Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wargabe
csendes tag
35-ös pánthelymarót tudna valaki ajánlani lamimált forgácslaphoz? Magamnak szeretném marni sablonnal, a lapszabászaton körülményeskednek. Nem mindig a megadott tavolsagra marják, maceras utána szerelőtalpak pozicionálása.
Vídia betétes konkrét típus érdekelne.
Debrecenben tud valaki konkrét boltot ajanlani? Köszi -
tamáspapa
aktív tag
ja ez 54195 T J-nek szól, bocsesz
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Készítettem egy asztal vázat hegesztett zártszelvényből (40x40x2). Erre szabattam egy 18as bútorlapot ami lesz a fedlap. Milyen megoldással rögzítenétek a bútorlapot a vázra? Fúrás/csavarozás volt a tippem, de nincs ötlet mivel. Sima "facsavar" fogja a fát de a zártszelvénybe megfelelő fogást biztosít? Hogy szokták ezt jól megoldani?“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”
-
wargabe
csendes tag
válasz kicsi kecske #54204 üzenetére
Én úgy csinaltam,hogy a zartszelveny aljara furnek egy 10mm-es furatot, a felső részere mondjuk 5mm-t.
Egy 4x18as lencse fejű csavarral lehet rögzíteni. -
Z0mbi
senior tag
Draga nagyerdemu!
Olyan mutatvanyt kene toljak amihez nem a legideealisabb a felszerelesem.
Kene kis segitseg hogy erdemes es hogy nem.21mm retegelt kozepere fogok egy lyukat es egy bemelyedest csinalni felsomaro befogasara szolgalo femlapnak.
Igen, ha most lenne masolo gyurum akkor ezt a 4 eves gyerekem kezebe is odaadnam (viccelek, nem. Azt a megoldast se nezzuk le)
De nincs gyurum. A triton gyuru keszlete unimaxnal 40000ft. Most nem fer bele.Ottlet: festekmaszkoloval leragasztom a bemelyedes hatarvonalat. Rarajzolom a vonalat. Csinalok egy keretet amin fut a felsomaro es a talpat hasznalnam tavtartonak. Viszont ehez nagy keret kell (nagy a talp ) ezert nem rajongok ezert az ottletert. Ekkor tisztito maroval leszedem az anyagot a bemelyedeshez. Majd nutmaroval kiszedem a kozepet, ennek nem kell tuelesnek lenni. A lap besullyeszteset viszont szeretnem nagyon pontosra csinalni mint kedves pacman_123 kollega tette a sajat incra lapjahoz.
Vagy megcsinalom a kis dewaltommal amihez van egy gyuru... de abba csak 6 os egykeses nutmaro van. Max azzal gyok kettovel vegigmegyek a konturon. a belso reszt meg a nagy maroval leszedem.
Van e ottlet mas megoldasra? (van nutmarom, tisztitom, felul gorgos masolom/letisztitom, falcolom, es sok mas ami erre alkalmatlan)
-
IsKol
csendes tag
Ha van másolód akkor nem nagy dolog...
Készíts egy keretet a fémlap külső méretére ami megvezeti a marófejet majd a közepét kivágod dekopírral.
Amennyiben kisebb az átmérője a másoló maródnak mint amit szeretnél marni a felfogatáshoz akkor teszel egy "betétet" a keretbe és mész vele még egy kört...
A keret szélessége olyan legyen, hogy a maród kényelmesen felfeküdjön rá.[ Szerkesztve ]
-
pacman_123
tag
Ha megvan a pontos helye, percek alatt "kilecezed" 2 oldalas ragasztóval
Érdemes úgy ahogy IsKol javasolta, tegyél belülre is lecet és akkor sokkal biztonságosabb is lesz a marás. Nem linkelem be az én beépítésemet, privátban megírtam neked korábban. Ott láthattad az első pár képen, én is így csináltam, és nem kerül sokkal többe (anyagban és időben sem).Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar
-
Z0mbi
senior tag
válasz pacman_123 #54213 üzenetére
igen, az eskuvoi kepeim konyvtarat kitoroltem es a te projected kepeit raktam oda... viccet felreteve tobbet nezegettem ezeket az elmult hetekben
-
Z0mbi
senior tag
válasz pacman_123 #54213 üzenetére
-
Caldera1
tag
Üdv Mindenkinek!
WPC elem 3-as falvastagságú zártszelvényre csavarozásakor letört a fej. Kb. 1.5 cm csonk meredezik ki Elő volt fúrva, előtte vagy 40 csavart már behajtottam. Tudom vannak csavarkiszedők, de nem tudom, hogy önmetsző csavar esetén használhatók-e sikerrel? Természetesen ilyen fúrógép tokmányába befogni technika eleve reménytelen.
Valamiért megszorult... és amikor ki akartam tekerni eltört a fej
Köszönöm előre is, ha tudna valaki segíteni. -
mdk01
addikt
-
-
tamáspapa
aktív tag
köszi
-
csudri
őstag
Tegnap osszeraktam colos deszkabol egy komposztalot, ha kap egy sima lenolajkencet azzal letudom a kezelést?
Anno a gyerekek homokozojahoz Tetolt+lazurt ajanlottak a festekboltban, de amit kaptam Tetol az belteri, meg nagykabol tetoszerkezeten kivul semmire nem kennem ra az alapjan, ami ra van írva. -
T J
tag
válasz tamáspapa #54225 üzenetére
Közben gondolkoztam még rajta, és jó lenne látni egy alaprajzot róla.
Mivel valami trapéz formát szeretnél, így lehet hogy kettőnél több oldalt is L-profilból kellene csinálni, mivel egy áthidaló két szomszédos oldalba is beleülhet. Akkor viszont a 10x10-es lábon módosítani kéne, hogy mindkettő fel tudjon feküdni rajta.
És a13-as összekötőkkel áthidalandó távot is jó lenne tudni. Ha hosszabb mint 2 méter, akkor inkább magasabb legyen.csudri:
Lehet hogy a biokertészek ezért megköveznek, de szerintem egy olcsó ásványi motorolaj ideális erre a célra. -
kapu2006
tag
válasz csudri #54226 üzenetére
Tök mindegy mivel. Ha fenyő, elrothad.
Akácból csináld, de még jobb venni műanyagot.
Vagy maradék horganyzott trapézlemezből.
Régen nem építettek neki falat. Ástak egy gödröt és mindent bele. Dinnyehéjtől a döglött kutyáig. Pár év és kihordták a földre. Egy dolgot nem szabad. A disznótrágyát. Attól lóbogaras lesz a terület. Attól meg megjön a vakondok. :-)[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
-
-
kavalkád
aktív tag
-
-
okezsoke
tag
Kedves Klubtagok!
Gardrób projektem a fiókkészítés fázisába ért.
450x403 mm-es fiókokat kell készítenem 8 db-ot.10 mm-es nyír rétegelt lemezt választottam.
Az első leszabása után meg kellett állapítanom, hogy a dekopírral tényleg nehéz egyenesen vágni és főleg gyorsan dolgozni
Kérdésem, hogy érdemes-e körfűrészbe beruházni, vagy tudtok-e más megoldást ajánlani?
Visszaolvasgattam és úgy láttam még az asztali körfűrész is nehéz ügy, igen drága és még akkor sem 100%-os.
Nálam ráadásul nincs műhely, tehát valamilyen kézi megoldásra van szükség.
Vagy maradjak a dekopírnál, ez van, legyek ügyes és türelmes?A segítségeket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz okezsoke #54235 üzenetére
én ilyet a lapszabászatban levágatom, ha van rá kapacitásuk akkor 5 perc alatt megcsinálják az egy táblás munkát (ha náluk veszed az anyagot). van ahol felvágnak hozott anyagot is, de annak nem tudom mennyi az átfutási ideje.
de vehetsz körfűrészt is ha sokat akarsz vagdosni, de ahhoz kell valami vezető is. -
őstag
válasz Haugland #54234 üzenetére
Túl sok tapasztalatom nincs, de ezeket pl. tudom, hogy vannak, illetve ahogy láttam mikor legutóbb ezügyben keresgéltem, a hagyományos fűrészáru méreteket megkapod BSH-ból is.
Annyi, hogy lehet érdemes rendelni, vagy lebeszélni a hosszméretet, mert korábban amikor nekem kellettek 8m szálak SOS-ben, akkor azt mondták, meg kell vennem a komplett 13.5m szálat, mert nem tudnak mit kezdeni a lehulló (5.5m!) anyaggal. Nem tudom ez mennyire általános, és mennyire függ attól, hogy látták rajtam, hogy úgyis megveszem, mert kell.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
troszti
aktív tag
válasz okezsoke #54237 üzenetére
Szia!
Én egy Makita SP6000J merülőfűrészt vettem ugyanerre a célra (rétegeltlemez táblák felvágása), 1900-as sínnel. Hibátlan gép, nagyon szépen lehet vele dolgozni, egyenlőre a gyári lapot használom vele, nem érzem indokoltnak a váltást.
Csak ajánlani tudom, szerintem megéri a beruházást.fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
tamáspapa
aktív tag
Alaprajzom még nem végleges, csak azt tudom, hogy a legnagyobb áthidalandó távolság 2,5 m. A függőleges pallók egymástól mért legnagyobb távolsága (egy negyed körívnyi területet fedek be, a pallók sugár irányban lesznek, a legnagyobb távolságuk egymástól a körív mentén (fal) lesznek) 0,5 m.
Milyen keresztmetszetű palló legyen? Pl: 6*12 vagy 6*14 cm? Borovi vagy luc? Esetleg boroviból 6*12, vagy a lucból 6*14 ? Vagy a lucból is elég 6*12 ?
A terhelés (max 2 felnőtt alvó súlya) a faltól befelé kb. 1 m-től indul a kör középpontja felé, mivel a ferde tető miatt a szélek nem használhatóak.
[ Szerkesztve ]
-
V8TommY
tag
Sziasztok,
a szennyestartó kosár felfüggesztésére szolgáló valami eltötört. Csináltam róla egy képet.
Esetleg tudja valaki segítene abban, hogy a képen látható alkatrészt milyen néven és hol keressem?
Előre is köszönöm!
http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
eax1650
aktív tag
válasz V8TommY #54245 üzenetére
Szia!
Nem tudom, milyen szerszámaid vannak.
Elég egy kombinált fogó, megy egy nagyobb olló.
A hegesztéssel leég jó darabon a festék.
Én hajtanék egy bilincset lemezből, pl. konzervdoboz oldalából, ami visszahajtva körbe öleli a rudat. Még a sörös doboz is meglepően erős! Egy szöggel is kilukaszthatod.
Vagy jó a lidis babkonzerv csípős kolbásszal.
Nem muszáj csípősnek lenni![ Szerkesztve ]
Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest