Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) Möhe válasza AMD Power (#6100) üzenetére


Möhe
addikt

Cefet mód lelkis, az a "gond", mindent mellreszív. Tegnap is lekiabál,mert nem találta meg a tornazsákját,benne a ruhájával. Mert a múltkor is én raktam el. :F

Normálisan mondom neki hogy nem is láttam,de hétfőn volt tornán, azt csak ő rakhatta el,mert én nem láttam és a szekrényben sem matattam. Erre kiderül,hogy kimosta és a szárogatón volt. Nem ugattam le,csak megkérdeztem,hol volt a ruhád? Mert oda is én raktam,nem te..... Nem számít.

(#6102) V.Stryker válasza Möhe (#6101) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Lehet, hogy többet kéne lazítson. Értem ezalatt, hogy támogasd abban vagy akár a nagyszülők is,hogy többet eljárjon bárhová vagy te vidd el a gyerek nélkül. Azért 1-2 év a négy fal közé, a gyerekkel összezárva, ki tudja verni a biztit. Bár ugye ez attól is függ, hogy mekkora a baba, milyen a szitu.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6103) frame>24 válasza Möhe (#6099) üzenetére


frame>24
addikt

Hogy elnézést kérek ezért, de nem lehet, hogy csak hiányzik már egy jó kis mentálhigiénés xxx ??
Tudom, néha nehéz megtalálni a módját, de a 6 hónapos gyermek már nem olyan pici. Meg tudom, hogy pont a rossz légkör is nehezíti, de...

Ne is válaszolj erre itt, csakhát-ugye, szóval a baba is készült valahogyan, na... :) :Y

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#6104) DeFranco válasza Möhe (#6099) üzenetére


DeFranco
nagyúr

elmondom én mit gondolok erről:

szerintem az a gond, hogy a feleséged nem tisztel téged. nem. tisztel. ez a probléma.

hogy ezt ki b_szta el, kinek a hibája, vagy inkább kinek milyen arányban (mert ez soha nem egy szereplős játék) azt nem tudom, nem vagyok ott, de nem is ez a lényeg, az eredmény számít. nincs, elvesztetted.

ezért b_szogat, ezért mond mindig ellent, ezért vagy te a hibás, ezért nincs szavad, ezért ordít, ezért csinálja mindig az ellenkezőjét annak amit mondasz. ettől lehet ő is szenved, neki sem jó, nem feltétlenül viccből csinálja, nem is rosszindulatból.

amíg nem szerzed vissza a tiszteletét, ez nem is fog megváltozni, fejre is állhatsz, kocsiban is aludhatsz (nagyon jó megoldás még jobban elveszteni), össze is törhetsz mindent (szintén) tök mindegy. és van egy rossz hírem, ha ez tartós lesz a gyerek is el fogja tanulni tőle hogy apát nem tiszteljük. akkor is ha nem mondja neki feleséged, akkor is ha az ellenkezőjét mondja, a gyerek a viselkedésből tanul nem a szavakból.

szerintem ez a kulcsa a problémának.

(#6105) Möhe válasza frame>24 (#6103) üzenetére


Möhe
addikt

Igazad van 0.0 , sajnos vagy nem de már egy ideje kimaradt, erről már beszéltünk itthon
( kicsit bezárkózott, én meg lehet rá is segítettem, de így nehéz lesz bekéreckednem, ha keresi rajtam a kekeckedési felületet)

Amúgy én is hibás vagyok persze. De én lehet hogy egyke gyerek lévén megtanultam magamban helyretenni dolgokat. Kicsit érzelmi antiszoc vagyok.
Logikai szinten gondolkozom, gyakorlatias vagyok. A párom ( vadházasságban élünk, nem fogom elvenni, amit tud és nem is hozza fel, nem bántja a dolog) viszont nem ilyen. Én úgy kezelem mint egy felnőtt nőt, ha határozottan nemet mond nem kérdezek vissza, nem oszt csá. Legyen ez vita közben, vagy hogy kérsz valamit a boltból, egyéb dolgaira nem kérdzek rá ha nem mondja nem sérülök be.( valami kis magánszférája had legyen az embernek)
És igen már megtanulhattam volna ezt kezelni, de nem nagyon ment. A mai vitát is letudtqm ott a parkolóban, kész elmúlt, ő kitombolta magát , nekem egyik fülemen be másikon ki. Szó szerint lesz..tam, hogy pattog,(sokszor lehet ez zavarja hogy nem rágom magam dolgokon, lelkileg nem terhelem ilyennel magam) igen rossz helyre parkoltam, elkéstem ( peeersze, macif@szát), és én hívtam légibombázást. Az ilyenen nem tudom felhúzni magam, ez van. ( már írtam, érzelmileg fordítva vagyok bekötve)

Nah ennek tükrében tessék reagálni.

Szerk: a kocsiban végig szapult, most este nem volt semmi ( majd holnap délben mikor hazajövök biztos felébrednek az emlékei)
És a babakocsit 10 perc alatt összepattintottam minden cullangjával együtt, ég és föld a régihez képest.
110k ért elvárom hogy ilyen is legyen.

[ Szerkesztve ]

(#6106) CharlieDrop válasza Möhe (#6099) üzenetére


CharlieDrop
veterán

mennyire nem irigyellek

"nem rágom magam dolgokon, lelkileg nem terhelem ilyennel magam"

ez ugye sokszor mondod magadnak, mert ez így nem igaz, ha az lenne itt sem hoztad volna fel sohasem

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6107) this is life válasza DeFranco (#6095) üzenetére


this is life
Ármester

Elvileg 2 meretu cumi kell , es mar a gombolyded fajta, nem a felso reszen egyenesre csapott.[link] nalunk ez a meno, de kinel mi. A Nuk cumi lazan kopte ki , a mam detto.

Mohe

Lehet az a hisztik oka , amit te is irsz , hogy egyiken be a masikon ki es nem nagyon latni rajtad hogy hulyesege felhuzna teged. Ez azert kello kepp tudja irritalni a noket. A masik ami rad nezve nem jo , okehogy most nem pampogsz, elengeded a nyavajgasat a fuled mellett, de elobb utobb minden pohar megtellik, es akkor te is robbanhatsz. Neha azert allj le vele vitatkozni, mert a fejedre no , meg aztan igy latja hogy teged is erdekel az ami piszkalja a csoret.

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#6108) Möhe válasza CharlieDrop (#6106) üzenetére


Möhe
addikt

Nem foglalkozom vele sokáig, itt tőletek egyfajta segítséget, észrevételt "várok" rossz szóval fogalmazva.
Akkor bánt a dolog amikor megtörténik, de utána már nem foglalkoztat olyan mélyen.
Itt is inkább kiírom magamból, hátha kapok tanácsot.

(#6109) twine válasza DeFranco (#6104) üzenetére


twine
addikt

Tökéletesen egyetértünk...
Hányszor akartam már ezt írni...ugyan EZ a véleményem...

(#6110) AMD Power válasza DeFranco (#6104) üzenetére


AMD Power
titán

Az a baj ,hogy szerintem tök igazad van. :(((

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6111) V.Stryker válasza Möhe (#6108) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Én azt nem értem, hogy mikor nincs ott a gyerek, mert mit tudom én, nagyi elviszi kicsit sétálni, akkor nem tudtok erről őszintén leülni beszélni, hogy ez miért van, hol rontottátok el és ez így meddig mehet tovább?

Mi is voltunk így a feleségemmel, de rendszeresen tudtuk lazítani a helyzetet azzal, hogy leültünk és közösen beláttuk a hibákat és igyekeztünk azt a beszélgetést nem egy vádaskodás irányába elvinni, hanem inkább számolni háromig míg válaszoltunk a másiknak. Nem mindig jött össze, de azért többnyire tudtunk kommunikálni. Nektek ez nem menne?

Egyébként nekem az volt a trükköm, ami be is jött, hogy bármennyire is szenyázott, bármennyire is mondta a magáét, kedves voltam, segítettem, úgy csináltam, mintha minden oké lett volna, ha össze is kellett szorítanom a fogam. Pl. lekiabált, anyázott, ugyanez a nem tisztelem dolog volt, én meg mondtam, oké, igazad van, közben csináltam házimunkát, elmentem boltba valamiért, hoztam neki fagyit vagy sütit, rámosolyogtam, stb. És ezzel,hogy úgymond az agressziójára nem agresszióval válaszoltam, hanem ellentétesen, teljesen elfolytottam egy idő után az egész ilyen szitut. Nem mellesleg igen erős adu volt a kezemben, hogy bármikor mondhattam volna neki, hogy én mindent megtettem.

Organic Maps - ingyenes, offline navi iOS-re és Androidra.

(#6112) Melack válasza DeFranco (#6095) üzenetére


Melack
veterán

Nekünk ilyen van. Illetve ennek a fajtái.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#6113) Csiga85


Csiga85
csendes tag

Őszintén sajnálom, nálunk is sokszor volt/van ilyen helyzet...nem az a baj, hogy nem tisztelem a férjem...hanem egyszerűen minden más fontosabb és dolgozni kell és köztünk ez is bazinagy feszkót gerjeszt, értelmes nappali időben fél éve nem találkoztunk...az külön bónusz, hogy csak és kizárólag én vagyok a gyerekkel, sokszor higgyétek el, szó szerint túlélem a napokat és soha senki nem volt még segíteni, mert nagy távolság van, vagy épp leszarják, mint a másik unokákat is...engem lelkileg kicsinált ez az egész és én mindennap azon imádkozok, hogy legyen majd valamikor több ideje ránk Vladinak és menjünk el valahova együtt...mert 5 év alatt 1szer nyaraltunk, akkor is kapkodva és szarul sikerült...én ezért vagyok ideges és házisárkány, mert élek és csak robotolok, vagy ellátok...bízom benne, hogy ez majd változik...és igen, engem is tök értelmetlen szarok úgy felhúznak, hogy kiabálok, tombolok, mint egy örült...ráadásul jön a következő és őszintén mondom, nem vagyok tőle valami boldog, fogalmam sincs mi lesz és érzem semmi jó nem lesz a babán kívül benne és csak kínlódás lesz...szégyellem, de rettegek, zokogok, ráadásul egyik családtagom borzalmasan rosszul van leállt vesékkel 4 áttéttel...nem tudom hogy élik meg mások, akik csak magukban vannak és ott is a férjjel még hétvégék sincsenek, nemhogy nyugodt órák...de bízom benne, hogy jobb lesz...szeretem Vladit, már csak a tűrőképessége miatt is...tökéletes apuka (lenne) ha többet lenne velünk sokkal jobb lenne...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6114) tildy válasza Csiga85 (#6113) üzenetére


tildy
nagyúr

informatikus o is, havi egy nap work from home nem johet szoba?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6115) Csiga85 válasza tildy (#6114) üzenetére


Csiga85
csendes tag

nem, van egy főállása és mellékállása és gyakorlatilag majd beledöglik, annyit megy...menni is kell...meg neki is vannak szülei akiket segítenie kell vagy legalábbis figyelni rájuk, mert idősek és problémásak...nehéz szitu tényleg, nehéz itt pár sorban átadni...

[ Szerkesztve ]

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6116) sto1911 válasza Csiga85 (#6115) üzenetére


sto1911
veterán

De bakker, ha ennyire nem jo az elso gyerekkel, akkor miert vallaltok masikat? :F

(#6117) CharlieDrop válasza Csiga85 (#6115) üzenetére


CharlieDrop
veterán

mellékállást kukázni, legalább pár hónapra, ha "beledöglötök" egyikőtöknek sem jó

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#6118) Möhe válasza Csiga85 (#6113) üzenetére


Möhe
addikt

Én szeretném elvinni kikapcsolódni,Már anno is rágta a fülemet,hogy menjünk el Füredre, mert szeretné látni újra és van ott egy finom fagyizó is. Hetek óta feldobom a témát ,hogy mi legyen hétvégén, megyünk valamerre? Visszakérdez: mire gondolok? Menjünk el balcsira, szomszéd városba. Erre: tudod hogy rosszul vagyok a kocsiban, már akkor is hányingerem van ,hogy a nagybevásárlást is túlélem a város szélére odavissza ,"tök jó ötlet"! A minap előjön egy olyan dumával, ha nagyobb lesz a gyerek Olaszországba elmegyünk majd? NA itt tudok agyilag lenullázódni,mert ha csak 10KM-t is megyünk óvatosan kell,mert róka lesz, de a digókhoz menjünk le később. Épp ilyen beszólásokért nem tervezek fixen,hanem kikérem a véleményét,hogy ha lemennénk ide-oda-amoda mit szólna hozzá? Válaszként semmit,nincs kedve,fáradt, ezt nem most kellene mikor már itt a gyerek....vagy hogy legyek már határozottabb. Jah persze,ha kész tények elé állítom (tegnapi utiterv is vázlat volt a korházhoz,mégis rosszul sült el,de neki nem volt ötlete, csak visszakérdezett....szerinted hogy legyen?....hát így ,és nem lett jó) Szóval mindennek van előzménye,hogy nem vagyok olyan amilyennek kéne lenni. Mert már sokszor lett kifogásolva az amit mondtam,tettem,javasoltam. De ezek ugye utólag lettek szóvá téve,és részéről nem volt "B" terv. Én vagyok a hülye,én vagyok kéznél. A következő ilyennél lehet pakolok és megyek.
Jah maszek vagyok, szóval a telefonom a munkám része, munkaidőm nem behatárolt, extrém esetben ,amire volt példa már,hogy a gyereket 1 hétig csak alva láttam. Hajnalban mentem,éjjel jöttem. Ebből van pénz. De ezt nem látja be,hogy sokszor muszáj olyant is tenni ami sajnos üti a családi időt,mert akkor nincs otthon,víz,gáz,villany,kaja......Nem keresek rosszul,de ennek meg is kell maradni ebben a helyzetben.Ebből is volt vita,de mondtam neki,hogy majd ha te is vezetsz egy KFT-t akkor szembesülsz dolgokkal, addig ezt ne feszegesse,mert nem látja a dolgokat.

(#6119) frame>24 válasza Csiga85 (#6113) üzenetére


frame>24
addikt

Nagyon durva problémákra derül fény ebben a topikban!

Möhe-nek már nem is tudom, mit lehet írni, valóban le kéne ülnie az anyukával, *nyugodtan* beszélni, ahogy a többiek is írták. És akkor talán lehetne fizikai téren is közeledni.

A Ti esetetek meg:
nem egyedi!; ismerek másokat is, ahol apuka rommá dolgozza magát, anya pedig becsavarodik otthon a gyerekkel! ÉS erre (van ahol ráadásul büszkén) rávállalnak egy másodikat.
Ezt mi sem értjük. Egy ponton túl nem éri meg a meló, egyszerűen meg kell érteni, hogy nem ér semmit a pluszban keresett pénz, ha anya közben egyedül viszi otthon a mindent, és még beszélni sem tud senkihez!
(Jó, nyilván van, amikor a baba "előbb" jön, sőt, szoktuk mondani, hogy aki jönni akar, az nem vár "ideális időpontra", plusz az is igaz, hogy a gyerekhez nincs ideális időpont, mindig "lehetne jobb"... Szóval érthető, hogy meg akarjátok tartani, de akkor fel kell szabadítani apát is valahogy! - a "nincs elég pénz" nem indok - nálunk csak én vagyok kereső).

Én reggel vagyok 1-1,5 órát a gyerekkel, meg este ~kb. 2-őt, de a hétvége szinte teljesen a miénk;
még így is van olyan érzésem, hogy sokat van egyedül a feleségem.
Plusz nem tudom, milyen lesz majd júliustól, akkor bölcsis beszoktatás, ősztől már mindketten dolgozunk/tanulunk.

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#6120) Elemental válasza Möhe (#6118) üzenetére


Elemental
addikt

"Én vagyok a hülye,én vagyok kéznél"

Leírtad a lényeget.

Én továbbra is azt mondom, hogy a csajoknak ez sokkal nehezebb időszak. A te életed folytatódik ugyanúgy, meló, stb, írtad, hogy van, h csak alva láttad a gyereket, ergo az asszony mindent elintézett. Nem tudja veled megosztani az otthoni terheket Itt nem konkrétan a házimunkára gondolok, hanem a gyerekkel kapcsolatban minden. Egyedül kell kitalálnia mindent. Neked csak annyi a bajod, hogy mindig lebasz, neki meg fenekestül felfordult minden, ráadásul a sok meló miatt te nem is tudsz neki segíteni.

Nekem is az asszony az elején teljesen megbolondult, sokszor már gyomoridegem volt, ha indultam haza és elképzeltem a fancsari arcát otthon :) (Meg azt is elképzeltem, hogy adok neki a szívlapáttal :) ) Engem is osztott, de én tudtam, hogy nem velem van a baja, hanem magával. Új helyzet, új döntések, állandó bizonytalanság, hogy jól megfelel-e, hogy jó anya-e, stb.

Nagyon jó, hogy olvashattuk egy anya, Csiga85 írását. :R

Azoktól a tanácsoktól, meg, hogy vedd a kezedbe a gyeplőt, meg törj ki, nehogy már az asszony diktáljon kb a falra mászok. Szerintem inkább arra van szükség, hogy lelkileg támasza tudj lenni az. Hogy érezze, hogy te mellette állsz. Az, hogy nem tisztel, szerintem megint marhaság. Engem is osztott, de amikor odamentem megöleltem, megpusziltam, és mondtam, hogy jó anya, ne aggódjon, rendben lesz minden a mosolya mindent elárult. Az, hogy 3 perc múlva már megint kaptam a fejemre valamiért? :) Ez van.
Amúgy meg, ha bölcsis lesz, már nem tudtok mit kezdeni a sok szabadidővel. Addig kell valahogy kibírni :)

[ Szerkesztve ]

(#6121) this is life válasza Elemental (#6120) üzenetére


this is life
Ármester

Hat ez a mellette allok se mindig jon be, pl nalunk mano megszuletett, parom itthon en dolgozok , e mellett vezettem a haztartast, ejszaka felkeltem a picurt megetetni, beszelgettem sokat a parommal meg is hasztalan igyekezet volt valtozas semmi. Igaz nalunk vita vagy hangos szo nem volt , nincs is , de az a savanyu abrazat aaaah ranezni is rossz.
Most mar a gyerkoc bolcsis , parom dolgozik , valtozas meg alig van .
Persze dokihoz nem akar elmenni pedig mar regota probalom ovatosan rabeszelni. Csak a para van a mai napig a gyerek miatt, aki vel semmi gond sincs, 4 honap bolcsibol 4 hetet ha itthon volt. Semmi komoly betegseg vagy egyebb gond nincs es nem is volt vele eddig.
De ez valahogy nem tereli paromat a pozitiv iranyba.
Pedig mar megint en viszem a haztartast, mert neki mar nincs ra energiaja...... csak savanyu arc. Annak ellenere vagyok beke turo hogy 3,5 ev alatt jo ha 4 x egyutt voltunk ,utoljara tavaly agusztus 2, ezen a teren is le vagyok kakkantva, vagy hazajon munkabol , gyerkocnek koszon en meg mintha ott se lennek . Ilyenkor nyelek egyet s az elet folytatodik tovabb.
Neha igen csak ki van a gyikom ....
Pedig a munkabol is erosen vissza vettem , hogy legyen ido ra es a gyerekre, de sajna eredmeny semmi. Ha beszelgetni szeretnek a gondokrol felnott modjara az elol meg kiter, hogy varadg nem jol erzi magat ...stb , mondjuk ez igaz is mert kb ugy nez ki mi t aki epp temetesre keszul, de szakemberhez menni emiatt persze szo se lehet rola.
Bocs ha kicsit hosszu voltam.

Csiga

Vladi nem vehetne kicsit vissza a tempobol ? Egy reszt neked is jobb lenne, mas reszt elvezhetne hogy van gyermeke , harmad reszt pedig ha tul hajtja magat nem bizti hogy lathatja majd felnoni a gyerekeket...

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#6122) tildy válasza frame>24 (#6119) üzenetére


tildy
nagyúr

Nekem annyira furcsa, hogy otthon ennyire nem divat valtasban lenni - tudom, van itt a topikban is kivetel - a gyerekkel. Marmint gyesen. Ertem en , hogy tobbnyire apuka keres jobban - kiveve mikor nem, pl. nalunk en tobbet keresek - de igazan hasznos lenne, ha egyreszt rovidebb lenne a gyes, masreszt az apukak is jobban elmennenek gyesre.

this is life : en is erre gondolok. Vagy jobban fizeto allast kene neki keresnie, vagy pedig csak egy munkahely.

Anelkul, hogy barki zsebeben is turkalnek, mindenesetre fura nekem a szitu -de ok tudjak- , hisz egy informatikus otthon sem keres rosszul, legalabbis annyira nem, hogy szukseg legyen masodallasra.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6123) DeFranco válasza tildy (#6122) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nekem annyira furcsa, hogy otthon ennyire nem divat valtasban lenni

talán azért mert egy embernek is felér egy szakmai öngyilkossággal gyesdre menni, ha felváltva mennek félévekre akkor mindkettőnek.

most lehetőség szerint ne térjünk ki arra, hogy de otthonról is lehet dolgozni, meg it-ben tök mindegy hol ülsz a gép előtt, meg legalább addig is maszekolsz/képzed magad, mert általánosságot kérdeztél és az általános nem ez. legalább is ahol látom közvetlenül (itthon) nem.

az általános az, hogy ha elmész gyedre, akkor automatikusan 3 körből kimaradsz. ha gyári melós vagy, ha könyvelő ha meteorológus.

sőt ez olyan szinten igaz, hogy ha nincs 3 tinédzser gyereked meg egy elkötött petevezetéked, akkor 20-45 éves korodig egyszámjegyű esélyed van felelős állásra, már előre borítékolva. mermivanhagyesremegy

[ Szerkesztve ]

(#6124) Csiga85 válasza Elemental (#6120) üzenetére


Csiga85
csendes tag

Végigbőgtem a mondataid rám vonatkozó részét és igen, nekem az hiányzik, hogy egyáltalán nem tudom megosztani a gyerekkel kapcsolatos dolgokat úgy kompletten Vladival...úgy érzem, csak néha belemerít...ezért vágyom több közös és aktív időre...nem vágyom elismerésre, csak tény, hogy becsavarodtam, tudom, hogy ez leginkább rajtam múlt, de mivel tényleg egyedül vagyok, nem volt senki aki kirántson ebből...amikor meg valaki előkerült, akkor csak erősen bírált a rend miatt és a gyerek nyekegése miatt és nagyon negatív beütéssel...Vladi is...pedig tényleg voltak napok, amikor padlón voltam, merthát oké, hogy lett gyerkőcünk, de nekem az életem kb. kettévágva és részben betudok még kapcsolódni a régi dolgokba, de valahol ez nekem nagyobb hiányt idézett elő, mint bárki másnak a családban...nemtudom még miként és hogy lesz, de remélem alakulni fogunk valamerre, sokat borulok ki, lehet a hormonok is...meg vacakul is vagyok, kezd non stop kómaérzetem lenni némi hányingerrel és ez se visz előre...na majd lesz valahogy!

Srácok, komolyan, hősök vagytok, hogy néhányan ennyire intelligensen kezelitek a helyzetet! Minden tiszteletem a Tiétek, sajnos egy női közösség ahol vagyok, ott nagyon nagyon nem ez a példa, vagy csak nem akarják elmondani...

"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."

(#6125) tildy válasza DeFranco (#6123) üzenetére


tildy
nagyúr

3 ko:r, marmint 3 ev?

Szerencsere mikor otthon eltem, sehol nem kerdeztek meg, de elfogadom, vannak ilyen helyek, hogy mi van ha gyesre megy.

Bar szerintem az is benne van, hogy elegge konzervativ ilyen szempontbol a magyar tarsadalom, es szinte trivialis sok esetben , hogy a no esik ki evekre a munkabol.

Ha felesben mondjuk 9-9 honapot kiesik egy par mindket fele ( mondjuk elso idoszakban az anya utana az apa) , az azert nem szakmai ongyilkossag. :U :U

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6126) DeFranco válasza tildy (#6125) üzenetére


DeFranco
nagyúr

3 egység, nem kifejezetten évre gondoltam csak jeleztem hogy számos.

nem kérdezik meg, persze, mert ha megkérdezik, akkor az diszkrimináció és az utolsó csomag fénymásolópapírt is leperelheted a cégről.

a nő gyedre menése praktikus okokból triviális egyébként, a babának rá van szüksége és ő tudja ellátni alapesetben. főleg a szoptatásra gondolok, mert az egyértelmű, de egyébként is úgy van minden drótozva, hogy ez az ideális. személy szerint el tudok képzelni más megoldást is, de ez már szubjektum, ettől még én is úgy gondolom, hogy a gyerek szempontjából az az optimális, ha a nő marad otthon. pusztán gyakorlati megfontolásból mindenféle sovinizmus nélkül.

a felesben otthonlevéssel meg az a probléma, hogy azzal többet vesztesz a vámon, mint nyersz a réven. mi az alapeset (általánosságban)? 2x éves nőnél már mindenki zsizseg előre, hogy biztos szülni fog, nem mondom, hogy hátrány éri, de felmerül minden döntésnél. ha várandós lesz, onnantól viszont ténylegesen egyre inkább kezd kiszorulni a vérkeringésből, nem építenek, számítanak rá, hiszen évekre le fog lépni hamarosan.

hiszem vérmérséklettől és helyzettől függően a várandósság 3.-6.-8. hónapjában elmegy betegszabira, onnantól kiesik, két év gyed szinte biztosan.

igazából azzal sem számolnak, hogy akkor 2 év x hónap, és akkor visszajön, mert mi van ha szül még egyet, ha nem is szül, bölcsibe szoktatás lesz, elrohangálás, részmunkaidő, aztán a gyerek beteg lesz a bölcsiben mert immunizál, sűrű betegácsi, nem lehet rá építeni már kb. 3. évig. aztán se lesz a munka hőse, mert persze dolgozik rendesen, de túlórát valszeg nem vállal, mert menni kell a gyerekért, meg családja van, húzni fogja a száját stb.

nem biztos hogy ez lesz, lehet teljesen máshogy intézik, de a feltételezés ez, nem is minden alap nélkül, hát ezzel számolnak. ez egy stigma, de ez van. 3+ évre kiesik a szaknévsorból pont azokban az években, amikor egyébként tudna előre haladni, mert még bírja, és már kiépített egy stabil pozíciót szakmailag és a cégen belül. most tudna előre lépni, de el nem ítélhető módon vannak más tervei is.

nagyjából így gondolkozik egy hr-es vagy egy vezető, persze kicsit sarkosítottam a történetet, de nem feszítettem ki, ennyi simán benne lehet, nem elrugaszkodottak a számok és nem az ujjamból szoptam ki. aztán van ahol kevesebbel számolnak, van ahol ennyivel vagy esetleg többel, nagyjából ez átlagos.

persze vannak családbarátnak mondott cégek, főleg multiknál divat ezzel villogni, mesélték ismerősök a péter és gergő nevekből asszociálható cégről is áradozva, hogy mekkora egy családbarát, meg a b betűs autó- meg háztartásigép meg nemtudommilyengép ipari sch-s cégről is, aztán amikor ismerős várandós lett akkor egy kicsit khm... pária lett a cégnél egy pillanat alatt.

szóval ez az alapállás. és akkor ebbe próbáljunk meg belenyúlni azzal, hogy felosztjuk a gyedet, hátha jobb lesz.

2 év a gyed a tgyással együtt (ami abból marad a szülés után), felezzük el. 1 év anya, 1 év apa.

anya t-7. hónaptól kikerül ugyanúgy, komoly projektet már nem bíznak rá, mert úgy is megy pár hónapon belül, t időpontban szül, majd 1 évet otthon marad. aztán visszamegy dolgozni. a kisgyerekes, bölcsis, táppénzes para ugyanúgy megmarad, hiszen a gyerek nem 2 évig tart (szerencsére), plusz mi van ha jön a második, a stigma igazából annyira nem oldódik mint vártuk, kicsit jobb ugyan, mert vérkeringésben marad, marad a rutin, tudja magát pozicionálni, de akkor is kisgyerekes anya lesz, nem karrierpuma, mindenki tudja róla.

apa t+12-nél beszáll a gyedbizniszbe, bejelentette ugye előre, t+6-nál már nem adnak neki munkát, kiesik egy évre, törik nála is az előmenetel, majd utána visszamegy dolgozni és kezd egy hendikeppel amit pár hónap alatt ledolgoz és minden megy tovább.

mit nyertünk vele? anya hamarabb képbe kerül a cégnél, legalább látják, forog a neve, meg otthon sem fordul be (már ha befordul, én azt látom, hogy ismerősi körben inkább nem fordulnak be mint igen, amelyik nagyon besztondult az előtte se volt 100-as) ez kétségtelen előny.

mit nem nyerünk vele? az anya számára a kiesés közel ugyanannyi a plusz egy éve 0,5-ös szorzóval esik latba körülbelül

mit vesztünk vele? apa kb. bő egy évét, meg azt, hogy nála is megtörik a ritmus, beülnek a helyére, átveszik a munkáját, kikerül a pixisből.

én így mérlegelném, ha ez nálunk szóba kerülne és azt mondanám, nem éri meg. nem hiába találták fel a munkamegosztást, van akinek az a dolga hogy optimalizálja a családfenntartást van akinek meg az, hogy legyen mit fenntartani.

ne legyen félreértés, ez nem sovinizmus, nincs köze a nemekhez.

(#6127) DeFranco


DeFranco
nagyúr

technikai kérdés: az orrszívó porszívóval ti mit csináltok, ha a B elembe cucc kerül? az A-t kiveszem, eltakarítom, az ok, de ha a B elemet megpróbálom kimosni három napig használhatatlan mert vizes belül és nem lehet kiszárítani.

(#6128) Möhe válasza DeFranco (#6127) üzenetére


Möhe
addikt

Kipörgeted a centrifugális erőt kihasználva, nekem nem sikerült oda semmit szippantani.

Szerk: b+ , az előzőt meddig írtad? :Y

[ Szerkesztve ]

(#6129) DeFranco válasza Möhe (#6128) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az a gond, hogy ott hiába pörgetem, ezt van a centrifugális erő origóján, mert a másik irányba nyitott (amott zsákutca)

nekünk már másodszorra megy át oda a szmötty. amit nem csodálok végül is a levegő is arra megy.

kb. negyed óra, gyorsan gépelek. :D

csak sajnos sok beszédnek sok az alja újra kellene tanulni szabatosan fogalmazni :D engem is idegesít, ha valaki ilyen kilométeres hsz-t ír, de sok a programozó errefelé, kénytelen vagyok logikailag hermetikusan zárt eset- és kivételkezelést alkalmazni mert nem állok meg előttük :D

@this is life: hádehádeháde belemegy porszívóba a drága porszívóba

[ Szerkesztve ]

(#6130) this is life válasza DeFranco (#6127) üzenetére


this is life
Ármester

A b cuccot kimosom , majd kifolyatom belole a vizet es amen . Semmi fakszni,az a par vizcsepp elfer benne .

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#6131) korcsi válasza DeFranco (#6127) üzenetére


korcsi
veterán

Majd ha idősebb lesz a pici, meg elkap egy rendes náthát akkor azt is mindig mosni kell, kirázod, fellógatod nagyjából kicsepeg, ezer éves porszívonknak amit már csak erre használunk papír porzsákkal sem árt a művelet.

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#6132) Möhe válasza DeFranco (#6129) üzenetére


Möhe
addikt

Hegezd rá egy morzsaporszívóra :D, vagy khhhm szívószál
De lehet magamnak holnap beüzemelem, mert valami elkapott és az istenért sem tudom kifújni:(

(#6133) tildy válasza DeFranco (#6126) üzenetére


tildy
nagyúr

"hiszem vérmérséklettől és helyzettől függően a várandósság 3.-6.-8. hónapjában elmegy betegszabira, onnantól kiesik, két év gyed szinte biztosan."

Ez annyira durva nekem. Itt kinn azt kerdik, mindenki, ismerosok is, mikor megyek majd vissza dolgozni a gyerek utan. Magyarorszagon meg megy a racsodalkozas, hogy te meg dolgozol a 25. heten?en meg nezek, wtf, miert ne dolgoznek, elvileg meg a 39-40. heten is fogok, ha minden igaz, itthonrol. Illetve ha kevesbe birnam, akkor utolso honapban 2 het szabadsag, ket het itthonrol dolgozas. Szeretem a munkam.

Most adtam le a maternity plan-t , julius 29-re vagyok kiirva, julius 24. az utolso munkanapom.

A masik a 2 ev kieses. Termeszetesen a szules utan az anyjara van szuksege, de a szopizas abbahagyasa utan pontosan ugyanazokat a feladatokat tudja ellatni egy apuka is a gyerekkel.

Nekem csak az a fura meg mindig : miert mindig a no? Oke, vannak mazochistak, akik mindent magukra vallalnak, de egy par eseten normalis esetben nem csak a no vallal gyereket, hanem mindketten, egy ferfi is el tudja hozni ovibol, bolcsibol, stb,

Ertem amugy amit mondasz, de itt pl. tokre nem igy gondolkodnak.Szerencsere. Kifejezetten jol veszi ki magat, ha a ferfi volt paternity leaven.

Mondjuk nem is 3 evig lehet otthonmaradni.

Svedeknel es Nyugat-Europaban termeszetes, szerintem csak berogzules, es a valtozastol valo felelem, hogy 1 ev utan sem gondoljak meg ott a ferfiak magukat.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6134) Elemental válasza tildy (#6133) üzenetére


Elemental
addikt

Azért szerintem ne kenj mindent a férfiakra. Kíváncsi lennék, 10-ből hány nő akarna visszamenni dolgozni 1 év után, hogy a férje otthon maradhasson.
Meg az, hogy te otthonról dolgozol terhesen? Az más kategória, mint amikor pl egy gyárban állsz napi 8 órát. Vagy mint a feleségem, aki január közepén szült, de a karácsonyi hajtást még végigdolgozta a boltunkban.

(#6135) DeFranco válasza tildy (#6133) üzenetére


DeFranco
nagyúr

értem. neked így, ott úgy. rendben, szíved / szívetek joga. de a kérdés nem ez volt :)

(#6136) tildy válasza Elemental (#6134) üzenetére


tildy
nagyúr

Remelem azt is lattad, hogy kb az utolso egy-ket hetet fogom itthonrol tolni, azt is csak abban az esetben, ha kevesbe birom az ingazatst, tomegkozlekedest ( tehat worst case scenario) , nem pedig 3-6 honapos terhesen kiiratom tappenzre magam.

Nem a ferfiakra kentem amugy, hanem tarsadalmi beendezkedesre, nem ugyanaz a ketto. Ahol ciki a ferfinak a gyerekkel otthon maradni, ahol ezt nem is tamogatjak, ahol az anyuka szerint netan a ferfi el se tudna latni a dolgokat, ott egyszeruen nem fog otthonmaradni a ferfi.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6137) AMD Power


AMD Power
titán

Ami nálunk mostanában nagyon ideidegesítő a gyerek visítása. Olyan brutálisan sokat, és iszonyat hangosan visít ,hogy az már fáj. :DDD

Tomika lassan 15 hónapos már. :R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6138) DeFranco válasza AMD Power (#6137) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nálunk is kezdi, változik a hangja, később még jobb lesz gondolom.

meg kezdődik a szülői ágyba szoktatás úgy nézem, ezzel még lesznek meccsek. ez a legkisebb rossz ha már ülve is elalszik feleségem, de mértéket kéne tartani benne, mert rászokik a vezérigazgatóúr és nem mindig lesz ott alvás, hogy meg lehessen tenni.

(#6139) AMD Power válasza DeFranco (#6138) üzenetére


AMD Power
titán

Jaja ne is mond. Nálunk egész nap az ágyban van és pörög. Éjszaka is sokat van nálunk.

:R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6140) Elemental válasza tildy (#6136) üzenetére


Elemental
addikt

Véleményem szerint egy gyereknek az anyjára van szüksége jobban. Tőle kaphat olyan dolgokat, amit 10 apától sem. Persze apa nélkül sem működnek jól a dolgok, de az anya az első. Nem arról van szó, hogy ciki otthon maradni. Vannak dolgok, amik nem véletlenül alakulnak ki, és kár megbolygatni őket.

Kicsit az ugrik be, hogy rokonunk Kanadában él, és olyan 10 éve is van már, hogy mesélte, hogy csodálkozott itthon, hogy a nőket előreengedik, kinyitják nekik az ajtót, stb. Ott ilyet nem lehet, mert a nők kikérik maguknak a nagy női egyenjogúság nevében.
Szerintem egy nő tudjon nő maradni, ne akarjon férfi lenni. És fordítva is.

(#6141) tildy válasza Elemental (#6140) üzenetére


tildy
nagyúr

Sokan ugyanigy vannak a 3 ev gyed/gyessel kapcsolatban is, minek bolygatni.
Pedig ez csak tradicio, megszokas.

Nem mondom, hogy nem az anyjara lenne szuksege egy darabig ( szoptatas alatt mindenkeppen) , csak azt, hogy talan kevesebb befordult kismama lenne, ha bizonyos ido utan a ferfiak is reszesei lennenek a dolognak, ha ok is otthon lennenek a babaval par honapot.

Tobb elonye is van amugy annak, ha egy ideig az apuka is otthonmarad, egyreszt a nok munkaeropiaci visszailleszkdese, illetve az apuka is tobb idot tolt a csaladdal, a gyerekkel. Nem lesz az, mint pl. paromeknal volt, 3 gyerek, aztan mert az apuka katona volt, szinte soha nem lattak az apjukat, az apuka meg nem volt reszese a csaladi eletnek. ( Parom valoszinuleg emiatt is ilyen szenzitiv, pont ugy , ahogy az anyukak szoktak tobbnyire lenni)

Nalunk az a szerencse, parom hasonloan gndolkodik mint en, 9 honapig leszek itthon, utana jon a valtas, es o. O maga kerte , szeretne a gyerekkel lenni, nem csak tavapuka lenni.

Erdemes amugy ezt a cikket elolvasni.

En spec nem szeretem ezt az ajtonyitogatast, meg kabatfelsegitest, kifejezetten zavar. A raszoruloknak segitek, nemtol fuggetlenul, nem azert, mert valaki no.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6142) this is life válasza AMD Power (#6139) üzenetére


this is life
Ármester

Nagyon telik az idő ,mar kesz ferfi a kis fiad . Az hogy pörög álmában szerintem minden gyereknel meg van ,leanyom bejárja az egesz agyat ejszaka 2*2m es epp csak elfér rajta :) .

Sikerult a munkahely,bölcsőde project ?

[ Szerkesztve ]

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#6143) AMD Power válasza this is life (#6142) üzenetére


AMD Power
titán

Köszönöm!! :)

Ott még nem tartunk. Majd csak a nyár végén kezdődik a buli! :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6144) twine válasza AMD Power (#6143) üzenetére


twine
addikt

Igen igen...érdekes látni a topictársaknál is hogy cseperednek a porontyok...szép kisfiú lett...;) persze persze eddig is az volt,,stb....:R csak most már ő is "kisfiú", és nem csecsemő :D

Mi tegnap megint voltunk aquaworldben...kapott karúszót a kis pöcsös...kelett egy kis idő, mire rájött, hogy tul.kép. Mire jó...de ha lehet, még szélesebb lett a vigyor az arcán utána:D
Apának sem kellett több...elkezdtem biztatni ugorjon a mély vízbe a széléről...megtette,,, visongott örömébe,, úgyhogy elkezdtem feldobálni, hogy nagy csobbanással merüljön a víz alá érkezéskor...utólag megnéztem a felvételeket...(kis vízálló akció kamera) teli szájjal vigyorog a víz alatt :C :DDD
Fantasztikus napunk volt...

(#6145) AMD Power válasza twine (#6144) üzenetére


AMD Power
titán

De jó is az.... mi is aránylag sokat szoktunk járni az Aquaworldbe. Elég közel is van nekünk (kb 10 perc kocsival). Mi már ugye pár hónaposan is vittük. Akkor is nagyon élvezte. Most meg ahogy egyre nagyobb lesz még jobban megszereti a vizet. :R :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#6146) Elemental válasza twine (#6144) üzenetére


Elemental
addikt

Szerintem, ha ennyire szereti a vizet, érdemes lenne kiaknázni.
Az én lányom másfél évesen találkozott először a vízzel. Nagyon imádta. Gondoltam akkor lépjünk tovább. Azóta járok vele hetente 2szer babaúszásra. Most januárban, mikor töltötte a 3-at, már leúszott egyedül egy huzamban egy hosszt a 25m-es medencében mellúszásban perfekt kartempóval, a lábon még van mit csiszolni. Poén, hogy elég nagy feltűnést szokott kelteni, amikor elmegyünk valahova csobbanni, ott áll egyedül a medence szélén, én meg benn a medence közepén (mindig küld messzebb), és ugrik be vízbe és úszik hozzám :)
Most volt éppen egy kis törés, kb 2 hónapja mondta az oktató, hogy lehet továbblépni a nagyokhoz, csak ott én már nem vagyok vele. 2szer ment, 3. alkalommal már nem akart. Alig tudtam az uszodába is elvonszolni.
Úgy döntöttem, hogy ne utálja meg az egészet, úgyhogy most kettesben járunk úszni.
A lényeg, hogy ha látsz benne fantáziát, mindenképpen érdemes ráfeküdni a témára.

(#6147) DeFranco


DeFranco
nagyúr

hordozható babaágyat keresünk aminek van felső állása is. picipézé ofc.

ha valakinek van elfekvő keressen meg :)

(tudtommal itt lehet hirdetni mióta átsorolták a topicot, ha nem akkor szóljatok és magam megyek jelenteni)

(#6148) Heller2 válasza DeFranco (#6147) üzenetére


Heller2
aktív tag

Én sem merem ide tenni a felszabadult etetőszék hirdetését, pedig az asszony azt mondta, ha elpasszolom, akkor vehetek GTA V-öt.. ;)

GTA V Online: Lepke77 vagy valami hasonló(k)

(#6149) DeFranco válasza Heller2 (#6148) üzenetére


DeFranco
nagyúr

tudtommal azért került lokálba, hogy tudjunk adni venni

de majd üdvföccer megmondja a frankót

[ Szerkesztve ]

(#6150) twine válasza Elemental (#6146) üzenetére


twine
addikt

"mikor töltötte a 3-at, már leúszott egyedül egy huzamban egy hosszt a 25m-es medencében mellúszásban perfekt kartempóval," :Y :C

Aztamindenit.....Nagyon ügyes.... :R Jó érzés látni kis porontyokat, ahogyan cseperednek, és egyre -egyre ügyesebbek lesznek...
Én nem tudom2-3 év között mennyit fejlődnek...(mi most voltunk 2 évesek)De 3 évesen az a 25 m-es úszás...A számat tátom...

ÉN azt hiszem jól döntöttél...ha apa jelenti a "mindent" a vízben,akkor kár is lett volna erőltetni egyelőre a "versenysportot" :K

És az, hogy apa a minden, ettől egyszerűen elolvadok...két évesen megkapta a futóbringát...
Tegnap anyára ráhoztuk a "szívinfrastruktúrát" :DDD mert mondtam a ygereknek hogy guruljon le a (NAgyDuna)gátoldalban...(füves, gazos, földes meredek gát, mint álltalában az ilyenek)
Megtette :Y :C
Én úgy voltam vele, nagyot nem perecel, mert alacsony, és mégis füves földes közegre hasal el, ha úgy adódik...
De azért miután legurult, és lefékezte magát, kb önkívületben szaladtam oda hozzá összecsókolni.....

Én is ki szoktam vinni a bringámat...egykerekezés, ugratás, miegymás...
Azt a tekintetet semmi nem tudja überelni ahogy rám tud nézni, miközben egymás mellet "tekerünk"...
Ahogy AMD Power-ék is, mi is rengeteget coptunk úgy kb napjainkig, a nem alvás, felébredés, folyton influenza a bölcsiből...üvöltés sírás...Napi 2-3 óra alvás, az sem egyhuzamban dologtól...és ezek mellet mindketten dolgozunk...Feleségem ráadásul vezetőként...
Azt hittem eret vágok már a "végén" magamon...
De mostanság , ahogy egyre nagyobb és ügyesebb...az érzés is egyre erőssebb bennem...
APÁNAK LENNI CSODÁLATOS!

Kitartás mindenkinek, akinek nem sima a "pálya"...lessz az jobb is.... ;)
Jó egészséget mindenkinek...

Ps:
Nekem mindez azért furcsa, és azért is ömlengek ennyire, mert soha nem voltam gyerekpárti...Még a roki körben születetteket sem nagyon akartam kézbevenni, babusgatni...
Ezért ezek az érzések elég furák így apaként, ahogy átkapcsoltak bennem valamit... :U

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.