Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacák
senior tag
Gratula!
Akkor fiú lesz. Max. egy ügyes kislány aki jól álcázza magát.Amúgy mostanság beszéltük a párommal, hogy milyen jó már nekünk. Nagyon régen nincsen már két óránkénti etetés és ébresztés. Tiszta luxus.
Ezen mindenkinek át kell esni, azután már nosztalgiázol rajta egész életedben.
Nuclear launch detected
-
föccer
nagyúr
Hehe, jó kis profilkép. Majd ha nagyobb lesz, akkor mentek 4d-re?
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
tildy
nagyúr
Ügyes! Reméljük minden rendben lesz, néh fájogat a hasam, ilyenkor sosem tudom, hogy a nyári műtét húzódik, vagy épp boogiezik odabenn a gyerek.
föccer: igen lesz, most még nem volt jó pozícióban a 3d-s képhez.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
DiamondBack
senior tag
2 hónaposak vagyunk, helyzetjelentés: 4 kilólóval született most majdnem 7 ... Eszik-alszik minimális hisztivel fűszerezve. Sokszor csak fekszik az ágyon, néz minket és vigyorogva gagyog, meg kell zabálni annyira aranyos
Általában nappal alszik, éjjel aktív ezt valahogy át kellene fordítani...Fürdetés utáni bonuszkép:
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
válasz DiamondBack #5011 üzenetére
Milyen nagy? Nekünk 65cm és kerek 6kg volt 3 hónaposan.
A kép alapján nem egy pufi gyerek. -
tildy
nagyúr
Az ellatas erdekes itt. Alapbol az eslo UH a 12. heten van, korabbit csak akkor csinalnak , ha korelozmeny indokolja ( vagy akkor sem, engem csesztek behivni pl, hiaba kert a oki idopontot, ugy kellett menni a surgossegire, hogy de most es akkor legyen uh, faj a hasam, nem akarom, hogy ezt az oldalt is elveszitsem. )
Szoval en jarok itt is, NHS , azaz tb alapon, Magyarorszagon pedig maganhoz. Itt 100 font lenne egy magan uh , Magayrorszagon 25, amugyis jarok haza az eskuvot intezni, igy ezt is utbaejtem.
2 honap a ceges anyasagi, ez 90%-a a fizunak, utana meg 1.5 honap az extra ceges anyasagi (90% a fizunak), de ehhez ala kell irnom, hogy 12 honpos koraban a babanak legkesobb visszamegyek dolgozni), utana a 3.5 honaptol mar csak az allami jar, heti 138 font, ami hadd ne mondjam mekkora ervagas a fizumhoz kepest. Nagy.
Max 1 eves koraig jar a babanak, utana mar nem jar semmi ( a csaladi potlek jar oke, de semmi anyasagi tamogatas nem jar)
Holnap megyek itt vedonohoz, beszelni akarok vele a szememrol, mindig nezetni kell(ene) a szemfenekem, szoval nehogy gond legyen.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Bolcsi van, annyiert, mint amennyibe egy 2 szobas lakas berlese kerul: 1200-1500 fontert/ho.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Nekem nem fura, 1.5-2 evnel tobbet tuti nem lettem volna itthon. Hogy mit tudunk tenni? Egy ideig en, majd rovid ideig Esmein lesz itthon vele "gyesen" , hogy en megszerezzem a kovetkezo gyerekhez szukseges munkaban toltott idot, es aztan valoszinuleg jon a kovetkezo baba valamikor 2017 kornyeken.
Jahm, ha nem megyek vissza dolgozni 12 ho utan, akkor vissza kene fizetnem 1.5 honapnyi extra anyasagit."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
AMD Power
titán
Ezt is ki fogjuk próbálni. Sőt ezt még mi is fogjuk inni.
-
AMD Power
titán
Mert ugye a gyerek 20:00 le lett fektetve. Már fent van.
-
Csiga85
tag
válasz AMD Power #5019 üzenetére
Szia, a rooibos-hoz annyi infót szeretnék, hogy sem gyereknek, sem felnőttnek nem valami nyerő...túl magas a réz és cinktartalma...gyerekeknél, ha korán adják (pickwick gyerekteák is rooibososak)...hiába vállalja a gyártó a felelősséget, a szivárvány hártya körül rézcsík jelenhet meg és mérgezés...olyasmi mint az ólommérgezés, csak ezt réz és cink...Te döntésed, csak gondoltam leírom neked...
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Csiga85
tag
-
Csiga85
tag
válasz AMD Power #5020 üzenetére
Ha rooibost adtál neki attól nem is fog...az antioxidánsok és a fémek felkeltik mégjobban és természetes taurin tartalma miatt meg pláne...ha teáztatni akarod estére...Babamosoly Csipkebogyó.Hibiszkuszvirág.Kamilla kombót javaslom, vagy áztatott saját gyümölcsöt...kompótot...
"Ne vesztegesd az idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse..."
-
Csiga85
tag
válasz CharlieDrop #5026 üzenetére
nem a belehalás...vagy egyéb...de én, mint szülő, igénylem ezt...gondolom a gyereknek sem árt...nem vitát akartam...
-
Csiga85
tag
Már nem lehet egy pisilés erejéig sem letenni egymagában...
Hát igen, nőből van...
KÓPÉ
Anyás <3
Pöttyös
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz Csiga85 #5027 üzenetére
Lehet igényled, nem vitatom, azt se, hogy a gyereknek jó. De ha valaki 2 gyereket vállal 6 évet hagy ki, 6 év. Baromi sok. Rengeteg ilyen anyukát ismerek, akik olyan próvlámával küzdenek, hogy nemcsak nem veszik vissza őket, de el is halad mellettük a világ
Nem vitázok, csak elmesélem véleményem
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Csiga85
tag
válasz CharlieDrop #5030 üzenetére
Szerintem ha egy anyuka igazán akarja, akkor tud haladni a világgal is, 4 gyerekkel is, nem egy példát ismerek, ráadásul van köztük orvos is és phd-zik is a 4 kicsi mellett, ha jól rémlik...csak fejben rendben kell lennie, no meg hogy valamit valamiért feláldoz...pótolhatatlan lesz az az idő...én nem megyek vissza sehová, mert lejárt a mandátumom...de egyáltalán nem érzem azt, hogy emiatt lemaradok vagy kiesek a világ történéseiből...azért csak mozgok erre arra, akár közösségben is...de ki és hogyan áll ehhez, az mindenkinek a saját döntése...azok az anyukák akik meg olyanok, amit leírtál, csak a saját hibájukból maradnak le...a gazdasági helyzet-munka pedig kisgyerek mellett is nehéz, szóval az meg nem az anyukán múlik az esetek 80%-ban...előbb utóbb megsínyli valaki, vagy a gyerek vagy az anyuka...
-
tildy
nagyúr
válasz Csiga85 #5022 üzenetére
Nekem a 3 ev tul sok, ennyi idore kiesni a hivatasombol meg... Ha itthon is maradnek 3 evig 3 gyerek eseten 9ig lehet a magyar rendszerben, atyaeg !!!! , tuti , hogy bedolgoznek tavmunkaban, vagy reszmunkaidoben.
Szerencsere ez programozoknal, IT szakmaban nem annyira nagy gond.
Nekem nem tetszika magyar rendszer, a 3 ev szerintem tul sok, szimplan rejtett munkanelkuliseg, igaz az sem jo ami itt van.
A masik meg, hogy van a gyereknek apja is, nalunk felvaltva lesz igy. Ettol en meg nem leszek rossz anya.[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
itthon sem három év, nem tudom mit megy itt a pörgés a 3-6 éveken, szerintem (a topic témájából adódóan) mindenki tudja, hogy max. két év és vagy újrázol, vagy mész vissza a balettba ugrálni
ti hogy oldjátok meg egy éves kora után a felügyeletet? mikortól van ésszerű (állami vagy megfizethető) lehetőség ovira-bölcsire?
[ Szerkesztve ]
-
Csiga85
tag
válasz CharlieDrop #5030 üzenetére
és ha 3 gyereket szeretnék? akkor így is úgy is 6 év...vagy akár több is, attól függ, hogy sikerülnek...vagy hogy én hogy fogom egyáltalán bírni...szóval nem jó ez a rendszer, de mivel ez van, vállalni kell...emiatt én nem korlátoznám feleslegesen magam...Vladi is igyekszik támogatni mindenben...így nyugodt vagyok...
-
tildy
nagyúr
válasz DeFranco #5034 üzenetére
Hat nekem az osszes de az osszes baratnom, ismerosom 2.5-3 evet volt otthon 1 gyerekkel. Senki nem ment vissza a gyerek 1-2 eves kora kozt.
1 eves kor utan mar van bolcsi, nyari gyerek, igy a tanarneni nagyi is lehet ki tud jonni, illetve bolcsi + egy ideig egy fizetesbol eles. Igy. De mint irtam, kb 1.5 ev korkulonbseggel tervezunk. Igy. En 9 honapig tervezem az itthonlevest, Lala 3 honapig, utana meg meglatjuk hogy. Nekem vissz akell mennem, kulonben fizetehetek vissza 1.5 honapnyi penzt. + Plusz mint irtam kella "szolgalati ido" is a kovetkezo gyerekhez. Plusz joval jobban keresek , mint o (egyelore) + siman ra merem bizni a gyereket nemhogy 9 honaposan, de akar 3 naposan is, ha ugy hozza a sors. Szerencsem van vele
Allami bolcsi tudomasom szerint nincs, ovodaban van valamennyi ingyenes idoszak tan, de allami ingyenes napkoziotthonos ovodarendszer sincs, amennyiben nem csal az emlekezetem . 4 eves kortol mar iskola van.
"In England you are required by law to make sure your child begins education from the beginning of school term after he or she turns 5 years old. However, children normally start Reception class in a state school from the September after their 4th birthday"
A fentiekkel nem akartam senkit se megserteni amugy. Mint mondtam nekem is fura az itteni rendszer, de a harom ev gyes is fura, realis - nekem - 1.5 ev lenne, nem tobb.
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz Csiga85 #5031 üzenetére
Azért ez, ahogy Tildy írta, munkahelyfüggő.
Aki gép mellett dolgozik, vagy nem teheti meg, hogy otthon gyakorolja a hivatását, annak nem könnyű.
Látom, hogy fásulnak be a kismamák. Hiába vannak közösségbe, sokszor ez a közösség is fásult. Nem mondom, hogy lehetetlen, azt mondom, amit látokMindannyiótoknak drukkolok, hogy sikerüljön
Akik itthon maradtak és nem veszik vissza, sokan elkezdtek vállalkozni, nekik is nagyon szívesen segítünk párommal
(#5038) AMD Power
Hjah, hiába akarnánk bölcsiztetni a gyereket, itt egy deka hely sincs. Szerencsére egy nagymama a rendelkezésünkre áll[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
tildy
nagyúr
válasz etejedu #5037 üzenetére
Erdemes azert megnezni pl. a svedeket, vagy mas orszagokat, egyelore a tanulmanyok sem mutattak ki, hogy annyival egeszsegesebbek lennenek mentalisan a magyarorszagi gyerekek ( sot) , mint amennyivel tobb idot otthon tolt veluk, szinte 100%-ban kizarolag az anyjuk.
Szerintem fontos, hogy az apuka is legyen a gyerekkel, ezzel kapcsolatban en hajlando vagyok lemondani arrol is, hogy esetleg ne en, hanem o lassa az elso lepeseit.
Meg kell talalni mindenkinek a megfelelot, csiganak valoszinuleg az a jo amit o csinal, nekunk meg az lesz a jo, amit mi szeretnenk.
Amugy egy erdekes blogposzt errol: [link]
-
tildy
nagyúr
válasz etejedu #5041 üzenetére
Van par link a cikkben, gondolom az arrol szol. Hogy kesobb milyen lesz, az meg nem az egyutt toltott ido mennyisegetol, hanem az egyutt toltott ido minosegetol fugg. Hiaba van valakivel otthon az anyja 3 evig, ha olyan a csaladi kornyezet, lehet hogy pszichesen egeszsegesebb gyerek kerul ki abbol a kornyezetbol, ahol csak 1.5 evig van otthon, de az egyutt toltott ido az tenyleg ertekes.
Anyum 3 evig volt otthon velem, es nagyon messzi all a kapcsolatunk a jo anya-lanya kapcsolattol
[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
És apukád?
A lànyok apásak a fiuk apásak.
Általában.Én fél évig voltam otthon. Közepes a kapcsolat, ha lehet igy mondani.
Visszakanyarodva. A 3 év elsősorban azért fontos, mert a gyermek öntudata önképe ezidőtájt alakul ki teljesen. Vagyis az Anya szerepe az otthoni együtt levésben különös szimbiózis. Tehát az én vagyok én addig anya+én. Kisérletek bizonyítják.
-
tildy
nagyúr
válasz etejedu #5043 üzenetére
Vele jobb, de hugom pl. nagyon anyas.( vele is 3 vig volt otthon anyum)
A gyerek onkepe szempontjabol amugy nalunk jobban jar, ha parom van vele tobbet, sokkal szenzitivebb, sokkal jobb mentalitast kap tole
-
Csiga85
tag
nekem nem kell semmilyen kimutatás vagy cikk, hogy én el tudjam dönteni, hogy a gyerekemnek és nekem hogyan is jó... mindig is magyarázkodásnak éreztem az ilyen érveket...
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Csiga85 #5045 üzenetére
Csak azert linkeltem a cikket, mert Magyarorszagon meg vannak róla győződve ,(sajnos sokan, és az összes többit helytelenitik ) hogy csak a 3 éves kor a helyes, és csak az a jó, miközben valójában mindkettőnel van pro és kontra, éésnem mindenben jobb, és nem mindenkinek jó a hosszú otthonlet.
Nem véletlen írtam, hogy neked lehet másképp jó, (sőt biztos) , mint nekem
-
AMD Power
titán
válasz CharlieDrop #5039 üzenetére
Én ezt a születése után 3 héttel elintéztem direkt.
-
AMD Power
titán
válasz CharlieDrop #5048 üzenetére
Az vagyok igen.
De mi már a sírás határán vagyunk. Most is 1x aludt ma a gyerek. Most este szépen nyugiba le lett rakva az agyában. És már fent van. Pörög baz* meg mint az állat. Tegnap este én már előbb aludtam este mint a gyerek. 23:15kor én lefeküdtem, a gyerek még fent volt.
Párom már nagyon kivan. Idegroncs az összes tetves estétől.
[ Szerkesztve ]
-
etejedu
őstag
válasz AMD Power #5049 üzenetére
Hány fok van a lakásban?
Vidd ki többször a szabadba. Akár az éjszaka is ha nem bír magával. No cukor
Egy kis mákos tészta ha meg bírja enni. Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Ha túlpörgött vagy nem volt elég a napi mozgás általában ez segített nálunk.
Ma már csak a szigor és a napi sport és foglalkozások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 1
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- ÚJ Garmin 255 Music Fekete
- Eladó Xbox series X 1TB // 2 kontroller // Venom akkucsomag + kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest