Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6251) Goose-T válasza AMD Power (#6250) üzenetére


Goose-T
veterán

Nálunk is jönnek a fogak ezerrel, már mi sem tudjuk, hol tart, azt hiszem, túl van már a tizediken. Hátsó fogak jönnek mostanában, és két napja totál ki volt bukva a kölök, hisztirohamok jöttek rá: visított, sírt, fel-alá szaladgált, rázta a fejét, csapkodott, meg vágott a földhöz mindent, ami a keze ügyébe került. Ha egy kicsit kitisztult az agya, akkor már nem hajintotta el a rágókát egyből, hanem elkezdte vadul rágni. Úgy sikerült alvásig lenyugodnia, hogy megevett háromnegyed zacskó pufit (extrudált kukorica, tudjátok). Azt szinte mindig elfogadja szerencsére. Ritkán adunk neki, de ha beteg, vagy jön a foga, és nincs étvágya, akkor azzal tudjuk tartani benne a lelket. :)

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#6252) AMD Power válasza Goose-T (#6251) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk most extra sza* éjszaka volt. A fogzáson kívül az is probléma volt ,hogy nem mehetett be a nagyágyba aludni. 4-ig ment is a harc. Majd miután be lett rakva elaludt.... :W

Nálunk a "pufit" szereti nagyon a gyerek. :D

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6253) Csiga85


Csiga85
csendes tag

10 hónapos lányunk is pufizabáló... :Y 4 foggal, de kínkeserves nappalok voltak...az esték vegyes érzelmekkel telítettek, de nálunk sose harc a mi ágyunkba alvás...játszószőnyeg vagy saját kiságy...máshol nem is tud...

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6254) emmm válasza Csiga85 (#6217) üzenetére


emmm
senior tag

Budapest.

Valakinél előjött az, hogy durván gyorsan eszik a gyerek (szopi max. 10 perc), majd egyből büfiztetés mellett néhány bukás (10 perc büfi), aztán persze megint éhes újra és kezdődik elölről? Volt ilyen esténk, aztán tényleg próbáltunk már mindent, de kiderült, hogy megint éhes a szentem. :D Ma lett pont 4 hetes. :) Fogyni nem fogy.

[ Szerkesztve ]

(#6255) DeFranco válasza emmm (#6254) üzenetére


DeFranco
nagyúr

miből eszik? cici vagy üveg?

(pont akartam kérdezni, hogy vagytok)

[ Szerkesztve ]

(#6256) emmm válasza DeFranco (#6255) üzenetére


emmm
senior tag

Mind a kettőt használja. :) Egyelőre fejés is van, aztán azzal éjjel (vagy máskor) lehet etetni, addig is pihen a mell. Tápszer nagyon ritkán, ha épp úgy esik, hogy kevés volt a tej.

Mivel arra gyanakodtunk, hogy esetleg refluxos, ha nem is nagyon (nem fogy), ezért tegnap megpróbáltuk ezt a Nutriton kiegészítőt, sűrítőt. Érdekes állaga lett az anyatejnek. A dobozon az van írva, hogy 25 ml anyatejhez kell egy (saját) kanál a cuccból, de úgy besűrűsödött (kevergetten eleget, a leírása szerint!), mint a túlsűrített tejbegríz. :D Persze nem is tudta kiszívni a gyerek, aztán feladta.
Büfiztetésnél áttértünk a függőleges tartásra, ami ugye elég kényelmetlen és nehéz is. Esetleg az ágyat lehetne még megemelni...

Amúgy jól vagyunk, köszi, hétvégén volt az első babakocsizás, az elejét ordította, aztán a legrosszabb, zötykölődős úton bealudt. :W :DD

(#6257) DeFranco válasza emmm (#6256) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mennyit eszik egy adagban? akkor is nagyot bukik ha mellből etetitek? nem nyomjátok nagyon a hasát büfiztetéskor?

én egyelőre nem sűrítgetnék meg nem emelgetnék ágyat.

ha refluxos lenne akkor szerintem hányna, de ezt akartam én is kérdezni Vladitól az alvás thread-del kapcsolatban, hogy ők hogy jöttek rá. szerintem nem refluxos csak habzsol.

mi függőlegesen büfiztetünk alapból, vállra van fektetve, alig bukik, szinte soha.

babakocsizás jó, nyomassátok orrba-szájba, jókat alszik a gyerek tőle.

(#6258) emmm válasza DeFranco (#6257) üzenetére


emmm
senior tag

Egy adag nála kb. 80-100 ml körül van. A hasát nem nyomjuk, párnán van szoptatáskor, oldalra fordítva, picit döntve. Nagyokat nyel, meg előfordul ritkán, hogy spriccel a tej, ilyenkor félrevonul picit. :D

Büfiztetésnél mind a ketten vállra vesszük, ha engedi, akkor a két keze is vállon. Hasát nem nyomjuk direkt. Nappal hason alszik, éjszaka hanyatt, pár napja a pólyát szerette meg nagyon: most éjszaka egyhuzomban 7 órát aludt! :) , altatásnál is, ha már félkómás, akkor betesszük a kiságyba.

(#6259) DeFranco válasza emmm (#6258) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Hát akkor a bukással kapcsolatban nincs ötletem, de az, hogy feszt enne az normális, főleg hogy lesz most egy növekedési ugrása.

Nekem az a véleményem, hogy az első két hónapban még nem kell foglalkozni semmivel, ki kell szolgálni amilyen igénye van, addig nem tudod elkapatni sem, ha enne, akkor hadd egyen. Az lehet megpróbálni, hogy üres mellre rakod, hátha csak nyammogna, de nem kér kaját.

Altatás nálunk ennyire nem egyszerű, keveset is alszik, és elaltatni is nehéz. Van hogy eltökölünk vele akár két órát is.

[ Szerkesztve ]

(#6260) emmm válasza DeFranco (#6259) üzenetére


emmm
senior tag

Komfortcici? :D Megértem ;]

Egy próbát megér, köszi a tippet :)

Szerk: altatásnál van nálunk is, hogy 1-2 óra, mert valamire alvás közben felriad és kapálózik egyet. Aztán körbenéz dülledt szemekkel, vajon az oroszok a spájzban vannak-é...

[ Szerkesztve ]

(#6261) DeFranco válasza emmm (#6260) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez normális, ezért nem tanácsolják a háton alvást (mást sem tanácsolnak, sehogy nem aludhat a gyerek: ha háton van felriad, ha hason veszélyes, ha oldalt akkor a csípőjének árt, ha pólyában az is veszélyes, gyakorlatilag csak zéró gravitációban alhat izotóniás zselében légőkészülékkel).

Amikor háton alszik, akkor az anyaméhben érzi magát. Ott viszont ugye nagyobb volt a közegellenállás, tehát ha mozdult a keze, akkor nem tudta csak lassan mozgatni. Itt viszont hirtelen tud egyet kapálózni, amitől megijed, felriad, és jön a hiszti. Gyakorlatilag ez neki olyan mint neked a zuhanás-élmény amikor a betonba csapódásra ébredsz.

Csinálni nem tudsz vele semmit, ezért szokták átszoktatni hasra, nekünk viszont úgy nem marad meg fél percnél tovább. Amúgy is veszélyes, lásd fent.

(#6262) Melack


Melack
veterán

Tommee Tippee Sangenic utántöltőt nem tud valaki olcsón?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6263) DeFranco válasza Melack (#6262) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ugyanitt Angelcare Captiva utántöltőt is keresnek, a ZiD által felajánlott adag most fogyott el és hát megszerettük :D

Egyesszechnyoccázé viszont nem veszek, akkor rakunk bele kula... kukazsákot

(#6264) Melack válasza DeFranco (#6263) üzenetére


Melack
veterán

Én most 300 Huf-ért találtam utántöltőt hozzá, most azt igyekszem levadászni végre. Ki tudja.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6265) Goose-T válasza DeFranco (#6263) üzenetére


Goose-T
veterán

Mi ezer éve Lidl-ös 60 literes fekete megkötős kukazsákot használunk hozzá, kissé olcsóbb a 25 zacsi ~500 forintért, ami kb. 3-4 hónapig elég, mint az egy hónapra jó 1800 forintos eredeti utántöltő.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#6266) DeFranco válasza Goose-T (#6265) üzenetére


DeFranco
nagyúr

kösz a tippet, én is vettem valami 50 literes obisat, de megnézem ezt a lidiset is

@Melack: és mit adnak ezért a 300 forintért? meddig elég?

(#6267) Melack válasza DeFranco (#6266) üzenetére


Melack
veterán

Kapsz cca 10m-nyi egybezsákot, hogy tudd ugye kötözni a "géppel", meg vmi utántöltő "csövet" vagy mi a szösz. Most így 1800 Huf-ból meglennénk 3-4 hónapra, függően a kakis pelusok mennyiségétől. Lassan örülnék, ha szobatiszta lenne :D

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6268) DeFranco válasza Melack (#6267) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hol találtál ilyet? lehet nekem is jó lenne.

@Goose-T: nekünk is el van rakva mind a három keret, olyasmire pályáztam/pályázok, mint amit Melack olvtárs emleget, hogy x méter hosszú egybezsák, és azt beletuszmákolom a keretbe. szélesség 25 centi (zsák szájának kerülete 50 centi értelemszerűen)

[ Szerkesztve ]

(#6269) Goose-T válasza DeFranco (#6266) üzenetére


Goose-T
veterán

A kifogyott Angelcare utántöltő kék műanyag biszbaszára jól rá lehet erősíteni a megkötővel a kukazacsit, és úgy teljesen rendeltetésszerűen lehet használni. A kék biszbasz rengetegszer újrahasznosítható, mi már több, mint egy éve ugyanazt az egy darabot használjuk. :D

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#6270) Melack válasza Goose-T (#6269) üzenetére


Melack
veterán

Ezt fotóval illusztrálnád? Kíváncsi lettem :D

DeF: Vatera/OLX

[ Szerkesztve ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6271) emmm válasza DeFranco (#6261) üzenetére


emmm
senior tag

Nálunk a védőnő mondta, hogy mápediglen nappal hason, éjjel hanyatt kell aludjon a kölök. Ezzel amúgy nincs is nagy probléma, ha kaja/büfi/kaki/fanta/pasik megvoltak, akkor viszonylag könnyen el lehet altatni (20-180 perc nagyságrendileg) :DDD De így legalább értem ezt a kapálózás-felriadást.
Szerintem ezen amúgy a pólya segít, mert kissé összefogja, mint egy ölelés, és nem tud annyit mozogni. Persze nem bilicsként van rajta. A légzésfigyelő meg így is ott van, azért az elég megnyugtató.

Viszont két napja, az esti fürdetésnél kiderült, hogy az egyik ruháját már kis is nőtte. :U :D Talán amikor hoztuk haza a kórházból, akkor volt rajta, most meg nem tudta magát kinyújtani benne. Pedig nem ment össze a mosásban...

(#6269) Goose-T
Ez engem is érdekelne :D

[ Szerkesztve ]

(#6272) DeFranco válasza Melack (#6270) üzenetére


DeFranco
nagyúr

itt van fotókkal illusztrálva: [link]

ha 10 métert legyártana egyben már venném is meg, így egyszerűbb a Goose által is emlegetett kukazsák.

@emmm: csípője nem kötött nektek egyébként?

nálunk is nő mint a gomba, még szerencse hogy zsákos kiszerelésben kaptuk a ruhákat, mert a 62-esek is kb. háromszor voltak rajta, és már lassan ki is nőtte.

(#6273) Goose-T válasza Melack (#6270) üzenetére


Goose-T
veterán

Megpróbálom lefotózni este, ha otthon leszek. A lényeg az, hogy a zacskó megkötővel átfűzött száját be kell gyürkészelni a kék biszbasz pereme alá körbe, aztán kétoldalt kihúzni a megkötőzsinórt, megszorítani, és a Lidl-ös kukazsák zsinórja pont akkora, hogy a perem alatt körbe is tudom tekerni vele a zacsit úgy, hogy a helyén marad. Az egész művelet két-három percig tart, és 4-5 nap alatt telik meg.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#6274) DeFranco válasza Goose-T (#6273) üzenetére


DeFranco
nagyúr

fogod a stücnit, bedugod a düznibe, csinálsz egy angolcsavart, majd rámérsz és készre teszed. ennyi.

(#6275) emmm válasza DeFranco (#6272) üzenetére


emmm
senior tag

Igen, egy kicsit kötött a csípője, azt mondta a gyerekorvos. Ezért is javasolták nappal hason altatni.

Nálunk asszony szokott keményen ruhákkal üzletelni, van egy csomó facebook csoport, ahol aprópénzér' mérik a ruhákat. Nagyjából 1 éves korig szinte van is minden ruha, a csinitől a leokádhatóig bezárólag :)

(#6276) CharlieDrop válasza AMD Power (#6252) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Csak a Pufin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot! :D

Upsz, majdnem :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6277) DeFranco válasza emmm (#6275) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ha megmarad, akkor ok. nálunk az első pillanattól hiszti van.

(#6278) Melack válasza DeFranco (#6272) üzenetére


Melack
veterán

Nah, tőle lenne a Tomee Tippee is :D

Goose: köszi! Ha az is megoldható, akkor lehet annál maradunk mi is.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6279) DeFranco válasza Melack (#6278) üzenetére


DeFranco
nagyúr

angelcare-re van egy csomó hack-howto a youtube-on, nyugatom sem hülyék eredeti patront venni bele, szerintem a tomme tippee-hez is kell lenni

(#6280) rgeorge


rgeorge
addikt

Ausztriába kiutazáskor mennyire gáz, ha az 5 és fél éves kisfiunknak se személyije se útlevele nincsen? "Szerencsére" vasárnap indulunk és hétfőn jövünk, azaz semmiképp sem tudunk okmányt szerezni addig...

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#6281) CharlieDrop válasza rgeorge (#6280) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ha nem állítanak meg, akkor nincs para :)

ha igen, akkor van.

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6282) frame>24


frame>24
addikt

Heló,

nálatok mi a helyzet a gyerekkel időjárási front téren?
Láttunk már 1-2 hisztit, de most durván ki van készülve, kb. mintha valaki egyszerre lőné magát kokainnal és xanaxxal... :Y

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#6283) sto1911 válasza frame>24 (#6282) üzenetére


sto1911
veterán

Nekunk meg pici, de siman hat ra. A mostanitol kicsit nyugosebb, de a multkoritol egesz nap csak sirt es nem aludt.

(#6284) Vladi válasza frame>24 (#6282) üzenetére


Vladi
nagyúr

Hideg front van, tehát alszik, mint egy zsák krumpli. :DD

Egyébként nem bírom leszktatni a gépemről. Folyton oda mászik és nyomkodni akarja a bekapcs gombot. Annyit csapkodta már, hogy kialudt a power led. De most megint megy. :F

Persze Vladi ilyenkor gyakorolja, hogy:
Hajni! HaaajnnniIIiiII! Nem szabad. Mondom N E M SZ A B A D! Haaaaaajniii!!!! Waazzz nem szaaaabaaad!!! :W :C

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6285) tildy válasza emmm (#6275) üzenetére


tildy
nagyúr

Kotott csipo eseten jo a mei-tai, vagy hhasi hordozo is, aminek a terdnel vannak a szelei.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6286) DeFranco válasza frame>24 (#6282) üzenetére


DeFranco
nagyúr

üvölt egész nap, nem lehet leállítani. akkor van csend, ha eszik vagy ha kiüti magát ko-ra.

@Vladi: mesélj már erről a refluxról, hogy derült ki?

/all:

két kérdés:

1) egy két hónapos gyereket hogyan foglaltok le? hogyan foglalkoztok vele, mivel szórakoztatjátok? látványosan unatkozik. megkajál, utána tök jól elvan, guguzik, nézelődik, esetleg mosolyog is, majd felhergeli magát, beindul keze-lába mint a motolla, majd pár másodperc és indul a hisztivonat. szerintem unatkozik azért csinálja.

2) az mitől lehet, hogy egy két hónapos gyerek feszt nyáladzik? foghoz még korán van.

[ Szerkesztve ]

(#6287) Vladi válasza DeFranco (#6286) üzenetére


Vladi
nagyúr

Majd az asszony pontosít, én mondom amire emlékszem.
Eleinte nem volt gond. De 2-3 hetes korától egyre többet sírt. Meg bukott. A bukás önmagában nem baj, azt minden baba csinálja. Vannak fokozatai. Rendes bukás, 1-es reflux, 2-es meg 3-as. A 3-as már nagyon durva, akkor 95%-át visszaküldi a kajának.

Tehát sírt, sokat. Csak ölben volt el. De már a kórházban is pedzegették, hogy nem jól emészt a gyerek, túl sok jön vissza. Amikor megetettem minden 2., 3. etetésnél jött vissza sok. Ha lefektettem csak öklendezett vissza.

Ez egyre rosszabb lett. EGyre többet sírt, akár fél napot is. Ha lefeküdt, akkor bugyogott vissza a kaja. Oké bukás, előfordul. De basszus! 2,5 órával evés után? Jön vissza a cucc, de nem ám fehér, hanem sárga, meg zöld! :Y A gyereknek meg hányásszaba van. :W

Tisztán emlékszem. Csórikám a vállamon büfizett. egyszer csak rándul egyet, az összes kaja a hátamon. Rám néz a kis ártatlan, csupa fehér a szája körül. A szemével meg szinte kérdezi: "Apa! Mi történik velem?" És bömbölni kezd. A szívem szakad meg ha rágondolok. Off vége. :O :(((

Tehát túlzott bukás, hányásszag, sírás-rívás. A végén ez már odáig fokozódott, hogy vizsszintben sírt, függőben nem. Vízszintben sírt, függőben nem. :F :F

... jah úgy mellesleg 10 éve van gyomorsav gondom. Nesze, itt az öröklött érzékenség.

Úgyhogy végén már kínomban nem tudtam mit csinálni vele. 7-8 hetes korában már több eset rajtam aludt függőlegesen. Egyszer csak bevillant, hogy refluxol. Találkoztam már refluxos emberrel, aki akkor 25 éves volt. Ő mesélt a gyerekkoráról. Összeraktam.

Elemi fizika, ha egy cső egyik végét megemeljük, nem folyik ki a víz. Tehát olyan hajnali 3-kor kezemben a gyerekkel 4 bazi nagy lexikont tettem a kiságy 2 lába alá. ... aludt reggel 9-ig, mint a tej. :)
Hétfő reggel gyerekorvos -> nézze meg, most!
Megnyomta a kis hasát, hopp buggyant is kifelé a kaja. Lakmuszpapír bele, hát ez biza savas. :DDD :((

Úgyhoy kapott ar tápot (Milumil AR antireflux táp) ami sűrűbb, mint a hagyományos. 3 napig szinte csak aludt, nem hittük el! :Y

Sajnos tb hasi uh-ról elhajtottak minket. Csak kb 1 hónappal később jutottunk át Debrecenbe maszek uh-ra. Ott a nő azt mondta, hogy nem olyan vészes, meg kinövi. Sokat kell ölben tartani (függőleges, ugye) meg kapja az art és kész. Ha szépen gyarapszik, akkor nincs gond.

Jó oké, csak sokat sír. Meg ki bírja ennyit cipelni. :DDD Úgyhogy 2 hónaptól 6 hónapos koráig nap 8-10 órát (!) volt ölben, meg vállon, meg felkötve, meg cipelve meg minden. Az asszony hátát meg éjszakánként masszíroztam a hét 7 napján. :R

De végül elmúlt. Rendes tömény kajával már nem jön elő, kb 1 hónapja semmi nem volt. De ehhez fel kellett ismerni, és kezelni. Elviselni stb.

Ennyi a hiteles történet. Nálatok is gyanú van? Ráismersz a tünetekre?

Egyébként ma is szeret ölbe felkapaszkodni. 5-10 percet elvan, aztán megy tovább, szétdobálni a kockákat, meg cicákat meg mindent. Más gyerekektől nem fél, afelnőttekkel barátkozik, képes 1-2 órát is eljátszani magában. Nem, nem lett ölbebaba, nem muja, nem félős, inkább csibész és önálló. 5 hónapos kora óta kiszolgálja magát innivalóval. Tényleg.

Úgyhogy a ne vegyük ölbe a gyereket mertnemercsak egy merő BULLSHIT! Ne higgyétek el!!!!!

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6288) DeFranco válasza Vladi (#6287) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Felmerült bennem, de akkor szerintem nem ez lesz. Annyi hogy ha fekszik, akkor néha látom rajta, hogy nyel egy nagyot-nehezet, utána sokszor el is megy a kedve, sír. Meg amikor egyébkén sír, akkor szinte bugyborékol a gyerek annyira tele van a szája-torka nyállal.

De főleg ez a nehéz nyelés aggasztott, hogy most akkor feljött neki, marja a torkát vagy mi a tosz. Meg az, hogy nem igazán szeret feküdni. Sehogy se mondjuk, karban sem jó neki, de ha leteszem, abból általában sírás lesz előbb-utóbb. Csak tippelgetek, keresem az okát, gondolom vagy reflux, vagy mozgásszervi vagy fej vagy unatkozik vagy kisnyúl.

Viszont én is úgy hallottam hogy a reflux az hányással jár, és nálunk a pici még bukni is csak nagyon ritkán bukik szinte soha. Ezek szerint akkor nem az. Szerencsére.

(#6289) CharlieDrop válasza Vladi (#6287) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Hjah, szegény.

Ez olyan, hogy most a 2,5 éves semüveges, már egy éve, de durván 7,5 és 8,5 dioptria, Mindenki kérdezte hogy jöttünk rá. Nálunk is az öröklés volt az első a sorban...

Én bazira sajnálom csórikámat, de tökre megszokta már a szemüveget....

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6290) Vladi válasza DeFranco (#6288) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ne szaladj annyira. Mennyi idős? Ha szépen elterül a válladon, érzel a hasánál rángást? Kicsit nyugadtan rajta is tarthatod a kezed. Meg fogod ismerni amikor rándul.
A nyelés sok nyálképződés is lehet.

A másik, ha nincs el rajtad, kéynelmetlen neki, fordítsd kifelé. bal kéz keresztbe a mellkasán, jobb kéz lentről felfelé a két lába között. Meg is foghatod jobb kezeddel a bal csuklódat merevítésnek. Úgy elvan?

(#6289) CharlieDrop:

Mondták is a bölcs nagyszülők, hogy "ne vedd fel annyit. Hadd sírjon. El lesz kényeztetve."
Hát ba+ jah. Te is rohadtul el vagy már kényeztetve. Na nyeljél le csak gyorsan egy marék rozsdás aprószeget, hogy ne legyél annyira elkényeztetve. Köcsög. :W

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6291) DeFranco válasza Vladi (#6290) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Két hónapos.

Ilyen vállon elterülés meg bal kéz keresztbe a mellkasán ez nem játszós, mert hason borzasztóan utál lenni. Az kb. a lehetetlennel határos.

Hasaltatjuk, elég sokat amúgy, mert kell, kötött is egy kicsit a jobb csípője (70 fokot írt a papírra az orvos, annyira nyílik), de az úgy néz ki, hogy hasra teszed, 3..2..1..ordít, ordít, ordít, majd olyan 15-20 perc után kiüti magát és elalszik hason. Vagy nem. De kényelmi hasalás az nálunk nem létezik.

Karban-háton elvan amúgy, bár mostanában már nem szereti, feje bal kéz könyökhajlatban, bal alkar váll alatt popsit fog, jobbal két láb között hátat tart.

(#6292) Vladi válasza DeFranco (#6291) üzenetére


Vladi
nagyúr

"mert hason borzasztóan utál lenni. Az kb. a lehetetlennel határos."
Akkor rosszul írtam, vagy nem érted. Ez ilyen haskímélő kifelé fordítós megfogás. Nem nyomod a hasát egyáltalán, viszont kifelé néz a nagyvilágba. Lányomat sokáig csak így lehetett felvenni.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6293) DeFranco válasza Vladi (#6292) üzenetére


DeFranco
nagyúr

valszeg nem értem, sötét gyalog vagyok, főleg ma. :D

tudod egy picit specifikálni? vagy esetleg netes képet mutatni?

(#6294) CharlieDrop válasza Vladi (#6290) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ja, ez a ne vedd fel, minden reggel két gyerekkel mentem le kezemben majd egy éven át :)
Imádták ha felvettem őket, most meg kézen fogva megyünk, halálosan elkényeztettem őket, fenébe :D

Ezért utálom, hogy ilyeneket mondanak. Oké, sok minden miatt én is húzom a számat, de alapesetben minden gyerek különböző, és a helyzetek is azok.

Ja és ti is úgy vettétek észre, hogy baj van, hogy nem szartátok le a gyereket, hanem foglalkoztatok vele

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6295) Vladi válasza CharlieDrop (#6294) üzenetére


Vladi
nagyúr

Ranschburg azt mondta, hogy 7-8 hónapos koráig a babát el kell kényeztetni. Amit Ranschburg aztmondta, az meg van aztmondva az úgyvan és kész. :D

DeFranco: keresek képet.

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6296) Vladi válasza DeFranco (#6293) üzenetére


Vladi
nagyúr

Nem találtam tipikus képet, de holnap csinálok egyet. :)) Átnéztem a régi képeit, olyan 5-6 hónapos koráig minden képen ahol fogjuk kifelé van!

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6297) ZiD válasza emmm (#6254) üzenetére


ZiD
tag

Jelen :D
Nálunk tápszeres a kölök, de 4 hónapos koráig sokat bukot.. nem reflexus(nem volt savas, igazából nem is nagyon zavarta) de volt, hogy kaja után 1 órával is kibukott belőle kb. kortynyi mennyiség.
Most 6 hónaposan már csak nagyon ritkán fordul elő, arra azért vigyázunk, hogy kaja után ne menjen rögtön hasra :)

Nutriton: mi is vettünk egy dobozzal, de a gyári érték max felét tettem bele ugyan azon okból, amit Te is írtál. (túl sűrű)

És bocs, muszáj 1 képet is beszúrnom, mert ő a legszebb(nekem :D )

(#6298) CharlieDrop válasza Vladi (#6295) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Kicsodaamicsoda? :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6299) DeFranco válasza Vladi (#6295) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszmá'

(#6300) dortimcsi válasza DeFranco (#6293) üzenetére


dortimcsi
újonc

szerintem vmi ilyen fogasra gondolt Vladi :)

[ Szerkesztve ]

"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.