Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#54251) kavalkád válasza V8TommY (#54245) üzenetére


kavalkád
aktív tag

szakmába vágó kérdés :)

(#54252) Utka válasza kavalkád (#54251) üzenetére


Utka
tag

Igen de ITT ;]

Víg napot polgártárs! Nem értek a lovakhoz.

(#54253) V8TommY válasza eax1650 (#54250) üzenetére


V8TommY
tag

Szia!

gányolás helyett inkább vennék egy teljesen új, ugyanilyen alkatrészt ahelyett, hogy emiatt egy teljesen új fürdőszobabútort csináltassunk.

Mindegy, írtam egy-két bútorszerelvényeket forgalmazó boltnak hátha.

Azért, köszönöm a tippet! A csípőset szertjük. :)

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#54254) V8TommY


V8TommY
tag

.

[ Szerkesztve ]

http://www.phmegbizhatosag.atw.hu/ - V8TommY felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#54255) okezsoke válasza kapu2006 (#54242) üzenetére


okezsoke
tag

Köszi az infót. Esetleg olcsóbb sokfogú is jó lehet? Láttam azért 10 ezer alattiakat.

(#54256) okezsoke válasza troszti (#54243) üzenetére


okezsoke
tag

Köszönöm a tippet. Nekem ez most kicsit soknak tűnik, egyelőre egy pénztárcabarátabb megoldást keresek. Persze az út végén valószínűleg érdemes lesz jó szerszámokba fektetni...

(#54257) runner 125


runner 125
nagyúr

Sziasztok,

Lapostiplimaró ügyben kérdeznék.

Szeretnék összerakni néhány bútort bútorlapból itthon. A kérdésem roppant amatőr. Gondolom a tizen, huszon, harminc, negyven ezer körüli új gépek felejtősek.

Mégis mit érdemes megvenni belőle? Teljesen őszinte leszek, ha készen vagyok velük, eladnám a masinát. Tehát ebből fakadóan érdemes mondjuk a klasszik Lamello gépet megvennem használtan 80-90 körül?

Vagy a Bosch, Makita, Dewalt vonal használtan mennyire vállalható lapostiplimaróból?

Köszi!


"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#54258) pali923 válasza runner 125 (#54257) üzenetére


pali923
tag

Nekem sokkal régebbi Lamello van, mint amire gondolsz (szerintem én is ugyanazt a hirdetést láttam) :) és azt használom nagy örömmel, pedig van itthon egy tizenhuszonezer forintos is, mindegy is milyen. Szóval nem jársz vele rosszul még talán el is tudod adni jó áron.
Vagy: láttam ma éppen egy keveset használt DW-t is 62.000-ért. Próbáld végiggondolni, mennyiért lehet eladni egy jobbfajta gépet használtan, lehet, hogy azon sem buknál sokat. El tudom képzelni, hogy egy DW vagy Makita is használható, bár mindegyiket olvastam már szidni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#54259) generatoros válasza runner 125 (#54257) üzenetére


generatoros
tag

csak jótanács! Ha a herendi hiéna hírdetését láttátok mind a ketten Palival, akkor erősen nem ajánlott a pofa. Itt a fórumon is ki lett tárgyalva pár éve.

(#54260) kavalkád válasza runner 125 (#54257) üzenetére


kavalkád
aktív tag

próbálj ki egyet valahol mielőtt veszel, én kaptam egyet nem rég, névtelen de működik, viszont sehogy sem állt kézre az, hogy a fogantyú a géptestre van szerelve, vettem olyat anim ez a fogantyú a talphoz van rögzítve, nekem ez a megoldás sokkal jobb, könnyebb megtartani pozícióban. ez sem egy márka, de teljesen pontosan teszi a dolgát.

(#54261) generatoros válasza kavalkád (#54260) üzenetére


generatoros
tag

ha nem titok melyik márka ez amit vettél.

(#54262) kavalkád válasza generatoros (#54261) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nem titok, Powerplus POWX1310. dettó ugyanaz mint a Workzone, PorterCable vagy a Silverline, egy kaptafa mind.
az egyetlen ami nem tetszik benne, hogy a mélységállítója nem a 3 standard méretre + a teljes mélységre van osztva, hanem 0, 2, 4, 5, 7, 12 és 19mm-es mélységekre, ez így elég idétlen. megfogadva az itteni tanácsokat 20-as lamellóval csinálom a bútort, ahhoz meg pont jó a 12-es, szóval egyelőre nem zavaró, csak fura.

update: itt egy jó kis összehasonlító videó, különböző tipusokról.

[ Szerkesztve ]

(#54263) epmd válasza runner 125 (#54257) üzenetére


epmd
tag

Nekem Bosch van 18 éve.Sok tízezer marás után még olyan mint amikor vettem,nem kotyog lötyög,kicsit karcos de még mindig pontos. :) Viszont ha régit veszel ügyelj rá hogy legyen hozzá még alkatrész.Nekem most hasalt el mind a két Bosch 20 év után egyszerre,de egyikhez sincs már alkatrész. :((

(#54264) T J válasza tamáspapa (#54244) üzenetére


T J
tag

2,5m-ig jó a 15x5, csak akkor ne vágd le belőle a járófelület vastagságát, hanem a végeiből alul vágjál ki, hogy ennyivel lejjebb üljön bele az L-profilokba.
A két szélső meg ha fontos, hogy az alja síkba legyen a többi összekötővel, akkor vagy azokat is ugyanígy, és tetejére ráragasztasz egy járófelület vastagságú, fél palló szélességű lécet, vagy 20x5-ösből csinálod, és akkor választhatsz is, hogy az összekötőkkel, vagy az L profilokkal legyen síkba az alja.

A luc is megfelel, lehetőleg szárított.
Jó lenne, ha egyengetővel és vastagolóval gyalulnák, és nem többfejessel, mert az lemásolja a görbeséget.

(#54265) generatoros válasza kavalkád (#54262) üzenetére


generatoros
tag

köszönöm

(#54266) epmd válasza epmd (#54263) üzenetére


epmd
tag

Ja,felsőmarók haltak be. :B

(#54267) kavalkád válasza epmd (#54266) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nézz szét, lehet valamelyik más gyártó mai tipusa ugyanolyan mint a te régi Bosch-od, nekem az előbb említett nagyon régi nevenincs lamellázómból hiányzott az egyik visszahúzó rugó, mint kiderült egy az egyben ugyanaz mint a mai Einhell lamellázók, ahhoz pedig van alkatrész (általában).

(#54268) qqzs válasza runner 125 (#54257) üzenetére


qqzs
őstag

Miert kell lapostipli butorlapbol keszult butorhoz? Mindenutt ragasztod?
-------------------------
mas
meglepodve tapasztaltam hogy lehet a rubio kemenyolajat venni itthon is. De mielott elcsabolnek a sok videoban latott kulfoldi csodaolajnak milyen alternativat hasznaltatok. Ketkomponensu kemeny olaj.

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#54269) epmd válasza kavalkád (#54267) üzenetére


epmd
tag

Elektronika kellene hozzájuk de már nem rendelhetők mert rég kifutottak.

(#54270) T J válasza kavalkád (#54262) üzenetére


T J
tag

Hiányolom a tesztből a milwaukee-t, pedig az ott őshonos (hihetetlen, hogy egy értelmes videót nem találok róla), vagy a mafellt.

(#54271) KaraDani


KaraDani
addikt

Sziasztok!
Parkside asztali körfűrész 40 ért használható kategória otthoni hobbi felhasználásra kezdőként, vagy az olcsóbbak általában felejtősek? Ha igen, miért?

(#54272) hzsolee válasza qqzs (#54268) üzenetére


hzsolee
őstag

Miert kell lapostipli butorlapbol keszult butorhoz?
Én kb 0 csavarral rakom össze az ilyeneket. (Max konfi csavar, ha szét kell szedni esetleg) Konyha korpusz is 0 csavaros, és köszöni jól van, pedig van benne cserép bőven. Rendkívül igényes amikor "reisser" csavarral van összehányva.... :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#54273) B_I_G válasza hzsolee (#54272) üzenetére


B_I_G
tag

" Rendkívül igényes amikor "reisser" csavarral van összehányva.... :D "

ez egy örökösen visszatérő téma az összes asztalos forumon....
az aki dominozza/tiplizi/lamelloza csak a korpuszokat mindig meg van győződve róla, hogy az ő szekrényei sokkal magasabbat minőséget képviselnek

(#54274) liszi70 válasza hzsolee (#54272) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Rendkívül igényes amikor "reisser" csavarral van összehányva...."
Már bocs, de miért lenne attól "összehányva"? Nem ettől függ az igényesség. Látszó helyen és színfához nem használunk csavart, ez nyilvánvaló, de például laminált konyha-korpusz nem látszó helyén mi okból szívassuk magunkat több munkával és költséggel járó megoldással, ami ráadásul csak roncsolással bontható? :F

[ Szerkesztve ]

(#54275) hzsolee válasza liszi70 (#54274) üzenetére


hzsolee
őstag

Mentségemre, én csak saját részre készítek ilyesmit, kicsit talán az általad megfogalmazott érvek/mentalitás miatt is. Ezért engem nem nyomaszt a költséghatékonyság / idő / szivassuk magunkat / nem látszik, kinemszarjale stb...
Meg azért valljuk be, a költséghatékonyság oder cigány munka elég közel tud lenni egymáshoz....

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#54276) sörösló válasza KaraDani (#54271) üzenetére


sörösló
aktív tag

Gyári állapotában nemigen. Lóg, lötyög, nincs rendesen beállítva, az egész szerkezet gyenge. Ha van kedved és időd, lehet belőle használható gépet csinálni. Merevíteni kell az egészet, a lemezasztalt átalakítani ( nekem laminált padlóból van a teteje), kell bele egy lágyindító, és még sorolhatnám. De ezzel együtt azt mondom, hogy kevés pénzből ez az elérhető megoldás. A következő, használható kategória 100-300 ezer pénzbe kerül. Sokan dicsérik a Bosch GTS-t, ami alig több mint 100 ezer, de azért ezen is kell picit faragni. Kell még néhány használható lap hozzá (10 ezer/db-nál indul) nekem a Pilana lapok váltak be. Sok függ az igényektől és az anyagiaktól, ezt neked kell eldöntened.

(#54277) hzsolee válasza B_I_G (#54273) üzenetére


hzsolee
őstag

Akkor szerinted a bútorlap élébe/ középrészébe (ahol amúgy is lazább az anyag) behajtott 4*x méretű csavar fog akkorát mint egy beragasztott lamelló/dominó/ tipli, (ahol a ragasztás erősebb mint maga az anyag), és csak ezekkel a csavarokkal összerakva, van olyan mint egy dominózott, akkor több kérdésem nincs..... Amúgy a minőség nem ezt takarja, mert ettől még lehet nagyon szarul összerakni.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#54278) NeoPampalini


NeoPampalini
aktív tag

Kaptam apámtól egy nem mai darab Makita gérvágót (LS-1030), van valakinek tippje arra, hogy milyen lágyindító cuccot lehet/érdemes ebbe beszerelni? Guglival nem lettem okosabb.

Hiába "csak" 1.380 W, indításkor állandóan lecsapja a biztosítékot, így kábé használhatatlan. Sajnos a villanyóránál még nem történt meg a modernizálás, ott a fő biztosíték egy ki tudja mikori 15 amperes darab.

(#54279) hzsolee válasza NeoPampalini (#54278) üzenetére


hzsolee
őstag

Ha meg tudod oldani egy ilyen szerintem jó lesz.
Ha nem vágod a villamos részt, akkor van dugaljas megoldás is.

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#54280) varsam válasza runner 125 (#54257) üzenetére


varsam
őstag

Kezdő asztalosként én egy Dewalt-ot vettem, összeraktam vele a konyhám, egy komódot, gardróbot, ágyat stb, köszöni szépen jól van és szépen, pontosan lehet vele dolgozni beállítás után. (írtam róla ide pár gondolatot, vissza tudsz keresni ha érdekel).

Mi kollégával arra jutottunk, hogy a laminált lapokból készült bútorokat minden esetben lamellozzuk, ahol látszana csavar ott csak ragasztva, ahol nem, ott ragasztás nélkül, + csavarral rögzítve. A lamello már csak azért is jó, mert adja a lapok illesztését pontosan, csavar meg összefogja és kész.
Csavarral is ugyanolyan stabil, könnyebb szerelni, nem kell várni amíg szárad a ragasztó és nem kell hozzá két tucat pillanat szorító. Ezen kívül bármikor bontható, módosítható. Tény, hogy ilyet ritkán kell csinálni ha már kész a bútor, de a konyhánk szerelése közben volt, hogy jól jött, mert pakolás közben megsérült az egyik lap. Így csak azt az egyet kellett cserélni, ami a csavarok miatt két pillanat volt és nem kellett szétverni / szétfeszíteni az egész korpuszt.
De mint írtam, ahol látszódna, ott csakis ragasztva minden.

[ Szerkesztve ]

(#54281) kavalkád válasza hzsolee (#54277) üzenetére


kavalkád
aktív tag

az tervezési hiba, ha olyan elemre esik a terhelés amit az élébe behajtott csavar tart.
én kifejezetten örültem, hogy csavarozva van a konyhabútor amikor a vízcső megadta magát és ki kellet cserélni az elázott elemeket.

(#54282) kavalkád válasza hzsolee (#54279) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ilyet vettem én is az asztali körfűrészbe, teljesen jól műxik.

(#54283) st6969 válasza sörösló (#54276) üzenetére


st6969
őstag

Szia,
engem nagyon érdekelne, hogy hogy tuningoltad fel azt az asztali fűrészt, különös tekintettel a merevítésre, a laminált padlós asztalra, a stellerre, stb...
Én azon gondolkodom, vágatok rá egy bútorlapot, és akkor lesz egy sík asztal legalább (mert alapból az sem az...), de hátha van egyszerűbb megoldás...
Nincs esetleg egy képsorozatod a módosításokról? :R

(#54284) hzsolee válasza kavalkád (#54281) üzenetére


hzsolee
őstag

Na, akkor mégegyszer, aztán szerintem hanyagoljuk a dolgot. -Kollega felvetette, minek lamelló a bútorlaphoz.
-Erre írtam a reisseres összehányást, ami nálam ezt jelenti, csavarral, ohne tipli...

-aztán jöttek sporóljunk, meg a demilyenjószétszedni

Nyilván ha szétszedősre tervezi az ember, akkor van csavar. (De van tipli/domino/lamello is) Ha igényesen van kivitelezve a csavarozás akkor szerintem még látható helyen is oké, mert néha elkerülhetetlen. A gardób nálunk is ilyen, mert nem is tudtam volna a szobába bevinni. De az is tiplis, lamellós, excenteres, konfirmátoros, apámf@sz@, stb. De, a konyhaszekrény korpusz pld nem. Lamello ragasztva, hátfal bemarva, tűzve ragasztva. Stabil mint Deák Bill...
Nálam a 0 tipli, 4-es reisser csavar, oszt' jóvan megoldás volt a gond. Erre gondoltam az első hsz-ben.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#54285) pacman_123 válasza hzsolee (#54279) üzenetére


pacman_123
tag

Ahogy hzsolee írta, az a lágyindító teljesen jó lesz. Még én, elektronikai analfabéta is be tudtam szerelni (igaz, egy Metabo gérvágóba), ezen lengyel videó alapján (lengyelül sem tudok :) ):
https://www.youtube.com/watch?v=YoX4Ic4OeeA

Hmm, ezt Pampalininek szántam, de tán így is észreveszi ....

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#54286) tamáspapa válasza T J (#54264) üzenetére


tamáspapa
aktív tag

Köszi :)

(#54287) civicfan


civicfan
tag

Helló! Hallottam valahol hogy fagittet fűrészporból és valamilyen ragasztóból lehet előállítani! Tudja valaki milyen ragasztó kell hozzá?
Köszi!

(#54288) pacman_123 válasza civicfan (#54287) üzenetére


pacman_123
tag

Gittnek épp nem gitt lesz, de sima faragasztóval és fűrészporral "szokás" kijavítani repedéseket, kisebb illesztési hibákat. Értelemszerűen a fa saját csiszolatporával összekeverve a ragasztót. Ennél a focilabdás projektnél pl gyakran kellett ez a technikát alkalmaznom (vége felé látod, pl itt).

Én legtöbbször D3-as ragasztót használok, pl ilyet.

Nem tudom erre gondoltál-e.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#54289) norbi99hue


norbi99hue
újonc

Üdv! Lucfenyő ajtókat festenék beltérre. Obi kicsit szőrösek is! Asztalos ismerősöm mondta hogy ha szép felületet akarok csiszoljam le a létező összes csiszolópapírral kezdve a P150-től P2000-ig! Neten külföldi oldalon meg azt írják, a puhafát P150 P180 P220 sorrendben csiszoljam le (festést közte végezzem el P180 után) Akik tapasztaltabbak a luc csiszolásában mit gondoltok erről?

(#54290) mrhero válasza civicfan (#54287) üzenetére


mrhero
tag

Amit éppen használsz fára. Nyilván ne technokol legyen, hanem valami konkrét D1-D4 faragasztó. Burkolók meg a lakk+fűrészpor kombóra esküsznek általában.

(#54291) liszi70 válasza mrhero (#54290) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Burkolók meg a lakk+fűrészpor kombóra esküsznek általában."
Mégcsak burkolónak sem kell lenni hozzá, én is inkább ezt javaslom. :D
civicfan:
Tapasztalatom szerint a ragasztó-fűrészpor jobban besüpped száradáskor, mint a lakk-fűrészpor, és lakkal szebb is lesz. Spaklival benyomkodva púposra kell hagyni valamennyire, hogy ha szárad, ne menjen a fa szintje alá.

[ Szerkesztve ]

(#54292) civicfan válasza pacman_123 (#54288) üzenetére


civicfan
tag

Próbáltam faragasztót, csak a lazúr nem fedi le! Ez a gondom
Köszi!
(#54290) mrhero
Lakkal összekeverve meg nem gondoltam hogy megfogja, lazúrral bekeverve megpróbálom, abban is van egy kis lakk!
Köszi!

(#54293) pacman_123 válasza civicfan (#54292) üzenetére


pacman_123
tag

"Próbáltam faragasztót, csak a lazúr nem fedi le! Ez a gondom"

Akkor kezdhetted volna ezzel :)

Azt azért nehéz elérni hogy javítás ugyanolyan szerkezeti tulajdonságokkal bírjon, mint maga a natúr fa. A lazúr beívódik, a ragasztó nem engedi -> sztem ez "jogos". De sztem a lakkal kevert sem engedi majd beívódni. A lazúr nem ilyen felületre való.

De megfesteni magát a javítóanyagot jó ötlet lehet. De hogy "láthatatlan" legyen a javítás .. ez függ a fa eredeti színétől is, sötét, vagy világos. Világos fát pl tapasztalatom szerint sokkal nehezebb "láthatatlanul" javítani.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#54294) KaraDani válasza sörösló (#54276) üzenetére


KaraDani
addikt

Köszi a részletes választ, ezek alapján passzolom, kezdőként ez nem lesz nekem való. Majd elgondolkodok, egy jobb minőségű darabon később.

(#54295) runner 125 válasza qqzs (#54268) üzenetére


runner 125
nagyúr

Ha egy mód van rá igen, szimpatikusabb az a megoldás a korpusz elemek kapcsán.

varsam

Köszi, ránézek arra is!

generatoros

Ezt nem ott árulják, egy fiatal srác árulja, 80-ért.

pali923, kavalkád
Köszi az infot!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#54296) NeoPampalini válasza KaraDani (#54294) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Arra a 40-re még vagy 200e pénzt rá kell dobni, ott már lehet nézelődni. :D Nemrég megtaperoltam az Obi-ban egy zöld Bosch cuccot (PTS 10 asszem), hát, nem győzött meg.

Most egy Dewalt DWE7492-QS-en gondolkodom, semmi sallang meg csilli-villi. Árban kb. ugyanott van a Bosch GTS 10-XC, azt is jónak mondják, mondjuk nekem kicsit macerásnak tűnik az a csúszóasztal-az-asztalban megoldás.

(#54297) NeoPampalini válasza pacman_123 (#54285) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

Szuper, köszi. :)

@hzsolee: neked is köszi! :D

(#54298) pacman_123 válasza NeoPampalini (#54296) üzenetére


pacman_123
tag

"a Bosch GTS 10-XC, azt is jónak mondják, mondjuk nekem kicsit macerásnak tűnik az a csúszóasztal-az-asztalban megoldás."

Én lassan 5 éve nyúzok egy ilyet, semmi macerát nem találtam vele. Persze csak ha arra használják amire tervezve lett :) 3m hosszú tölgyfa pallót valóban macerás lenne vele mondjuk leszélezni vagy keresztvágni. Kisebb darabok kereszt- vagy szögvágására teljesen jó. De ha véletlenül nem tetszik vagy súlyosabb darabot nyiszatolnál, csinálsz hozzá egy csúszóasztalt magadnak, mint sokan mások (pl én is).
A szögvágó kiegészítő az lötyög a nútban, de melyik ilyen gépnél nem ... én kitapasztaltam hogy milyen állásban van rendesen 0 (90) fokban, mindig úgy teszem vissza. Vagy veszel hozzá olyan szögvezetőt aminek excenteres görgőkkel állítható a passzossága. Kínából is lehet ilyet, meg nevesebb gyártótól, pl az Incrától is beszerezhető, utóbbitól vastagabb pénztárcával.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#54299) Caldera1 válasza hzsolee (#54279) üzenetére


Caldera1
tag

Nekem a Hikoki C8FSHG-hoz jó lenne a lágyindítás, de gondolom akkor a gyári gari ugrik :U , mert igaz, hogy csak 1100W, azét csak ránt egyet indításkor.

(#54300) T J válasza civicfan (#54292) üzenetére


T J
tag

Ragasztóval és lakkal is lehet keverni a faport, csak másra való.
Ragasztóval ott érdemes, ahol tartania is kell, pl repedés, vagy egy elrontott, kotyogós csapolás helyrehozása (már nem én szoktam ennyire elrontani :D , hanem javítottam már ilyen széket, régi ablakszárnyat...). Esztétikai javításra nem való, mert van egy szürkés beütése, lassan köt, sokat zsugorodik (ahogy írták előttem) és csiszolni is rossz, olyan mint a radír.
Esztétikus javításhoz (már amennyire lehet esztétikus egy javítás) a lakkos verzió a jobb, de nem akármilyen lakkal. Oldószeres SK, vagy nitró, ami nekem bevált. Csiszolni ezt se olyan könnyű, mint a tapaszokat, mert ezek fedőlakkok. Hátrány, hogy van egy sárgás színe ezeknek a lakkoknak. ~1nap után csiszolgató, ha nem vastag a javítás. A vizes lakknak nincs színe, de azzal lassabban szárad meg. Lakkbenzinessel meg nyugdíjba mész, mire megszárad, ezért nézd meg milyen oldószere van a lazúrodnak. Kérdés még, hogy van-e benne elég kötőanyag, mert ha vékony lazúr, akkor nem biztos.
Amúgy én az alapozó lakkréteg után szoktam kikenni, akkor nem lesz foltos a kikenés miatt a pácolás.
Legkönnyebb a tapaszokkal dolgozni, ha találsz megfelelő színben (pl milesi ecostukko, esetleg boróka).

norbi99hue
Hacsak nem magasfényű polírozott felületet akarsz, amin a legyek elcsúsznak, akkor 2000-es szemcse ide nem kell. 120-as szalag (de gondolom ez a gyárban már megvolt), 220-as rezgő, alapozó festék, 320-as rezgő (nútokba 150/180-as szivacs), fedő festék.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.