Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #3452 üzenetére
Azért mert 2évvel késöbb adták ki, simán lehet az Xp-nek a szerver kiadása...
Sztem kizárt, hogy 64bites lenne, mert az igaz, hogy kezel bőven 4GB memória fölött, amiről már a múltkor beszéltünk, viszont akkor hogy a francba mehet fel egy mezei p2esre?
Bár ha úgy vesszük tényleg nem az Xp-nek a szerver kiadása, de a Win2003at az Xp-ből fejlesztették tovább -
Badman 4ever
őstag
válasz Alister71 #3449 üzenetére
De lehet, hogy az ST6 mér fölé, a franc tudja. Amúgy összességében a VH6T a jobb bővíthetőség szempontjából, mert az 1,5 GB memóriát kezel, míg az ST6 csak felet. A többi speckó azonos (AGP 4X, ATA-100, stb.), csak talán azt lehet a VH6T rovására írni, hogy "csak" 5 PCI van rajta egy ISA-val, míg az ST6-on 6 PCI, ISA nélkül.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3448 üzenetére
Nem, nem láttam, nem is dolgoztam vele kispöcsös korom óta, és nem, nem tudom, hogy már a win2000 is NT alapu volt, mikor az az indítóképernyője is, hogy "windows2000 NT alapokon". Az NT-t pontosan azért fejlesztették, hogy szerver szoftver legyen. Más kérdés, hogy a microsoft ebben látta meg a stabilitási problémák megoldását, ezért ezt fejlesztették tovább.
[ Szerkesztve ]
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Alister71
nagyúr
válasz Badman 4ever #3454 üzenetére
Nem hinném, hogy mind a kettőnk lapja felémér, 53 alapon és 57-ig bírtam felmelegíteni a tuninghűtőmmel, ami viszont 2700 helyett csak 2300 körül forog, 400-al lassabban mint a VH6-T-n. Nem egyformák ezek az érzékelők, nem foglalkozok vele. A biosba kikapcsoltam a figyelmeztetést, nekem ne szirénázzon.
A hőfokok most ilyenek. A tuningot annyiban próbáltam még csak, hogy felraktam 1.5 GHz-re, de azt alapfeszen simán vitte.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
peti_s
addikt
Server 2003-ból van 32, és 64 bites verzió is...
Badman, nem XP-re, hanem min. 98-ra, de inkább 2000-re gondoltam.
-
Badman 4ever
őstag
Tudom, csak rákérdeztem az XP-re is.
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
törölt tag
válasz Ranagol_5 #3455 üzenetére
Áruld már el, hogy mitől lesz egy operációs rendszer "kifejezetten szerver program"?
Mert részemről tisztán üzletpolitikai kérdésnek tűnik. Több pénzért cserébe nem korlátozzák le a használható memória méretét és a processzorok számát. Illetve adnak hozzá kiegészítő alkalmazásokat ( levélszerver, adatbáziskezelő, hardverfelügyelő, stb. )
Tényleg érdekelne, hogy milyen beállításokat keressek a "kifejezetten szerver program" NT4-ben, hogy a Cyrix 5x86-osomon ne harmad akkora sebességgel fusson a SuperPI mint a Windows2000 alatt...
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #3459 üzenetére
nem korlátozzák le a használható memória méretét és a processzorok számát. Illetve adnak hozzá kiegészítő alkalmazásokat ( levélszerver, adatbáziskezelő, hardverfelügyelő, stb. )
Pontosan, itt a lényeg
Bár ha a Microsoft oldalán állok, akkor ezt fordítva is lehet nézni, azaz felkészítik a (még) több processzoros használatra stbstb[ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Elég sok helyről hallottam, hogy létezik 1533 MHz-es PIII, még az ST6 biosában is van ilyen alapbeállítás. De az Intel honlapja váltig állítja, hogy az 1400-asok az utolsók. Akkor ilyen létezik vagy sem?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Badman 4ever #3461 üzenetére
Sajnos nem létezik
Tervbe volt, de nem gyártottak belőle
Mondok jobbat!
Volt arról is hír, hogy lesz Pentium 3 Extreme Edition, Szintén tualatin magos, de már 1600MHz-es órajellel ígérték... még képet is mutattak róla
Aztán az utolsó infóm az volt róla, hogy csak Kanadában lesz elérhető, és valami 1000dabab készül(t) belőle...
Aztán az egész a feledés homályába veszett.. kb 1éve jutott eszembe, utána is néztem de nem találtam róla hivatalosan semmit.. így gondolom ez is leves -
zoltanz
nagyúr
Igen ez a "kifejezetten szerver program" jó duma, könnyű megkajálni.
Csak Bill Gates tudja mér így adta ki ezeket az oprendszereket, hogy ez vásárlói szempontból mennyire etikus jó kérdés, de nem szép. Amúgy egyre jobban elmosódni látszanak a határok az oprendszerek között.
-
Badman 4ever
őstag
Én úgy hallottam ezt, hogy létezik (!) 1,53 GHz-es Pentium 3 Extreme Edition, amiből Magyarországon is van pár darab....de akkor kamu az egész vagy esetleg pár bemutatópéldány kerülhetett szabadlábra, mert ahogy mondtad, kép volt róla, tehát létezik pár kísérleti példány.
[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Badman 4ever #3464 üzenetére
Hivatalosan tuti hogy nincs belőle, még ritkább mint az 500as K6-III
-
Badman 4ever
őstag
Eszembe jutott egy érdekes dolog, amit régebben olvastam, miszerint lehet a processzor teljesítményét módosítani optimalizált programokban a CPUID változtatásával. A tesztben egy Intel egy AMD és egy VIA proci volt és pl. a VIA sebessége csökkent a rá optimalizált benchben, ha Intelnek volt álcázva és az AMD-s ID-től meg az Intel ment jobban különböző tesztekben (több pontot kapott legalábbis). Ezt is ki lehetne próbálni, mondjuk a 700-as Cekát Athlonnak álcázom és megnézem lesz-e eltérés a teszteredményekben.
bacsis: Akkor megvan a következő levadászandó példány... (Valószínűleg viszont aranyárban mérik.)[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Pontosan attól, amit leírtál. Más kérdés, hogy a microsoft ezen az útvonalon haladt tovább, függetlenül attól, hogy mire fejlesztették, mert ez volt a felhasználói igény.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
zoltanz
nagyúr
válasz Ranagol_5 #3467 üzenetére
Felhasználói igény tudod mi, hogy minnél több funkciót kapjanak. Attól függően nem zárja ki, hogy elmozdúlhat a fejlesztés különböző irányokba is, ami nem lehet negatív hatású, ha az oprendszert nézzük. Ezek akkor a legjobbak ha csak kűlsőségekben mutatkoznak meg, esetleg működnek más oprendszerekkel is...
-
törölt tag
Nincs 1400MHz-esnél gyorsabb Pentium-III processzor. Sem 1533MHz-es, sem 1600MHz-es Extreme Edition formában. Ha lenne ilyen processzor, tuti hogy legalább egyik-másik processzorgyűjtő vagy processzormúzeum honlapján lenne róla adat, de nincs. Még csak ES ( Engineering Sample ) mintáról sincs semmi anyag...
Ha van róla valami infótok, linkeljétek be! Kíváncsi vagyok azokra a képekre. Szerintem csak marketing kamu. Még az sem kizárt, hogy valami túl lelkes / fantázadús firkász találta ki.
[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
válasz #95904256 #3469 üzenetére
Ez a PIII proci olyan, mint ez az alaplap, vagy ez a videokártya. Van róla kép, de még is fake. Bár nem vagyok benne biztos, de mégis azt súgja valami.
szerk.: Amúgy a legdurvább számomra a 4 AGP slot. Eszméletlen brutális .
szerk.: Időközben rájöttem, hogy a PIII-ról kép sincs, szóval ezek annyira nem is kamuk.[ Szerkesztve ]
-
L4rs
tag
Igazából a Voodoo 5 6000-nek is lett volna külső tápja (amin négy GPU van), szóval ehhez 8 külső táp kellene, ha egy picit is szeretnénk valóság közeliek lenni..
Simán odabiggyesztettek volna még 7 ilyen tápot, egy 8-as hálózati elosztót, a háttérbe egy atomerőművet és teljes real lenne a kép.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Majdnem megrendeltem a mogyoro.hu-ról az FCPGA2->FCPGA átalakítót, de a csomagolási és postaköltség miatt közel kétszer annyi lett volna.
Gondoltam sebaj, szombaton elmegyek, megnézem milyen egyéb cuccok vannak ott ( AT ház, 486 proc, PIII proc, stb. ), de erre szombaton nincs nyitva tartás.
Ha esetleg lenne valakinél pár dugi FCPGA2 átalakító, akkor jelentkezzen!
-
Badman 4ever
őstag
válasz #95904256 #3474 üzenetére
Nekem speciel csak Slot1->PPGA és Slot1->FCPGA1 átalakítóim vannak.
-
törölt tag
Ja, nem is mondtam. Tegnap megjöttek a turbinák a dual duron-hoz.
-
Alister71
nagyúr
Egész jó a gép az ST6-al, egy kicsit stabilabbnak és gyorsabbnak érzem mint a VH6-T-vel, persze, lehet csak beképzelem mert Intel fun vagyok, a viától szeretem magam távol tartani, mert volt 1-2 viás P4-es lapom és azok már nagyon szarok voltak, P4-be a 865 volt nekem az isten, P3-ba akkor legyen csak 815. ST6-Raid
Alister from Hell
-
bacsis
Közösségépítő
Azon az alaplapon tökre látszik hogy úgy szerkesztették, még azt is megkockáztatom, hogy Paintal csinálták
akosf!
Ha 5k fölött vásárolsz akkor csak 1k-t kell össz fizetned ha 10k fölött vásá'sz akkor meg tök ingyen kiküldik a cuccost
Lord Vader! P4 fronton a legtuttibb chipset a 875p Mondjuk egy Abit IC7-MAX3 formájában -
törölt tag
Na igen, de nincs két darab átalakítójuk. A netes listában meg nem találtam mást, ami megérné nekem. Az igazság az, hogy vannak dolgok amiket Q drágán adnak. Például Celeron 420-as... olcsóbban megkapom újan, garival, postával, mint náluk leárazva, posta nélkül.
Mondjuk, ha akarsz náluk várásolni, akkor szívesen betársulok az átalakító erejéig... így hamarabb meglenne a limit.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
Az mióta 478? Mint már korábban említettem, a P4 nálam azt jelenti.: i865, 3GHz Prescott, 7600GT és 2x1 giga 400-as ddr dual-ba. Ez a P4 mintám. (ilyen volt a c2d előtt) Még valami ütős P2-es konfig összerakásán gondolkodom, de azokkal nem vagyok annyira tisztában. Mik voltak a P2-es korszak igazi ütősei lapba meg prociba? Kari tuti TNT2 Ultra lesz benne. Kéne valami Abit vagy Asus lap, és melyik a legerősebb P2-es Intel proci? Vagy ha nem is a legerősebb, de egy 433-as P2 eredeti lenne, 2x64 mega rammal és Win 98-al?
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
Melyik Intel chipset támogatta először a dual chanelt? SD rammal egyáltalán nincs?
Alister from Hell
-
törölt tag
válasz Alister71 #3492 üzenetére
A Wikipedia cikke szerint az első dual channel-t támogató chipset az E7500-as volt ( Pentium4 Xeon-okhoz ) ami 2002 februárjában jelent meg. Illetve desktop fronton a 875P, ami 2003 áprilisában jelent meg. De ezek már mind DDR RAM-osak.
Egyébként biztos, hogy létezik dual channel SDRAM-os chipset.
Például ilyen az Ali ALADDIN 7, még 1995-ből.[ Szerkesztve ]
-
juliabrilke
veterán
Ebben szerintetek van valami fantázia? link
Bár számomra nem világos, hogy bármilyen notiprocit átalakít vagy csak azt, amit adnak hozzá?
-
törölt tag
válasz juliabrilke #3497 üzenetére
Nem tudom. De nekem kell egy ilyen! Hogy lehet hozzájutni!?
( Nekem ahhoz kellene, hogy tudjak tesztelni Pentium-III mobil procikat is. )
szerk.: Bár most, hogy kezdem felfogni a "Celeron 600mhz" értelmét, ez nem is egy átalakító, hanem egy már átalakított Celeron processzor. Érti a fene.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
ST6 rulez, bár most csak mobillal.
Alister from Hell
-
törölt tag
Na, elkezdtem összerakni a dual socketA konfigot.
Bacsis mester, lassan készítheted a konfigod a megmérettetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok