Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73101) Sirandrish válasza tknof1871 (#73100) üzenetére


Sirandrish
legenda

Jó, hát ez még mindig nem akkora távolság hogy egy bármilyen kamerás drón ne felelne meg. Pl a tello :K

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73102) Vyndree válasza tknof1871 (#73100) üzenetére


Vyndree
őstag

Tello-t felejtsd el, szerintem erre alkalmatlan. Hatótáv, plusz a pici szél is elviszi, az inkább egy "szobacirkáló". Egy Minivel ezt a feladatot meg tudod oldani, nem kell ennek akkora feneket keríteni.
Ára újonnan a Mini SE kb 135k, használtan a sima Mini 100 alatt már találni 3 akkuval Fly More Combo-t is. (múlt héten volt 85-ért, meg is megvettem :) )

Sirandrish: Tellóm 5 csomós szélben felengedtem, voltak 8 csomós lökések el is vitte kb 10-12 méter magasan, a fáról kellett leszedni. Küldtem is vissza az Alzába, szerencsére visszavették. Az a 4-5 órás élettartam is kicsit lehangoló, még ha a duplája is kevéske. Persze nem drága, de folyton forrasztgatni, cserélni.

[ Szerkesztve ]

(#73103) tknof1871 válasza Sirandrish (#73101) üzenetére


tknof1871
őstag

Köszönöm a válaszokat! :R
A cég kezdetben kicsi volt. Dinamikusan fejlődött. Az újabb csarnokok körbevették ezeket a magas tartályokat. Bekebelezték őket. Már sok éve mindegyik valamelyik csarnok tetőszerkezetéből emelkedik ki. Egészségi okokból nem tudok felmászni a tetőre. Azt csiripelték a verebek, ez néhány kollégának fájt. Arra gondoltam jobb a békesség és veszek egy kamerás quadkoptert,.De ez a Beyond Visual Line of Sight tanfolyam vagy jogosítvány kategória akkora költség, fényévekre van az én lehetőségeimtől. A Tello árát meg a fogorvosom nyerte meg.

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#73104) moklys1 válasza Zoagel (#73061) üzenetére


moklys1
aktív tag

Sziasztok, szia Zoagel
én is most vettem életem első igazi dronját, mavic mini, használtan, 95 k-ért. Jópár éve volt Ali-ról egy kicsi szobai drón, na azzal azért megtanultam az alapokat, így ezt már szinte gyerekjáték volt röptetni.
Viszont azt veszem észre, hogy az akksik elég keveset bírnak, lakásban, 22 fokban, kb, 10-12 percet bírt ki egy-egy akkumulátor, mondjuk rajta volt a védőrács.
Neked mennyit bír az akksi? Mi a véleményetek?

[ Szerkesztve ]

(#73105) Sirandrish válasza moklys1 (#73104) üzenetére


Sirandrish
legenda

Ugyan nem engem kérdeztél, de annak kb a1,5-2 szeresét kéne bírnia, még sokkal rosszabb körülmények között is.

[ Szerkesztve ]

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73106) Vyndree válasza moklys1 (#73104) üzenetére


Vyndree
őstag

Szia, nálam 3 évesek az akkuk és 24-27 percet írnak felszállás után, de nem mértem meg hogy ténylegesen mennyit bírnak. Még nem igazán tudtam kipróbálni, talán majd januárban Portugáliában letesztelem, vagy ha ott is rossz idő lesz akkor legkésőbb tavasszal. Szobában nem reptetem még a kerettel sem, nincs sok értelme, elég "balesetveszélyes". :)
Itthon a kertben nem tudom, mert dupla No Drone Zone-ban lakom, szerintem felszállni se engedne hogy kipróbáljam, a GPS-t meg nem tudom hogy kell kikapcsolni, de nem is akarom.

(#73107) Cyborg válasza moklys1 (#73104) üzenetére


Cyborg
őstag

Szia,
Nekem is mini van, pontos számot nem tudok mondani, de egyszer feltettem a védőrácsot én is, és drasztikusan csökkent az üzemidő, meg a stabilitás is. Nem szereti azt a védőrácsot a mini szerény véleményem szerint.

(#73108) Vyndree válasza Cyborg (#73107) üzenetére


Vyndree
őstag

Plusz súly, és a felhajtóerőre nincs jó hatással ront a képességein. Olyan mint mikor az autóddal utánfutót húzol. Mikor muszáj fel kell tenni, de feleslegesen ne legyen rajta.

(#73109) moklys1 válasza Sirandrish (#73105) üzenetére


moklys1
aktív tag

Sziasztok, köszönöm a válaszokat.
Ma voltam kint, Duna közelében, életem első kültéri röptetésén. Egy-egy akkumulátor, kb. 20 percet bírt. Nem volt szeles, UAV Forecast is jóváhagyta a repülést a helyszínen, 1-2 fok lehetett.
Meg kell, hogy mondjam, nagyon élveztem, bár ácsorogni hideg volt nagyon, meg kesztyűt sem használtam csak a vége felé.
Egy kis ízelítő egy éppen arra futóról: [link]

(#73110) .mf


.mf
veterán

Sziasztok, Boldog Karácsonyt! :)

Szeretnék visszatérni a drónozásba (régen a hőskorban volt egy játék-drónom, de a komolyabb drónos tervek utána parkolópályára kerültek), rég vártam, hogy a technika eljusson erre a szintre, egy Mini 3 Pro a kiszemelt.
A dolog jogszabályi részével viszont le vagyok maradva.
Főleg, hogy 2023.1.1-től új szabályok lesznek érvényben...
Találtam pár cikket dronehub.hu-n és légtér.hu-n, de a cikkek többsége a 2021-es szabályok megjelenése koriak, nem tudom, aktuálisak-e még. E légtér.hu-s cikk alapján:
- ha csak úgy repkedek, emberektől és lakott területtől távol, akkor <250 g C0-nál nem kell vizsga, biztosítás
- ha viszont munkára is használnám, akkor kell A1, majd A2 vizsga, valamint biztosítás, légtér-engedély, stb?
(S ha csak úgy repkedek, de látok valami érdekeset, lefotózom, s a fotót utána eladom, az minek számít? :DDD)
Szóval ha vennék a napokban egy C0 drónt, elég lenne csak regisztrálnom + magamat, azzal elvonulok lakott területen kívül, nem tiltott légtérbe, s mehetne máris a gyakorlás?

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#73111) SpydeR3412 válasza .mf (#73110) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Tudomásom szerint igen (ha nem üzleti célú), ellenben le kell róla venni a kamerát....

(#73112) Schaf válasza .mf (#73110) üzenetére


Schaf
tag

Akkor sorban....

Nem kell jogsi a 250g alatti MTOM-mal rendelkező eszközök esetén (A DJI Mini nem ilyen), viszont a 120g feletti, adatrögzítővel felszerelt UAS-t is regisztrálni kell a Légügyi Hatóságnál. Ugyancsak regisztrálni kell az ilyen UAS üzembentartóját is. 2-2e Ft és január 9 után kb 8 nap az ügyintézés.

Ugyancsak kötelező a magyar légtérben (3mm-rel a föld felett os az) a Mydronespace applikáció használata.

C0 osztályazonosítóval rendelkező drón jelenleg csak 3gy vqn, de már nem kapható (kivonta a forgalomból a gyártó).

Az új szabályozás 2024.01.01.-től lép életbe. Addig 500g MTOM alatt A1, 501-2000g között A2, 2001g-25000g között A3 nyílt művelet végezhető.

250g MTOM felett (pl DJI Mini) már kötelező a vizsga és az üzembentartó által megkötött felelősségbiztosítás (nagyobb lehúzás, mint a személygépkocsinál)

Lakott területen MINDEN ESETBEN eseti légtérre van szükség, ennek hiánya súlyos pénzekben mérhető büntetéshez vezet. A szabálysértési összeghatár 2021.01.01 óta 100 millió forint.

A KTI oldalán az A1/A3 képesítéshez szükséges tananyagot ingyen elolvashatod és megtanulhatod, regisztráció után. A tudás birtokában itthon személyes megjelenés mellett a KAV pontokon 4000 forintért, vagy online idegen nyelven ingyen vizsgázhatsz.

Ha nem akarsz olvasni, vagy lusta vagy, a légtér oldalán némi apró befizetése után megnézheted videós formátumban is az anyagot.
[link]

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73113) moklys1


moklys1
aktív tag

Ma én is vizsgáztam az osztrák oldalon ingyenesen, rögtön nekimentem az éles vizsgának, gondoltam azon gyakorlok (mivel úgy tudom nincs korlátozva a próbálkozások száma), de elsőre átmentem 75%-al :) Vizsga közben egy-két új dolognak, rövidítésnek utána kellett néznem, de volt bőven idő erre is. A kérdések többségében csak józan parasztésszel kell válaszolni, a többinek meg utána kell nézni és egyúttal megtanulni. Nyilván előtte már tájékozódtam a drón használatról, nagyjából átolvastam a legter.hu 1-2 fontosabb oldalát. Így szerintem abszolút teljesíthető, ingyenes és még utaznunk sem kell a közlekedési hatósághoz.
Komolyan én a magyart is kifizettem volna, hogy google fordítóval ne keljen szerencsétlenkednem, de legalább ne kellene személyesen megjelenni…

[ Szerkesztve ]

(#73114) Sirandrish válasza moklys1 (#73113) üzenetére


Sirandrish
legenda

Ugyan így voltam/vagyok vele én is.
Kifizettem a biztosítást (12K), kifizettem az üzembetartóit, meg a nyilvántartásba vételit (2x2K), annak az ára sem vágott volna földhöz, de ne kelljen már fél napot utaznom valamiért, amit amúgy az otthon melegéből ingyen is megkaphatok..

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73115) .mf válasza Schaf (#73112) üzenetére


.mf
veterán

Köszi az infót! :R
(Esetleg az összefoglalóba is be lehetne tenni? Ilyen jól összefoglalva, és aktuális infókkal nem láttam máshol, ha van is valahol jó összefoglaló, az még a 2021-es törvény utáni képlékeny állapotot írja le).

"Nem kell jogsi a 250g alatti MTOM-mal rendelkező eszközök esetén (A DJI Mini nem ilyen)"

Ez biztos? A Mini 3 Pro is 250 g alatti (DJI csak annyit ír, hogy <249 g, tesztek szerint 247~248 g).

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#73116) Schaf válasza .mf (#73115) üzenetére


Schaf
tag

A Légtér oldalán jó az infó.

2021 januárja óta nem sok minden változott, csak a 2023-as dátumot tolták ki 2024-re a nyílt kateóriában.

A DJI Mini-k TOW-ja 248g nem az MTOM-ja. Különbség. Az EU jogszabály MTOM-ot ír, az amerikai TOW-ot. Nagy különbség és nem igazán érdekelte a jogalkotót, hogy az üzembentartónak rendelkezésére áll-e az adat. :D

Volt ebből itt flame már, olvass vissza. A Mini tulaj természetesen foggal-körömmel ragaszkodik a 250g alatti státuszhoz, de ettől még tény marad.... a Mini repül a plusz 40g légcsavarvédővel, vagy bármilyen 20-40-g-os kiegészítővel, amit maga a gyártó ad hozzá, azaz az MTOM-ja biztosan 250g felett van, még akkor is, ha ezt a gyártó nem is publikálja.

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73117) Sirandrish válasza Schaf (#73116) üzenetére


Sirandrish
legenda

Nekem van jogsim, nem ezért kérdezem, de ha nincs rajta kiegészítő akkor valós a 249g?

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73118) Schaf válasza Sirandrish (#73117) üzenetére


Schaf
tag

Ehhh.... Mit tanultál a jogsinál? Mi az MTOM?

A TOW azaz a felsállósúly kb olyan, mint a gépjármű aktuális tömege. Anyósod, a csajod és a pótkerék nélkül is akár az éppen aktuális súly. (Ezt veszi figyelmebe pl az FAA, de az EU már nem. Ezért trükközik a DJI, mert egyelőre nem akar megfelelni ezzel a géppel ezeknek a szabályoknak )

Az MTOM azaz a Maximum Take Off Mass az a megengedett legnagyobb felszálló súly. Mint a gépkocsinál a megengedett legnagyobb össztömeg. Nem számít teleraktad-e a csomagtartót, az egy állandó MAXIMUM érték.

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73119) Sirandrish válasza Schaf (#73118) üzenetére


Sirandrish
legenda

Köszönöm a kimerítő választ, de nem ez volt a kérdés :B
Arra vagyok kíváncsi hogy a DJI valós adatot ad-e meg, de ha jól gondolom a fent említett 248g, az már más által(nem DJI) mért adat.

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73120) Schaf válasza Sirandrish (#73119) üzenetére


Schaf
tag

Megnézted a DJI terméked adatlapját??

Ott mi szerepel? TOW vagy MTOM? Melyik a kisebb?

Mit nem értettél a válaszon?

A DJI TOW-ot ad meg, mert Európán kívül az elég. Európában nem.

MTOM-ot csak azoknál az eszközöknél ad meg most már a DJI ahol kénytelen. Pl. Mavic 3, M30, stb...

A Mini esetében nincs ilyen adat, de a hozzá vásárolható kiegészítők súlyát ismerve, az MTOM 250g feletti lenne... nyilván ezért is nem adja meg a gyártó, csak apró betúvel a reklámanyaga végén megjegyzi, hogy egyes országokban ez nem megfelelő és a te felelősséged. :D :D

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73121) moklys1 válasza Sirandrish (#72996) üzenetére


moklys1
aktív tag

Szia, meg vagy elégedve a 75ös Landig Pad -al?

(#73122) Sirandrish válasza Schaf (#73120) üzenetére


Sirandrish
legenda

Lehet kacifántosan kérdetem, de igazából csak a drón (plusz aksi) konkrét valós súlyára voltam kíváncsi, hogy az tényleg annyi-e amit a gyártó megad. Azt tudom hogy a DJI mennyit mondd, az érdekelt hogy igaz-e, vagy sem.
Nem a kiegészítők súlya, nem a MTOM, nem a TOW, semmi...a drón konkrét súlya érdekelt :)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73123) Sirandrish válasza moklys1 (#73121) üzenetére


Sirandrish
legenda

Amire ki van találva arra tökéletes. Ráadásul egy ekkora drónnal (mini2) nagyon könnyü leszálláskor "eltalálni" :)

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73124) Schaf válasza Sirandrish (#73122) üzenetére


Schaf
tag

A drón és az aksi súlya sem konzekvensen ugyanannyi. Japánban pl 180g az egész. :D

Az pedig igenis ésrdekeljen, hogy mennyi az MTOM, mert ha esetleg gond van, bizony ezért is elővehetnek. :)

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73125) Sirandrish válasza Schaf (#73124) üzenetére


Sirandrish
legenda

Nem úgy nem érdekel, csak most nem arra voltam kíváncsi.
180gram? Papírból van? :D

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73126) moklys1 válasza Sirandrish (#73123) üzenetére


moklys1
aktív tag

Köszi, akkor lehet beruházok erre is, mert eddig egy nagy darab papundeklivel mentem ki a mezőre röptetni :D

(#73127) Sirandrish válasza moklys1 (#73126) üzenetére


Sirandrish
legenda

Ennyi pénzt simán megér :K

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73128) moklys1 válasza Sirandrish (#73127) üzenetére


moklys1
aktív tag

Akkor meg lesz vásárolva :)

(#73129) Niczo


Niczo
senior tag

Alin akadtam bele 40 usd-ért: [link]
Még 4db van, eléggé ajándéknak tűnik ennyiért :K

Szerk.: felejtős, úgy látom javították :O

[ Szerkesztve ]

Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.

(#73130) moklys1


moklys1
aktív tag

Már voltam kint többször röptetni, miért lehet az, hogy a Mavic Mini mindig azt írja, hogy gyenge a gps jel, ha automata videó funkciókat szeretnék elindítani. Ha jól emlékszem, az első tesztrepülésnél egyszer sikerült használni több ilyen funkciót. Azóta egyszer sem. Bármikor rányomok, azt írja, hogy nem lehetséges, mivel gyenge a gps jel. Vannak ezzel kapcsolatban tapasztalatok, másnál is problémás?

(#73131) syler123


syler123
veterán

Már jó ideje nem vettem elő a 4s gépeimet (már vagy 2 éve), gondoltam megreptetem. A kezdés nem sikerült túl jól :D Először csak 1 akkut töltöttem, hogy rendbe tegyem, ami nyűgje baja van. Folyamatosan sípolt... Nem jöttem rá mi a fene baja van, mert amúgy repül... Betaflight telepítés, mert már az sincs fent régóta... Kiderült, hogy csak kapcsolón volt a sípolás és észre sem vettem, hogy fel van nyomva :D

Oké, akkor töltök még 3 akkut... Amikor a 3.-at teszem rá a töltőre, a 3. balance csatiját fordítva hozzáérintettem a charging boardhoz. Pattant jó nagyot, az az egy pin kicsit bekormolódott, de szerencsére nem lett semmi baja, akkufeszültségek rendben...
Már készültségben voltam, hogy dobhatom ki a házból a betonra...

Jobb, amikor elő sem veszem, mert csak kárt csinálok :D

Amúgy meglepően jól bírják az akkuk a storage-ban tárolást, szerintem kb semmi bajuk, 3,79V-on volt az összes cella mindegyik akkunál.

(#73132) Skynet258


Skynet258
veterán

Erről eszembe jutott a Terminator egy jelenete... :DDD

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#73133) syler123 válasza Skynet258 (#73132) üzenetére


syler123
veterán

:DD

(#73134) vandor01


vandor01
őstag

BUEK....

Az ev elso termesei a mult hetrol :DD
4S-5" AiO2204

3S-5" AiO1306

4S-3" JmT1306

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73135) motoflug


motoflug
őstag

Sziasztok!

Valaki rendelt már a Runcam oldaláról? Mik a tapasztalatok?
Kinéztem egy Runcam Thumb-ot, sok fpv-s ajánlás után, és ott olcsóbb, mint Alin.

[ Szerkesztve ]

(#73136) Schaf válasza Zoagel (#73063) üzenetére


Schaf
tag

Tudom hülye vagyok, de mindenféle oldalak helyett nem lenne evidens a témában az illetékes Légügyi Hatóság oldalát nézni?

Esetleg ott le van írva a tényleges ügymenet és az is, hogy a kérelemhez csatolni kell a befizetés igazolást? :F
[link]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73137) Sirandrish válasza vandor01 (#73134) üzenetére


Sirandrish
legenda

Nagyon komolyak :C

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73138) vandor01 válasza Sirandrish (#73137) üzenetére


vandor01
őstag

ahhhh gyenge kis fosok ez az AiO konnyu de zero vedelem!
a tesztek jol sikerultek csak "human" problemak ne lettek volna :DDD


CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73139) Sirandrish válasza vandor01 (#73138) üzenetére


Sirandrish
legenda

Ha azt mondod hogy álcázva vannak, én elhiszem :D

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73140) vandor01 válasza Sirandrish (#73139) üzenetére


vandor01
őstag

jah :DDD
fu alatt egett fc-nek alcaztam es fajan repult is :D
cuppanva huztam ki a sarbol :DD
a lecket megtanultam 50ejro volt :
AiO nal meg minden masnal az aksi csatlakozot vagy a tapkabelt
fixen a vazhoz erdemes rogziteni mert kulonben az aksi viszi magaval
a csatlakozot a letort FC darabkajaval egyutt! :DDD

ugyanott
hasznalt kondik
ujszeru allapotban
kevesett repult
csak kiprobalva volt
bontasra discount aron eladok :W
:W

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73141) Anthony001


Anthony001
senior tag

Sziasztok!

Egy EU-s országban vagyok, van egy Mini 2-m amit engedély nélkül használtam. Pechemre lekapcsolt a rendőrség, felvették az adataim, azt sérelmezték (csak), hogy 8km körzeten belül van helikopter leszálló. Büntetést nem kaptam, azt mondták, hogy továbbítják az ügyet Magyarországra. Találkozott már valaki hasonlóval? Mire lehet számítani?
Köszi!

(#73142) vandor01 válasza vandor01 (#73140) üzenetére


vandor01
őstag

na....
befosott egy motor is!
szoval keresek motort!
2204
irjatok!

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73143) Sirandrish válasza vandor01 (#73140) üzenetére


Sirandrish
legenda

Amugy miota építesz gépeket? Mindig nagyon tetszettek ezek a kis zümmögők, de én analfabéta vagyok hozzá :B

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73144) Sirandrish válasza Anthony001 (#73141) üzenetére


Sirandrish
legenda

Szerencsére tapasztalatom nincs ilyennel, de nagyon érdekel, szóval ha lesz valami vagy megtudsz valamit, azt jelezd itt kérlek.

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73145) Anthony001 válasza Sirandrish (#73144) üzenetére


Anthony001
senior tag

Csak a regisztraciom hianyzott, nehany napos a dron. Biztositas es engedely nem kell itt, viszont regisztracio igen….

(#73146) Sirandrish válasza Anthony001 (#73145) üzenetére


Sirandrish
legenda

Tényleg nagyon érdekel, hogy egy ilyenert mit kap/kaphat az ember.
Lehet csak szórakoztak...

Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

(#73147) vandor01 válasza vandor01 (#73142) üzenetére


vandor01
őstag

Péntek 13....
a masik gepemen jol meghuztam a propot le is tort a csavar....
Forester 2205 2300KV.... Ilyent is keresek 1db-ot de lehet 2-3 vagy akar egy set is!
de lehet mas tipus is de akkor 4-5db kellene DE max 30gramm/db!
ha valakinek van vmi elfekvo regi tipusu motorjai vagy akar ujfajtak is ??
2204 2300/2600KV max 22g
2205 2300/2600KV max 30g
johet az uzi!

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#73148) moklys1 válasza Anthony001 (#73145) üzenetére


moklys1
aktív tag

Engem is érdekel, várjuk a fejleményeket, szinte nincs erről közzétett információ.
Egyébként gyanítom hogy figyelmeztetni fognak.

(#73149) Schaf válasza Anthony001 (#73141) üzenetére


Schaf
tag

Több esélyes a dolog.

Ha mázlid van, akkor megúszod egy figyelmeztetéssel.

Bár általában ha másik tagállam hatósága továbbít egy ilyen ügyet, annak fejleményeit a hazai hatóságnak majd feléjük is továbbítani kell.

A másik verzió, hogy az LH bal lábbal kel és mivel itthon is sokan szarnak a dolgokra, példát statuál. A helikopter leszállónál, vagy ellenőrzött légtérben repülés nem játék, mert az már nem szabálysértési kategória, hanem bűncselekmény is akár.

Szóval az "ejnyétől" a felfüggesztettig bármi lehet. Ismerni kellene a pontos körülményeket (pl. aktív volt-e a leszállóhely, vagy csak kijelölt, melyik ország, stb.)

Azért a magán véleményem az, hogy ha csak az ottani hatóság kifejezetten nem kérte a drákói szigort, akkor egy sima figyelmeztetéssel megúszod.

De előbb-utóbb valakinél elfogy a hatóság türelme... bízzunk benne, hogy nem nálad.

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73150) GoZoL


GoZoL
senior tag

Sziasztok!

A mydronespace regisztrációval több napja szenvedek. Visszaolvastam, kipróbáltam a törlést, visszatelepítést de sikertelen. Sikertelen bejelentkezés hiba és kezdje újra. De itt egy végtelen ciklusba keveredek. :)
Ötlet esetleg supportja van?
Köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.