Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7351) emmm válasza Doggy dog (#7348) üzenetére


emmm
senior tag

Gratulálok nektek is! :C :C

Este meg igyatok! :D

(#7349) stonyboy

Egy pici még visszajöhet és normális is. Az első két hónapban nálunk is gyakori volt, azért elvittük hasi ultrahangra, de kutya baja sincs a kislánynak. Ha reflux van, akkor gyakorlatilag nem bukik, hanem ki is hányja a javát, szóval nem kell aggódni. Esetleg arra figyeljetek büfiztetésnél, hogy ne nyomjátok a hasát, illetve nálunk a pelenka mérete is problémát okozott - váltottunk egy nagyobbra, ami abszolút nem nyomta, és kb. a felére csökkent a bukások száma.
Ha tényleg gázosabb a történet, itt a fórumban vladi-ék azok, aki tudnak mesélni róla :)

[ Szerkesztve ]

(#7352) ZiD


ZiD
tag

Bocs, egy kis spam, de elvileg itt lehet. Hirdetés még nincs(nem volt időm normális fényépet csinálni+utazunk el holnap)
Szóval eladó vált egy:
Angelcare AC 401 légzésfigyelő+babaőrző
MamaKiddies 3 az 1-ben babakocsi fekete/szürke színben (szúnyogháló nélkül)
És egy Bright Starts Elektromos Hintaszék

Ha valakit valami érdekel, pü-ben keressen legyen szíves.

Köszi, Gábor

Szerk: (#7349) stonyboy: nekünk cirka 3 hónapig ez ment, majd egyre csökkent. Ha nem fájdalmas a babának, akkor nem biztos, hogy kóros.

[ Szerkesztve ]

(#7353) Melack válasza ZiD (#7352) üzenetére


Melack
veterán

Azért került át a Lokál topikba, hogy lehessen hirdetni. A babakocsiért mennyit/mit kérnétek?

DoggyDog: megérte várni :) Grat!

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#7354) ZiD válasza Melack (#7353) üzenetére


ZiD
tag

Akkor minden beárazva baráti topic árral :D
Angelcare AC 401 légzésfigyelő+babaőrző: 25.000
MamaKiddies 3 az 1-ben babakocsi fekete/szürke színben (szúnyogháló nélkül) 35.000
És egy Bright Starts Elektromos Hintaszék 15.000

(#7355) tildy válasza Doggy dog (#7348) üzenetére


tildy
nagyúr

Gratula, gyors felepulest nekik!

stonyboy: ha tapszereztek, milyen cumisuveget hasznaltok? Nekunk miota nem az aptamil starter packos tapszer van, hanem philips aventbol etetunk, alig van bufi.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7356) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Ezt csak úgy itt hagyom: [link] :DDD

(#7357) Melack válasza ZiD (#7354) üzenetére


Melack
veterán

Feleségemnek már írok is :)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#7358) Melack válasza ZiD (#7354) üzenetére


Melack
veterán

Ment PÜ

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#7359) PindurAnna


PindurAnna
Közösségépítő

Hmmmm végig olvastam.

Érdekes..

Úgy elbeszéltetek egymás mellett, hogy csak na..

De mint mindig olyan okosak a pasik a szülés témába....akkor kérdem én miért nem nekik adatik meg a szülés????

Át sem tudjátok gondolni, hogy mi zajlik egy nőben le. Sokszor a fájdalom eltörpülhet, a pszichés dolgok mellett. Vajon hányszor és mit gondol egy nő át, min járhat az agya szülés előtt? Mitől félhet? A félelem, a barátok a családtagok elmesélése, mind-mind más más dolgot hozhat fel egy nőben.

Épp olyan mint egy nátha, az sem egyforma két embernél sem.

Szép leírni amit a párunk mond szüléskor a pasiknak, de az is átértékelődhet a nőben: amit szüléskor mondott, vagy előtte, vagy utána, az orvostól hallottak, az átélés után, vagy épp amit hallott olvasott. Lehet Tildy ugyanazt teljesen másképp élte meg, mint más férfi párja. Ezért nagyon nem tartom igazságosnak, hogy egy férfi, bármelyik nőt leszólja bármiért is ami szüléssel kapcsolatos.
Majd ha szül a férj, akkor szóljon be, addig tegye össze a kezét, hogy nem neki kell átélni mindezt, akár gyors, akár lassú az a szülés. Ő meg élvezze, hogy csak ott ül (ha ott ül az asszony mellett) és aztán mehet tejfakasztó bulizni.. Nem neki fáj, nem ő agyal azon, mi változik a testében, mit csinál jól, vagy mit nem, nem neki fáj a melle ha belegyullad a tej .....és még a végtelenségig lehetne ezt sorolni.

El lehet mondani a párja tapasztalatát egy férfinek, vagy azt hogy náluk mi volt a szitu, úgy is, hogy a másik nőt (akinek nem ment vezényszóra egy szülés) ne sértse meg!

[ Szerkesztve ]

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#7360) PindurAnna válasza Doggy dog (#7348) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Gratulálok és sok boldogságot, kitartást és türelmet kívánok :)

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#7361) sto1911 válasza PindurAnna (#7359) üzenetére


sto1911
veterán

Ez most netto hulyeseg volt, ugye tudod?

A pasik mar miert ne beszelhetnenek a szulesrol, szuletesrol?

Masreszt akkor nem kell gyereket vallalni, fogadjon orokbe, aki ennyire fel.

Harmadreszt, aki hulyeseget beszel, azt lehessen mar megszolni, attol fuggetlenul, hogy no vagy sem.

Omg

(#7362) PindurAnna válasza sto1911 (#7361) üzenetére


PindurAnna
Közösségépítő

Na akkor most olvasd el még egyszer és értelmezd is :DD

De főleg a végét...figyelj:

El lehet mondani a párja tapasztalatát egy férfinek, vagy azt hogy náluk mi volt a szitu, úgy is, hogy a másik nőt (akinek nem ment vezényszóra egy szülés) ne sértse meg!

Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

(#7363) Elemental válasza sto1911 (#7345) üzenetére


Elemental
addikt

Terhes/frissen szult novel ne vitatkozz, mert felesleges :D

Terhes/frissen szult novel ne vitatkozz, mert felesleges :K

[ Szerkesztve ]

(#7364) ngabor2 válasza Elemental (#7363) üzenetére


ngabor2
nagyúr

A személyeskedést abba lehet hagyni!

Ha valaki leírja a tapasztalatát, abba miért kell belekötni? Ha vele történt meg, azt hadd tudja már ő jobban.

[ Szerkesztve ]

(#7365) sto1911 válasza PindurAnna (#7362) üzenetére


sto1911
veterán

Ne sertse meg, ennek ellenere te ezzel kezdesz: De mint mindig olyan okosak a pasik a szülés témába....akkor kérdem én miért nem nekik adatik meg a szülés????

Azert ez eros kezdes, ugy gondolom.

Át sem tudjátok gondolni, hogy mi zajlik egy nőben le. akkor egy meg nem szult no is fogja be a szajat, hisz honnan tudna...

Ezért nagyon nem tartom igazságosnak, hogy egy férfi, bármelyik nőt leszólja bármiért is ami szüléssel kapcsolatos. egy no leszolhat? Amugy tildyvel sem az a baj, hogy elmondta neki mennyire fajt, mert azt elhisszuk. Csak ment a fika az itteni korhazakrol, meg milyen kocsogok a magyar nok, mert 2 evig otthon maradnak a gyerekkel, o mar 6 honap utan visszaUL a laptop ele - hat k-ra nem ugyanaz, mint beallni eladonak vagy masnak. Most meg a nagyra magasztalt anglius orvos se jo neki, mert meg akarja menteni a babajat/nem akar a babanak rosszat. Elhiszem, hogy a szules utani depi miatt ilyen, majd lehiggad, nem is folytam bele, mint lentebb leirtam miert :D

Majd ha szül a férj, akkor szóljon be, addig tegye össze a kezét, hogy nem neki kell átélni mindezt, akár gyors, akár lassú az a szülés.
Jo, ez is a ferfiak hibaja, h nincs rajtuk pna :D

Ő meg élvezze, hogy csak ott ül (ha ott ül az asszony mellett) és aztán mehet tejfakasztó bulizni..
Nem tudom, en k-ra nem elveztem, h vegig kell neznem a burokrepesztest meg a tarsait.

mit csinál jól, vagy mit nem
mint friss apuka k-ra aggodok azon, h mit csianlok jol vagy rosszul. + faj a feje a depis asszony miatt, aki ugyan valszeg nem magatol lett harpia, hanem a hormonok miatt, de megis el kell viselni :) De persze a ffiak csak inni mennek, aztan majd felno a gyerek :D

férfinek, vagy azt hogy náluk mi volt a szitu, úgy is, hogy a másik nőt (akinek nem ment vezényszóra egy szülés) ne sértse meg! - ha jol emlekszem itt egy no osztotta az eszt, hogy aki nem szoptat az milyen anya, stb. + ugye tildy ki mikor megy vissza dolgozni kirohanasa. Na, a ferfifikarol csak ennyit.

No offense, de ez most kicsuszott.

@ngabor: pedig ez nem szemelyeskedes, hanem altalanos igazsag: a hormonok miatt ilyenek, tisztelet a kivetelnek (egyet sem ismerek)

[ Szerkesztve ]

(#7366) tildy válasza sto1911 (#7365) üzenetére


tildy
nagyúr

Alljon meg menet.

"Csak ment a fika az itteni korhazakrol, meg milyen kocsogok a magyar nok, mert 2 evig otthon maradnak a gyerekkel, o mar 6 honap utan visszaUL a laptop ele - hat k-ra nem ugyanaz, mint beallni eladonak vagy masnak."

1. legyszi linkelj. Nem allitottam sehol, hogy kocsogok a magyar nok, mert 2 evig otthonmaradnak a gyerekkel. Mindenki annyi ideig marad otthon, amennyire szeretne, vagy amennyire telik neki. Nekem sok a 2-3 ev, ennyi, ezt irtam le, es azt, hogy egyelore semmilyen tanulmany nem bizonyitja, hogy a 3 ev otthonmaradas miatt a magyar gyerekek jobban jarnanak a kulfoldiekkel szemben. Ne nezz ki belole tobbet.

A 6 honap amugy 9 honap, de reszletkerdes, semmi gond, hogy nem emlekszel ra. A szellemi munka meg hidd el tud annyira megterhelo lenni, mint a fizikai. Csak mashogy.

A fika a magyar korhazakrol sajat tapasztalaton alapult, nekem nagyon rossz tapasztalatom van magyar korhazakkal, kvazi meg akartak muteni mehen kivulivel ugy, higy ferfival se voltam, majd lehazugozott a doktorn ( belrenyheseg volt). Vagy mikor a margit korhazban elajultam, kiszaradas, a doktor meg elzavart, mert nem mento vitt be.

Ha az angol terhesgondozo orvosok okek lett volna, nem hajszol bele huvelyi szulesbe ugy, hogy :
1: jeleztem a problemamat, miszerint tagitassal voltak mar korabban problemaim, elajultam, es magas lazam volt egy korabbi terhessegemnel. ( nem az elso terhessegem, volt itt mar vetelestol kezdve mehen kivliig szinte minden)

2. volt szulesi tervem, melyben leirtam, hogy a szemem vilaga van olyan fontos, mint a babo, ezert ha ketely merul fel, akkor inkabb csaszar.

3. ezt a szulest tobb orvos ( van koztuk itteni is) szerint sem szabadott volna meginditani meg. Nem volt ugyanis oka , az emergency csaszart pont az inditas valtotta ki . Nem mondtak el a terhesgondozason, mikor az inditasrol volt szo, fontos informaciokat, pl. hogy termeszetes, hogy oxitocint fogok kapni, es az biza okozhat olyat, hogy a baba szivhangja leesik. Nem mondtak el a mellekhatasait sem.

4. ha valoban veszelyben lettunk volna, nem szarakodnak 3 napig huvelyi szules inditasaval. Ha minden nap keslekedes, akkor tervezett csaszarral azonnal beavatkoznak. Ergo nem voltunk eletveszelyben.

Amugy tanultam az esetbol, fogunk egy terhesseget is magaba foglalo biztositast kotni, akarmennyire is draga, es a kovetkezo lehet magankorhaz lesz.

Aki tamadott durvan, az nem en voltam, nem en kezdtem azzal a szurkalo megjegyzessel sem, hogy "latom mar jobban vagy".

Reszemrol ennyi, nem gondolom, hogy barkit lefikaztam volna, Ha valaki igy erzi, attol itt es most elnezest kerek.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7367) DeFranco válasza PindurAnna (#7359) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ha már az egymás mellett elbeszélésnél tartunk:

senki nem vonta kétségbe sem az anyaság szentségét, sem azt az emberfeletti teljesítményt, amit véghezvisztek, sem azt, hogy nem tudnánk utánatok csinálni ezt semmilyen körülmények között, mert ez tény, amit tisztelünk és tiszteletben tartunk mindannyian.

nem is ezt illettem kritikával, így nem is értem, nem is akarok belegondolni, hogy te miért ezt láttad fontosnak megemlíteni a témával kapcsolatban. a magam részéről nem szeretnék belemenni abba a játékba, hogy magyarázkodom, hogy mit nem mondtam.

amit meg mondtam, az meg ott van lentebb, olvasható. állításra állítások tényre tények, legyen az vélt vagy valós, de semmiképpen nem személyes, ezt meg úgy gondolom megtehetem, végtére is gondolom tildy is azért érezte helyesnek fórumozni, mert késznek érzi magát rá.

ha megfigyelted, és visszaolvasol, annak ellenére, hogy egyszer már felrúgtam a szaros bilit vele kapcsolatban, amikor segítségre volt szüksége, odaálltam, támogattam ahogy tudtam, továbbá az első napokban (természetesen) erősen kussoltam éppen az állapota miatt is.

viszont továbbra sem érzem úgy, hogy alanyi jogon járna bármelyik anyának a fentebbi vitában bármi előny csak azért mert éppen szült már valamikor a közeli vagy távoli múltban. egyszerűen a téma szempontjából bármilyen furcsa de indifferens.

ahogy írtam is, szeretném ezt itt és most lezárni, önkéntes cölibátust is vállalva a kérdésben (még ha ez totál képzavar is) mert nem visz előre, nincs itt helye, csak felesleges agressziót szül. letettem a garast, és ott is szeretném hagyni, ebben már nincs több, nincs előre.

azt viszont szabadjon megjegyeznem, hogy mérhetetlenül sovinisztának tartom amit írtál. nem hiszem, hogy így kellene gondolkodni, még kevésbé fogalmazni, még kevésbé itt, ezen a helyen. szándékosan nem kezdtem bele én sem annak a fejtegetésébe, hogy statisztikailag mennyire kimutatható, hogy ha itt veszekedés, pártoskodás, hajtépés van, az mennyire egy csoport körül polarizálódik. pedig így van, de már őszintén szólva marhára unom hogy én vagyok itt a helyi b*sszájba aki mindig borogatja az asztalt.

sőt mi több, utálom a mi-t és ti-t, utálom a pasi nő ellentétet, az egyenrangúságban és az egymás kiegészítésében hiszek, most sem én vittem el ebbe az irányba a vitát, hanem te. én mindössze annyit szeretnék, ha lenne egy, egyetlen egy hely, ahol a szokásos kisgyerekes topicokra jellemző veszekedés, fudolás, huhogás, pártoskodás, hajtépés duzzogás és hiszti nélkül meg tudnánk tárgyalni a dolgainkat. ha úgy tetszik férfi módra. mert eddig ez működött, bizony.

szándékosan nem kezdtem én sem frakciózni, pedig olvashatod, volt aki mélységesen egyetértett velem, inkább nem is reagáltam rá, hogy ne legyen falkázás, mert úgy gondolom, ez a topic szellemiségéhez és eredeti hangulatához nem méltó.

annak ellenére sem, hogy sto1911 hozzászólásával is mélységesen egyet tudok érteni.

egy szó mint száz felesleges volt ezt a hszt megírni a vita szempontjából, szerencsétlenül demagógra és vádaskodóra sikerült, mindenféle alap nélkül.

(#7368) sto1911 válasza tildy (#7366) üzenetére


sto1911
veterán

En is a felesegem is szellemi munkat vegzunk, nekunk sem kell bemutatni. Csak kisse ugy erzodott regen is es most is, hogy te vagy a kivagyok, es megmondod a tutit, es ahogy elneztem akkor nem csak nekem tunt ugy.

Meg leosztani DeFranco-t, miszerint Te szulesz-nogyogyasz vagy? Olyantol vannak infoim, aki mindket rendszerben dolgozik, dolgozott, orvoskent, majd osztalyvezeto foorvoskent. es kerlek, ha orvos vagy, vagy vannak "tenyeid" akkor ne tartsd vissza magad, es ird le., mikozben te is csak annyit tudsz, amit masok mondanak el neked... cseppet vicces.

Nekunk meg altalaban jo tapasztalatunk van a magyar korhazakkal, nagyobb problema eseten legalabbis, es altalaban utolag kapnak penzt. Lehet ez volt a te orvosaidnak a baja? (Annak ellenere, hogy nagyon hajtottad, hogy ott bezzeg nincs halapenz :D)

Ha jol tudom (de nem vagyok orvos :D), akkor az utolso honapra minden kifejlodik, es csak hust szed magara a gyerek, tehat kvazi mindegy mikor szuletik ha mar betoltotte a 8-at.

(#7369) AMD Power


AMD Power
titán

Szegény Tomikának elég magas láza lett már délután. Levittük a dokihoz. Mondta ,hogy kezdődő vírusos torok nyavalya. Remélem hamarosan jobban lesz. Főleg ,hogy szombaton megyünk nyaralni Balatonra.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#7370) DeFranco válasza AMD Power (#7369) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ha nyaralás, akkor láz, ez nálunk mindennapos (mindenéves) volt, amikor kicsi voltam. volt, hogy a nyaralás első estéjére lett 40 fokos lázam :D

öröm az ürömben, hogy kedd van, szombatra ha vírusos, nagyjából túl lesz rajta szerintem.

jobbulást neki. :K adtok neki valamit?

(#7371) AMD Power válasza DeFranco (#7370) üzenetére


AMD Power
titán

Remélem is ,hogy jól lesz addigra.

Nurofent kapott. Illetve most estére egy Germicid kupot! Napközben nem sokat evett. Inkább ivott. Hohes C Plus itattunk vele.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#7372) tildy válasza emmm (#7117) üzenetére


tildy
nagyúr

Erre elfelejtettem reagalni, vegul az lett, hogy a mostani alberlet nappalija az ideiglenes babaszoba, ha jonne a vedono.. Esmein eppen festi az uj lakast, ott mar sajat szobaja lesz Kevinnek.Aztan, hogy vegul mar most az elejen atkerul-e, vagy marad a mostani ideiglenes mozeskosaraban velunk egy szobaban... Ez meg a jovo zeneje.

Holnaputan jonnek a padloszonyeget lerakni, utana mar koltozhetunk, remeljuk meg ezen a heten.
Kicsit surure sikerult a program, tudom.

A gyerek amugy jol bekajalt, pelujscsere is megvolt, itt alszik az olemben, mikozben gepelek:D
Szopizasnal me gmindig turelmetlen, ugy egyelore maradok a cseppenkent fejem azt ami van es kesobb odaadom metodusnal. Lassu is, meg keves is, de egyszeruen szenved a mellel a gyerek. Most probalok mindenfele praktikakat, hogy lapos vagy befele fordult mellbimbo eseten hogyan lehetne hatekonyabba tenni a dolgot.

A kovetkezo gyerekkel kapcsolatos tervunk is reszben kutba esett a csaszar miatt, ugye most egy ev piheno ( max fel evet akartunk) .|Szoval 1 evnel korabban nem eshetek teherbe, marmint nagyon nem javasoljak.
Igy viszont lehet munkahelyet is valtok, de ott meg figyelni kell , hogy 6 honapnak meg kell lennie jogviszonyban, kulonben csak minimalis penz jarna.... Meglatjuk.

A korom miatt is viszont igy kicsit mar necces lehet a tema, 36-t toltom oktoberben, harom gyerkocot szeretnenk ( es ettol ez a korhaz sem tantoritott el, mar most hianyzika terhesseg, en tenyleg annyir aelveztem ezt a 9 honapot) .

Viszont a nagy elony: soha tobbet nem indithatnak huvelyi szulessel, vagy csaszar lehet csak, vagy pedig oxi es epiduralmentes, normal , full-term szules.
Az epidural mondjuk sokat segitetettm ha nem kaptam volna, lehet nem birom ki.

--------------------
sto1911: leirtam, igaz mastol van infom, de mivel unokatestveremrol van szo( szulesz-nogyogyasz osztalyvezeto foorvos) , nem csak egy "paciens vagyok a sok kozul". Ha erted mire gondolok. Olyan infokat is megtudtam, mar akar korabban is fogamzasgatlasrol, amit azota se ajanlottak fel mas orvosok ( pl. hormonalis kivizsgalas, miert van az osszes hormonalis fogamzasgatlonak nagyon durva mellekhatasa, nem csak egy, nalam)

Teny es valo, sosem adtam halapenzt. Ha valaki halapenz nelkul slendrianul dolgozik, akkor nem is erdemli meg.
Szerencsere tudok 1 jo peldat magyar korhazrol, pont az emlitett Margiban egy masik doktorno, aki a masik belgyogyon volt , mindenfele halapenz nelkul, szimplan ramenzve azonnal felvett, hiaba nem mento vitt be. Es ez egy korhaz, kb 20 perces kulonbseggel.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7373) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Igaz bennem van a tejfakasztó,de gyerekek: NE LEGYEN VITA!

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7374) DeFranco válasza Doggy dog (#7373) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nincs vita, már veszekedés van ;]

te most ne gyűjts itt negatív energiákat, igyál vagy cigánykerekezz vagy nevess üvöltve-sírva hogy született egy kicsi-én, ahogy tetszik, élvezd és éld meg ezt a pillanatot, mert megismételhetetlen. add át magad neki 100%-ig.

jövő hétre meg két olvasmány:

ez nekem nagyon sokat segített (voltak nehéz perceim)

ez is jó, bár inkább triviál

(#7375) Doggy dog válasza DeFranco (#7374) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Az ivást választom.... Inkább,MOST!
De kész vagyok...

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7376) Doggy dog válasza Doggy dog (#7375) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Mindenkinek!

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7377) emmm válasza tildy (#7372) üzenetére


emmm
senior tag

Nem egyszerű helyzet. :D Nálunk a feleségem most lesz 37 szeptemberben. Igazából ő már nem akar másodikat, annak ellenére sem, hogy áldott jó kislányt fogtunk ki. Kialakult egy kényelmesnek mondható, jó életszint, és már nem akarna ebből különösebben engedni. Az éjszakákat is nehezen viseli, pedig csak 1, max. 2x kel a gyerek (a 2. kelésnél már én vagyok vele így is).

Én annyit tanácsolok javasolok csak, hogy pihenj, ne pörögj. Elég kemény az első időszak, és elsősorban neked kell "túlélned" ezt az időszakot, megküzdve a szoptatás nehézségeivel, a saját hormonjaiddal, az álmatlan zombi napokkal. Lényegében, amikor a gyerek alszik, próbálj meg te is, nagy szükséged lesz rá. Ha nem leszel valamilyen szinten kipihent, a pároddal is nehezen fogsz tudni kommunikálni. Feleségem sajnos rossz alvó, neki ez nem ment, voltak is problémák emiatt rendesen. :) A többit majd meglátjátok úgyis, ti fogjátok tudni, mi a jó nektek, mást nem is mondok :)

(#7375) Doggy dog

DeFranco jókat linkelt, engem is átsegített jópár nehéz napon :)

(#7378) MR_Joe válasza tildy (#7336) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Magyar eü: terhességi cukor után -mivel császár volt- speckó kaját adtak neki.. pépeset...aranygaluska. Grat... utána nem mert cukrot mérni :D

Emmm: jól emlékszel igen :) gyarapszik a család :DDD minden kollegám azt kérdezi, hogy negyedik mikor lesz? :DDD

Doggydogg : Gratula a babuhoz:) Sok-sok egészséget boldogságot :) Eljátszottátok ugyanazt mint mi?

Közben asszonkám belázasodott, most célzott antibigyó kezelés, gyerek meg ment picit szolizni a sárgaság miatt..-nem..nem lett kínai- nagy baj nincs, de egy napot tuti csúszik a hazajövetel :(

Vita/veszekedés téma: oké, hogy ez a büszke apukák és anyukák topikja, de a büszkeséget a gyermek irányába mutassuk már ki pls. :))
Nem fogok senki ellen és mellett sem érvelni semmiben - bár tudnék - csak arra kérem a kedves phórumtársakat, maradjon meg ez a topik annak a beszélgetős-örömködős topiknak aminek indult. Legyen annyi erő mindenkiben, hogy egy-egy negatív mondatot/hsz-t elenged a füle mellett és nem szól vissza, mert annak akkor vége nem lesz.. erősen fokozott lelki és idegi állapotban van így szülés után mind anya, mind apa, nem kell tovább hergelni magunkat/egymást. Szeretet van barátaim :)

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#7379) DeFranco


DeFranco
nagyúr

nagyszerű, vért találtunk a kakiban. nem sokat, de ott van, piros, oldott, nem alvadt, nem fekete.

épp jön ma a védőnő, és dokihoz is tudunk menni, de valakinek valami input vagy tapasztalat a témában? 5 hónapot közelíti a pici. anyatejes.

(#7380) sto1911 válasza DeFranco (#7379) üzenetére


sto1911
veterán

Lehet a cicit sertette meg a kicsi, es annak az eredmenyet latod.

(#7381) DeFranco válasza sto1911 (#7380) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az fekete lenne szerintem, mert megemészti a hemoglobint. ez lentről jött, gondolom, mert piros.

(#7382) sto1911 válasza DeFranco (#7381) üzenetére


sto1911
veterán

Lehet hamarabb kijott, minthogy megalvadjon. Igazabol nem tortent velunk ilyen, csak valahol olvastam rola, hogy attol is lehet.

(#7383) tildy válasza MR_Joe (#7378) üzenetére


tildy
nagyúr

Oh, ez nem csak magyar egeszsegugy. Annyival masabb itt, hogy lehetett 3 fele kajabol valasztani ebedre/vacsorara, de a desszert ott is valami jegkrem, vagy almas-vanilias custard lett volna. A reggeli meg ugye kukoricapehely meg piritos....

Szoval nem egyedi... Szerencsere gyumolcs opcio volt ebednel is vacsoranal is, igy inkabb azt kertem.
Sargasag szerintem nalunk is volt, de a dokik vagy nem akartak rankijeszteni vagy nem tudom, rendszeres etetes/napfeny, ezt javasoltak. Ha nagyon durva, akkor vissza a korhaz.

Remelem az antibiotikumtol jobban lesz, nalam szerencsere elmaradt alaz, ellenben 3 napig injekciozni kellett itthon is magam.

emmm Sajnos most meg porges van a koltozes miatt, remeljuk hetvege utan kicsit nyugalmasabb idoszak jon.
Igy is nehezen viselem, hogy kulon alszom paromtol, neki most pihenes kell a felujitas miatt, meg amugyis dobozokon atbukdacsolva tudnek csak a halobol kijonni, ha ott lennenk, szoval a baba a mozesben velem a nappaliban, esm meg amasik szobaban.
Viszont ugy nez ki a dobozok csutortok este atkerulnek :)
Utana kicsit egyszerubb lesz.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7384) sto1911 válasza tildy (#7383) üzenetére


sto1911
veterán

Ja, csak jo kajat tudnak bevinni a rokonok, orvost meg nem...

(#7385) DeFranco válasza DeFranco (#7379) üzenetére


DeFranco
nagyúr

védőnő megérkezett, szerinte vagy van egy pici repedés az output oldalon, vagy esetleg tejallergia. utóbbit nem tartom valószínűnek, mert nem volt nagyobb mennyiségű tejfogyasztás mostanában, az elmúlt három napban pl. annyi, amennyit a reggeli kávéhoz megivott Feleségem.

irány a doki, 1-re van időpont, elvileg a pelenkából meg tudja mondani, hogy mi a helyzet konkrétan...

szerencse, hogy pont jött a védőnő, és pont jókor rendel az orvos, nem szeretnék most ezzel 3 napig itthon ülni kételyek között.

[ Szerkesztve ]

(#7386) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Rajtunk nem múlt,hogy legyen tej!
3 óra alvás után meló,kész vagyok még mindig...

MR_Joe: hasonló.Nálatok a kicsi mikor kezdett el "cicizni" (enni)?

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7387) MR_Joe válasza tildy (#7383) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Most jöttem kórházból, még egy nap csúszás, mivel 2 lázmentes nap kell :S Legkorábban pénteken jöhetnek haza, de legyen rendben inkább, minthogy itthon jöjjön elő valami. Kölök még mindig sárga kissé, de már aktívabb, nézeget meg dumál :) Meg persze szopizik rendesen, úgyhogy hamar el fog múlni. Mindkét gyerekkel így volt ez korábban.
Kaja: hát.. azthiszem az elmúlt 5 év alatt nem változott semmit ezen a téren a helyzet. Választási lehetőség most sincs, amit pedig adnak... nc.. persze ez nem az ápolók/orvosok/kórház hibája. Erre van pénz, állambácsi ennyit ad.

Doggy: cicizés kb az első nap maradt ki, mivel nem nagyon volt mozgásképes az asszonykám, de második naptól már ment a próbálkozás. Mostmár elég ügyes a kiskrapek. (szombaton született, sok idő nem kellett, hogy rákapjon :) )

DeFranco: tejallergia (tejfehérje) volt mindkét gyereknél, de nem történt ilyen eset...hasmenés/puffadás, bőrkiütés volt tőle. Nálunk input oldalon történt egy hasonló eset anno, bukott és abban volt vér, de az egyértelműen evőeszközhiba miatt..a para azért bennem volt (minden szoptatásnál kisebesedett asszonykám melle :S ).
Biztos nem lesz semmi gáz ott, csak valami apróság :)

[ Szerkesztve ]

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#7388) tildy válasza sto1911 (#7384) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem feltetlen kell a valasz gombra nyomni, ha csak sertegetes megy. Koszi.

MR_Joe: "Meg persze szopizik rendesen, úgyhogy hamar el fog múlni. Mindkét gyerekkel így volt ez korábban.".
Szerencsesek vagytok. Nekem abszolut nem indult be a korhazban a tej, azt mondjak csaszarnal ez megszokott, inditasnal meg meginkabb, aztan ki tudja. Most sem szopizik rendesen, es nincs is eleg neki, elobb 100 ml-t tolt be, mikozben napi 20 mlt ha tudok produkalni. Mellmeret meglenne hozza, nem ertem, miert nem megy. Lehet pont a sok stressz miatt , ki tudja. Nem az van, hogy nincs, hanem az, hogy nem tudja rendesen szivni, ugyanis a szajaban melyebbre kellene mennie. Cumisuveggel ilyen gond nincs, szivja mint a veszedelem.

A sors fura fintora, hogy adott nekem ekkora, de 'hasznalhatatlan' melleket. Kulon figyelnem is kell arra, hogy nehogy az orrat eltakarja.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7389) Doggy dog válasza MR_Joe (#7387) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Most délben próbálták a cicizést először,de csak immel-ámmal.Tejcsi még nem indult meg.
Kérdeztem az ápolókat tegnap,azt mondták forralt vizet + tápszert adnak.
Most délben is,hogy vitték páromhoz,megetették előtte.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7390) DeFranco válasza DeFranco (#7385) üzenetére


DeFranco
nagyúr

doki megnézte, valami picit lát az output oldalon, de ahhoz képest azért több a cucc a cuccban, de valószínűleg ez az ok.

diétázni nem kell még, valszeg magától elmúlik, hámosító kenőccsel kell kenegetni.

ha nem múlik diéta, ha arra sem akkor tenyészet.

T kaki ugye problémás volt T+1 kaki már jó. T+2 under construction.

(#7391) sto1911 válasza tildy (#7388) üzenetére


sto1911
veterán

Ez mitol is szurkalodas? :F > atszerkestetted sertegetesre. Es az mitol is sertegetes? De ha mar ezen megsertodsz, akkor TE mit csinalsz a topikban? Allando rinya, masok fikazasa stb. Szerintem vonulj el a vilagtol, mig megnyugszol.

A szurkalodas az lenne, hogy amikor leb.szol masokat, hogy nem orvoskent ne dumaljanak bele, akkor elfelejted odairni, hogy a te infoid orvostol vannak, es elfelejted megkerdezni, hogy az ove esetleg nem, stb. De ugye erre inkabb nem is reagaltam... :U de ne aggodj, fogok ezentul.

[ Szerkesztve ]

(#7392) tildy válasza sto1911 (#7391) üzenetére


tildy
nagyúr

A rokonokrol annyit, hogy ha valaki nincs benne, hogy mit lehet pl egy terhessegi cukros kismamanak bevinni, akkor a legnagyobb hulyesegeket is beviszi. Csak egy pelda: ferjem occse adottt nekem meg terhesseg ideje alatt kekszet, talan oreot, meg ilyen kreker-szerut, fel sem merult benne, hogy nem csak cukrosat nem ehetek, hanem magas szenhidrattartalmu eteleket, igy kekszet sem igazan.

Nem az o hibaja, hogy nem tudta, de hidd el, nagyon sokan nem tudjak, hogy mit is jelent, ha valakinek ilyen jellegu dieta van.

A szurkalodas meg : kimaradhatott volna az az orvosos dolog, semmi szukseg nem volt odatenni. Kar, hogy nem erzed miert problemas, de lepjunk tul rajta, semmi szukseg flamet kelteni belole. Nem kellett volna oda szerintem, es beszolasnak erezheto. Ennyi

"akkor elfelejted odairni, hogy a te infoid orvostol vannak, es elfelejted megkerdezni, hogy az ove esetleg nem, "

Kicsit olvass vissza, mert nem felejtettem el odairni, mar ket napja itt van a topikban, max te siklottal at felette. [link]

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7393) tildy


tildy
nagyúr

Mara voltam amugy hivatalosan kiirva, marmint ma van betoltott 40. het.

BAr a gyerek mar a 36. het utan nem szamit koraszulottnek, azert meg minden het szamit, pl az agyi fejlodesben is, illetve csokkenti a besargulas eselyet is :

A study in the American Journal of Obstetrics and Gynecology in October calculated that for each week a baby stayed in the womb between 32 and 39 weeks, there is a 23% decrease in problems such as respiratory distress, jaundice, seizures, temperature instability and brain hemorrhages.

[link]

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7394) sto1911 válasza tildy (#7392) üzenetére


sto1911
veterán

Nem az o hibaja, hogy nem tudta - de, az o hibaja, szerinted egy barmilyen cukrosnak oreot kell vinni? :W Kerdezzen meg akkor teged meg orvosaidat meg az internetet, hogy mit lehet. OMFG

(#7395) tildy válasza sto1911 (#7394) üzenetére


tildy
nagyúr

Sima keksz sem jo. Sot a teszta sem, a pizza sem, es semmi hasonlo etel, de meg a reggeli muzli, sot a sima rizs sem.

Feherliszt es feherrizs szinte alapbol kizart, vagy nagyon kis mennyisegben lehet. Krumpli -ami ugye dietas etel- szinten magas szenhidrattartalmuj, csak ovatosan fogyaszthato.

Hidd el, nem egy ember van, aki jot akar, de megis rosszul csinalja. Sok tevhit vana fejekben, pl. az is, hogy a zsirszegeny joghurt egeszsegesebb, igen, de a zsirt valahogy potolni kell, cukrosaknak ezt is kell nezni, zsirszegeny cuccokban altalaban magasabb a szenhidrat.

Tejtermekek, lassu felszivodasu szenhidrat, energiamentes italok, asvanyviz, ilyenekkel ( altalaban, kiveve a joghurtos esetet ) nincs gond.

Amugy meglepo, hogy a korhazban nem figyeltek oda, hogy dietas etelt adjanak, akar itt nekem, akar otthon. edesapam cukorbeteg, sajnos mindket laba odalett( amputaltak) , neki mindig kulon diabetikus kajat adtak a korhazban.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7396) emmm válasza tildy (#7383) üzenetére


emmm
senior tag

Majd szépen alakul ez. Lemegy a lakással a dolog, utána kicsit jobb lesz.

DeFranco: azért legalább nincs komolyabb baj, vagy jelenleg nincs. Majd az after construction után kiderül :D Nálunk ma kapta meg a kislányom a fülbevalóját, nem fájt neki, de a pisztolytól kicsit megijedt. :)

(#7397) stonyboy válasza tildy (#7355) üzenetére


stonyboy
újonc

Philips Avent van.

(#7398) DeFranco válasza emmm (#7396) üzenetére


DeFranco
nagyúr

aeditke néni fizette? ;]

(#7399) MR_Joe válasza tildy (#7395) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Császár utan nehezebben indul meg a tej ez tény, nálunk azért ment talán könnyebben, mert harmadik baba és már szülés előtt volt némi cucc. Szerintem mell formája / mérete / színe / szaga etc. szerintem kb lényegtelen. Nagy a család, előfordul mindenféle verzió, szoptatásnál egyik esetben sem volt gond, viszont a testedzés/idegeskedés/rossz lelki állapot kihatott a tejre. Relax, menni fog az :) esetleg egy bizonyos tejserkentő teát meg lehet próbálni :)

Cukros dologban egyetértek: Ha valaki nem foglalkozott a témával (mert pl sosem volt rá szüksége) nem fogja tudni mi jó egy gest.diabos kismamának. És ha csak beleolvas a témába, attól még nem biztos, hogy jól fog választani, ha meg akar lepni valakit..pl.diabetikusnak/lightnak feltüntetett termékkel. Sajnos nem egy "diabetikus" terméket tudok mutatni, ami szénhidrátbomba. Azt sem mondanám, hogy az ő hibája, ha rosszat vesz. Sokszor nehéz eligazodni a dolgok között. Tipikus példa, mikor a cukorbetegnek egy kaja mellé jó gazdag zöldség köretet adnak, mert azt biztos ehet, az egészséges..ja..borsó, répa, kukorica kombó szépen meg tudja dobni a cukrot. Aki nem élte át, nem tudja és nem is kell tudnia. Persze a legtisztább, ha megkérdezi mit szabad mit nem, de ha meglepinek szánják, ez ugye kizárt. De ugyanez igaz pl.tejfehérje, vagy szójaérzékenységre, más ételallergiára is.

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#7400) tildy válasza stonyboy (#7397) üzenetére


tildy
nagyúr

Natural cumival ? Nekunk azzal szinte semmi bufi nincs.
Ha naturallal is ilyen, akkor nincs otletem :( Nagyon nem jo ez szerintem nekik sem.

emmm: lehet. Akkor mar nagyobb nyugi lesz.
Mr_joe: hat nem tudom, befele fordult, lapos bimboval azert lehetnek nehezsegek. Nem lehetetlen, de nem egyszeru. Egyelore van gep, azzal kb 20ml-t ossze tudok hozni. Csak jo etvagya van a krapeknak :D

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.