Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73801) SeniorTilla válasza Geller72 (#73800) üzenetére


SeniorTilla
veterán

:DD telefonnal és kartondobozzal FPV-zni, azért az király lehet. Ezen én is mosolygok. :DD

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73802) Geller72 válasza SeniorTilla (#73801) üzenetére


Geller72
veterán

Teljesen megértem, de azért az nem olyan kartondoboz, hanem "gyári" fejpánt, amibe bármilyen telót bele tudsz rakni és azért egy 14 pro maxnak nem olyan szar a kijelzője VR módban. ;). És ha a kölcséghatékonyságot nézem, szinte minimális élményvesztés mellett, akkor azért sok mident kijelenthetünk, de azt nem hogy rossz választás lenne. :). Szó szerint a dolog anyagi része a 3k-s fejpánt...vs. ?? A fejkövetés adott a HT miatt, szal nekem teljesen megfelelt.

(Nem fillérbszó vagyok, van FatShark FPV szemcsim is, ami akkor 500 euró volt, plusz 100 euro a modul bele..cserébe az összes drónommal tudom használni, amire kamerát rakok. Egyszerűen erre nem akartam dedikáltan ennyit költeni, mert nem ad annyival több élményt, amennyivel többe kerülne egy plusz szett.)
:R

(#73803) BaLee válasza BaLee (#73765) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Mivel válasz nem jött megválaszolom magamnak, hátha másnak is infó.
Sima háti kis poggyászban vittem ki a drónt, se Budapesten nem kötöttek bele, sem visszafele Barcelonában. Egyedül a Sagrada familia templom látogatásnál vették el és látogatás után adták vissza.

(#73804) SeniorTilla válasza BaLee (#73803) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Köszi az infót! Milyen drón volt?

Mennyi volt most a sorban állás a Sagradánál?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73805) BaLee válasza SeniorTilla (#73804) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

DJI Mini 3 pro volt.

Sagradánál ne állj sorba, mert nem kapsz ott jegyet, előre kell foglalni időpontra és akkor 5-10 perc alatt bejutsz egy hasonló ellenőrzőpontra, mint egy reptéren... Güel Parkba is voltunk 7-8 éve, simán vettünk jegyet és mentünk be, most reggel 10 körül ott voltunk, nem is volt jegyértékesítés, ki volt írva, aznapra Sold out... :(

(#73806) mcdennis


mcdennis
tag

Sziasztok!
Most készülődök belépni a drónosok világába. Folyamatosan olvasok és nézek videókat a tudnivalókról. Kezdőként a DJI Mini 2 SE-t néztem ki. Szembe jött ennek a Fly More Combo típusa. Kérdezném, hogy megéri a felárat a több kiegészítő, amit az utóbbihoz adnak?

Előre is köszi

(#73807) SeniorTilla válasza mcdennis (#73806) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Igen megéri, ne vedd csak a gépet, FMC-t vegyél!

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73808) mcdennis válasza SeniorTilla (#73807) üzenetére


mcdennis
tag

Köszi! :)

(#73809) Quaresma


Quaresma
aktív tag

Sziasztok! Több helyen találkoztam azzal, hogy pl. az osztrák vizsga itthon is ugyan úgy elfogadott. Ez még mindig így van? Csak azért kérdezem, mert kényelmesebb lenne online levizsgázni, mint személyesen egy vizsgaközpontban, amihez gondolom időpont kell, stb..

Ps: brunorbert

(#73810) Geller72 válasza Quaresma (#73809) üzenetére


Geller72
veterán

Amennyire tudom, még így van. :)

(#73811) BaLee válasza Quaresma (#73809) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

EU tagok vagyunk, bármelyik EU tagországban letett vizsga érvényes itthon is. Szóval az osztrák is.

(#73812) JamesBorg


JamesBorg
friss újonc

Olvasom, magolom a drón témát, de leginkább az ipari felhasználásuk érdekelne.
Többnyire mindenhol általánosan összeszedve tételezik a weboldalakon, hogy mire jó, pl: napelem felmérés, légszennyezettség mérés, szkennelés, mérés.

De ténylegesen hogy mondjuk xy vállalat erre és erre használja az ipari drónokat, azt nagyon keveset találok, vagy pedig nagyon meg kell rágni a keresőt. Ráadásul ha van valami új hír, akkor az meg mindent előnt. Van Nektek esetleg gyakorlati alkalmazásokról infótok ipari drónokról akár itthon, akár külföldön?

Folyamatban vagyok egy cikkírásban, lényegében összeszedtem mindent: Ipari drón .De én hiányolom az egészből azokat az infókat amiket fent írtam, tehát a saját anyagomból. Viszont nyers, száraz forrásanyagra lenne szükségem, mert egésszé szeretném tenni. Köszi ha van valakinek ilyen ipari felhasználásról nyersanyaghoz infója. Ha nincs, akkor marad a kutatás.

[ Szerkesztve ]

(#73813) Geller72 válasza JamesBorg (#73812) üzenetére


Geller72
veterán

Külföldön pl. nagyon sok helyen használják őket permetezésre, szélerőművek lapátjainak ellenőrzésére, és atomerőművek betonkupolájának repedésvizsgálatára, a lidarral kiegészítve pl. dél amerikában így keresik az ősi településmaradványokat az esőerdőkben.

(#73814) JamesBorg válasza Geller72 (#73813) üzenetére


JamesBorg
friss újonc

Köszönöm! Új vagyok a forumban, nem tudtam hol keressem a választ, de megláttam. Ez segítség volt amit írtál. Kiindulásnak jó. Lényegében akkor megpróbálok elindulni a "repedések keresése", "magas szerkezetek részei, alkatrészek vizsgálata, - itt majd végig futom, mert szerintem *csak még nem ismerem* vannak olyan kötelező ellenőrzési feladatok (pl jogilag kötelező x évente) amiket ezekkel el lehet végezni": pl írtad, szélerőmű lapát, és akkor itt jut eszembe, pl toronydaru, vagy tévé torony, azaz magas szerkezeti dolgok dolgok, de akkor ezeket megpróbálom elképzelni, és kigyűjteni".

A mezőgazdaságba, hal, erdő, stb, még azért nem megyek bele, mert az most az sok lenne.

A lényeg hogy át kell rágnom magam államilag is kötelező, épület, erőmű, akármi, ahova hasznosítható lehet, és eddig alpinisták végezték (gondolom). Talán ez lesz az első irány. Mindegy, nagyon belementem.

Szóval tényleg köszönöm a válaszodat, mert felgyújtotta bennem a lámpát!

Köszönöm.

(#73815) Quaresma


Quaresma
aktív tag

Sziasztok. Pár villám kérdés: Ha megvan az engedély, akkor a két kitöltött nyomtatványt e-papír formájában kell benyújtanom az ügyfélkapun? Ezen felül a két eljárási díjat simán csak átutalom a megadott számlaszámokra? Erről ügyfélkapun kellene csatolnom egy bizonylatot? Köszi!

Ps: brunorbert

(#73816) SeniorTilla


SeniorTilla
veterán

Az milyen már, hogy a Mavic 3 RC-je lemerül, miközben a naplementét fényképezem. A drón ott van a közelben, pár méter magasan, és a táv kikapcsol. Na, most mi lesz...

Auto RTH-val a gép visszajön, és elkezd leszállni ahol felszálltam, a kocsi tetejére, de megáll felette 1 méterrel. A tetőablak tükröződése be szokta zavarni a leszállásnál, most is ez történt. Ott állok táv nélkül, a drón lebeg a kocsi felett, és nem történik semmi, nem tudok beavatkozni. Arrébb kellett állnom a kocsival, hogy a drón leszálljon mögötte :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73817) M_AND_Ms válasza Quaresma (#73815) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Igen. A nyomtatvány mellé az epapíron beküldöd azt is.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#73818) Grillo válasza SeniorTilla (#73816) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem a tablet merült le a Phantom4-nél egyszer, de mivel akku még bőven volt, és a kontroller is élt, simán stoppoltam mindent, átszereltem a telefonom, és lehetett menni tovább. MOndjuk ehhez az kellett, hogy tőlem mindössze 20 méterre volt a drón, és olyan 5 méter magasan, egy kihalt mező közepén. Ha nem látok rá, ez bizony bazi ijesztő lett volna (így is az volt). Szóval ja, nyagyon kell figyelni, hogy ne történjen emberi hülyeségből származó kár.

Az autón nem panaszkodik, hogy mágneses interferencia, és kalibrálni kell mindent mindig? Nekem a Saprk-kal, meg talán P4-gyel is arébb kellett mennem az autótól, pláne nem volt jó a teteje felszállásra.

(#73819) SeniorTilla válasza Grillo (#73818) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Van, hogy interferenciára panaszkodik, de csak ritkán. Általában simán fel lehet szállni róla.

Van egy leszállópadom, amit fel lehet tenni a tetőablakra és akkor nincs tükröződés. Csak szinte mindig itthon hagyom :)

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73821) Balbali


Balbali
újonc

Sziasztok! Véletlenül csöppentem ebbe a világba,kaptam egy Dji Avata-t goggles 2 - vel.Azt sem tudom eszik vagy isszák.Sikerult üzembe helyezni. Kérdesem ha minden jogosultság nélkül használom mondjuk egy szántóföldön milyen büntetésre számithatok? Még amit nem értek,hogy 400 méter után szètesik a kép a szemüvegben. Ha valaki tud segítsen, köszönöm!

(#73822) krokk válasza Balbali (#73821) üzenetére


krokk
senior tag

Hello, hát ha bírság akkor ha jól tudom 30e től indul de állítólag volt már 1m-ás bírság is, de az nem egy szántóföldön történt.
A szántóföld meg attól függ hol van.. reptér van-e a közelben stb.
Szerintem olvass utána egy kicsit, hogy a te drónodra pontosan milyen szabályozás illik, sajna én az Avatát nem ismerem,. de kamera van rajta szóval innentől már szinte biztos, hogy regisztrálni kell ha legálisan akarsz repülni.

A kép szétesés az gondolom valami zavar lesz a kommunikácóban, de valaki okosabb majd megmondja. Valami bezavar, vagy pl ha háttal állsz a gép felé az is ront a vételen, terepviszonyok, stb.

the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it

(#73823) SeniorTilla válasza Balbali (#73821) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Ahhoz képest egész jó cuccal kezded a műfajt, hogy azt se tudod eszik vagy isszák :)

Nyugi, a szántóföldön senki nem fog téged megbüntetni. Az Avatával a fák között, erdőben, parkokban, tisztásokon jó repülni, vagy a szántó szélén a fasorban, ahol van mit kerülgetni, körberepülni, átugratni, stb.

Magam is meg vagyok döbbenve, mit kibír ez a kis gép. Amit az enyém már kapott....

Ha elkezded a manual-ozást, akkor figyelj a súlypontra, mert könnyen a hátára borul a levegőben, ha hirtelen fordulót csinálsz. Ilyen szempontból az FPV sokkal jobb. Csak annál azonnal törik minden, ha leesik.

A kép szétesése 400 méternél, főleg tiszta, üres területen nem normális, csak ha akadály (domb, erdő, stb) van. Nálad gond lehet a rádióval vagy az antennákkal (a propellerkeret két oldalán lévő lábakban van a két antenna). Figyelj arra, hogy ha a drón felé nézz. Megpróbálhatod az FCC hack-et is, ezzel erősebb rádiód és több csatornád lesz.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73825) Balbali válasza krokk (#73822) üzenetére


Balbali
újonc

Köszönöm!

(#73827) Flexy90


Flexy90
senior tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, mivel nem vagyok otthon a témában.

Örökségből ránk maradt egy Eachine Aurora 90 Drón, Taranis X9D távirányító és egy FPV szemüveg amit szeretnénk eladni, de fogalmunk sincs mennyit érhetnek.

Tudnátok segíteni a beárazásban, illetve abban, hogy ezeket egyben vagy inkább külön-külön érdemes/egyszerűbb eladni?

Fényképeket ide töltöttem fel:
[link]

Nagyon szépen köszönöm előre is!

Xiaomi Fan

(#73828) Peaceliker válasza Flexy90 (#73827) üzenetére


Peaceliker
őstag

Távra rá kell nézni marketplacen mennyibe mennek most, az érték az egészben. Szemcsi szerintem 10,max 15, gép 15-20, akkuval töltővel talán +5 :R
Én legalábbis fityingekert tudtam kiszórni a modellezésem tavaly

"Oh my Goa'uld!"

(#73829) Flexy90 válasza Peaceliker (#73828) üzenetére


Flexy90
senior tag

Szia!
Köszi szépen!
A FB marketplacen 1db ilyen távot találtam 35e-ért.
Akkor meg is van az értéke :) Hol érdemes hirdetni Fb-on, hardverapron kívül?

Xiaomi Fan

(#73830) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Húsvétra hozott a nyuszi a gyerekeknek egy E99 nevű drónt förmedvényt. Pénzt nem adtam volna ki érte de a temu átb*szott, regisztráltam egy nyomatékkulcs készletért kezdő ajándékként aztán amikor már kész volt a regisztráció akkor írták, hogy sorry elfogyott és ez a drón tűnt még jó választásnak. Nos a drón megjött, használhatatlan, a távjában a 3 AA elemnek 2nél nincs is fém csatlakozó, be sem kapcsol, telefonos app meg egy förmedvény, irányíthatatlan kacat.

Tudtok ajánlani olcsón valami hülyebiztos kis drónt? Az összefoglalóban találtak már régiek, nem nagyon találok kaphatót.
Nem kell semmi flanc, se telefonos irányítás, se kamera.

Stabilan tartsa a magasságokat, meg lehessen irányítani precízen és ennyi.

Természetesen csak felügyelet mellett játszhatnának vele. Valami tipp?

Ezek közül esetleg valamelyik?
[Eachine E61H Mini]
[JJRC H36 Mini]
vagy innét valami?
[link]

(#73831) Geller72 válasza BaLee (#73830) üzenetére


Geller72
veterán

Ilyen ennyiért nincs. Ahogy dévó tikóban sincs önvezető funkció..a temut meg vizsgálja már a GVH is, egy műanyag hatos anyát sem rendeltem volna onnan soha. Kamu az is. De a h36 is jó választás, elég sokat bír, de kell hozzá legalább plusz 5 akksi, egy multi töltő, és kb. 2 garnitúra tartalék motor, prop szett. Már pici szélben is felejtős, de ennyiért ez van. Én is szeretnék egy ezres gsxr-t 50-ért, de nem adnak.. 😂 Asszem, átment. ;)

(#73832) Schaf válasza SeniorTilla (#73823) üzenetére


Schaf
tag

Csak a rend kedvéért...

Ha mégis 2024.01.01 után bárkit megbüntetnek a "szántóföldön", pl a távoli azonosítás hiánya miatt, akkor te itt mindenki előtt leírva átvállaltad a csekket ugye?

Nehogy ebből később vita legyen, hogy állítottál valamit, aztán visszatáncolsz. :)

[ Szerkesztve ]

"...A fénynél csak a közösségi hálókon terjedő hülyeség a gyorsabb...."

(#73834) SeniorTilla


SeniorTilla
veterán

UFÓT LÁTTAK DÉDESTAPOLCSÁNY MELLETT!

A Földönkívüliek a jól ismert gabonakörökkel jelezték ittlétüket. Madár, Pók, Madárpók, stb.


Csakis a levegőből készíthették! Mégse büntették meg őket... :P ;] ;] ;]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73835) SeniorTilla válasza SeniorTilla (#73834) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Szerk. :D :

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73836) Pulsar válasza SeniorTilla (#73835) üzenetére


Pulsar
veterán

ezekről nekem más jut eszembe :D
(Bocs a kis méretért, de nem találtam meg az eredetit, csak az instást)

(#73837) SeniorTilla válasza Pulsar (#73836) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Csak nem a kis Wall-E? :DD

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#73839) Pulsar válasza SeniorTilla (#73837) üzenetére


Pulsar
veterán

nem pont... :DDD

(#73841) Buda76


Buda76
senior tag

Sziasztok!
250g alatti drónnal akarok repülni, ehhez szeretném megtenni a mydronespace regisztrációt, de a goodID SMS verifikáció lehetetlen mivel nem küldi ki a kódot a telefonszámonra. Egyébként is az egész folyamat olyan ios-en (14 pro max) mint sajtreszelővel rejszolni. Van akinek már sikerült végigvinni almás készüléken?

(#73842) BaLee válasza Buda76 (#73841) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Nekem sikerült, de kb. 2 éve csináltam.

(#73843) Geller72 válasza Buda76 (#73841) üzenetére


Geller72
veterán

Nekem is 14 pro max-om van, legutóbb semmi gondom nem volt. Igaz, pár hónapja volt.

Azt próbáltad, hogy telóról az app.mydronespace.hu oldalról csinálod meg? Uaz, mint appból, csak minden os-en működik.

[ Szerkesztve ]

(#73845) cd334 válasza Schaf (#73844) üzenetére


cd334
tag

Kedves Schaf!

Akkor áruld el kérlek, hogy lakott területen belül, mondjuk Budapest XX. kerületében mi kell egy 40g whoop reptetéshez(FPV) a saját kertemben. Mindig csak a lakott területen kívült szajkózod.
Mert itt van a kutya elásva.

Hogy lehetwk jogkövető tisztes állampolgér?

Köszi!

Eladó drónos cuccaim: https://www.kwadmarket.hu/author/danielczigany/

(#73847) MaCS_70 válasza vandor01 (#73846) üzenetére


MaCS_70
félisten

A vita személyeskedős oldala ugyan nagyon nem tetszik, de egyeértek azzal, hogy a jelenlegi szabáyozás, annak ellenére, hogy volt és lehetne sokkal rosszabb is, erősen megkérdőjelezhető.

Mondom ezt úgy, hogy jó néhány, drónnal okozott szamélyiségijog-sértési ügyem volt már, tehát értem a probléma lényegét.

Azzal úgymond hivatalból egyet kell értenem, hogy a szabályok mindenkire vonatkoznak, de a jelen állás szerint senki se csodálkozzon azon, ha azokat sokan nem tartják be.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#73848) Geller72


Geller72
veterán

A személyeskedés szerintem is kerülendő, sértő és amúgy sem old meg semmit sem. Ha lehet, akkor mellőzendő..

A szabályok, azok megvalósítása szerintem is a kezdetektől fogva nálunk egy bürokratikus, logikátlan baromság a mai napig.
Viszont:
-Lakott területen kívül, ha nem tiltott légtérben repülsz, és ott sem egy magánterület felett, normál esetben a kutya nem cseszeget. (Azaz ha van valakinek mondjuk egy külterületi birtoka, épületekkel, pl. egy tanya).
-Lakott területen belül kell az eseti. Ez logikus lenne, ha nem lenne ez is ennyire macera.
-Otthon, a saját telkeden ha woopozol, a kutya nem foglalkozik veled.
Ésszerű, logikus gondolkodással semmi bajod nem származik belőle. Nem egyszer gyakoroltam nálunk a faluban, az üres focipályán, a polgármester engedélyével versenyre, napokig (FAI licenszem is van) legalább 2x voltak ott rendőrök, de soha nem vegzálni, csak nézni, csodálkozni, mint a többi nézelődő. Szoktam kérni esetit, mindig ugyanoda, aminek az egyik része belóg a faluba, ahol lakom, mert onnan szállok fel, mindig megkaptam.
Szóval szerintem mindennek ellenére azért élhető a dolog.

(#73849) MaCS_70 válasza Geller72 (#73848) üzenetére


MaCS_70
félisten

Ezzel az eseti légtérhasználattal csak az a baj, hogy a meteorológi még nem nőtt fel hozzá -- és nem is fog, mive ez lehetetlen.

Én a saját telkemről, házamról szeretnék dokumentálási célú, illetve szép képeket készíteni -- de ezt gyakorlatilag nem tehetem meg legálisan. Még úgy sem, ha ez egész környékkel lebeszélem.

Jogalkalmazási szempontból ez egyébként egy nagyon rossz állapot. Van ugye egy szabályozás, amelyet sokan nem tartanak be, és a be nem tartása nem csak általános, hanem észszerűen indokolható is. Ez pedig a szabályozás hizelességét rontja, nemis kicsit. A legszebb ezen a területen az, amikor már maguk a jogalmazás őrei sem veznek komolyan ilyen helyzeteket, tehát mondjuk de facto jogszabályellenes döntési gyakorlat alakul ki. (Éppen tegnapelőtt vettem részt egy erről szóló vitában, igaz, más területen. De eleve a felvételkészítés dróntól függetlenül is ilyen téma.)

MaCS

[ Szerkesztve ]

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.