Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6351) CharlieDrop válasza DeFranco (#6348) üzenetére


CharlieDrop
veterán

pontosan

Kár parázni. Persze ezért elnézést kérek, de majd mindenki megérti miért írtam.

Ha tényleg éhes jelzi, de nem minden sírás az éhség hangja :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6352) emmm válasza V.Stryker (#6344) üzenetére


emmm
senior tag

Jobbulást! :( Kitartás...

(#6345) Csiga85
Köszi a tippet, továbbítom este az asszonynak... :)

(#6348) DeFranco
Ez nagyjából működik nálunk is. Bár nem tudom, hogy volt az elején nálatok, de a második nap a kórházban már kisebesedett a feleségem bimbója, annyira durván szívott a kislány. Szopóhólyag alul-felül, második naptól kezdve és még mindig megvan. Kb. 10 perc alatt szokta üríteni a mellet. Így aztán olyan fájdalmai voltak a páromnak (hiába levegőztette, meg kente anyatejjelmegkrémmel), hogy nem volt képes odaadni a mellét, ezért inkább lefejte a tejet. Kellett az első három hétben a bimbóvédő is ("hozzábimbóvédőtmertmegdöglök!"), azzal már jobb volt. A gyerek meg elég keményen eszik, mostanra már 110-120-akat is betol, pedig kb. 1 hónappal vagyunk mögöttetek. Most már alig bukik hozzá, inkább sok a büfi, így két részletben van etetve - félidőben 10 perc büfi, aztán megint oákol, hogy éhes, úgy veti rá magát a cicire/cumisüvegre, mintha két hétig nem evett volna...
Mostanra kb. beállt, tényleg sokat kellett cicin lenni, a reggeli tejet meg estére eltesszük, az állítólag zsírosabb. Ha meg nem, belevágok némi libazsírt ;]

A mérést meg úgy csináljuk, hogy reggel mérjük, illetve este fürdetésnél (pelenkában, majd levonjuk utána csak a pelenka súlyát). Nálunk ez bevált. Most jár 4100 grammnál, és 3150 grammal jöttünk haza a kórházból. ;]

Ami nálunk szintén tanulság volt az elején: az Aventes cumisüveget 5 perc alatt ürítette (anyatej), a Tommy Tippee-set meg legalább dupla idő alatt. Ez alapján az látszott, hogy amelyik gyerek lassan eszik, annak jobb egy Aventes, de amelyik meg gyorsan, annak a Tommy inkább ajánlott.

Más: végül este 9-kor kidőlt a kiscsaj, kiütötte magát, ez 12 óra egybent jelentett...

(#6353) Csiga85 válasza emmm (#6352) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Mi is hasonló okok miatt Tommee Tippee üvegekkel vagyunk felszerelve...Reflux miatt türelmetlenkedett, ez az üveg vagyis a cumija megoldás és áldás is volt egyben... :R Én szerintem nagyon jó megoldás az összes széles nyakú...az olyan mellszerű...

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6354) emmm válasza Csiga85 (#6353) üzenetére


emmm
senior tag

Nekünk a gyerekorvos a Grip Watert ajánlotta (bár az ugye pocira), de 3 napig bolondokháza volt. Tegnap előtt hagytuk abba, legalább amiatt nem volt balhé. Kb. olyan volt tőle a gyerek, hogy nem maradt meg vállon sem, annyire nyüszmékelt, amíg ki nem jött belőle alul...most, hogy egyelőre csak a mecsek teát kapja, legalább vállon elvan és csak a történet végén nyüszög.

(#6355) Csiga85
Az Espumisan nem volt rossz, azt próbáltuk előtte. IGazából, a mecsek teához képest talán kicsivel volt jobb. De ez a grip-es cucc, na ez totál rossz volt. Most megnézzük pár napig újra a sima teával, már inkább elfogadja, aztán kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#6355) Csiga85 válasza emmm (#6354) üzenetére


Csiga85
csendes tag

mi mikor végképp nem adtunk neki semmi ilyesmi csodaszert, akkor sokkal jobban volt, szerintem csak felerősödtek a gondok a szerekkel...pedig volt espu, infacol, mecsek, babamosoly, biogaia, köményfélék kismillió... :U

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6356) V.Stryker válasza DeFranco (#6350) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi mindenkinek a jókívánságokat. :R

Igen, ez a veszélyes hányás lesz, ezért döntöttünk úgy,hogy bemegyünk. Megvizsgálták, a gyerek rendben volt szerencsére. Ő kapott egy kanült, először hányáscsillapítót és B6 vitamint adtak neki, majd 2x500ml infúziós oldatot.
Reggel voltam bent nála, most nincs hányingere, jobban van, de nem ehet, így nincs épp ugrálós kedvében. Hogy mikor engedik ki, arról nem tudunk még semmit, még a reggeli labor eredmények nincsenek meg, gondolom annak a függvénye.

Egyébként az Istvánba van, szülészeten...legalábbis 3 szoptatós kismama van mellette. Így a második gyereknél már gondolkodtunk,hogy nem kéne dokit fogadni, de azért most jól jött, hogy vasárnap éjfélkor is fel lehetett hívni és mikor bementünk és mondtuk, hogy hozzá tartozunk, akkor ott kicsit érezhető volt egy pozitívabb fogadtatás, bár előtte is kedvesek voltak.

Update:

Most írt,hogy 2-3 napra bent tartják megfigyelésre. Cukrot, acetont néznek.

[ Szerkesztve ]

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6357) V.Stryker


V.Stryker
nagyúr

Arra mondhatnátok valami okosat, hogy délután merjem-e a gyereket bevinni hozzá vagy jobb ha nem? 3 éves lesz augusztusban, nem tudom nem-e fog megijedni, hogy ha anyát ott hagyjuk és jövünk haza.

Mondjuk a reggeltől is tartottam,hogy fogja-e keresni, de nem kereste. Magamtól mondtam neki, hogy anya elment korábban dolgozni, nem is firtatta, tök jó kedvel mentünk bölcsibe.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6358) DeFranco válasza V.Stryker (#6356) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Jól van, ha a szülészeten van, akkor a legjobb helyen van, azon aggódtam, hogy nehogy "kórterembe" kerüljön. :K Lazaság van, ott van most a legjobb helyen, kivizsgálják, nem fenyegeti a kiszáradás, megkap a szervezete mindent amit kell infúzióban. Tudom, hogy szar hogy bent van, de a legjobb helyen van most ahol lehet.

(#6359) V.Stryker válasza DeFranco (#6358) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Mi is így gondoljuk. Meg a dokinő is bent volt nála. Hát túl kell esni ezen, mert már nem volt normális így.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6360) DeFranco válasza emmm (#6352) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ú, tényleg, bimbóvédő: az nálunk is kellett, mert a bimbó nem emelkedett ki annyira, hogy a gyerek rá tudjon cuppanni rendesen, volt is ebből gond az első napokban.

Volt egy aventes bimbóvédő, ami teljesen alkalmatlannak bizonyult a mi esetünkben, nem tudom miért, de semmit nem lehetett vele kezdeni. Vettem egy medelá-t, mert azt ajánlották a szoptatós nővérek is, azzal meg mint az álom úgy ment minden. Nagyon sokat segített az első időszakban, rengeteget. A pici is megtanult vele szopizni rendesen, a bimbó sem sebesedett ki, enélkül nem ment volna, vagy csak sokkal nehezebben.

Most már elhagytuk, mert nem kell, és azért azzal is lehet maszatolni rendesen, megtelik és kifolyik alatta amikor már csak nyammog a gyerek, meg ilyenek.

(#6361) Csiga85 válasza V.Stryker (#6357) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Én akkor vinném be, ha hiányolja, addig nem...másnál is így láttam, így csinálta, hogy próbálta húzni halasztani és csak a második napon vitte be estére...de Te ismered a gyerkőt! :K

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6362) Ghoosty válasza V.Stryker (#6357) üzenetére


Ghoosty
őstag

Erre senki nem fog tudni okosat mondani, mert minden gyerek más. Más kapcsolata van anyával és más apával, meg esetleg nagyszülőkkel. Ha túlságosan anyás, akkor tényleg megijedhet kicsit. De egy ekkora gyerek általában már megérti és felfogja, hogy nem látja pár napot anyát. Láttam már olyat is, hogy 1,5-2 évesen simán le tudták passzolni nagyszülőnek egy hosszú hétvégére a gyereket, meg olyat is, hogy 4 évesen volt először távol a szülőktől. Ez gyerek függő és a sajátodat te ismered a legjobban.

(#6363) tildy válasza V.Stryker (#6320) üzenetére


tildy
nagyúr

Azt hiszem összetehetema két kezem, hogy sem hányás sem háyinger nem volt nálam. Jobbulást neki.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6364) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Megvolt az első (2 hónapos) oltás, a tapasztalat elég katasztrofális a gyerekorvossal, érdektelen bunkó f*sz, beszólogat, rángatja a száját.

Feleségem kért időpontot hasi ultrahangra, lévén az összes ismerőst beutalták automatikusan, erre jól le lett b*szva hogy mit képzel, csak ha indokolt, és különben is mit képzel.

(más kerületekben a protokoll része a koponya- és hasi ultrahang)

Két kérdésem van:

1) nálatok volt-e a fenti két ultrahang, kaptatok-e rá beutalót?
2) zuglóban keresek jó gyerekorvost, következő oltást megvárjuk aztán váltunk. lehet már most. ha van valakinek tippje, főleg személyes tapasztalattal fűszerezett, legyen kedves ossza meg.

(#6365) V.Stryker válasza tildy (#6363) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Köszi.

Ezt néztétek? Félelmetes...

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6366) Csiga85 válasza DeFranco (#6364) üzenetére


Csiga85
csendes tag

1. csípőre kaptunk még a zárón, de kérni kellett külön a gyerekorvostól is az időponthoz, nagyon ratyi volt és el kellett érte külön menni...végül maszek lett ez is...a hasival együtt...
2. Isvánffy-n lakik egy barátnőm, tőle megkérdeztem az imént, amint válaszol írok...

(egyébként, ha nem mondtam volna, hogy a zárón van az időpont valamikor 1,5 éves korára kaptunk volna...)

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6367) Csiga85 válasza V.Stryker (#6365) üzenetére


Csiga85
csendes tag

:U

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6368) DeFranco válasza Csiga85 (#6366) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Csípőszűrés az nálunk is alap volt, küldenek is ultrahangra, holnap megyünk. Máshol viszont tudtommal van hasi meg koponya is.

(#6369) Csiga85 válasza DeFranco (#6368) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Itt sem volt természetes a koponya és a hasi, pedig akartam adni a dokinak is, aki nézte a csípőn egy 10-est, de nem nézte meg...maszek megnézte hasin...koponya nem kellett, mert már kicsinek is Csűrcsavarosdi Ravaszdi volt... :D bár nekünk a reflux miatt kellett mindenképp maszek hasi...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6370) DeFranco válasza Csiga85 (#6369) üzenetére


DeFranco
nagyúr

magyarul akkor ti sem kaptatok ezekre beutalót, csak csípőre?

mennyi volt a maszek vizsgálat, és mit takart? (nem kötelező válaszolni ofc. magánügy, de értelemszerűen nem a zsebedben akarok turkálni, hanem praktikus okokból tájékozódom).

(#6371) #76385920 válasza DeFranco (#6364) üzenetére


#76385920
törölt tag

Mi is voltunk anno. Hasi és koponya UH-n, a hasihoz hozzátartozik, hogy megnézik a veséjét a vesemedence tágulat miatt. Nekünk ezt a szülészeten az ismerős neonatológus csinálta. Vesemedence tágulattal született a fiam, de ahogy az orvosok jósolták "kinőtte", de addig + odafigyelést igényelt.

[ Szerkesztve ]

(#6372) DeFranco válasza #76385920 (#6371) üzenetére


DeFranco
nagyúr

automatikusan adták rá a beutalót, vagy már panasszal mentetek? esetleg ismerősi alapon oldottátok meg?

(#6373) Csiga85 válasza DeFranco (#6370) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Így van, aztán Debrecenbe a Bem térhez vittük át, azt már nemtudom pontosan mennyi de 14ezer Ft rémlik, itt Nyíregyen maszekba szintén csak csípő volt, de az pont nem érdekelte egyikünket sem...egy doktornő csinálta a hasit, aki a Klinikán dolgozik, mint főorvos az uh-n és egyben gasztroenterológus is...koponyát ha kértünk volna, hívta volna a kollegáját és úgy együtt 20ezer lett volna a kettő együtt...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6374) emmm válasza DeFranco (#6370) üzenetére


emmm
senior tag

Ez engem is érdekelne, persze, szintén hasonló okból... :U

Szerk.: Közben jött a válasz. :D

[ Szerkesztve ]

(#6375) DeFranco válasza Csiga85 (#6373) üzenetére


DeFranco
nagyúr

ok, köszi az infókat.

kíváncsi vagyok, máshol mi a helyzet, mert elég fura, hogy ismerősi körben viszont mindenki volt/küldték.

(#6376) #76385920 válasza DeFranco (#6372) üzenetére


#76385920
törölt tag

Ismerősi alapon volt, de nem kellett külön kérni. Az ismerős megcsinálta. Sajnos már lassan 5 éve volt ez és nem emlékszem a részletekre, de ha jól emlékszem ez alap volt Debrecenben. (A neonatológia szűrővizsgálatokhoz hozzátartozik ott, hogy máshol hogy működik passzolnám.) Máshogy a vesemedence tágulat nem szűrhető ha jól tudom, viszont mint írtam odafigyelést és rendszeres kontrollt igényel, mert súlyos következményei lehetnek.

[Vesemedence tágulat]

(#6377) Csiga85 válasza DeFranco (#6375) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Sote 2-ön aki szült ismerősöm, őket mindháromra küldték és a zárón volt 2 időpont megjelöléssel és beutalókkal...ő sem értette, hogy mi miért nem lettünk küldve...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6378) Csiga85 válasza Csiga85 (#6377) üzenetére


Csiga85
csendes tag

egyébként a császárosoknak javallott a fejlődésneurológus látogatása is kb. 4-6 hónapos korban...én ezt Esztergomban oldottam meg, otthon, itt kinevettek, mikor felvetettem, ott meg természetesnek vették a császáros babák elvitelét 1 kontrollra...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6379) V.Stryker válasza DeFranco (#6364) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Csípőszűrés nálunk is volt, de koponya és hasi ultrahangra egyáltalán nem emlékszem, pedig mindenhová én vittem őket.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6380) CharlieDrop válasza DeFranco (#6364) üzenetére


CharlieDrop
veterán

én már nem emlékszek, olyan rég volt :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6381) Ghoosty válasza DeFranco (#6364) üzenetére


Ghoosty
őstag

Nem volt egyik ultrahang sem, se a mi két gyerekünknél, se bátyámék két gyerekénél.

(#6382) AMD Power válasza #76385920 (#6371) üzenetére


AMD Power
titán

Nálunk is votl egy kis tágulat. Volt 2x kontrol , de elmúlt hála az Égnek.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6383) dortimcsi válasza DeFranco (#6368) üzenetére


dortimcsi
újonc

Nálunk, itt a Dél-Alföldön, Makón nem volt sem koponya sem hasi ultrahang, csak csípőszűrés hat hetes és 4 hónapos korban, ha nem indokolt akkor UH nélkül. Valamint a csecsemőosztályra kellett elvinni két hetes korában, hogy ellenőrizzék az elemi mozgásokat és reflexeket.

"Lehet:Talán ez a legfontosabb szó az egész világon. Arra utal, hogy nyitva áll az út. A felelősséget visszahárítja az emberre. Mert ha igaz, hogy lehetőséged van megtenni valamit, akkor arra is lehetőséged van, hogy ne tedd meg."J.Steinbeck

(#6384) Elemental


Elemental
addikt

Nálunk sem volt se koponya se has.

(#6385) donmackó


donmackó
őstag

Mini manó egyedül maradt 5 percre egy doboz hintőporral:

Release the cable hounds!

(#6386) twine válasza donmackó (#6385) üzenetére


twine
addikt

Őszül a gyerek pasztmek :Y nem korai még? :D

(#6387) donmackó válasza twine (#6386) üzenetére


donmackó
őstag

A háttérben a falon lévő firkák is a gyerekek (3 van) keze munkája. ;]

Release the cable hounds!

(#6388) ZiD


ZiD
tag

Sziasztok,
Segítséget kérnék: Kengurut szeretnénk, de lövésem sincs milyet. Aki használ, tudna ajánlani?
Ami biztos, hogy kendőt nem szeretnék :)

Köszi, Gábor

(#6389) Ghoosty válasza ZiD (#6388) üzenetére


Ghoosty
őstag

Mi az oka, hogy elvetetted a kendőt? Csak azért kérdezem, mert létezik sokféle csatos hordozó kendő, amit ugyanolyan egyszerű használni, mint egy kengurut, csak más a kialakítása.
Konkrét tanácsot nem tudok adni, annyira nem értek hozzá, de szerintem érdemes átgondolni. A karikás és kötözgetős kendő nekünk nem jött be, az előbbi valahogy nem volt kényelmes, az utóbbi meg túl sok macerával járt volna. Viszont a csatos hordozók tetszettek. Mi hordozó klubtagok voltunk, így minden hónapban másikat próbáltunk ki. Azonban nem mindegyiket szerette a kislányom, így tényleg előtte ki kell próbálni, mert szerintem nagyon drágák.

(#6390) ZiD válasza Ghoosty (#6389) üzenetére


ZiD
tag

Én fogalmaztam rosszul :)
Szóval a kötözgetős verziót nem szeretném, ahogy Te is írod macerának tűnik(persze biztos vannak akik profik benne, de én maradnék a csatos verziónál)
Ezen belül, hogy kendős, nem kendős az már mindegy. Annyi mindent írnak: kifelé ne, kifelé is nyugodtan, ez nem jó, de jó, stb :D

Nyilván olyat szeretnék, ami nem árt a kicsinek, de hosszabb távon karban a lassan 9 kilójával néha nehéz:D

Hordozó klubtagság: azmiaz?

[ Szerkesztve ]

(#6391) Melack válasza ZiD (#6390) üzenetére


Melack
veterán

Manduca vagy karikás kendő. Feleségem ebben a jártas, én csak közvetítek.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6392) Ghoosty válasza ZiD (#6390) üzenetére


Ghoosty
őstag

Léteznek ilyen hordozó klubok, ahol lehet bérelni hordozó eszközöket. Több városban is van ilyen, de én csak a hozzánk legközelebb esőt ismerem.

Általában van éves tagdíj és havi kölcsönzési díj. De a klub formából adódóan nem maradhat nálad az eszköz hosszú távra, minden hónapban másikat kell választani, (visszatérhetsz egy hónap kihagyás után az előzőhöz) de nálunk mindig jutott valami. A tanácsadók a klubban mindig nagyon segítőkészek voltak, elmagyarázták az adott kendő használatát, mire kell figyelni, hogy tudod könnyen felvenni. Sőt biztosítottak bábut, hogy gyakorolj, mielőtt elviszed.

Amit azért nem árt, ha tudsz, hogy nem minden gyerek szereti és a jobbakat sem szerette a kislányom hosszú távon. Viszont volt, hogy 1-2 órát aludt benne a hátamon, mialatt vásároltunk.

(#6393) #76385920 válasza ZiD (#6388) üzenetére


#76385920
törölt tag

Nekünk volt mindkettő, sajnos a gyerkőc egyikben sem maradt meg. :)

Mielőtt vennél kérj kölcsön, próbáljátok ki nehogy úgy járjatok mint mi.

Ha beválik vegyetek használtan töredékáron. :)

[ Szerkesztve ]

(#6394) Csiga85 válasza ZiD (#6388) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Mi sem vagyunk semmilyen szinten afrikai beütés hívők, így mi Infantino flip-et használtunk! :) most majd kéne valami nagyobb, de még azt nem döntöttük el, mert imádja a babakocsit, így vettem neki egy easy go 4-et is...ez a nyári verda... :K

infantino supporttal szemezek, az 18,2 kg-ig jó ... :D

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6395) emmm válasza föccer (#48) üzenetére


emmm
senior tag

Hát figyi, két SC2 meccs közben biztos bealszik. :D

Bár én erre mindig azt mondom, hogy kikérem magamnak, én dedokaéder vagyok, igazán sokoldalú... ;]

(#6396) CharlieDrop válasza emmm (#6395) üzenetére


CharlieDrop
veterán

azért egy 2011-es hozzászólásra válaszolni igen kemény :D

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6397) twine válasza Csiga85 (#6394) üzenetére


twine
addikt

mi nem tudom milyet használtunk...sógornőméktől örököltünk egy kengurut, meg egy kendőt,,,ez utóbbit nem használtuk, talán csak kétszer....én(és pici fiam) viszont csíptem/tük a kengurut, főleg, mivel volt egy baromi nagy kabátom:

:D
Sokat jártunk az erdőbe a kutyákkal....
Egyéb helyekre nem volt szükséges,,de kirándulgatni nagyon szerettünk így..

(#6398) ZiD


ZiD
tag

Köszönöm Mindenkinek :R
Megpróbálunk első körben valami bérlést nézni, arra nem is gondoltam, hogy esetleg nem tetszik neki(bár karban imád lenni minden pózba:)

(#6399) emmm válasza CharlieDrop (#6396) üzenetére


emmm
senior tag

Ezt nagyon benéztem, most látom csak. :DDD :B

(#6400) Csiga85 válasza ZiD (#6398) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Babakocsiba sehogy se?

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.