Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ranagol_5
senior tag
Nekem itt van egy olyan sis P1esem amibe ilyen chache kártyaszerüség van. Nem tudom igazából elmagyarázni, hogy hogyan néz ki, de lefényképelem délután. 486-os verseny? A régi pincékben van ömlesztve egy rakás 286-386-486 lapom, kb 10-15db, majd átnézegetem őket Xp 4Gb memoriát képes kezelni? Nekem sosem látott többet max 3,5-nél, bár már arra sem emlékszem, hogy annyit hogyan sikerült előcsalni belőle, mert egy időben csak 2Gb-ot látott.
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz zoltanz #3240 üzenetére
Nekem van 2 elég izmos szerverem, de mindig is server 2000 vagy 2003 futott rajtuk. Jómagam sosem értettem a linuxokhozm szégyenlem is magam miatta De az igényeimet mind2 oprendszer tökéletesen kiszolgálta
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #3251 üzenetére
NEm tök mindegy mik a szabályok? úgy is találsz kibúvót
mondjuk legyen az a sazbály, hogy bármilyen Socket3 tokozású processzorral lehet nevezni, kivéve a Pentium Overdrive
Ranagol_5 Pontosan, azért lát 3,5Gigát a Rendszermemóriából, mert a maradék fél giga a VGA kártyáé[ Szerkesztve ]
-
Penyus
senior tag
Azert nem lat tobb memoriat az xp mert 32 bites. Es annak itt a vege. A 64 bites xp latna mind a 4et.
Retro is my religion -=- The past is my future -=- 80286 rulez!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz #95904256 #3256 üzenetére
najó akkor nyertél verseny nélkül
nekem csak egy Cyírixom van az is 100MHZ-es és "csak" 120ra tudom belőni, a kis AMD meg 160on ketyeg. majd megnézem, hogy melyikkel kapok jobb eredményt
Tudtam, vagy legalábbis sejtettem hogy van Pentium Overdrive procid, azért mondtam, hogy azt kizárjuk, mert rajtad kívül senkinek nincs ilyenje -
törölt tag
A Cyrix 5x86-os azonos órajelen kb. 10%-kal gyorsabb mint az AMD 5x86-os. A Pentium Overdrive meg még többel. Viszont ez utóbbi 100MHz-en már nem igen akar elindulni, mígy az AMD 5x86-os 160MHz-en tutira eldöcög. A Cyrix 5x86-os meg talán 120-133MHz-ig megy. 150MHz-en még nem sikerült elindítanom.
Vagyis a három processzor eredményei elég közel vannak egymáshoz, de a PODP-nek van a legtöbb esélye... aztán a Cyrix 5x86-nak és végül az AMD 5x86-osnak...
szerk.: A PODP 83MHz-én a SuperPI idő kb. annyi mint az AMD 5x86-150-en.
[ Szerkesztve ]
-
Penyus
senior tag
Egyik egy komplett konfiggal jott egy iskolabol, masik meg egy szekuriti ceg raktaraban porosodo gepbol bontodott. mind2 kb 7-8 eve.
Sot update!
Kettot kukaztam onnan nem is egyet! A 3. meg ugye konfigban van.
[Itt vannak lehet irigykedni ][ Szerkesztve ]
-
Badman 4ever
őstag
Másnak úgy kell ezekért rohangálni, te pedig csak úgy kukázol egyet-kettőt...mázlista!
[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
Penyus
senior tag
válasz Badman 4ever #3265 üzenetére
Hat, nekem is az volt a feladatom hogy amennyit lehet annyi mukodo gepet meg ossze kell raknom a szemetbol, es akkor a tobbi szemetet vihetem Szoval megdolgoztam erte
-
törölt tag
Az első órajeltöbbszörözős ( SX2, DX2, stb. ) processzorokat is Overdrive processzoroknak hívta az Intel. A fenti képen is ilyenek vannak. Vagyis a belsejük 486-os.
A Pentium Overdrive processzorok jóval nagyobbak, jóval több lábuk van! és egy ventilátor is van rajtuk.
szerk.: Voltak olyan Pentium Overdrive-ok is amik socket7-esek. De az sem ez.
[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
-
plömplöm
őstag
egy sima p133? ennyiért? vagy a tarkabarka doboz és papírok? mert ha tényleg "sy022", akkor az ugyebár állítólag egy sima 133-as procc, ami a hirdetésben a képeken is látszik. szerintem...
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
törölt tag
225 MHz tuning, aaaaaah! Atom!
-
zoltanz
nagyúr
válasz plömplöm #3270 üzenetére
No igen és ehhez még a jelenlegi népszerű Win XP -n is eszközölni kell egy kis módosítást
1) Start > Futtatás, írd be: regedit
2) Keresd meg a következő utat HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Control\SessionManager\MemoryManagement\
3) A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
4) Válaszd a decimális típust.
5) A mezőbe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban (pl 512).
6) Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet.
7) Örül[ Szerkesztve ]
-
-
Badman 4ever
őstag
Ezt én is megtaláltam egyszer, de nem jöttem rá miért jó akkor..egy tweaker progi javasolta, hogy fixáljam a memó és az L2 cache méretét. Erre az Advanced SystemCare aszonta, hogy törölné az értékeket, tahát ne legyen érték megadva, azt javasolta...ez most akkor hogy is van?
Jé, ahogy most megnéztem, itt található a PAE engedélyezése is...na akkor be is kapcsolom.[ Szerkesztve ]
Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
törölt tag
Bammeg... lefutott a SuperPI 1M az 5x86-on, erre az Everest kifagy.
Auto restart... -
Ranagol_5
senior tag
Beröffentettem a 180Mhz-es P1esem, de úgy melegszik, ahogy a még a régi AMD-k se soha. Lehet, hogy az alaplap túlhajtja a procit Mert én elvileg úgy tudom, hogy a proci csak 133mhz-es..
-
zoltanz
nagyúr
-
sti10p
senior tag
Erre a 486 versenyre kíváncsi lennék.
Nekem is AMD 5*86-os volt, de az alaplap csak 120 vagy 150MHz-en kezelte, ahol lemezműveleteknél fagyott valszeg a 3x50 fsb miatt, de a proci tuti bírta. A Cyrix 5*86-okat vajon lehetett tuningolni?! Meg az Intel 120Mhz-s je is érdekes lehet, asszem csak ennek volt megemelt l2-je meg az AMD-nek.
Amúgy úgy járta a szóbeszéd, hogy az Intel a legstabilabb, azonos mhz-n a leggyorsabb és közepes tunigal, az amd kicsit ingatag, de jó tuningal, a Cyrix meg zéró tuning de stabil. (akkoriban a Cyrix (ST) procik voltak a legolcsóbbak is.)
Utánna az egész K5-K6, Pentium-osdi kimaradt nekem csak az első Duron-oknál kapcsoltam vissza, pedig izgi lehetett a VHS kazetta tokozás, átalakítózás meg duál procizás, az akkoriban menő jónevű Tomato meg Acorp lapokról nem is beszélve. De most ez a cashe kártya betett nekem ahogy megláttam![ Szerkesztve ]
XY
-
-
Ranagol_5
senior tag
válasz #95904256 #3297 üzenetére
Pedig nekem is volt olyan procim, pontos neve Advenced Micro Device az az AMD486DX4+B 120Mhz-en ment, és a Pentium gépeket sok esetben alázta, ezért nem volt szükségem P1-re váltani elég sokáig
Ez volt az bizony: AMD486DX4-120
[ Szerkesztve ]
-
Penyus
senior tag
válasz #95904256 #3299 üzenetére
Most akartam megkerdezni hogy az amdnel mi volt a kulonbseg a sima dx4 120 es az enhanced kozott. De majd eszembe jutott hogy asszem a cache volt tobb benne, meg WB volt. Viszont enhanced procit utoljara '99ben lattam. Ennyire ritka voltna, vagy csak nincs szenrecsem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App