Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: A RAMválság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
A 2001SE esetén minden számít, én úgy tapasztaltam. Az E2220 @3GHz- en kevesebbet hoz mint az E6600 @2.6GHz- en. Az E5-2640v3 pedig 2.6GHz- en mindegyik fölé megy, ráadásul az alap T3 van belőve még, amit a kínaiak tettek defre a biosban. Mondták hogy T1- en is mennie kell, majd kipróbálom. Persze nyilván a QuadChannel eleve dob rajta, még T3- al is nyilván magasabb a sávszél mint a C2Duo- val.
Az időzítés és a szinkron órajelek meg az AMD esetén hoztak, ahogy mondod ezeknek is nagy szerepük van, sőt kisebb videokártya esetén, pld 6600GT - elég nagy lett a különbség az összpontszámhoz képest. @4009MHz CPU/CL5 RAM : 30050 körül volt(ezt le sem mentettem), @4000MHz CPU/CL4-4-4-12 XMP RAM- al pedig a már linkelt, az egyelőre helyi csúcs - 31738.Amiatt említettem hogy számít minden, az L2-L3 is, mert ha nem lenne ott a Phenom-II 6MB közös használatú L3 kesse, akkor a fent említett eredmény jóval kevesebb lenne, pld Athlon-II- vel.
-
jokeph
nagyúr
Ebben is lehet valami.
A RAM időzítés érdemi pontszámnövelő hatását véletlenül szúrtam ki, még a DFI NF4 lapnál, a sima 400 CL3-x-x-x-hez képest a 400 CL2-3-2-5 sokat dobott.
Azóta mindig behangolom úgy a ramokat, ammit tudniuk kell(ene), az utolsó tesztsoromnál meg még adtam neki kis plusszt is (bár ez kényszer volt, nem tudtam visszaosztani 800-ra már, akárhogy variáltam a strap-on, 934 lett a legkisebb, szerencsére az XMS2-es ramok így is jól futnak, s mi a legfontosabb, hogy nem kellett a feszen növelnem, és maradhatott neki a gyári CL4-4-4-12-es időzítés is .L2 cache: a 3 GHZ-re tolt Q6600 (2*4 MB L2) és az alap órajeles X3360 (2,83 GHZ, 2*6 MB L2) között marginális a difi.
Az miért van hogy az AIDA CPUID felezett L2 cache méretet ír csak nálam ? Q6600-ra és X3360-ra is, OC nélkül is.

Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- Autós topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Iqos cigaretta
- ASUS routerek
- Hobby rádiós topik
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003, 100% Akkumulátor
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor, MS4010
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- Apple MacBook Air 13.6" M2, 16GB/256GB (MC7W4MG/A) Csillagfény - 16 Ciklus - 100% akku - Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

DarthSun