Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7301) tildy válasza MR_Joe (#7298) üzenetére


tildy
nagyúr

Miota kijottem a korhazbol nem mertem a cukrom, de nyugi, varjatok par napot. Csaszar utan azt mondjak lassabban all vissza acukor is, nekem az elso par nap sliding scale-n ment, vagyis a cukor ertekekek alapjan adagoltak az inzulint.
3 nappal szules utan a reggeli ehgyomri mar 4.7 volt, arra azert figyelek, hogy ne egyek sok szenhidratot, pl reggelire korhazban conrflakest meg piritost adta, az azert megnyomta ott meg, de holnap megmerem, es meglatjuk milyen :)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7302) föccer válasza tildy (#7300) üzenetére


föccer
nagyúr

Felre ne erts, nem szamon kerni akartalak, pusztan kivancsisagbol kerdeztem.

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#7303) emmm válasza tildy (#7200) üzenetére


emmm
senior tag

Gratulálok, nagyon sök örömet leljetek a gyermeketekben! :DD :C :C

szerk.:

én egy időre eltűntem, nálunk elég galibás időszak volt, az asszony szépen lerobbant, egyedül csináltam mindent egy ideig. Így aztán kb. semmire sem volt időm. :D Majd csak lesz végre időm végigolvasni itt azt elmúlt időszak eseményeit :)

[ Szerkesztve ]

(#7304) Ghoosty válasza tildy (#7300) üzenetére


Ghoosty
őstag

Én sem értek hozzá, ezért nem tudom eldönteni. De mi van, ha igazat mond és nem rémisztget? Mit tettél volna, ha konkrét statisztikát ad és mondja, hogy mondjuk 100-ból 1 vagy ezerből 1 esetben fordul elő, hogy halva születés van ilyenkor? Mekkora esélynél vártál volna még? (Nem kell konkrétan megválaszolni. Csak gondolatébresztőnek szántam, ami talán segít kicsit megnyugodni.)

(#7305) dortimcsi válasza Ghoosty (#7304) üzenetére


dortimcsi
újonc

Nekem is volt terhességi cukrom , igaz nekem eleg volt a diéta , inzulin nem kellett. Itthon senki nem riogatott halvaszuletessel , óriás gyerekkel , es hagyták hogy végig vigyem a terhességem. A lkiírt napon 3600 grammal 50 cm -vel és 9/10/10 -es Apgarral született meg . Ahogy Tildy-nek ugy nekem is minden értek tökéletes volt , ctg, flowmetria hetente volt ellenőrizve ...

"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck

(#7306) tildy válasza Ghoosty (#7304) üzenetére


tildy
nagyúr

Errol csak annyit tudok mondani, hogy unokatestverem szulesz-nogyogyasz vezeto foorvos egy nemet korhazban, az o velemenyet kikerve az alabbi lehetosegeim lettek volna mas orszagokban:

- Magyarorszagon befektetes a 38. heten, es monitorozas, amennyiben olyanok az eredmenyek
- naluk, Nemetorszagban szinten nem ok inditasra a terhessegi cukor, ok is hasonloan jarnak el , mint a magyarok, kismama korhazba be es monitorozas, ha valami gyanus, a szules meg majd lesz, de ha gond van, keznel van a segitseg.

Sajnos kozvetlen a szules elott nem, csak 1 honappal korabban tudtam vele beszelni( mar 3 honapja varhato volt az inditas) , de annyit mondott : NHS... Nem veletlenul nem itt dolgozik. Nem ertett egyet az ittnei dokikkal, mindenesetre.

foccer: nem ertettelek felre. :) Ezt a dontest nekunk kellett meghozni. Igy is pluszban 1 hettel kesobb ment, mint ahogy ok akartak, es persze nemtetszesuknek hangot is adtak.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7307) Ghoosty válasza tildy (#7306) üzenetére


Ghoosty
őstag

Ez alapján nekem az jött le, hogy nem riogatás volt, hanem valós veszélyről van szó. Az egyetlen dolog ami különbség az az, hogy hogyan kezelik ezt a veszélyt. Magyarországon és a németeknél költségesebb, barátibb módon. (Befektetnek és folyamatos monitorozás.) Angolok meg az olcsóbb, de fájdalmasabb módszert használják.

(#7305) dortimcsi

Egyéni történetek semmit nem árulnak el a veszély mértékéről. Ha valaminek 100-ból 1 a bekövetkezési esélye, akkor 99 ember fog legyinteni, hogy minek riogatnak, nekem se volt semmi bajom. De ha élet/halálról van szó, ekkora esélyt nem vállalnék be.

(#7308) MR_Joe válasza Melack (#7299) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Apja fia :DDD

Tildy: asszonykám már nem kap inzulint, de ch-ra figyel, remélem hamar visszaállnak a normál értékek.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#7309) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Holnap be kell feküdnie páromnak.Szegényt megviseli,sírdogál.
Most is a doki azt kérdezte melyik a jó dátum. :W
Nem nekik kellene tisztában lenniük ezekkel a dolgokkal?!
Van már méh aktivitás(terhesség végén ugye van mindenkinél),de méhszáj még zárva!

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7310) DeFranco válasza Doggy dog (#7309) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Miért sír? Aggódik? A dátum eltérés abból adódik, amit írtam anno.

Ha a feleségednek normális (28?) napos a ciklusa, akkor a neten találtok rá kalkulátort, hogy melyik naptól kell pontosan számolni, bökjetek rá, és akkor az a nap lesz az irányadó.

Minden rendben lesz, az, hogy befekszik teljesen normális dolog. A legtöbbet most azzal tud tenni, ha relaxál, a picire koncentrál, simogatja, énekel neki.

Jobb is ha bent van, mert így ha indul a szülés soron kívül kap ellátást, front esetén van, hogy sorbanállás van, annyi kismamának indul be egyszerre.

Nyugalom, minden rendben lesz.

(#7311) Doggy dog válasza DeFranco (#7310) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Tudjuk,hogy normális,ha ilyenkor már befektetik.Csak na....

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7312) CharlieDrop válasza Doggy dog (#7311) üzenetére


CharlieDrop
veterán

hanyadik hétre fektették be?

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#7313) Doggy dog válasza CharlieDrop (#7312) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Doki szerint 22.én volty 40 hetes,védőnői szerint ma 40 hetes.Menstruáció alapján is a 27 jön ki.Holnap reggel viszem! A méhszáj értékei: 2, 1, 1

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7314) Melack válasza MR_Joe (#7308) üzenetére


Melack
veterán

Nálunk Halott Pénz a jó, iszonyat gyorsan rá tud hangolodni az énekes hangjára. Sokszor örültem, hogy épp ők szólnak a rádióból.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#7315) CharlieDrop válasza Doggy dog (#7313) üzenetére


CharlieDrop
veterán

akkor ideje van :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#7316) Doggy dog válasza CharlieDrop (#7315) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Tudjuk,csak nehezen éli meg a tényt,hogy nem csak a szülés idejére kell befeküdnie!

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7317) CharlieDrop válasza Doggy dog (#7316) üzenetére


CharlieDrop
veterán

az sosem könnyű, a párom a másodikkal egy hónapot volt bent.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#7318) ZiD


ZiD
tag

Autósülés story, akinek a gyermeke nem viseli a pajzsos cuccot:
Szombaton sürgősségi autósülés vásárlás volt(utazás szombaton volt, előtte pénteken el kellet még menni valahova, gyerek végigüvöltötte az utat a hátrafelé néző babakocsis autós bigyóban...)
Szóval szombaton Váci úti Brendonba el, ADAC szerint meg volt a kiszemelt, Cybex Juno 2

Gyerek beletesz, üvölt mint a sakál... Úgyhogy nem nyert a pajzsos rendszer. Elkezdtem a csatosakat végignézni, ADAC listában egyik sem szerepelt, majd megláttam a PEG PEREGO Viaggio 1 DUO-FIX K-t. "Csak" megfelelő értékelést kapott, de más nem volt. Gyerek be, nem ordít. Úgyhogy a kiállítási darabot vittük is 60.000-ért:)

300 km oda, ugyan ennyi vissza, a gyerek aludt, nézelődött, élvezte az utazást. Az ülés marha vagányul néz ki, 1 perc bekötni(sajnálom, hogy nem isofixes azért) Szóval kezelhetőség szempontjából ajánlom az ülést, gyerek is nagyon csipázza.

[ Szerkesztve ]

(#7319) CharlieDrop válasza ZiD (#7318) üzenetére


CharlieDrop
veterán

jaja, nekem mákom volt, nagyobbik bele a Cybexbe, ki se akart szállni :D

kicsinél azt hiszem nem volt választás, ma már imádja :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#7320) ZiD válasza CharlieDrop (#7319) üzenetére


ZiD
tag

Mázlista :) Enyém utálja ha le van fogva/korlátozva keze lába. Cybex-be meg kicsit úgy nézett ki, mintha kalodába ült volna, és valószínű nem tetszett neki, hogy előtte volt valami.

Most néztem, van hozzá isofix kiegészítő, újonnan majd 40K :Y (mármint amit vettem)

(#7321) MR_Joe válasza Melack (#7314) üzenetére


MR_Joe
aktív tag

Nálunk ez elég vegyes. Nagyobbak szeretnek mindent kb, mint mi is :) Legyen az épp Halott Pénz, OchoMacho, Punnany (ezek mostanában sokat szólnak), de lehet Tankcsapda, Metallica, BluesBrothers, B.B.King, mindegyikre megmozdulnak. Kíváncsi leszek a kicsi mit fog majd szeretni leginkább :)

Gigabyte aktív vízhűtéses processzor - ez azthiszem mindent visz :D

(#7322) tildy válasza Ghoosty (#7307) üzenetére


tildy
nagyúr

Az egyetlen dolog ami különbség az az, hogy hogyan kezelik ezt a veszélyt. Magyarországon és a németeknél költségesebb, barátibb módon. (Befektetnek és folyamatos monitorozás.) -> nem igaan, befektetnek es monitoroznak, HA olyanok az eredmenyek.
De ezt irtam is az elozo hozzaszolasomban is.

Ha jok az eredmenyek, nem fognak se Magyarorszagon, se a nemeteknel befektetnoi, csak terhesegi cukor miatt.

Defranco: MErt zart mehszajrol inditas ugyjaras lehet mint nalam, siman lehet hogy aggodik az inditas miatt. 25% a sansz, hogy az inditas utan csaszar legyen. De igazandibol ezernyi meg ezernyi oka lehet, miert fel ilyenkor az ember, olyan szinten jarnak ossze-vissza a hormonok.

Amugy 40. het betoltesenaek napja meg semmit nem jelent, a babak 5%-a szuletik azon a napon. A 90% 38-42. het kozt. Egy vizsgalat nem art, de nem feltetlen jelent gondot, ha 41 hetesen szul valaki.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7323) DeFranco válasza tildy (#7322) üzenetére


DeFranco
nagyúr

örülök hogy megint megmondod a frankót olyan témákról amiről fél- vagy negyed tudással rendelkezel, meg helyreraksz olyan dolgokban, amit nem is érted, hogy miért, milyen okból és milyen háttérinformációk birtokában írtam.

kiszabottul nem örülnék neki, ha beállnál a véranyák abba a sorába, akinek volt egy sajnálatos negatív tapasztalata a szüléssel kapcsolatban aztán innentől kezdve (csak hogy a lelkük megnyugodjon) mindenkinek a várandósságát végig kell károgni, hogy vér halál és kín. nem biztos hogy az lesz, csak mondja, mert lehet hogy az lesz. és akkor az kín és vér és szenvedés, ő tuja, mert neki is ez volt elmeséli akkor még egyszer részletesen. ez vérszívás. nem így kell feldolgozni egy traumát, a mások lelkén-hátán.

csináld ha akarod, csak ne itt. annyi szép hely van, pl. az offtopic, ott olyan szépen együtt vagytok, annyira beférnek oda ezek a tripek...

éppen ezért szeretném kérni (és én ezt innentől egyoldalúan biztosan megteszem) hogy a kettőnk közti kommunikációt ismét fagyasszuk be, most nem írok megint elbocsátó szép üzenetet, sok sikert, szeretet, boldogságot, jó egészséget, de nekem erre a klugscheisser üzemmódra nincs szükségem köszi. ami türelmem van a gyerekemre akarom fordítani.

és hogy ne a levegőbe beszéljek pár tény:

Ha jok az eredmenyek, nem fognak se Magyarorszagon, se a nemeteknel befektetnoi, csak terhesegi cukor miatt.

de bizony, befektetnek.

25% a sansz, hogy az inditas utan csaszar legyen

nincs ilyen statisztika

Amugy 40. het betoltesenaek napja meg semmit nem jelent,

örülök, hogy tisztában vagy vele, hogy a magyar egészségügyben ennek milyen szerepe van. elárulom, hogy itthon ez Szent Dátum, praktikusan nem történik semmi, de rengeteg protokoll és státusz van, aminél érdemben befolyásolja a további teendőket, akár 1-2 nap eltérés is. nem hogy egy hét, mint náluk.

[ Szerkesztve ]

(#7324) dahaka1 válasza DeFranco (#7323) üzenetére


dahaka1
csendes tag

Én lelkes olvasója vagyok a topicnak, van egy 3,5 éves fiam.
Maximálisan egyetértek a meglátásoddal. :R
Annyi ilyen gyerekes fórum van, ahol mindig negatív irányba megy a hangulat, nem is jó olvasni az olyat.
Itt az a jó, hogy a problémák kulturált formában vannak megbeszélve.
Ha nem is egyeznek a vélemények, akkor is pozitív a hangvétel.

(#7325) Elemental válasza DeFranco (#7323) üzenetére


Elemental
addikt

Asszonyomat is befektették 39. héten. Terhességi cukorbeteg volt, nem inzulinos, csak diétás. Haza is kéredzkedett pénteken, hogy legyen egy jó hétvégéje otthon. Természetesen szombaton már jönni akart kifelé a lányom :) Alig mentem el dolgozni, már csörgött is, hogy mehetünk vissza :)

(#7326) emmm válasza MR_Joe (#7288) üzenetére


emmm
senior tag

Gratulálok! :C :C Ha jól emlékszem, nálatok ő már a harmadik? :)

(#7327) emmm


emmm
senior tag

Nálunk szépen rendeződött a helyzet. A fogzás most kissé alábbhagyott, néha nyűglődik ugyan, de kezd egyre nyugodtabb lenni. Visszagondolva, a 2. hónap volt a nagyon problémás, akkor eléggé kivoltunk feleségemmel, de a 3. hónap után szépen megoldódott minden.
Valahogy utána kezdük igazán élvezni, hogy család vagyunk, a kislány is jól érzi magát és rengeteget "beszél" :) Valahogy a reggeli koránkeléseket sem bánom, néha hiányzik is, hogy még mindig alszik. Este általában 8 felé bealszik pindur, aztán 2-fél 4 között ébred, gyors kaja, és már alszik is vissza. Én meg, mivel korábban fekszünk (az a biztos :D), hamarabb is kelek, így amikor reggel 6 körül felébred, akkor elvagyunk kettesben. :) Meglát, és egyből fülig ér a szája ;] :U

(#7328) DeFranco válasza emmm (#7327) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Igen, nekünk is a 3. hónaptól kezdett el rendeződni a helyzet. Fogzás nálunk még nincs, vagy nem tudunk róla. Az esték kicsit problémásabbak, mint nálatok, fél 12 körül is van egy kelés, így szerencsés esetben két keléssel tudjuk le az estét.

Reggel nálatok nem kéri a kaját egyből?

Fogzásra mi vált be? Kellett használnotok valamit?

(#7329) emmm válasza DeFranco (#7328) üzenetére


emmm
senior tag

Fogzásra a Dologélt használjuk, lehet bátran, ez még gyógynövényes készítmény. Ha épp nyűgös, be lehet vele kenni alul-felül, szépen bele kell masszírozni az ínyébe. Általában ez tetszik is neki, és szépen hagyja magát, élvezi, hogy masszírozom az ínyét. :D Egy hete alábhagyott a fogzás, ez most elég neki. Alapból mindig keres valamit, amit a szájába vehet és masszírozza az ínyét. Végül nem jött ki az első foga, az így vonalában maradt (áttörte), de már kocogtatni lehet felül.

Amikor tényleg rákapcsol a fogzás, nemcsak a napi nyáladzás/nyűgösség, állandóanaszámbanvanmindenvégtagom-at játszik, akkor érezni fogod, valaki írta itt a topicban is, ultrabrutál gigapusztító kakit tud tolni. :DDD Tényleg szellőztetni kell utána, szó szerint köhögni kezdek tőle, olyan durva. Ilyenkor volt olyan este, hogy semmivel sem lehetett bealtatni, csak a kúptól nyugodott meg éjszakára. Vicces is, mert tényleg gyorsan leszedálja a kölköt. :D Igyekszünk persze lehetőleg nem használni, de végső megoldásnak bevetjük.

Reggel nem, nem szokott egyből éhes lenni. Sőt, általában, ha alvás után felébred (kivéve az éjjel 2 - fél közötti időszakot, ilyenkor konkrétan éhesen ébred), akkor még nem kajás. Reggel az a procedúra, hogy felébred, átfordítom hasról, elvan még úgy egy 5-10 percet, aztán kiveszem a kis székébe. Kiviszem szépen a konyhába, hogy a közelemben legyen, megcsinálom magamnak a reggelit és közben mindent magyarázok (iszonyat figyel mindenre, megszokta már a durva hangokat is). Utána kajálok, ott magyarázunk egymásnak az élet nagy eseményeiről, aztán kb. felkelés után 1-1,5 órára szokott igazán megéhezni. Akkor be is vágja a maga kis ~120-130-as adagját. Utána szépen nyugiban elvan. :)

Jut eszembe, a kislányom kb. 3 hete kezdett el oldalra fordulni, aztán másfél hete egyszer csak hasravágta magát (és azóta sosem láttuk, mindig inkognitóban fordul át :D), de volt már példa arra is, hogy hasról hanyattvágta magát. :) Most lesz 31-én kerek 4 hónapos.

Az éjjeli keléseknél kb. ennek megfelelően alakult ki a helyzet: az első kelés páromé szokott lenni, a reggeli pedig az enyém. Volt most ugyan múlt héten néhány durva nap, amikor végig én csináltam mindent, mert párom migrén-hányás-hasmenéses K.O. - val volt az ágyban (kellett inkejció is, de sokat nem használt), de szerencsére rendeződött a helyzet.

(#7330) Doggy dog válasza Doggy dog (#7316) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Reggel bevittem!Volt még pityergés,de megértem!
Most emlőstimuláción van.

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7331) DeFranco válasza Doggy dog (#7330) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi az az emlőstimuláció?

és miért nem te csinálod? ;]

(#7332) Doggy dog válasza DeFranco (#7331) üzenetére


Doggy dog
senior tag

Majd megkérdezem,mert nem én csinálom...
Kérek tőle egy how to-t :D

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7333) emmm válasza DeFranco (#7331) üzenetére


emmm
senior tag

...és miért hagyja meg másnak? ;] :D

Amit olvastam erről az EST-ről: krémmel bögyörgetni 1 percig a bimbót, aztán 2 perc szünet, majd újra az egész. Ezt kell egy csomószor ismételni.

Ezt végül is a férj is meg tudja tenni ;]

(#7334) Melack válasza emmm (#7333) üzenetére


Melack
veterán

Ahha,aztán végén nem a bimbó lesz stimulálva :B ;]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#7335) tildy válasza DeFranco (#7323) üzenetére


tildy
nagyúr

Koszonom, a terhessegem teljesen normal volt, se egy hanyas, se semmi negativum ( a terhessegi diabeteszen kivul) , senki terhesseget nem kivanom vegigkarogni. Viszont az inditas veszelyeire nulla tagulasrol fel fogom hivni a figyelmet, ha valakinel felmerul, bocsanat.

Nokent ateltem mind az oxit, mind a nullarol inditast, mind az epiduralt, ellentetben veled. Ateltem milyen nullarol inditott tagitas. Minden no mas, valoban, de nagyon sok dolgot nem mondtak nekem el. Pl. azt is akkor tudtammar meg, mikor az oxi be volt kotve, hogy ezzel sokkal sokkal fajdalmasabb a vajudas, mint normal szules eseten.

Vajon miert ragaszkodtak itt az inditott vaginalis szuleshez a 37. heten, mikor a magyar terhesgondozason ez fel sem merult? Ott tobb rizikofaktort szamitva mar az elejetol tudhato volt, csaszar, 40. het.

"Ha jok az eredmenyek, nem fognak se Magyarorszagon, se a nemeteknel befektetnoi, csak terhesegi cukor miatt."

Te szulesz-nogyogyasz vagy? Olyantol vannak infoim, aki mindket rendszerben dolgozik, dolgozott, orvoskent, majd osztalyvezeto foorvoskent.

25% a sansz, hogy az inditas utan csaszar legyen
nincs ilyen statisztika

[link]
[link][link] Hirtelen ezeket talaltam, de induction c-sectionnal te is talalsz parat, van statisztika rola, hogy emeli a c section aranyat. a 25.5%ot talan netmumson lattam, de az egy itteni forum.

A magyar egeszsegugyrol annyit, hogy a 29. hetig magyar terhesgondozasra is jartam. A magyar protokolt ezert addig vegigcsinaltam, es tudom milyen vizsgalataim lettek volna kesobb.

Renben, fejezzuk be a kommunikaciot kettonk kozt, de kerlek, ha orvos vagy, vagy vannak "tenyeid" akkor ne tartsd vissza magad, es ird le.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7336) tildy válasza MR_Joe (#7308) üzenetére


tildy
nagyúr

Helyes. :)

Nekem reggel a korhazban muzlit, meg piritost hoztak -szinte sosem eszem ennyi szenhidratot reggelire- sajnos a ketoras cukorszint utana 8 volt, inzulin nelkul.

A magam reszerol maradok a dietanal, ugyis ramfer a fogyas. Nektek ajanlottak, hogy utana otthon merje/ne merje? Nekunk nem ajanlottak, 6 heten belul csinalnak majd terhelesit, majd ott nezik.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7337) DeFranco válasza tildy (#7335) üzenetére


DeFranco
nagyúr

továbbra is az ottani várandósgondozást hasonlítod az ittenihez, a te ottani tapasztalataidból indulsz ki és vonod le a tanulságokat az ittenieknek, jól rájuk hozva a frászt.

az általad felhozott tanulmányok megint csak ugyanennyire kevéssé validak, mert teljesen más körülmények között mérték őket. aki kint szül annak releváns, itthon csak nagyon-nagyon korlátozottan, mert teljesen más a két rendszer felfogása.

másrészt meg it's true because internet? nemá'. az egyik a "nemzetközi dúla" méltán híres folyóirat egy cikke. a dúlákról messze köztudott ugye, hogy mekkora technokraták, a másik egy ausztrál felmérésre hivatkozik. milyen gyarmat is volt ausztália? szerencsére nem brit oh wait...

a harmadik tanulmány egy egy ország egy klinikájának elég kiselemű mintájából dolgozik az eredményeket meg nem ismerjük. legit as fuck.

Ott tobb rizikofaktort szamitva mar az elejetol tudhato volt, csaszar, 40. het.

Igen, ez megint pontosan semmilyen következtetésre nem alkalmas a többiekre nézve, mert itthon egyáltalán nem evidens a kapcsolat a cukor meg a császár között. Hogy honnan doktoráltam ebből? 4 cukros várandósságot követtem végig, egyiknél sem volt képben a császár az utolsó órákig, egyáltalán nem tervezték, hogy úgy alakult, hogy többségében mégis volt, az már az aktuális körülmények eredménye (köldökzsinór, mekónium). Emellett ha egy doktorált véleményre is kíváncsi vagy, nálunk a kórház osztályvezető főorvosa személyesen mondta el vagy 30 ksimama jelenlétében várandósgondozáson, hogy a terhességi cukor egyáltalán nem indikál császárt, ha csak nincs egyéb nyomós ok rá, többségében simán megcsinálják császár nélkül sikeresen és komplikációmentesen, tervezett császár mint olyan, ilyen okból nem kérhető nem is adható.

Vajon miert ragaszkodtak itt az inditott vaginalis szuleshez a 37. heten, mikor a magyar terhesgondozason ez fel sem merult?

azért mert kiszabott hentesek, azért. gátmetszeni nem akarnak, hadd repedjen a mama ahogy tud magától, mégis mit vártál? gobbi hildát motoron?

tudtad, hogy milyen az uk állami egészségügy amikor kimentél, tudtad amikor megtudtad, hogy várandós vagy, volt egy döntési lehetőséged. fillérb*szó szar hentesek.

A magyar egeszsegugyrol annyit, hogy a 29. hetig magyar terhesgondozasra is jartam. A magyar protokolt ezert addig vegigcsinaltam, es tudom milyen vizsgalataim lettek volna kesobb.

Nagyszerű, addig nem is történik semmi két komolyabb szűrővizsgálaton kívül. Mindent tudsz az itthoni várandósgondozásról ;)

Nokent ateltem mind az oxit, mind a nullarol inditast, mind az epiduralt, ellentetben veled. Ateltem milyen nullarol inditott tagitas.

Nulláról indultunk mi is, ott voltam, láttam, sőt be is számoltak róla milyen volt. ;) Epidurált nem, az nem kellett.

(#7338) tildy válasza DeFranco (#7337) üzenetére


tildy
nagyúr

Ket helyen jartam terhesgondozasra, Magyarorszagona genium-medhez egeszen a 28.-29 hetig.

"Igen, ez megint pontosan semmilyen következtetésre nem alkalmas a többiekre nézve, mert itthon egyáltalán nem evidens a kapcsolat a cukor meg a császár között. "

Nem a cukor miatt lett volna Magyarorszagon csaszar az esetemben. De ezt mar irtam korabban, -8as szemem volt korabban, szemmutetem, es rendszeresen neztek a retinam, evente. Amiatt lett volna csaszar a magyarorszagi dokim szerint. Nem a cukorral volt kapcsolat, a szememmel. Itt ezt figyelembe sem vettek, kelet-europai hobortnak tartjak a szem miatti csaszart. ( semmi gond ha elfelejtetted, de tudom, hogy irtam rola.)
Itt ra se tettek.

"Emellett ha egy doktorált véleményre is kíváncsi vagy, nálunk a kórház osztályvezető főorvosa személyesen mondta el vagy 30 ksimama jelenlétében várandósgondozáson, hogy a terhességi cukor egyáltalán nem indikál császárt, ha csak nincs egyéb nyomós ok rá"
Tudom, hogy nem indikal csaszart. De mint irtam korabban is, es ma is, nem a cukor indikalt volna esetemben sem csaszart. Hanem a szemem, es a retinam. Magyarorszagon.

Oxira: Amugy teljesen mas kivulrol szemlelni, mint atelni.

Amugy a babo tenyleg nagy orom, egy csoda, viszont siman el tudom kepzelni, hogy amitt nincs eleg tejem 1 het utan sem( 5.nap kezdett el picit megindulni\), es amiatt nem szopik a baba, mert a kemiai hatter nem indult be. ( lenne tej valamennyi, de egyszeruen lassan indul, fel foghijjara se eleg, 10 ml, mikor egy uzora 70-t siman letol tapszerbol)

"Nagyszerű, addig nem is történik semmi két komolyabb szűrővizsgálaton kívül. Mindent tudsz az itthoni várandósgondozásról"

Azert van ket igen komoly szurovizsgalat, genetikai ultrahang stb meg Anomaly scan ott is.

32-33 heten uh vizsgalat, magzatvizre, placentara
A verkepet valoban nem tudom pontosan, de mivel 4 hetente rendszeres vizsgalataim voltak, gondolom az is van igy a 32-35. het kornyeken.
36. hettol rendszeres NST vagy CTG, hetente legalabb ketszer, kesobb ( emlekeim szerint 38. hettol) ketnaponta, tulhordas eseten akar naponta is.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7339) tildy válasza DeFranco (#7337) üzenetére


tildy
nagyúr

"tudtad, hogy milyen az uk állami egészségügy amikor kimentél, tudtad amikor megtudtad, hogy várandós vagy, volt egy döntési lehetőséged. fillérb*szó szar hentesek."

Ateltem itt egy mehen kivuli terhesseget, es bal petevezetek eltavolitast 13-14 honapja. Ugyanebben a korhazban. Es abszolut pozitiv tapasztalatom volt veluk. Szoval nem, nem tudtam, hogy milyen fillerbaszo hentesek.

Ez meg az elobb lemaradt.

---------------------------

A csaszarheg amugy alig latszik, nagyon szepen dolgoztak, igy egy hettel a mutet utan kelek, megyek, de nem eroltetem tul magam. Viszont szerencsere nincsenek fajdalmaim, az egyeduli, ami visszamaradt az a faradtsag, es gyengeseg, tobb ertek, pl vas is alacsony volt szules utan, vastablettat kell szednem. Szoval neha erzem, hogy genge,meg szedulekeny vagyok , az etvagyam sem tul jo, de azon kivul -lekopogom- nincs semmi gond.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7340) CharlieDrop válasza DeFranco (#7337) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Ej, nem lesz sosem igazad.

Ezen kívül egyetértek veled.
Édesanyámnak az öcsémmel volt terhességi cukra. Plusz kiírás után 1 héttel hordta tovább.
Sima szülés volt

oké, 1981-ben nem volt olyan fejlett az orvoslás.

Mindazonáltal az itthoni gyakorlat tényleg az, hogy ha nem muszáj nem császároznak, kivéve ha fizetett dokid van, aki szabadságra megy a szülés után ilyesmi.

és akkor rájöttünk, hogy faxnak voltunk okosak, nem is erről volt szó :DD :C

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#7341) DeFranco válasza CharlieDrop (#7340) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ne is modd, olyan 37. hét környékén, (ha jól emlékszem) ment el egy hétre a dokink külföldre. volt helyettese, de nagyon-nagyon imádkoztunk, hogy ne induljon, feleségem szinte gyertyaállásban aludt :D

@tildy: nem lesz ennek soha vége. ezért kértem, hogy zárjuk rövidre.

(#7342) tildy válasza DeFranco (#7341) üzenetére


tildy
nagyúr

Szimplan csak nem szeretem, ha meghazudtolnak, hulyenek neznek.

Latod , elbeszelunk egymas mellett, mert te cukor-csaszar viszonyrol beszeltel, mikozben nalam a szemem miatt lett volna csaszar Magyarorszagon. Mindegy, igazad van, zarjuk rovidre, tenyleg jobb, ha egymashoz sem szolunk. Nagyon nem vagyunk egy hullamhosszon.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7343) DeFranco válasza tildy (#7342) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nem értek egyet de a flame lezárása érdekében nem cáfolom csak jelzem.

(#7344) emmm válasza Melack (#7334) üzenetére


emmm
senior tag

Sebaj, a lényeg itt a szülés beindításán van, azt meg köztudottan némi...fitnesszedzéssel is be lehet indítani ;] :D

(#7345) sto1911 válasza DeFranco (#7343) üzenetére


sto1911
veterán

Terhes/frissen szult novel ne vitatkozz, mert felesleges :D

(#7346) DeFranco válasza emmm (#7333) üzenetére


DeFranco
nagyúr

jajj de rossz vagyok, ez jutott eszembe ;] [link]

(#7347) emmm válasza sto1911 (#7345) üzenetére


emmm
senior tag

+1 :D :U

(#7348) Doggy dog


Doggy dog
senior tag

Császár lett.
Vizsgálat közben leesett a szívhang és a köldökzsinór is bekavart.
Baba+mama jól vannak.
50cm,3010g Botondunk!
Megyek tovább,viszek be néhány dolgot.Este még tejfakasztás is. :B :D

[ Szerkesztve ]

APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295

(#7349) stonyboy


stonyboy
újonc

Sziasztok,

Érdekelne, hogy másnál előfordul a gyakori bukás? Majdnem minden étkezésnél jön vissza a büfivel egy kicsi tej vagy tápszer. 19 napos a kicsi, 7-9 alkalommal eszik egy nap és zavaró ez a gyakoriság. Az érdekelne, hogy mikortól kóros ez vagy reflux? Aki volt ebben a cipőben az tudott tenni valamit ellene? Előre is köszönöm a válaszokat, ötleteket.

[ Szerkesztve ]

(#7350) DeFranco válasza Doggy dog (#7348) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szinte napra pontosan :)

nagyon gratulálok, sok szeretetet végtelen türelmet és jelentős energiatartalékokat a továbbiakhoz :C

nagyon nagy szükség lesz rád most.

@stonyboy: ismerősnél volt ilyen, pontosabban van is, ők a kaja 70%-át feltörlik kb. a reflux az egy kicsit más azt hiszem, olvass utána, az a bukástól egy kicsit eltér, meg a picin is látszik, hogy szenved tőle mert marja.

ellenszeréről nem tudok, szerencsére nálunk nem fordult elő.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.