Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6501) frame>24 válasza tildy (#6498) üzenetére


frame>24
addikt

Akkor egy újabb gondolat:

A pizzásfiúnak ugye jár a borravaló, mert szegény felhozta a 3. emeletre a félig kihűlt pizzát, mert "jaj szegény fillérekből él", a londinernek is a cipekedésért, a benzinkutasnak az ablakmosásért, a pincérnek is jár a TIP, mert méltóztatott kihozni a sört, amibe a pult mögött belehugyozott...

DE a dokinak - pláne egy szülésznek ne járjon? - aki amúgy sose alszik nyugodtan, mert bármikor behívhatják bármelyik betegéhez, de ha ettől még el is tekintünk, akkor is: a feleségem és a gyermekem életéért felel (és rajtuk keresztül még az én életemért is, mert bármelyikük ottmarad, akkor én sem tudok ugyanúgy élni, mintha mi sem történt volna!)

Az óriási felelősséget háláljuk, egyrészt. Másrészt az egészségügy MINDEN, fejlett államban is veszteséges, ez a fajta kompenzálás legalább olyanoknak jut, akik talán emberileg (jobban) rá is szolgálnak.
Mi nem sajnáltuk a dokinktól mindezt.

[ Szerkesztve ]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#6502) Elemental válasza tildy (#6493) üzenetére


Elemental
addikt

dolgozom, ameddig birok
Itt lebegteted ezt állandóan. Leírnád, hogy miből áll (vagy inkább ül) egy munkanapod?
Valahogy azt érzem benned, hogy aki nem úgy gondolkozik/cselekszik, mint te, az szánalmas a szemedben.

(#6503) emmm válasza tildy (#6495) üzenetére


emmm
senior tag

Nekem pl. 2 év otthon a gyerekkel teljesen normális dolognak tűnik. És nem azért, mert lenyúljuk vele az adófizetőket, hanem mert jobb a gyereknek, hogy ott van vele az anyja (vagy az apja).
Amúgy szerintem senki sem támadott be téged, viszont érdekesen reagálsz - nem csak nekem ma, másoknak is. Senki nem gondolt rólad vagy a kinti életeddel kapcsolatban semmi rosszat.

(#6504) AMD Power


AMD Power
titán

Apának 15 hónapos nagy fia! :R :R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6505) CharlieDrop válasza tildy (#6479) üzenetére


CharlieDrop
veterán

A 37. hét jó, attól kezdve úgy is minden napos vagy.
Magyarországon sem császároznak, csak ha muszáj, meg ha fogadott dokid van, mert ugye neki akkor lóvé, ha akkor szülsz, mikor ügyeletben van.
Ettől akkor térnek el, ha az anya, vagy a gyerek, vagy mindkettő élete veszélyben van, vagyis császárt csak ha más nem lehetséges. És ez vonatkozik arra is, hogy minden esetben, kivéve az előbb felsoroltak, kivárják az időt nem indítanak előbb egy nappal sem.

Ha szeretnéd tudok sztorikat mesélni, mindkét terhességünk veszélyeztetett volt :)

Jah, az én párom is másfél év után ment haza, náluk alapban is 1 év (azt hiszem), a "szülési szabadság" (most nem tudom pont hogy nevezik :D)

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6506) CharlieDrop válasza frame>24 (#6497) üzenetére


CharlieDrop
veterán

2 szülés, 0 választott doki, minden ellátást maximálisan megkaptunk, nem szartak le minket, nem volt semmilyen hátrányunk...

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6507) Ghoosty válasza frame>24 (#6501) üzenetére


Ghoosty
őstag

Nem a pizzásnak és a pincérnek sem jár, elég hülye szokás. Ha valami extra dolgot tesz, akkor lehet róla szó.

Én nem adtam hálapénzt és nem is fogok senkinek. Azért kapja a fizetését, ha kevesli, mondjon fel és menjen máshova. Azt várom már, hogy omoljon össze ez a hülye egészségügy, mert addig nem fog semmi változni.

(#6508) tildy válasza Goose-T (#6500) üzenetére


tildy
nagyúr

De, pont ez a gond, hogy egyszerre lenne a szules, meg a koltozes . Magyaran a koltozes kellos kozepeben sehova sem igazan tudnank vinni a gyereket, mert se az uj lakasban nem vagyunk meg, de mar a regiben sem igazan vagyunk. Illetve fogalmam sincs melyik helyrol mennek igy szulni, teljesen borulna a bili. MErt mas az, ha akkor tortenik hipphopp, front van, vagy barmi, akkor cselekedni kell, de nem szeretem ha elore at akarja irni valaki a "programom".

frame>24: teljesen halapenz ellenes vagyok. Fizessek meg az orvosokat, de ne legyen elvart 50-100-150 ezer forint a szulesert, vagy ha igen, akkor legyen lepapirozva.

noklika : Webfejleszto vagyok, middleware teruleten. Fokepp php, angular js, javascript, html . En amit mondasz azt csiga85-rol erzem. O az aki rendszresen azt irja, majd ugye ugy lesz,ahogy o mondja, meg hasonlok.

Azt irod, aki nem ugy gondolkozik, nem ugy cselekszik, az szanalmas a szememben. NEm az. Mindenkinek megvan a sajat eletritmusa, sajat elettere, sajat rigolyai, netan hormonok jateka is, szerintem kolcsonosen tiszteletben kell tartani , es nem leszologatni a masikat.

Mindezek mellett tenyleg besokalltam az allando " mikor masz mar szulesi szabira" amit csak magyarorszagon kaptam meg. Ezzel kapcsolatbana frusztraciom valoban helytelen volt itt kitoltenem.

Defranco:
Kerlek ne haragudj, elnzesed kerem, ha arrogansra sikerult. Valojaban rendkivul frusztral az itteni terhesgondozas, megtagadtak a cukormerot ism amit kertem, es nem erzem, hogy a helyzet magaslatan lennenek. Tenyleg nem tudom az orvosommal megbeszelni, mert nincs orvosom. Egyeduli fix ember akit rendszeresen latok, az a diabeteszes szuleszno.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6509) tildy válasza Ghoosty (#6507) üzenetére


tildy
nagyúr

Ghoosty es Charliedrop: teljesen egyetertek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6510) AMD Power válasza Ghoosty (#6507) üzenetére


AMD Power
titán

Én nem adtam hálapénzt és nem is fogok senkinek. Azért kapja a fizetését, ha kevesli, mondjon fel és menjen máshova.

110% egyetértek veled. :R :R
Mi Senkinek nem adtunk 5Ft-t se. És ahhoz képest egy rossz szavunk sem lehetett az "ellátásra".

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6511) tildy válasza AMD Power (#6504) üzenetére


tildy
nagyúr

Whao, voros haj (vagy vilagosbarna inkabb) barna szem ?:)
Tunderi.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6512) DeFranco válasza CharlieDrop (#6505) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Magyarországon sem császároznak, csak ha muszáj, meg ha fogadott dokid van, mert ugye neki akkor lóvé, ha akkor szülsz, mikor ügyeletben van.

Nekem erről más a tapasztalatom. A császár az kórházfüggő is, a honvédban szeretnek vágni, uzsokiban is jellemző, bajcsyban viszont kevésbé, ott kétszer meggondolják.

Alapvetően ahol vágnak, ott azért vágnak szívesebben, mert tervezettebb, az orvos számára kevesebb kockázattal jár (van rá biztosítása, könnyebben lehet elkenni a komplikációt), gyorsabban megvan. Az anya számára nyilván kevésbé előnyös.

(most nyilván itt a vitatott indokoltságú esetekről beszélek, ahol indokolt, ott indokolt)

Ahol nem preferálják, ott azért nem preferálják, mert akárhonnan nézzük, ez egy komoly műtét, szövődményei lehetnek, stb.

Fogadott dokinál nem tudom, hogy mi az arány, az már tényleg a legalja, ha azért vág, mert magasabb a tarifa, nálunk ilyenről szó nem volt, hogy akkor többet kellene fizetni. Szerintem inkább visszafelé működik ez, aki fogad dokit, sokszor azért fogad, hogy majd az nem vág, és ha mégis, akkor úgy érzi, hogy átverték, és nyilván ezt is terjeszti.

(#6513) tildy válasza DeFranco (#6512) üzenetére


tildy
nagyúr

Ha jol tudom - 5 feletti dioptrianal mar majdnem minden esetben alap a csaszar, feltik a kismamakat a retinalevalastol.
Nekem -8 ( volt mutet elott) , igy nekem is az lenne a doktorno szerint, ha Magyarorszagon szulnek. Na itt peldaul ezt sem tudom megbeszelni az orvossal, mert "kelet-europai" tulparazasnak tartjak, nem az elso eset.

Amugy hatha valakinek jol jon:

Promobox babacsomag, ingyen , azt mondjak jo dolgok vannak benne, sudokrém, tejgyűjtő tasak, aventes kis dobozka, melltartó betét, Rossman kártya és nedves törlő, naturlandos tőzegáfonya tea filter, nivea babamasszázs segédlet, magyar konyha magazik egyéb reklám anyagok. ( forras; bezzeganya)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6514) föccer válasza tildy (#6513) üzenetére


föccer
nagyúr

Nekünk ezt a promo box-ot a szülészeten adták.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#6515) emmm válasza DeFranco (#6512) üzenetére


emmm
senior tag

Nálunk fogadott doki volt, az Uzsokiban, az illető szülész-nőgyógyász egyben, magánba jártunk hozzá már korábban is. Szerencsére tényleg nagyon rendes fickó, engem is normálisan, kedvesen tájékoztatott mindig mindenről, egy szavam se lehetett. Tudtuk, mennyit kell majd fizetni, de volt mindig 4D ultrahang is, szólt, hogy ezt itt olcsóbb, azt amott érdemesebb intézni.
A történet vége császár lett, hiába fordult meg lefelé a gyerek, a feje sajnos rosszul állt, valahogy megcsavarodva állt be a gyerek, ez már a vajúdás közepén derült ki. Itt is biztosra ment, inkább egyeztetett egy másik orvossal is, egyetértésben mondták ki a császárt. Az elmondásuk alapján így is alig bírták kiszedni.

Kórházi tapasztalatok: én is azt látom, hogy a természetes szülés/császár hozzáállás kórházfüggő. Pl. a Szent Imre erősen szüljük-meg-a-gyereket mindenáron párti, aki inkább ősanya típus, az menjen oda szülni. Sógorasszony 42 órát (!!) vajúdott, mire normál úton megszülte az unokahúgom. Eszükbe sem jutott a császár, és az érzéstelenítőt is csak 24 óra után adták. Úgy, hogy volt fogadott orvosuk! Uzsokiban a többi anyukával beszélgetve inkább az jött le, ha gázos a helyzet, inkább császár, de volt sok normál módon szülő anyuka is.

(#6513) tildy
Mi is ezt kaptuk az Alma gyógyszertár láncban, de van egy facebook csoport, ott írták többen is, hogy gyógyszertára válogatja. Beírták néhányan, hogy melyikben mit kaptak.

(#6514) föccer
Ott is kapsz egy kezdőcsomagot, de a gyógyszertárban is lehet egyet kapni, valahol regisztrálni/jelentkezni kellett rá, hirtelen nem tudom, asszony intézte, én csak elmentem érte. Meg persze a harmadik kezdőcsomag, amit a védőnő írat fel a gyerekorvossal, csak az meg ugye fizetős.

[ Szerkesztve ]

(#6516) emmm válasza emmm (#6515) üzenetére


emmm
senior tag

Megvan közben, itt kellett regisztrálni: edeskisbabam.hu

(#6517) AMD Power válasza tildy (#6511) üzenetére


AMD Power
titán

Csal a kép. Világosbarna haj. Születésekor ugyan úgy fekete szeme volt mint nekem. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6518) tildy válasza emmm (#6516) üzenetére


tildy
nagyúr

Igen, a facebookos oldal is oda mutat arra az oldalra.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6519) Loretto válasza AMD Power (#6504) üzenetére


Loretto
veterán

Édes kis pofa.
Nem is tudtam, hogy lett egy ilyen topic is...
Kiskrokodil 1,5 évesen:

[ Szerkesztve ]

Soirée...

(#6520) Melack válasza AMD Power (#6504) üzenetére


Melack
veterán

Tényleg tiszta apja :)

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6521) CharlieDrop válasza DeFranco (#6512) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Mi SOTE I-en voltunk.
ott mindent csak sorjában. Vágni legvégsőbb esetben vágtak.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6522) Möhe


Möhe
addikt

Lassan esedékes a gyerekülés. Nagyjából ezeket láttam szemre értelmesnek a helyi Brendonban:
[link] [link] [link]

kb 45-55k kategóriásak

Vélemény?

[ Szerkesztve ]

(#6523) dortimcsi válasza Möhe (#6522) üzenetére


dortimcsi
újonc

Nekünk a harmadik , a cybex van , Máté szereti , jól viseli a pajzsot is! Ha mar 11-12 kg és teli cuccok is vannak rajta akkor kicsit szűkös a hely .

"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck

(#6524) V.Stryker válasza dortimcsi (#6523) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Én is néztem ezt, de valahogy az tántorított el, hogy az az izé jó hogy biztonságos ott előtte, de nem lesz meleg a gyereknek? Nyáron a melegtől, télen a sok téli gönctől? Így én normált vettem.

Touragoo-k volt, még megvan, az jó kis ülés.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6525) Melack


Melack
veterán

Manduca lesz eladó, ha valakit érdekel.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6526) emmm


emmm
senior tag

Elég gáz ez a front...tegnap dél óta nyűglődik a gyerek folyamatosan. Lassan tényleg kocsiba vágom, benyomok egy füldugót és autókázunk... :(

(#6527) Padisah


Padisah
tag

(IMG:http://%5Burl=http://kepfeltoltes.hu/view/150510/P1070938_www.kepfeltoltes.hu_.jpg%5D%5Bimg%5Dhttp://kepfeltoltes.hu/thumb/150510/P1070938_www.kepfeltoltes.hu_.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D)

Megérkezett a kistesó olyan 2 és fél hónapja. szintén kislány, 52 cm, 3800 g.

[ Szerkesztve ]

Az a baj a világgal, hogy az okosok kételkednek, míg a hülyék tökéletesen biztosak a dolgukban.

(#6528) DeFranco válasza emmm (#6526) üzenetére


DeFranco
nagyúr

na mi a helyzet?

nálunk is ment a nagy nyűglődés egész nap, ugyanez, front, meg tegnap is, de mostanra megtaláltuk a módját, hogy hogy altassuk bele most ez működött. eddig nem, és valszeg eztán se fog, de így legalább 1) aludt, nem volt sík ideg 2) haladtunk a dolgunkkal mi is kicsit.

kitartás, megtanuljátok szépen egymást, és utána jobb lesz majd kicsit, ti is kicsit jobban kezelitek, ahogy nyílik az értelme, ő is kicsit könnyebben lesz kezelhető. ezt csak ilyen fogat összeszorítva lehet bírni, ez van.

(#6529) DeFranco válasza DeFranco (#6528) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ja, amúgy nem alszik most sem hiába altatjuk, eddig tartott az okosság :D

(#6530) Melack válasza DeFranco (#6529) üzenetére


Melack
veterán

Pakoljatok át az ágyát, fordítsátok meg, ki tudja.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6531) DeFranco válasza Melack (#6530) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az nem olyan egyszerű, mert be van drótozva (légzésfigyelő)

egyébként szerintem annyi a baja, hogy megint iszonyat nőtt a kajaigénye, amit nem tudunk jelenleg kiszolgálni (idő kell míg beáll a termelés) meg mellette mostanában ügyesebbek vagyunk a nappali altatással.

amitől viszont szokatlanul kipiheni magát és ettől este éber, tehát hamarabb is lesz éhes.

(#6532) Melack válasza DeFranco (#6531) üzenetére


Melack
veterán

Hosszabbító. ;]

Kajaigeny, nah az van nálunk is. Egy tányérra való felnőtt spagettit tolt be tegnap este a kiscsaj. Sajtból is van egy fogyasztása, meg kell hagyni. Reszelt sajt mindenem felett.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6533) DeFranco válasza Melack (#6532) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hogy én erre nem gondoltam :D

(#6534) emmm válasza DeFranco (#6528) üzenetére


emmm
senior tag

Kb. szombat déltől ment tegnap estig a műszak. Volt egy pont tegnap este 11-kor (5 óra fentlét után, tucat altatással), hogy most megyek, és felköltöm a párom, mert valamit összetörök. :((( Aztán érthetett a gondolatból, mert tényleg bealudt (kb. 2 órára), de utána a párom már csak egyszer kelt vele éjszaka.

Este annyit találtam csak, már átnézve mindent, ami csak eszünkbe juthatott - hogy a nunijába valami beleragadt, de nem kaki, szerintem csak a popsikrém lehetett. Elég hurkás már a gyerek, szerintem a redőkkel valahogy összeszedte a krémet. Fürdéssel nem jött ki, hiába próbáltam, mert állandóan kinyújtja a lábát és nem lehet fél kézzel hozzáférni. Így maradt a nedves fültisztító pálcika. Eltartott egy darabig, de sikerült. :D Amúgy tök gáz, mert nem is látszott alapból, csak az tűnt fel, ha pelenkázzuk, azt valamiért nagyon szereti és megnyugszik tőle.
Bár utána valamelyest javult a nyűgössége, azért így is elszenvedtem vele este. Így aztán a hétvége eredménye kb. 6-7 óra alvás volt neki naponta...mi meg felváltva őrködtünk.

Nálatok nem volt olyan, hogy az addigi normális kajálás helyett (vagy egyhuzomban, vagy két lépcsőben bevágva az adagját), átváltott az ilyen 30-40 millis kajálásokra? Aztán büfi, beájul, 5 perc és kezdődik elölről az egész még büfi közben. Most ilyeneket csinált hétvégén. Az anyja is, meg ő is issza a Mecsek teát, nem is a pocijával volt a gond, hát passz.

Amúgy este kipróbáltam ezt a kendős-végighúzom-a-fején altatást, igazából működik. :D De csak akkor, ha már nyugodt, és aludni készül, más esetben nem működik, csak idegesíti. Majdnem hangosan felröhögtem, mikor kb. két ilyen kendős megmozdulás után lehunyta a szemét és nyitott szájjal bealudt - persze csak max. 10 percre, aztán kezdődött elölről az egész.

Szerk.: mi is beszéltük este, hogy átpakoljuk a kiságyat, most elég problémás, hogy mindig fordítva kell berakni az ágyba, mint ahogy bealszik. Valamint az ágy másik végébe tesszük a gyereket, most pont nem áll kézre.

(#6527) Padisah

Szépek, gratula! :C

[ Szerkesztve ]

(#6535) tildy válasza emmm (#6534) üzenetére


tildy
nagyúr

Ha mar agy, ki milyet hasznal? azon gondolkodom erdemes olyat, ami kesobb gyerekaggya alakithato.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6536) DeFranco válasza emmm (#6534) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Először is olvasd el ezt most: [link] Előbb kellett volna, de most sem késő, erre a helyzetre is van benne pár értelmes gondolat.

Nem fogok elkezdeni apa tömött bajsza vagyokot játszani, de ez a cikk engem nagyon de nagyon helyretett az első napokban, amikor közel nem éreztem magam sem apának sem embernek.

Nem tudom linkeltem-e már, de biztos fogom is még.

---

Másodszor: huh, először azt olvastam, hogy felkötöd a párod, mondom akkor most egy kicsit le kellene menned levegőzni, de aztán harmadszorra összejött az értelmezés :D

Ilyen van, nem ismerem a részleteket, hogy valójában mit jelent a nyűgösség, mit jelent a nem alszik és hogy néz ki a napotok, de ilyen időszakok, napok, akár hetek simán vannak. A tegnapi nap minden ismerősömnek katasztrófa volt, nekünk is az volt, az este még inkább. Hidd el őt is baromira zavarja, ettől ideges, és ettől nem bír aludni még annyira sem. Előbb utóbb elfárad.

Ahogy a cikkben is le van írva, lehet simán, hogy ez a beragadt cucc zavarta, vagy ez is faktor volt, ezeket át kell nézni, gombolás, izzadás, megtekeredett ruha, bármi lehet a klasszikus éhes/kakilt/hasa fáj trión túl, és ha egyik sem, akkor meg sztoikus nyugalommal tűrsz és ringatsz, nyugtatsz amíg meg nem unja. Meg fogja unni, legkésőbb két hónap múlva :D

Ilyen kicsiket eszik sokszor és közben meg kéri folyamatosan, nekünk is volt. Mi azt gondoltuk, hogy azért, mert egyszerűen elfogyott a tej, nincs több, és nem tud többet leszívni. Mivel viszont keveset eszik, hamar éhes lesz és nem tud úgy termelődni. Szar ügy, tartsatok ki, igyon rengeteg folyadékot a párod, nekünk bejött a soproni zéró (nincs benne kukoricagríz) és ha egyszer beáll a ritmus, akkor be fog állni a kajálás is. Ha van tej, és mégis ezt csinálja, akkor szimplán ennyire álmos, csak nem tud aludni.

Ez a kendős trükk milyen is? Hol lehet erről olvasni?

(#6537) Möhe válasza DeFranco (#6536) üzenetére


Möhe
addikt

Akkor mi marhára mákosak voltunk az utóbbi pár napban,mert elég jól megvolt a pici. Estére vacsinál már bealudt a cumira :) , cserébe éjjelente felkel inni, nem is keveset.

(#6538) Ghoosty válasza tildy (#6535) üzenetére


Ghoosty
őstag

Én valami ilyesmit: [link] ;]

Bocs, de először tényleg nem értettem.

Szerintem csak akkor van igazi értelme a gyerekággyá alakíthatónak, ha csak egy gyereket terveztek. Különben szükség van másikra is. Meg érdemes megnézni az árat is, mert már láttam olyat, hogy olcsóbb két ágy, mint egy átalakítható.

(#6539) Csiga85


Csiga85
csendes tag

Én sem császárra készültem, de rossz lett a szívhang, nem láttam a vérnyomásomtól rendesen látásom is szürke vagy semmi volt és elkezdtem kihagyni légzésügyileg én is...magasan volt, zárt méhszáj, vize már nem volt, de már a feje szorult, rövid volt a zsinór, ha akartam volna se tudtam volna megszülni, még vákummal sem, mert akkor beledöglünk mindketten...
Itt sem divat a császár! Én sem akartam, de a végén már ott tartottam, hogy mondtam a dokinak, hogy csak a gyerek legyen rendben és adják az apjának!!!
Más esetben sose császároznak, igaz, hogy jobb a pénz érte a kórháznak, de nem szeretnek műteni ok nélkül...az már más tészta ha valaki inkább fizet azért, hogy igenis legyen indok rá, na őket nem értem!

Fizetni meg itt igenis kellett, mindenkinek, akármennyit, különben semerre se jutottunk volna és el is patkoltam/unk volna... :U :U :U

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6540) Csiga85 válasza tildy (#6535) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Olyanunk van, de már annyira szarrá fúrtuk faragtuk, hogy sose lesz belőle ifjúsági ágy...így is plussz 100 csavar tartja össze...szóval következőnél a lányom ágyát kapja meg a kicsi, a lányom meg kap egy kinyithatós gyerekágyat...következő életemben nem hiszek el minden fogyasztótársadalmi szemetelődumát! :W

Ha valaha szétszedjük a kiságyat, az már a tűzre megy!

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6541) Csiga85 válasza Ghoosty (#6538) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Az ággyal kapcsolatban teljes mértékben egyetértek!!! Duma a variálható...többe kerül a leves, mint a hús!!! :R

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6542) emmm válasza tildy (#6535) üzenetére


emmm
senior tag

Mi a Minimanóban vettünk 140x70-es ágyat, ami később lejjebb szerelhető, így akár 4-5 éves korig is jó. A kisebb ágy talán 120x60-as, ha jól emlékszem, de az előbbi mellett döntöttünk.
Szerk: na a képen látható ágy van nekünk , az ár itt ugye másra vonatkozik

(#6536) DeFranco
Na, majd végigolvasom a cikket alkalmadtán.

Ez a keveset eszik dolog nem is feltétlenül a cicire értendő: mivel párom nem tudott aludni, ezért nem is nagyon volt teje, csak minimális. Így maradt az, amit korábban lefejt, vagy tápszer, mert a kolbászt valamiért még nem eszi a kölök :F :D . Abból láttuk, hogy 30-40 között evett egyszerre. A sok folyadék jó ötlet, majd töltöm a páromba, néha elfelejti, hogy innia is kéne.
A kendős trükköt valamelyik nap linkeltem ide: ez az , az első volt a kérdéses dolog. Tényleg gyorsan hatott, de mondom, csak akkor, ha már nyugis és álmos egyszerre, egyébként elküldött vele melegebb éghajlatra "apahaggyámáahülyeségeiddel" :D

[ Szerkesztve ]

(#6543) sto1911 válasza emmm (#6542) üzenetére


sto1911
veterán

Nyirfalevet probaljatok ki, nalunk az megy, annyi tej van, mint allat :)

(#6544) DeFranco válasza sto1911 (#6543) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi ez a nyírfalé cucc?

(#6545) kraftxld válasza emmm (#6542) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Mi nem sokat baszakodtunk, mikor kinőtte a kiságyat, ledobtuk a vendég ágy dupla matracát a földre, aztán jópár hónapja 2,5 éves korában kapott egy king single-t (107 x 203cm), ezzel még szűkösen a barátnőjével is elfér később :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#6546) DopeBob válasza Möhe (#6522) üzenetére


DopeBob
addikt

Nekunk ez a cybex van. Igazából nem is volt választás, ez az egyetlen kapható nem isofix-es ülés, aminek normális töréstesztje van... nincs vele gond, jókat alszik benne :D

Más: bölcsibe szoktatás kinek hogy ment? Nekünk most kedzte 21 hónaposan. Úgy gondoltuk, hogy már szüksége lenne rá, otthon nem tudtuk elfoglalni, de reggelente azért nem szívesen megy :( Hamar meg tudják ott nyugtatni, korán tudunk már menni érte, akkor mindíg jókedvű. Azt mondják jól eszik, ügyes, feltalálja magát, kis kópé. De reggelente azért mindíg elbizonytalanodunk :((

MZ/X

(#6547) Melack


Melack
veterán

Ha valakit érdekel Manduca hordozó, keveset használt (sőt, szinte alig), keressen nyugodtan. A miénk eladóvá vált.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6548) tildy válasza Ghoosty (#6538) üzenetére


tildy
nagyúr

Jogos, es jo kerdes. Tobbet szeretnenk.
Egyelore ezt neztem ki , illetve ezt.
Illetve meg akar ez is lehet: [link]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6549) Balinov válasza tildy (#6548) üzenetére


Balinov
félisten

Tildy, bocs,hogy belevau, de en az Ikea-shoz hasonlot neznek (neztuk mi is ezt az I-ben, de mar nem emlekszem, mennyire volt meggyozoen stabil). Aztan nalunk Vera vadaszott alig hasznaltat felaron, olyat, aminek mind a 4 oldala racsos, allithato magassagu, gumirozott hosszanti oldal. Igy 9 honap tavlatabol orulok,hogy nem tele oldalast vettunk, volt mar olyan helyzet, hogy jo volt, hogy minden oldalrol latszik mit csinal a gyerkoc.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#6550) tildy válasza Balinov (#6549) üzenetére


tildy
nagyúr

Igen, pont most mondja munkatarsam is, hogy jobb, ha minden oldalrol latszik. Nomeg vegulis 2-3 gyerkocre tervezunk, tehat stabilnak, fixnek kell lennie, emiatt is vennenk inkabb ujat.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.