Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73351) .mf


.mf
veterán

Hali!

Szeretnék visszatérni a drónozásba (a hőskorban tizenéve volt egy játék drónom, tehát nem 0-ról indulok, de már rég nem reptettem).

Az év elején terveztem egy DJI Mini 3 Prot venni és azzal utazni Jordániába, de aztán kiderült, hogy ott elég szigorúan veszik a tiltást, így elnapoltam a dolgot.
Egy hónap múlva viszont valószínűleg mennék Izlandra, ott már szabad, és a táj is nagyon adja.

Izland azonban elég szeles, nem tudom, hogy a Mini 3 Pro hogyan bírná, ne inkább egy használt Air 2S-t vegyek-e, ami szélben stabilabb. További előnye, hogy jobb az akadálykerülése, és az általában van használtan is, olcsóbban - a Mini3P új ára sajnos magasan ragadt, használtan ritkán van. A Mini3P azonban könnyebb (sokszor megyek bringás vagy gyalog túrára, ez is az lesz), és C0.

Ha C0-s Mini3P helyett Air2S-t veszek, akkor a regisztráció + biztosításon felül van más változás?

Köszi!

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#73352) El Joe válasza Spec (#73349) üzenetére


El Joe
tag

“A pilóta nélküli légijárművek légiközlekedési tevékenységének szerződésen kívüli kárainak felelősségbiztosítási összeghatárai9
2/A. § A 2. §-ban foglaltaktól eltérően, ha a légiközlekedési tevékenységet pilóta nélküli légijárművel végzik, a 785/2004/EK rendelet által nem szabályozott esetekben a pilóta nélküli légijárművekkel harmadik személynek okozott károk megtérítésére vonatkozó felelősségbiztosításnak a pilóta nélküli légijármű maximális felszálló tömegétől függően legalább a következő összeghatárokig kell fedezetet nyújtania biztosítási eseményenként és biztosítási időszakonként:
a) a legalább 0,25 kg, de legfeljebb 4 kg maximális felszálló tömegű pilóta nélküli légijármű esetén biztosítási eseményenként legalább 3 000 000 Ft, biztosítási időszakonként legalább 6 000 000 Ft;
b) a 4 kg-ot meghaladó, de a 20 kg-ot el nem érő maximális felszálló tömegű pilóta nélküli légijármű esetén biztosítási eseményenként legalább 5 000 000 Ft, biztosítási időszakonként legalább 10 000 000 Ft.”

Szerintem mindent beidéztünk neked a témában, és ha csak ugyan annyi energiát fektettél volna a keresésre, mint az értetlenkedésre, már régen túl lennénk ezen.

Amennyiben még most sem érted, akkor szerintem ezt a drónozást engedd el, mert az aerodinamika vagy a meteorológia még összetettebb lesz és ott tényleg nem lehet vitatkozni a tényekkel.
(no offense)

(#73353) Celtis válasza Crus (#73350) üzenetére


Celtis
veterán

Megnéztem több Google találatot is. Ha már biztosítói magyarázat, akkor a
Generali és a legter.hu is egyértelműen csak a 250g alatti MTOM-ot említi.

[ Szerkesztve ]

(#73354) Celtis válasza El Joe (#73352) üzenetére


Celtis
veterán

Vállalom, hogy nem tudok értelmezni egy jogi szöveget, és tényleg nem kötekedésként, de ebből az idézett szövegből hogy derül ki, hogy kamerás drónra 250g alatt is kell biztosítás?

(#73355) Sztenn válasza Celtis (#73354) üzenetére


Sztenn
tag

Sehogy ;]

(#73356) El Joe válasza Celtis (#73354) üzenetére


El Joe
tag

Jelenleg hatályos (átmeneti:

2024. január 01-től hatályos:

[ Szerkesztve ]

(#73357) Spec válasza El Joe (#73356) üzenetére


Spec
őstag

Én ugyanezeket idéztem be korábban, olvass vissza kicsit. Én is ugyanezt állítottam eddig is, hogy 250 gramm alatt nem kell biztosítás. A többiek győzködnek, hogy márpedig mindenre kell. Azért kértem, hogy idézzék be azt a jogszabályi előírást, ami ezt mondja, de nem idézik, mert nincs is mit :)
Nincs ilyen előírás. Az van amit én is és te is beidéztünk. Abban pedig csak 250 grammtól van biztosítás, és függetlenül attól, hogy van-e kamera vagy sem.

Az alább betett táblázatok csak ugyanezt erősítik meg. :U

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#73358) El Joe válasza Spec (#73357) üzenetére


El Joe
tag

Azért tettem be a táblázatokat, mert ebben a témában jól szemléltetik a jogszabályi előírásokat. (Bocs ha megbántottam valakit, akinek nem egyértelmű a jogi szövegezés.)

az már másik kérdés, hogy egy kisebb kocsi kötelezőjét kell kifizetni a drónra, de hát akinek van pénze majomra…

[ Szerkesztve ]

(#73359) vandor01 válasza El Joe (#73358) üzenetére


vandor01
őstag

arrol mar nem is beszelve hogy kerekparral rollerral kimehetsz a kozlekedesbe minden nelkul se jogsi se bizti se regeles egy filller kifizetese nelkul... DE potencialissan nagyobb baleset es veszelyforras mint egy 80grammos telo egy nagy varosi parkban mindentol es mindenkitol tavol tobbszaz meterre kozlekedestol de csak 100m hatotavval "felszerelve" mindennel :) jogsi, reg, kamcsi, legterengedely, APpos bejelentkezes.... sok sok tizezres leperkalasa utan..... NA ez a DURVA! lenne ha az a 15% is 100%-osan betartana a torvenyt....

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73360) Spec válasza El Joe (#73358) üzenetére


Spec
őstag

Részemről nincs probléma, csak nem értettem miért nekem céloztad a kissé kioktató hangvételű megjegyzésed, amikor én már eleve is ezt állítottam, és konkrétan ezzel kezdtem a kérdésem, hogy pont ugyanezt a részt beidéztem, amit te is.
A többiek erőltetik azt, hogy márpedig kell a 250 gramm alatti drónokra is biztosítás ha van rajta kamera.
Ezért kértem, hogy akkor idézzék azt a részt a jogszabályból, ami ezt mondja ki. De nincs ilyen rész, úgyhogy nem is tudják idézni. Ergo 250 gramm alatti drónra nem kötelező a felelősség biztosítás.

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

(#73361) El Joe válasza vandor01 (#73359) üzenetére


El Joe
tag

Nálam elérték, hogy a szabályokat csak egyfajta iránymutatásnak tekintem és - az esetleges következmények tudatában - csak a számomra logikusnak és relevánsokat tartom be.

Ne legyünk álszentek, vallási és politikai hovatartozás nélkül is egyszerű józan paraszti ésszel belátható, hogy ez az “ellehetetlenítő” drón tv, az oknyomozó politikai újságírást volt hivatott megregulázni. Ergo, szív mindenki.
A gdpr meg a másik fele (sajnos munkaköri ártalom gyanánt nap mint nap találkozom vele)…

cc:Spec. : nem (csak) neked céloztam, de meguntam, hogy idézd be! Ne azt! Ezt! stb., amikor kb 2 kattal meg lehet találni. Téged meg felültettek a hullámvasútra és magadtól mentél még 2 kört :)
Peace!

(#73362) SpydeR3412 válasza El Joe (#73356) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Jól vettem ki a táblázatból, hogy a 250g alatti fpv gépeime jövőre már csak üzembentartói kell és semmi más?

(#73363) Joker88


Joker88
őstag

mint laikus, próbáltam utánanézni, de nemigazán tudtam választ keresni..
Olyan kérdésem lenne, hogy rokonnak, huszonvalahány éves, van egy szobai mini 'drónja' és egy szobai RC helikoptere..
Gondoltam, közelgő születésnapjára meglepném valami kezdő/haladó kültéri drónnal, hiszen a bentiekkel elég ügyes irányítás szempontjából.
Melyik típushoz nem kell ez az emlegetett engedély/jogosítvány,stb. ? nem megy tömegbe,rendezvényre, otthon udvaron használná..
vagy létezik ebben a kategóriában valami fényképezős/videós drón?

Vagy esetleg, a jogi szabályozások miatt felejtsem el a kültéri drónt ?

In loving memory of Garrett Lockhart

(#73364) .mf válasza Joker88 (#73363) üzenetére


.mf
veterán

"mint laikus, próbáltam utánanézni, de nemigazán tudtam választ keresni.. "

Azt látom, hogy nemigazán tudtál választ keresni ;] pedig pont ez a rész sok helyen le van írva kristálytisztán, pl. legter.hu-n is.

120 g alatt, kamera nélkül = játék, amire nem kell semmi regisztráció, biztosítás vagy akármi. De ha már kamera van rajta, akkor az már nem játék, még akkor is, ha 120 g alatti. Kamerával, 250 g-ig C0, akkor kell regisztráció.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#73365) Schaf


Schaf
tag

Na szóval.

250g alatti UAS esetében HOBBY cél esetén nem kell biztosítást kötni.

Ugyancsak nem kell jogsi és nincs 16 éves alsó korhatár sem az ilyen eszközök esetében, regisztráció és MDS használat viszont kötelező ebben az esetben is.

Amennyiben az UAS művelet gazdasági célú (pl. az UAS regisztrátora jogi személy, vagy pénzért, más juttatásért repülsz, esetleg a felvételeket értékesíted, stb), viszont nem hogy biztosítás kell 0g-tól, de nem is elég a magyar jogszabályban lefektetett összeg, hanem az EU jogszabálynak megfelelően 750.000 SDR (kb 1 millió EUR) fedezetű biztosítás kell.

... és nem. Nem fogok jogszabályt idézgetni. Vagy elhiszi nekem a kérdező, vagy nem. 😎😎

Az meg aki magyar biztosítóval szerződik erre, meg is érdemli.

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73366) Schaf válasza Joker88 (#73363) üzenetére


Schaf
tag

Otthon az udvaron még 7 napra 9e Ft-ért eseti légteret is kell igényelni 30 nappal a repülés előtt.

Tehát jobban jártok, ha előbb mégis inkább vizsga, aztán ha értitek a feltételeket vesztek drónt.

A repülés nem jog, hanem lehetőség és szabályai vannak, sokszor nem is egyszerűek.

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73367) Grillo válasza Schaf (#73365) üzenetére


Grillo
senior tag

Kérdés a témában. Adott egy állami múzeum, mint üzembentartó. A drónnal tudományos céllal repülök. De az eredményét lehetséges, hogy felhasználják a jogszabály szerint a múzeum által végzendő szolgáltatáshoz, amihez szolgáltatási szerződés kötődik. Van biztosítás a Mini 3 Pro-n, de valóban kötelező-e ilyen esetben (ha pl. csak a tudományos doksiba rakok be 3 fotót, amihez nem kötődik pénz)?

(#73368) Schaf válasza Grillo (#73367) üzenetére


Schaf
tag

Több részből áll a kérdés, és mivel nem vagyok jogász, nem vállalkoznék a teljes bizonyossággal jó válasz megadására, de nézzük a feltételeket:

785/2004/EK RENDELET:
Fogalommeghatározások:
....
„kereskedelmi tevékenység”: ellenszolgáltatás fejében végzett tevékenység.

Azaz ha bármilyen ellenszolgáltatást kapsz, vagy kaptál a repülésért, vagy a drón jogi személyé, akkor ez gazdasági/lereskedelmi tevékenységre használt drón, aminél mellékes, hogy éppen ott és éppen akkor mire használod.

Amennyiben a saját privát drónoddal készítesz képeket, amiket ingyen adsz valakinek és az illető is ingyen, nem gazdasági célból használja fel, akkor elvileg nem lenne szükség biztosításra.

Ezzel együtt pár 10 EUR egy évre nem a világvége.

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73369) Grillo válasza Schaf (#73368) üzenetére


Grillo
senior tag

Köszi! Persze, van is rá biztosítás, csak az elmélet érdekelt. De ha a múzeumé a drón, akkor úgyis kell rá akkor.

(#73370) ArthurShelby válasza Grillo (#73369) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Hali!
Valakinek van tapasztalata skydio-val?
Jól látom, hogy már iszonyat nehéz hozzájutni?
A webshopban sincsenek, megszűnt amazonon is. Olyat találtam (contact sales), hogy add meg előre minden adatod, és akkor utána beszélünk veled.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#73371) Mentolka


Mentolka
senior tag

Sziasztok,
Nagyon kezdő kérdésem lehet? Hatótáv para
- Egy drón adatai közt fel van sorolva, hogy milyen messzire képes repülni? Illetve, hogy a távirányítóval milyen távolságig képes komunikálni? Jelzi a korlátot valami, vagy a szememre kell hagyatkozni?
- Mi van, ha ezen a távolságon kívülre kerül?
- Mi van, ha repülés közben hamarosan lemerül az akku? Jelzi ezt valami, vagy mérjem az időt?

(#73372) Celtis válasza Mentolka (#73371) üzenetére


Celtis
veterán

Szia,

Igen, leírják a hatótávot, de az bizonytalan mint a kutya vacsorája. Vagy több vagy kevesebb, akár jóval kevesebb is lehet adott körülmények között. De egyáltalán nem kell aggódni emiatt.
Pl. a Mavic Mini egyrészt figyelmeztet, ha romlik a kapcsolat, aztán a videó kapcsolat szakadozik mielőtt a vezérlés elmenne. Ha meg is szakad a kapcsolat, a GPS alapján a drón visszamegy a felszállás helyére az előre megadott magasságon.
Az akku töltöttségét folyamatosan látod. A pillanatnyi távolságot figyelembe véve figyelmeztet amikor ideje visszafordulni, sőt magától meg is teszi.

(#73373) Grillo válasza Celtis (#73372) üzenetére


Grillo
senior tag

Annyival kiegészítve, hogy akkor, ha úgy van beállítva.

(#73374) Schaf válasza Crus (#73336) üzenetére


Schaf
tag

:D :D :D

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73375) ecaddsell válasza Mentolka (#73371) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

- Egy drón adatai közt fel van sorolva, hogy milyen messzire képes repülni? Illetve, hogy a távirányítóval milyen távolságig képes komunikálni?

Ezeket az adatokat komoly fenntartással kell kezelni mert ideális körülményeket feltételez (nincs zavaró jel a közelben, folyamatosan akadálymentes rálátás stb).
Egyébként minden kicsit is komoly cucc küld telemetria adatot, ahol akku szint, jelszint stb. megvan, sőt sok esetben becslés is a maradék időre.
Minden normálisan tervezett cucc esetén a videón hamarabb veszed észre, hogy túl messze vagy mint a telemetriát vagy az irányítást elvesztenéd.
Egyébként meg VLOS-ban kell szabályosan menni aminél a játékokat leszámítva nincs hatótáv para...

(#73376) SpydeR3412 válasza Mentolka (#73371) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Az összes kérdésedre az a válasz, hogy milyen quadcopter?

(#73377) Mentolka


Mentolka
senior tag

Köszönöm!
Valójában eddig ezért nem próbáltam a drón témát. Beleugranék, de csak hobbi szinten - járok motorral túrázni, és nagyszerű felvételeket lehetne készíteni, gondoltam...

(#73378) mézespálinka


mézespálinka
senior tag

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a legolcsóbb drón, aminek használható a kamerája? (Nem munkára, esküvőre, stb kellene csak szórakozni tanulgatni, a drón egy helyben "állna", a célpont mozogna, amit videóz). Kínai rendelés nem gond. Egyéb dolog (motor, gyro, stb) csak annyira számít, hogy például ha X összegért van ajánlott akkor abból az X összegből a legjöbbat hozzuk ki. Bármilyen tippet szívesen fogadok. :R

(#73379) Celtis válasza mézespálinka (#73378) üzenetére


Celtis
veterán

Mit jelent a használható?
YT-on nézz teszteket és minta felvételeket a szóbajöhető típusokról.

(#73380) Sirandrish válasza mézespálinka (#73378) üzenetére


Sirandrish
legenda

DJI Mini 1-2 SE. Én az alá nem adnám. Ezek már mindent tudnak ami egy hobbidrónosnak kellhet, gyakorlatilag hülyebiztosak, könnyen és stabilan repülnek (35km/h-s szélig, felette már odafigyelős), és a kamerája is rendben van...és még árban sem olyan durva, főleg a használt veziók.

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73381) Isti015


Isti015
újonc

Üdv!

Kaptam egy DJI Mini 2 SE drónt. Korábban(évekkel ezelőtt) sokat drónoztam Phantom 2-vel, tehát nem újdonság a dolog. Ami viszont azóta változott az a jogszabály.
Mivel már régen drónoztam ezért természetesen jogsim sincs hozzá.
Falun lakok, reptér nagyon messze tőlem stb...
Az lenne a kérdésem, mi van ha jogsi nélkül reptetem a drónt? A DJI app küld valami jelet valakinek(pozíciókkal együtt), hogy én éppen drónt reptetek?

(#73382) SP!T


SP!T
addikt

Sziasztok! Akit érdekel Tiny Whoop versenyzés látogasson el szeptember 30-án az Óbudai Egyetemre. Várunk nézőket, érdeklődőket a hobbi iránt, illetve kezdő, veterán, profi FPV pilótákat egyaránt. Ha ismerkedsz az FPV-vel ahhoz is tökéletes. Nézőként a kijelzőn tudod nyomon követni a versenyzők által látott képet. De ha beszállsz a versenybe akár nyereményt is kapsz. :) Link az eseményhez az alábbi képre kattintva.

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#73383) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Gondolkodom egy kamerás drónon, pusztán hobbi célra. Ez a regisztrációs dolog kötelező, vagy lehet használni nélküle is/működik-e nélküle az eszköz?

Közönöm szépen!

(#73384) twine válasza Lauda (#73383) üzenetére


twine
addikt

Szia!
Kérdésedre a direkt válasz az, hogy működik "az eszköz" "regisztrációs dolog" nélkül is, mint ahogyan pld. egy autó vagy motor is működik jogosítvány, és forgalmi engedély nélkül.......

Csaaaak, legalább egy sikositót dobj be a táskába mielőtt ilyesmit csinálsz, hogy ha elkapnak, ne fájjon annyira :P :DDD

Szerk;
De ha valóban hobbi célra gondolkodsz, szerintem nem utána ennek "a regisztrációs dolognak",,, nem kell hozzá annyi energia mint egy Jogi Egyetemhez, és az én szvsz. Minden hobbiba szokták az emberek időt, energiát, pénzt rakni...nem is keveset...legyen az origami, vagy kisvasút építés...akár horgászat.... ;)
Könnyebb ,és nyugodtabb lesz a hobbid ;)

[ Szerkesztve ]

(#73385) twine válasza twine (#73384) üzenetére


twine
addikt

Ismét elnézést az "ork" irasnemért telefonról gepeltem séta közben, és az autocorrect meg az ékezet beleszólt sajnos, de talán érthető a lényege... :R és jelezném ,hogy nem volt benne kioktató, vagy bántó szándék, "vicces jotanacsnak" szántam :R

(#73386) Lauda válasza twine (#73384) üzenetére


Lauda
félisten

:R A technikai részével kapcsolatban, azt honnét tudják, hogy kié a drón, ha nincs regisztrálva? :)

Mi az "alja", ahonnét érdemes indulni? A DJI Mini 2 SE - t néztem így hirtelen. ;)

[ Szerkesztve ]

(#73387) twine válasza Lauda (#73386) üzenetére


twine
addikt

Valamikor csak földet kell, hogy érjen a drónod,,így vagy úgy. Gondolom az esetek többségében szeretnéd ha ez melletted történne...ez az egyszerűbb módja a kiderítesnek.
Azt is tapasztalatból mondom, hogy bár papíron több km távolságra tudnak repülni ezek a gépek a transmittertol, mégis jó ha van visual contact a géppel...
Nem csak azért mert így szabályos reptetni(!) ,hanem azért mert ez tényleg egy hasznos szabály....
Tehát valahol a környéken meglátnak...

Ezen kívül pedig létezik erre már technológia ,ami megmondja merre van a transmitter,,,de olyan is ami kirúgja alolad az irányítást,,, itt jó esetben a géped hazatér ha így van beállítva, rossz esetben lebeg, leszáll vagy lezuhan...

Persze ilyen technika nem.minden bokorban van ehhez nagyon csúnya rossz "gyereknek" kell lenned ,hogy, il,én történjen veled... Csak jelzem, hogy van, létezik ilyen ;)

Mindez volt az ilyesztgetős része...
A gyakorlatban, ha van egy szemét nagy földterületed ahol repülsz, és nem 500m-en vagy hackelt géppel meg magasabban repülsz, szóval ha nem ezt csinálod a kutya nem foglalkozik (egyelőre) veled

[ Szerkesztve ]

(#73388) vape1


vape1
csendes tag

Van olyan szimulátor program, amit lehet DJI Mini 2 vezérlőjével, vagy esetleg PS4 kontrollerrel használni? Vagy esetleg ami használható telefonos érintőképernyős vezérléssel?
Jó volna kicsit begyakorolni a vezérlést, de sajnos csak ritkán fogok kijutni olyan területre, ahol lehetne reptetni.

(#73389) SeniorTilla válasza vape1 (#73388) üzenetére


SeniorTilla
veterán

DJI Flight Simulator

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73390) Lauda válasza twine (#73387) üzenetére


Lauda
félisten

Köszönöm szépen a tanácsokat! :R ;)

(#73391) SeniorTilla válasza vape1 (#73388) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Egyébként a legjobb, ha miután gyakoroltál a szimulátorban (vagy nem :) ) kimész egy nagy nyílt területre, pl. mezőre, ahol nincsenek akadályok, és ott repülgetsz. Ott nagy kár nem érhet, lehet gyakorolni, és a kutya nem fog rád szólni, főleg ha nincs ott senki :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73392) vape1 válasza SeniorTilla (#73391) üzenetére


vape1
csendes tag

Köszi, ez lenne a terv. Bár most meg hiába kötöm usb-c kábellel a mini2 távirányítót a PC-re, ugyan megjeleníti mint C5 eszköz, de a joy tesztelés nem mutat semmit. :F

[ Szerkesztve ]

(#73393) SeniorTilla válasza vape1 (#73392) üzenetére


SeniorTilla
veterán

A neten vannak róla videók, próbálj meg keresgélni. Próbáld meg az OTG kábellel, és valahogy drivert kell installálni a controllernek.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73394) trialboj


trialboj
őstag

Hali, most vettem egy freewell nd szettet a mini 3 ra, erre megjelent a 4, az érdekelne hogy a kamera ugyan akkora maradt-e, lehet rajta használni ezt a szűrő szettet? köszi

BTW milyen okosság van arra hogy állapítsam meg, milyen ndvel küldjem fel? Annyira nem egyértelmű, tagnap tűző napon 64 el filmeztem, és ok volt, néha még isot is kellett emelnem, de akkor mire való az 1000-es?
Szűrő cserénél kis pompával fújkálni kell hogy ne maradjon por a lencse alatt?

köszi

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#73395) kriszbon


kriszbon
őstag

Sziasztok!

Véletlenül nem található valakinél minimOSD panel törött gépben vagy akárhol?

Kíváncsi lennék arra is, létezik-e még működő XK X251, mármint aki itt a fórumozók közül vett anno.
Most már nagyon sajnálom hogy eladtam azt a kis gépet.

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#73396) Sirandrish válasza trialboj (#73394) üzenetére


Sirandrish
legenda

Az 1000es semmire se jó...effektíve használhatatlan, de legalább egyel több darab van a készletben :)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73397) DJGABI válasza kriszbon (#73395) üzenetére


DJGABI
addikt

Nekem is kedvencem volt, átpattintottam rá a brushed gép kameráját, aztán FPV-t is tudott, első brushless gépem volt. Ha lett volna rá acro mód szerintem mai napig meglenne (vagy ronggyá törtem volna :DDD )

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#73398) vandor01 válasza DJGABI (#73397) üzenetére


vandor01
őstag

Ja nalam is jol szerepelt.... es igen az Acro kellett volna ra....
a kepen a V2 es a V3 as verzio..... allitolag a V1-es verzioban volt meg Acro!

3D setup :)

leveheto adapterrel

karacsonyfa elkeszult :)

Carbonba sikeresen atepitve :)


CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73399) Busterftw


Busterftw
veterán

Sziasztok, adott egy GoPro10, erdekelne milyen dron opciok vannak amikre ra lehet szerelni? Elso dronnak nyilvan egyszerubb lenne egy beepitett kameras, de gondoltam ha mar van egy jo kamera, megneznem mi a dron felhozatal.

Nem profi felhasznalas lenne a cel.

(#73400) SeniorTilla válasza Busterftw (#73399) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Felszerelheted bármire ami elbírja, de a kamera képét nem fogod látni a távirányítón/FPV szemüvegen. Mindenképpen kamerás drón kell szerintem.

Én a nyáron ezért vettem GoPro Karma drónt, mert a Hero 5-6-7 sorozattal kompatibilis. Most kettő van két Hero 7-tel, eladósorban. A Hero-k képe tényleg szebb, mint pl. az Air 2s vagy a Mavic 2-é.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.