Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72551) venge


venge
tag

Ez nem sokkal, miután megvettem a Mavic Minit :) :
https://youtu.be/_lhJZeuHmMY

(#72552) Pulsar válasza venge (#72551) üzenetére


Pulsar
veterán

Repülök képes maradt? Gondolom a kutyuliba nagy kárt nem tett :)

(#72553) venge válasza Pulsar (#72552) üzenetére


venge
tag

Egyiknek sem lett semmi baja szerencsére! ☺️

(#72554) pityaa23


pityaa23
senior tag

Sziasztok! Elég érdekes helyzetben vagyok. Van egy tanyánk, amit szeretnék a szakdolgozatomhoz felülről lefényképezni drónnal, viszont itt lakom a szerb határ mellett, a légtér állandóan le van foglalva a katonaság által. Esélytelen legálisan felszálni. A dji app, vagy a drón küld valami jelet ami miatt látszik a drónom más műszerek, appok által? Phantom 4 pro-róp lenne szó. Tudom kényes téma de ez van..

(#72555) venge


venge
tag

Gyerekek!
Egyszerűen nem találok kontrollert!
Amióta ajánlottátok keresem és sehol nincs!
Itthon vagyok karanténban péntektől, lenne időm szimulátorozni, és nem tudok venni egy nyomorultat!
Nincs valakinek a fiókjában egy elfekvő, amitől szívesen megválna? 😳

(#72556) twine válasza venge (#72555) üzenetére


twine
addikt

Facebook "drh adok veszek" csoport... ;)

(#72557) venge válasza twine (#72556) üzenetére


venge
tag

:R

(#72558) MaddeNNNN válasza pityaa23 (#72554) üzenetére


MaddeNNNN
őstag

Vagy hivatalos úton eseti légtérhasználati engedély(zsebbe nyúlós, előre kérni x nappal)
Vagy nem hivatalos úton gyorsan lősz pár képet.
Jelet tudtommal egyik sem küld senkinek arról, hogy most éppen hol van.
Radar nem hiszem, hogy a Phantom-ot érzékelné, túl kicsi ahhoz. Ha nem több km-es magasságból szeretnél fényképet készíteni amin esetleg rajta lehet valami katonai építmény/jármű/felszerelés akármi és éppen nem kémleli távcsővel senki a légteret fölötted kétlem, hogy bárkinek szemet szúrna.

Én tavaly jártam így, dél-dunántúlon a horvát határ mellett volt egy kísérleti földünk amit csak gyorsan meg akartam repülni az M600 Pro-val és teljesen kiment a fejemből a légtérhasználati engedély. Amikor végeztem akkor jutott eszembe, direkt vártam még fél órát hátha jön valami illetékes rákérdezni miben járok el de nem jött senki.

To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.

(#72559) ecaddsell válasza MaddeNNNN (#72558) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

Jelet tudtommal egyik sem küld senkinek arról, hogy most éppen hol van.

Nincs DJI quadom, de azt hinném, hogy mennek a távinak a telemetria adatok meg egy nagyságrendileg 1W-os adó van a cuccon a videónak. Csak az nem veszi észre aki nem akarja...
Sárkány stb. pl. action cam-el ami semmit sem sugároz...

(#72560) cd334 válasza ecaddsell (#72559) üzenetére


cd334
tag

Sajnos pont a DJI az akinek van a saját cuccaihoz sniffere és a hatóságoknál, ha üzemben van ilyen, mindent látnak honnan szállt fel, hol van most a drón, hol a távirányító. A mérlegelés nem az én feladatom.

[ Szerkesztve ]

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

(#72561) pityaa23


pityaa23
senior tag

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a válaszokat! Sajnos akkor ez nagyon megfontolandó... :(

(#72562) Janos1234512


Janos1234512
friss újonc

Sziasztok lene egy kérdésem van bugs 2 b2c dronom ma kimentem reptetni és közben sipolt egyet a távirányító nem volt gond semi az irányítással meg nytam haza gombot visza is jót megnyomtam mégegyszer ne szálljon le de ugyanúgy csinálta tovab és leszállt ez most hiba vagy valami bezavarta?

(#72563) Pulsar válasza cd334 (#72560) üzenetére


Pulsar
veterán

És gondolom azzal sem árulok el nagy titkot, hogy bármelyik mobil torony képes ezeket S jeleket fogni, és pár toronnyal könnyen bemérhetö mind a gép, mind az irányítás. Bár tudomásom szerint még nem használták ilyenre, de ki tudja.

(#72564) vandor01


vandor01
őstag

keszulodes a "szezonra" :DD

vettem "T" alaku antenna adaptert csak a jobb vetel remenyeben...
egy biztos! rosszabb nem lett! ket adapterrel 4db antenna is felteheto :DDD

telen megvolt a vesszofutasom a dobozos szemcsikkel
de vegen nyert a jol bevalt tobb eves technologia az EV800D!

Vettem a Cobrabol a fullost az X-v2-est hááát...
igen minosegi gombok es korrekt muanyagok igazi jo iparos munka foleg egy alap szemcsihez kepest.... 250ejroert azert elvarhto is....
Sajna a receivere nincs a helyzet magaslatan az EV800D hez kepest csak egy szot erdemel KAKi! 30-50 meteren belul teljes ralatassal szar a kep! EV800D jobban teljesit!
de nincs veszve minden elobb utobb csak lesz sikeres szoftver arra a receiverre a skyzonetol! meg par ev es meglesz az :) a szemcsit elraktam kesobbre.... de hogy minek mert nalam sajat dioprias szemuveg nelkul a kep tavol van szemuggel meg tul kozel a szememhez... es pont nem latom fajan tisztan a tenyleg nagy jo felbontasu kepet....
sajna a veteli hibakat is jol felbontassal nezheti a tulaj! es abbol van boven!

kinomban vettem egy akcioos Sologood SJ RHD430
nos ennek a minosegi erzete a Cobrank az ellenkezoje...
tejfolos dobozos maunyag igenytelen gombokkal amik neha nem is mukodnek
a felvetelkor hiba eseten kek kepet fesz fel a videora de legalabb ez a szemcsiben nem latszik :D erdekes modon 50meteren belul legelabb faja tiszta hibatlan kepet add nem ugy mint a CobraX V2... 6x-os aron.... viszont 100meter utan Cobra/EV800D combo sokkal jobban teljesit!

Erre a szezonra maradtam az EV800D-nel van belolle tarcsi mert mikor 40ejroert dobaltak a vevok utan az Alin.... akkor kell venni mikor occco nem akkor mikor szukseg van ra :)

Szoval dobozos szemcsibol meg mindig az EV800D az ajanlott (szamomra) kar kiserletezni mert 2x 3x-os aron nem kap az ember annyival jobbat sooot! a szarert is elkernek tobbet!
EV800D bevalt a szoftver a vevon.... valamint a beepitett vevo is kenterbe veri a 90eros Skyzone-os SteadyView receivert! ennyibol akar 2db EV800D re is futhatja!! :)

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72565) twine válasza vandor01 (#72564) üzenetére


twine
addikt

"egy biztos! rosszabb nem lett! "
Érdekes ötlet ez az "antenna elosztó..."
Gondolom a két "hátsó" kis stubby antennának a "felét" elviszi a fejed...ezért nem lett szignifikáns különbség...
Én maradtam a hagyományos 2db antenna felállásnál...egy irányított "v3 Xtreem Cross-air 5.8GHz 10dbi antenna", és egy pagoda...
Akkor vettem észre különbséget, amikor a normál hosszúságú ugyanolyan pagodát, mint a tied(csak én "normál" álló helyzetben használtam) lecseréltem egy "Antenna Pro Pagoda 2.1 Super Long"-ra..és itt ugye a lényeg a super longon van, hiszen "túlnő" a fejemen, és gyönyörűen látja a gömb karakterisztiája a hátam mögé repülő gépet is...
Addig míg a rövidebb és hangsúlyozom betűre ugyanolyan pagodát használtam a lengyelektől, a hátam mögött már jelentősen romlott a jel, mert a fejem erősen kitakarta a pagoda jelét...
A super longal ez a probléma megszűnt... ;)

Szerk:
Esetleg én kipróbálnám a helyedben azt ,hogy a képen látható jobb oldalt, "megvariálnám..."
Stubby nézne előre, a pagodát meg felállítanám egy 90fokos toldóval , hogy felfelé nézzen...
Elvileg a stubbynak és a pagodának hasonló a karakterisztikája, uh. veszíteni talán nem vesztesz előre jelet, viszont a pagoda felállítva kevésbé veszít jelet felállítva, így jobban látna a hátad mögé ;)

[ Szerkesztve ]

(#72566) venge válasza twine (#72534) üzenetére


venge
tag

Hali!
Nem hagy nyugodni ez a DJI FPV dolog.
Csak azon gondolkodom, hogy veszek egy DJI kontrollert, meg egy szemüveget. Majd, ha már eléggé megy a szimulátor, akkor megveszem mellé a drónt.
Hogy használod szemüveggel a szimulátort?
Letöltöttem a Liftoffot, kaptam kölcsön egy full alap kontrollert, amit csak szimulátorral lehet használni, viszont valami gáz van az egyik karjával: nem tudom úgy betrimmelni, ahogy mozognia kellene. A jobb oldali le-fel működik, viszont oldalra csak 45 fokban hajlandó fordulni, és így nem adja vissza a játékélményt.

(#72567) bacus válasza pityaa23 (#72561) üzenetére


bacus
őstag

Én ezért nem tudom eldönteni még mindig, hogy elinditsam e a Papir munkát.., mert utána tudni fogják ki vagy, igy meg látnak egy sorozat számot ami nem tartozik senkihez.

Persze nem igen tudom, hogy amikor a lakásban repülsz, mit láthatnak belőle, mert akkor így is be tudnak azonosítani.

Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

(#72568) ecaddsell válasza venge (#72566) üzenetére


ecaddsell
aktív tag

A Liftoff-al nekem is pont ez volt a gondom, ha jól emlékszem nem is sikerült beállítani az adapteres verziót (amikor az jack PWM kimenetet teszi át az USB-re) hanem csak akkor amikor direktbe kötöttem a távi USB bemenetét a gépre. Ott se elsőre lett jó.
Vsz. a Liftoff controller calibration megoldása elég nehézkes (sőt tovább megyek nekem az egész program, sok sallangon kell átjutni minden belépéskor, módosításkor stb.).
Konkrét ötletem nincs, csak az, hogy próbáld újra a kalibrációt.

(#72569) cd334 válasza vandor01 (#72564) üzenetére


cd334
tag

Nekem Cobra X V1 van. Az steadyview VRX tényleg katasztrófa SW-es oldalról. Nekem diversity módban azért elmegy a képe, illetve van olyan CAM/VTX kombóm, ahol mix mód is hibátlan, de általában nem ez a helyzet.
Illetve a V1 hibája, hogy elszúrták és 18650 működés esetén a DCDC konvertert és kb 15 percig működik egy 3000mA Liion akksiról. Ezt javították a V2-ben és ott már 1 órát megy elvileg vele. Powerbankról táplálva órákig elmegy, most így használom.

Én egy PRO58-cal moddolt EV800-ról(még mindig megvan tartaléknak) váltottam Cobra X-re. Képminőségben mindenben jobb csak az a fránya VRX. Mondjuk pont azért váltottam Cobra X-re mert ez module bay-es és lehet cserélgetni az VRX-t. Én most gondolkodom, hogy mire cseréljem a steadyview VRX-t.
Csábít, hogy beletegyek egy rapidfire-t (kihozom azt ami analógban maximum ebben a kombóban van), csak nem olcsó. Ha már ennyit áldozok, akkor lehet inkább rakok bele ideiglenesen egy PRO58-t moddolt firmwarrel megint és megvárom mit csinálnak a HDzero-s fiúk digitális rendszerben. Elvileg 03.15-én jön az új VRX és jön a whoopokra való digitális VTX-is. Mr. ShutterBugnak van most egy videója, ahol 24g-ból kihozott egy 65mm-es digtális whoop-t. Lehet a nagy pénzt egy későbbi digitális váltásra tartogatnám. Vagy még elvagyok DIV módban ezzel a stedyview vevővel. Olyan bizonytalan vagyok, vagy nem? :))

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

(#72570) twine válasza venge (#72566) üzenetére


twine
addikt

"oldalra csak 45 fokban hajlandó fordulni, "
Szerintem "Angle" mode-ban vagy, azért fordul csak akkorát...
Google dobot hirtelen egy leírást, nem olvastam át..csak belenéztem. Ha esetleg nem mennek a repülési módok fejből, melyik "milyen", itt át tudod olvasni...
Acro módba kell váltani az irányítást valszeg.

Ehhez esetleg ajánlom a youtube-ot..LiftOff flight mode setup és hasonló keresésekkel...
melóban vagyok, nincs nálam a notebook, nem tudom fejből most mivel állítod át(a rep. módot), és vagy be a kontrollert a liftoffhoz :B

(#72571) venge válasza twine (#72570) üzenetére


venge
tag

Köszönöm, valahogy sikerült beállítanom!
:C

(#72572) twine válasza venge (#72571) üzenetére


twine
addikt

Szuper, örülök neki!
Akkor mehet a "karantén fpv gyakorlás" ezerrel :C :D
Én hiszem, hogy a szimulátorozás nagyon jót tesz az embernek...
rögzül az izommemória,javulnak a reflexek...

Én amikor még aránylag új volt az 5" gép, de már "vállalhatóan" repültem vele, jártam ki egy helyre, ahol a mumusom volt egy alacsony "gát-sorompó "...de folyton át akartam alatta repülni...és folyton szerelés, meg tisztítás volt a vége, mert odavertem...
Én élőben kapuzni nem szoktam, általában a kamerázás, és autó követés a cél az 5"-al...
viszont szimulátorozni szoktam, és azt vettem észre, hogy idén amikor kimentem 2 olyan helyre, ahol voltak ilyen eddig számomra félelmetes, de fantáziámat izgató bokor nyilások, sorompó alatti bujkálások....azokat elképesztő könnyedén abszolváltam, pedig elsőre megint bennem volt a drukk, hogy viszem haza a feltöltött aksikat meríteni, mert a gépet letörtem, ki sem tudtam repülni a z aksikat...
hát nem így volt...könnyedén mondhatni lazán mentek azok a nyílások, amikbe eddig sokszor beletört a bicskám quadom :B :D
Szóval nekem biztos, hogy sokat segített a szimulátorzás...(pld . Liftoff Bardwell's house első pálya, kerítés alatti átúszás, és sorolhatnám a többit :D )

"Hogy használod szemüveggel a szimulátort?"
Ezt a múltkor írtam neked!
Végtelenül egyszerű, mert mini HDMI bemenet/aljzat van a szemüvegemen, így aztán egyszerűen ráakasztom a notebook HDMI kimenetére, és felismeri, mint második kijelzőt.(Itt aztán már rajtad múlik, azt állítod be elsődlegesként,vagy klónozott üzemmódban használod...etc..etc..)

(#72573) venge válasza twine (#72572) üzenetére


venge
tag

Köszönöm szépen!
Tényleg írtad.. :U
Gyakorolnom kell, az biztos!

(#72574) venge


venge
tag

Megjött a kontroller.
Persze nincs hozzá csatlakozóm... :O

(#72575) venge válasza venge (#72574) üzenetére


venge
tag

Korai volt a riasztás, találtam csatlakozót. :))

(#72576) venge válasza venge (#72575) üzenetére


venge
tag

És nem működik. Olyan, mintha nem érzékelné.
Pontosabban érzékeli, ha bekapcsolom, de nem reagál semmire.

(#72577) blackfly válasza venge (#72576) üzenetére


blackfly
tag

Szia! Írd meg milyen táv, hátha úgy tudunk segíteni.

(#72578) venge válasza blackfly (#72577) üzenetére


venge
tag

DJI FPV

(#72579) twine válasza venge (#72578) üzenetére


twine
addikt

Nekem ilyen sajnos nincs (egyelőre)a tarsolyomban, de a youtube a "connect dji fpv controller to pc" kereséssel rengeteg bíztató videót dobott fel ;)

(#72580) venge válasza twine (#72579) üzenetére


venge
tag

Nézegettem őket, de náluk annyi volt, hogy összedugták és működött. Most ráhagytam, majd próbálom még.

(#72581) blackfly válasza venge (#72578) üzenetére


blackfly
tag

Azzal kapcsolatban nekem sincs tapasztalatom.

(#72582) vandor01


vandor01
őstag

a multheti projekjeim....
fogyokurara fogtam a 2S 1020-as kefesmotoros dronjaimat!

a 3bol ez lett a legjobb! -7gramm
a propeller csere is -2grammot jelent
3gramm volt felsolap csere
2gramm pedig az aprosagok!
aksi gumi csere, fpv antenna harang leszedes,
a leszallotalp es az antennatarto kotegelok kurtitasa....

-10%! jobban gyorsulnak kicsivel agilisabbak... tobbet bir az aksi...
fajabbak lettek!!!

sikerult vennem ra masik fedlapot a gyari vazhoz adott 3,6gramm volt amit vettem az meg 0.4/0,6grammosak ezek kulonben FC ala adapterek a 30x30 a 25x25 a 20x20 a 16x16 -os FC eket lehessen varialni barmelyik vazra.... de nekem pont jo lett a 120mm-es kefes vazhoz fedlapnak :) [link]

69gramm

62gramm

tobbi kepem a rotorbuilden...

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72583) twine válasza vandor01 (#72582) üzenetére


twine
addikt

:R :R

Már nem csak a csajoknak készül a "beach body", hanem a kis quadok is fogyókúrár vannak fogva tavasszal !? :DDD :C

Nekem kb egy hete,(mióta megtudtam a munkahelyen, hogy várható egy kis "+zsebpénz",)
megint becsípődött a DJI FPV szemüvege ,a V2..(mondjuk asszem az egyet már amúgy is csak használtan kapni, ha kapni...)
Gondoltam eladom, a FatShark HDO2-t, "kipótolom", és megveszem, a DJI-t... :U
Sajnos anno azt hiszem rosszul döntöttem, hogy az analog mellett tettem le a voksomat...
Egyrészt itt is az analog felé tereltetek, másrészt(csak hogy nehogy az legyen hogy bárkit is hibáztatok) a saját érzelmi döntésem is ez volt, hiszen hosszú évekig vágyakoztam egy ilyen f@sza FatShark-ra....
Csak hogy épp a digitalis forradalom küszöbén értem el odáig, hogy el kellett döntenem mit veszek, és az érzelmeim a FatShark felé fezettek...
Ami egyébként kva jó,,,egyszerűen beszarás kényelmes, gyönyörű az oled képe...és sorolhatnám tovább az erényeit...

De hát azért jó pár éve játszom, és dolgozom a DJI phantomakkal, látom milyen amikor tű éles képet kapok vissza, és folyamatos bennem a vágy, hogy ugyanezt megéljem FPV acro repülés közben is...
Minél több videót megnézek a hozzáértőktől,,illetve azóta már személyesen is beszéltem kishazánkban élő és racerező srácokkal, egyre jobban tudatosul bennem,hogy arra amire én használom/használnám(hobby freestyle, melós repülések, autó követés stb) az 5"-os gépet,
arra nincs jobb mint a dji digitális rendszere...
ha kapuznék, versenyeznék, és olyan skillel rendelkeznék ahol számítanak az ezred másodpercek...akkor persze más lenne a kép...akkor az analog a nyerő...
de részemről ez utóbbiról szó sincs... :B :N

Szóval valszeg hamarosan meglépem a szemüveg cserét...
(persze az ideális a mindkét szemü megtartása lenne, de egyrészt annyi pénz a világon nincs, másrészt valójában felesleges számomra hiszen a DJI-ra is rá lehet akasztani a RapidFire-t)
egy ideig még repülök az analog rendszerrel az új szemüveggel is, aztán megveszem az 5"-os géphez a DJI fpv AIr Unit-ot...

Ismerem már magam,,ha valami ennyire becsípődik, az sajnos nem hagy nyugodni...
Ez most elindult bennem :W :DDD

Szerk
Ugyanakkor kicsit félek is tőle...kétszer olyan nehéz mint a fatshark, nagy bumszli...stb...teljesen más mint a gyönyörű kecses kis fatshark...
Vásárlás előtt jó lenne valahogy egyet kipróbálni.. :U

[ Szerkesztve ]

(#72584) vandor01 válasza twine (#72583) üzenetére


vandor01
őstag

nekem meg sem fordult a fejemben hogy digire csereljek.....
arra az 500-600meteres sugaru korben az analog boven sok
valamint szemcsire meg akadna.... de 30+gepet upgradelni??

maradok par evig az analognal....
de lehet 1x csak plusbe veszek digi megoldast is
csak minek? van boven mivel repkednem......

olyannak erzem hogy lemenni a balcsira csobbani lehet VW-el is!
minek oda ferrari vagy akarcsak audiRS? sot egy 20eves susuki swift is
levisz balcsira furdeni vagy ebben a gigantikus nagy orszagban barhova :)

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72585) SP!T válasza twine (#72583) üzenetére


SP!T
addikt

Én csak a FatShark-ra szeretnék kicsit kitérni. Konkrétan a HDO2-re. Mindenki oda van érte. Az én véleményem hogy ha igazán jó képet szeretnél látni ennél sokkal, de sokkal jobb a Skyzone és Orqa bármely oled kijelzős szemüvege az analóg vonalon szerintem.

A Fatshark egyetlen nagy előnye a színek. Nagyon jó kontrasztos képe van. De dynamic range konkrétan zéró. Azaz túl sötétben és túl világosban semmit nem látni a másik két brandhez képest. Cserében ha optimális a fényviszony neki akkor jobban látni benne a mélységeket az élénk színek miatt. Azt is megemlíteném hogy a kép zajos, vibráló.

A Skyzone és Orqa színekben a Fatsharkhoz képest fátyolosnak hat, de sokkal-sokkal kiegyensúlyozottabb. Mindig látni benne minden részletet a dynamic range miatt. Vaj sima és bármiféle zajtól mentes a kijelző.

Ám azt hinnéd a Skyzone-t használom, de nem. A Fatsharkot, mert az a legkényelmesebb nekem az új Uruav nagyon vastag pihe-puha szivaccsal amibe szívem szerint belefeküdnék olyan puha. :D

És persze nem tértem ki a Skyzone vevő problémáira, meg a Fatshark béna 16:9-es képére HDMI-n keresztül ha digitálisra akarnánk ugrani...

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72586) twine válasza SP!T (#72585) üzenetére


twine
addikt

"Ám azt hinnéd a Skyzone-t használom, de nem. A Fatsharkot, mert az a legkényelmesebb nekem az új Uruav nagyon vastag pihe-puha szivaccsal amibe szívem szerint belefeküdnék olyan puha. :D"
Igen, a csatornádon valamelyik előnézeti képen láttam hogy HDO2 van a fejeden.."kifigyeltem" :P ;) :D
Az URUAV Lycra-ban egyetértünk...A Fatshark gyári műbőr szivacsát egy percig sem használtam...teljesen újként a dobozban pihen..a Lycra viszont valami zseniálisan finom...

Amiben nem értünk egyet, az a " túl sötétben és túl világosban semmit nem látni a másik két brandhez képest."

Mondjuk kicsit megbicsaklik a dolog ott hogy a "többihez képest" mivel valóban nem használtam még a két egyéb szemüveget...
Viszont a Fatshark"hoz" az 5"-os gépen egy Foxeer predatort használok, és tavaly volt olyan, hogy rámsötétedett kint miközben repülgettem(bokrok,fák, ágak között)...
És mikor ez tudatosult bennem, mint egy kisgyerek az új játékával, vettem le raktam fel a szemüveget, és nem akartam hinni a szememnek, mert "világos szürkület" volt a szemüvegben az, ami valójában szemüveg nélkül konkrétan sötét volt...
Ugyanez volt rally közben a vakító napsütésben, tökéletes volt minden , amikor pedig sajnos nem figyeltünk oda égett a gopro képe mint a veszedelem....

Szóval semmiképp nem elvitatva a véleményed, hogy akár jobb lehet a fent említett két szemüveg, azt erős túlzásnak tartom, hogy "semmit nem látni benne sötétben"...
talán csak elég sok múlik a kamerán is amit használ az ember hozzá...
(és persze akkor itt jön elő az, hogy azonos kamerák mellett a 3 szemüveg....blablabla...)
Ilyesmibe semmiképp nem szeretnék folyni,,,van ilyen tesztből rengeteg a youtube-on... ;) :R

(#72587) SP!T válasza twine (#72586) üzenetére


SP!T
addikt

Kicsit túlzóan fogalmaztam ez lehet. De csak hogy egy példát mutassak nézd meg a trambulin és tuja környékét az alábbi képen. Na engem ez zavar leginkább.

Bal HDO2, jobb oldal pedig 04X.

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72588) twine válasza SP!T (#72587) üzenetére


twine
addikt

:R értem amit mondasz :K

(#72589) vandor01


vandor01
őstag

Van ez az "uj" taviranyito a ZORO...
FrSky XM+ hoz hasznalnam es mind a CC2500 es 4-in-1 ben verzio is irja a FrSky-t!

kerdes: melyiket vegyem?
eleg a CC2500-as is vagy mindenkepen a 4-in-1-es KELLene vennem?
mi kulonbseg? gyanitom a telemetri adatok? 8 vs 16 csatorna?

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72590) SP!T válasza vandor01 (#72589) üzenetére


SP!T
addikt

Én is terveztem venni Zorro-t és a 4in1 multiprotokollt válaszd szerintem.
A beépített multi modullal mindent félét tudsz bindolni, de szerintem egyik legjobb hogy Repdine-ra is alkalmas.
ELRS modult meg simán veszel hozzá ha úgy adódik és tényleg majdnem mindent lefedsz vele... :)

[ Szerkesztve ]

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72591) vandor01 válasza SP!T (#72590) üzenetére


vandor01
őstag

koszi....
a kerdes lenyege az lenne hogy az Xm+ megy-e mindket modullal?
- 4in1.... akkor ezzel biztos megy....
- CC2500.... erre is irjak hogy Frsky de megy akkor az Xm+-al?

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72592) SP!T válasza vandor01 (#72591) üzenetére


SP!T
addikt

Ja persze! Bocs, nem jött át a kérdés lényege. CC2500 D8/D16 egyaránt kell működjön. De tényleg semmi előnyét nem látom a CC2500-nak.

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72593) vandor01 válasza SP!T (#72592) üzenetére


vandor01
őstag

itt egesz jo aron adjak! oilcsobb mint az Alin akciosan? [link]
holland raktaros cucc.... DHL-el szalitajak mondjuk az HU-ra nem occo 16ejro!
de meg igy is occobb es talan gyorsabb is?
nem ucsorog rajta meg a posta vagy mas? plus zsetonert?
vagy pl a 2db aksi 18350 10ejro alatt.... TAV doboz 25....
de meg csak CC2500-as elerheto!
nekem eleg az is csak Xm+-os gepeim vannak nem tervezek mast...

ZORRO CC2500 vagy 4in1 plus doboz+aksi
Alirol 150ejro vagy 170 (150felett? lehet kulon kell rendelni)
innet 130ejro vagy 160

na es alirol az aksik 2honapig jonnek!
na majd valamit rendelek... alszom ra meg1-et....

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72594) SP!T válasza vandor01 (#72593) üzenetére


SP!T
addikt

Nem ismerem őket, még nem is láttam. Nekem van ilyen akksim, ha érdekel odaadom a jelenlegi árán. Direkt előre berendeltem, tudván hogy majd lehet akarok ilyen távot. :D Aztán végül csak nem rendeltem meg a távot.

There's a device that I've been using called a whoop.

(#72595) vandor01 válasza SP!T (#72594) üzenetére


vandor01
őstag

koszi..... belgiumba rendelem/hasznalom...
ha rendelek is ilyen TAV-ot?
akkor 1xrubb idehozzak az egesz cuccot!

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72596) BEndre34 válasza twine (#72583) üzenetére


BEndre34
tag

Szia!
Hasonlón töprengek én is. Bár még csak 1 gép van, így is fájna a csere, viszont amikor élőben láttam a DJI szemüveg képét.... hát, maga volt a csoda.
EV800D van, amibe betettem egy +1.0 szemüveget (persze a szára nélkül) és azt hittem, így már mindent is látni fogok. Hittem ezt addig, amíg a fejemen nem volt a DJI V2 és szemüveg nélkül mindent is láttam rajta, de olyan jól, hogy azóta fáj rá a fogam. Csak az a fránya összeg... :W

(#72597) vandor01


vandor01
őstag

nos ennyit a nagy szigoru Mo-i dron es legter ellenorzesro! [link]

azt írták: úgy tudják, hogy a gép Magyarországról érkezett, és 700 kilométer per órás sebességgel, körülbelül 1300 méteres magasságon lépett be a horvát légtérbe.

EZEK b+ majd pont az en tenyernyi 200-400grammos pocskoszoru muanyag es carbon jatekomat fogjak max 100meter magasan hasznalva eszrevenni.... NA PERSZE!

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72598) vandor01 válasza vandor01 (#72597) üzenetére


vandor01
őstag

https://index.hu/kulfold/2022/03/11/haboru-oroszorszag-ukrajna-horvatorszagban-lezuhant-dron-andrej-plenkovic-orban-viktor/

Összegyűjtöttük a TU–141 műszaki adatait is: a hossza 14,33 méter, a szárnyak fesztávolsága 3,88 méter, a gép magassága pedig 2,44 méter. A gép súlya 6215 kilogramm, a maximális sebessége pedig 1100 kilométer per óra.

az a felelmem....
ezutan mindenki erre felizgul azt tenyleg telepitenek vmi super erzekeny USA elharitorendszert azt meg a galambszart is lelovik repteben.... de lagalabb is majd egy eltevedt mobula7-est is bemernek :) azt akkor leshetunk!! mert most a dronjain 99.9% joval kisebb mint 14,33m x 3,88m x 2,44m!!!...es nem hogy 6000kg? de meg a 600grammot is csak nagyon messzirol nyaldossuk alulrol... a hobbistak.... szoval tuti minket meg csak nem is ereznek!!
most meg jelenleg!! :DD ha ez atsuhant Mo-on 40perc alatt.... azt semmi!

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#72599) pityaa23 válasza vandor01 (#72597) üzenetére


pityaa23
senior tag

Pont ez jutott eszembe, hogy itt paráztam hogy egy 20 perc alatt lőjek pár fotót a szakdolgozatomhoz és nehogy lebukjak, erre ez meg simán átrepül.

Viszont mi van, ha most jobban figyelnek? :D

(#72600) vandor01 válasza pityaa23 (#72599) üzenetére


vandor01
őstag

szerintem 1-2 szaz meterig lofaszt latnak ha 1000-1500meteren egy 14meteres 6000kg-os femdarabot csak neha neha lattak azaz meg-meg jelent a radaron.....

kerdes 1500meteren latnak-e valamit a mostani eszkozokkel es erzekenyseggel?
1kg alig keves fem es sok muanyagos UFO vs ruszki felderito 6000kg fembol dron...

kesobbiekben?
mennyire finomitjak a rendszeruket ES kotik ossze a dron szabalyzassal?

de a tenyernyi pocskoszoruket parszaz meterig... vagy csak a bokrok alatt repkedve
eselytelen hogy lassak....

nem vagyok szagember de ezekbol a hirekbol? mi masra gondoljak? :DD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.