Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csibe1
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ugye, jó neki a babzsák is.

-
Nem igazán értem, mire gondolt az író. Tényleg számít, milyen van az egérnek pad vagy bármi más? Úgyis ül, legfeljebb nem széken.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Szóval kinek mi jön be, nem véletlen volt anno a súlyozható egér."
A legnagyobb marketingbaromság volt, még a sodronymerevségű fonott (braided) kábelen, beépített LCD kijelzőn vagy tenyértámasz alá súvasztott ventilátoron is túltesz. Főleg, hogy akkoriban Dunát lehetett rekeszteni a féltégla egerekkel, és fehér holló volt a relatíve könnyű (ami akkoriban 75-80 grammot jelentett, meh).

-----------------------------------------------------------
(#83) Gerasz: "Ja, egyébként tényleg, én ott voltam leragadva, hogy a profik ólomsúlyokat raktak az egereikre"
Azok a Vérpisták és naívak voltak, mert azt garantálom neked, hogy senki nem használt ilyet, aki számított (vagy számítani akart) . : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kell.
Na, ezt is megbeszéltük.

-
Érdekes a ferrari fel sem rakott egy közepest sem.
-
csibe1
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Ezután majd fogsz?

Pedig milyen jó lenne Knight Rider meg Baywatch nézéshez.
Esetleg rendelhetsz ismerősnek...

-
-
csibe1
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Okés, köszi.

Párnahuzatot rendelsz?

-
-
csibe1
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"Most például a Keychron M6-on mindössze 78 gramm, és a piacon nem ő a legkönnyebb. Egyébként ez a helyes irány."
Ízlések, és ficamok, meg na ugye az izületek.

Szóval kinek mi jön be, nem véletlen volt anno a súlyozható egér.
Mostanában megint divat a minél vékonyabb, könnyebb satöbbi.
(lehet a rövidebb is
)A helyes irány szerinted, ez nem a klónok bolygója.
Még
-
csibe1
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Köszi a linket!

A 800x400 jó lenne, mert 800 a max hossz ami elfér.
A nyamvadt Temu nem mutatja a linket, mert nem vagyok belépve.
Na közben megoldódott, kitöröltem a linkedből, és 2 ellenőrzés után sikerült bejutni.
Márka: SANRIO - SteelSeries lógóval
Ismerős fent van a Temun, kiváncsíságból rendeltetek majd vele egyet, a 80x40cm-esből.
Te is innen rendeltél? A vastagságot mondjuk nem írták.
Esetleg retro párnahuzat? : [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Nekem volt évekig Logitech G500 Gaming Mouse-om, ahhoz adtak is kis súlykészletet. Akkoriban is furának tartottam, de egyenesen a mai trendekkel szembe ment. Most például a Keychron M6-on mindössze 78 gramm, és a piacon nem ő a legkönnyebb. Egyébként ez a helyes irány.
-
-
csibe1
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Semmi gond.

Nekem 80x35-ös lenne a jó méret, de most már marad az egérpad+ billentyűzet.
Szerencsére a billentyűzetnek is vannak talpai amik jól tapadnak a lapon.
Lehet rendelek majd még egy ilyen egérpadot, mert ez nagyon kényelmes, nekem legalábbis. Az előző SteelSeries Qck Mini is kihúzott vagy 8 évet, ez a Qck MASS meg nagyon szuper.
Olvasgattam az egérpados topikot is, de ott elég egzotikus cuccokat ajánlanak, és nekem nincs kedvem a neten vadászni, hogy milyen széles-hosszú-vastag az egérpad. A gyártó meg nem mindig írja ki, mert minek is...

Artisan meg hasonló cégek. Ott van, hogy M, L, XL aztán találd ki mekkora, meg milyen vastag a cucc. Kössz....
Azóta se vettem egyikből sem.
Temuról még nem rendeltem, de ha mégiscsak, akkor marad a sima fekete.

Egereknél ugyanez, aliexpress gyártói shopban ott a máret, hivatalos oldalon meg nem.
Érdekes elgondolás, mert nehogy tudjad nagyjából, hogy mekkora az egér amit megvennél. Gyártói oldalon PayPal nuku, mert nem kell az neked, vámot sem tudod előre fizetni. Alis oldalon ezt meg tudták oldani. Szóval vannak furcsaságok.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Volt cserélgethető súlyos Logitech G5-öm. Egy darabig szórakoztam vele, aztán valami fiók mélyén landolt az egész súlyoskészlet. Később az egér is, mert az a döntögethető görgő, meg az alatta lévő vacak kapcsoló is marha gyorsan tönkrementek és azokhoz nem volt olyan egyszerű pótalkatrészt rendelni. Pedig szerkesztőprogramokban nagyon kényelmes volt vele oldalra scrollozni.
Most egy ilyen ősöreg CM Storm egeret használok, már vagy 6-8 éve. Igyen jutott hozzám, mert rossz volt az egyik kapcsolója, aztán valahogy hozzámnőtt javítás közben és nálammaradt. Abba még ilyen súlyok voltak fixen beleragasztva ,ha jól emlékszem vagy 4db, hogy minőségibbnek érződjön. Mostanában meg ha egy egész egér van olyan súlyban mint ezek a vaslemezek, akkor már húzzák a szájukat egyesek.
Amúgy én is kidobáltam őket, ha már úgy is szétkaptam az egeret, de nem azért hogy jobb gamer legyek, hanem mert elengedett a ragasztás aztán ott zörögtek.
-
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Ja, egyébként tényleg, én ott voltam leragadva, hogy a profik ólomsúlyokat raktak az egereikre, mint a pecások.
Aztán egy évtizeddel később olvasom a logoutos cikket, hogy a címszereplő példány 3 grammal könnyebb, mint a konkurencia, még az oldala is rácsos, és ezért óriási vételnek számít 89.900 forintért. Hát hogy van ez? -
csibe1
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Jól néz ki.

Milyen vastag? -
csibe1
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Anno volt Gigabyte 6800-as egerem, dizájnra hasonló, de más az alakja.
Sajnos 2 év után kuka lett, mert megadta magát a görgő, meg előjöttek az érzékelő hiányosságai ( hirtelen rántásokat nem tudta lekövetni, lett helyette Logitech MX518, azóta is azt használom).
Nekem nem jött elő ez a taknyosodás, de némelyik telefonon láttam ilyet, és a GPS-eknek is van ilyen bevonata. Valamelyik ilyen lesz, a másiknak meg semmi baja, a fene se tudja, hogy mitől függ. Az mondjuk érdekes, hogy ami kint van a kocsiban szélvédő mögött az jó állapotú, a szekrényből kivett meg az egeredhez hasonlóan néz ki. -
-
-
8th
addikt
Ez felület függő. A mostani fényes felületű világos számítógépasztalon használhatatlanul ugrált el a kurzor a korábbi szockó íróasztalon meg simán ment ugyanez az egér normálisan egérpad nélkül is. Így hát vásároltam az első utamba eső random számtech boltban két darab filléres noname egérpadot háromezerér' aztán le van tudva a dolog néhány évre.
-
Egérpadom mindig volt, de ugye csak az a szokványos kis méretű. Sosem próbáltam nélküle egerészni de biztos furcsa és pontatlan lett volna.
Talán két hónapja gondoltam egy merészet és temuról (tudom, tudom pfujj, szemét) rendeltem egy nagy méretű (60x30 cm) padot. Ez az első ilyen nagy méretű az életemben. Hamar megjőtt és csodák csodája, kurva jónak találom. Stabil masszív anyaga van, alul jól tapad az asztalra, felül kiválóan siklik rajta a rágcsáló, ráadásul szép is.
-
-
Egérpad? Ugyan már! Vékony, pofás linóleumot az egér alá, vagy a komplett asztallapra!
Elnyűhetetlen..
-
csibe1
addikt
Előbb már említették, hogy az egér talpainak is annyi, ha olyan a felület.

Nálam is simának néz ki a billentyűzettartó, de ha végighúzom az ujjamat rajta akkor érzem a finom barázdákat. Azok egy idő összekarcolnák az egér talpait.
Másrészt jó ha az egérpad alátámasztja a csuklómat, ezért is lett 6mm-es verzió.
-
Kisgépkezelő
senior tag
Egy ilyet ezer évig használtam többnyire egérpad nélkül, vagy ha épp volt nálam spirálfüzet (annak jó vastag a borítója) akkor azon. Alig volt súlya (elvileg 49g zsinegestül) és tök jó claw gripem volt rajta. Akkoriban mindenki röhögött, hogy hogy bírok ilyen egérrel játszani, de ahogy nézem mostanra az 50g alatti clawgrip skeletonegerek lettek a nagyonmenők, szóval tulajdonképp amolyan váteszgémer voltam.
-
barii86
tag
logitech mx revolution ota nincs egerpadom, tok felesleges
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Mert mondjuk ideálisan a munkaidőm 8 órájából 6,5-et a gép előtt töltök és nem akarom szétcseszni a csuklómat kemény fa felületen? Azért mert "melós" cucc az nem jelenti azt, hogy igénytelen szarnak kell lenni. Agyfaszt is kapnék ha napi 8-10 órában a kemény íróasztalon kéne használnom az egeret, arról nem is beszélve, hogy az egérnek és a fa felületnek sem tesz jót.
-
Munkához minek egérpad? A legolcsóbb anno 4000 forintos Rapoo is pontos.
Nekem most csak azért van egérpadom, mert az arwen tölgy barázdáin kicsit ugrált a kurzor, pedig ez már 18e forintos Rapoo. Lehet minál drágább, annál rosszabb
-
-
-
Robitrix
senior tag
Igaziból csak arra kell figyelni a felületnél, hogy ne legyen vakitó fehér és tükröződő. Azt nem igen szereti az optikai egér. illetve a fekete felület se túl optimális, mert az meg nagyon elnyeli a lézer fényét....
-
No a Razer DeathAdder Elite-et megtisztítás céljából kivontam ideiglenesen a forgalomból, helyét a Keychron M6 vette át. Izgalmas ez számomra, mert a Keyvhron az iPad-hez lett véve, de alig van használva, és kíváncsi vagyok, Battlefield 6 alatt milyen lesz.
-
zavart
tag

-
-
Engem nem korlátoz be az egérpad mérete. Én asztalterítőt használok. A nagyitól örököltem ezeket.
Sosem csúszok le az egérpadról. Nem értem ezekkel kis izékkel hogyan vagytok el. Szabadságot az egérnek!Asztal méretű egérpadot mindenkinek !!!4!!
-
-
Boomer vagyok úgyhogy kell.
Rendeltem Kanadából 20$-ért. +20$ shipping.
Amit utána elraktam a szekrénybe és vettem ipon-ról akciósat háromezerért.
-
-
Amikor már nagy méretű padon is tömegnyomor van

-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember

Kedves fórumtársak, egerezni csak stílusosan.
A squatting slavs store-ban kapni. -
-
Én egérpad helyett egy Spigen Desk Pad-et vettem, mert nem szeretem ha billentyűzet meg az egér nem ugyanazon a felületen van. Meg szerintem elegáns és jól mutat bármilyen asztalon.
-
vince
őstag
Az írás elején többször hivatkozol a régi, görgős egerekre: ezeken a régi golyós egereket érted, ugye?
Hogy on is legyek: otthon deskmat és csouklótámaszos egérpad is van, munkahelyen csak az utóbbi.
-
-
joey04
titán
kell
-
-
negro
őstag
Erdekes itt a vita egerpad okan. En azok koze tartoztam aki mindig hasznalt, volt jo par db de volt jo ~2ev mikor nem. Morbid mod pont azert nem mert mikor ujabb egeret vasaroltam az uj egernek valamiert "darabos" volt a regi pad. Az asztalon meg mint forro kes a vajba. Tervbe volt veszek masikat de tokeletesen elvoltam pad nelkul is. Az ok amiert vettem megint mert lathato volt , mar nem az asztal , hanem az eger csuszo talpak kopasa.
Ami nekem inkabb szurja a szemem az a zsiros, lerakodott, piszkos eger a kepeken... Ne mar
Legyunk mar igenyesebbek. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ezen a felületen:
jól ment, egérpad nélkül is az egerészés. Azért látszik hol volt az egér, de azt az asztalt nem sajnáltam.Ezen a felületen:
viszont kellett az egérpad. Meg ezt az asztalt védem is. -
-
Cégnél mindegyik gépnél van egérpad, nem működnek az asztalon. Meg amúgy sem tudom melyik asztallappal működnek egyáltalán az egerek, így az az alap hogy kell egérpad.
Nálam otthon sharkoon meg noname nagy méretű hótegyszerű fekete padok vannak. Szóval nekem mindegy csak nagy legyen és minta nélküli egyszerű. -
Egon
nagyúr
Tényleg igénytelenség egy normálisabb egeret egérpad nélkül használni.
Egyrészt összekarcolhatja az asztallapot, másrészt jóval hamarabb elkopik a teflon talp az egéren, harmadrészt a csuklómnak is jót tesz, hha nem egy kemény felületen támaszkodik.
Egtyébként az összképet egy "4 cm-es tölgyfa asztalon" már eleve elrondítja a klaviatúra meg az egér önmagában...
-
worxland
addikt
"Azért nem gondolnám, hogy az igénytelenség lenne mert tömör tölgy asztal." - hát pedig ha koxx megtiszteli az 50-60 ezres egerét egy egérpaddal, én meg megtisztelem a 70 ezres asztallapot azzal, hogy nem teszek egy gumi/textil egérpadot, pláne, hogy nincs is szükségem rá.
-
Az gondolom meg se fordult a fejedben, hogy a szuper prémium 4 centis tölgyasztalodat tönkreteszi az egér talpa.
Még fel lehetne sorolni min 4-5 dolgot az egérpad mellett, de neked sztem felesleges.
Akkor ugye vágódeszkát sem használsz a konyhában hanem az olasz gránit lapon vágsz a késekkel. -
-
rgqjx
aktív tag
Az egérhasználóknak javaslom, hogy a könyökük legyen alátámasztva. Fontos, ha nem akarnak hosszú távon problémát.
-
worxland
addikt
"Az igénytelenség netovábbja az egérpad mentes használat
"
Miért is? 35 évig elvoltam nélküle. Melóba most vettem, mert olyan hitvány sz.r, 30+ éves, szétkopott, lepattant és összekoszolt asztalt kaptam, amire kellett. Otthon a 4 centis tömör tölgyet nem fogom elrondítani egy egérpaddal, na az tényleg az igénytelenség netovábbja lenne. -
hunluki
senior tag
Macbook userként leszoktam az egérhasználatról. Napi melóban azt vettem észre hogy hiába van a gép mellett az egér, egyszerűen alig használom. Aztán egyszercsak elkezdett szórakozni az éppen használt razer viper mini és random felrántotta a kurzort a bal felső sarokba. Elkezdtem keresni hogy mivel lehetne kiváltani de addig kerestem amíg arra jutottam hogy egyáltalán nincs rá szükségem.
A linuxos minipcmen meg egy kb 15 éves dell rágcsálót használok amit még az előző előtti munkahelyemről kaptam, semmi extra, 3 gomb, gépet úgyis 90% billentyűzetről irányítom. Sima faasztal, semmi egérpad.
Nyilván én vagyok a kattant (pun intended) de nekem bejön így, járulékos előny hogy csuklófájásom is megszűnt teljesen.
-
7
addikt
Én egérpad helyett deskmatet kezdtem el használni, amikor trackballról visszaálltam hagyományos egérre. Igazából csak méretbeli különbség van, de sokkal kényelmesebbnek érzem, hogy gyakorlatilag az egész hasznos asztalfelületemet lefedi — így sokkal ritkábban futok ki helyből, és még a billentyűzetem is csendesebb.

-
Az igénytelenség netovábbja az egérpad mentes használat
Szerencsére nem kell mindenkinek megvenni az 50ezres üvegpadot vagy a 30 ezres Artisant mert annyi új feltörekvő kínai gyártó kínál nagyon minőségi darabot, hogy az ember alig tud választani. -
-
fpeter07
veterán
8 éve irodai patkány vagyok. A csuklóm nem műküdne gél támasz nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Synology NAS
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- TCL LCD és LED TV-k
- Valami baja van a tápomnak
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Kinek a pap, kinek a papné...

Még ragad is.😅

Legyunk mar igenyesebbek.
jól ment, egérpad nélkül is az egerészés. Azért látszik hol volt az egér, de azt az asztalt nem sajnáltam.
viszont kellett az egérpad. Meg ezt az asztalt védem is.