ejszakai repulest abszolvaljak :DD
hangot LE nincs vagva vagy szerkesztve!

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72839) Dasdas válasza vandor01 (#72835) üzenetére


Dasdas
csendes tag

Ha csak 1 embert rabolhatnék ki, az te lennél.
Szép gyüjtemény!

(#72840) vandor01 válasza Dasdas (#72839) üzenetére


vandor01
őstag

vagy csak jo borondot kellett volna valasztanod a repteri futoszalagnal? :DD

az 1millas borond!! :DDD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72841) Dasdas


Dasdas
csendes tag

Nekemis most van úton egy komplett szett. Megcsináltam a A1/A3-at is, kitudja itt falun távol mindentöl ki fog belém kötni.

(#72842) realist


realist
őstag

Gyermek születésnapjára (7 éves lesz) kell beszereznem 3 héten belül egy belépő szintű drónt (1x ezer forint magasságában) elsősorban benti használatra. Ha megoldható cserelhető akkuval, amiből vénnek is egy pluszt. Vissza olvasva egy Eachine E010, Furibee F36 láttam mint ajánlott. Viszont sehol nem találok olyan helyet, ahol nem Kínából betudnám megrendelni ezeket. Tudtok ajánlani Európai beszerzést vagy más típust amit gyorsan be tudok szerezni Eu raktárból vagy magyar webshopbol?
Kösz!

(#72843) DJGABI válasza realist (#72842) üzenetére


DJGABI
addikt

[link] hasonló gép, viszont román webshop, próbát megér

E010 Banggood cseh raktár [link]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#72844) SpydeR3412 válasza realist (#72842) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Emagon is vannak hasonlóak

(#72845) Dasdas


Dasdas
csendes tag

Sziasztok, Van nekem egy Frsky Taranis Q X7-em. Letört róla a Sd és Sc kapcsoló. (jobb oldalán a 2 felső) Itthoni áruházakban hogy találom meg őket? Voltam helyi boltokban de pont bele valót nem találtam. Jelenleg meg 2 kapcsolóért nem szeretnék kínából rendelni.

(#72846) vandor01 válasza Dasdas (#72845) üzenetére


vandor01
őstag

Pedig kinyabol jobban jarsz! Alirol 2-3ejro/db [link] [link]
a szallitas arra figyelj mert valamikor erdemes tobb-x kevesebbet rendelni
mint 1x-re sokat vagy tobb helyrol kevesebbet es mehet a szallitasi verseny
nalam van egy marekkal mondanam hogy adnek de nem mondom :DDD

Sajnos ez fogyo eszkoz mert bele akad ide meg oda es háát vekonyka foleg aminek a belselyebe meg rugo is van pl a pillanat kapcsolo jobb fent?

Azon kell elgondolkozni valoban hany dararbra van szukseged....
venni tartalekba?
es mennyit hasznalsz a TAV-on??

3 fajta van.... ezekbol van rovid/hosszu verzio!
- pillanat kapcsoló pl a beeperhez
- 2 allasu ARM-disARM
- 3 allasu rep-Mod valtas

ugy gondolom.....
hogy nem erdemes ugynolyanokat venni vagyis potolni a meglevoket foleg a hosszukat!!
mert azok szeretnek a leginkabb letorni :DDD

nalam a 6db-bol 2-ot meg is szuntettem a leghosszabbak "kor" szelvenyuek
a legjobban kilognak es letorhetnek kozben semmire sem hasznalom
letort.... beragasztottam.... a tarcsi meg van ha megis kell? akkor csere
a tobbit a 4db-ot meg rovidre csereltem
az FPV-eshez boven eleg a 4db....
- ARMolas
- Beeper
- rep mod valtas
- failsave

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72847) Peaceliker válasza vandor01 (#72846) üzenetére


Peaceliker
őstag

Taranis X-lite nak vannak tök jó rövid kis kapcsolói. Véletlen kapcsolás is ritkább nálam ezekkel, mint régi normál kapcsolókkal volt.
Mondjuk lehet kisebb a kerülete is és akkor adapter nélkül nem szerelhető be, ezt nem tudom... Lassan 1 éve a kezemben sem volt :O

"Oh my Goa'uld!"

(#72848) DJGABI válasza vandor01 (#72846) üzenetére


DJGABI
addikt

[link] itthonról ilyesmi? bár hosszúnak tűnik

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#72849) vandor01 válasza DJGABI (#72848) üzenetére


vandor01
őstag

ranezesre fajanak tunik es meg occcooo is :)
viszont....
tenyleg hosszu pont ezek szeretnek beleakadni oda ahova nem kene :DDD
de fobb problemanak latom? a mukodest....
- ON-OFF-ON

meg kell szokni es jol bekotni :)

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72850) Dasdas válasza DJGABI (#72848) üzenetére


Dasdas
csendes tag

Itthoni boltban pontosan ugyanilyen sikerült vennem. De! eppenhogy csak jó bele, adaptert megkellett furnom ( +0.2mm ) és a rugós switch melett szoros. Működik végülis, de nagyon könnyen átugrik és lötyög. Kövi rendelésnél veszek mindeggyikből többet énis, ez ilyen vészmegildásnak jo csak.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.