Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#53651) generatoros válasza torzo (#53649) üzenetére


generatoros
tag

googl a barátunk

(#53652) Zοltta


Zοltta
senior tag

Sziasztok!

Excenter csiszolópapírt keresek , és nem tudok dönteni ,hogy melyik a jobb

"E" hordozóanyag: 200 - 250 g/m²

"D" hordozóanyag: 150 - 199 g/m²

Fenyőfát kell csiszolni és ahhoz keresek..

köszi.

Csak egy srác vagyok a nagy világból.

(#53653) pacman_123 válasza torzo (#53649) üzenetére


pacman_123
tag

Én ilyen (100-as) csövet használtam a home made elszívómhoz:
https://www.uni-max.hu/termekek/famegmunkalas/a-por-elszivasa/tomlok/pu/elszivo-tomlo-100-pu

Igen jó minőségű, a durva betonpadlómon húzgálva sem nyekkent meg, 5 év alatt. Mondjuk nem olcsó .... régen sem volt az, de anno 3e Ft/m volt. Lehet tudsz máshol ilyet venni olcsóbban, PU csőre keress rá, és ha lehet, legyen neki spirálmerevítése belül, mint a fenti csőnek.

Illetve kicsit azért pontosítsd hogy milyen elszívó (mekkora cső), stb.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#53654) kavalkád


kavalkád
aktív tag

kihagyhatatlan áron hozzájutottam egy Makita merülőfűrészhez, ennél fogva már nincs szükségem a Kreg Accu-cut XL-omra, ha valakit érdekel akkor keressen meg privátban.

(#53655) torzo válasza Paul64 (#53650) üzenetére


torzo
Ármester

És pacman_123

Kösz. :R

Kínából rendelt és megjött ciklonhoz egyébként, tehát a javasolt 100 mm-nél jóval szűkebb. Ránézésre 50. Még nem mértem meg.

[ Szerkesztve ]

(#53656) steve_p


steve_p
csendes tag

Sziasztok!

Rég jártam erre, nem kerülök fa közelbe mostanában :(
Egy kérdéssel, kéréssel fordulnék hozzátok, elnézést ha off. (akkor töröljétek nyugodtan).

Jövő nyárra tervezzük az óvodánk tetőszerkezetének felújítását. Ehhez keresnék olyan asztalos brigádot, akiknek van ebben tapasztalatuk.
Budapest, kb. 120nm, kb 100 éves ház. Sűrű lécezés, kb 40% faanyag csere/javítás. Szállást meg tudjuk oldani helyben, illetve segédmunkában (pakolás) szülők is tudnak munkát vállalni.

Köszönöm,
István

[ Szerkesztve ]

(#53657) csudri


csudri
őstag

Tudnátok ajánlani gérvágót illetve gyalut? Hobbi célra, keret a kettőre kb. 50-60ezer.
Most épp kerítés deszkahoz kellene a gyalu. 15 ezer lenne a gyalulas, ha mondjuk 20-25-bol tudok venni egy gyalut, akkor inkabb veszek, mert kesobb is kell majd pl. sufniepitesnel. Amugy pl. egy Hecht 1790-et mennyire nehéz helyesen hasznalni? Egy totál amatőr - értsd kezigyaluval béna - is tudja hasznalni?
A gérvágó ugyan ez, csak itt mespekelve azzal, hogy se kézi, se dekopirral nem tudok egyenesen vágni, láma vagyok, ez van. Azzal nyugtatom magam, hogy a gérvágó talán hülye biztos. :)

(#53658) generatoros válasza csudri (#53657) üzenetére


generatoros
tag

Ne vedd zokon! Kedvedet nem akarom elvenni! Először is a dekopirral nehéz az egyenes vágás, kell gyakorlat és türelem ----lassan kell tolni neki. A kézi gyalu ha jól tudom inkább ácsszerszám ő is gyakorlott kézben működik jól. A gérvágó kicsit olyan mint egy célgép, mindenre nem lesz jó. A pénz amit erre költenél talán elég lenne egy 40 ezer körüli asztali fűrészre és az általad megjelölt kézi gyalura de ezek a kategóriájuk leg olcsóbbjai. Szóval így megjelölni egy típust szerintem nem lehet, ezek egyforma minőségűek.

(#53659) pali923 válasza csudri (#53657) üzenetére


pali923
tag

Igaza van generatorosnak. Ha deszkát akarsz gyalulni, egy ilyen kézi gyaluval nem tudod megcsinálni. Ha szélesebb, mint a gyalukés, csíkok lesznek rajta, nem lesz szép. Nem mindegy, milyenek azok a deszkák, egyenesek, van-e bennük kifli stb. Lehet, hogy jobban jársz, ha megcsinálják neked ipari gépekkel.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#53660) csudri válasza pali923 (#53659) üzenetére


csudri
őstag

Oké, akkor hagyjuk a gyalut, én is szűk keresztmetszetnek éreztem a 82mm-es késekkel ellátott gyalut, ha 15cm-es deszkákat kell gyalulni.

Marad akkor a gérvágó kérdése. Generatoros feldobta, hogy lehet jobban járnék egy asztali körfűrésszel, én azelől sem zárkózom el. Abból mennyire ajánlott a 40ezer körüli kategória?

(#53661) generatoros válasza csudri (#53660) üzenetére


generatoros
tag

Szerintem ezen a fórumon senki nem fogja ajánlani. De, ha csak ennyi pénzed van akkor ez is lehet megoldás. Előbb utóbb bánni fogod és az ára majd hozzá adódik a 200 ezerért késöbb megvett fűrészedhez, íg y 240 -be lesz az ami másnak egy jó döntés és több pénz birtokában "csak" 200.000. A döntés a te kezedben van.

(#53662) Gabika75 válasza csudri (#53660) üzenetére


Gabika75
csendes tag

Szia!
Ha van flexed akkor a legolcsóbb megoldás, hogy veszel hozzá csiszolótárcsát és azzal csinálod, mondjuk nagyflexel tudsz igazán haladni. A kicsinél számítani kell rá, hogy a magas fordulat miatt hamar "eltömődik" a csiszoló papír. A méretre vágáshoz meg elég akár egy kézifűrész is vagy egy sima kézi körfűrész. Én így csináltam annó a kerítés deszkáimat, szélezettlen boroviból. Azzal dolgoztam ami volt itthon.

[ Szerkesztve ]

MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!

(#53663) csudri válasza Gabika75 (#53662) üzenetére


csudri
őstag

Van flexem, de tartok tőle, hogy azzal nem lesz egyenletesen sima. Rezgom is van, de az meg nem csinal fureszarubol gyalultat. :DD
Kézi korfureszem is van, a kerítéshez oké is. De kell most csinálnom ágyat is, ott pedig szeretnék nagyon pontos lenni. :B

[ Szerkesztve ]

(#53664) kavalkád válasza csudri (#53660) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nekem egy 40 ezres Einhell van, a stellere használhatatlan, beépítettem egy nagyobb asztalba, mert a gyári az nagyon kicsi és kapott egy lágyindítót, de amúgy teszi a dolgát, nincs bajom vele. hobbi célra megfelel, de a steller az mindenképp kuka, egy szorítókkal lerögzített egyenes deszka is jobban megteszi mint a gyári.

(#53665) Gabika75 válasza csudri (#53663) üzenetére


Gabika75
csendes tag

Nálam belefért, hogy nem teljesen sík, bár az utolsó csiszolás már excenterrel ment. Az ágynál már valóban kelleni fog valami amivel pontos vágásokat tudsz csinálni. Az első szekrényt itthon még egy 20eft-s black and deckerrel csináltam táblásított fenyőből, azzal is tudtam pontosan vágni csak elötte 10 percig méricskéltem minden vágás elött.

MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!

(#53666) imyourfriend válasza csudri (#53663) üzenetére


imyourfriend
őstag

Igény kérdése, magadnak csinálod nem pedig a falu/város népének.. jó amúgy a szalagfűrész is ha van a környéken és megtudod oldani baráti alapon, persze még mindig ott van a gyalulás ami a nehezebb tétel. Ilyenre amúgy egyszer kell beruházni, de amennyiben nem kell más pl nem akarsz konyhabútort, saját szekrény stb. építeni akkor lehet jobban jársz ha megcsináltatod. [link] Ez pl egy egész jó eszköznek tűnik, illetve egy Hecht 1790 teszt [link] . Itthon van gyalugép és cirkula is, lehet ezért unnám meg ilyen eszközökkel a munkát.. 15cm két oldalt valamint az oldalak is gondold el egy 150 darabot mennyi munka megcsinálni a linkelt gépekkel és mennyire lesz konzisztens a munka?

(#53667) civicfan


civicfan
tag

Helló! Tanácsra lenne szükségem! Új beltéri ajtókat telepítek a jövőben a házamba, és tanácsot kérnék, hogy mivel fessem le? Milesivel már korábban dolgoztam, a kültéri lazurral beltéri ajtót festettem, majd lakkoztam, nem volt rossz végeredmény! Milesi pác kíváncsivá tett, de ahhoz szórást ajánlanak, én inkább ecsetelném! Ajtók borovi fenyők lesznek, üvegezettek, ezért ecsetelném!

(#53668) mdk01 válasza civicfan (#53667) üzenetére


mdk01
addikt

Nem lesz szép, ha nincs minden hol szépen megcsiszolva egyenletesen. Fújva a legszebb, de nem ajánlom amatőrként azt sem.
Ha bevált a kültéri lazúr és van tapasztalatod csináld azzal.

(#53669) civicfan válasza mdk01 (#53668) üzenetére


civicfan
tag

És ha töltőalapozó + pác + parkettalakk?

(#53670) Soká válasza civicfan (#53667) üzenetére


Soká
senior tag

Úgy sejtem - de ebben azért túl nagy tapasztalatom nincs - hogy a kérdés az egyenletesség lesz. Azt kell valahogy elérned, hogy mindenhová nagyjából ugyanannyi festék jusson. Ahol kétszer haladsz át, ott a dupla réteg sötétebb lesz. Az is meglátszik, ha egy már megszáradt rész mellett festesz újra.
Sima, vagy betétes ajtót fogsz festeni?

(#53671) civicfan válasza Soká (#53670) üzenetére


civicfan
tag

Betétes! Félig meddig a hengerelés is szép tud lenni, kivéve a betétet azt ecsettel! Viszont összehasonlítási alapom nincs a fújt pác + lakk vagy a kültéri lazúr + parkettalakk között?

(#53672) generatoros válasza civicfan (#53667) üzenetére


generatoros
tag

Jó dolog a szórás, de ahhoz talán még több gyakorlat kell mint az ecseteléshez. A lényeg itt is a felület előkészítése és a tökéletes portalanítása.

(#53673) Soká válasza civicfan (#53671) üzenetére


Soká
senior tag

Nem tudhatjuk, hogy milyen ajtóról van szó. Azt tudom, hogy annak idején én a Brico Store-ban vettem olcsó natur lengyel fenyőajtókat és bizony igen sokat kellett csiszolnom rajta ahhoz, hogy felületét tekintve kifogástalan (...) legyen. Utána én ecsettel vittem fel valami Sadolin vékonylazurt és azt úgy csináltam, hogy minden egyes betétet, elemet úgymond külön festettem. Talán nem szalagoztam, de kellett hozzá némi rutin és odafigyelés, hogy jó legyen. Nem lehetetlen jól megcsinálni, de nem is könnyű.
Ha elkezded, Te is hamar rá fogsz jönni. Egy biztos, amit a többiek is írtam: jól elő kell készíteni a felületet. Ha "szőrös" az az ajtó itt-ott, egyenetlen, akkor a festés ki fogja hozni.

(#53674) Z0mbi


Z0mbi
senior tag

Sziaszok
Felkeltem ma reggel es agymenesem van.. :D
JSK-koubou yt videoja a kis kezi makita gyaluja es a shelix head es helikus spiralkesek videoi osszeakadtak az agyamban:
Mi van akkor ha en egy kezi gyalunak csinalok egy allvanyt amibe alulrol befogom mint JSK-koubou DE 25-30 fokba eltekerem a gyalut a vizszintes sikjaba. (tiszaban vagyok azzal hogy a shelix gyalu tengelyek nem ezert kerulnek 7-800 dollarba :D )
Szebben fog e vinni a kesem? (kevesebbet tep ees tobbet nyir?)
Ezert az esetleges javulasert arat fizetnek, a kes hasznalhato szelessege csokkenne valamint a munkadarab felfekvo felulete a talpra is.
Fekudjek vissza aludni? :D

(#53675) pacman_123 válasza Z0mbi (#53674) üzenetére


pacman_123
tag

"Szebben fog e vinni a kesem? (kevesebbet tep ees tobbet nyir?)"

Erre rettentően egyszerű a válasz: próbáld ki :) Ha már megvan a gyalu, tolj át rajta ferdén anyagot, és megnézed.

Anyaga/száliránya is válogatja. De elméletben, ha a szálirány is úgy akarja: igen, lehet szebb a gyalulási kép. De jobb nem fejben q**ni.

Aztán az eredménytől függően eldöntheted, ér-e annyit a szélesség-veszteség, amennyivel szebb vagy éppen nem szebb az eredmény. De erre nem midig fogsz egyforma választ kapni.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#53676) kavalkád válasza Z0mbi (#53674) üzenetére


kavalkád
aktív tag

minél nagyobb szögben forgatod el a gyalut a merőlegestől, annál nagyobb mértékben lesz egy keresztirányú gyalulás is, nem hiszem, hogy szebb lenne a végeredmény.
az oldalra forgatás előnye inkább az, hogy a merőleges késsel azonos előtolási sebesség esetében 1 fordulatszámra kisebb megmunkálandó felület esik, így kisebb teljesítmény is elegendő vagy nagyobb előtolás érhető el, cserébe kevesebb felületet tudsz megmunkálni.
ha lenne gyakorlati haszna az elforgatott késnek akkor már eleve úgy gyártanák a gyalukat.
akkor szoktam látni, hogy a kézi gyalut szögben tologatják végig, amikor bütü-t gyalulnak, mert olyankor nem kell akkora erőkifejtés, nem akad meg olyan könnyen az eszköz.

[ Szerkesztve ]

(#53677) somfalvi válasza csudri (#53657) üzenetére


somfalvi
tag

Kerítéshez deszkát lehet venni fatelepeken.Nem kell venned gyalut.Gyalult állapotban adják,minden méretben,hosszban! Ezekkel a gyalukkal nehezen fogsz tudni síkba gyalulni! Jobban járnál egy vastagoló gy.gép beszerzésével. Ha több mindent akarsz gyalulgatni ,csinálni.

(#53678) Z0mbi válasza pacman_123 (#53675) üzenetére


Z0mbi
senior tag

elmeletben q...ni :D nagyon jo. HAt egy gyalum van majd azzal kiprobalom... ahogy mondtak a simpsons ban is... a kommunizmus is mukodik elmeletben... :D

(#53679) Z0mbi válasza kavalkád (#53676) üzenetére


Z0mbi
senior tag

A Shelix
egyik vesszoparipaja ez. Allitolag ha gyalulasi keprol van szo ebben verhetetlenek (jo kiveve a takumi gyalumestereket) Spiral alakban vannak a kesek es szogben... (20-30fok) allitolag ez egy aranykozep de ez ezekre a fejekre szol nem tudom egy ket pengees sima gyalugepen eez hogy mukodne. De ahogy pacman_123 javasolta, kiprobalom.

(#53680) somfalvi válasza civicfan (#53667) üzenetére


somfalvi
tag

Vagy a legolcsóbb megoldás,a fapác! Keress utána a neten.

(#53681) kavalkád válasza Z0mbi (#53679) üzenetére


kavalkád
aktív tag

tudom mik azok a shelix kések, de:
- sokkal kevesebb a pengék elforgatása mint 20-30 fok, max 5-10-nek tippelném.
- ezt nem lehet összehasonlítani egy sima egyenes késes gyaluval, ezekenek a kiképzése is teljesen más kell, hogy legyen - pont az elforgatás miatt - a matek (geometria) csak úgy jön ki ha ezek a kis kések domborúak vagy az élük ívelt. ha te egy egyenes pengés gyalut forgatsz el nem ugyanazt az eredményt kapod.
- a minőséget majd hiszem ha látom :) értem én, hogy minden blogger áradozik róla, de ne felejtsük el, hogy ezek a jómunkásemberek egyrészt ellenszolgáltatást kapnak érte, másrészt egy zsír új kés persze hogy szép képet ad. nem egy véleményt találni aki az próbálta mind a kettőt és továbbra is az egyenes késre esküszik, szóval ha akarom van rajta sapka, ha akarom nincs :)
- a shelixnek - véleményem szerint - 2 előnye van, a beállítás mentesség és a pengék forgathatósága, a többi csak porhintés. ez a kettő viszont nem elhanyagolható fegyvertény, ezt bárki meg tudja erősíteni akinek már ment ki az éle a késnek egyetlen ponton, kés ki/élezés/kés be/beállítás, míg a shelixnél megforgatod 90 fokkal az adott pengét és végeztél is, ez eléggé praktikus megoldás.

próbáld ki persze, aztán majd dokumentáld mire jutottál.

én továbbra is tartom, hogy egy hagyományos, egyenes késes gyalu nem fog jobb minőséget adni ha 20-30 fokban elforgatod, sőt, inkább csak ront a helyzeten.

(#53682) woodworm válasza Z0mbi (#53679) üzenetére


woodworm
veterán

Csak látszólagos a hasonlóság, gyakorlatilag itt haránt irányú forgácsolásról lenne szó. A szögtől függően a felületi minőség romlani fog.

(#53683) Z0mbi válasza kavalkád (#53681) üzenetére


Z0mbi
senior tag

najo meggyoztetek...kiprobalom :) aztan beszamolok itt.

(#53684) KilgoreTrout


KilgoreTrout
senior tag

Sziasztok, IKEA Metod konyhával kapcsolatos kérdésem lenne. (Már ha nem szitokszó itt az elemes konyhabútor. Sajnos csak erre van most keret.)

Mennyire problémás két szekrényt egymással ellentétes irányban összeszerelni? Mivel nincs 38 centi mélységű sarokelem (igazából egy 60-38-as sarok lenne az ideális), ezért úgy tudom megoldani a kis reggelizőpultot, hogy ellentétes irányba néz két egymás melletti szekrény.
Mennyire problémás ez az elrendezés? A lábazaton kívül mivel lehet még gond?

alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""" alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""

[ Szerkesztve ]

(#53685) mdk01 válasza KilgoreTrout (#53684) üzenetére


mdk01
addikt

A hátlapokkal lehet probléma mind a megfordított sarokelemnél, mind a másik kettőnél ami jól áll.
Nem tudom pontosan hogyan néz ki a hátulja ezeknek a bútoroknak, összerakás közben lehet kitalálni a dolgokat, de valószínű, kell rá pluszban szabatni egy lapot, ami normálisan néz ki.

(#53686) KilgoreTrout válasza mdk01 (#53685) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Szerencsére lehet kapni színazonos takarólapokat meg térkitöltő elemeket hozzá. (Ezért is esett a választás végül az ikeára, mert készen lehet kapni minden ilyesmit.)

(#53687) mdk01 válasza KilgoreTrout (#53686) üzenetére


mdk01
addikt

Hát nem tudom, azt kétlem, hogy te egy akkora lapot kapsz ami kívülre pont passzol.
Kértél asztalostól árat? Pont az ilyen módosítások miatt lesz egy ikea-s konyha annyi, vagy drágább, mint egy asztalos által csinált konyha.
Persze ha te szeretnéd megcsinálni akkor lehet vele spórolni, csak a végeredmény függ a te szakmai hozzáértésedtől.

(#53688) Baaraanz


Baaraanz
tag

Sziasztok,

Egy 3.4*7.9m-es téglaépületből szeretnék asztalosműhelyt kialakítani.
Milyen padló és falburkolat lenne a legjobb/leggazdaságosabb szerintetek?
A padló jelenleg beton, viszonylag egyenletes, a falak pedig vakoltak.

Köszi

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#53689) KilgoreTrout válasza mdk01 (#53687) üzenetére


KilgoreTrout
senior tag

Kértünk, sajnos millió feletti ajánlatokat kaptunk...

Így is több lesz, mint amire számítottunk, de sajnos nem találtam jobb megoldást. A szekrényeket össze tudom rakni, a vágásokhoz lesz szükségem segítségre, mert nincs körfűrészem, de abban segítenek a kivitelezők, akik amúgy is ott dolgoznak.

(#53690) kavalkád válasza Baaraanz (#53688) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nekem a műhelyemben szintén sík beton felület volt, kapott szines Akropol betonfestéket és ennyi. kopásálló, UV álló, söpörhető, mosható, nekem más nem kellett a boldogsághoz.
a falra sem tennék mást fehér festéken kívül.

(a "legjobb" nem túl egzakt meghatározás, ráadásul eléggé szubjektív fogalom is. praktikusabb, ha a konkrét elvárásaidat fogalmazod meg, akkor lehet pontosabb választ kapsz)

(#53691) Paul64 válasza KilgoreTrout (#53689) üzenetére


Paul64
tag

Talán segít kicsit. A Soroksári és az Őrs vezér téri IKEÁ-ban érdemes lenne körülnézned a leárazott termékek között. A hét elején volt kitéve pl. 220cm-es csomagolássérült magas szekrényváz, 68x80x68-as sarokelem. Mindegyik féláron volt. Szokott kitéve lenni, szekrényajtó, fiókelőlap is. Ha pedig pl. a hátfalba be kell pótolni, szerintem jobban jársz, ha lapszabászaton levágatod. Sok helyen vágnak négyzetméterre.

[ Szerkesztve ]

(#53692) macera2


macera2
aktív tag

Üdvözlet kavalkád!
A betonfestés nálam is aktuális lenne. Az ”árukeresőn”, Akropol festék névvel többfélét is találtam. Te melyiket használtad? :F

[ Szerkesztve ]

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#53693) kavalkád válasza macera2 (#53692) üzenetére


kavalkád
aktív tag

rosszul emlékeztem a nevére, "Akropon rugalmas padlófesték"-nek hívják (nem AkropoL-nak, bár úgy tűnik ilyen is van). itt található, én a szögletes dobozút vettem.

(#53694) kapu2006 válasza KilgoreTrout (#53689) üzenetére


kapu2006
tag

Most lettem kész a saját konyhánkkal.
2x3m-es
Csak az anyag közelíti a milliót.
Gépekkel.

(#53695) macera2 válasza kavalkád (#53693) üzenetére


macera2
aktív tag

Kösz az infót! :R
Üdv.

A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .

(#53696) wargabe


wargabe
csendes tag

Nemrég érdeklődtem aluminium vágás gérvágóval témakörben.
Megszületett a döntés. Vásaroltam egy Makita M2300 gérvágó fűrészt. Amikor kicsomagoltam kicsit csalódott voltam, mert a kidolgozas minősége a gépnek nem a megszokott Makita minőség... Kipróbáláskor megnyugodtam, a gép hihetetlenül erős, 5x10 es anyagot úgy vágta mint a vajat. A gép gyárilag nem pintos, de ezt könnyen ovosoltam.
Hossza keresgélés után eljutottam a Bosch Eco for aluminium lapokhoz. A shopexpertnél vásároltam akcióasan egy 254x3/2,2x30 96 fogas lapot 4440Ft+ szállítás!!! áron. (Most náluk ugyan ez a lap 13.ezer Ft)
A lapot felszereltem és kipróbáltam egy fogantyúprofilon.

Egyelőre elégedett vagyok az eredménnyel

(#53697) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!

70T3550 TL pánt Blum 110fokos teljesen ráütődő kivető pántot szeretnék majd haszálni a Tip-on rendszeres front ajtó nyitáshoz. Ehhez melyik szerelőtalpat kéne vennem hozzá?

@Wargabe: Ugyan ezt vettem én is egy asztalos ismerős ajánlására. Nem bántam meg. A derékszöget be kell állítani, mert a gyári összeszerelés kegyetlen pontatlan.. de a pontos beállítás után minden féle fát/deszkát szabdaltam már vele.. simán vitte.
A héten az alu burkolat váltókat is elszabdaltam vele (kb 2 mm vastag), vitte simán. Emiatt nem vettem rá külön lapot, de akkor elgondolkozom én is az általad említetten.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#53698) wargabe válasza kicsi kecske (#53697) üzenetére


wargabe
csendes tag

Youtubon láttam egy orosz asztalos videoját. Ott kisérletezett a kivetőpánt+ tip on kombinációval. Nem emlékszem,hogy emlitette e az emelt szerelőtalpat. Ajánlom amúgy a Blum honlapján a korpusz tervezőt. Én sokat használom.

Lehet kellene valami blogot vagy youtube csatornát indítanom DIY dolgokkal.

(#53699) Baaraanz válasza kavalkád (#53693) üzenetére


Baaraanz
tag

Köszi

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#53700) Stylewars_kp


Stylewars_kp
senior tag

Sziasztok,

asztalos gépeket hol lehetne eladni? Facebook market? Vagy van valami kifejezetten asztalos adok-veszek?

Üdv:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.