Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9601) junkpod válasza Imi1981 (#9600) üzenetére


junkpod
nagyúr

Akkor ez vagy nem a te boxod vagy keress másik kiadású példányt a filmből.
Amúgy meg simán csak user error mint eddig mindig... :D

Box's don't touch!

(#9602) Imi1981 válasza junkpod (#9601) üzenetére


Imi1981
veterán

De mint írtam egyik filmen sincs hang más lejatszókkal (mx, vlc, mobo stb..) csak a kodival. Én nem mondtam hogy nem user error, épp azért kérdezek itt hátha csak én bénázok valamit. Nem érdekelne annyira de van néhány eset mint ez amikor a kodi nem viszi és másik pl mx player vinné de nincs hang. Hangbeállításokat néztem androidban de ott minden jónak tűnik.

[ Szerkesztve ]

(#9603) Pelican válasza #79335424 (#9599) üzenetére


Pelican
őstag

És ezzel mit akartál mondani? :)
Komolyan érdekel.
Használok raspikat mióta megjelentek és banana pit is. Múltkor volt itt link egy s905-ös boxról, amin raspi féle 40 tűs csatlakozó volt, de amennyiért adták, nekem nem érte meg. Azért egy átlag felhasználó számára a GPIO kivezetés teljesen felesleges, és nem mondanám, hogy egy raspi többet ér, mint egy s905-ös box, egyszerűen csak másra használható. És mivel az elmúlt hetet végig raspi 3-on fejlesztéssel töltöttem, egyáltalán nem vagyok megelégedve a sebességével.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#9604) azbest válasza #79335424 (#9599) üzenetére


azbest
félisten

Így van 10 vagy 100 emberből 1 gpio-t is használ. A raspikat is szinte mindenki médiajátszónak keresi. A boxokra is valószínűleg lehetne tenni általános linuxot, ami az ordoidon is fut. Bár az odroidos supportnál inkább régebbi kernel változatnál szoktak maradni, amit már kiismereték. Szóval az s905 azért is jobb választás, mert médiajátszásban és általánosabb felhasználásban is jobban áll, mint egy allwinner egy olyan gyártótól, aki semmi támogatást nem ad hozzá.

zodes is médiajátszónak vett egy boxot és úgy tűnik bánja, amiért nem egy orange pi-t vett erre a célra. Hát inkább szerencse, mert azzal nem lenne médialejátszás. Vagy legalábbis sokkal tobb baja lenne és csak anroidot használhatna úgy-ahogy.

[ Szerkesztve ]

(#9605) #79335424 válasza Pelican (#9603) üzenetére


#79335424
törölt tag

Szerintem pontosan arról a kütyüről beszéltünk. Odroid-C2.
Ezzel azt akartam mondani, hogy egy ilyen kütyü megítélésénél a médialejátszási képesség csak egy szempont a sok közül, és nem mindenkinél fő szempont. Pl. ha én egy okosotthon "agyának" szánom, akkor nem sokra mennék a LE kompatibilitással. A GPIO -val annál inkább.

Azbest:
Néha bizony hiányzik az a 4.4 -es kernel, ami a málna alatt van. Pl. 3.x -en nem tudom lekezeltetni a HiLinkes Huawei modememet (CDC-ETH mód).

[ Szerkesztve ]

(#9606) bostone válasza Imi1981 (#9600) üzenetére


bostone
addikt

Mx player codec letöltése innen megoldhatja ezt a gondot.

(#9607) Imi1981 válasza bostone (#9606) üzenetére


Imi1981
veterán

Nem oldotta meg a problémát sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#9608) Imi1981 válasza bostone (#9606) üzenetére


Imi1981
veterán

Úgy néz ki mégis jó lett csak át kellett állítani HW+ dekóderre. Így 1 kivételével minden filmnél volt hang. Kösz a codec - et.

(#9609) schawo válasza azbest (#9604) üzenetére


schawo
titán

A raspikat is szinte mindenki médiajátszónak keresi.
A te köreidben. De bocs, hogy nem körülötted forog a világ. A valódi felhasználást tekintve sokkal nagyobb mennyiség kerül vezérlésbe, mint médiabohóckodásra. Mikrovezérlők tucatjait (köztük piket) használtam fel mindenre, médiaboxnak egy-egy darab kell koponyánként.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#9610) Pelican válasza #79335424 (#9605) üzenetére


Pelican
őstag

Nem, nem az odroidról beszélek, hanem erről.
Okosotthon agyának nálam jelenleg egy banana pi szolgál (headless), mivel lenne jobb egy s905-ös doboz?

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#9611) Pelican válasza schawo (#9609) üzenetére


Pelican
őstag

"A valódi felhasználást tekintve sokkal nagyobb mennyiség kerül vezérlésbe, mint médiabohóckodásra."
Ezt mire alapozod? Csak nem a te köreidre? Ezek szerint nem azbest, hanem te körülötted forog a világ... :)

[ Szerkesztve ]

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#9612) #79335424 válasza Pelican (#9610) üzenetére


#79335424
törölt tag

Én nem a Banana Pi -t állítottam szembe egy s905 -tel, hanem egy Android TV boxot, egy GPIO -s dev board -dal.

(#9613) schawo válasza Pelican (#9611) üzenetére


schawo
titán

Én mindkettőre használom. Ha ezt így forgásnak hívhatjuk, akkor igen. :P

Arra alapozom, hogy ipari méretekben is használják vezérlésre. Nem pedig hozzáértő háztartásonként per darab videózgatni. Médialejátszásra még tömegeket nem ér el, mert szakértelmet igényel a használata. Ez olyan, mint a múlt század pc-i. Egy szűk réteget érint.

Egyik haveromnak szereztem egy 905-öt, LE-vel használja, és már ez is átlépi a mezei felhasználók szintjét. Azóta folyamatosan nyaggat linuxos nyűgökkel (rgb, ssh, hálózati problémák, fájlrendszerek), pedig ő is inkább a haladók közé tartozik, nem esik azonnal kétségbe egy linux parancssortól. Ma pédául bedobta a törölközőt a hálózatkezelés, teljesen belassult adatátvitel 1-2kb/s. Android alatt megy, de az s905-ön nagyon gyöszös. Este megint tákolhatom a rendszerét. Tisztára a kilencvenes években érzem magam, akkor járt az ember havertól haverig rendszereket javítgatni. Annyi a változás, hogy már nem feltétlenül kell odamenni fizikailag. Mindenképp le akarta cserélni az oplay-ér, inkább gt1-re kellett volna rábeszélnem a LE helyett.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#9614) Pelican válasza schawo (#9613) üzenetére


Pelican
őstag

Én is mindkettőre használom, de nem igazán látom az ipari felhasználását a raspiknak. Ahol megbízható valami kell, oda nemigen raknak raspit, hanem valami ipari plc-t. Én sem bíznám rá az életemet. :) Valószínűleg inkább a DIY hobbisták, gyerekek, elektronikával játszadozók az igazi célközönség ill. felhasználótábor. És amíg nem volt olcsó s905 lejátszó, addig még médiaplayernek is elment OE/LE-vel.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#9615) Pelican válasza #79335424 (#9612) üzenetére


Pelican
őstag

Mármint azt akarod mondani, hogy az s905 -ös odroid jobb mint egy mezei s905-ös box? Mert akkor egyetértünk.Persze drágább is. Meg nekem még nem volt olyan felhasználási terület, ahol gpio és szuper videóképesség is kellett volna. Te mire használod?

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#9616) junkpod válasza schawo (#9613) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ez ("egy 905-öt, LE-vel használja, és már ez is átlépi a mezei felhasználók szintjét") szerintem nem igaz. Ha tényleg telepítve megkapja bárki az LE alapú KODI playert akkor az nem okozhat gondot ha volt már kezében bármilyen médiaplayer és legalább a saját eszközeit (TV, erősítő...) ismeri.
Itt is a legnagyobb gondok a saját eszközök nemismeretéből adódnak (képméret, rgb bohóckodás, hangkimenetek...)
Illetve bocs, egy kritérium még van: 2016-ban új eszköztől elvárhatóan HDMI-n lehet a teljes képességeit kihajtani, minden ettől eltérő felhasználás valóban görcsös lehet.

Box's don't touch!

(#9617) #79335424 válasza Pelican (#9615) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nem!!! Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy bár a topik eléggé egyoldalú, de ettől még a videólejátszási képesség EGY szempont, és nem A szempont.

(#9618) azbest válasza schawo (#9613) üzenetére


azbest
félisten

Ezen nem veszünk össze :)

A pi 10 millió darab felett jár, ezek az amlogic boxok is összesen talán vannak pár százezren (nehéz tippelni). A legtöbb kérdés-panasz a médiajátszós, torrentezős témákból szokott jönni.
De az mindenképp látszik, hogy fejlesztésileg csupán maroknyi ember dolgozik aktívan rajta. A pi-n is talán 1-2 tucat, az amlogic boxon lehet 6 sincs, odroidostól együtt.

Ipari projektekhez esélyesebb lehet mondjuk európai piacon egy olimex, akik nagyon sokáig biztosítanak készletet és supportot egy-egy boardhoz. A pi esetén látszik, hogy a régi verziókat nem nagyon tartják meg. Vagy nem lehet kapni, vagy most a pi2 helyett egy alternatív verziót adtak ki. Amlogic alapon az odroid néhány boardja lehet nyerő, pár évig azok is megtartják a modelleket, mielőtt váltanak, de nem tudom mennyire komoly szereplők.

Érdekes, hogy a kollégáimnál nem kifejezetten népszerű egyik hasonló eszköz sem. Hamarabb vesznek meg egy kész megoldást, minthogy otthon is dolgozni kelljen vele. Elég azt csinálni munkaidőben :)

(#9616) junkpod
abban igaza van, hogy sokan elakadnak, ha ssh-zni kell vagy kodi beállításokat babrálni. Ha 1-2 egyszerű lépés után nem kész, akkor pánik van. Vagy copy&paste parancsok vagy több órás fejtágítás kell, ha valakit az is érdekli, hogy mi miért kell úgy. És ez még a jobbik eset, mivel érdeklődik, de van akit csak a megoldás érdekli és még keresgélni sem akar hozzá.

(#9617) Somatom
ebben neked és schawonak is igazatok van, hogy van élet a médiajátszón túl is. A kontextus viszont médajátszós volt. Az orange pi változatok (főleg a nem a20-asok) pedig se médiajátszásra se linuxos megoldásokra nem jó választás, mert támogatás nélküli tákolmány. Az a20 is csak azért határeset, mert már szinte teljes a mainline kernel support ahhoz a sochoz és más gyártóknak is van ráépülő elterjedtebb terméke. Nekem csak orange pi pc van, de valamennyire követem az ottani dolgokat és csak sorban adják ki a támogatás nélküli újabb hardvereket és a legkomolyabb rendszerek más gyártók boxairól leszedett szoftverek módosított változatai. De persze úgy sem hozzák azt a szintet, amit az eredeti boxok.

Szóval s lényeg, hogy az orange pi semmiképp sem ajánlott bármelyik amlogic box vagy odroid helyett.

[ Szerkesztve ]

(#9619) Kerio


Kerio
őstag

Sziasztok!

Most kaptam meg a Mini MX-met. A gyári távirányítóra egyáltalán nem reagál. Mennyire normális ez?

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9620) junkpod válasza azbest (#9618) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem látok olyan alap user igényt amihez SSH kellene, akinek meg a magyar nyelvre is lefordított KODI menü sok annak nem is szoktak nagy igényei lenni. Ha meg kiegészítő dolgokra szeretné használni, akkor ássa ki magának (vagy jöjjön ide), de én tuti nem supportálnám...

Box's don't touch!

(#9621) Pelican válasza Kerio (#9619) üzenetére


Pelican
őstag

Semennyire.
(Ha elem van benne és nincs lemerülve.)

[ Szerkesztve ]

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#9622) blakey válasza Kerio (#9619) üzenetére


blakey
titán

Szerinted mennyire normális? Egyáltalán nem normális, a táv vagy a vevőegység a rossz. Telefon, tablet kameráján keresztül ellenőrízni tudod, hogy ad-e jelet a táv vagy sem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#9623) Kerio válasza blakey (#9622) üzenetére


Kerio
őstag

Már ellenőriztem. Ad jelet.. Nincs kedvem visszaküldeni. :W

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9624) blakey válasza Kerio (#9623) üzenetére


blakey
titán

Lehet, hogy nem is kell de azért jelezhetnéd nekik, hogy nem működik és így kipróbálni sem tudod.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#9625) Kerio válasza blakey (#9624) üzenetére


Kerio
őstag

Rendben. Most írok nekik a chaten.

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9626) Technoman


Technoman
őstag

Srácok!
Kipróbálásra kaptam egy viszonylag jó árasított készüléket (magyar forgalmazó + 3 év garival) mi a véleményetek róla?
Venz V10 (a gyári honlap:[link])
Semmi másra nem használnám, csak filmnézésre (H.265/H264-re)
THX

[ Szerkesztve ]

(#9627) hevizms válasza blakey (#9622) üzenetére


hevizms
addikt

Ezt nem is tudtam eddig.Csak kíváncsiságból kérdezem hogy hogyan lehet leellenőrizni a távkapcsolót kamerán keresztül?

(#9628) zodes válasza KTU (#9589) üzenetére


zodes
aktív tag

Nem nekem van, hanem a munkatársamnak. Nekem RPI3 van. Az tökéletes, még ennél az ócska wifinél is.
De nála tökéletesen működik az Orange Pi, ma mondta, hogy nas-ként is kipróbálta transmissionnal.

Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***

(#9629) DoItYourself válasza Technoman (#9626) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Várjuk a beszámolódat. :K
PH! teszt is van róla.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#9630) Kerio válasza hevizms (#9627) üzenetére


Kerio
őstag

Telefon kamerát kapcsold be. Irányítsd a távirányító infrájára és nyomkodd meg a távirányító gombjait. :K

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9631) hevizms válasza Kerio (#9630) üzenetére


hevizms
addikt

Hát kipróbáltam de én nem látok semmit.Azért is kérdeztem :)

[ Szerkesztve ]

(#9632) Kerio válasza hevizms (#9631) üzenetére


Kerio
őstag

Nekem anno Apple telefonnal nem ment...

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9633) #79335424 válasza Pelican (#9615) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az utóbbi hsz. -ekből úgy tűnik, hogy a "felszín alatt" komoly háttértudás és tapasztalat összpontosul ebben a topikban. Ezért leírnám a "mire használnám" problémakört, hátha valakinek lesz egy jó, iránymutató tippje. Nagyon sok ötletem van, de a legalapabb részlet hiányzik. Az internetkapcsolat. Nálam csak mobilnet jöhet szóba. A szolgáltatók olyan eszközöket árulnak, amik routerként kőkorszakiak. Egy féltégla méretű modemért meg nem adnék ki 50 rugót. Nekem egy olyan, hordozható mifi lenne az ideális, ami rendelkezik LAN port -tal, és képes csak modemként is működni. No, ilyet égen-földön nem találtam. Hát, gondoltam, akkor csinálok egyet. Vettem egy 4G -s modemet (Huawei E3372 Hi-Link verzió). Persze, a routerem (Tomato FW) nem kezelte. Sőt, semelyik ARM mini PC -m sem. Win alatt működik, de az a vonal más miatt lett zsákutca. Később egy 4.6.x kerneles Puppy alatt is sikerült működésre bírnom. Szóval, most ott tartok, hogy van egy Asix chipes USB-LAN adapterem, egy powerbankom, meg az E3372. Arra gondoltam, hogy veszek egy Inteles sticket, megpróbálok 4.x kerneles Linuxot faragni rá, és az egész cuccot belefaragom egy kis dobozba. Jobb lenne vmi ARM eszköz, de csak a málnáról tudok, ami alatt 4.x kernel van. Ha bárkinek van ilyen tapasztalata, vagy jobb ötlete, ne tartsa magában!

(#9634) DoItYourself válasza #79335424 (#9633) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Elég sok armos platformot támogatott már a 4.6-linux kernel is, de már van 4.7-es is. Grafikus drivereket az Amlogic nem adott ki hozzá, ezért van még 3.14-en a LE is. De ha neked nem érdekes a kijelző vezérlés, akkor hajrá. Egy Odroid C2-t javaslok, ahhoz van normális support is, eMMC nem kötelező hozzá, tud bootolni microSD-ről is.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#9635) Patice válasza #79335424 (#9633) üzenetére


Patice
nagyúr

És miért nem veszel egy olyan routert, ami képes kezelni mobilinternetes stick-et (pl. Asus-ok között van sok ilyen)?

Így meg lenne oldva a net a router által, a belső hálózat is tud működni vezetéken és WiFi-n is. :U

[ Szerkesztve ]

Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

(#9636) junkpod válasza Kerio (#9619) üzenetére


junkpod
nagyúr

úgy se, hogy előtte a boxon lévő bekapcsológombbal bekapcsolod?

Box's don't touch!

(#9637) Technoman válasza DoItYourself (#9629) üzenetére


Technoman
őstag

Köszi a teszt linket.
Ma este kipróbálom natúran és ezzel az LE dologgal is (ha feltudom tenni)
Gondolom, ennél is már az aktuális, LE verziót (7.0.2.009.) javasolt használni.

(#9638) Kerio válasza junkpod (#9636) üzenetére


Kerio
őstag

Ha bedugom akkor bekapcsol automatikusan. A boxon semmilyen gomb nincs. Csak egy kéken vilákító led

[ Szerkesztve ]

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9639) #79335424 válasza Patice (#9635) üzenetére


#79335424
törölt tag

A belső hálómmal nincs gond. NAS -om, és Gigabites, párhuzamos dual band routerem van, Tomato -val, ami elméletileg kezeli az USB modemeket. Csak nem mindegyiket. Az E3372 is szerepel a kompatibilitási listáján, csak nem ez a nyomorult Hi-Linkes firm verzió. Szóval, csak ezért nem vennék még egy router -t. Ha lenne egy Lan portos, mifi kütyüm, akkor azt használhatnám önálló, mobil eszközként, ugyanakkor egyszerűen csatlakoztathatnám bármilyen router Wan -jához. Érthetetlen számomra, hogy miért nem árulnak ilyen eszközöket. Mennyivel drágítana meg egy mifit egy Lan port?

DoItYourself:
Köszi a tippet, utánanézek! Ha Odroid, akkor ragaszkodnék az eMMC -hez. Sztem a málna egyik hiányossága a külső SD boot.

(#9640) Karel2 válasza Kerio (#9619) üzenetére


Karel2
csendes tag

Sajnos nem ritka. Két boxom is érkezett így, szerencsére kaptam visszatérítést. Kamerával nézve nálam mindkét esetben folyamatosan világított az infra LED, gombnyomás nélkül is.

- Karel -

(#9641) Kerio válasza Karel2 (#9640) üzenetére


Kerio
őstag

Itt a távirányító működik. Mindegy, csak ne kelljen bohóckodnom a visszaküldéssel. :U

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9642) syler123 válasza Kerio (#9641) üzenetére


syler123
veterán

Ha gondolod fél áron megveszem, neked úgyis újat küldenek :D

(#9643) gulac12


gulac12
tag

Az összefoglaló 63. pont témája a LibreELEC elérése SSH-n keresztül. Kipróbáltam az ott leírtakat, de ez a parancssoros dolog nekem magas. Találtam viszont helyette egy számomra sokkal kézenfekvőbb megoldást, mégpedig a FileZilla ingyenes, nyílt forrású, platformfüggetlen FTP-klienst. Ez nekem jobban bejön, elérem vele az LE-t, sőt még az eszközhöz csatlakoztatott tárolókat is. Javaslom teszteljétek.

(#9644) Kerio válasza syler123 (#9642) üzenetére


Kerio
őstag

Szavadon foglak... csak küldjenek újat. :))

ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)

(#9645) #79335424 válasza gulac12 (#9643) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az SSH elérés lényege nem a hálózati fájlátvitel, bár lehet rajta ilyen parancsot is küldeni. FTP kliens módhoz nem kell Filezilla, arra egy TC is elég, ami többnyire amúgy is telepítve van. A Filezilla -ban sztem inkább az a kunszt, hogy szerverként is tud működni.

[ Szerkesztve ]

(#9646) Stehe


Stehe
aktív tag

ÖF alapján felraktam a 009-es verziót, gyorsan megvolt hála a pontos leírásnak! :-)

Viszont az optikai kimenetet még mindig nem tudom aktiválni... Hifi AUX bemeneten bekapcsolva, viszont audio output device-nek csak M8AUDIO Analog, M8AUDIO HDMI és Bluetooth audio választható. Kommenteket visszaolvasva, ha HDMI-re állítom, akkor az optikaival rákötött Hifinek is kellene szólnia, de sajnos nem... :( Az Audio quickstart guide alaoján a beállításokat is elvégeztem, de semmi. A box egy BEELINK MX III, a telepítéshez gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb -t használtam... Mi lehet a probléma?

Illetve más: Annak hol tudok utánaolvasni, hogy a box sd kártyájára hogyan tudnék hálózaton keresztül filmeket másolni? Illetve Youtube addont sem találom, pedig a gyári Android KODI-ban fent volt...

(#9647) DoItYourself válasza Stehe (#9646) üzenetére


DoItYourself
Topikgazda

Ha ez egy Mini MXIII, akkor az a dtb.img kell hozzá, aminek Realtek végű a neve, pár napja írta blakey.
Ha a LibreELEC beállításoknál bekapcsolod a sambát, akkor a Windows hálózatokból lehet látni a LE fájlrendszerét - így rá lehet másolni az új dtb.img-t is, vagy akár egy másik LE verziót az Update könyvtárba, még a visszafele frissítés (downgrade) is működik. A lényeg, hogy minden LE verzióhoz saját dtb.img garnitúra van.
Most olvasom, hogy android alatt se szól az spdif. Jó az az üvegszálas kábel? Ellenőrizd a csatlakozásokat, erősítő beállításokat is.

[ Szerkesztve ]

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#9648) junkpod válasza Kerio (#9638) üzenetére


junkpod
nagyúr

és látszólag működik rendesen? (mármint a táviránytót leszámítva)
Én egy elemcserét azért kipróbálnék, illetve ránéznék, hogy az érzékelője nem csúszott-e el a kivezetéshez képest (mondjuk új elemmel szinte hozzáérve a dobozhoz...)

Box's don't touch!

(#9649) TCr


TCr
veterán

Srácok, mitől jobb a 009, mint a 007?
Nem a changelog-ra vagyok kíváncsi, hanem a mindennapi használatból adódó tapasztalataitokra.

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#9650) Stehe válasza DoItYourself (#9647) üzenetére


Stehe
aktív tag

Köszi, a Samba beállítás megvan!

Ha jól értem, akkor elég az update könyvtárba áttenni a gxbb_p200_2G_1Gbit_RealtekWiFi.dtb fájlt, átnevezem dtb.img-re és újraindítom.

Optikai kábellel eddig sajnos nem volt tapasztalatom: Van egy régebbi Sony mini hifim, amin van optikai csati, azt köötöttem össe a box optikai csatijával. Ha a HIFI-n az RCA-t kötöm össze bármivel, ott rendesen szól. Itt ugye nem opció, mert a Beelinken sem RCA, sem jack sincs. Viszont pont azért rendeltem meg végül az MX III-at, mert van optikai csatlakozója... :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.