Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
SpydeR3412 #72398 üzenetére
a HW úgy láttam ugyanaz mint az SW csak +hover mode-al
-
SpydeR3412
aktív tag
Az sw pl pont olyan, mint amit nem szeretnél. Simán elrepül a csába, a videó jel továbbítás... hát hogy is mondjam... annyira szaggat, hogy max fotózásra jó, már ha érdemesnek ítéled azt a minőséget, amit régen a kamerás telefonok tudtak prezentálni a 0.3mpx-es kamerâjukkal.....
A hv meg asszem, hogy az alap verzió újabb kiadásban. Elő képet nem közvetít, csak sd kártyára rögzít. De elég jó gép. Antenna upgrade-el elmegy 300m-t minimum, meg simán mennek vele a bukfencek gombnyomás nélkül is, ha elég ügyes az ember. Szerintem ez egy jó választás, én nagyon imádtam kezdő koromban. -
Alg
veterán
válasz
DJGABI #72396 üzenetére
Fogalmam sincs, nem én veszem neki, engem csak kérdeztek hogy derítsem ki mit vegyen, mintha értenék hozzá...
Tippre nem ilyen tenyérnyi beltéri zsebdarázsra gondoltak, a Syma X5 ránézésre talán jobbnak tűnik... SW hagy HW? Jól látom ez egy sima alap 2.4G wifin űködő cucc, ebbe nem zavar bele ha sok wifi hálózat van a környéken?
Illetve ha kirepül vele a hatótávból akkor megy világgá vagy megáll és leszáll ott ahol éppen van? -
DJGABI
addikt
válasz
mastodon #72395 üzenetére
Keret? Azért 12 évesnek gondolom több százezres vasat nem akarsz adni. Jó kamerás, nem törékeny drón nem lesz. Főleg kis pénzért. Még egy Mavic-kel sem fog tudni videót csinálni, mert elrepülnek a madarak, annyira azért nem halk egyik drón se.
Egy jó használt ultrazoom azért bőven van 50k körül már.
Nem értem mi ez a drón mánia, tizenévesen a lányokat hajtsák inkább
Adtam ismerős tizenéves srácnak szobába való Eachine E010 kaliberű gépet (lehet épp Furibee F36 volt), elején nyomták kb 5 percet, azóta egyszer nem láttam náluk, hogy előkerült volna a gép. + lett gémerpécé amellett főleg nem érdekli a drónozás
(#72394) Alg Define trükközés. Amivel ténylegesen trükköket tudna csinálni (van benn acro mód) olyan 25-ért biztos nem lesz. Kínából esetleg egy alap whoop/toothpick kijön az árból [link] Ha sima krúzolásra gondolsz, meg ilyen egy gombos trükkökre (flip) azt kb az összes tudja. Syma X5 nagy klasszikus, ha még kapni, az már szélcsendben kintre is jó. Tartalék motort, propellert, akksit vegyél mellé akármi is lesz.
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Ismerős fiúnak (12 éves) keresne drónt ajándékba. Nyáron volt a srác drón-reptetős/építős táboran, ott kapott rá a dologra.
25ezer körül lenne a keret, szerintem a repülés/trükközés most még fontosabb neki mint a kamerázás.Tudnátok ajánlani pár alternatívát? Jó lenne ha nem kínából kellene rendelni, bár ha nagyon nincs más akkor megoldjuk azt is...
-
12 éves kisfiúnk szeretne drónt, kamerásat, amellyel felvételeket is készíthet. Főleg madarakat lesne vele, szeretné fel is venni a képet. Mit ajánlotok, ha vmi nem megbízható, nem törékenyt (vagy könnyen javíthatót) keresek?
-
vandor01
senior tag
Ha valakinek van CobraX szemcsije privatba irjon mar ram!
-
draco31
veterán
Hello!
Az összefoglalóban szereplő árakhoz tartozó gépek listája mennyire aktuális?
Ismerős szeretne egy gépet 50e-ig, kültéri repülés, használható kamera, könnyű irányítás, telefonra csatlakozás, stb.
Nézegetek néha drónos videókat, én inkább 100e-et tippeltem ilyen gépre, de inkább megkérdezem itt. -
ecaddsell
aktív tag
Bár már több dolgot leírtam az ExpressLRS-ről, eszembe jutott, hogy a spektrumát még nem. Nosza beindítottam a Pluto+-ot, első körben 500MHz span-el majd miután láttam, hogy ez bőven kisebb mint a WiFi sávszél (bár lefelé kissé el van csúszva) 100MHz-el (a tényleges sávszél nekem inkább 80MHz-nek tűnik).
-
SpydeR3412
aktív tag
Én nem játszom ilyenekkel így ha kinyiffan a gyro az nem igazán mozgat
, de ha nem kapsz választ, akkor javaslom a gyártóval felvenni a kapcsolatot. Illetve előtte érdemes még a yt segítségét kérni. Valamint ott minél kevesebb kulcsszót használni, különben egy halom káosz lehet a keresési találat végeredménye.
-
ace05
senior tag
Van egy hubsan zino pro + drónom. Gyro sensor failt ír ki error 0x0402. Ezt mit jelenthet, mert nem találok semmit se erről az interneten.
-
twine
veterán
Én is szoktam azt nézegetni, csak nem a te postádat, hanem a saját fiókomat.(Vicc nem ér megsértődni)
Eachine E10-et tudom ajánlani ugyanabban a témakörben...(Ráadásul CZ raktáras, pár nap alatt itt van...) Én egy másik terméket 3 nappal ezelőtt rendeltem CZ raktárból, ma vette át a feleségem
Furibee azért volt jó, mert könnyen lehetett rá másik szoftvert varázsolni, amivel sokkal jobban ment, de szerintem ha nem a mókolás a cél, akkor az E10 is jó lesz a srácnak...
Műanyagot ledobjátok a tetejéről és nem fog zörögni,és kevesebb is lesz a súly...
Viszont még legalább 3db akksit, meg kb 3 szett propellert ugyanezzel a lendülettel rendelnék mellé a helyedben, mert borzasztó amikor 3 percet repül a gyerek, aztán 40perc-1órát töltheti újra...vagy eltörik a prop, és vársz egy hónapot a propellerre
-
Mik76
senior tag
Hello!
Az osszefoglalot elolvastam de ugy latom a furrybeet mar nem lehet kapni. Ezt nezegetem, de nem tudom ez a propel ceg mennyire oke vagy sem.
9 eves fiamnak lenne. Elore is koszi az infot. -
twine
veterán
válasz
Peaceliker #72376 üzenetére
Jó pár dolgot lehet ahhoz állítani, hogy ne legyen teljesen arcade...
Én nem akarnám az egekbe magasztalni, mert aztán kapok a pofamba ,hogy "de hát ez nem is olyan mer'..."
Szerintem semmivel sem rosszabb a fizika mint a liftoffban...
Próbáltam beállítani ugyanazt az 5colost mint amivel a valóságban repülök...(4s ,2400kv,700g, és a gyárilag beállított gravitacion emeltem)
Így szerintem elég jó...
Fpv freeridertol fényévekkel jobb, én megkockáztatom,hogy hozza a liftoff szintet a gép irányítása....Tegnap este még rákotottem a szemüveget a gépre úgy is kipróbáltam, és eszvesztő...ízlések és pofonok, de a parkos pálya, meg az urban bando valami beszarás gyönyörű....
A gépnek van súlya , "sodródik"...nem rossz...
Most én direkt megnéztem, hogy ne kergessek senkit kiadásba, van a "magos boltban" kölcsönözhető verzió...
Próbáljátok ki , aztán vegyétek meg ha bejön...Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Peaceliker #72376 üzenetére
Gondolom...
".. a vaskosabb ágaktól eltekintve simán át lehet csapatni a florán" -
twine
veterán
Sziasztok!
Gondoltam bedobom, hátha másnak is megtetszik főleg, hogy jönnek a hidegek:
Véletlen szembe jött velem ma youtube-on az UNCRASHED, és gondolva egy merészet, meg is vettem. (4761FT-ot vont le a STEAM a kártyámról.)
Elképesztő jól néz ki a játék/szimulátor(?)
Szerintem megéri ezt a pénzt...
A grafikát "epic"-re állítva tényleg lehullik az ember álla..(Legalábbis az eddig részemről használt Liftoff-Velocidrone páros után)
Az Frsky XSR-SIM USB vevőmön keresztül gépre csatlakoztatott Taranist azonnal konfigurálás nélkül kezelte.
A drónokat és a fizikát egész vállalhatóan lehet konfigurálni, és a végeredmény repülés közben szerintem egész jó (Gravitációt, lapátméretet, akku cella számot állítottam)Az mondjuk kevésbé tetszik, hogy a vaskosabb ágaktól eltekintve simán át lehet csapatni a florán, de hát "uncrashed" vagy mi
Szóval van még hová fejlődni, de szerintem ettől függetlenül érdemes neki adni egy esélyt...
Nem annyira rossz, mint amennyire gyönyörű...
Nekem élmény volt az első pár kör a fent említett progik után.... -
Celtis
veterán
válasz
Sirandrish #72372 üzenetére
Regisztrálni kell, igen.
Kimész egy mezőre és gyakorolsz. Az a jó ezekben, hogy ha nem csinálsz semmit, akkor áll a levegőben, nem neked kell gépészkedni hozzá.
Esetleg nézz még körül, hátha ezen az áron - akár használtan is - találsz olyan drónt, amelyikben működik a gimbal és nem ilyen remegős videót készít. -
Sirandrish
legenda
válasz
Celtis #72371 üzenetére
A Mavic mini a másik amit néztem, de az mégiscsak 2szer annyiba kerül. Nem elképzelhetetlen hogy idővel valtanék (sőt, ha bejön, akkor tuti) viszont mivel még sosem repültem semmivel, így kicsit félnék egy akkora összegű masinaval gyakorolni.
Viszont ha már említetted. Ha 249grammos dront veszek, annak mi kell a reptetesehez? Regisztrálni azt is kell, nem?
-
Celtis
veterán
válasz
Sirandrish #72370 üzenetére
Szia,
Én is túrázás miatt vágtam bele a drónozásba. Az első egy Hubsan Zino volt. Az kb. akkora, mint amit te is kinéztél. Szerintem ez túrázáshoz nagy, a hátizsák felét elviszi. Mavic Minire váltottam, ami majdhogynem zsebben is elfér. Használhatóságban, megbízhatóságban és képminőségben is sokkal jobb.
Javaslom nézegess a YT-on teszteket a kinézett drónról. Egybe belenéztem. Elég szép a kép, de a mozgás akadozik. Nálam ez kizáró ok lenne. (Egy minit 3 akkuval és garanciával is megkapsz bőven 100e alatt használtan.)
További problémák, hogy ez a SG906 250gramm feletti. Elvileg vizsgázni kell hozzá, a Minihez nem. Ezen kívül jobb ha tudod, hogy a Bükkben amúgy sem igazán repülhetsz, mert természetvédelmi terület és emiatt korlátozott légtér.Ha nem vettem el teljesen a kedvedet, akkor vágjál bele. Érdemes lehet egy olcsóbbal kezdeni, és ha amúgy beválik, akkor váltani egy jobbra. Mert lehet, hogy ráunsz. Én is már csak hébe-hóba repkedek, de a videó vágást már végképp csak halogatom.
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Mostanság elég gyakran túrázgatok az asszonnyal, és eszembe jutott hogy jó lenne más szemszögből is megnézni a láttotakat, mert hát a Bükk felülről is biztosan gyönyörű
Viszont totál nem értek ezekhez a repülő masinákhoz, még soha nem is repültem egyel sem.
Amire nekem kellene, hogy vállalható minőségü képeket/videókat lehessen vele rögzíteni, lehetőleg kedvező áron.
Nem akarok se gyorsan, se messze repülni...csak egy nagyon hosszú "selfibotra" lenne szükségemMi az elérhető minimum ami ennek eleget tud tenni? Semmiképpen sem kezdeném több százesres géppel, hiszen mint mondottam, még sose repültem..
Nézegettem ezeket a ZLL SG906 pro 2 / max gépeket. Ár/érték arányban ELVILEG eléggé rendben vannak. Érdekes lehet ez a masina az én elvárásaimnak?
-
Sziasztok!
Sikerült megnyernem a legjobb 3 körös időmmel az IGOW3 15. hetét. [link]
Igaz küldtek be eredményt nem IGOW pilóták is, akik közt van nem egy 5" profi versenyző is. Ha őket is számba veszem akkor 5. helyezés 121 beküldött érvényes eredményből.Az én időm 15,58 mp, míg a mögöttem lévő BrighFive 16,73. A legdurvább nem IGOW pilóta 14s alatt tudott maradni ACRO MÓDBAN!. [link]
-
vandor01
senior tag
A fullos verzioju cobra szemcsi most 150euro kinabol!
Cobra X V2 -
vandor01
senior tag
válasz
Zsoca1991102 #72359 üzenetére
nos latod mar csak a TAV iranyitobol akad itt jo par kulonbozo verzio!
Frsky Flysky Jumper Radio Master
es akad meg jopar magaban a branden belul is ujonan 60eu-500eu kozott
van draga occo megoccobb verzio.......ebbol neked kell valasztanod a kulonbozo sajat szempontokat figyelembeveve!
olcso 1ru kell?
milyen a support?
a jovobe mutato?
kicsi nagy? mi all jo a kezedben?
normal vagy HALos?
tudod-e hasznalni az elejen mint kezdo es van-e benne lehetoseg a jovore nezve?
etc etc etces minden mas a szemuveg a dron a tolto az aksik???..... hasonlo story!!!!
de mivel 100-as a keret? akkor az occco kell!
ha csak ebbol a felsorolt 2-4 markabol verziobol valasztasz es hasznaltat?
akkor a flysky meglesz 10e bol de kicsivel komolyabb is megall 20e ft-nal!
de lehet az occob megoldas nem a jovobe mutato csak a kezdesre lesz eleg
de lehet soha nem is akarod magad feljebb "kuzdeni" ??? -
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #72364 üzenetére
Ráadásul nekem még egy 2W-os erősítő is rá van "gányolva".
Fapados igaz, de tudja azt ami egy kezdőnek, sőt haladónak elég is.
Nekem még 2 csatorna szabad is a 10-ből, mert armolás/disarmolás maradt a gyári stick megoldás.
Pedig GPS funkciók is ki vannak téve(magasság tartás, pozíció tartás, és az elmaradhatatlan RTH). -
-
vandor01
senior tag
válasz
igen sokba lesz! es lehet a fele kukaban vegzi de lehet mind a 100e ft!!!
ha markakat akarsz meg 3 cucc nevet? az nem fog menni
akkora mar a piac hogy szinte mndenki mast mast hasznal szeret es eskuszik ra!1. TAV Frsky Taranis QX7 110euro
de most ez van akcioban FrSky Taranis X9 Lite 86euro
receiver a TAVhoz 1xru kicsi olcso jo lesz a 2' 88mm drontol a 6collosig is! XM+ 20euro2. Szemuveg Eachine EV800D 80euro
az elso kettot kis bukoval de 60-70%-os aron el adhato ha megunod?
3. nem akarsz sokat dolgozni akkor kezdesnek eleg lesz URUAV UZ80
tartalek vaz motor propellerek sum 120eurode vannak kesz csomagok is novice
ez a 120euro valszeg a kukaba kot ki kerdes mikor lesz e eleg ideje hogy megtanulj repulni?
1het? 1ho? 6ho? lehet valoban szimulatorral kellene kezdeni???
120ejro - 50e ft?? talan jobban is el lehet kolteni???de vannak itt komolyabb csomagok es technikak azt nem kell osszerakni es gyorsan megtanulhato! DJI FPV Combo 10KM 1080P FPV 4K 60fps 150° FOV Camera 20mins Flight Time 140 km/h Speed FPV Drone RC Quadcopter FPV Goggles V2 5.8GHz Transmitter Mode2
CZ raktarbol 1200ejro!aztan kell tolto es legalabb 5-10aksi!
de akar johet a hasznalt is! a TAV szemcsi tolto meg olcsobb is!
a dron meg aksi??? hasznaltan? meg lehet probalni!nalam ezek vannak Taranis QX7 (xm+) / EV800D / tobbfele dron!
a kefestol a 2" tol 6collig hasonlo technkai hatterrel egykaptafara keszitve!
[link]nem neveznem a cuccaimat FPV versenydronosnak,,,,
ez csak "hobby" dronos szereles
hobbybol repkedek mint az itteniek nagyonnagy resze! -
cd334
tag
válasz
Veseny/FPV drónozni nem egyszerű, ezért is javasoltuk többen kezdésnek egy táv + szimulátor kombót. Ezzel el tudod dönteni, hogy belevágsz-e. Ha mégse jönne be, egy népszerű távot könnyű eladni. Az én javaslatom egy jumper t-lite(4in1 multiprotokoll modullal) és a velocidrone szimulátor. Télen úgyis nehéz repülni, a többség szimulátorozik.
A versenydrónok/versenydrónozni nem olcsó, sajnos egy drága hobbi és időigényes(sokat kell gyakorolni, mert nagyon fontos az izommemória). Különböző géposztályok vannak, taláb ebből a "legolcsóbb" a whoop kategória, itt jobban találni olyan gépeket, amik egyszerűen összerakhatóak(uruav ur85, ez forrásztás nélkül összelegózható). Ezekkel is meg lehet tanulni repülni és utána lehet feljebb lépni.
Vagy lehet kitet venni, ami segít pl a BetaFPV Cetus pro. Itt egyben megvan minden, ami a tanuláshoz kell, de ez egy whoop szett, de ha versenydrónozni szeretnél azért itt upgradelni kell rendesen.
De minden a te döntésed, hidd el itt eléggé segítő a társaság és nem véletlenül írták le a véleményüket.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Azért jött olyan javaslat is, hogy 3 col körüli gép. Akkor egyértelműen toothpick. Lehet 2,5 colos is. Ezek össze dugós cuccok, akku 2-3s ami olcsóbb és azért tudnak menni. Kezdésnek bőven sok is
-
Zsoca1991102
újonc
válasz
kriszbon #72358 üzenetére
A helyzet az az, hogy egyenlőre lemondtam a drónozásról. Itt a sok válasszal sikerült el venni a kedvem.....
Szeretnék el kezdeni még mindig, csak túlságosan bonyolult a bele kezdése és úgy érzem rengeteg pénzbe kerülne már az, hogy meg próbájam.
Ami még nem garantálja a sikert.
Az lett volna a király, ha kapok 3 cucc nevet (Távirányító, drón és a szemüveg).
És esetleg egy kis útmutató, hogy kell össze hangolni a 3 cuccot.
Ha esetleg tönkre megy a dolog, akkor meg elkezdeni megismerkedni az alkatrészekkel.
Az, hogy én (azt ami a képen mutattál) 0-ról össze rakjam, kizárt.
Építőiparban dolgozom heti 50-60 órát, nincs se energiám, se időm arra, hogy ezzel foglalkozzak ennyit.
Én nem építeni szeretném, csak használni és javítani, ha kell. -
kriszbon
őstag
válasz
Zsoca1991102 #72351 üzenetére
Szia!
Csak hogy egy kis kedvet csináljak hozzá mi várhat rád, a képen hibakeresés folyik egy esés vagy valami hiba miatt.
#72350 Pulsar:
Telefonáltam nekik(érdekes most hamar elérhetőek voltak) azt mondta a hölgy hogy amit küldtek határozatot és szerepel benne a betű számsor kombó meg a végén _HUN, azt kell ráragasztanom.
Nincs külön lajstromszám meg kutyafüle, ezen a számon vettek nyilvántartásba mint üzemeltetőt. -
Szancsó
aktív tag
válasz
Szia!
Más már írta, így csak megerősítésnek szánom. (Nem is versenyzek.)A szerelés része eléggé része a hobbinak, de annyira nem kell félni a dologtól szerintem. Vagy 2 komplett gépépítős videót és hibakeresést megnéz az ember és az sokat segít. Én kész géppel kezdtem, de videókat néztem és így nem volt gond mikor vezeték szakadt vagy kar tört: előbb-utóbb fog. (Pláne versenyen, ahol a pálya mellett kell mindezt időre megoldanod, kivéve persze ha 3 komplett géppel érkezel...)
Amik ajánlott komplett gépek inkább freestyle stílusúak, ennek megfelelő elrendezéssel és súllyal, plusz nem kimondottan modulárisak (legalábbis a "csatlakozót széthúzom-összedugom" értelemben). Ráadásul versenyzéshez normális VTX-et tuti be kell rakni (célszerűen úgy, hogy távról tudd váltani a csatornát, szóval szerelés mellett pl. Betaflight turkálás is kell), fel kell díszíteni a gépet jópár LED -el (aminél a színt szintén tudni kell váltani), stb.Konkrét versenyzésre használt szettnek szerintem a bekerülése több lesz, a 100e eléggé határeset (a mostani árak mellett). Figyelembe kell venni, hogy nem csak prop fogy olyankor, hanem gyakorlatilag komplett másik gépnek kell a táskában lenni, mert kamera/kar/motor fogyóeszköz lehet, de előfordulhat 1-1 leégett ESC vagy elfüstölt VTX is.
(Használt cuccot am. magához a géphez nem feltétlen vennék, pontosabban akksit, motort, vázat biztos nem, de pl. ESC is határeset. Távirányító, szemüveg, töltő, vevő, antennák, stb. szerintem rendben lehet ha kipróbálható és jelentősen olcsóbb mint az új - sokan felszámítanak némi eszmei értéket is.)Kezdetnek a 3" is elég lehet (ha nem egyből versenyzés a cél, hanem előtte mondjuk fél év "felkészülés"), az sem lassúcska, viszont pl. akksi, váz és tartalék motor téren árban jobban ki lehet jönni vele. Meg kell nézni az elején milyen távot, szemüveget, töltőt, vesz az ember és legalább ezekkel nem lesz gond később.
Én pl. távval és szimulátorral kezdtem, amíg úton volt a 3" -os HGLRC XJB-145 és a cuccok hozzá. Közben ment a videó nézés, hogy legalább valamennyire képben legyek vele és kis idő múlva komplett szétszerelést-összerakást is csináltam a géppel egy vázcsere során, csak hogy szokjam
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Én azért szembe megyek a többséggel, mint álltalában mindig....
Szóval simán megoldható a dolog mindenféle tudás nélkül is. Többnyire van alternatíva forrasztás helyett, csatlakozóba dugásra is. Illetve ha kész gépet veszel, az be van állítva és össze van rakva. Mindent ugyanoda kell dugni/forrasztani ahol volt. Ennyi. A többit meg majd megtanulnod közben, ha érdekel annyira.
Még annyi, hogy én 100k-ból nem mennék 3col fölé. Egyrészt teljesítményben kb ugyanaz (az elején meg főleg), másrészt ott sokkal drágábbak az aksik. De lehet a töltő és az alkatrészek is. -
twine
veterán
válasz
És hidd el, igazat beszélnek a srácok...
Nincs olyan, hogy "nem akarok szerelni"...
Tudom, mert kb. Mintha magamat olvastam volna az irásodban.
Ugyanezt nyomtam, sőt egy komplett (minőségi)fpv szettet vettem meg, és aztán adtam el, mert hisztiztem , és toporzékoltam a tudatlanságom miatt, és azért mert kötöttem magam ahhoz, hogy én csak repülni akarok...Aztán, mivel hajtott a hobby utáni vágy, átértékeltem és újultv erővel más megközelítésből kezdtem el újra...
Azóta már én is tudom... Ezt a hobbyt forrasztó páka, és némi szoftveres (pld. Betaflight, és BLheli ) buhera nélkül lehetetlen csinálni... Függetlenül a géposztálytól.. -
twine
veterán
Szinte betűre ugyanezt írtam volna...
Nem írom le mégegyszer ugyaneztRáadásul mostanában az aksi árak durván megemelkedtek. Amit tavaly 6-7000ft környékén vettem az most 10-13000
Egy "kezdő" 5db-os 4S 1550mAh akksi "szett" 50-60000ft környékén áll meg.
Én a szimulátor után inkább a whoop-ot javasolnám...
Arra is el lehet költeni a világ minden pénzét, de talán okosan vásárolva kicsit olcsóbb mint az 5" 4-6S kategória -
cd334
tag
válasz
Szia!
Első körben érdemes lenne egy jobb távot venni, amit később használhatsz (jumper t-lite, radiomaster tx16s, tbs mambo vagy tango, vagy valami hasonló) és beszerezni egy szimulátort(én a velocidrone-t ajánlom), amivel el tudod kezdeni. És ha versenyzésben gondolkodsz a 100e szerintem kevés lesz. Kezdő drónok 5"-os méretben diatone roma f5 vagy iFlight nazgul5. De kezdésmek jó lehet egy whoop vagy tootpick is.
Ezen kívül kell egy fpv szemüveg, itt a ev800d, az alap szerintem. Ezen kívül még rengeteg apróság. És ha versenyezni/drónozni szeretnél akkor a szerelést nem fogod megkerülni, szerves része a hobbinak. És időd is legyen, mert időigényes a hobbi. -
vandor01
senior tag
válasz
100rugo.... es a versenydronozas?
akkor ez 5collost fog jelenteni..... kezdesnek eleg lesz!
a facebookon keress vmi jo kepu elado kezdo csomagot
a dron szabalyozas utan ebben a kategoriaban akadhat faja kezdo csomag!
gep+TAV+szemcsi (analog)... es futni fogja aksikra es toltore valamint tarcsi cuccokra
amit adnak hozza! mindenkepen valamifel felszamolosdi csomagot keress!
lehetoleg kozel hozzad hogy ha vmi vel megakadsz akkor esetleg az elado meg segithet!
ez lehet (talan) a leggyorsabb, occobb, hatekonyabbpersze lehet ujat is!!!
De az sok idobe es loveeeba fog kerulni viszont akkor te valogathatsz?
milyen ilyen meg olyan meg amolyan cuccra van szukseged?100rugo lesz a belepo es az eltapsolando tanulopiiiz!
ha valoban versenydronoznal a jovoben??
és futsz az uj cuccok utan? akkor 2-3 havonta varialod a legujabb gepeket?
akkor tobb zseee fog kelleni!!de a 100rugobol is el tudsz repkedni 1-2 evet
fugg mit hogyan torsz hagysz el mik az egenyeid? etc etccsak egy digitalis FPV csomag gep nelkul csak a szemcsi ado kamcsi par faja antenna?
az 1000eurot nyaldossa alulrol......ennel okosabbat csak oldalakon es oldalakon keresztul lehet adni
mert a dron ma mar akkora terulet es hogy nem egyformak vagyunk,,,,
okosat es mindenre mindenkinek altalanossagban megmondani a tutit??
en nem vallalkozom ra!hajra irany az FB
Drón adok-veszek-cserélek
Multicopter / Drone - Adok-Veszek Hungary
RC Helikopter,Drone ,Autó ,Hajó Adok veszek
Drón Adás Vétel -
Zsoca1991102
újonc
Sziasztok.
Nekem nagy segítség kellene.
Totál gyökér vagyok ehhez az egész tech részéhez.
Viszont szeretnék elkezdeni verseny drónozni.
Erre van egy bizonyos keret, ami szerintem elegendő a kezdéshez. (olyan 100 000 körülre gondoltam)
Szeretnék egy szettet venni, ami teljesen moduláris. Az-az ha bármi tönkre megy benne, akkor szét tudom szedni és ki tudom cserélni az adott alkatrészt. Ne nekem kelljen össze rakni a drónt, mert ahhoz még túl ismeretlen a világ. Persze kellene hozzá a goggles, plusz akksi és egy korrekt kontroller.
Viszont semmit se tudok arról, hogy mit mivel lehet össze rakni, mi mivel kompatibilis, stb.
És ebben kérnék segítséget. Mit érdemes venni, hol, hogyan kell össze "párosítani" a drónt a gogglesel és a távirányítóval.
Volt már a kezemben drón, nem sokat ugyan, de volt.
Ha valaki ebben segítene, azért hálás lennék. És persze úgyis lesz még 1000 meg 1 kérdésem.
Előre is köszi, ha valaki érdemlegesen tud válaszolni erre.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest