- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
torzo
őstag
Üdv.
Elszívó építéséhez gégecsövet hol érdemes keresni? A villamossági kereskedésekben kaphatók alkalmasak?
kösz
-
hzsolee
őstag
válasz
Stylewars_kp #53646 üzenetére
Gyerekzár...bingó. Nyereményed beváltható a legközelebbi boltban. Mond, hogy én fizetem
-
hzsolee
őstag
válasz
st6969 #53639 üzenetére
Mert nem.... Szerintem egyre gondolunk pax szekrényben. Sógornőméknél van az említett üveges/tükrös, anyósnál meg sima fehér ajtós verzióban. Volt szerencsém segíteni az összerakásában. Szerintem olyan mint egy piros traktor. Szép szép, de otthonra nem kéne...
Ezt magam hoztam össze, kb egy százas volt. Nem mondom, hogy nincs ikeás cuccunk, de köszönöm szépen inkább építek blummal, héfelével stb...
-
st6969
őstag
Én ezen L vasak segítségével fogattam oda a falhoz úgy, hogy raktam távtartót (csavaronként egy kb. 10cm hosszú PVC cső darabot
. Nem (csak) a fal egyenetlensége miatt, hanem az pont az északi fal, és ha nincs légrés, könnyen bepenészedik mögötte. Első évben majdnem ki kellett dobni a hátfalat.
-
válasz
razorbenke92 #53636 üzenetére
A szekrény teljesen vízben van, sajnos a falak nem egyenesek, ami a beépített szekrény mellett is tetten érhető a szoba másik végénél. Alul passzentos, fölül pedig van kb 2cm-es rés, még egy kicsit vésni is kellett a falat, mert annyira trehány munkát végeztek annak idején. (11 éve épült társasházi lakás)
Az oldallapon van egy L vas, aminek segítségével lehet hozzárögzíteni a falhoz.Gondoltam, hogy az ikeás holmik nem nevezhetőek minőséginek, (bár engem jópár ikeás dolog teljesen jólkiszolgál) most azonban kellett egy gyors, occó, ideiglenes megoldás. Winner_hun kolléga készített minőségi bútorokat a lakás többi részére ígyvan mihez viszonyítani.
-
st6969
őstag
válasz
hzsolee #53637 üzenetére
"Ja, meg eleve nem veszünk ikeást."
De miért nem? Nálam 2db 200x236x60cm-es PAX szekrény van egymás mellett. Így összesen 4m-es gardróbszekrény monstrum van a hálóban, igényesen néz ki, 4db nagyon masszív tolóajtóval, amiből az egyik full tükrös. ~10 éve van meg, az egyik legjobb beruházás volt szerintem. Darabja 150eFt körül volt akkor, most nem tudom, mennyi (konyhagépek vásárlása miatt anno egy promóció miatt az egyik ingyen lett
)
-
A fő kérdés, hogy jelenleg vízben (függőben) van e. Általában persze a fal szokott inkább elmenni, de érdemes megnézned.
A hátfal a szokásos vékony farost lemez? Hol szeretnél rajta fogást venni amivel a falhoz húzatod? Csak mert a hátfalon könnyen átszakad a csavar.
Gyerekszobába való szekrényeknél (ahol magas a mászás veszélye) adnak egy heveder darabot, amivel a falhoz lehet csavarozni változó távolságban, és van erre egy kerek lyuk a hátfalon, amin keresztül eszközölhető, amikor a szekrény már a helyén van.
Persze az ékelés két irányban is kényszerez, csak azzal több a macera. -
Sziasztok,
adott egy kiváló IKEA-as Pax szekrény, a kérdésem az volna miként érdemes megoldani a képen látható helyzetet, ha szeretném a szekrény felső sarkát 1-1 csavarral a falhoz rögszíteni? Rakjak valamifél éket a szekrény és a fal közé, vagy a szekrény alján található 1-1 állító csavarral emeljem meg egy kicsit az elejét? A szekrényre kerül még egy ajtó is így gondolom, hogy gondot jelenteen, ha valamennyire "deformálódna" a téglatest alak az emelés okán.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
kapu2006
tag
válasz
imyourfriend #53632 üzenetére
A kérget vakard le róla, mert tele megy rovarral.
-
imyourfriend
őstag
Köszönöm szépen a segítséget Urak, elhalasztom akkor jövőre a projektet. Elraktam az alapanyagot a pajtába, még hozok hozzá szerintem.
-
Gabika75
csendes tag
válasz
imyourfriend #53627 üzenetére
Szia!
Én menetes szárat használtam, méretre vágva. Mindkét oldalt anya, alá nagy átmérőjű alátét, süllyesztve. -
pali923
aktív tag
válasz
Ha most vágtad ki a fát, akármilyen is, nem célszerű pár napot várni vele, inkább 1-2 évet.
A fűrészelt részre meg a nyárfa az egyik legkevésbé alkalmas, nem fogja bírnia vizet. Az akác meg szeret mozogni később is. Megcsinálhatod ezt a projektet ebből az anyagból, de nem lesz hosszú távú beruházás.
Az átmenő csavaros megoldás valószínűleg működni fog, de némi oldalirányú mozgás benne van a pakliban. Ha csapolod, annál stabilabb lesz. -
kapu2006
tag
válasz
Tedd szeles árnyékba. Jövőre megépíted belőle a hintát.
-
imyourfriend
őstag
Üdv!
Elnézést a bepofátlankodásért, kiötlöttem egy tervet és szeretném megvalósítani. Adott hozzá egy [link] elképzelés illetve vágtam hozzá erdőnkből alapanyagot [link] . Ugyan ebből nem jön ki az egész, illetve kell hozzá fűrészelt árú pl nyárfából az ülőkének. Akácfák 180cm egy, többi 200-220cm körül vannak 15-20cm átmérővel kérgezve. Magasságban 160-170cm körül szeretném elhelyezni az áthidalót, kérdésem az lenne kötéshez milyen módszert ajánlotok? Kivésem a két A-A tartónál a fák találkozásait, szélességben 160cm-re gondoltam így két ember bőven elfér. Átfutó csavarokkal rögzítsem, esetleg belső kulcsnyílású, vagy van erre valami speciális megoldás? Köszönöm! (Kell várjak vele pár napot, ugye nem most van az akác vágási ideje, hanem novemberben, most tiszta víz még a fa)
-
civicfan
tag
Helló! Az elektromos festékszórókkal van valakinek valami tanácsa, javaslata, ajánlása?
Köszi! -
ViktorSz
tag
válasz
kavalkád #53622 üzenetére
A bostitch nem feltétlenül rosszabb/gyengébb sőt,ha puhafával dolgozol,akkor kifejezetten előnyös a gyengébb szögbelövés.Nekem pont a videóban mutatott típus van és a 40-es szeget maxra feltekerve az erősségét,lazán belövi a tölgyfába is,csak rendesen ellen kell tartani.
-
kavalkád
senior tag
szög/kapocsbelövők vennék. néztem ezt a videót és úgy látom a Maki jobb választás, de sajnos már nem kapni sehol, a Bostitch meg árban már túlmutat azon amit rászánok.
tud valaki ajánlani olyan levegős belövőt ami max. 30 EFt és meg van vele elégedve? -
Stylewars_kp
őstag
Nem áztam be. Gerenda nedves lett, de nem penészedik. Esett az eső nem tudott haladni. Közben egy másik melóval tökölt. Még a kúpcserepek is kellenének fel. Kúpalátét már fent van. 5 emberével 2 nap alatt felraknák. 2 héten belül jön a vakoló. Aztán Én már nem akarok látni kopasz cseréplécet.
-
IsKol
csendes tag
válasz
generatoros #53618 üzenetére
Hát a templomtoronyra daru kell
-
IsKol
csendes tag
válasz
Stylewars_kp #53617 üzenetére
A legfontosabb, hogy a fólia bizonyított, nem áztál be!
A cserépléc meg kiszárad, majd újra megszívja magát nedvességgel és ez így meg tovább... -
generatoros
tag
válasz
Stylewars_kp #53617 üzenetére
Szerintem ebben a száraz időben sok kár nincs belőle.Az egy másik kérdés, hogy 10m2 cserép felrakása miért tart ilyen sokáig?
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok,
Ácsom megcsúszott a melóval. Kb 10 nm-re nem rakta fel a cserepet. Mennyire árthatott a lécnek ha már kb 1 hónapja nincs lefedve? Kb 1 hét múlva befejezi.
-
Megelőztél.
Igen, én is hasonlóra jutottam. Bár én nem a talpra szerelnék valamit félig, hanem az ajtó síkjára egy magasító lapot tennék (hdf, rétegelt, stb), a szegőléc kiállásának megfelelő magasságban. Így már rátehető a marógép az ajtólap szintjéig süllyesztett késbeállítással, és az sem baj, ha a kés belemar a magasító lapba.
-
válasz
pacman_123 #53612 üzenetére
Köszi, megkérdezem őket is!
-
pacman_123
tag
válasz
liszi70 #53611 üzenetére
Végső esetben felhívhatod hétfőn reggel Homokit. Ugyan Miskolcon van hozzád legközelebb boltjuk, de a webshopban látok többféle 450-es fékes sínt, hátha van raktáron is nekik, és ha máshol nincs, lehet megéri elautózni a comcédba érte. Én nem fékes, teljes kihúzású 500-ast vettem náluk többször, az üzletben van elég szép választék.
-
IsKol
csendes tag
válasz
liszi70 #53609 üzenetére
http://www.simonbutor.hu/
nekik nincs?
a 3 db = 3 pár? -
válasz
pacman_123 #53607 üzenetére
"egy sima nútmaróval le lehetne szedni, a síkot az ajtó lapja adja"
Nem értem..... Hogy? Ezen gondolkodok, mióta olvastam a kérdését. Marógéppel hogy tudja leszedni? Ha az ajtó lapja adja a síkot, ahogy te mondod, akkor a sík alá fog bemarni a kés. Hogy tudja az ajtó síkjával szintbe marni a léceket?
Én biztosan gyalulnám, és/vagy csiszolnám.
Más: Bajban vagyok, kellene gyorsba hétfő, max keddig 3 db. ilyen fióksín Egerbe. Szerintetek mi a leggyorsabb beszerzési lehetőség? (A sima megrendelés sajnos csak szerda délután érne ide, de nekem legkésőbb kedden be kell szerelnem.)
-
kavalkád
senior tag
válasz
pacman_123 #53607 üzenetére
igazad van, szerintem megint félreértettem a feladatot. azt hittem csak le akarja törni az éleit. ahogy te is mondod, ha teljesen leszedi akkor előjön körbe egy rés, mivel pont azt hivatott eltakarni.
-
pacman_123
tag
válasz
kavalkád #53606 üzenetére
De egy sima nútmaróval le lehetne szedni, a síkot az ajtó lapja adja. Vagy nem?
Engem sokkal jobban érdekel, hogy mi lesz ha leszedi (most mindegy hogy maróval, vagy gyaluval vagy csiszolóval). Ezek a díszlecek nem tömörek, keresztmetszetben, igaz? Vagy nem mindegyik az (?) Nincs előttem most egy sem.
Nem lesz ott valami nem kívánt "rés" a léc meg az ajtó lapja között ha a síkot eléri?
Nem teljesen értem hogy miért nem szedi le egy az egyben a díszlecet. Emlékszem, "modernizálni" szeretné az ajtót. Csak még az nem teljesen tiszta, mitől modernebb ha csak egy részét szedi le a díszlécnek
Bár ez ugye már ízlés kérdése, az meg nem lehet vita tárgya.
-
kavalkád
senior tag
-
pacman_123
tag
"Az 5x5-ös stafni félbevágását gondolom asztali fűrésszel végezted, nem sima kézi kör/szúrófűrésszel, igaz?"
Na közben lejárt a szerkesztési időkörlát, de: igen. Csak anyagspórolás végett, de persze lehetne lecet kapni ilyen vastagságban külön is. De akár a tetőléc is jó, ahogy Pali is írta.
-
pali923
aktív tag
válasz
pacman_123 #53601 üzenetére
de tényleg jobban néz ki, még ha senki nem is látja rajtuk kívül...
Az osb elvágva amúgy is elég éles tud lenni, nem csak a kinézet miatt jobb így. Minden esetre én is meglepődtem. -
pacman_123
tag
"Jól látom, hogy élfóliáztad az osb lapokat?"
Ne én. Faterék
Mert "ingyen" volt, az OBI-ban csinálták.
Az egész úgy volt, hogy megkértek csináljak nekik egy ilyen "mini kamrát" abba a fordulóba.
Mondtam jó, bízzátok ide, majd én megveszem a faanyagot. Nem egészen OSB-ből gondoltam hanem vmi olcsóbb, ~18-as táblásított fenyőből. Meg az 5x5-ből. Hát fater önállósította magát, mert szerinte az ígéret és az általa megjelöl holnapután már eltelt, és:- megvette a 15-ös OSB-t, mert mondták hogy jó az polcnak (jó persze, csak nem 1m fesztávra és nem teli befőttes- meg piásüvegeknek, meg lisztnek, cukornak, krumplinak).
- Meg akkor már élvédőzzük le... Mondjuk mikor megláttam nem hittem a szememnek
de tényleg jobban néz ki, még ha senki nem is látja rajtuk kívül...
Végülis azzal a kereszt-merevítéssel bírja, de anélkül a saját súlyától megsüllyedt kicsit 1 méteren. A mélységre most nem emlékszem, de mivel igen szűk a lépcsőforduló, nem hinném, hogy 30-40 cm-nél mélyebb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Futás, futópályák
- Temu
- Milyen házat vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest