Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Van négy darab 1GB-os Samsung bufferelt DDR-400CL3 ECC modulom, amiket próbáltam a Gigabyte lapban, de nem akart menni vele. Sajnos DDR memóriákkal nem állok túl jól. Csak mezei ( nem bufferelt, nem ECC ) moduljaim vannak. Ebből egy 8 chippes 256MB-os PQI RAM-mal elindult a lap. Még töröm a fejem azon, hogy mi legyen... a baj az, hogy a legtöbb boltban nem tudják megmondani, hogy pontosan mit is árulnak. Igy pedig nehéz dönteni, pedig több olyan nem bufferelt, nem ECC 1GB-os DDR modul is létezik ami csak 8 chippes. Ebből kettővel minden bizonnyal megbírkózna a lap... ( leírásában is szerepel. ) Próbáltam 16 chippes 512MB-os DDR550-es Geil modullal is. Ebből ugyan van kettő darabom is, de csak egyet bírt meghajtani a chipset. ( A 16 chippes Geil + 8 chippes PQI párosítás szintén működött. ) 1GB-nál kevesebb RAM-ot meg nem igen akarok a lapba rakni. Akkor már majdnem hogy a videokártyán több lesz.
-
törölt tag
Ripping.org szerint ennyi a csúcs: Pentium-II Deschutes 300@675
A 700MHz-en tényleg szép eredmény lenne. A fentit kompresszorral érték el.
-
törölt tag
Rendben! Valószínűleg az én RAM-jaimmal az a gond, hogy nem jó a memóriachippek szerevzése ( mindegyik chip bizonyos címen bizonyos mennyiségű bitet tárol, így nem működik mindig minden chip egyszere, míg nálam lehet hogy igen? ). Gondolom ennek az az eredménye, hogy egyes cím- és adatbitek jobban terhelik a memóriavezérlőt amit így az nem képes meghajtani. Persze ez csak feltételezés. De akkor sem megy velük az aljas.
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
válasz zoltanz #3597 üzenetére
Én a saját 400-as PII-esem a BH6-ban 533-ig tudtam húzni, de ott instabil volt. Fesz emelést akkor nem próbáltam, lehet, hogy úgy bírta volna a passzív(!) hűtőjével.
Később raktam rá ventit is, de szükségtelen. A Compaqom procija, szóval annak a bordája volt rajta, ami nem egy magas kivitelű, de így is bírja 50 fok körül.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Alister71
nagyúr
Alapórajeles proci és egy enyhén tunmingolt agp-s 6600-os. 3D Mark 06
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz Alister71 #3610 üzenetére
Ez a 6600-os (Inno 3D) annyit tud kb mint a 9600XT, viszont ez támogatja a 9c-t és az SM3-at. Vagy a proci nem tud többet, ennyi jön ki belőle.01-be én 05.be is majdnem annyit kaptam mint az XT-vel, hiába a 8 pipa. 3 drivert próbáltam, minimális eltérések vannak.
Alister from Hell
-
törölt tag
Akkor már inkább azzal kellene próbálkozni, hogy két AXDA3000DKV4E jelű Athlon XP-t járassunk együtt 133MHz-es FSB-vel. Vagy két AXDA2500DKV4D jelű Athlon szorzóját 11-ről 10,5-re moddolni és ezt járatni 133MHz-es FSB-vel.
Az első esetben szinte biztos, hogy csak superlock-os processzort találni. Kérdés, hogy ebből lehet-e MP variánst csinálni vagy sem.
A második esetben meg az, hogy a szorzó moddolható-e. Ez valószínűleg könnyebb eset ( barna tokos Athlon ), ráadásul jóval olcsóbb mulatság.
A fenti két esetben igaz lenne a Tualatin-ra is és az Athlon-ra is, hogy:
Órajel: 1400MHz
Szorzó: 10,5
FSB: 133MHz
L2 Cache: 512kB
Gyártástechnológia: 130nmViszont az Athlon L1 cache 64+64 kB a Tualatin 16+16 kB-jával szemben...
szerk.: Na, akárhogy is nézzük, mindenképp különbözni fog a két processzor.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3601 üzenetére
Nekem van itthon, még anno szerverbe szánt PC2100-as CL2.5-ös IBM ECC DDR ramom, ha kell, bármikor rendelkezésetekre tudom bocsájtani. Zsírúj, egyszer nem volt még gépben, csak kibontottam Pontosan a dobozára ez van írva: 128MX72 2.5VV 2.5-3-3 Serial Pd 184-Pin(Au) RDIMM a memória sorozatszáma pedig: M312L2920BTS-CBO Viszont ez is 18 chipes elvileg.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #3619 üzenetére
jóóó lesz ez.... nem variálunk dual duron hadd menjen a tua ellen.. aztán a késöbbiekben meglátjuk
Más:
Van egy cimborám, szegényt nem az eszéért szeretjük, de amúgy csupaszív srác bírom..
meséli: vettem egy fasza asrock alaplapot, volt rajta valami rövid fehér csatlakozó.
jah mondom az a PCIe X1
válasz: az kemény
Lehet így nem jön át, de hatalmasat ütött a beszólás, egyrészt azt sem tudja szerencsétlen hogy az mi, vagy hogy jó vagy rossz, de azért kemény -
peti_s
addikt
Ne már. Ilyenkor mindenki alszik? Slot1-es Dual alaplapja, esetleg konfigja nincs vkinek?
-
bacsis
Közösségépítő
Én is pont azt akartam írni márminthogy midnenki alszik hajnali 2kor? aztán azért léptem én is
Én nekem csak volt Dual Slot1-es konfigom, először egy Asus (nememléxem pontosan)-DS típusu lapom volt de az szar volt mert a 400as P2-ket is max 366on tudta hajtani..
aztán azt lecseréltem egy szintén Asus P2B-DS lapra, de sajna elég korai rev számú volt így nem ette, csak a katmai magos p3asokat... találtam róla leírást hogy grafitozni kell a proci lábát, nem jött be eladtam.. s utáan vettem ezt a dual tualatin konfigot -
peti_s
addikt
válasz #95904256 #3626 üzenetére
Az a 64 KB L2 Cache nagyon kevés. Az L1 Cache mérete igaz hogy nagy (64 KB) . Meg szerintem az sem véletlen hogy ez a Celeronok ellenfelei voltak. Míg a tesztben nem is egy sima P3, hanem egy, pontosabban 2, P3-S ellen mennének. Régen sem egy kategória volt, most sem az.
Bacsis, arra nem emlékszel hogy milyen volt a 2 mag skálázódása?
Yutani, 391.
[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Régi xeon procikat ki ismeri? (foster, prestonia)
Lenne egy quados lap, de nem tudom pontosan, hogy miket támogat. Még a régi grand champion chipsetje van.
Elméletben a 400-as procikat támogatja. Egy pinmod-ot szeretnék rajta, hogy menjenek 533-on.
[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Aki még nem látta: Klikk!
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #3637 üzenetére
Köszi.
-
Badman 4ever
őstag
válasz Badman 4ever #3637 üzenetére
Huppsz, a fórumját sikerült linkelni, itt a teszt: Klikk!
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
peti_s
addikt
válasz Badman 4ever #3639 üzenetére
Mindegy, csak + 1 kattintás volt. Viszont akkor itt is megkérdezem, a CS-t OpenGL módban egy Riva 128-as 640*480-as felbontásban bírja?
-
Penyus
senior tag
Vegre vettem egy amiga 1200at! Mar regi vagyam volt Majd tuningolhatom is jofele blizzard kartyaval
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
Badman 4ever
őstag
Én a CS-t OpenGL módban a Compaq 4 megás alaplapi Rage Projával toltam és a Riva 128 is hasonló tudású, szóval mennie kellene.
-
bacsis
Közösségépítő
Had dicsekedjek már
Most keresett meg a Radikalmod.hu szerkesztője, hogy oda is kiraknák a Win7-es tesztemet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok