Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Új hozzászólás Aktív témák
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Műhelybe szeretnék csinálni ilyesmi gurulós kocsikat. A kérdésem az lenne, hogy csinálhatom 18-as bútorlapból, vagy érdemesebb/tartósabb lenne rétegelt lemezből?
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
válasz kozgab #48870 üzenetére
Értem, köszönöm!
Az első inkább ilyen szerelős asztal lenne, csak fiókokkal, amibe el tudom tenni a szerszámokat. A munkafelület mindenképp rétegelt lemezből lenne. Viszont lehet akkor már csinálom az egészet rétegeltből, mellé nem nyúlhatok vele
Milyen vastagságúból ajánlott csinálni? 15-ös elég lehet vagy kell a 18-as?fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata az Aldis Titanium+ asztali körfűrésszel? Ha jól látom ez gyakorlatilag egy Einhell TE-CC 2025 UF. Az egyik Aldiban most 90.000 Ft-ért adják, akciósan, 5 év garanciával. Az ennél olcsóbb kategóriákat nem tartom túl precíz gépeknek, de ilyen 100-120 ezer forintnál nem szeretnék többet költeni.
Mi a véleményetek, rámehetek erre a gépre, vagy van esetleg valami jobb javaslatotok ebben az árkategóriában?fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
válasz kozgab #48896 üzenetére
Igen, pont ezt olvastam én is, hogy a TE sorozat már alu öntvényes, nem ez a lemez csoda... Illetve ennek a vezetője is már 2 ponton, azaz elöl-hátul is rögzül. Plusz ami még tetszik ebben, ez az összecsukhatóság, ami az esetemben egy kis plus előny.
Mivel tud amúgy többet ez a mindenhol emlegetett DeWalt, kétszer annyiért?
-
troszti
aktív tag
Ha már így feljött ez a téma. Szerintem a lidl-ös kicsit túl van árazva, nem?
Vannak látszólag hasonló gépek, jóval olcsóbban. Vagy ezekről rosszak a tapasztalatok?
Pl ezekre gondoltam:
Güde GNTS 12 ~12.500 Ft
Scheppach ASP 15 ~14.000 Ft
Shop-Vac Super 1300 INOX ~13.000 Ftfiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
válasz Kiscsőke #49007 üzenetére
De ez megér 2x annyi pénzt?
A tartály méretét még talán megérteném, de többen azt javasolják hogy ezek a gépek elé kell egy ciklon+hordó/tartály, ergó mindegy mekkor a porszívó tartálya..
A garancia meg megint nem előny, mert 2x annyiért csak 3 évet kapsz, míg a többire 2 év van, azaz ugyannyi pénzből 4 év garanciád lesz.De ez persze csak az én meglátásom
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Elszívót szeretnék venni, de elég tanácstalan vagyok Tudtok ajánlani valamit? Egyenlőre egy asztali körfűrészhez, szúrófűrészhez és egy excentercsiszolóhoz használnám. Közeljövőben bejönne szerintem egy felsőmaró is a képbe... Árban egy 20-asnak örülnék a legjobban, de max 40 rá a keret.
Köszönöm előre is
-
troszti
aktív tag
válasz kapu2006 #49323 üzenetére
Parkside porszívó 25-ért volt mostanában. Gondolkoztam azon, de végül nem vettem... Vannak ezek a nagyobb légszállítású elszívók, pl a Scheppach HA 1000. Ez beleférne még a keretbe. Vagy ennél is komolyabbra gondoltál? Mi amúgy a baj a porszívó és asztali körfűrész párossal? Miért kevés hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
válasz kozgab #49326 üzenetére
Szia!
Ha az OBI-s vállalható, akkor akár szóbajöhet egy Kärcher WD 3 P. Valamennyivel erősebb (190 mbar helyett 210 mbar) és olcsóbb is (35k helyett 32k), ja és tud fújni is. Hátránya, hogy 3,5 méteres cső helyett csak 2m-t adnak hozzá, kisebb a tartálya.
Szerinted?
-
troszti
aktív tag
válasz kozgab #49334 üzenetére
Ja akkor azért lehet már cska pár áruházban kapni...
Karcher légmennyiség: 68 l/s. Ez nekem nem sok mindent mond...
Egyedül ez a 2 méteres szívócső aggaszt kicsit, nyilván nem az asztali körfűrésznél lehet ez gond, hanem a kéziszerszámoknál.
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Ilyesmi szegmensvonalzóval van valakinek tapasztalata? A gyári gyakorlatilag használhatatlan, kéne valami normális... Itthon is kerestem, jó lenne ha nem kéne rá várni egy hónapot, de nem nagyon találtam semmit.
-
troszti
aktív tag
válasz coopeer #49399 üzenetére
Itt vagy egy másik fórumon ezeket a fűrészlapokat ajánlották régebben:
"Freud hosszvágó lapok:
21LU1C 0100 - FREUD körfűrész D:250x3,2x30 Z=22 - 10 950 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (váltó, bevonatolt pasztásan zajcsillapított változat)21LP20M025 - FREUD Pro körfűrész D:250x2,8x30 z:24 - 8 040 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (teflon bevonatos)
Freud keresztvágó:
21LP40M025 - FREUD Pro körfűrész D:250x2,8x30 z:60 - 10 720 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (teflon bevonatos)És ha bútorlapot is vágsz: Freud bútorlapvágó:
21LU3F 0200 - FREUD körfűrész D:250x3,2x30 Z=80 SS - 19 520 Ft+Áfa/db - Raktárról kapható (bevonatolt, pasztásan zajcsillapított változat)"Nekem is be kéne szereznem valamit, keresztvágásra, meg bútorlapra is... Lehet beruházok egy LU3F-re
Ja és a körfűrésszel majd ugye nem az erkélyen fogod nyomni?!
-
troszti
aktív tag
Ha már így feljött a téma, a munkalapok illesztésénél mi a véleményetek/tapasztalatotok erről a Mason's Miter megoldásról? (a magyar megfelelőjét sajnos nem ismerem) Inkább külföldön láttam eddig, itthon nem tudom mennyire használják, de nekem valamiért szimpatikusabb mint a hagyományos 45 fokos vágás.
-
troszti
aktív tag
válasz Grizzlu #50512 üzenetére
Én a SKYDD fakezelő olaj-at használom vágódeszkákhoz. Külföldi oldalakon keresgéltem, és mindenhol a Mineral Oil-t javasolják, hogy ez a leg-Food-Safe-ebb
-
troszti
aktív tag
válasz liszi70 #50572 üzenetére
Wikipédia:
Mineral oil is any of various colorless, odorless.... .....Other names, similarly imprecise, include white oil, paraffin oil, liquid paraffin (a highly refined medical grade), paraffinum liquidum (Latin), and liquid petroleum. Baby oil is a perfumed mineral oil.
Szóval rakhatod azt a nagy összegű fogadást
Legközelebb akkor a gyogyszertárba veszem, köszi a tippetfiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Egy komódot szeretnék készíteni rétegelt lemezből (először bútorlapból terveztem, de mikor kiszámoltam a költségeket, rájöttem, hogy rétegeltből olcsóbb lenne, szóval miért ne csináljam abból ). A kérdésem az lenne, hogy a fiókokat (~500x370x130mm) készíthetem e 12mm-es rétegeltből, vagy ajánlott a 18mm-es vastagság ott is?
-
troszti
aktív tag
4 db 500x370x130 mm-es fiók lesz.
A bútorlapnál az élfóliázás dobta meg eléggé az árat. Pontosítok, kb ugyanannyiból jövök ki két 18mm-es és egy 12mm-es 1525x1525-ös táblával mint bútorlap+fóliázás. Csak lesz maradékom, amiből csinálhatok még ezt azt
-
troszti
aktív tag
válasz liszi70 #50602 üzenetére
Régebben én vasaltam a fóliát, de elegem lett belőle, nagyon sok idő elmegy vele. 2mm-es ABS-t csak a felső lapra szoktam kérni, a többire 0,4-est.
Természetesen a korpuszt 18-a rétegeltből csinálom, itt a kérdés csak a fiókokra szólt. Csapolni szeretném amúgy, pont ez tetszik a rétegeltbe, bútorlapnál ugye ilyen lehetőség nincs(#50603) generatoros
Szerintem is ormótlan és én is úgy gondoltam hogy elég a 12-es, de megerősítést vártam, amit megkaptam, köszönöm(#50607) Z0mbi
Nekem tetszik a rétegelt, és az is, hogy ki tudok próbálni más technikákat, amiket bútorlapnál nem tudtam eddig alkalmazni.
Szívem szerint dióból csinálnám, de ahhoz még tanulnom kell, meg kicsivel több szerszám is kelleni fogfiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jó párhuzamszorítót/táblásító szorítót (vagy hogy hívják [ezt] ) megfizethető áron?
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Kézi körfűrészt szeretnék venni táblák (rétegelt lemez, bútorlap) nagyjáboli darabolásához, hogy kezelhető méretben az asztalin a tényleges méretre vághassam. Mit javasoltok? Belépőszint, középszint érdekelne, Festool még várat magára
-
troszti
aktív tag
válasz thyeby #50958 üzenetére
Köszönöm.
Ezt a masszívabb talpas Makita HS6601J -t néztem élőben, elég meggyőző volt és az ára is egész baráti
Nézelődtem ezen az oldalon, és találtam egy egész szimpatikus körfűrészt, vezetősínnel: Bosch GKS 55+ G körfűrész L-BOXX-ban + FSN 1600 vezetősín
Mit gondolsz, gondoltok, ez mennyire lehet jó választás? Megéri a ~kétszeres árat, vagy jobban járok ha csinálok a makitához egy "vezetősínt"[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Lidl/Aldis körfűrészt akartam először venni, de sajnos hónapok óta nincs náluk... Nagy valószínűséggel miután vettem valamit, utána heti újságban szembejön velem egy...
Vegyük a Maikitát, egy egyedileg készített vezetősínt, és egy jó lapot. Ezzel ha néha kellene kész méretre vágnom, akkor nem tudnám abszolválni? Esetleges nagyob darabokra gondolok, amiket nem tudnék - vagy csak körülményesen - az asztalimmal levágni..
-
troszti
aktív tag
válasz thyeby #50988 üzenetére
Kéne keresnem egy normális lapszabászatot itt a környéken (Veszprém). Megérdeklődtem az egyik helyen, ahol a bútorlapokat szoktam vágatni, és akik 2-3 hétre vállalnak megrendeléseket, bruttó 800 Ft/m2-ért szabják fel a rétegelt lemezeket.
Egyébként egyetértek azzal amit írsz.
Az egész nálam onnan indult, hogy szeretnék kicsit ismerkedni a rétegelt lemezzel, és általa kipróbálni, gyakorolni különféle technikákat, műveleteket (lapolás, csiszolás, felületkezelés, stb.) Az idő jelenleg nem annyira számít, mert nem az a célom az egésszel, hogy minél gyorsabban végezzek vele. Szerszámot viszont mindig próbáluk úgy választani, hogy az ne kelljen egyhamar lecserélni.
Azonban lehet tényleg elengedem ezt az otthoni tábla vagdosást és inkább kifizetek érte valamennyivel több pénzt, a többi műveletet így is tudom gyakorolni..fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
Lidlis merülő nyáron volt, de a vezetővel voltak fenntartásaim és ezért végül nem vettem meg.
Hobbista vagyok, és egyenlőre magamnak, családnak és ismerősöknek készítek bútorokat bútorlapokból, amiket lapszabászatban vágatok le. Rétegelt lemezzel ahogy fentebb írtam kicsit tovább szerettem volna lépni, új dolgokat kipróbálni.
Abban viszont igazad van, és amibe nem gondolok bele, illetve nem nagyon tudok, mert nincs benne tapasztalatom, hogy egy ~1,5x1,5m-es táblát pontosan vágni a földön, háát valóban nem a legegyszerűbb feladat..
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Korpuszszorítókkal kapcsolatban kérdeznék újra. Mint gondoltok erről a Bessey-ről? Árban egész jó.
Illetve első körben ezt a Piher PRL 80-as szorítót néztem ki. Árban még éppen határeset, de a Bessey 2000 Ft-tal olcsóbb..(mindkettőből 600-as méretet néztem)
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
-
troszti
aktív tag
válasz liszi70 #51220 üzenetére
Sajnos nem mindenhol érhető el az automatikus magyar fordítás.
Gondolom úgy működik, hogy ha valaki (akár a feltöltő) elkészít egy feliratot akár a saját nyelvén (vagy más nyelven), akkor azt a Google már tudja fordítani minden nyelvre.
-
troszti
aktív tag
-
troszti
aktív tag
válasz generatoros #51246 üzenetére
Rendben, köszönöm az infót. Gyanús volt nekem is ez az ember, de akkor most már megbizonyosodtam, hogy jobb inkább kerülni.
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a szorítóval kapcsolatban?
IGM Korpusz szorító - 600 x 80mm
A Bessey-hez, amit kinéztem, nagyon hasonlít, csak az IGM van raktáron, és olcsóbb is
-
troszti
aktív tag
válasz thyeby #51338 üzenetére
A linkelt szerszamtar.hu oldalon néztem, máshol itthon nagyon nem találtam (jó áron). Kértem tőlük rá ajánlatot, remélem emberi időn belül tudják beszerezni
Maradok akkor a Bessey-nél, nekem már ez is kicsi gyanúsan “olcsó”, de gondoltam adok neki egy esélyt, úgy mondja mindenki hogy a Bessy az Bessy
Milyen lehet ez az IGM 5000 Ft-ért...fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
Polctartó csapok helyeit szeretném felsőmaróval kifúrni. Bementem pár helyi (veszprémi) üzletbe marószárat venni, de nem jártam sikerrel. Neten is keresgéltem, de elvesztem kicsit Mit ajánlotok erre a feladatra? 6, 8 mm-t fogad a felsőmaróm.
Illetve ugyanitt akkor már 8 mm-es tiplik kifúrására is keresek marószárat.Előre is köszönöm
-
troszti
aktív tag
válasz indianjoe23 #51951 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, tök jó ez a sablon, amint lesz rá lehetőségem, megcsinálomfiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
A tiplizést szeretném kiváltani, vagy valamilyen módon javítani a jelenlegi folyamaton, mert nem annyira termelékeny, és nem is 100%-ban pontos.
Lapostiplimarón gondolkoztam, de a Festool dominója is nagyon bejön, csak rohadt drága
Igazából szívesen maradnék a tiplizésnél, mert szeretem, csak kéne valami eszköz, amivel gyorsíthatom és pontosíthatom a folyamatot.Várom a javaslatokat, észrevételeket, bármit
-
-
troszti
aktív tag
Sziasztok!
DEWALT DW682K vs MAKITA PJ7000J lapostiplimaró közül melyik az ajánlottabb?
-
troszti
aktív tag
#52041 epmd ; #52043 Gabika75 köszi a válaszokat.
A dewaltnak jobban tetszik a magasság állító része, nem tudom hogy hívják, kicsit pontosabbnak tűnik mint a makitáé. Persze lehet a makita is pontosan beállítható, csak talán kicsit több időt igényel. Kérdés hogy ezt mennyire használja az ember. A makitának viszont kicsit jobban tetszik a kialakítása, meg a hozzáadott makpac koffer is bejön Mondjuk ~13 ezerrel drágább is, szóval annyiért, sőt még olcsóbban veszek használtan egy ilyen koffert, ha annyira akarok
[ Szerkesztve ]
-
troszti
aktív tag
Mafellnél azért jóval olcsóbb egy Festool Domino, azzal pedig simán tudsz úgy játszani oldalirányba, mint a lapostiplimarókkal.
Amúgy nagyon gondolkozom egy Domino-n, sokkal pontosabbnak, és egyszerűbben használhatónak tűnik, mint a lapostiplimarók. Plusz nekem ami nagy előnynek tűnik, hogy csavarmentes kötéseket is tudok vele csinálni. Lapostiplimaróval ezt nem tudom annyira elképzelni..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest