Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
woodworm
veterán
válasz
runner 125 #54147 üzenetére
Én mondjuk a vezetővonalzót szélesíteném. Ha meg van stabil munkaasztal, az ajtólapot nem függőleges helyzetben rögzíteném, hanem kb. 30-35°-os szögben.
-
pali923
aktív tag
válasz
generatoros #54141 üzenetére
Annak idején a panelban szintén valamilyen papírrácsos, furnéros bejárati ajtónk volt, a földszinten laktunk. Egy ismerős kárpitos nagyon-nagyon jutányos áron megcsinálta nekünk párnázottra, mint azok a bizonyos párttitkári ajtók. Ha számokban kéne kifejezni, hogy mennyivel javult a hangszigetelés, az epszilon jut eszembe. Erről ugyanis azt tanultam a közgázon, hogy ezt a matematikusok a végtelenül kicsi számok elnevezésére használják.
Az ablakos gumicsíkok cseréje után viszont azt tapasztaltam, hogy a jobb légzárás sokat számít a hanggátlásban is.
Hogy aztán a háromszoros árú automata küszöbsín jobb-e, főleg, hogy háromszor jobb-e, mint az olcsóbb, erről sajnos nincs tapasztalatom.De nagyon örülnék neki, ha valaki kipróbálná, és leírná itt nekünk.
-
pali923
aktív tag
válasz
runner 125 #54142 üzenetére
Én "bátran" megoldottam ezt egy felsőmaróval 3 ajtón is, és még van kettő sínem, csak nem volt időm rá.
Az ajtót felállítottam fejtetőre, és a munkaasztalomhoz rögzítettem. Mellészorítóztam egy combosabb deszkát, hogy ne tudjon billegni a maró. Aztán felálltam az asztalra (nagyon stabil, szerencsére), és sok lépésben, türelmesen csináltam. Az elsőt még egy viszonylag kicsi és régi Skil géppel 8-as spirálmaróval, aztán vettem Tritont, és 12-es marót is. Azzal azért könnyebb és gyorsabb volt.
Otthoni körülmények között kb. hasonló az egyetlen követhető és biztonságos megoldás, valamilyen állványhoz rögzíteni, és felülről marni. -
mrhero
tag
válasz
Atomgeszi #54139 üzenetére
Esetleg lapostipli maróval. Nem próbáltam még nút marást vele, hátha valakinek van már tapasztalata. Boschnál van olyan konstrukció, amit billenteni kell nem pedig befele nyomni. Ez talán alkalmassá teszi nútok marásához. Persze inkább lapon, mint élen. Ha elég nagy a felület, hogy fel tudd fektetni az ajtót és marad plusz felület, amivel meg tudod vezetni a gépet, akkor azzal egyszerűbb szerintem, mint felsőmaróval. Viszont itt is fontos, hogy több fogásból, nem egyszerre a teljes mélységig.
-
B_I_G
tag
válasz
12mm szárral van olyan nútmaró amivel be tudsz menni 20mm mélyen.
egy szélesebb talpat csavarozva gépre + alulról a szerszám nemhasznált részét körbeburkolva, több fogásból, ÉSSZEL... sztem meg lehet csinálni
ill én már megrendeltem hozzá a szerszámot, mert a közeljövőben többet is kell csinálnom. -
runner 125
nagyúr
válasz
..én nem vagyok asztalos, de szerintem is jobban jársz, ha elviszed egy műhelybe.
Home made felsőmaróval qrva necces ezt megoldani pusztán józan ész mentén átgondolva. Ugyanis az ajtó alsó éle / vastagsága 5-6 cm-nél nincs több, mindenképpen valamilyen "vezetőt" /toldót kellene rápillanatszorítózni az ajtók síkjára, h a felsőmaró ne "billenjen ki" ha húzod végig, mert szerintem necces a marón lévő gyári vezetőt ennyire közel engedni a késhez, félő h kibillenne és akkor nagyobb kár lesz, mint haszon.
Más felől ha nincs 2 méter fölött emelvényed, akkor az ajtót valami asztalra felhelyezve lehetne rajta csak dolgozni, ami megint kényelmetlenebbé teszi a mutatványt... -
generatoros
tag
-
Atomgeszi
nagyúr
Kedves Asztalos kollégák, ki mivel állna neki otthon beépíthető automata küszöböt kimarni ajtó aljából?
Felsőmaró megfelelő erre a célra?
-
mrhero
tag
Nem orvosi rendelő szintű ajtót szeretnék, de ezt te is sejtheted.
Van három tényező:
1, méhsejtrácsos CPL ajtó
2, olcsóbb automata küszöb
3, drágább, a léghangokat jobban szigetelő automata küszöb.A kérdés az lett volna, hogy hogyan tudom megállapítani, hogy az 1-3 kombó hatásosabb, mint az 1-2 kombó. Ergó érdemes-e beruházni a drágábbra. Amennyiben az ajtó jobban gátolja a hangokat az 1-2 kombinációban, mint a küszöb, akkor még érdemes váltani a drágább köszöbre, annak ellenére, hogy az ajtó nem egy csúcsminőséget képvisel. Amennyiben az ajtó már elvérzik az 1-2 kombinációnál, tehát a küszöb jobban szigetel, mint az ajtó, akkor nem érdemes megvenni a drágábbat.
A korábbi kijelentésed alapján, azt feltételezed, hogy az ajtó a szűk keresztmetszet az 1-2 kombinációban. Csak azt szeretném tudni, hogy ezt mire alapozod, mert számomra ez közel sem ennyire egyértelmű.
"Attól, hogy drágább mozgóküszöböt veszel a hang ugyanúgy átmegy, ugyanis az ajtód nem lesz vastagabb."
-
válasz
kavalkád #54127 üzenetére
Én kerestem/keresek kompresszort. Köszi, ezt már linkelték, de két bajom van vele. A nagyobb, hogy igazából olajmenteset szeretnék. A kisebb, hogy nem jön be ez a rátekeréses tömlő-módszer, f@szságnak tartom. Ok, lecserélhető spirál-tömlőre, de ott marad a tartályon az a felesleges tömlőtároló ballaszt.
-
kavalkád
senior tag
szereztem egy lapostipli marót, a kérdésem az, hogy mennyivel mélyebb hornyot kell marni mint a lamella mélységének fele?
-
kavalkád
senior tag
ki keresett kompresszort mostanában? paraméter alapján nem rossz.
-
Z0mbi
senior tag
-
pacman_123
tag
válasz
thomgrande #54122 üzenetére
Hű, ez de szép találat! Köszi! Ugyan épp nincs szükségem rá, de lesz ... mentettem a kedvencek közé.
-
pali923
aktív tag
Érdemes arra figyelni, hogy ez a 30mm-es változat, vagyis ekkora a külső szélessége. Az unimaxosnak meg 3/4", vagyis 19mm. Ezt is lehet használni természetesen, de nem mindegy, milyen csavart vagy mást akarunk beletenni. Ezt a szélesebb változatot több kereskedő árulja a kínaiak közül manapság tapasztalatom szerint
-
-
pali923
aktív tag
Ez az egyik évek óta visszatérő kérdés.
Ha megtalálod rá a helyes választ, lécci írd ide is ki azonnal, sokan fognak örülni.
Meg lehet próbálni kínai oldalakon keresgélni, de sokkal olcsóbban onnan sem fogsz kapni. Én sok métert vettem annak idején, már csak a postaköltség miatt is. Valószínűleg ez lesz a tanulság neked is. Még van belőle, de egyelőre nem eladó.
Néhányan próbálkoznak fügönysínekkel, itt is találhatsz ilyet, keress rá. Biztosan használhatók, de ennél szerintem gyengébbek. -
Z0mbi
senior tag
szepjoreggelt mindenkinek,
Gondoltam kerdezek mert ugy tunik hiaba varok az unimaxraEz a T sin amit multkor vettem 4400ft volt afaval. Buta voltam mert csak annyit vettem ami akkor kellett. Viszont ket honapja megint nagyon kene es bevasarolnek belole. De nem akar akcios lenni.
Van olyan helyetek ahol ilyet kapni es nem 8800ft 1220mm? (hanem kevesebb)
A szin az mindegy enyhe OCD m van de annyira kell most hogy ezt a kenyelmetlenseget kiheverem ha mas szinu
Koszi
Z -
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #54112 üzenetére
Akkor a mozgó küszöb típusához lettek igazítva valószínű.
-
runner 125
nagyúr
Jola-tól lettek rendelve, nem tudom hol gyártatták, de qrva drága volt, vagy 100k db-ja. Persze, küszöbbel együtt lett kérve.
mrhero
Így érzetre nem, vagy hát fene tudja. Sok az üvegbetétes verzió is, így nyilván az is növel a tömegen, a 70 széles ajtók meg nyilván könnyebbek. -
mrhero
tag
Ezzel én is tisztában vagyok. A kérdés, hogy jelenleg vajon az ajtó a szűk keresztmetszet vagy az automata küszöb hanggátlás terén. Ezt csak úgy fogom megtudni, hogy megveszem a drágábbat és beépítem.
runner 125, a többi helyiség ajtaja gondolom akkor jóval könnyebb, mint a hálóké. Nem zavaró nyitáskor-csukáskor, hogy érzetre kisebb a tömeg?
-
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #54108 üzenetére
Ha 1mm van akkor nem a te hibád, nem szokott annyi lenni.
Milyen gyártmány? A mozgó küszöb be volt már építve? -
runner 125
nagyúr
Az a valaki én voltam.
[kép] , [kép]
Gyorsan lemertem, 11mm. Ebből 1mm van a tok alatt, h a laminalt tudjon dilatalni szabadon.
Egyébként nem értem h lehetett volna ezt 6mm hezaggal berakni a tok aljából történő levágása nélkül. A pantok helye előre ki van furva a tokon és az ajtón is, minden adott, csak össze kell rakni. -
mdk01
addikt
válasz
runner 125 #54106 üzenetére
Alapvetően mi a fényszűrés miatt kértünk az összesbe. A mai küszöb nélküli ajtók alatt azért simán 13-14 mm. Ott baromi sok fény tud beszűrődni.
Hivatalosan annak 6mm-nek kellene lennie, sajnálatos, hogy valakik így építik be. -
runner 125
nagyúr
válasz
mrhero #54101 üzenetére
Alapvetően meg, ezek CPL fóliás ajtók, bár én furatolt forgácslapbetétes ajtókat kértem a hálókra, így gyanítom az is közrejátszik. Az estrich egész jó lett az egész házban, így a fenti egyszerűbb profil is egész jól felfekszik mindenhol, de az általad linkelt biztosan profibb megoldás.
Alapvetően mi a fényszűrés miatt kértünk az összesbe. A mai küszöb nélküli ajtók alatt azért simán 13-14 mm. Ott baromi sok fény tud beszűrődni. -
mdk01
addikt
-
mrhero
tag
válasz
runner 125 #54094 üzenetére
Meg vagy elégedve a hanggátlással, amit a küszöb nyújt? Nálunk három ajtóban van hasonló, de nem csillapít eleget szerintem. Mondjuk az ajtó ipari hulladék kategória.. (méhsejtrácsos papír
).
Azon gondolkodom, hogy ez megéri-e az árát. Egy negyedik ajtóban is kellene és nem tudom, hogy megéri vajon a ~3x-os ár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ford topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest